Gamla flaskor

Som ni flesta säkert vet vid det här laget så tycker jag väldigt mycket om gamla flaskor. I gäststugan har jag ännu en hel hög med otvättade flaskor som väntar på en varm sommardag. 
 
I väntan på sommaren och eventuell flasktvättarinspiration surfade jag runt och hittade en hel hög med finheter på Pinterest. 
 
 
Att använda flaskor som vasar är inget nytt för mig, inte heller att pynta flaskorna med ljusslingor var en nyhet. De ljusblåa flaskorna i den häftiga trälådan var bara för fina för att lämna bort.
 
 
Bruna flaskor, genomskinliga flaskor, blåa flaskor, apoteksflaskor ja listan kan göras lång. Kan bara inte få nog av gamla flaskor. 
 En överraskning!

Idag då jag kom hem från nattjobbet stod det en överraskning på köksbordet. Johnny hade svarvat fem olika sorters ljusstakar och målat dem olika färger. Jättefina var de och glad blev jag!
 
 
Han hade tänkt svarva en träbricka också, men det får bli en annan gång. Inspiration hade han fått från en dansk hemsida, skulle man ha köpt alla dessa ljusstakar där skulle man ha fått betala närmare 150€. Nu gäller det bara att hitta den rätta platsen för dem. Sista fredagen i januari

Fredag idag, borde kännas skönt med helg, men nja, jobbar hela helgen. Brukar bli så trött efter dubbelnatt så går väl omkring som en zombie på söndag. Borde gå och sova då jag kommer hem på morgonen, men det brukar jag inte kunna göra. Det ska vara kolsvart och knäpptyst för att jag ska kunna sova. 
 
Men nog är det väl ändå lite skönt med helg. Imorgon (efter att jag piggnat till lite) blir det en tur till butiken. Hårfärg står på inköpslistan. Om vi ska färga håret båda två eller om det bara blir en av oss, ja det får vi se.
 
Idag har sotaren varit på besök, tur att jag var hemma fastän han kom tidigare än vad som var meddelat. Före jobbet blir det nog något loppisbesök och gymmet. Ska bli intressant att pröva på ett nytt pass och se vad det är för något, har på känn att det kan bli svettigt. 
 
Hoppas ni får en bra fredag allihopa!
 
 Högst på önskelistan just nu

Ett nytt köksbord står för tillfället högst upp på min önskelista. Eller nytt behöver det ju inte vara, men ett annat bord vill jag ha. Det här bordet köpte vi på auktion 2005 (det var dock nytt). Billigt var det inte. Den senaste tiden har jag dock börjat irritera mig mer och mer på det. Bordsskivan är full av skråmor. En dag var ena bordsbenet helt snett och löst. För att inte tala om stolarna. Jo de är fina, men ganska så rangliga. Visst, det går att slipa bordsskivan och skruva och limma lösa delar, men jag vill ha ett annat bord. Stolar har vi så det räcker och blir över, både gamla och nya.
 
 
Ett plankbord skulle inte vara helt fel. Jag tänker mig en bordsskiva gjord av gamla golvplankor eller gamla brädor. Något sånt här kanske? (Alla bilder googlade)
 
 
En sådan borsskiva kunde vi nog säkert göra själva. Frågan är bara vilken stomme man skulle ha. Den gamla eller en "ny". Något ska göras åt bordet i år. Om vi bara slipar bordsskivan eller om det blir en "ny" bordsskiva, ja det får vi se. En trevlig eftermiddag

Hade en trevlig pratstund med Mia idag. Måste ju ha någonting att bjuda på till kaffet så rörde ihop en chokladkaka, riktigt gott blev det men en klick vispgrädde.
 
 
Receptet hittar du här.Blått är flott

På Brändö loppis fyndade jag en dag ett par gardiner för bara 2 euro. Hade en "blå period" förut då allt skulle vara blått, men länge har jag nästan avskytt blått. Nu känner jag att den "blåa perioden" sakta men säkert börjar komma tillbaka. Det var själva mönstret på gardinerna jag fastnade för. Tror jag har ett par liknande från förr, men de här vara bara för fina för att lämna kvar i hyllan. 
 
 
De var ju lite för långa, vilka gardiner är inte för långa för det här huset? Lat som jag är orkar jag inte sy upp dem, eller ska vi säga som så, det skulle inte bli snyggt om jag skulle sy upp dem, så nu får de vara långa. Fint ellet fult? Ja man får tycka vad man vill. Svårt är det att hitta gardiner som är 1,80-2 meter långa. Alla är mellan 2,20-2,40. 
 
 
Den ena blomman i fönstret har länge sett "skräpig" ut, men den är ju så fin då den blommar så där får den stå än så länge. 
 
