Sista dagen i september

Idag blev det jobb 7-15. Fick också vara på nattvardsmässa med nästan hela boendet, inte varje dag det händer. Dessutom bjöds det ju på kaffe och tårta efteråt. Har dock haft en hemsk huvudvärk mest hela dagen, först nu börjar den ge med sig. Efter jobbet blev det en timmes vila i sängen innan vi åkte på mat till Johnnys föräldrar. Efter maten blev det även en stunds vila med en värmedyna på nacken, kanske det var den som hjälpte så det känns en aning bättre nu. 
 
 
Har ännu kvar en del vindruvor från igår, så de blir nog kvällens godis. Kan nog hända jag poppar en påse popcorn också, tycker jag har förtjänat det efter den här veckan. Imorgon blir det en sväng till Lillö. Tänk, imorgon är det redan oktober!
 



Fredagskväll

Det är fredagskväll och jag har stått i köket hela eftermiddagen. Två pajer är klara och salladen färdig. Bordet är dukat och ljusen tända. Bara att invänta "matfrömand". Ikväll är det mamma och pappa som blir bjudna på mat.
 
 
Önskar er alla en fin fredagskväll!
 



Snart blir det höst på riktigt

Ännu en arbetsdag är över. Jobbade 8-16 idag. Sedan blev det gymmet en timme. Nu orkar jag inte göra mycket mera idag. Har så benvärk i ena benet och fötterna bultar. Tror nog jag ska ta ett fotbad. Ett helkroppsbad skulle inte heller sitta helt fel, problemet är bara det att badkaret är fullt med saker/kläder. Undrar vem som satt det dit...kan det månne vara jag? Hehe. Minns inte när jag senast tog mig ett bad i bubbelpoolen.
 
Snart är september slut. Vart tog den här månaden vägen? Oktober är en riktig höstmånad. Inget speciellt brukar hända i oktober, men man vet ju aldrig hur det blir i år. 
 
 
Imorgon har jag en ledig dag. Har några ärenden att uträtta, annars vet jag inte vad jag ska hitta på. En runda på stan lockar, men då igen tänker jag att det nog är bäst att inte gå i butiker. Går jag i butiker kan det lätt hända att jag plösligt hittar något jag behöver köpa, något som jag inte visste jag var utan. Bättre att gå på loppis då, blir inte lika dyrt. Vet faktiskt inte när jag senast gått i butiker i stan, eller ens varit in till Rewell center. På det här året är de gånger jag gått i butiker runt torget lätträknade. Nåja, ingen lider väl för det, det finns ju andra människor som shoppar i stan. Måste dock säga att jag tycker mycket bättre om att åka in till Stenhaga, gratis parkering gör mycket. 
 
Nej nu får det vara slut på svamlet, nu ska jag se på ett avsnitt Paradise Hotel.
 



En lyckad runda på Combo

Idag blev det en loppisrunda på Combo efter jobbet och gymmet. Hittade för en gångs skull ganska mycket. Jag kom ut med följande saker:
 
Ett par jeans för endast 3€.
 
 
Två böcker för 3€ och 3,5€. Just nu är jag inne i en period då jag läser en hel del. Får se hur länge det håller i sig. Oftast läser jag mera på sommaren och mindre på vintern. Läste nyligen en bok som handlade om människor på koncentrationsläger och vill gärna läsa fler sådana böcker. Ska bli intressant att läsa den jag hittade idag. 
 
För tillfället håller jag på och läser Camilla Läckbergs nyaste? bok Häxan. Nu hittade jag en till bok i samma serie. Finns ett flertal böcker ännu i samma serie, en har jag läst och tydligen hade jag en annan av dem liggandes i sovrummet också som jag ännu inte har läst. Har också en hög med andra olästa böcker, så borde klara mig på bokfronten en tid framöver.
 
 
En uggleplånbok för 2,50€ och fyra ugglejulgransbollar för 50 cent.
 
