Lämnat tillbaka kameran och lunch på stan

Skönt att vara hemma igen! For till jobbet kl.17.30 igår och kom hem nu 14.30. Känns redan som om det varit en lång dag, har hunnit med mycket. Slutade jobbet 9 imorse, sen blev det gymmet (såklart). Vet dock inte hur jag har sovit inatt, om jag stått på huvudet eller vad jag gjort, har så sjukt i högra sidan av nacken. Blev lite bättre då jag satt 15 minuter i massagestolen på gymmet, men bra är det inte. Hoppas det har gått över tills imorgon!
 
Efter gymmet for jag till Prisma med kameran. Gick ganska smidigt att lämna tillbaka den och få pengarna tillbaka. Har ännu inte bestämt mig för vilken kamera jag nu ska köpa, men vet att den inte finns på Prisma.
 
Vid lunchtid hade jag träff med Johanna i stan. Det var länge sedan! Inte ifjol, utan hösten 2015 sågs vi väl senast om jag inte minns helt fel. Det blev lunch på 1h+k. Jag tog en kycklingsallad som var riktigt god. Satt där ganska länge och talade om ett och annat. Var en riktigt trevlig pratstund. 
 
 
Såg en glimt av solen då vi gick över torget, skönt med lite solljus. Innan jag körde hem svängde jag in via Fyndis, men gjorde inga fynd. Då jag kom hem fanns fotona som jag beställt i postlådan, så nu har jag åtminstone något att göra ikväll. Om jag orkar. Kan hända jag lägger in dem i morgon. Nu ska jag inta vågrätt läge i soffan framför något avsnitt av någon serie. Blir nog en lugn fortsättning på dagen.Canon och Nikon - den gamla kameran är bättre

Jag och mina ständiga kameraproblem. Köpte faktiskt en ny kamera igår från Prisma. Det var ingen systemkamera, men inte heller en liten pocketkamera. Något mitt emellan. Fick känna och klämma på den i butiken, men batteriet var inte laddat så det gick ej att testa den ordentligt. Velade fram och tillbaka, ordentligt med zoom hade den och annars lät den också bra. Nåja, köper den. Johnny fick nerprutat den med 30 euro till 350. Inte dyrt och inte billigt. Helt okej pris. 
 
 
Jag köpte alltså en Canon PowerShot SX540 HS. På Canons hemsida beskriver man kameran så här:
 
"Enkelt nöje och expertkontroll kombineras i denna uppkopplade bridgekamera med 50x-zoom, som tar dig på en bildresa där du kan skapa och dela fantastiska bilder och filmer. Perfekt för semestern och särskilda tillfällen."
 
Låter ju bra eller hur. En massa finesser fanns nog på den men orkar inte räkna upp alla tekniska detaljer. Jag är inte så insatt i termerna, jag vill inte hålla på med olika inställningar, jag vill bara kunna trycka på en knapp och så blir det ett bra foto. Tycker dock om att kunna ta foto på saker lite längre bort, så därför valde jag den här kameran med bra zoom. Läste också att den tar bra bilder i mörker.
 
Det var bra så här långt, tills jag testade att jämföra bilderna jag tagit med den här kameran och den gamla (Nikon 1 J2). Vilken skillnad! Den gamla tar så mycket bättre bilder! Trodde inte jag skulle se det så där bra med blotta ögat. Vill verkligen inte "byta ner mig" till en så dålig kamera som inte kan ta ordentliga bilder. Testade dem vid samma tillfälle och samma ljus. Testade att fotografera då det var lite mörkt inne.
 
Bilder tagna med den nya kameran:
 
 
Bilder tagna med den gamla kameran:
 
 
Ja visst ser vi skillnad?! Säkert kan den nya kameran vara bra på alla andra möjliga sätt, t.ex. bra zoom, men det är nog ingen kamera för mig. Jag är tydligen för bortskämd med den gamla kameran. Skulle jag ha haft en sämre kamera från början skulle jag säkert ha tyckt att den nya tar bra bilder, men nu då jag kunde jämföra med en lite dyrare kamera så såg jag ju skillnaden. Jag ska lämna tillbaka kameran och hoppas jag får pengarna tillbaka. 
 
Nu är då frågan den, vad gör jag nu? Har nog en fungerande kamera (Nikon), men det ena objektivet är sönder (1 Nikkor 10-30), det som man tar "vanliga" foton med på vanligt avstånd. Typ då någon sitter vid matbordet. Ska jag ta foto då någon sitter vid matbordet med det fungerande objektivet (1 Nikkor 30-110), så måste jag gå flera meter bakåt, fungerar alltså inte så bra för såna motiv, ej heller för närbilder. Jag har redan haft 10-30 objektivet på reparation en gång. Då gick det på garanti, men det gör det inte längre. Att köpa ett nytt 10-30 objektiv kostar ca 300 euro. Känns lite väl saftigt för bara ett objektiv. På E-bay fanns det förmånligare alternativ, men då jag är så skeptisk till att köpa något på nätet, speciellt från privatpersoner. Är rädd att bli av med pengarna. Alternativet är att köpa en ny Nikon, en uppdaterad version av J2. Men då kostar det nog någon 100 lapp till jämfört med Canon kameran. Åh suck! Blir inte riktigt klok. Det enda jag vill ha är ju ett fungerande objektiv, helst inte en ny kamera. Är så nöjd med den kameran jag har, bara allt skulle fungera.
 
Fortsättning följer.
 Lillö 29.1.17

Idag besökte vi ett grått Lillö. Vägen dit var hal, men vi kom oss fram ändå. Väl framme fanns det knappt någon snö. Is fanns det nog, men ingen is som vi vågade gå ut på. Man kunde se att det varit högt vatten. Bryggan har visst varit under vatten, men det var den inte mera. Den har nog flyttat lite på sig, men den sitter ju nog fast i stenarna och stockarna ännu. Får se sen då isen har farit vad som måste åtgärdas. 
 
 
Det blev ingen lång vistelse på Lillö. Det blåste kallt så vi var inte där i många minuter. Hoppas på bättre väder en annan helg!
 En ny säng men ingen kamera

Det blev en lördag på språng. Vi började med att åka in till stan och ta nya passfoton. Borde nu fixa till passansökan på nätet. Fotona blev väl sådär, men de får duga. Bättre än de förra blev de i alla fall. Sedan köpte vi mitt i allt en ny säng. Våra nuvarande madrasser har gjort sitt för längesedan, fastän de inte är så värst gamla. Frågan är nu vad vi ska göra med sängstommen. Jag skulle kunna sälja den medan Johnny vill lägga den på övrevåningen. Vi får nog snart bygga ut om vi ska ha rum med alla möbler. Sängen vi köpte/beställde är 180 bred, den gamla är 160. Nattduksborden borde nog rymmas bredvid, men det kan bli lite trångt då man ska gå runt bordet vi har längs ena väggen. Svårt att säga innan sängen är på plats. Får vänta några veckor ännu innan vi kan hämta den, men jag tror nog den blir bra. Vi har ju båda två problem med ryggen, så det var nog dags att köpa en ordentlig säng. Kom på att nu måste vi ju köpa nya lakan också, de vi har kommer ju inte att passa på den nya sängen...
 
En nya kamera borde jag också köpa. Frågan är bara vilken. Kollade utbudet i några butiker men det var nog inte så mycket att välja bland. På nätet har de uppräknat många olika sorters kameror, men sen då man besöker butiken finns det bara ett fåtal framme, varför? Inte ska de tro att vi blir intresserade av att köpa något då. Jag köper ingen kamera om jag inte får klämma och känna på den. Se hur tung den är samt om den ryms i min handväska. På Prisma fanns det en kamera som jag möjligen skulle kunna köpa, får googla lite och tänka på saken. Skulle ju vara bra att samtidigt samla in lite mera s-bonus.
 
Lunchen intogs på Amarillo, var annars. Hade två kuponger på Texican Chicken, 10 euro per person. Passligt pris även om vi tyckte portionerna var väl små. Gott var det åtminstone.
 