 Bättre sent än aldrig

Mätt i magen är man efter gårdagens köttsoppa. Var behändigt att bara värma en portion i mikron efter att ha jobbat hela dagen och sen ännu varit till gymmet. Imorgon har jag en ledig dag, min enda lediga dag denna vecka. Jobbar dubbelnatt i helgen. 
 
Hade en lapp i postlådan idag, tydligen kommer sotaren på besök på fredag, bäst att vara hemma mitt på dagen då. Den här gången lyfter jag nog undan mattan. Förra gången kom han in stövlandes med svarta stövlar på den vita mattan, kanske inte så lyckat. 
 
Nu blommar äntligen hyacinterna som inte ville blomma på julen. Bara en månad försent. 
 
 
Nu blir det nog att bänka sig framför tvn resten av kvällen, orkar inte göra så mycket annat. Har nog något avsnitt av The Real Housewives of Orange County att se på medan Johnny är i snickeboa. Nyheter i muminvärlden

Har ni sett de nya muminmuggarna som kommer till försäljning i mitten av februari? Det är nya muggar på Snusmumriken och Lilla My. Vid första anblick trodde jag inte att det var Arabias muggar utan någon annan tillverkare. De såg bara inte ut som Arabias. 
 
 
Snusmumriken muggen är ganska fin, men Lilla My muggen är väl röd för min smak. Misstänker dock att jag köper dem båda två i något skede ändå. Har dock inte köpt den relativt nya muminmamma muggen ännu heller, men jag hinner väl. Bokat resa!

Vi funderade fram och tillbaka men till sist blev det Tallinn. Jag har besökt staden några gånger tidigare, men egentligen minns jag inte riktigt vad jag sett. Förra gången var jag bara dit på en snabbvisit med facket (2010) och de föregående gångerna var på 90-talet så staden har nog förändrats en hel del sedan dess. 
 
 
Det är först på min semester i mars/april som vi åker iväg, så är ju en tid tills dess. Men tyckte det var bra att boka och betala allt färdigt så behöver man inte tänka på det senare. Någon bussresa blev det inte. Tar egen bil ner till Helsingfors, parkerar bilen på långtidsparkeringen i hamnen (kostar ca 40€ för två dygn), sedan tar vi båten över till Tallinn. Bokade rum för två nätter på hotellet jag bodde på senast, Tallink Spa and Conference, ett riktigt bra hotell. Dessutom kan man ju simma där. 
 
 
Det är ju som sagt en tid tills vi ska fara, men tar gärna emot tips på vad man inte ska missa i Tallinn. Gamla stan vet jag är sevärd, men vad annat finns det att se eller göra i staden? Shoppingtips? Några dyra märkesvaror är vi inte intresserade av, men andra butiker som inte finns i Finland besöker vi gärna. Detaljer

I uthuset finns det en massa fina detaljer man kan vila ögat på. Ja vissa är väl mer fina än andra. Vad som är fint eller fult beror ju också på hur man ser på saken. Här är en del saker jag lade märke till senast jag gick omkring med kameran där inne. 
 
 En färgklick

Då jag var in till stan i helgen kunde jag bara inte motstå att köpa hem två kuddöverdrag som var på rea. Att jag köper kuddöverdrag lite nu som då är ju ingen nyhet, men den här gången blev jag nästan själv lite överraskad över mitt val. De var ju orange! 
 
 
Åtminstone jag tycker det blev uppiggande med en färgklick eller två i soffan.Till skogs med Molly

Igår tog jag en solskenspromenad tillsammans med Molly. Molly tyckte det luktade frass i skogen, eller kanske hon kände lukten av något större djur. Jag misstänker att en lo har strövat omkring där, men ändå svårt att säga då snön delvis hade täckt spåren. 
 
 Söndagslunch

Idag blev det en lättare lunch bestående av kräftstjärtscocktail och två lyxiga smörgåsar på lchf bröd. Riktigt gott var det! Cocktailen passar utmärkt som förrätt.
 
 
Receptet kommer en annan dag.Exakt 6 år sedan

Vi talade om det imorse, att det skulle vara roligt att vandra upp till skogs till Märkenkall någon dag. Ni vet stället som de ska bygga vindmöllor på (hoppas ännu att de inte ska göra det). Började gå igenom en del gamla foton på datorn och så visade det sig att det var exakt 6 år sedan vi var upp dit senast. Första och enda gången jag varit dit. Sedan dess har vi talat om att göra en utflykt igen, men ännu har det inte blivit av. Förhoppningsvis ska vi komma oss dit ännu i vinter. 
 
