Lyxig kaffestund och några plogkäppar

Igår var en bra dag. Var via loppis samt gymmet. Fick också gjort en del inomhus. På kvällen fick jag äntligen städat ur bilen, städade Johnnys bil på samma gång. Det var faktiskt inte min bil som var "råddigast". Har varit utan ena sidospegeln (alltså själva spegelglaset) på bilen sedan i vintras nångång, men nu är glaset äntligen på plats igen. Kanske jag vågar fara och besikta bilen någon dag nu då.
 
Vi passade också på att njuta av solen, blev en lyxig kaffestund på terrassen, men prinsessbakelse och allt.
 
 
Igår klippte Johnny häcken framför terrassen. Idag har jag räfsat bort alla kvistar. Jordgubbslandet fick sig också en omgång, rensade bort revor som växte hit och dit. Dessutom klippte jag bort gräs runt hela landet. För tillfället ser det ut som om vi väntar att plogbilen ska komma, eller kanske det ser ut som om vi spelar krocket på gräsmattan. Ja vem vet vad folk som kör förbi tänker. Just nu ser det nämligen ut så här på gräsmattan. 
 
 
Plogkäpparna visar var det ska grävas. Käpparna på bild visar var växthuset ska stå (troligtvis). Det blir inte så litet kan jag säga (kan hända det blir ännu större än det här), men vilket år det blir klart kan jag inte säga. Något växthus av vanligt glas blir det inte, inte heller av plast. Så något billigt projekt är det inte, får ta den tid det tar, det blir nog säkert bra bara det blir färdigt.En promenad till Fladan

På söndag kväll tog vi oss en promenad till fladan, som insjön en bit ifrån villan heter (egentligen heter den Kalvskärsfladan). Det är ingen lång promenad dit. Vid fladan är det alltid så lungt och stilla. Rogivande. Fastän det blåste vid villan så var det lugnt och stilla vid fladan. För flera år sedan hade vi vår lilla båt där, men nu har vi inte haft den där på länge. Skulle ha varit roligt att ha tagit sig en roddtur, men det får bli en annan gång.
 
 
På andra sidan fladan kan man också se ut mot havet. Just där på sidan var det lä och varmt då solen sken.
 
 
En riktigt skönt och avkopplande kväll.
 Ingen vacker syn

Idag kom gruslassen. Nu har vi en stor grushög mitt på gräsmattan, samt en lite mindre hög på gården. Det var inte så lätt för lastbilen att få ut gruset på gräsmattan då gräsmattan var så mjuk, men det gick. 
 
 
De rosasprayade platspåsarna på lampstolparna är till för att ingen lastbil eller grävmaskin ska köra in i dem. Det skedde ju ett missöde förr en gång så vi måste byta ut en av lamporna, men nu borde de ju synas åtminstone. På torsdag ska avloppsbehållaren nergrävas. Jag är tyvärr på jobb då så får inte se hela spektaklet.
 
Johnny har planer på ett växthus modell större på gräsmattan. Bara vi bestämmer var det ska stå så kan det hända att grävmaskinen får ta bort lite mera gräsmatta så man åtminstone skulle få lagat en grund till växthuset i år. Vi får se hur det blir...En kväll på Lillö

Vilken skön kväll det blev på Lillö igår. Såklart blåste det rakt upp så vi måste äta inomhus, men det var riktigt avkopplande att få komma dit. Speciellt efter att ha jobbat dubbelnatt med lite "frass dramatik". Fick åka till veterinären med frassen som bor på boendet, allt gick nog bra och han mår bra idag, men inte varje dag man hamnar att fara till veterinären på arbetstid.
 
 
Vi tog en promenad till fladan också. Lägger upp bilderna lite senare. Tog också årets första DOPP (ingen bild på det, hehe). Det var nog på tiden. Vet inte när jag senast har tagit årets första dopp så sent. 18 grader visade termometern, men vet inte om jag tror på den. Men riktigt kallt kändes det inte, så kanske nog det var så varmt ändå. Var riktigt skönt att få värma sig i bastun efteråt, första gången vi badade bastu på Lillö i år. 
 
 Loppisrace i Nykarleby

Idag var vi på Loppisrace igen. Vi började rundan vid Prästgården, sedan fortsatte vi vår runda och besökte ca 40 gårdar till. Hungriga blev vi också, som tur hade vi med lite sallad så vi kunde hålla oss mätta och belåtna. En massa intressanta saker såg vi, men det enda vi köpte var några lökblommor för 2 euro sammanlagt. Billigt så. Som avslutning på utfärden blev det varsin pehmis.
 
 
Nästa år ordnas ingen loppis på Källbacken, men 2017 tar de nya tag igen.Suviseurat

Igår besökte vi Suviseuras stormöte på Söderfjärden. Först hamnade vi i en 5 km lång kö som började före det nya bostadsområdet i Sundom. Vi svängde dock av mot Näset längre fram så slapp resten av kön. Parkerade ca 3 km från området för att slippa riskera att fastna med bilen i någon lerhög. Ca 8 km:s vandring blev det allt som allt. Billig kaffe och bulla hade de. Imponerande hur de lyckats bygga en liten stad inne i en stad. 
 
 
Det var minst sagt en upplevelse.En regnig lördag

Lördag och regn. Kom just hem från nattjobbet, men känner mig ovanligt pigg...ännu. Idag blir det ett besök till stan. Sedan måste vi ju såklart ta oss en titt på Suviseurat. Kan ju inte missa det. Får hoppas vi hittar hem därifrån, hehe. 
 