 
Efter lunchen gick vi i flera klädbutiker. Jag skulle vilja hitta en ny bikini, men det är inte så lätt. Slutar nog med att jag får använda de jag har. Att jag inte har lärt mig ännu att jag alltid blir på dåligt humör av att gå i klädbutiker. Suck, då inget passar och modet är som det är. Ja och så vet ni ju redan hur snål jag är, köper inga dyra kläder. Hehe. Så efter någon timme hade vi fått nog, några kläder eller bikinis köpte jag inte, Johnny hittade en huppare.
 
 
Jag var helt slut då vi kom hem, det tar på krafterna att söka efter passliga kläder och kameror. Inget jag vill göra varje dag. Resten av kvällen blev lugn, crosstrainade lite och såg på tv. Vi började se på en ny serie på nätet, Shameless. Det är ingen ny serie, tror det fanns sju säsonger att se på, så nu har vi något nytt och underhållande att se på. Har bara sett två avsnitt men nu kan jag knappt vänta på att få se nästa. 
 
Hade väntat mig att se solen idag, men den lyser med sin frånvaro. Blåser gör det också. Får se om vi trotsar vädret och åker en sväng till Lillö ändå. Jag hade fantiserat om en solig dag med picknick, men det ser inte ut att lyckas idag heller. Nej nu ska jag tänka lite positvit också, jag är ju ändå ledig idag.
 
 
 Foton och fotoalbum

Foton, ja jag tar ganska många foton. Tror det har blivit lite färre sedan kameran började krångla, men då har jag väl tagit foton med telefonen istället. Då jag städade råddskåpet hittade jag flera fotoalbum. Jag har varit noga med att gå igenom och skicka in bilderna till "framkallning" (vad det nu heter nuförtiden?), fram till slutet på 2013. Sedan tog det stopp. Åh, hela 3 år att gå igenom. Många tusen foton. Frågan var också om jag skulle göra en fotobok eller inte. Det blev ingen bok. Det blev bara vanliga foton. Ska dock göra fotoböcker av våra semeterresor. Gotland (2014) har jag ju redan gjort en om. Skickade in bilder från halva 2014, ska gå igenom resten av året en annan dag då "andan faller på". Tar ännu några dagar innan jag har 325 foton i postlådan. Tyckte jag gjorde det ganska bra som fick ner det till ett så lågt antal med tanke på att jag gick igenom 6 månader av foton.
 
 
Hittade sammanlagt fyra album i skåpet. Det fanns foton i dem alla (från 2012 o 2013), men ingen text. Suck! Hur skulle jag komma ihåg exakt var alla bilder var tagna? Nu har jag suttit flera eftermiddagar och skrivit, googlat och kollat tillbaka på bloggen. Ibland är det svårt att minnas, tur då det finns hjälpmedel som bloggen. Det tar sin tid att skriva, men roligt sedan att titta i albumen och minnas. 
 Effektiv fredag och ledig helg

Sov dåligt i natt på jobbet. Konstigt nog har jag varit relativt pigg hela dagen, eller kanske överpigg och upp i varv. Nu har jag fem nätter bakom mig (inte i rad), två kvar nästa vecka, sen har jag äntligen andra skift än nattskift. Nåja, efter jobbet blev det 3(!) timmar på gymmet. Kände mig så effektiv så bäst att passa på att fara på jumppa då jag en gång var där, fastän jag nog hade gymmat tillräckligt före. Kändes bra efteråt i alla fall, får se hur det känns imorgon. Försökte nog att stretcha efteråt. 
 
 
Nu har jag LEDIG helg. Ska bli så skönt! Ikväll hade jag först tänkt äta nyttigt och laga blomkålspizza, men då frågade Johnny om vi ska fara på pizzabuffé till Tesses istället. Ja vad svarar man på det? JA såklart! Då slipper jag stå i köket och laga mat. Om det är någonstans jag har sjukt efter dagens jumppa så är det under fötterna. Skulle vara behövligt med ett fotbad. 
 
 
Äntligen fick man se lite sol. Nästan så jag skulle ha behövt solglasögon då jag körde hem, men några sådana hade jag förstås inte. Då jag kom hem busade kissona fram och tillbaka på övrevåningen. Lät snarare som elefanter som sprang omkring där uppe. Tydligen var de på bushumör idag.
 
 
Önskar er alla en trevlig fredagskväll!
 
 Första socken färdig!

I tisdags blev den första socken färdig. Den blev just och just. Alltså inte för stor åtminstone. Jag hade säkert för dåligt tålamod att sticka någon cm längre, men den passade nog riktigt precis. Måste komma ihåg att klippa tånaglarna före jag använder den, hehe.
 
 
Den ser lite rolig ut, men får vara nöjd ändå. Har ännu inte påbörjat den andra socken. Ska nog göra det någon dag, men måste låta axlarna vila lite. Hade ett konstigt hål på ena sidan av socken då jag nästan var färdig, hade tydligen tappat en maska. Fick fixa till det med nål och tråd på avigsidan. Har faktiskt nog tappat maskor lite här och där, men sedan upptäckt det och fått plocka upp dem. Stickar säkert för löst. Nu är det bara att försöka sticka en likadan till, hur nu det ska gå till. Måste ju först söka upp stickbeskrivningen på nätet igen, ni ska inte tro jag kan det utantill redan!
 Action direkt från morgonen

Här om dagen var det action direkt från morgonen. Då jag tittade ut genom fönstret såg jag en hund som sprang på vår "blomsteräng". Som tur var båda katterna inne, de är inte riktigt förtjusta i hundar. Nåja, jag drog upp följande rullgardin och tittade ut. Då sprang hunden upp mot grannhuset. Lite längre bort efter vägen såg jag en katt komma springande. Den sprang hårt upp mot samma hus, men stannade tvärt då den såg hunden. Såg riktigt roligt ut då katten "reste ragg". Tyvärr var jag lite långt borta, dessutom tog jag foto genom fönstret så det blev som det blev. Något slagsmål blev det som tur inte. Hunden gick bara en liten omväg runt katten och så var allt över. Hunden sprang åt ett håll och katten åt det andra. 
 
 
Lite senare på dagen såg jag något stort komma gående från skogen. Var det en katt? Var det ett lodjur? Snabbt efter kameran. Men det var bara en katt. Grannens katt dessutom, men han såg så stor ut där han gick. Lite skrattretande att jag först trodde det var ett lodjur. Nå man vet aldrig när den dagen kommer då jag får syn på ett lodjur.
 
 
Är riktigt intressant att se vilka katter som rör sig här på gården. Vissa känner jag igen, medan jag inte vet var andra hör hemma. Som tur var hade katten som rört sig här i flera veckor ett hem, måste till sist ta och fråga på Facebook. Ibland börjar man fundera på sådana saker då en främmande katt ofta sitter på gården. Vissa katter har också ett stort revir. Vem vet var våra katter rör sig. De kanske också sitter på någon annans gård. Fast jag tror nästan nog att de hålls mest här i hemknutarna. Ofta går de inte ens från trappan. Uthuset och gäststugan är nog deras favoritplatser, ja jag tror vårt uthus är många katters favorit plats för ibland kan man bli riktigt skrämd då det dyker upp en okänd katt i mörkret där inne. 
 