 
Speciellt plånboken är jag glad att jag hittade. På prislappen stod det 5 euro, men allt var på 50% rea på bordet så fick den till halva priset. Har visserligen en bra plånbok, men då den är så liten. En femtiolapp ryms inte utan jag måste vika den för att få plats med den, i denna ryms en utan problem. I den här plånboken får telefonen också plats. Får ofta sjukt i axlarna då jag går runt och bär på min tunga väska, behändigt att bara behöva bära på den här lilla plånboken och skippa väskan. Går jag in i en butik behöver jag ju knappast annat än pengar, kort och telefon. Inte så ofta jag använder t.ex. handkräm eller systemkamera inne i en butik. 
 
Nöjd med dagens fynd.
 



Bland älgflugor igen

Sa ju att jag inte skulle gå till skogs mer i år. Kunde inte hålla mig. Gick ändå. Tog gamla telefonen med mig så jag hittade till det ena kantarellstället som jag inte hittat till förut i år. Fanns visserligen bara 3 kantareller där, men de var stora. Sedan hittade jag två mindre på ett annat ställe också. Hade jag något sällskap denna gång? Jo det hade jag. Tydligen luktar jag gott för det kryllade av älgflugor runtomkring mig, igen. Hade faktiskt "älgflugsmössan" på mig, men det hjälpte inte så mycket. De kröp nog in överallt ändå. Hade dem in på bara huden då jag kom från skogen, ja de var överallt. Plockade bort minst 30 från kläderna, USCH!
 
 
Nu är det hög tid för matlagning. Sedan blir det nattjobb.
 



Muminkexburk och uggla

Den tredje lediga dagen börjar snart gå mot sitt slut. Har verkligen var välbehövligt med lediga dagar. Ska först till jobbet klockan 18 imorgon så är ledig ännu ett dygn, skönt.
 
I fredags då Johnny kom hem från jobbet hade han köpt några fina saker åt mig. Inte för att jag hade födelsedag eller något sådant, utan bara för att vara snäll . Den nyaste muminkexburken har jag länge tänkt köpa, men faktiskt inte sett i butiken, blev så glad då jag äntligen fick den i min hand.
 
 
Han har heller inte kunnat undgå att jag samlar på ugglor, så nu fick jag en fin stor uggla som ska stå utomhus någonstans. Måste bara hitta ett passligt ställe.
 
 
Snart är det dags att laga lite middag. Får bli bananplättar idag.
 
 



Septemberhelg på Lillö

Det blev en riktigt bra och avkopplande helg på Lillö. Åkte dit efter jobbet på fredag kväll och kom hem nu ikväll. På fredag gjorde vi inte så mycket, lagade mat och badade bastu. En fin solnedgång fick vi också se.
 
 
Lördagen var mulen. Johnny fixade "nytt" golv i lidret. Jag satt mest med näsan framför en intressant bok. Mamma och pappa var också ut på kaffe en sväng. 
 
 
En roddtur blev det lite senare. 
 
 
Ännu lite senare på kvällen tog vi oss biltur till Replot. Skulle egentligen ladda akkun till borrmaskinen, men det lyckades ej. Så det blev en "onödig" resa, men vi passade på att kika över från Replot hamn till Lillö och visst såg vi husen till sist. Med blotta ögat var det dock svårt att se så långt.
 
 
Idag vaknade vi till soligt och varmt väder. Varför kunde det inte vara sånt här väder igår? Ja, alltid ska man klaga på något. Oberoende så blev det en skön dag. En riktig sommardag. Mätaren visade 17 grader och det var ännu varmare i solen, shortsväder. Johnny tog bort en stock som var obehövlig under bryggan samt försökte flytta på några stenar i vattnet. Lunchen åt vi utomhus i solskenet. Solstolen kom fram och jag fortsatte läsa min bok.
 
 
Även idag blev det en roddtur, men ingen fiskelycka denna gång heller.
 
 
Till sist måste vi packa ihop och åka hem. Helst hade jag stannat kvar flera nätter till. Då vi kom hem välkomnades vi dock av två glada katter, så nog var det ändå lite roligt att komma hem igen.
 