Med de här bilderna önskar jag er alla en fin lördag!
 
 Rabarberkräm

Igår testade jag att laga rabarberkräm. Plockade in 1 kg rabarber, skar dem i lagom stora bitar och satte dem i en kastrull med 5 dl vatten. Sedan var det bara att koka tills rabarbern gått sönder och blivit till en kräm. Såg inte på klockan så vet inte hur länge jag kokade krämen, men ca 20 minuter skulle jag tro. Som sötning satte jag i agavesirap (efter behag). 
 
Sedan var det bara att hälla krämen i skålar och låta den svalna. 
 
 En humla, en nyckelpiga och en Molly katt

Igår lyckades jag fånga en humla och en nyckelpiga på bild, inte varje dag det sker. 
 
 
Molly fastnade också på bild. Katterna njuter av att kunna vara ute långa dagar, ibland är det svårt att få in dem till natten. Men vi går inte och sova (eller vi somnar åtminstone inte) före de är inne. Konstigt kanske någon kan tycka, men det bara är så.
 
 
Idag blir det nattjobb, natt 1 av 2. Vilket betyder dubbelnatt. En sväng via loppis och gymmet blir det dock före. Ser framemot söndagen då det blir Loppisrace i Nykarleby. Får se om man gör några fynd.Det såg lite annorlunda ut för fem år sedan

Gick igenom lite foton från renoveringstiden och fastnade för de här där gården ser minst sagt eländig ut. Minns att jag led den sommaren, ville ju att allt skulle se perfekt ut. Nu är mitt "enda problem" ogräset som växer i gruset. Ja och för tillfället står den stora fula avloppsbehållaren med tillhörande saker på gården, men det är ju bara tillfälligt. Kanske det är bra att se tillbaka och minnas, det blev ju ganska bra till sist ändå (fastän det finns saker att göra ännu).
 
Den första bilden är då, den andra nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gården blir nog aldrig färdig, alltid är det något projekt pågång. Nästa vecka kommer de och gräver ner avloppstanken på stora gräsmattan, på gräsmattan där vi har våra äppelträd samt jordgubbsland. Träden och landet klarar nog sig, men gräsmattan, ja den blir nog inte så glad. Det ska grävas i princip enda från huset och tvärs över hela gräsmattan. Riktigt hur det blir vet jag inte, men det får man ju se.
 
Det blir ju nog bra till sist, men det är ju inte roligt att gräva upp hela halva gräsmattan. Sedan tar det sin tid innan nytt gräs har vuxit upp. Får hoppas vi har en grön gräsmatta där igen nästa år. Borde nog passa på att njuta av grönskan och gräsmattan innan den är ett minne blott för denna sommar. Kanske det blir några blåbär

Blåbärsbuskarna blommar nu för fullt. Får hoppas alla blommor blir till bär. Några stora mängder är det ändå inte fråga om, skulle nog behöva ganska många buskar då. 
 
 
Lite har de nog vuxit till sig på fem år, men de växer nog ganska trögt. 
 
 
Nu är det inte många veckor kvar innan man får ge sig ut till skogs för att plocka bär, ja kanske någon liten kantarell också. Tycker så om att vandra omkring i skog och mark, helst för mig själv. Det är avkoppling för själen. Någon vidare avkoppling är det dock inte om man råkar få syn på någon orm eller kanske någon älg, men oftast är det bara älgflugorna som gör mig sällskap. En ampel vid vår trappa

Äntligen var de tre kvällarna på jobbet över! Tacka vet jag morgonturer. Idag blir det för omväxlingsskull 8-16. Var en sväng via loppis igår. Hade gått helt okej med försäljningen med tanke på att jag bara sålt 3 dagar (loppisen var ju stängd to-sö). Tror nog jag ska sälja i två veckor. 
 
 
Nu hänger en ampel vid trappan. Johnny fick en försenad födelsedagspresent av sina faddrar. Det får nog räcka med en ampel i år, vi har ju andra blommor. 
 
 
Såg också att krusbären växer med fart. De ser ju nästan färdiga ut! Men de smakar nog inte så gott ännu, säkert är de väl hårda också. Då är nog den blommande gräslöken desto godare.Båtresorna bokade!

Äntligen är det gjort! Har bokat båtresan till Stockholm och tillbaka, samt båtresan fram och tillbaka till Tyskland. Det blev Vikingline över till Stockholm denna gång. Blev lite billigare så. Var bättre tider också. Tar båten från Helsingfors över till Stockholm, då slipper vi stiga upp före vi vaknat. Vem vill komma iland redan 6.10? Hellre sover jag nog en stund till och kommer iland 9.50. Förhoppningsvis är vi lite piggare då så vi orkar köra raka vägen ner till Trelleborg...bara sisådär 650 km. Ser så framemot resan, ska bli så roligt att tälta! Men detta år ska jag försöka att planera mindre, ta dagen som den kommer, får se om det lyckas. 
 
