En till ettårsfotografering

Vi var ju redan på en ettårsfotografering i juli, nu i veckan var det dags för en fotografering till. Wilma fick ju två presentkort till ettårsfotografering, så nu var det äntligen dags för den andra fotograferingen. Nu är hon ju nästan ett år och två månader, så det kommer säkert att synas skillnad mellan bilderna, men vad gör nu det. Bilderna från den förra fotograferingen har vi inte fått ännu, vi var så sena med att lämna in beställningen, men nästa vecka borde vi ha dem i handen. Den här gången blev det fotografering utomhus. Vi klädde förstås på oss finkläderna. Vi hade ju verkligen tur med vädret, 26 grader och sol, en perfekt sommardag fastän hösten har börjat göra sig påmind.
 
 
Det var Ann-Britt Pada som kom hit för att ta bilder på Wilma (bilderna här ovan är dock mina egna). Det blev också några familjebilder. Ska bli intressant att se hur bilderna blev, en snabbtitt på några av bilderna visade på mycket lyckat resultat. Blomsterängen blev en perfekt plats att ta några bilder på. 
 
Spännande!Blåbär och kantareller

Tycker det är så skönt och avslappnande att gå i skogen. Skulle det inte vara för myggorna och älgflugorna så skulle jag säkert spendera mer tid där. En kväll tog jag en burk i handen och vandrade iväg. Hittade några hallon. Sedan en del kantareller och till sist ganska mycket blåbär. Det luktade älg, så var beredd på att möta någon, men de gömde sig säkert.
 
 
Jag hade klätt på mig älgflugemunderingen, men kunde inte ha nätet för ögonen, såg ju inga bär eller kantareller då. Än så länge fanns det inte så många älgflugor i farten, som tur var. Det var också tur att jag inte mötte någon, skulle säkert ha skrämt vettet ur dem då jag såg ut så här 😃.
 
 Omväxlande väder på Lillö

Senaste helg blev det en natt på Lillö. For dit mitt på dagen i lördags. Det blev en varm dag. Det var dock kallt inomhus då vi kom dit, så blev riktigt överraskad sedan då vi skulle leka i sanden då det var så varmt.
 
 
Mamma och pappa kom också dit. De var en stund med Wilma så vi kunde fara ut med båten en sväng. Var nästan spegelblankt på sjön.
 
 
Det blev en skönt båttur. Lite senare blev det mat och sedan bastu. Wilma somnade då klockan var lite över 22, alltså vanligt tid. Bra så. Då fick jag läsa en stund innan läggdags.
 
 
Följande dag var det inte alls lika varmt och soligt. Det kom någon regnskur och så blåste det hårt hela dagen. 17 m/s visade det sedan vid Replotbron. Det blev en innedag, men Wilma sov ändå 2 timmar utomhus. 
 
 
Kunde också konstatera att havtornsbären börjar vara färdiga.
 
 
Nästa helg firar vi villaavslutning. Inte för att det behöver vara slut på villalivet ännu för i sommar, utan bara för att det hör till att fira och samlas allihopa och äta gott. I år blir det en kortare version för oss. Åker dit på fredagen men hem på lördagen. Ifjol stannade vi ju kvar över natten på lördagen, men i år blir det lite knepigare då Wilma inte kan somna när som helst och hur som helst. Det måste ju nästan vara knäpptyst om det ska lyckas, så vi åker nog hem till natten på lördagen. Vi hinner ju ändå fira villaavslutning, men några raketer blir det inte i år heller, måste kanske vänta något år med dem ännu.
 Wilmas kompisar på besök

I torsdags hade vi fullt hus, ja nästan i alla fall. Då kom Wilmas två kompisar med mammor och hälsade på. Barnen lekte för fullt och vi mammor hade fullt upp med att se efter så att de små uppförde sig och inte drog varandra i håret eller något annat mindre trevligt. De lekte dock riktigt bra med varandra. Och åt mellan varven, mest hela tiden. Vi äldre hann nog dricka nån kopp kaffe och äta äppelpaj också. 
 
 
I fyra timmar orkade Wilma leka. Sedan hoppade vi i bilen och åkte till loppis då gästerna åkt hem. Fyllde på loppisbordet. Tänkte nog först att få se nu hur det ska gå då jag har Wilma med, men hon uppförde sig bra, sprang bara iväg någon gång, men inte så långt. Bra att vara förberedd med klämmisar och leksaker. I 45 minuter var vi där och plockade och fixade, sedan blev det en sväng via butiken också innan vi åkte hem igen. En bra dag.
 