Det får gärna gå flera katter här på gården, jag blir inte störd av det. Men frågar man Molly och Whiskas så tror jag inte de har samma åsikt, de vill nog helst ha uthuset och gården för sig själva.
 En onsdag i januari

Tänk vad skönt det kan kännas att få städat ett "rådd" skåp. Igår plockade jag ut allt ur ena skåpet i mittersta rummet här nere, ett skåp dit man bara kastar in lite vad som helst. Då Johnny kom hem från jobbet hade han en hel hög med papper och andra saker att gå igenom. Nu blev det nästan lite tomt i skåpet. Hur kunde det vara så fullt förut? Visserligen förde jag upp några saker, men fanns det faktiskt sådär mycket skräp där, ja tydligen. Vet inte varför vi sparat på två gamla laptopar där, bra att ha skit att vara utan? Vissa saker står dock innanför dörren ännu, så riktigt städat är det inte. Kan ju inte fylla roskisen ute vid vägen på en gång. Ute i uthuset finns det också flera påsar med kläder och annat skräp som ska kastas. Skulle nog kunna fylla flera roskisar på en gång. För att inte tala om alla tomma burkar/dunkar som det varit spolarvätska i, vi har en stor hög med sådana. 
 
Nu på förmiddagen var jag en sväng till jobbet på brandföreläsning. Sedan blev det gymmet, sedan var jag och handlade. Då jag körde hem blåste det och så kom det ner små små snöflingor. Såg nästan ut som om vägen rörde på sig då snön yrde hit och dit över vägen. Några stora mängder snö tror jag inte att det kommer. Bara ett tunt lager på marken. Sådär passligt så man inte ser var det är halt. Vi hade faktiskt en lapp i postlådan idag där postiljonen önskade att vi skulle sanda vid postlådan. Och ja, det är halt vid postlådan, men nog har vi sandat, det är bara det då det blir varmt och kallt hela tiden om vartannat så sanden försvinner. 
 
 
Nu ska jag inte göra så mycket mera idag, innan nattjobbet kallar. Är skönt att börja först klockan 21 ikväll istället för klockan 18 som nattskiften annars börjar. Men lite mat måste jag väl nog laga, kan bli hungrigt annars. 
 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka!
 Fredagsbuketten

I fredags kunde jag inte motstå att köpa hem en bukett tulpaner. Nu idag tisdag har de tyvärr börjat hänga lite, men helt utblommade är de inte ännu. Tänk vad mycket lite färska blommor kan göra, egentligen skulle jag vilja ha tulpaner lite överallt, men en bukett får räcka. Ofta står jag där i butiken och funderar, behöver jag verkligen en bukett tulpaner, ofta går jag vidare utan någon bukett. Jag kommer ofta fram till svaret nej, du behöver inga tulpaner, viktigare att köpa mat. Men för trivselns skull och hemtrevnadens skull, behöver jag nog tulpaner ibland, kanske inte varje vecka, men ibland. 
 
 
Det var 10 tulpaner i buketten, men tog en och klippte den lite mindre. Visste exakt vart jag skulle lägga den, nämligen i vasen som jag köpte på loppis i Kokkola. 
 
 
Idag ska jag inte köpa några tulpaner, jag tror inte ens att jag ska åka någonstans överhuvudtaget. Bara vara hemma. Det behövs såna dagar också. Bra att låta bilen vila lite. Imorgon samt i övermorgon hamnar jag att köra fram och tillbaka till jobbet, först på morgonen och sedan tillbaka på kvällen.
 
Det ser ut att bli en solig dag, men har inga planer på att gå ut. Jag känner mig som en gammal tant då jag går över gården, är så rädd för att halka. Har ju redan halkat på gården i vinter så vet att det går snabbt. I dagens Vasablad stod det att man inte ska vara rädd för att gå ut och gå fastän det är halt. Säga vad man vill, men jag spänner mig ändå, fastän jag lägger halkskydden/dubbarna på. Är nog bäst att stanna inne. Har ju crosstrainern ifall jag vill röra på mig, den borde jag inte halka på, får man hoppas i alla fall.
 Julbelysningen nere och sprickor i muren

Igår var det en grå dag. Jag skulle egentligen ha velat gått till skogs på picknik eller farit till Lillö, men istället tog vi ner lite julbelysning utomhus. Skönt att få det gjort. Ifjol var det ju april innan vi hade ner ljusslingorna från flaggstången (de hade frusit fast så fick ej loss dem före). Renen fick också gå in i uthuset. Den stora lyktan får stå kvar tills det inte är så halt på gården.
 
 
Konstaterade också att det inte ser så bra ut med växthusgrunden. Det är sprickor i muren lite här och där, tydligen har fukten gjort att vissa stenar nästan lossnat. I sommar måste en del göras om. Nu täckte vi över alltihopa så att ingen snö ska förstöra muren ännu mera.
 
 
Kissona var också med och hjälpte till lite.
 
 
Sedan blev det en loppisrunda via Comboliina och Combo, men jag fyndade inget, Johnny hittade några Kalle Ankas Pocket. 
 
Idag slutade jag jobbet 9 på morgonen. For till gymmet och Lidl, sedan hem. Har inga stora planer för resten av dagen, ska mest ta det lugnt. Imorgon har jag en ledig dag. 
 Tortilla kväll

Igår blev det en tortilla kväll tillsammans med goda vänner. Denna gång orkade vi inte baka egna bröd så fick duga med bröd från butiken, men det blev nog gott ändå. 
 
 
Såklart måste vi ju spela lite också, blev ett parti Ticket to ride. Roligt att spela en ny version man inte spelat förut, samma spel men en annan karta. 
 
 
Tack för trevligt sällskap och en rolig kväll!
 
 Man ska aldrig säga aldrig

I förrgår påbörjade jag ett projekt jag inte trodde jag skulle påbörja. Har många gånger tänkt tanken, men aldrig kommit så långt att jag faktiskt försökt. Då jag såg att de hade garn till nedsatt pris på Sale måste jag bara köpa två nystan, några stickor följde också med i köpkorgen. Sedan var det bara att börja sticka. Ja ni hörde rätt, jag började STICKA. Det trodde ni inte, eller hur? Minns inte när jag stickade senast, men det måste nog vara väldigt länge sedan för det var totalt blankt i huvudet, hur skulle jag börja? Hur sätter man upp maskorna på stickorna osv.? Jag kände mig riktigt dum. Nåja, efter x-antal försök och googlingar och youtube videon kom jag igång. Det var svårare än jag trodde att komma igång, men det gick. Det var ju tur att ingen satt bredvid mig för jag sa nog ett och annat fult ord innan jag kom in i rytmen. 
 
 
Jag bestämde mig för att försöka sticka ett par sockor. Även fast jag har vem vet hur många sockor från förut, så kan ett par till inte göra någon skada. I förrgår stickade jag hela eftermiddagen och en del av kvällen. Igår då jag var ensam hemma hela kvällen blev det 6 timmar stickning. Det går långsamt, men det går. Det gick dessutom över förväntan att göra en häl. Var det inte svårare än så? Det finns ju säkert många olika sätt att göra en häl på, men en häl blev det, även fast det nog syns att det inte är 100 procent rätt överallt. Jag är nöjd! Senast jag stickade ett par sockor var i högstadiet.
 
 
Nu gäller det bara att sticka lite till, sedan får vi se om jag får ihop den vid tårna, eller om det blir en jätte lång socka. Sedan måste jag ju kanske nog sticka en till också, har ju ändå två fötter. Tror dock inte att jag kommer att få två helt likadana sockor, men bara de blir lite ditåt så är jag nöjd. Jag har ju inget långt tålamod så detta trodde jag inte om mig själv. Får se hur länge stick ivern sitter i, blir det ens två par sockor. I detta skede tror jag nog jag ska hålla mig till att bara sticka sockor, men man ska aldrig säga aldrig. 
 Arbetstid och vänner

Äntligen fredag! Känns skönt med lite ledigt efter att ha jobbat dubbelnatt. Vila upp sig inför en till natt, söndag till måndag. Jobbar faktiskt bara nätter fram till helgen 4-5.2. Med undantag av några förmiddags möten. Det är både och med att arbeta så, beror lite på hur nätterna är. Har ju mycket ledig tid dagtid i alla fall, och det skulle jag inte heller klara mig utan. Skulle verkligen inte vilja arbeta 8-16 måndag till fredag heller, då skulle jag t.ex. aldrig hinna städa, för det gör jag bäst då jag är ensam hemma, hehe.
 