Planen är hittills att åka över till Stockholm. köra ner till Trelleborg och sova där en natt. Sedan över till Sassnitz i Tyskland. Köra ner till Tropical Islands och sova där två nätter (måste boka tältplats!). Sedan lutar det åt att vi kör tillbaka mot Berlin och sover där ca 3 nätter. Sedan har vi ännu 2 nätter kvar innan vi åker över till Sverige igen. Skippar nog Dresden och Leipzig, blir bara stressigt, vill ju ändå hinna se Berlin. Kanske kan man åka till någon mindre stad istället, ska surfa runt och se. Så riktigt oplanerat blir det ju inte, men då jag brukar planera så blir det nästan minutschema, men riktigt så ska vi nog inte ha det. 
 
Har du varit till Berlin? Vad ska vi inte missa? Vill helst ha tips på gratis nöjen, kanske det finns några lopptorg där?
 
 
Bilder från vår senaste Tyskland resa 2012.En regnbåge och en ny vecka

Ny vecka och nya tag. Har framför mig en lång arbetsvecka. Jobbade kväll igår, har kväll idag samt i morgon. Sedan en morgontur. Torsdagen har jag faktiskt ledig, men sedan jobbar jag dubbelnatt i helgen. Nå man kan inte bara vara ledig hela tiden heller. Men kvällsturer tycker jag inte om, hellre natt då. Steg upp före åtta idag så jag ska hinna få något gjort före jobbet. Blir gymmet och butiken. Känns bara så onödigt att behöva släpa handelskassarna till jobbet, men orkar inte fara och handla till Abc efter klockan 21. 
 
Midsommaren kom och gick, snabbt gick det som vanligt. Nästa"högtid" att se framemot är villaavslutningen. Men hoppas på en bra sommar ännu innan dess. Många kanske känner att de skulle vilja börja ha semester snart, och många har väl det eller får det snart, jag får snällt vänta till 3.8. Ännu känns det inte som om jag skulle behöva ha semester just precis nu, men antar att jag också skulle vilja vara ledig då den riktiga sommarvärmen kommer (om den kommer). Har förstås inget emot om det är soligt och varmt hela augusti och in i september, men helst vill jag ju ha varmt hela sommaren. 
 
Hoppas ni alla haft en bra midsommar och att ni får en bra start på den nya veckan!
 
 Midsommarens blommor

 Midsommardagen på Lillö

Gårdagen spenderade vi traditionsenligt på Lillö där vi också firade pappas födelsedag. Det var lite mulet då vi kom dit, sedan kom solen fram. Just då vi skulle sätta oss ner och äta där ute började det regna, så var bara att bära in allt och äta inne. Efter en stund sken solen igen och jag kunde lägga mig ner i en solstol och bara ta det lugnt. Var riktigt varmt i solen. 
 
 
Någon båt har vi inte fått i ännu, men vi hinner väl. Har ju inte varit något båtväder i juni heller. Jag brukar ju ta årets första dopp på midsommaren, men i år blev det inget. Ingen panik med det heller. Fast nu skulle det ha varit lagom mängd vatten i havet, skulle inte ha behövt krypa på bottnen åtminstone. 
 
 
Mamma hade också lagat en god jordgubbstårta, ingen midsommar utan jordgubbar, eller hur? 
 
 
Mätta och belåtna, och kanske lite mera solbrända kunde vi sedan åka hem. Den här midsommardagen avslutades med film i paviljongen, kunde njuta av både regn och sol på samma gång. En dag man lever länge på. 
 
 En magisk midsommarafton

Det kunde inte ha blivit en bättre midsommarafton, jag njöt allt vad jag kunde. Vädret var perfekt, maten var super god, sällskapet var det bästa, ja allt var bra. Länge sedan jag haft en så här bra midsommarafton.
 
Här kommer ett bildregn.
 
 Glad Midsommar!

 
Kikar in för att önska er alla en glad midsommar. Det tog ganska så många timmar, men äntligen är midsommarstången färdig! Nu blir det midsommarbastu med äkta bastukvast, sedan fortsätter firandet med goda vänner.
 
Hoppas ni alla får en bra dag och en rolig kväll. Glad Midsommar!Midsommarklänningen

Gick en sväng på stan idag, inte varje dag det händer. Var på jakt efter leggings, de hittade jag på Halpa Halli. På HM hittade jag en midsommarklänning, inte för att jag kanske behövde nån, men ändå. Sällan jag köper kläder från butiken, men den här tyckte jag var så fin, under 10 euro kostade den också. Precis min stil är den också, lagom längd, inga långklänningar här inte. Men vem vet, det kommer säkert en dag då jag frivilligt tar på mig en långklänning, men den dagen är inte här ännu.
 
 
Nu är midsommarmaten inhandlad. Vad vi glömde får vi se imorgon. Glass och jordgubbar blev det åtminstone. Nu är jag ledig fram till söndag eftermiddag, skönt med midsommar ledigt, jobbade ju ifjol. Håller ännu tummarna för bra väder tills imorgon, eller åtminstone uppehåll. Oberoende ser jag framemot morgondagen, midsommarstången ska göras färdig och så måste jag fundera ut hur jag ska dekorera bordet, roliga saker med andra ord.Midsommar inspiration

Åh snart är midsommaren här. Man planerar och planerar, men egentligen är det onödigt, det blir ju midsommar oberoende. Såklart hoppas vi på fint väder, men jag skulle inte vara förvånad om det regnar. I år har jag bestämt att vi sitter utomhus oberoende väder (snöar det så sitter vi nog inomhus). Ifjol åt vi nämligen inomhus och då kändes det inte riktigt som midsommar. "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".
 
Här kommer lite midsommar bilder från åren som gått.
 