Juthbacka 2019

Då var dagen här, dagen jag väntat på i ett år. Det var dags för Juthbacka marknad igen. Det såg inte så bra ut med vädret, det regnade hela morgonen. Johnny slutade jobbet vid lunch så lite före ett gav vi oss iväg. Det kom någon regnskur efter vägen också. Detta år återgick vi till vår vanliga parkeringsplats, gjorde ett undantag ifjol och parkerade nära marknaden (och fick betala dyr parkeringsavgift). Så det blev en bit att gå fram till marknaden denna gång. Det kom några regndroppar då vi gick de första raderna, men sedan var det fint väder resten av dagen. Vilken tur!
 
 
Wilma ville helst inte sitta i vagnen utan springa runt för sig själv. Det var ju ingen bra idé att släppa iväg henne bland allt folk, så hon var lite missnöjd mellan varven då hon mest fick sitta i vagnen. Min arm och axel fick också lida då hon ville vara i famnen. Det blev snabbt kaffepaus. Goda grisar åt vi också. Jag var hungrig så det slank ner två korvar också, hade ju bara ätit lite sallad före vi for. Wilmas fammo och faffa kom också dit.
 
 
Hittade nästan ingenting att köpa i år. En mössa och en bok. Totalt 2 €. Ingenting åt mig själv (förutom korvarna då, hehe). Johnny fyndade en vinsch. Gick ganska snabbt igenom allt (kändes det som), men ändå tog det många timmar innan vi gått igenom allt. Säkert skulle jag ha hittat mera att köpa om jag skulle ha fått gå omkring i lugn och ro. Wilma blev snabbt trött då hon bara sov 45 minuter då vi körde dit, men hon orkade ännu äta lite pizza före vi åkte hem.
 
 
Då vi ätit klart var det en lång väg fram till bilen. Så det blev lite sightseeing i staden. Var intressant att se en annan del av staden denna gång. Den ena bron över älven var ju avstängd, så vi fick gå en omväg. Blev nog lite extra att gå än om vi skulle ha gått samma väg som vi kom, men då slapp vi ju undan folkmassorna. Var fint att gå efter älven.
 
 
Wilma somnade till sist i vagnen. Hon skulle säkert ha somnat tidigare som vi skulle ha haft den större vagnen, men nu var allt så öppet så hon kunde se sig omkring. Några strumpor, sockor eller stövlar hölls ej på, så fötterna var nog iskalla då vi kom fram till bilen (då åkte stickasockorna på). Mössan tappade vi efter vägen, fick vända om och söka efter den, men som tur var den bara några hundra meter borta. 
 
Nöjda, men trötta, åkte vi hem igen en 19 tiden. Åtminstone jag väntar redan till nästa års marknad.
 Idag blir det Juthbacka

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Så svarar jag om någon påstår att man inte kan fara till Juthbacka marknaden då det regnar. Förstås hoppas jag ju på bättre väder, och man vet ju aldrig var det regnar, kan ju hända solen skiner någon kilometer bort. Nåja, idag ska vi alltså fara till Juthbacka, som vanligt. Ingen skillnad väder eller vind, jag ska till Juthbacka, varje år. Kan hända jag fyndar något, kanske inte. Huvudsaken jag får gå där bland alla bord och människor och känna stämningen. Fyndar jag något är det bara ett plus. Ska bli så roligt! Har ju sett framemot den här dagen i ett år.
 
 Bilder från 2016
 
Bilder från ifjol.
 
Vi ses väl i vimlet? 😃Bilproblem mera äpplen och krusbär

Här har det inte hänt så mycket de senaste dagarna. I helgen tog vi det mest lugnt. På lördag kväll åkte vi till Lillö en sväng. På söndagen var vi till Västervik.
 
Har lite problem med bilen. I förrgår åkte jag till verkstan med den. De fixade en sak, men de kunde inte säga varför ABS lampan lyser till och från och varför hastighetsmätaren samtidigt fladdrar. Igår körde jag tills lampan började lysa och åkte till verkstan. De kunde då konstatera att det är något elektriskt fel som de inte kan fixa. Frågan är nu den, fixa på något annat ställe eller köpa ny bil direkt. Jag hade ju tänkt vänta med att köpa ny bil tills jag börjat jobba. Är inte roligt att köra då jag inte vet om något kommer att hända, sitter på helspänn hela tiden då jag kör. Så idag fick Johnny ta min bil och vi tar hans sedan då vi far på babysim.
 