Nackdelen med att jobba mycket nätter och kvällar gör att det ibland känns som om det finns så få lediga kvällar. Det leder till att jag vill ta vara på de få kvällarna jag har ledigt, bara vara hemma och göra ingenting, eller bara umgås vi två. Har svårt att hitta tid till att träffa kompisar. Nu i helgen kommer faktiskt en god vän hit, så roligt att vi fått inplanerat en passlig dag. När ska vi ha nyårsfest, hehe? Det finns också flera andra vänner som jag gärna skulle vilja träffa. Frågan är bara NÄR. Värst är det att hitta en passlig dag om personen ifråga jobbar 8-16. Då finns det ibland inte många dagar att välja bland. Det är därför jag ofta måste planera min vardag så noga som jag gör. Planera in en "träff" om tre veckor eller något liknande. Mina veckor ser alltid olika ut. 
 
Då jag studerade till socionom mellan 2004-2008 lärde jag känna Sofia och Malena. Om jag ska vara ärlig så var det bästa med utbildningen nog att jag lärde känna dem. Skulle ju aldrig annars lärt känna dem då vi alla kom från olika delar av Österbotten. Visst var det bra med en utbildning också, men vänskap är något helt annat. Vi har träffats regelbundet alla år sedan vi blev utexaminerade från skolan. Varenda gång vi träffas bestämmer vi ett nytt datum för nästa träff. Verkligen ett bra sätt för oss som alla tre arbetar inom vården och har oregelbundna arbetstider. I februari är det åter igen dags att träffas, denna gång åker vi på en weekend (eller en natt) till Tammerfors. Ser så mycket framemot det!
 
 
Jag har inte glömt bort er andra, har egentligen ganska många vänner och bekanta, det är bara sällan jag träffar en del av er. Har vänner som jag lärt känna genom hela livet. Alltifrån dagisåldern och högstadiet. Så ta inte illa upp ifall jag inte nämnt ditt namn, jag kommer nog ihåg dig ändå. Ibland tar jag en "drive" och ringer upp flera vänner och bokar in träffar. Flera per vecka. Sedan kan det gå nästan ett år, ibland mera innan vi träffas igen. Nu har jag på känn att jag borde ta en drive igen och ringa runt, men det får nog bli efter dessa intensiva nattjobbs veckor. Jag vet att jag är dålig på att höra av mig, men det är jag nog inte ensam om. De flesta har ju fullt upp med sitt, vardagen ska fungera.
 
Med dessa tankar och funderingar vill jag önska er alla en fin fredag och en bra start på helgen. Kom ihåg att ta vara på era vänner ♥. Snart är det ju vändag eller alla hjärtans dag.
 Ett renoverat klätterträd

Katternas klätterträd har sett bedrövligt ut en lång tid. Varenda gång jag har kommit upp på övrevåningen har jag stört mig på hur skräpigt klätterträdet sett ut. Snören som har lossnat och hängt lite här och där, på vissa stolpar har det knappt funnits något rep kvar. Får en tid sedan tog Johnny tag i renoveringsprojektet och nu ser klätterträdet ut som för 12 år sedan då det var nytt. Men inte riktigt lika ändå. Nu finns två stegar också, ska bli intressant att se om de börjar använda dem eller hoppar från våning till våning som de är vana vid. 
 
Molly var lite minde då hon testade klätterträdet för första gången 2005. Snygga soffor hade vi också...eller så inte.
 
 
Hittade ingen bild på hur bedrövligt klätterträdet sett ut de senaste åren, har väl inte velat ta någon bild på det misstänker jag. Idag ser det dock ut så här.
 
 
Möjligtvis ska det ännu komma ett tjockare rep där nere som de ska kunna klösa på, får se hur det blir. Riktigt bra blev det så här långt åtminstone. Nu kan man gå upp på övrevåningen utan att behöva blunda. Molly gav också renoveringen fullt godkänt.
 KAJ i Jakobstad 14.1.17

I lördags bjöds vi på en riktigt bra show i Schauman salen. Gruppen KAJ underhöll oss till max. Det blev skönsång, opera och till och med en dikt. De mest kända låtarna spelade de också. 
 
 
Campus Allegro var ett riktigt häftigt ställe.
 
 
Det var den tredje KAJ showen vi var på, men första gången i Jakobstad. Förut har vi sett dem på Ritz samt Wasa Teater. Väntar med spänning på var vi kommer att se dem nästa gång.
 
 
 Julgranen ute och en soluppgång

I söndags åkte julgranen ut, ja den lilla granen också. Samtidigt passade jag på och städade undan det mesta av julen. Nu blev det bara så tomt här inne, men man vänjer väl sig snart. Hittar säkert något annat "pynt" att plocka fram. 
 
 
Idag fick jag se en vacker soluppgång, lite tråkigt bara då det är samma träd jag fotograferar hela tiden, men så är det. Katterna är också ute och luftar näsan lite. De har knappt velat vara ute på flera dagar. Vi har i ungefär en veckas tid haft en katt/frass här på gården och den kommer de inte så riktigt bra överrens med. Har inte sett dem slåss ännu, men de talar fult med varandra. Fick nästan sätta ut Molly på trappan just, och där sitter hon ännu, går ingenstans. Whiskas är också på sin vakt, men hon har redan samtalat med frassen i morse.
 
 
Idag har jag inga stora planer. Jobbade 8-16 igår och efter arbetsdagen hade jag så sjukt i ryggen. Tänkte nästan falla omkull då jag tog på mig skorna och kände mig som en gammal tant då jag skulle kliva ut ur bilen. Efter värkmedicin och icepower kändes det bättre. Idag känns det knappt av alls, men då har jag ännu inte gjort så mycket. Värst är det förstås då jag ska börja mig ner. Är nog säkert bäst att ta det lugnt innan jag åker på nattjobb. Har dessutom dubbelnatt så får hoppas ryggen orkar med det. En promenad skulle säkert göra gott, men kan hända jag hittar på något annat inomhus istället, får se.Lucas dop 15.1.17

Igår var vi bjudna på ett fint dop. Det var Linda-Maries och Görans pojke som blev döpt, tredje barnet i familjen. Vi fick också den äran att vara faddrar, tack! Jag fick också uppgiften att hålla i den lilla sötnosen under dopet. Det såg först lovande ut, men sedan ville han inte vara med längre. Stackaren, tårarna rann. Som tur behövde vi inte stå där uppe så länge.
 
 
Vi blev bjudna på både sött och salt. Linda-Mare hade gjort riktigt fina och goda smörgåstårtor.
 
 
Lucas fick många fina presenter, men det var nog mest hans syskon som var intresserade av att öppna paketen, hehe. 
 
 
Av oss fick han de här två små askarna dit han sedan får sätta sin första lock och första tand som han tappar. En muminbok fick han också.
 
 
Vi önskar dig all lycka!Ett foto i timmen - en utflyktsdag

Dagen började med att Molly kom och väckte oss, ja nästan i alla fall. Hon tyckte det var dags för oss att stiga upp.
 
 
Åt frukost, kaffe och yoghurt som alltid samt packade ner KAJ biljetterna i väskan. 
 
 
Då klockan var kring tio var det dags att hoppa i skorna och åka iväg norrut.
 
 
Vi körde och körde. Var grått och trist väder, men det snöade åtminstone inte.
 
 
Halv ett tiden var vi framme i Kokkola. Tyckte vi kunde börja dagen där. Började med att gå till två loppisar, hittade nog några saker att köpa.
 
 
Sedan blev vi hungriga. Måste såklart besöka resturangen Pedrinas då vi nu en gång var i Kokkola. De brukar alltid ha så god mat där. 
 
 
Det var så gott som fullsatt, men vi hittade som tur ett ledigt bord längst bort. Jag tvekade nog någon sekund då jag valde att beställa husets starkaste måltid, men så starkt kunde det väl inte vara. Kan säga att det var nog lite väl starkt för min smak. Vet åtminstone vad jag inte ska beställa nästa gång. God biff var det säkert, men kände inte så mycket annat än att det var starkt, drack åtminstone 5-6 limsa glas om inte mera. Har nog aldrig ätit något så starkt!
 