 Öppna vyer

Det blev lite mera öppet på bakgården då de var och röjde bort sly och mindre träd igår. Jag planerar att göra en midsommar stång av någon mindre rönn eller hägg samt sly som ligger och skräpar.
 
 
En hel del material till midsommarstången finns det ju tills hands nu. Bara att ta en sekatör i handen och börja på. Hur stor midsommarstång det blir vet jag inte, om det ens blir någon. Beror lite på vädret också. Vill ju inte göra midsommarstången färdig redan nu så att alla blommor är vissna då midsommarafton kommer.
 
Förövrigt så är det nattjobb som gäller idag, men före det ska jag ha gjort en massa saker så är väl bäst att börja på nu då!Tisdagsplaner

Njuter allt vad jag kan av den här veckan med många ledig dagar. Gårdagen gick åt till att prissätta loppissaker. Idag ska jag föra sakerna till loppis. Får hoppas man får in en slant. Skulle sitta bra med lite extra resepengar. Vet ännu inte om jag bara ska bordet en vecka eller om det blir två, längre än så blir det inte, det kostar ju att hyra bordet också. 
 
Blir nog en sväng till gymmet idag också, fastän det känns i kroppen efter gårdagens jumppa. Försöker hinna tre gånger i veckan till gymmet, för det mesta lyckas det, men egentligen skulle jag nog vilja hinna fyra gånger. Försöker för det mesta planera in så att jag far före eller efter jobbet, det är ju ändå 20 km till gymmet, så det är inte så bara att hoppa på cykeln och fara iväg (åtminstone inte jag). Har nog tänkt att jag ska ta cykeln till jobbet någon dag (har lite under 20 km dit), men det lockar inte att cykla bredvid riksåttan. Cyklar jag andra vägen blir det några kilometer längre. Så tror nog jag föredrar bilen, dessutom ryms det inte så många handelskassar på cykeln.
 
Då jag släppte ut katterna för en stund sedan såg jag mitt i allt två orangeklädda män komma gåendes på vår tomt bakom uthuset vid skogskanten. Jag antar att de är från Vasa Elektriska för de röjer ner sly under elledningarna. Det var ju tur att jag var klädd åtminstone! Nu har de dessutom kört upp bilen på vår gräsmatta...utan att fråga om lov...sånt gillar jag inte! Nåja, nog förstår jag att det måste bort sly vid elledningarna, men lite hänsyn kan man ju visa.
 
 
Önskar er alla en fin tisdag!
 Konfirmation

Igår fick vi tillbringa hela två timmar i Trefaldighetskyrkan. Det var nämligen konfirmation. Systers flicka Cecilia blev konfirmerad. Att vara på konfirmation är inget man gör varje dag precis, vad jag minns har jag inte varit på någon konfirmation i kyrkan förut (förutom min egen). Så en upplevelse var det ju. 
 
 
Efteråt bjöds det på pajer, sallad, tårtor och en massa annat smått och gott hemma hos dem i Västervik. Ronja kissen var först på plats och tog emot oss.
 
 
Nu är det färdig festat för en tid framöver. Eller nej, nu ljög jag, pappa fyller ju på fredag. Men sen borde det lugna ner sig med fester och kalas en tid. Skönt så.Ny vecka och snart midsommar

Just nu blommar det så fint nedanför häcken. Är bäst att passa på att njuta av färgprakten innan trimmern kommer fram och tar ner allt. 
 
 
Har jobbat inatt. Nu har jag ledigt till onsdag kväll då det blir nattjobb igen. Sedan jobb först på söndag. Bra vecka med andra ord. Nu håller vi tummarna för varmare väder till midsommar!Plantera i kaffekoppar

Tänkte ju inte hitta krukor till alla blommor jag planterade om, så då fick några gamla kaffekoppar fungera som krukor. Kaffekopparna "hittade" jag i loppishögen.
 
 
Får se hur länge det tar innan de har växt ur kopparna, men då får jag väl hitta något annat intressant att plantera blommorna i. 
 
Bar ju också ut alla kaktusar här om dagen. De ska tydligen må bra att vara utomhus under sommaren, så får hoppas det. Just nu står de i samma hörn som tomatplantorna. Tomatplantorna ska jag flytta på då det blivit varmare väder, men än så länge får de stå här i hörnet.
 En bra lördag

Blev en riktigt bra dag och kväll igår fastän jag nog egentligen skulle ha velat fara på loppis och auktion men intalade mig att vi inte skulle fara. På dagen kunde vi äta ute fastän det blåste, det blev flankstek, baconinlindade koskenlaskia fyllda champinjoner, baconinlindade jalapenon fyllda med korv och ost, samt en grönsallad. Var riktigt smaskens!
 
 
Hann också läsa en och annan sida i boken jag för tillfället håller på att läsa. Njöt av de sista solstrålarna, men det blåste nog kallt. Ännu lite senare på kvällen satte vi upp paviljongtaket och väggarna, var på tiden. Men har inte vågat sätta upp det då det blåst så hårt, får hoppas det hålls där nu då. Då allt var uppe tog vi ut datorn, lite smått och gott att äta och bänkade oss framför datorn. Såg en ganska bra film, Kingsman: The secret service. Det blev nog lite kyligt, men med sticka sockor och två filtar runt mig gick det ingen nöd på mig. Njöt för fulla muggar av att få sitta ute och se på film, det är sommar det!
 Sommarlistan

Har sett många andra göra en, så nu tänkte jag fundera ut en egen sommarlista, vad har jag tänkt göra i sommar?
 