 



Njuta av helgen

Solen skiner och de har lovat fint väder hela helgen. Nu ska vi passa på och njuta då jag äntligen har ledigt en hel helg.

Önskar er alla ett fint och soligt veckoslut!




En tur till Seinäjoki

Idag blev det en tur till Seinäjoki med mamma och pappa. Uträttade lite ärenden och så var jag förstås in till några loppisar. Hittade dock endast ett fint kuddöverdrag för 3 euro på loppis. God mat åt vi på Abc.
 
 
Inne i "billighetsbutiken" Sopuraha hittade jag bl.a. dessa fina sockor.
 
 
Resan hem gick inte riktigt som vi planerat. Mitt i allt började bilen skaka så vi måste stanna. Vi hade tydligen fått punktering. Vi fick hjälpas åt att byta däcket, så allt gick nog bra till sist. Inte varje dag man får sätta ut en varningstriangel bredvid vägen, minns inte om och när jag gjort det senast. Det var ju tur att pappa hade ett vinterdäck i bilen som vi kunde lägga på. Skulle vi bara ha haft "reservhjulet" som kom med då han köpte bilen skulle vi inte ha kommit långt.
 
 
Nåja vi kom oss hem till sist. En rolig utfärd blev det ändå. Tack för sällskapet!
 



Skogspromenad med kissona

Tog en kort promenad i den egna skogen nu på eftermiddagen. Skönt och avslappnande fastän det kom ner några regndroppar. Mitt i allt hade jag två kissekatter med mig också, tydligen ville de också ta en skogspromenad.
 
 
Nu ska jag ta det lugnt i några timmar, laga lite mat och kanske laga något av äpplena jag plockade här om dagen. Sedan blir det nattjobb 21-09.
 



Ännu en lykta

Åh vad skönt att solen kikar fram! Bara det skulle vara 20 grader varmare också så skulle det vara perfekt väder. Till helgen har de åtminstone lovat lite varmare och finare väder, hoppas verkligen prognosen håller då jag nu för en gångs skull har ledig helg, en månad sedan jag hade ledig helg senast. Denna helg blir det dessutom loppisrunda i Björneborg tillsammans med en god vän, det ska bli roligt! 
 
Förra veckan fyndade jag en lykta på loppis för bara 3,50€. Nu då det blir mörkare om kvällarna skulle jag kunna ha lyktor precis överallt. Helst ska det vara vanliga ljus i lyktorna, men visst är det behändigt med batteriljus som slår på då det blir mörkt. 
 
 
Nu blir det gymmet och sedan kvällsjobb. Hoppas ni alla får en bra dag!
 



Årets sista båttur

Det blev alltså en tur till Lillö igår. Åkte ut på årets sista båttur, snyft. Det blåste inte mycket och till sist kom solen också fram. En skön båttur!
 
 
Sedan åkte båten upp på land igen.
 
 
Sedan blev det kaffe och färska grisar med mamma och pappa innan vi åkte hem igen. Resten av dagen var vi utomhus här hemma. Jag plockade resterande äppel från äppelträdet. Nu finns det bara några kvar på det andra trädet, men de är nog inte färdiga ännu. Sedan hjälpte jag Johnny att lägga upp några presenningar över växthusbygget. 
 
 
Nu är en ny vecka här. Jobbar måndag till fredag, sedan får jag äntligen vara ledig hela 3 dagar. Hoppas på en bra vecka!
 



Skördemarknad på Stundars

Idag ordnades det skördemarknad på Stundars. Vi missade sommarmarknaden så måste ta oss en titt vad höstmarknaden hade att erbjuda. Där såldes det hembakat, hemstickat, diverse grönsaker och mycket annat. 
 
 
Vi köpte som vanligt endast en påse grisar, bra så. En hel del fina saker fanns nog till salu, men grisarna var det enda vi behövde...hehe. 
 
Sedan blev det mat i Västervik och så for vi till Lillö och tog upp båten. Kvällen har spenderats utomhus på gården. Imorgon får du läsa mera om vad vi har sysslat med idag.  Nu får jag äntligen sätta mig ner och se på ett avsnitt Paradise hotel. Sedan blir det en uppvärmande bastu, blev ju riktigt kallt där ute.
 