 
Jag var i desperat behov av glass, så vi åkte till Mc Donalds och köpte varsin Mc Flurry. Oj så gott det var, och svalkande för min stackars mun. 
 
 
Sedan blev det lite shopping, eller vi gick nu åtminstone igenom Prisma och ett apotek. Konstaterade åter igen att Prisma i Vasa är litet. 
 
 
Sedan blev det ett besök till Kodin Terra och Citymarket också. Måste ju kolla lite vad de hade på rea, men det var inte mycket. 
 
 
Sedan tyckte vi att vi hade sett tillräckligt av Kokkola, dessutom stängde alla butiker förutom de stora matbutikerna, så vi körde tillbaka mot Jakobstad. Väl framme där körde vi runt och sökte efter Schauman salen. Måste säga att det var ganska svårt. Såg överhuvudtaget inga skyltar, men med googles hjälp kunde vi till sist hitta rätt. Vi hade ännu god tid på oss innan KAJs show skulle börja så vi gick i några butiker för att fördriva tiden.
 
 
Såg en del julbelysning.
 
 
Lite senare sökte vi oss tillbaka mot Schauman salen. Vi var i princip de första på plats. Fick sätta oss ner och vänta en stund. Klockan 19 var hela salen fylld, showen var slutsåld. KAJ bjöd på en riktigt bra och underhållande show, men mera om showen i ett annat inlägg.
 
 
I pausen gick vi omkring i Campus Allegro (där Schauman salen finns), fanns många häftiga saker att se på.
 
 
Klockan 21 satte vi oss i bilen igen, nöjda med dagen. Måste bara ta ett foto av julgranen på torget också, kunde inte åka hem före det var gjort.
 
 
Efter en timme och en kvart var vi hemma igen. Kissona var nog glada att få lite sällskap igen.
 
 
Efter Mästerkocken och lite Jönssonligan vad det tack och godnatt för denna dag. 
 
 Åka norrut

Snart är det dags att sätta sig i bilen och åka norrut. Johnny har ingen brådska, men jag vill ju hinna via några loppisar. Tänker ta en sväng via Kokkola också, tror jag. Vi får se då vi kommer oss så långt. Beror lite på när vi kommer oss iväg. Skulle vilja äta på Pedrinas i Kokkola, tycker de har så god mat där, dessutom är det inte så ofta man har vägarna förbi där. KAJ showen börjar först klockan 19 ikväll, så vi hinner säkert med en del innan dess. Ute ser det snöigt ut, så är nog bäst att ta det försiktigt i trafiken, är ju halt dessutom. Men det är ju inte jag som kör så har väl inte så mycket att säga till om den saken, hehe. 
 
Ska bli roligt med en utfärdsdag!
 
 Tjugondag Knut och julen dansar ut...eller?

Det blev inte precis någon lugn hemma dag idag. Steg upp, åt frukost och for på förmiddags jumppa till gymmet. Kom dit exakt då jumppan började. Varför är det likadant varje gång jag har hur mycket tid som helst före, mitt i allt blir det bråttom.
 
Konstaterade förut i veckan att det inte fanns några mumin vintermuggar kvar på Prisma, vet inte varför de plockat bort dem redan. På Citymarket hade de som tur en hel hög kvar. Mötte passligt nog mamma och pappa just då jag stod och såg på muminporslin, så mamma var snäll och köpte skål och mugg åt mig till födelsedagen. Bra att vara ute i god tid, fyller ju först i slutet på maj. 
 
Sedan blev det en sväng till stan. Alltid lika jobbigt att behöva åka int till centrum, men jag gjorde mina ärenden på under en timme, passligt nog så slapp jag betala parkeringsavgift, hehe. Sedan blev det lite mathandling och till sist en sväng via Combo. Känner mig helt slut efter denna dag. Jag som skulle städa ut julen. Men vem har sagt att vi inte kan ha jul en vecka till? Det är visserligen Tjugondag Knut idag och julen borde kanske dansa ut, men inte här i huset. Tomtarna har ju flyttat in i skrubben och julkuddarna likaså. Julgranen står dock så grön och grann fortfarande, också "lillajulsgranen" står kvar. Som tur lade jag inte upp några röda gardiner i år. Alla gardiner som är uppe kan jag ha året runt, skönt att jag var så "smart". 
 
 
Stjärnorna och ljusstakarna kommer sig kanske ner i helgen, tycker inte om då det blir så mörkt. Skulle vilja ha små lampor i varje fönster också på övrevåningen. 
 
 
Tallrikshyllan i vardagsrummet ser lite tom ut då jag tog bort alla tomtar och stjärnor. Några flaskor fick komma fram samt några vita ljus. Vet inte riktigt hur jag ska placera sakerna ännu och vilka andra saker som ska plockas fram. Det får ta sig tid. Snart får jag ju börja påskpynta...ja nästan i alla fall. De brukar ju säga att julen varar fram till påsk så får se om vi får ner utebelysningen innan dess. Granen åker nog ut innan påsk, det är säkert.
 
 
Ikväll har vi tänkt lyxa till det och åka på pizzabuffé till Tesses café. Skönt att slippa laga mat. Sedan blir det nog att tillbringa resten av kvällen i soffan framför tv:n. 
 
Hoppas ni alla får en fin fredagskväll!
 Jobba lite och sen ledigt tre dagar

Sista dagen jobb idag, sedan tre dagar ledigt! Ska bli så skönt. Känns igen som om jag inte gjort annat än jobbat i flera veckor, fastän jag nog gjort annat. Har jag haft morgontur har jag inte orkat göra annat än se på tv resten av dagen, har jag haft kvällstur har jag inte hunnit göra så mycket före jobbet. Jobbade 5 dagar i rad förra veckan, sedan en dag ledig och nu har jag jobbat tre dagar. Vet att det inte låter mycket, men är trött ändå. Ska försöka orka mig till gymmet idag efter jobbet. Borde hinna på ett pass korsetti, bra med lite magövningar. Imorgon blir det att springa runt stan och försöka hitta en dop present, alltid svårt.
 
Linda, vad vill den lille ha egentligen? Några önskemål?
 
Ser framemot helgen. På lördag ska vi på KAJ i Jakobstad. Blir nog säkert några loppisbesök också, tror det får bli en heldag i Jakobstad. På söndag ska vi på dop. Oj hjälp, måste ju fundera ut vad jag ska klä på mig också om vi ska stå där uppe längst fram och vara faddrar. Johnny har det lätt, bara att klä på sig kostymen, men jag, inte riktigt lika lätt. Köpte ju en klänning till julfesten...tror nästan det får bli den. 
 
Vad de fyrbenta har för helgplaner vet jag inte. Men jag har på känn att det blir en hel del vila. Molly ser kanske framemot ett bastubad. Då det inte vankas bastu brukar hon vila på sittunderlägget på badrumsgolvet, där är det också varmt och skönt.
 
 
 Två skålar till halva priset

I måndags då jag åkte och handlade måste jag ta en runda via muminporslinet. Blev förvånad då jag hittade röda prislappar på några saker. Bl.a. tre olika muminskålar var nedsatta till halva priset. Jag som inte ska köpa fler muminskålar måste bara köpa två. Konstaterade att jag inte hade någon av dem från förr, alltså så hamnade de inte i presentskåpet utan i det egna skåpet. Förutom dessa hade de också Stinky skålen på rea. 
 
 
Såg också att de hade del tre av samlartallrikarna till halva priset. Men igår då Johnny var där och skulle köpa dem hittade han inga, får hoppas de lägger fram fler. Muggarna höll de på och flyttade, så såg inte om någon mugg var på rea, knappast, men säker kan man aldrig vara. Så ta dig en titt på Prisma i Vasa om du vill fynda muminporslin. 
 Tulpaner på bordet

Blev riktigt glad igår kväll då Johnny kom hem med en bukett tulpaner åt mig, helt utan orsak. Hade plockat bort lite tomtar och kastat ut torkade julblommor så det passade riktigt bra med fräscha tulpaner på bordet. 
 