Mina planer inför sommaren: Jobbar i juni och juli, min semester börjar officiellt först 3.8, men hoppas på att få helgen ledig före det. Men mellan allt jobb har jag också tänkt njuta av solen och värmen (då den nu kommer), besöka någon auktion samt loppis. Fara ut med båten och njuta av lugnet på Lillö. Tillbringa sena kvällar på terrassen framför någon bra film på datorn. Frukost på balkongen ser jag också framemot. Fira flera födelsedagar står också på programmet. I augusti åker vi iväg till Tyskland, ska bli så roligt!
 
 
 
Bästa sommarstället: Oj vad svårt att välja...men det får nog bli Lillö.
 
Favoritsommarblomman: Liljekonvalj
 
Här badar jag helst: På Lillö
 
 
 
Hur länge ska du vara ledig? Ja vad blir det nu...nästan 5 veckor.
 
Vad ser du mest framemot? Tysklandsresan. Är så mysigt att tälta.
 
Vad kommer du att köpa inför semestern? Köpa? Köper inget inför semestern. Kläder har man väl fullt av i skåpet från förr. Något enstaka plagg från loppis då kanske. 
 
Det här lyssnar jag på i sommar: Lyssnar bl.a. på det här:
 
 
På sommaren går stereon oftast varm. Musik ute som inne och i bilen.
 
Favorit sommardoft: Nyklippt gräs, det är doften av sommar.
 
Den ultimata sommardagen: Åker vi ut med båten till en ö, har en picknickkorg med. Solen skiner från en klarblå himmel, det är 25 grader varmt och spegelblankt. Då kan jag koppla av.
 
 
Ja det var min lista det. Hur ser din ut?
 Krukväxter på rad

Idag har jag gjort något jag tänkt göra länge, nämligen planterat om krukväxter. Då jag delat på dem alla blev det ganska många plantor, närmare bestämt 20 stycken, men en del fick nog åka på skräphögen. Nu har vi nog krukväxter så det räcker och blir över.
 
 
Hade svårt att hitta krukor till dem alla, men till sist hittade jag krukor till alla utom två som får stå på varsitt fat utomhus.
 
 
Nu har jag försökt placera ut dem lite här och där. De med de fulaste krukorna hamnade på andra våningen bakom en gardin, där är det sällan man ser dem (bara jag kommer ihåg att vattna dem ibland). Var jag placerade några andra får du se en annan dag. F.R.E.D.A.G.

Fredag och sovmorgon, kan det bli bättre? Idag ska jag bara göra det jag vill. Eller vill och vill, vem vill egentligen dammsuga...men men sånt ska göras. Det finns säkert något att göra ute på gården också. Såg att gurkplantan inte mådde så bra, den vill nog ha varmare väder, ja vem vill inte det? Solen skiner åtminstone, jippie för det.
 
Tror att vi nästan har bestämt oss för att det får bli en lugn dag imorgon, inget loppis eller auktion. Nu kanske ni tror jag har fått något fel, skippa loppisrace och auktion! Inte precis likt mig. Men måste ju få vara hemma på tumanhand nångång också, och så sparar man lite pengar samtidigt. Måste gå bakåt och kolla lite när jag senast hade en lördag med noll program...hmm...möjligtvis i slutet på mars. Kanske dags för en avkopplande lördag nu då. 
 
Ett loppisbord har jag också tänkt boka idag. Får se om det finns några bord lediga nu då Suvikirppis har stängt över sommaren. Men har ingen panik, får ställa mig på väntelistan om inte annat. 
 
 
Lupinerna har börjat blomma på Målarbackan.Torsdags filosoferingar

Åh vad skönt att äntligen få vara lite ledig. På söndagen var jag riktigt stressad då jag måste fara på jobb fastän jag egentligen skulle ha varit ledig. Gick nog bra att jobba natt, men just det att jag hade planerat att vara helt ledig den helgen omkullkastade mina planer och gjorde mig stressad. Sov bara en timme på jobbet den natten pga hög puls. Måndagen var bättre, då hade jag lugnat ner mig, fastän jag jobbade ännu en till natt. Störande då jag stressar upp mig över små saker. Åter igen kan jag konstatera att jag inte mår bra av för lite sömn, allting blir bara upp och ner. 
 
Nå nu blickar jag framåt, får vara ledig fram till söndag kväll, SKÖNT! I helgen händer det mycket. Får se vad vi sist och slutligen gör. På lördagen är det auktion i Purmo, loppisrace i Munsala och Edsevö. På söndagen blir systers flicka konfirmerad, så då blir det ett besök till kyrkan. 
 
Egentligen skulle jag bara vilja ha sol och värme, sätta ut båten och fara ut och köra med den. Men ska inte klaga, nog blir det varmt ännu i sommar. Juni är ju oftast kall. Nästa vecka är det redan midsommar, hoppas hoppas det blir ens liiite varmare då. Ser framemot att få duka fint och fixa lite god mat. Midsommaren firar vi också i år tillsammans med goda vänner. 
 
Det finns mycket roligt att se framemot just nu.
 
 Lchf Rabarberkaka

Förra veckan kände jag för att baka rabarberpaj. Är ju ofta som rabarbern bara glöms bort, så i år har jag åtminstone gjort två pajer av rabarbern. Kan hända det hinner bli fler pajer ännu.
 