 Muminhuset

De flesta har nog redan köpt den, igår tyckte jag också det var dags att utöka min samling av muminmuggar med den nyaste muggen, den med muminhuset. Special muggen ges ut för att fira mumintrollens 70-års dag. Det är alltså 70 år sedan Tove Jansson skrev den första muminboken. 
 
 
Med muggen följde också ett tak av paff. Egentligen en ganska onödig detalj, men nåja, vem vet, kanske en mugg med tak kan bli värdefull i framtiden. Taket av paff håller nog inte länge om man inte handskas varsamt med det. 
 
Den här muggen är nog den finaste muminmuggen jag sett på länge, nästan så jag måste köpa flera.En lördag i januari

Tänk att det redan är 24 januari, vart har hela månaden tagit vägen? I den här takten är det snart sommar, ja inte för att det skulle vara helt fel heller. Idag blev det sovmorgon och sedan fick jag nästan frukost på sängen, ja ett glas juice i alla fall. Bara för att han tyckte att jag behövde det och det var ju snällt. Nu blir det någon kaffekopp innan vi beger oss in mot stan för några ärenden, sen blir det eftermiddagsbio. Ska se Taken 3, spännande, spännande (trailern ser du här). Blir nog en bra dag idag.
 
 Något att se framemot varje månad

Det är en tid sedan jag prenumererat på någon tidning. Har istället köpt lösnummer i butiken då jag sett någon tidning som varit intressant. Till julklapp fick jag en prenumeration på tidningen "Drömhem och trädgård". I flera veckors tid har vi funderat när den första tidningen ska dyka upp i postlådan, och här en dag kom äntligen det första numret. 
 
Har ännu inte hunnit bläddra så mycket i tidningen, men jag ser framemot en avkopplande läsestund med mycket inredningsinspiration och fina hem.
 
 
En annan tidning jag gärna skulle vilja prenumerera på är "Gård och torp" men har flera gånger konstaterat att det är billigare att köpa lösnummer än att prenumerera, ganska konstigt tycker jag. Lite svart och lite koppar

Här om dagen var jag in till Minimani, som vanligt kom jag inte ut tomhänt. Förutom handdukarna jag skrev om tidigare hittade jag också en ljuslykta (som var på rea), samt en svart ljusstake. Igår tyckte jag det var dags att hitta ett passligt ställe för dem, de fick nu också sällskap av ett gammalt loppisfynd, nämligen en träskål. 
 
 
Tyckte det passade bra med lite nötter i skålen. Får se nu hur länge det tar innan skålen är tom...
 Bra att ha ändå

Idag har jag jobbat hela dagen. Efter jobbet blev det en timme gym. Nu är det bara lugn hemmakväll som gäller. Du glömmer väl inte bort att titta på veckans avsnitt av Antikrundan som kommer ikväll. Nu har det plötsligt blivit ännu mera intressant att följa programmet då jag kan vara med och gissa vad sakerna är värda via min " HP Slate 6 VoiceTab" som jag fick till julklapp. Fungerar ju nämligen inte att ladda ner programmet till min telefon som är en Windows telefon. Annars är den här "tabletten" "slaten" eller vad den nu heter inte så mycket större än min telefon, men den är bra att ha i alla fall. 
 
Får se nu om jag slår förra veckans poäng, spännande, spännande...Eller det tycker jag åtminstone :). 
 
 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!Äntligen lite solsken

Tog en uppfriskande promenad igår, man blev så pigg efteråt. Att det bet lite i kinderna av kölden gjorde ingenting. 
 
 Nytt i badrummet

Hittade några fina handdukar igår som var på rea. Det var förstås ziczac mönstret som tilltalade mig. Har sett på handdukarna förut och nu då de var nedsatta slog jag till. Valde mellan vita och dessa grå-blåa. Vita blir så snabbt smutsiga så fick bli dessa.
 
 En lång dag och ett fynd

Kan inte annat säga än åh vad det var skönt med sovmorgon! Behövdes verkligen. Igår blev det en lååång dag. Började dagen med att fara till tandläkaren, de hade en annullerad tid som jag fick komma på och det tackar man ju inte nej till. Är ju så långa köer till tandläkaren nu för tiden. Hade två hål och så tyckte hon jag hade ganska slitna tänder?? Ja, vad gör man åt det? Dessutom borstar jag tänderna för hårt. Nåja, fick en ny tid i mars så får se då. Tyckte sedan det var onödigt att köra hem tillbaka då jag skulle på jobb lite senare, så blev tre timmar "på stan" fast jag egentligen inte skulle ha orkat. Eller egentligen skulle det ha blivit fyra timmar men for en timme tidigare till jobbet. 
 