 



3-års kalas

Blev en mycket bättre dag idag, kände mig som en ny människa i morse. Dessutom mådde Molly bättre också och var sitt vanliga jag. Efter jobbet hann jag bara hem och svänga, sedan var det dags för kalas. Det var Felicia som fyllde 3 år.
 
 
Vi blev bjudna på en massa gott och Felicia fick en hel hög med fina presenter. Ett besök i lekrummet hann vi också med.
 
STORT Grattis än en gång!



Bättre fredag har jag haft

Äntligen får jag sätta mig ner i soffan och ta det lugnt. Har åter igen varit en lång dag. Har haft huvudvärk precis hela dagen och har det ännu, skulle helst gå och sova men vill hinna titta lite på tv och koppla av först. Blir visst bastu om en stund också. Regnet det öser ner, inte precis humörhöjande, men kan inget åt den saken. Blev middag på Burger King idag efter jobbet, orkade inte laga någon mat, då får man nog ta den enkla vägen ibland. 
 
Som om jag inte hade nog med tankar som virvlar runt i mitt huvud just nu så kom Molly sakta gåendes in genom dörren och såg ut att ha sjukt någonstans. Var vet jag inte. Säkert har hon varit i slagsmål med någon frass, förhoppningsvis inget farligt, men jag oroar ju mig för allt. Suck. Nåja, hon får vila upp sig på övrevåningen så får vi se hur hon mår imorgon. 
 
Ja det var inget vidare glatt inlägg det här, men så kan det vara ibland. Vissa dagar är sämre än andra. Något positivt idag var att jag fick jobba 8-16 istället för 13-21. Imorgon blir det jobb 8-17, sedan ska vi på kalas. 
 
 
 
Nu muntrar jag upp mig med en brasa, lite chips och choklad samt en flaska Pepsi, det behöver jag en fredag som denna. 
 
Nya tag imorgon!
 
 



Mumsiga äppelmuffins

Äpplena på äppelträdet tycks aldrig ta slut, fastän jag plockar varje dag. Igår skivade jag äppel, satte i påsar, och frös in. Det blev också några burkar äppelmos. Sedan kom jag på att jag skulle baka något av äppel också, så då blev det äppelmuffins. Vet inte när jag smakat så goda muffins, de var helt enkelt smaskiga! Receptet hittade jag HÄR.
 
 
Idag hinner jag inte baka något. Hinner bara med det jag måste, som att åka via labben på blodprov, fara till gymmet och jobbet. Jobbar kväll idag och imorgon, sedan morgontur på lördag. Tredje lördagen i rad som jag jobbar, känns lite trögt att behöva stiga tidigt upp en lördagsmorgon igen då Johnny äntligen får ha sovmorgon. Som tur hann jag städa lite igår, kommer inte att hinna göra något här hemma på resten av veckan, känns det som. På söndagen ordnas det marknad på Stundars, dit vill jag gärna åka en sväng. Sedan var det tal om att ta upp båten också, men vi får se hur det blir med den saken.
 
Önskar er alla en fin dag!
 



Kvällspromenad innan mörkret

Ikväll blev det en uppfriskande promenad efter skogsbilvägen. Nu blir det allt mörkare och mörkare om kvällarna. Fastän klockan bara var 20.30 då vi kom tillbaka var det redan nästan mörkt ute. Var skönt med lite frisk luft efter nästan hela dagen inomhus. 
 
 
Nu blir det att bänka sig i soffan framför tv:n.
 



Kärt arvegods

I somras fick jag frågan om jag ville ha en gammal barnvagn, vagnen som min mormor har legat i då hon var liten. Såklart tackade jag JA! Även om huset redan är fullt med möbler och saker, en gammal barnvagn ryms nog säkert in någonstans. Vagnen har nu äntligen fått flytta upp på övrevåningen efter x-antal veckor mitt på golvet där nere. Var nog svårt att hitta en plats för den, men nu tror jag att den har hittat sin plats bredvid trappan. Den ska ju bara stå där som prydnad så vet ännu inte hur jag ska bädda i den, eller vad jag ska lägga dit. Tror knappast Molly och Whiskas vill sova där då vagnen inte är så stadig utan gungar lite upp och ner. 
 