Hittade ett riktigt bra recept här, som jag modifierade lite.
 
Kakan
 • 100 g smör
 • 3 st ägg
 • dl créme fraiche
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1,5 dl sötning
 • 1 dl mandelmjöl 
 • 1 dl kokosmjöl 
 • ½ dl fibrex
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 msk fiberhusk
Ovanpå
 • st rabarberstjälkar
 • 2 msk sötning
 • 2 msk smör
 
 1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
 2. Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
 3. Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen. Häll kaksmeten i formen.
 4. Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över sötningen.
 5. Grädda i cirka 40 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
 
Servera med glass, grädde eller vaniljsås. 
 Gårdagens blomsterprakt

I blombänken har de lila tulpanerna nu slagit ut för fullt. De är fina på sitt sätt, men jag föredrar nog de större tulpanerna som snart blommat ut.
 
 
Ännu har inte rosorna slagit ut. Men tror dessa kallas midsommarrosor, så får anta att de slår ut lagom till midsommar då.
 
 
I skogen upptäkte jag en sån här lila skönhet. Vad månne det kan vara för en blomma?
 
 
På stenmuren blommar det så fint i rött. Tänk om hela muren blommade, vilken syn det skulle vara. Tror dock jag får vänta x antal år tills blommorna spridit ut sig så mycket.
 
 Dagar i juni

Tänkte först att få se om det alls kommer upp några förgätmigej i år, men jag kunde vara lugn, nu blommar det för fulla muggar. Växer gör också ogräset på gården. Att få gården ogräsfri är nog omöjligt, man vill ju nog göra annat i sommar än bara sitta och rensa. En dag fick jag ihop en hel skottkärra med ogräs.
 
 
En annan dag fick jag syn på muminmuggar och skålar på loppis, vet ni vad, jag kunde hålla mig! Då menar jag alltså att jag kunde hålla mig ifrån att köpa. Muggen var dessutom dyr, betalar inte 40 euro för "Primadonnas häst". Har också kommit fram till att jag för tillfället inte behöver fler muminskålar. Istället skulle jag vilja ha flera assietter eller tallrikar så man kan duka med både mugg och tallrik då man har gäster.
 
 
Ännu lyser sommarvärmen med sin frånvaro. Får ta vara på de solstrålar man kan. Äta ute på terrassen där det för tillfället är lite lä. Skulle det inte blåsa skulle det vara mycket varmare. Tycker det har blåst färdigt för i år nu.
 
 
På vår gård står nu en sån här stor sak. Den ska grävas ner i gräsmattan i juli. Vi ska alltså förnya vårt avlopp. De gamla brunnarna har gjort sitt, de faller snart ihop (är endast uppradade stenar). I ett års tid har vi dessutom haft en stor vattenpöl nedanför den sista brunnen, vattnet försvinner ingenstans. Och det luktar inte precis så gott. Får hoppas det här systemet fungerar bättre.
 
 En ampel av jutegarn

För en tid sedan köpte jag den här ampeln av jutegarn på loppis för ynka 1 euro. Sedan dess har jag sökt efter en passlig blomma att lägga i den, men inte hittat någon. Blev så glad då jag hittade en passlig en på Plantagen. De flesta hängamplar brukar bli så skräpiga efter en tid, får se hur det går med den här. Fråga mig inte vad det är för en blomma, för det har jag glömt. Brukar inte lägga sånt på minne, huvudsaken blomman är fin.
 
 
Har inget passligt ställe att hänga den på ännu, så nu får den hänga mitt i det ena rummet på övrevåningen. Loppisrace i Malax och Oravais

Oj vilken hektisk men rolig dag det blev igår. Började dagen med loppis i Malax. Där var 72 gårdar anmälda till Loppisracet. Vi besökte inte alla ställen, ca 20 lämnade skulle jag tro. Vi fyndade inga stora saker, men båda var vi nöjda med våra inköp då vi styrde bilen vidare mot Oravais.
 
 
Då vi kom fram till Oravais började det regna lite, men det störde inte oss. Det störde nog kanske de försäljare som hade ställt ut sina saker mitt på gården. I Oravais var 45 gårdar med i racet, men inte heller här hann vi besöka alla. Även här fyndade vi båda två.
 
 
Mina fynd blev dessa. En skål och ett spel för tre euro styck. 
 
 
Nästa helg fortsätter loppisfyndandet.Skönhet för ögat

Kan inte få nog av doften. Synd att häggen blommar bara en kort tid. Passade på och tog in några kvistar och satte i en gammal glasburk. Burken satte jag sedan på en gammal stol som står i kvisten. Nu blir man på gott humör då man kommer in genom dörren. Skönhet för ögat och doft för själen.
 
 
Igår var det Loppisrace som gällde hela dagen, sedan blev det nattjobb efter det. Lägger upp några bilder från loppisrundan sen senare idag då jag hunnit gå igenom dem. Blir nog en slö dag idag om jag ska orka med en natt till. Säsongspremiär och Miljoona Tuning

På fredagen efter jobbet hoppade vi i bilen och for iväg till Tuuri. Med tält och allt. Bilen nästan full med tält tillbehör alltså. Fast vi bara skulle tälta en natt. Det var fint väder och solen sken, men det blåste kallt. Tältet fick vi upp utan bekymmer. Sedan satt vi länge och njöt av kvällssolen, men när den gick ner fick vi söka oss in i förtältet. Det var så ljust ute att vi inte behövde någon belysning. Då klockan närmade sig ett på natten kröp vi ner i våra sovsäckar. Sticka sockorna och stickatröjan på förstås. På natten blev det nog lite kallt, ca 3 grader bara, men vi överlevde, hehe. 
 