Vi har också plockat äpplen och krusbär. Fem plastpåsar med äpplen har jag plockat hittills. Mamma har hämtat två påsar och en påse har jag gjort till råsaft, får se vad jag ska göra med resten. Börjar bli fullt i frysen. Mamma fick krusbären, har ju redan någon påse i frysen från tidigare år.
 
 
Imorgon kommer Wilmas kompisar med mammor hit. Det ska bli roligt. Har en äppelpaj i ugnen just nu så jag har något att bjuda på imorgon. Det är gott med äpplen! ☺
 1700-tals marknad i Storkyro version 2019

Även i år blev det ett besök till Storkyro och 1700-tals marknaden. Denna gång besökte vi marknaden några timmar före den skulle stänga på söndagen. Det var ett bra val. Inte lika mycket folk. Varmt var det och det såg ut som om det skulle börja åska, men först på vägen hem kom regnet men ingen åska. 
 
 
Wilma tyckte det var roligt att springa runt kyrkan och leka. Det fanns många fina saker att se och köpa, men vi kom hem tomhänta denna gång.
 
 
Blir säkert ett nytt besök nästa år.Kurabyxor, äpplen och vinbär

Vad har vi gjort den här veckan då? Varit hemma en del. Invigt kurabyxorna som jag köpte i våras. Som tur passade de ännu. Storlek 80 och hur passliga som helst. Gummistövlarna kom också på, det var ju vått i gräset. Jag hade fullt upp med att se till så att hon inte åt några stenar. Här ser det ut som om hon är redo att kasta en på mig, hehe.
 
 
Annars har Wilma en lite sämre period just nu. Inte så konstigt då fyra hörntänder är på väg upp. Just kom ju två tänder till upp där nere och nu fyra till. Stackars liten ❤. Men ut ska de ju förr eller senare.
 
Ett hinder kom upp på terrassen. En gammal sängbotten. Nu slipper ingen liten dam att falla i trappan, ja ingen stor heller för den delen för brädorna är fastskruvade, hehe. Är nog bara en tillfällig lösning, men får nog vara sådär resten av sommaren. På tal om att falla så har Wilma nu en stor bula i pannan. Här om dagen skulle hon ta sina skor som stod uppradade på hyllan bredvid crosstrainern, vilket resulterade i att hon föll och slog i pannan i crosstrainern. Inte roligt.
 
 
Vi har också plockat äpplen, det tyckte Wilma var roligt. Goda är de också.
 
 
Vinbär är också goda.
 
 
Så sådant har vi sysslat med. Dessutom var jag till Comboliina med ett lass med saker idag, fick inte ens rum med allt så får fylla på lite vartefter. 
 
Den här helgen har vi för en gångs skull inga speciella planer. Har det hänt tidigare i sommar? Knappast. Nåja, säkert hittar vi på något att göra.
 
Ha en bra helg allihopa!
 
 Vagnpromenader och mumindagenmugg

Det blev några vagnpromenader på annorlunda ställen förra veckan. Blir ju lätt lite tråkigt med den samma vägen här hemma. Därför har jag också bytt rutt här hemma, hehe. Nu går vi ofta upp till Orisor då vi går på promenad här hemma. På torsdagen åkte jag och Wilma till Västervik till Wilmas mommo och moffa. Då blev det en promenad där. Konstaterade att en cykelväg inte fanns där den "brukar vara" eller där den fanns för 15-20 år sedan, nu var den flyttad lite åt ett annat håll. Alltid lär man sig något nytt, hehe. Intressant promenad i alla fall.
 
 
På fredagen hade jag nästan tänkt åka på jumppa och ta med Wilma, men ångrade mig. Skulle nog inte ha fått jumppa ifred, hehe. Eller svårt att veta före man testat, men då jag far till gymmet vill jag ju få något gjort, koncentrera mig på det jag gör. Istället blev det en tur till Comboliina. Sedan lunchade vi på Abc. Efter maten tog vi en promenad till Skogsberget. Aldrig gått där förut. Promenerade förbi gymmet och sedan efter några cykelvägar. Det tog inte länge innan hon sov. Satte mig ner i en lekpark en stund också för en Facebook paus. Det kom några regndroppar, men som tur inget mera.
 
 
Gick sedan vidare till Gw gallerian och Iittala Store. Det var ju mumindagen, så köpte två mumindagen muggar. Som tur var det ingen hysteri som med muggen ifjol. Nu visste jag inte ens om att det skulle komma en mugg före jag såg det på nätet. Hann nästan handla klart på Citymarket då Wilma vaknade igen. Riktigt passligt. 
 