 
Jag är så tacksam att just jag fick vara den som tar hand om vagnen. Synd om den hade fått lämna åt sitt öde. Lite häftigt är det nog då man tänker på hur gammal den faktiskt är, över 100 år gammal. Jag ska ta vara på den så gott det går, tror nog den får ett bra hem här hos oss. Vackrare prydnad får man nog leta efter. Det är ju en fröjd för ögat bara att titta på den. Helt enkelt så vacker!
 



Älgflugor överallt

Idag blev det cirkelträning på gymmet. Vet inte när jag senast skulle ha varit på det, men det var riktigt svettigt. Bra att göra sådana övningar som jag annars själv inte skulle komma på att göra. Annars har det varit en ganska lugn dag. Kokade ihop lite äppelmos och så gick jag till skogs en sväng. Sökte efter ett kantarellställe, men hade inte gamla telefonen med mig där jag märkt ut platsen, så hittade inte dit. Några fjuttiga kantareller hittade jag dock på mitt andra kantarellställe. Tycker dock inte att det är så mysigt att gå till skogs just nu, det kryllar ju av älgflugor precis överallt! Usch och blä! Hade huvan fastknuten på huvudet så jag knappt såg något och så flög det älgflugor i ögonen och snoret det rann. Var helt genomsvettig då jag kom tillbaka. Lutar nog starkt åt att inte gå till skogs mera i höst, ryser bara jag tänker på de äckliga älgflugorna.
 
 
Nu ska jag kasta mig på soffan en stund innan nattjobb.
 
 



En höstlik söndag på Lillö

Blev ett riktigt bra dygn på Lillö, fastän vädret inte var det bästa. Idag har det regnat mest hela dagen. Jag var ändå på en kantarelljakt och så var vi ut på en promenad. Vi blev dock genomvåta då det mitt i allt började ösregna, men då var det bara att elda bastu. Så det blev alltså oplanerad eftermiddagsbastu mitt i allt. Sedan kom mamma och pappa ut en sväng också. 
 
 
Klockan 18 måste vi dock vara tillbaka hemma för att kunna hämta loppissakerna från Skatila. Försäljningen hade gått över förväntan, så är riktigt nöjd. 
 
Imorgon blir det nattjobb. Ska nog åka via gymmet på dagen och så måste jag nog fortsätta läsa den spännande boken som jag håller på att läsa, kan knappt lägga den ifrån mig.
 



Lördagsmys på Lillö

Efter en lång arbetsvecka kändes det skönt att åka ut till Lillö. Har grillat korv och eldat brasa. Nu pågår en omgång Ticket to ride. Snart blir det bastu. Får se om jag vågar mig på ett dopp i det blå, kanske, kanske inte. 

Snart ser det ut att komma lite regn, men det gör ingenting, är ju bara mysigt.

Önskar er alla en fin lördagskväll! 




För fem år sedan

Eftersom jag har fullt upp hela dagen tänkte jag ta en titt bakåt i arkivet, nämligen till 2012. Så här stämningsfullt hade vi det en kväll i början av september.
 
 
Inredningsmässigt såg det bl.a ut så här.
 
 
Sysslade också med lite möbelrenovering. Tycker det känns som igår då jag målade skåpet, men tydligen var det fem år sedan. 
 
 
Med dessa bilder får jag önska er alla en trevlig helg! Nu håller vi tummarna för att det inte regnar precis hela helgen.
 



En bok och några tegelstenar

Idag har jag prissatt loppissaker hela eftermiddagen. I helgen ordnas det loppis i Skatila Uf och jag har bokat ett bord där. Har aldrig haft något bord på ett uf loppis förut, så ska bli spännande att se om jag får sålt någonting. Det tog ju många timmar att gå igenom allt så lite vill jag ju nog få sålt. Tror också jag ska boka ett bord på combo före jul, men inte riktigt ännu. Finns ju nog saker att sälja, men samtidigt är det mycket jobb med att prissätta sakerna pånytt.
 