Besökte Röda korsets nya lopptorg för första gången. Ingen höjdare precis, men jag fyndade en Riihimäki vas för ynka 1,60. Googlar man så kan man läsa att vasen ("Arki maljakko") är designad av Hans Nyqvist för Riihimäen lasi. I serien finns också andra vaser, och den här vasen finns också i andra färger.
 
Det är något med mönstret som tilltalar mig. Har flera gånger sett såna här vaser på loppis, visserligen inte så dyra, men tillräckligt för att jag inte ha köpt dem. 1,60 var ju ingenting. 
 
 
På jobbet igår var det stort kalas, en av klienterna fyllde år. Jag hann inte sitta många minuter på hela dagen, var mest på köket. Visst är det roligt med en annorlunda arbetsdag, men också jobbigt. Tur att det inte är kalas varje dag. Då gästerna hade farit hem och det mesta var undanstökat var det skönt att få fara hem. 
 
Idag är jag ledig. Finns en hel del som borde göras. Hade i något skede tänkt fara till gymmet, har inte kommit mig dit ännu denna vecka, men nej, inte idag. Borde kanske ta en promenad istället och få lite frisk luft. Solen skulle också få komma fram så man skulle få tanka lite D vitamin. Just nu ser det lite ljusare ut så hoppas man får se en skymt av den.Lite ögongodis

Ingen skilland om det är ute eller inne med lådor, jag bara älskar dem fortfarande. Helst ska de vara gamla och slitna. Helst ska det förstås stå någonting på dem. Men en låda utan text duger nog också. Så här mitt i vintern kan jag sitta och längta till sommarens alla auktioner. På en auktion kan man verkligen fynda alltmöjligt, bara man har tur och det inte finns så många som är intresserade av samma sak som du. I brist på stundande auktioner surfade jag runt på Pinterest för lite ögongodis i form av gamla lådor, eller rättare sagt hyllor av gamla lådor.
 
 Ännu inte slagit ut i blom

På tal om julblommor så har vi ännu två hyacinter som ännu inte slagit ut i blom. Lökarna blev nog köpta en tid före jul, men tydligen tar det så här länge innan de växt till sig. Ska bli spännande att se om det kommer upp någon blomma också eller om det bara kommer upp gröna blad.
 
 
Dekorativt är det åtminstone med lökarnas rötter!En nyttig start på dagen

Kände för att starta dagen lite nyttigt så mixade ihop en smootie. Visserligen blev det en hel del fruktsocker, men inget tillsatt socker i alla fall. Mums!
 
 
Idag blir det jobb 13-21, imorgon samma sak. Har tre kvällsturer denna vecka, vilket är ovanligt, men egentligen skönt att slippa jobba nätter emellanåt också. 
 
Hoppas ni får en bra start på den nya veckan!Vinter vid hamnen

Idag tog vi en runda via Västervik hamn. För någon dag sedan var det ju riktigt högt vatten, men det missade vi tyvärr. Visst var det högt vatten nu också, men man kunde se att det varit ännu högre.
 
 
Några båtar låg och skvalpade i vattenbrynet, men något passligt båtväder var det nog inte. Såna här dagar väntar jag på sommaren, en avkopplande båttur på spegelblankt vatten skulle vara välbehövligt. Får väl nog vänta några månader ännu innan man kan sätta ut båten. En sådan söndag

Ännu har inte alla julblommor blommat färdigt. Den här amaryllisen blommar för andra gången. Julrosen ser dock ut att ha sett bättre dagar. 
 
 
Idag blir det en sväng till simhallens gym, känner inte för att simma så får bli gymmet bara. Sedan bjuder mamma på mat. Blir säkert smaskens!En rolig kväll

Det blev en riktigt lyckad kväll igår. De hade dukat så fint och maten var jätte god. Tack till alla som var med!
 
 Mattfunderingar

I sovrummet har vi just nu inga mattor alls. De vita vi haft där tidigare har nog sett sina bästa dagar. Har några blåvit randiga, men de känns inte så aktuella just nu, fast var det inte så att blått är "inne" i år? Eller är jag helt "ute och cyklar"?  Nåja, ute eller inne, jag vill ha nya. Men hurudana? 
 
Någon av dessa kanske skulle passa?
 
 
 
Mera färg än så här kommer inte in dit. Med vita och mörkgråa tapeter skulle nog någon av de här mattorna passa. Vet inte exakt hur länge jag tänkt på nya mattor till sovrummet, säkert snart i ett år. Vissa saker kommer man sig helt enkelt inte för att köpa, går ju nog bra utan mattor också. 40-50-60 ikväll

Ikväll ska jag på 40-50-60 års fest från jobbet. Ska bli roligt. Vet egentligen inte så mycket annat än när och var, resten har de som fyller/fyllt planerat. Blir säkert en bra kväll som alltid då man umgås med arbetskompisarna. 
 