 
Vi vaknade till sol och blå himmel. Avnjöt en delikat frukost utomhus, passade på att sola lite på samma gång. Sedan packade vi ihop tältet och checkade ut. Körde några hundra meter och parkerade bilen. Evenemanget Miljoona Tuning blev nästa programpunkt. Det fanns en hel del fina och häftiga bilar att se på. Det pågick också en tävling i "billjud" eller vad det nu kallas. Nå i alla fall gick det ut på att de mätte hur mycket bas ljud som uppnåddes i varje bil som deltog.
 
 
En sväng inne i butiken blev det också, men någon storshopping blev det inte. Lååånga köer överallt, har inte sett så mycket folk i Tuuri förut. Hade tänkt stanna och lyssna på Stig, men just före gratis konserten skulle börja öppnade sig himlen och regnet öste ner. Vi skippade konserten och körde hemåt istället. 
 
Blev en riktigt bra säsongspremiär på campandet. Senast i augusti blir det mera tältande, misstänker dock att jag inte kan hålla mig riktigt så länge. Men vi får se.Jordgubbslandet

Köpte de första jordgubbarna förra helgen. De var dock inte inhemska, utan Holländska om jag minns rätt. Inget fel på smaken ändå. Nu väntar jag på de egna jordgubbarna. Ska bli intressant att se när de första kommer. Såg att det redan finns några enstaka blommor och MÅNGA knoppar. 
 
 
Som det ser ut nu är det 4-5 plantor som inte har klarat vintern. Men det gör ingenting. Den ena jordgubbssorten ger många revor, så behöver inte köpa nya plantor. Det var ju ifjol som vi anlade jordgubbslandet mitt i sommaren. Därför ska det bli spännande att se hur mycket jordgubbar vi kan få på en sommar. 
 
Skulle vara gott med jordgubbar och glass, men får väl vänta några veckor till. Dagens sysselsättning

Idag hittar ni oss i Tuuri på detta evenemang:
 
 
Ska bli roligt att se på alla fina bilar. Önska att man själv hade en liknande. Har aldrig varit på Miljoona Tuning förut så får se vad det riktigt är för ett evenemang. Den finska artisten Stig ska visst uppträda också, det kan man ju inte missa då konserten är gratis.Ost och chokladkaka

Till min födelsedag rörde Johnny ihop två smaskiga kakor. Roligt att pröva på nya recept! Gott blev det!
 
Botten
350 g dominokex
160 g smör
 
Fyllning
400 g Philadelphia ost
130 g vitchoklad
2 ägg
150 g creme fraiche (fettprocent 15-18)
200 g daim kulor
50-70 g smält choklad till dekoration
 
Smält vitchokladen och låt den svalna lite. Gör botten. Smält smöret och hacka kexen smått. Blanda det smälta smöret och kex smulorna. Bred ut blandningen på en bakplåtsbeklädd form (20-22 cm) med löstagbar botten. Ställ formen kallt så bottnen stelnar.
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda Philadelphia osten så den blir mjuk, lägg i äggen ett i gången. Blanda till sist ner den smälta vitchokladen, creme fraiche samt daimkulorna.
 
Häll fyllningen ovanpå bottnen. Smält choklad, ta en tesked och klicka ut chokladen i små högar ovanpå kakan. Ta en kniv och bred ut chokladen i fina mönster på kakan. 
 
Grädda kakan i ugnen ca. 40-50 minuter, eller tills fyllningen har stelnat vid kanterna men ännu är lite lös i mitten. Stäng av ugnen. Låt kakan gräddas på eftervärme ca. 1 timme. 
 
Låt kakan svalna helt i rumstemperatur innan du lägger den i kylskåpet. Kakan är godast följande dag. 
 
Om du vill kan du dekorera kakan med jordgubbar just före servering.
 
 Sommarblommor, gurkor och tomater

Nu är äntligen sommarblommorna på plats. Men inte alla. Några amplar blev det inte. Väntar tills jag hittar några förmånliga. De brukar ju rea ut dem före midsommar om jag inte har helt fel. Det blev dock blommor till grytan samt några till blombänken vid uthusväggen.
 
 
Dessutom köpte jag två tomatplantor.
 
 
Och en gurkplanta. Hade tänkt köpa två plantor, men de hade inga vanliga gurkplantor så får köpa en sådan då jag hittar. Den ser lite hängig ut just nu, men den tar väl sig. Får se vad jag egentligen har köpt för slags planta. Babygurka står det på lappen, så får se nu då. 
 
 
På trappan har vi också några sommarblommor, de har vi fått av Johnnys mamma. Tack för det!
 