Var via Brändö loppis idag. Hittade flera saker, men några saker satte jag tillbaka på hyllan igen. Kom ut med en bok för 1,70€.
 
 
Johnny kom hem lite tidigare från jobbet idag så han skulle hinna mura lite innan det utlovade regnet. Han hann dock inte mura allt som han tänkt, men nu är det bara 30 tegelstenar kvar att mura upp så borde inte ta så länge till innan väggarna är uppe igen, och han är tillbaka i samma skede som ifjol. Inget nytt har blivit gjort på växthuset i år då han måste göra om, men förhoppningsvis blir det en fortsättning nästa år.
 
 
Snart är det helg igen. Har fullt program som vanligt. Jobbar morgontur imorgon, sedan ska jag fara med sakerna till Uf lokalen. Sedan ska vi till Västervik för att fira Jens som fyllt år. Jobbar 8-16 på lördag, sedan får vi se om det blir Lillö eller inte. Regnar det så regnar det, är också mysigt att vara på Lillö och titta ut på regnet. Ser framemot helgen.
 



Raclettekväll

Igår bjöds det på god mat hos Johnnys föräldrar. Närmare bestämt raclette. Det var ju perfekt väder för att sitta utomhus, så där satt vi i flera timmar och hade det bra. Måste föreviga blomsterprakten runtomkring oss också.
 
 
Idag har jag mestadels varit utomhus. Klippte allt gräs, det tog hela eftermiddagen med någon kort paus, känner mig nöjd. Nu får det regna någon dag, dock får det vara fint väder i helgen då jag vill fara till Lillö. Nu är det snart dags att åka på nattjobb.
 
 



Tröskningstider

Vilken solig och fin dag vi har idag. Började dagen med sovmorgon, så skönt! Sedan blev det gymmet och butiken. Ikväll är vi bjudna på raclette till Målarbackan. Ska bli gott! Ja vilken mat som helt skulle bli gott, har ju inte hunnit äta någon lunch. Är lätt hänt att det blir så då jag är ledig. Sällan jag är hemma vid lunchtid. 
 
 
Just nu är det tröskningstider, men ännu är vår lilla åkerplätt otröskad. Äppeltider är det också minsann, plockade en hel del äpplen idag som fallit ner från trädet.  Frågan är nu bara vad jag ska göra med dem. Får väl äta upp dem, men det kan ju bli en väl ensidig diet till sist. 
 
Molly och Whiskas njuter också av det fina vädret, men Molly håller nog mest till i skogen dagtid. Vem vet vilken smakfull lunch hon hittar där.
 
 
Gräset det växer ännu, dock inte så fort längre. Borde dock klippas. Kan hända det blir morgondagens sysselsättning då jag ska till jobbet först klockan 18.
 
Önskar er alla en bra vecka!
 



Första helgen i september

Helgen är över för denna gång. Första helgen i september. Det har varit riktigt fint väder, men tyvärr har jag inte haft möjligheten att njuta fullt ut av det. I fredags hade vi en liten kräftskiva för oss själva, IGEN. Ja det är helt enkelt så gott med kräftor så måste passa på då det är säsong. Denna gång blev det varma kräftor med olika dipp såser efter Ernst Kirchsteigers recept. Då maten var uppäten såg vi på några avsnitt av en serie, var skönt att sitta ute inlindad i en filt. Vill inte att det ska bli vinter och kallt, vill ju sitta ute och titta på serier och filmer.
 
 
På lördag var det tidig väckning. Det ordnades loppisrace i Sundom och racet började redan klockan nio. Helt perfekt för mig som skulle till jobbet klockan 13. Vi åkte runt till ca 20 ställen, mer än så hann vi inte med, men helt tillräckligt ändå. Hittade inget åt mig själv, bara några saker åt mamma. Johnny fyndade en hel del, bl.a. en eldriven häcksax.
 