 
Blev inte festligare frisyr än så här, har ju inte råd att fara till frissan varje gång man ska på fest. Men tror nog det duger så här också. Som vanligt var det svårt att ta en "selfie" är inte precis ett proffs på det, tar hellre foto av något annat. Det här var enda fotot av typ 50 som jag kunde visa. Och ja, det blev klänningen jag köpte igår.
 
Önskar er alla en trevlig fredagskväll!Uppe på vinden

Ni som har följt med bloggen länge har säkert sett flera av dessa motiv. Ibland är det bara så roligt att ta med kameran och gå upp på vinden, eller andra våningen som man också kan säga. Egentligen borde jag spendera mera tid där uppe, där jag kan sitta och se på alla fina stockväggar. Någon dag ska jag nog ta med mig en bra bok och lägga mig i soffan där uppe. tänk vad mysigt det skulle vara. 
 
 
Den svarta gungstolen köpte jag i bedrövligt skick på en auktion. Den blev nästan som ny efter lite lim, spackel och färg. Lampan som lyser i bakgrunden är ett loppisfynd. Gungstolsmattan har mamma gjort.
 
 
Ljusstaken har jag gjort på en metallslöjdskurs. Var inte det lättaste, men nöjd blev jag. Tyvärr har jag inte hittat någon plats för den där nere. så den får snällt stå på övrevåningen i ett hörn.
 
 
Träsoffan har jag köpt på auktion, då var det brun med flagnande färg. Målade den vit och genast blev den mycket finare. På kudden i mitten kan du se Molly och Whiskas. 
 
 
Ljusstaken är ett loppisfynd. Skåpet och spinnrocken i bakgrunden följde med huset.
 
 
En ljuslykta, också fyndad på loppis, var annars.
 
 
Den här stolen köpte jag på gårdsloppis för några år sedan. Det var nog formen jag föll för, den är ju bara så söt fastän den inte är helt perfekt. Den ena eller den andra?

Hade en riktigt rolig eftermiddag efter mötet idag. Det blev lunch på Amarillo (jo för andra gången denna vecka) med några arbetskompisar. Fick bli en Amarillo Big Burger denna gång, men orkade inte med allt. Gott var det i alla fall! Sedan fortsatte några av oss till loppis, jag fyndade en klänning, igen. Precis en sån klänning som jag sökte efter inför julfesten. Måste bara köpa den, fyra euro var inte hela världen. Har ju sålt bort alla mina svarta klänningar (som var för stora), så måste ju fylla på garderoben med lite "nytt" då.
 
 
Nu är då frågan den, vilken klänning ska jag ta imorgon kväll? Tror nästan det lutar åt den här. Nog för att den andra också var bra, men den här är bara "så jag". Svarta klänningar kan man inte ha för många av, i alla fall inte jag. Att planera en resa eller två

Så här i januari börjar jag alltid bli sugen på att resa någonstans. Som vanligt behöver det inte vara långt bort, loppis utflykten till Seinäjoki stillade begäret lite. I februari ska vi troligen på en konsert, borde bara boka biljetter först. Johnny skulle vilja fara på båtmässan i Stockholm i mars, och visst lockar det, var ju en bra mässa då vi besökte den ifjol. Att flyga till Stockholm är nästan uteslutet, blir bara dyrt. En dag i Stockholm är relativt billigt, men då är det inte fråga om någon avkopplande resa, två nätter på båten med nästan ingen sömn blir man inte så pigg av. För att inte tala om sommarresan som borde börja planeras...men har ju semester först i augusti, så kanske ingen panik ännu. 2012 besökte vi Tyskland, kanske vi gör det i år igen.
 
 
En weekendresa till London eller en annan storstad skulle också vara roligt, göra något man aldrig gjort förr. Så mycket man vill se, men ändå kommer man sig inte iväg. Det beror förstås på hur man priorieterar, sparar man till en resa eller sätter man pengar på annat. Har alltid sagt att jag någon gång i mitt liv ska besöka Egypten, Grekland, Australien och Usa. Får se om och när jag kan förverkliga dessa drömmar. 
 
Vilket är ditt drömresemål?Solsken och gnistrande snö

Idag står det personalmöte i kalendern, inget annat. Kanske det blir en loppisrunda efteråt och en lunch någonstans. Skönt med lite varmare väder, men plusgrader är onödigt, en -3 grader och jag är nöjd. 
 
Här kommer några bilder som jag tog här om dagen. Solen som skiner och gnistrande snö, tänk vad ett vinterlandskap kan vara vackert. 
 