 
Till helgen blir det nog att kasta ut granen, fastän den är så fin. Så värst mycket barrar den inte, men visst får man något barr i handen då man rör i den. 
 
Idag blir det nog gymmet innan kvällsjobbet. Var faktiskt dit en gång förra veckan också, men tog det lugnt. Har nog fortfarande lite snuva och sjukt i halsen, så ska nog inte ta ut mig helt och hållet idag heller. Känner dock att jag måste röra på mig lite. Ut går jag ju inte heller så lika bra att åka till gymmet. 
 
Hoppas ni får en bra tisdag allihopa!Släktträff i sommar

Idag sov jag faktiskt fram till klockan 9.45. Hade nog varit vaken många gånger innan dess, så kände att jag behövde en sovmorgon. Hela förmiddagen satt jag och läste intressanta saker om släkten. Blev inbjuden till en Facebook grupp igår som handlar om en släktgren på pappas sida. Nu i sommar kommer det att ordnas en släktträff då det gått 200 år sedan anfadern föddes. Anfadern, Simon Jakobsson Qvist var min "Farfarsmorfarsfar", om jag inte räknat fel. Det brukar ju bli lite krångligt då man räknar bakåt, det blir bara en massa far och mor och till sist vet man inte hur många "farmors farfars morfar" man räknat upp. Nåja i alla fall låter det kul med släktträff. Har alltid tyckt om att åka på sådana. Ska bli intressant att se hurudant program det blir, och om jag får med mig någon, åker inte ensam. Borde åtminstone ha semester då träffen ordnas, men det är en helg då jag säkerligen har annat program också, så vi får se hur det blir. Skulle vara roligt att vara med på åtminstone någon del av släktträffen.
 
 
I min släktforskning som jag skrev för hand för x antal år sedan finns förstås anfadern också. Har ju nog släktforskningen på dator också, men bara på den stationära som finns där uppe. Borde ta och lägga in den på den bärbara datorn också, men minns inte riktigt hur det var man skulle göra för att få den flyttad. Det får bli en annan dag. 
 
Lite roligt känns det nog att det ordnas en släktträff för just den här grenen. För kanske tio år sedan, eller mera (minns inte riktigt när det var), sökte jag runt på Malax begravningsplan och hittade ett bekant namn, nämligen Simon Jakobsson Qvist. Ingen i vår familj hade vetat om graven tidigare (vad jag vet), så blev glatt överraskad då graven ännu fanns kvar. Sedan dess lägger jag alltid ett ljus på graven varje jul. Tror nog min "Farfarsmorfarsfar" blir glad där han ligger då han får lite besök.
 
 Att bli bjuden på mat

Det var den dagen det. For hemifrån klockan 7.40 imorse och kom hem 21.30 ikväll. Jobbade till klockan 17, sedan kom Johnny efter mig och så for vi till Johnnys morbror och fru som bjöd på god mat. Nu ser vi på Farmen som hade säsongspremiär idag. Roligt då något program har säsongsstart igen. Har följt med Farmen alla år som det har sänts, är ju så spännande med alla intriger. 
 
 
I torsdags var vi ju också bjudna på mat. Då var det mamma och pappa som bjöd. Johnnys föräldrar var också bjudna. Vi satt inte bara och åt god mat, det blev några varv "När då då" också. Så roligt att spela det nya spelet då det är andra frågor. 
 
 
Imorgon blir vi knappast bjudna på någon mat. Har blivit lite bortskämda med det nu flera dagar. Blev ju dessutom Rax igår kväll då vi var snåla på pizza. Har äntligen en ledig dag imorgon, inga planer har jag heller, får se vad jag hittar på.
 En solig dag på Lillö för nio år sedan

Idag jobbar jag hela dagen lång. Tänkte därför blicka tillbaka till 2006. Vad gjorde vi just den här dagen? Det ser ut som om vi var till Lillö då, Molly var också med. Nu är det länge sedan kissona var med till Lillö, var mest bekymmer att ta med dem dit. de smet under huset och ville inte komma därifrån.
 
 
Nu då det varit fint väder flera dagar har jag längtat till Lillö. Att få sitta där och titta ut över isen, känna lugnet. Nästa helg är det fullt upp, men kanske vi får tid att åka dit då följande helg. Vet inte om jag skulle våga mig ut på någon is ännu, men det går ju alltid att ha picknick på land.
 Reseplaner

Ett nytt år har börjat och nya reseplaner tar fart. Vi har länge velat åka på någon resa längre bort, men har aldrig kommit oss iväg. Det är ju nog främst det faktum att jag inte tycker om att flyga som gör att vi hellre har valt att åka iväg på bilresor. Är inte direkt flygrädd, men då det känns som att öronen ska trilla av så är det inte riktigt så trevligt att flyga.
 
I vår då jag får "vintersemester" kommer vi att göra något vi aldrig gjort förr, nämligen åka till södern, närmare bestämt till Gran Canaria. Jag är nog inte direkt någon som bara vill ligga och sola på en strand, men det finns säkert mycket annat att se om man så vill. Kanske hyra en bil och köra runt, vi får se. Igår sent på kvällen bokade vi resan så nu måste vi bara se till att få passen förnyade. Vi vill göra det så enkelt som möjligt och flyga direkt från Vasa, varför göra det invecklat och flyga någon annanstans ifrån. Visst blir det kanske lite dyrare, men då kostar det nog om man ska köra ner till t.ex. Helsingfors också. Dessutom slipper vi betala parkeringsavgift om vi får skjuts till flygplatsen. 
 
Visst, det finns många andra ställen jag hellre skulle vilja resa till, men det får bli en annan gång. Australien och Usa känns lite väl långt borta med tanke på flygtiden. Skulle nog kunna räkna upp i princip alla huvudstäder i Europa också, men det orkar jag inte göra. Skulle ju vilja resa över hela världen (nästan). Man måste ju börja någonstans. Har ju inte flugit annat än till Helsingfors, Stockholm och Schweiz. Senast jag satt på ett flygplan var 2012 då vi flög till Stockholm. Schweiz var jag ju till på utbyte från gymnasiet en vecka, så räknar inte det som någon riktig semester resa. Får se hur det går med packningen, vi är ju så bortskämda med att packa bilen full med "i fall om" saker, har på känn att vi nog måste väga väskorna före vi åker. Möjligtvis får gummistövlarna lämna hemma, hehe. 
 
Tips på vad som finns att se/göra på Gran Canaria mottages med tacksamhet!
 
 
 Ta vara på det vackra vädret

Det vackra vintervädret fortsätter. Bäst att passa på och njuta så länge det varar. Igår morse samt igår kväll var det dock lite väl kallt, hela -22 grader. Får dock vara glad att man inte bor i Lappland där det nästan var -40 grader. Passade på och tog en promenad runt tomten här om dagen. Såg alla möjliga spår, någon hare hade skuttat fram över gräsmattan och någon mus hade också hittat fram i kylan. Bland alla kattspår hittade jag dock några spår som var lite större. Svårt att få med det på bild, men det var nog någon mårdhund eller lo som gått där på det vanliga stället. De har säkert sin rutt där, i alla fall varje vinter, men säkert vandrar de där sommartid också.
 
 
Lite överraskad skulle jag bli om jag skulle se ett lodjur på gården. En viltkamera skulle vara rolig att ha, men tror nog det är bäst att inte veta vilka djur som rör sig på gården, annars kanske jag inte vågar gå ut.
 
Skulle ha varit skönt med ledig helg efter att ha jobbat hela nyårshelgen, men jobbar hela denna helg också. Nu ska jag passa på och se på ett avsnitt av Top Model innan jag måste åka iväg och jobba.
 