 
Igår jobbade jag 8-17. Sedan åkte vi direkt till Lillö. Mamma och pappa bjöd på mat. Det var så fint väder så vi kunde sitta utomhus och äta, det har inte hänt många gånger i sommar. Sedan blev det en båttur och bastu. Tog mig faktiskt en kort simtur också, kan hända årets sista.
 
 
Det blev en riktigt bra helg ändå!
 



En söt och en salt paj

I fredags blev det pajbakning. Bakade först en äppelpaj. Använde samma recept som då jag lagar blåbärspaj, alltså det HÄR
 
 
Sedan blev det en skink och svamppaj. Blandade i  både champinjoner och färska kantareller. Receptet jag utgick ifrån hittade jag HÄR. Valde att använda en vanlig pajform istället för en långpanna, därför halverade jag mängderna i receptet. Då blev receptet följande:
 
Pajdeg
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
 
Fyllning
230 gram strimlad rökt skinka
1 liten burk champinjoner
en handfull kantareller
ost efter behag
2,5 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Sätt ugnen på 175 grader. Gör pajdegen. Kör sesamfrön i  en mixer så det blir till mjöl, blanda sedan i resterande ingredienser. Låt degen vila 30 minuter i kylskåpet. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och förgrädda sedan skalet i 10 minuter. Fyll sedan skalet med rökt skinka, kantareller och champinjoner. Lägg den rivna osten ovanpå. Vispa ihop äggen och blanda med mjölken, salt och peppar och häll över. Grädda i 20 minuter.
 
 
Båda pajerna blev riktigt lyckade och gott var det!
 



Mysbelysning

Nu då det blir mörkare tider passar det bra med lite mysbelysning och tända ljus på kvällarna. Några nyplockade blommor från blomsterängen hade också hittat in tidigare i veckan.
 
 
Idag hinner jag inte vara hemma så mycket. Det blir loppisrace direkt från morgonen. Sedan jobbar jag dagen lång fram till klockan nio ikväll. Imorgon jobbar jag också. Hoppas på bra väder till imorgon kväll så vi kan fara till Lillö en sväng och ut med båten. Känns att vi inte varit till Lillö denna vecka, jag har inte fått sitta och ta det lugnt och titta ut över havet.
 
Nu håller jag tummarna för att jag fyndar något på loppis idag, ska bli spännande!
 



Ny ordning i hyllorna

Igår flyttade jag runt lite saker här inne samt bytte kuddöverdrag i soffan. Det finns ju saker precis överallt! Vart ska jag sätta allt? Vi är väl nog samlare båda två. Ibland kan det finnas saker som jag skulle kunna sälja, men då vill Johnny spara dem. Allt kan ju egentligen vara bra att ha, frågan är bara när. Snart ordnas det loppis i Skatila Uf, har redan bokat ett bord där, hoppas på att sälja bort lite saker då.
 
Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om, det var ju det faktum att jag ändrat om lite. I köket flyttade jag upp kokböckerna så nu är de mer överskådliga. I hyllan finns dock bara en bråkdel av alla kokböcker vi äger. Finns nog ännu flera på övrevåningen.
 
 
Kryddburkarna som bara är till prydnad fick flytta högst upp. Som ni kan se är det främst Lchf kokböcker som finns i hyllan. Kanske inte så förvånande då vi inte använder vanligt mjöl då vi bakar. 
 
 
I skåpet i vardagsrummet blev det inte så stora förändringar, men måttkannorna och den gamla vågen fick flytta dit från kökshyllan. 
 
Idag är det fredag. Skönt med en ledig kväll då jag jobbar imorgon kväll. Har just bakat en äppelpaj och nu har jag en skink/svamp paj i ugnen. Till det blir det varma kräftor efter Ernst Kirchsteigers recept, fråga inte hur det blir, jag har ingen aning. Johnny får sköta tillagningen av kräftorna. 
 
Hoppas ni får en fin fredagskväll!
 



RSS 2.0