 
Hoppas ni får en bra torsdag!Ett loppisfynd gjorde min dag

Hade egentligen tänkt stanna hemma idag då jag var ledig, men blev det så, nej. Vaknade i tid så jag hann till gymmet till kl.10 på LSB Basic Hot 30. Sedan blev det 5 km på löpmattan och en halvtimme i gymmet. Kände mig så avslappnad och lugn efteråt att det tog en och en halvtimme att gå igenom Ewa och Adam loppiset. Nåja, någon gång har det nog tagit två timmar. Blev så glad då jag hittade en assiett till serien jag samlar på, gjorde min dag! Dessutom köpte jag en scarf.
 
 
Trodde assietten var lika stor som de som jag har från förut, men den var tydligen mindre, men det gör ingenting. Ser jag något ur denna serie på loppis eller någon annanstans köper jag det direkt nästan oberoende pris. Skulle vilja ha kaffekoppar i samma serie, men någon sådan har jag ännu inte kommit över. De är troligen ganska sällsynta, om det överhuvudtaget finns kaffekoppar i serien. 
 
 Vinterpynt

Till julklapp fick vi båda varsin skylt med liknande text, den ena hade ett mera juligt tema så den fick åka in i skrubben, men den här skylten är ju passlig som "vinterpynt". Jag har många saker som passar in under kategorin julpynt, men faktiskt relativt få saker som kan vara framme hela vintern utan att man irriterar sig på dem. 
 
 
Huruvida man vill se den här skylten då snön håller på och smälter i mars är ju en annan fråga, men låt oss njuta av vinter ännu i någon månad, sedan får det bli vår. Hej mitt vinterland...

Snöarbete har stått på agendan idag. Blev inte så mycket vila efter nattjobbet precis. Men ganska pigg blev jag av att vara ute och skotta snö i en och en halv timme. Både gården och gårdsvägen blev skottad, känner mig nöjd. Behövde inte fara till gymmet idag, räckte till med snöskottningen. 
 
 
Åtminstone 10 cm snö hade det kommit i natt, helt tillräckligt om man frågar mig. Tur att det inte var blötsnö. 
 
Nu är det hög tid att börja laga middag, sen blir det nog en lugn kväll om jag får bestämma. Ser framemot sovmorgon och en ledig dag imorgon. 
 Svart och korallrött

Gick igenom alla nagellack här om dagen. Många åkte i roskis, varför spara på såna som torkat och inte går att använda längre. Är ganska sällan jag köper nagellack, men nu är jag inne i en nagellacks fas igen, det går i perioder. Nu vill jag ha alla möjliga färger.
 
Tycker inte så mycket om vanligt rött, på julen gör jag dock ett undantag. Helst vill jag ha färger som syns, svart är en favorit. Eftersom jag inte hittar mitt svarta nagellack (kanske jag kastat bort det?) så köpte jag en ny flaska, en korallröd variant fick också följa med hem. Den korallröda är kanske inte så iögonfallande, men riktigt fin tycker jag. 
 
 En ny vecka

Gäsp! Känner mig trött. Men då har jag ju nästan varit hemifrån i 24 timmar också, kanske jag får känna mig lite trött då. Troligen kommer jag att känna mig ännu tröttare imorgon efter att ha jobbat en natt till, men får väl ta igen det senare. Efter nattjobbet blev det gymmet och cirkelträning. Sedan träffade jag Johanna över en lunch i stan. Såklart blev det Amarillo och Garlic chicken. Skönt att inte behöva laga mat idag. 
 
Solen sken då jag kom hem, tänkte nästan ta en runda runt gården, men nej, det får bli en annan dag. Nu har solen dessutom gått i moln. Nu blir det soffan några timmar framöver innan det är dags för jobb igen. 
 
 Svårt att välja

På rean hittade jag inga fina kuddöverdrag, MEN ser man på kuddöverdrag till normalpris hittar jag ju hur många som helst. De här skulle jag inte tacka nej till. 
 
Kuddöverdrag från HM.
 
 
Eller varför inte någon av dessa från Ellos.
 
 
Det är svårt att välja ut en favorit bland dessa, kanske det är kudden med fågeln eller trollsländan, eller kanske någon helt annan. Helst skulle jag vilja ha allihopa, men det känns ju ganska onödigt om jag ska vara ärlig. Jag har svårt för att köpa saker via nätet, vill ofta se dem i verkligheten först, men vem vet, kanske jag klickar hem ett kuddöverdrag eller två.
 
Vilken är din favorit?A home without a cat is just a house

Jag vet inte hur många dörrmattor vi har haft så länge vi bott i huset, men ett antal är det nog. Ibland vill man ju variera sig lite och byta matta, så igår hittade jag en på rea. Tycker texten var ganska passande. 
 