 
Ute vid vägen finns ännu några penseer kvar. Tyckte de såg så fina ut ännu, så bytte bara kruka. Den bruna plast krukan byttes till en gammal hink. Tycker det blev riktigt bra! Hinken har jag hittat nergrävd i skogen, har passligt nog något litet hål i botten så den passar perfekt som blomkruka. 
 Gårdsloppis i Älvbyarna 7.6

I helgen "brakar det loss" som det så fint stod i Vasabladet en dag. Jag talar förstås om alla gårdsloppisar, eller Loppisrace som de heter nuförtiden. Här i Älvbyarna ordnas det också loppis i helgen, närmare bestämt på söndag 7.6. I år deltar vi dock inte i evenemanget. Visst finns det saker att sälja, men jag vill hellre åka runt på alla andra gårdsloppisar och fynda den dagen. Minns att jag var lite sur ifjol då jag inte hann till Oravais på deras Loppisrace som ordnades samma dag. I år har jag tänkt hinna både till Malax och till Oravais på Loppisrace. Ska bli så roligt! Men stressigt, över 70 gårdar deltar i Malax och över 40 gårdar i Oravais. Blir nog att lusläsa info över vad som säljs på gårdarna före man åker till alla ställen. Samma dag ordnas också Loppisrace i Karperö, men dit hinner jag nog inte. 
 
Vill ändå göra lite "reklam" för Gårdsloppisen som ordnas här i Älvbyarna. Perfekt evenemang för dig som vill fara på gårdsloppis men inte orkar åka omkring till 70 olika gårdar. I år deltar 12 gårdar i Älvbyarnas loppis, jag rekommenderar dock att du tar bilen om du vill besöka alla gårdar eftersom det är ca 15 km mellan den första och den sista gården. Är du hurtig av dig så ta cykel!
 
"Du kan hitta fina unika loppisfynd på gårdarna, dricka kaffe/te i trädgårdar, besöka ett hälsocafe´, klappa får och lamm, titta på några dagar gamla ankungar, delta i loppisfiske, köpa hem söta och salta bakverk, prova på reikibehandling, äta lättlunch, och se på hustomter."
 
 
 
Hoppas på en riktigt bra fynddag! I odlingslådorna just nu

Hade tänkt så frilandsgurka från frön, men har inte fått ner något frö i jorden. Idag köpte jag en planta istället, enklare så. 
 
 
En squash planta fick ju följa med hem från gårdsloppisen i Gerby. Nu har den fått flytta ut i odlingslådan. 
 
 
I den andra odlingslådan går det trögt, men salladen växer och gror. Också persiljan har tittat fram.
 
 
Oreganon och basilikan ser ut att vara pågång, men dillen syns ännu inte till.
 
 
Nu vill jag ha varmt väder så det börjar växa och gro med fart. Är ju så behändigt att bara kunna gå ut och plocka sallad istället för att fara till butiken och köpa.En försommarkväll

 
Att vandra runt omkring i trädgården och njuta av alla dofter och fåglarnas kvittrande, det finns nog inget mer rogivande än det just nu. Häggen den blommar för fullt. Tänk om man kunde ta tillvara häggens doft, fånga in den i en glasburk och ta fram den en mörk vinterdag. Passa på och njut nu!Sol, regn, sol, regn

Helgen var slut nästan innan den börjat. Förutom studentkalas och jobb hann jag njuta lite av solen också. Vädret har dock varit lite konstigt. Först regn, sen sol, hagel, regn och sol igen. Några långa stunder i solen blev det inte, men nästan så jag tror jag blev liiite brun, men bara lite.
 
 
Idag känns det som om jag är ledig, men det är jag inte, ska till jobbet först klockan 21 ikväll. Slutar klockan 12 imorgon på dagen istället. Det ser ut att vara varmt ute, men det är det inte. Blåser hårt gör det också. Ska nog passa på att njuta av det fina vädret fastän det kunde vara varmare. 
 
Har faktiskt inte köpt en enda sommarblomma ännu, inte ens någon ampel. Tomater och gurkplantor har jag heller inte skaffat. Det får nog bli ändring på det snart. Det kalla vädret har inte riktigt gjort att man har velat köpa några plantor, speciellt gurkplantorna är ju känsliga. Får se om jag får köpt några denna vecka, om inte så blir det nog följande vecka. 
 
Nej nu får jag nog gå ut och rensa lite ogräs, vad annat kan man göra en nästan ledig dag?
 Mera sommarläsning

På senare tid har jag fyndat en del böcker på loppis. Nu har jag verkligen sommaren räddad. Tror dock inte att jag kommer att hinna läsa alla böcker under sommaren, högen med olästa böcker börjar bli ganska hög. Dessa är bara några utav böckerna. 
 
 
Dean Koontz böckerna fyndade jag för 50 cent styck. Stephen King boken gav jag två euro för. Den nyaste av dem alla, Keplers senaste bok gav jag 6 euro för. Har väntat och väntat att just den boken ska komma ut i pocket, eller i en billigare version i alla fall. Onödigt att köpa en bok för 20 euro då man kan få den för en billigare slant. Ni kan ju gissa att jag blev glad då jag hittade den inbundna versionen på loppis till ett förmånligt pris.Försommarblommor i Västervik

 
Fotograferar mina egna blommor typ "sjuttioelva" gånger per dag, så tyckte det var dags för lite nya motiv. Passade på att ta en runda i mammas trädgård då jag nu en gång var där. 
 
Tänk, idag har vi första juni. FÖRSTA JUNI! Det borde alltså var sommar nu då. Men riktigt så känns det inte. Men den kommer väl. Egentligen är det ingen brådska, har ju semester först i augusti, men helst skulle det ju få vara 25 grader och sol hela sommaren om jag skulle få välja. RSS 2.0