Passa på och njut av den extra lediga dagen ni som får vara lediga!
 Året var 2016 del 2

JULI
 
 
1. Vi gjöt grunden till växthuset. // 2. Var på sommarteater till Replot med Linda-Marie, bra pjäs som alltid. // 3. Åkte på bostadsmässa till Seinäjoki, gick lite fel med till sist kom vi oss in på området. // 4. Var på bröllop. // 5. Firade en stor pojke som fyllde 4 år. // 6. Vi fick äntligen ut båten, bättre sent än aldrig! // 7. Såg ännu en till sommarteater, denna gång tillsammans med Malena och Sofia. // 8. Plockade en del kantareller, det är ju så roligt att plocka, men inte lika roligt att äta. // 9. Tog många dopp på Storsand.
 
AUGUSTI
 
 
1. Det åskade en del. // 2. William firade sin födelsedag på Sommarbo. // 3. Var på ännu flera loppisrace. // 4. Plockade många buketter med blommor från blomsterängen framför huset. // 5. Det växte så det knakade i odlingslådorna. // 6. Var ut och körde med båten, bl.a. till Replotbron. // 7. Fick punktering. // 8. Johnny murade upp stommen till växthuset. // 9. Tog en spontan tripp till Kärkkäinen i Ylivieska samt ett dopp i det blå i Kalajoki. // 10. Spenderade några nätter på Lillö. // 11. Årets händelse, Juthbacka marknaden gick av stapeln. // 12. Gjorde små utflykter med båten, bl.a. till "Skelettön". // 13. Whiskas njöt av solen. // 14. Fick se många fina solnedgångar. // 15. Tog en cykelrunda medan bilen var på service. // 16. Firade villaavslutning på Lillö.
 
SEPTEMBER
 
 
1. Anttila började med slutförsäljning. Köpte dock ingen provdocka. // 2. Sov över natten på Lillö flera gånger. Såg en vacker solnedgång på en ö. // 3. Kunde till och med sola lite i början av månaden. // 4. De gamla björkarna ute vid vägen togs ner. // 5. Johnny murade ännu mera på växthuset. // 6. Felicia hade 2-års kalas. // 7. Var på marknad till Köklot, många år sedan sist. Köpte en häftig groda. // 8. Anne hade inflyttningsfest i Smedsby, blev en rolig kväll! // 9. Gick en del av Iskmo-Jungsund vandringsled. Fick "blodad tand" att gå fler leder, men tyvärr blev det inte av denna höst.
 
OKTOBER 
 
 
1. Hade kompisträff i Jakobstad. // 2. Var sakletare och gick med metalldetektorn på gården, hittade dock bara metall skräp. // 3. Planterade höstblommor vid trappan. // 4. Var på Italobrothers konsert vid WS Arena. // 5. Rekord lite vatten på lillö, kunde inte ta upp båten. // 6. Gjorde ett lysande träd av en kvist vi hittat på Stortjärubådan. // 7. Efter Ewa och Adams stängning öppnade nu Comboliina på samma ställe. // 8. Var förkyld och hemma från jobbet. // 9. Var på en dygnskryssning till Stockholm, sov också en natt i Åbo. En riktigt rolig helg!
 
NOVEMBER
 
 
1. Var på middag till Kantarellis som hade öppet bara för en tid. Oj, så gott det var! // 2. Fick äntligen upp båten, men det var inte så lätt. Isen hade lagt sig så dit for en åra. // 3. Det var allhelgona, åkte med ljus till gravarna. // 4. Det kom lite snö, kissona busade. // 5. Firade farsdag i Västervik. // 6. Fixade årets adventljusstake, den blev lite annorlunda. // 7. Gjorde en adventskalender åt Johnny, den var uppskattad. // 8. Var på loppis i Botniahallen. // 9. På första advent besökte vi Stundars julmarknad.
 
DECEMBER
 
 
1. Hade tre adventskalendrar detta år. // 2. Julbelysningen där ute kom upp. // 3. Vi köpte en crosstrainer. // 4. Var på självständighetsfest från jobbet. Började spy natten efteråt och fick feber. // 5. Var på julfest från jobbet. // 6. Åkte på en tripp till Umeå mitt i veckan. Var ett roligt dygn i staden. // 7. Firade jul. Skönt att vara ledig detta år. Blev dock förkyld och fick åka hem från jobbet då jag skulle ha natt på annandagen. // 8. 28.12 firade vi att vi varit tillsammans i 15 år. Jag fick ett fint muminsmycke. // 9. Nyårsafton kom. Firade lite smått här hemma på dagen med god mat, sedan åkte jag på nattjobb. 
 
2016 var ett händelserikt och ganska bra år, hoppas dock på att 2017 blir ännu lite bättre!Solen den tittade fram

Vilket fint väder vi hade i går. Just såna dagar saknar jag en fungerande kamera som också kan ta närbilder. Men några bilder fick jag ändå. Någon gång detta år måste jag skaffa en nya kamera, problemet är bara det att jag är så snål, sätter hellre pengar på annat. Dessutom är det ju så svårt att välja ny kamera, helst borde den ju vara vattentät, stöttålig och ta perfekta bilder.
 
 
Nog talat om kameror för denna gång. Blev ju en loppisrunda igår, men kom hem tomhänt. Som väntat hade försäljningen inte riktigt kommit igång efter helgerna, men var roligt med en runda ändå. 
 
Molly blir nog mer och mer sig själv. Man ser det bra på ögonen. Kanske hon inte har lika sjukt mera. Kanske jag kan slappna av nu, i alla fall känns det bättre. Inatt har hon sovit hela natten bredvid min kudde och idag på morgonen tog hon en tur runt granen på gården. Det var tydligen kallt ute (-16 grader) för hon sprang in direkt jag ropade på henne, också det ett tecken på att hon mår bättre. 
 
 
Nu vilar Molly sig ovanpå biljardbordet. Just då jag tog bilden spände hon öronen och lyssnade på vart Whiskas smög. De är ju inte så bra kompisar ibland. Whiskas såg mest yrvaken ut, hon tycker heller inte det är något vidare katt väder där ute just nu.
 
 
Det börjar kännas som om det vore dags att jobba lite nu efter två dagar ledigt. Jag får ju ändå inte gjort något här hemma så lika bra att åka på jobb och känna att man gör någon nytta, hehe. Jobbar natt inatt, sedan kväll på fredag, morgontur på lördag och söndag. Så fem dagar jobb på raken blir det, efter det tror jag nog jag vill vara lite ledig igen. Ser framemot då följande helg, då ska vi på KAJ konsert samt på dop. 
 
Hoppas ni alla får en bra dag, fastän det är lite kyligt. Visst är det skönt med lite kyligare väder, men det räcker nog med -5 grader för mig.
 Tisdagstankar

Tisdag idag då och tredje januari redan. Vad har jag fått gjort detta år, typ inget. Söndagen gick åt till att oroa sig för Molly, gårdagen likaså. Visst, hon ser ut att må bättre, men nog har hon sjukt. Igår hittade jag ett sår på ena sidan, så något har hon nog varit med om. Lite svullen är hon också på ena sidan. Trött är hon och sover mest hela tiden. Äter gör hon nog och har också hållit koll på att hon varit på wc. Det är ju förstås också svårt att veta om hon blir trött av värkmedicinen som hon får. Igår syntes det bra på henne att hon ville vara ifred, svansen avslöjade henne. Hon blev nog säkert irriterad på mig då jag ville se hur hon mådde flera gånger under dagen. Hon ville inte ens hälsa på Johnnys föräldrar som var hit, så sig själv är hon inte. Idag morse kom hon nog ner och åt den sedvanliga skinkbiten, sedan lade hon sig till ro i sängen tillsammans med mig. Det kändes bra då hon kom och ville ha lite sällskap, förhoppningsvis är hon på bättringsvägen. 
 