 
Nu får vi se hur länge mattan håller, mattor av detta material brukar snabbt bli sönder klösta, men den håller så länge den håller. Bra start på dagen

Söndag idag och helgen börjar gå mot sitt slut. Var skönt med ännu en till sovmorgon, framför mig har jag dubbelnatt på jobbet så blir ju lite mindre sömn då. Minus tio grader ute, en sprakande brasa och ett glas färskpressad juice i handen, en bra start på dagen. 
 
 
Önskar er alla en fin söndag!Loppisrunda till Seinäjoki

På min begäran blev den en loppisrunda till Seinäjoki idag. Vi kom oss iväg ganska sent, men hann ändå titta in till alla lopptorg före de stängde. Båda två gjorde vi några fynd. Efter rundan blev det varsin pizza på Kotipizza i Törnävä.
 
 
Mina fynd blev en svart spetsklänning (då vet jag vad jag ska klä på mig nästa fredag), två böcker och en ljusstake som är misstänkt lik 60-tals adventljusstaken vi har (klicka HÄR om du vill se hur den ser ut). Möjligen hör den till samma serie. Inte mera än 1,50 behövde jag ge för ljusstaken. Januari stilleben

Ni fick se lite av det igår, men här kommer lite bättre bilder. Då det var dags att säga hej då till julen för denna gång blev det också dags att plocka fram lite "nya" saker på vardagsrumsbordet. På bordet står alltid ett stilleben bestående av några ljus och något annat t.ex. en prydnad eller en blomma. Nu var det tid för en förändring igen. Den vita granen fick säga adjö och fram kom några ljusstakar och en vas. I vasen satte jag en torkad blomma från sommaren. Fatet fyndade jag på loppis före jul.
 
 En fredagskväll

Så var det fredag igen. Kunde bara inte låta bli att köpa ett knippe tulpaner då jag var till matbutiken. Vita såklart. Det är något speciellt med fredagskvällar, vet inte vad. Nästa fredag är det fest från jobbet och följande fredag jobbar jag, så får njuta av denna fredag hemma. Skönt ändå att inte varje fredag ser likadan ut, skulle bli tråkigt i längden. 
 
 
Förutom tulpaner, ja och maten då förstås, kom jag också hem med en ny inredningstidning (på andra inhemska denna gång) samt en prydnadsuggla (på 70% rea). 
 
 
Önskar er alla en trevlig fredagskväll och en bra start på helgen!Kuddar i mängd och massor

Då man börjar organisera bland alla kuddar upptäcker man snabbt att det finns ganska många i detta hus. Om man sedan räknar alla kuddöverdrag blir de ännu fler. Skulle vilja ha några nya fina kuddöverdrag, men hittade inga som tilltalade mig på rea på nätet. Väntar istället tills jag hittar några på loppis. 
 
För tillfället ser det ut så här i vardagsrummet och i sovrummet. Men ombytlig som jag är ser det säkert snart annorlunda ut.
 
 
De blåvita kuddöverdragen i sovrummet samt de svartblommiga i vardagsrummet har inte varit framme på länge, men nu tyckte jag de skulle få se lite dagsljus igen. Tulpaner på olika sätt

Blev så inspirerad av tulpaner så tog en titt på Pinterest (farligt, farligt, man kan bli fast där i flera timmar). Det brukar bli antingen vita, rosa, orange, lila eller röda tulpaner då jag får välja, men det finns ju hur många färger som helst. Flerfärgade kan också vara fina, men helst av allt föredrar jag nog vita, de passar överallt. 
 
 
Alla bilder från Pinterest.Lådor och flaskor

Tog bort mosshjärtat från väggen, det hade gjort sitt för denna gång. Satte upp den lilla hyllan tillbaka på väggen, denna gång fick en annan låda göra den sällskap. 
 
 
Jag och gamla flaskor, ja, jag skulle kunna ha hur många som helst. Men helst skulle de få vara riktigt gamla, men såna kostar förstås en slant. De flesta "gamla" flaskor som finns i huset har jag antingen grävt upp eller hittat i uthuset. Några har säkert kommit från någon auktion också. 
 Vinter på vår gård

 Julen dansar ut och en ny kudde

Idag har jag städat bort ännu lite mera jul. Får se hur länge de små granarna får stanna inne. De växer ju och mår så bra. Tog bort julpyntet från den ena så nu är de bara gröna och fina. Misstänker de nog får vara inne tills månadens slut. Alla rödrandiga kuddar har försvunnit in i skrubben, nu skulle jag ju vilja ha nya kuddöverdrag och inte bara de gamla som jag hade före jul. Får se hur det blir. En ny kudde kom jag dock hem med från loppis idag. Annars var det ganska så tomt i hyllorna, i alla fall på Suvi kirppis. Januari brukar ju inte vara en bra loppismånad, men det blir säkert bättre längre fram i vår. 
 