 
En mugg till mig och en åt Wilma ❤.
 Sköna dagar på Lillö

Förra veckan blev det Lillö både på måndag kväll samt fredag till lördag. På måndagen hjälpte Johnny pappa att installera ett nytt kylskåp, det gamla hade gjort sitt. 
 
 
På fredagen åkte vi till Lillö då Johnny slutat jobbet. Mamma och pappa bjöd på mat. Det hade varit varmt på dagen, men det blev fort svalare så vi spenderade kvällen mestadels inomhus.
 
 
På lördagen blev det lek i sanden, en promenad, en tur med båten, samt lite blåbärsplockning.
 
 
Sköna dagar på Lillö!
 Konstens natt 2019

I torsdags åkte vi till stan för att uppleva årets version av Konstens natt. Vi gick mest runt, stannade inte länge för att lyssna på något. Wilma ville ju helst att man skulle röra på sig och inte stå stilla. Loftets marknad rundade vi, men köpte inget. Sedan blev det kaffe och bulle med Wilmas fammo och faffa. 
 
 
Som avslutning på en bra kväll såg vi Sambatåget marschera förbi. Första parkett hade vi dessutom. Wilma tyckte det var intressant även fast det var ganska så hög volym på trummorna.
 
 
Nöjda med kvällen åkte vi hem igen.
 13-års kalas

Förra helgen var vi på Williams 13-års kalas som firades på Sommarbo i Gerby. Där var det fullt hus. Wilma hittade genast några lekkamrater.
 
 
Det är ganska svårt att veta vad man ska köpa för present åt en 13-årig pojke, så det fick bli ett presentkort till New Yorker. Kläder behöver ju alla ☺.
 
Grattis, grattis än en gång! ☺
 
 Sädesfält och blommor

Ny vecka igen. Sädesfälten är som vackrast just nu. Snart kommer det bli svårt att få Wilma att somna då hon säkert vill se på alla tröskor som åker omkring ☺.
 
 
Det har inte blivit så många vagnpromenader här hemma under juli månad, ja inte varje dag i alla fall. Nu då vardagen är här igen blir det desto fler. 
 
 
Bären mognar i skogen. Försökte hitta några hallon bakom uthuset i förrgår, men det blev inte många i burken. De hade antingen torkat eller ruttnat bort. En burk med blåbär plockade jag en kväll på Lillö. Borde plocka mera någon dag. En tur upp till skogs här hemma skulle jag också vilja hinna med. Det är ju dock lite knepigt med en ettåring ☺. 
 
I år blev det inga solrosor utan en blomsteräng på åkrarna. Tyvärr kom ju värsta skyfallet då vi just fått ut fröna, så en hel del frön spolades bort. Torrt har det ju sedan varit. Men just nu blommar det i lila och lite blått.
 
 
Den här veckan är full av program. Roligt tycker jag. Ikväll blir det träff med alla arbetskompisar hemma hos en som gått i pension för en tid sedan och på torsdag är det Konstens natt i stan. Egentligen finns det inte så mycket att se i stan då, men som den traditonsmänniska jag är så är det ett "måste" att åka in till stan då evenemanget ordnas. Har nog bara missat det ett år de senaste 10-15 åren (vad jag kan minnas). 
 
Kommande helg blir det Lillö, 1700-tals marknad i Storkyro och loppisrace i Kvevlax. Det blir nog en bra vecka det här. Får hoppas regnet håller sig borta. Eller nja, det borde nog komma lite regn och fylla vattentunnorna. Så hoppas på regn någon natt istället.
 10 år sedan vi köpte huset

Tänk, det har gått hela 10 år sedan vi köpte vårt hus! Kan knappt tro det. Känns nästan som igår. En hel del har ju ändrats, huset ser inte riktigt ut som det gjorde då. Varken på insidan eller utsidan. Minns ännu känslan av att gå på upptäcktsfärd på vinden bland allt bråte. Idag kan jag få lite samma känsla då jag går upp på uthusvinden. Fastän det var spännande och roligt med allt gammalt skräp är jag nog glad över att vi skyfflade ut jord/sand golvet. I samma veva trodde jag att jag hade astma, men det var bara allt damm som irriterande, som tur var. Idag har vi det lite mindre dammigt, men visst finns det damm ändå, hehe. 
 
Bilderna har ni sett förr, men så här såg det alltså ut för 10 år sedan.
 
 
Idag ser det som sagt lite annorlunda ut, men några dagsfärska bilder har jag inte, så det tar vi en annan dag.
 RSS 2.0