Det är nog inte så hälsosamt för mig att sitta här inne och oroa mig för Molly hela dagen idag också, dessutom drömde jag bara en massa mardrömmar inatt. Idag har jag bestämt att det får bli en loppisrunda. Tror dock inte att det blir någon lyckad runda då folk knappast har hunnit föra saker till loppis nu efter jul och nyår, men man kan ju alltid hoppas att man gör något fynd. Viktigast är att jag får tänka på något annat. Något gym blir det inte ännu, fastän jag skulle vilja. Det är verkligen en seg förkylning vi dragit på oss. 
 
Har läst att flera andra har kastat ut julen redan, men här i huset får det vara jul ett tag till. Inte fram till påsk, men åtminstone någon vecka framöver. Julgranen den dricker vatten, även fast den barrar lite. Då man en gång julpyntat måste man ju få njuta lite av det också. 
 
 Året var 2016 del 1

Hade egentligen inte tänkt titta tillbaka på det gamla året, men bestämde mig ändå för att göra en tillbakablick. Så här kommer nu en titt tillbaka, vad hände 2016 egentligen? Tydligen det här och mycket annat.
 
JANUARI
 
 
1. Tog många naturbilder i det fina vädret. // 2. En sväng till Lillö blev det också. // 3. Ganska mycket snö hade vi också. // 4. Var och bowlade från jobbet, det var skoj! // 5. I mitten på månaden åkte julgranen ut, det lämnade kvar en hel del barr. // 6. Det var en kall månad. // 7. Myste framför brasan. // 8. Lyxade till det med havtornspannacotta. // 9. Sålde en hel del på loppis.
 
 
FEBRUARI
 
 
1. Bergvärmepumpen gick sönder. Blev en hel del funderingar om vi skulle få något på försäkringen, men det redde upp sig till sist. // 2. Bakade Runebergstårtor. // 3. Firade mamma som fyllde år. // 4. Var på Polarsound och lyssnade på Pandora, E-type och Scooter. // 5. Bakade bröd. // 6. Firade Alla Hjärtans Dag  ❤. // 7. Johnny köpte ny bil. // 8. Vi tog en intressant promenad till Märkenkall. // 9. Naturen var så vacker.
 
MARS
 
 
1. Molly var på bushumör. // 2. Måste tina upp rören under gården/uthuset så smältvattnet skulle ha någonstans att rinna. // 3. Åkte på Båtmässa till Stockholm. // 4. Påskpyntade lite grann. // 5. Var till Nabben och såg på dragracing. // 6. Hade besök av två busungar samt deras föräldrar. // 7. Besökte Jakobstad tillsammans med Sofia för att hälsa på Malena, blev en sedvanlig loppisrunda. // 8. Molly var påskhäxa. // 9. Besökte Strömsö, men tog inget dopp, kändes lite väl kallt.
 
APRIL
 
 
1. Snön den smälte. // 2. Såg en vacker solnedgång. // 3. De första vårblommorna steg upp ur marken. // 4. Ett rör började läcka/ gick av bredvid bergvärmepumpen. Inte det första röret som gick sönder och knappast det sista. // 5. Det blev vinter igen. // 6. Johnny fyllde år. // 7. Whiskas hade också födelsedag. // 8. Firade Linda-Maries födelsedag, men hon hamnade inte på bild, det gjorde dock katten. // 9. Tog en promenad till forsen.
 
MAJ
 
 
1. Var på 1-maj brunch till Bockś, sedan blev det torget också. // 2. Det började grönska. // 3. Hade första filmkvällen utomhus i början på maj. // 4. Besökte Saltkaret tillsammans med Sofia och Malena. // 5. Firade morsdag vid Hunurijärvi. // 6. Var på vårmiddag till Wazaca från jobbet. // 7. Åt mycket grillat. // 8. Oljade in terrassen och farstutrappan. // 9. Fyllde år och fick ett fint skåp som Johnny gjort.
 
JUNI
 
 
1. Fick ett nytt tillfälligt litet växthus. Det fylldes genast med plantor. // 2. Åkte på sommarens första tältresa till Jyväskylä. Var också på auktion till den "berömda" Huutokauppakeisari. // 3. Klippte häcken framför huset och plockade en hel del syrénblommor, oj så gott de doftade. // 4. Var på en intressant auktion till Harjux. // 5. Var på flera loppisrace. // 6. Firade pappa som fyllde år. // 7. Cyklade iväg och firade midsommar med goda vänner. // 8. Midsommardagen firades på Lillö, det var kallt och grått. // 9. Åkte iväg på en tältresa via Ullared och sedan över till Öland och Böda Sand. Vi hann med mycket på vår resa.
 
Fortsättning följer...
 Ett sådant nyår och ingen bra start på året

Gårdagen blev helt okej ändå, fast jag måste jobba natt. På eftermiddagen lagade vi en nyårsmiddag här hemma, bara för oss två. Lite ville jag ju festa till det ändå. Jag lagade två enkla sorter med snittar, Johnny kokade musslor i vitt vin och jag fixade en pepparkakskladdkaka till efterrätt. Det blev ingen mangofromage, får ta den nästa nyår. Frågan var sedan vad vi ville dricka till. Passligt nog hade Johnny fått en stor 1,5 liters alkoholfri "skumppa" till julklapp. Den flaskan drack vi upp i ett nafs, det var gott och läskande. En liten nyårsdukning fixade jag förstås också, bara för att.
 
 
Året kunde dock ha börjat bättre. Tidigt på morgonen, då jag ännu var på jobbet, ringde Johnny. Tänkte nog att, vad har nu hänt, då han ringde så tidigt på morgonen. Molly hade varit ute hela natten och kom in först på morgonen. Hon var inte sig själv. Gick sakta och ville inte lägga sig ner. Röra henne fick man inte heller. Direkt jag kom hem från jobbet ringde jag veterinären. Fick ringa tre gånger, men inget svar fastän jag ringde till jouren. Då nästan en och en halvtimme hade gått ringde veterinären äntligen upp. Vi fick tid till mottagningen i Laihia direkt. Var inte så lätt att få ner Molly i buren, hon visade att det tog sjukt då vi tog i henne, men det gick till sist. Väl framme vid veterinären uppförde hon sig exemplariskt, förutom då hon kröp under skåpen och inte ville komma fram. Veterinären fick nog röra henne, men såg nog att hon hade ont. Troligtvis är inget brutet. Hon fick två sprutor värkmedicin samt recept på mera medicin. Med hjälp av en sopborste fick vi till sist fram en sur Molly som inte ville gå in i buren igen, men hon hade inget annat val. Åkte via apoteket och hem igen, utan att Molly sa någonting alls. Tur att det inte var Whiskas i buren, då skulle vi säkert ha fått torka spyor.
 
 
Vad som har hänt vet vi inte. Synd att hon inte kan berätta. Nu får vi nog klappa henne, men man ser att hon har sjukt och går inte riktigt normalt. Jag tror att hon antingen har råkat ut för någon bil eller något djur. Förstås kan det vara något annat som hänt, men som sagt svårt att veta. Några sår har vi inte sett att hon har, men då har vi inte fått titta ordentligt heller, men hon blödde åtminstone inte någonstans. 
 
Usch vilken början på det nya året, men vi ska hoppas att hon börjar må bättre och att hon inte har några andra fel. Hann halvt oroa ihjäl mig innan jag kom mig hem imorse. Nu börjar det lätta lite då jag ser att hon mår bättre, men ännu kan jag inte slappna av, hon är ju ändå vår "bebis", fastän hon är en stor kisse och stora damen. Måste då och då gå och kolla så hon mår bra där hon ligger. Nu hoppas jag att vi alla får sova gott i natt och att morgondagen blir bättre än denna dag. Jag är trött efter att ha jobbat dubbelnatt, Johnny är trött efter att ha sprungit och ropat på Molly hela natten och Molly är trött efter sitt äventyr. Möjligtvis är det bara Whiskas som är pigg här i huset, ja i alla fall just nu. 
 
 RSS 2.0