 
Imorgon fortsätter jag säkert med att plocka bort mera julsaker, nu vill jag ha vår! Snart ska jag nog köpa några tulpaner, börjar bli trött på julblommorna, men de får blomma så länge de blommar. Eller ska vi säga så, jag tror ju inte de lever så länge till, men tills dess får jag stå ut med dem. 
 Lillö 6.1.2015

 
Vi möttes av ett grått Lillö, var va solen? Blev en snabbvisit bara för att kolla läget, kände inte riktigt för att ta ett vinterbad...kanske en annan gång...eller så inte...Tillbakablick 2014 Oktober-December

OKTOBER
 
Det blev minusgrader och frost. Var och hälsade på lilla Felicia. Tog en höstpromenad i Västervik. Bloggen fyllde fyra år. Mina favorit serier var Vampire diaries och The originals. Plockade de sista smultronet och de sista kantarellerna. Gjorde en lådhylla av några lådor och myste i skenet av tända ljus. 
 
 
Hade sjukt i axeln. Besökte kärlekslunden i Vasa. Bokade hotell i Uleåborg. Då Johnny var på kurs en dag till Stockholm gjorde jag en lyckad loppisrunda till Seinäjoki. Fyndade bl.a. kryddburkar åt mamma. Var på "Bokrelease" av Västervik boken till Västervik bystuga. Blomkålspizza blev en ny favorit. Räfsade löv och besökte tandhygienisten.
 
 
Var på Byggnadsmässa till Botniahallen. Började snickra på julklappar i snickeboa. Så kom äntligen den första snön. Busade i skogen med Molly. Fyndade en hylla/låda samt en vinterjacka på loppis. Äntligen kom katt-tavlorna upp på väggen.
 
 
 
NOVEMBER
 
Det blev allhelgona. Ett renhorn kom upp på väggen. Åkte till Tammerfors och Ikea tillsammans med Sofia och Malena, hade en mycket trevlig dag! Lyste upp ett träd på gården. Gjorde några mossbollar som fick pryda farstutrappan samt lite andra vinterpynt. Firade farsdag. Den första granen flyttade in. 
 
 
Packade väskan och for iväg på en weekend resa till Uleåborg och Haparanda. Roligt att komma iväg hemifrån en sväng och se något annat. Var på "dopkalas". En ren och en ny muminmugg flyttade in. Hade julfest från jobbet, roligaste julfesten på länge. Var på förlovningskaffe. Tog en promenad till forsen med MIa.
 
 
Årets adventljusstake tog form och ännu fler granar kom in. Julpyntandet tog fart och julblommor köptes. Det blev lillajul, den spenderades på jobbet. Gjorde ett hjärta av mossa. Besökte som vanligt Stundars julmarknad samt julmarknaden i Botniahallen. 
 
 
DECEMBER
 
Blev överraskad med en minst sagt häftig och annorlunda julkalender/adventskalender i form av en vit målad gran full av paket. Lite julbelysning kom upp på gården. Gjorde flera loppisfynd. Flera år efter alla andra fick jag ihop knåpat en gran av en gammal bok. Firade självständighetsdagen med jobb och en kotzone. Hittade många fina julgranspynt i min kalender. Molly busade med Whiskas i skogen. 
 
 
Träffade Malena och Sofia i Jakobstad och gick på julmarknad och loppis. Förevigade vackra solnedgångar. Blev intervjuad för första gången i mitt liv, spännande! Förberedde inför julen, men julstämningen saknades fastän snön kom till sist. Fick möjligheten att spendera en eftermiddag på Tropiclandia, skönt var det. Hade Tortillakväll. Hälsade på hos Isac och Felicia.
 
 
Granen kläddes och det blev jul. Julafton firades traditionsenligt på flera ställen, tomten var snäll, och tydligen hade jag också varit det. Firade vår årsdag. Jul blev till nyår och vi firade som förr om åren tillsammans med goda vänner. 
 
 
Nu har 2014 blivit 2015 och vi har ett nytt år. Vad det nya året har att erbjuda kan ingen ännu veta, ser dock framemot att ta reda på det. 2014 var ett bra år på många sätt, men kanske 2015 blir ännu bättre?
 Molly och masken

Molly och Whiskas fick en leksaksmask till julklapp, eller egentligen var det nog en av dem som fick den men minns ej vem av dem. Masken har varit i flitig användning, misstänker det snart inte finns så mycket kvar av den. De leker inte så speciellt varsamt med den.
 
 
Vad är det där för någonting? Lever den?
 
 
Den har ju ÖGON!
 
 
Äh, vet inte om jag orkar bry mig...
 
 
Eller kanske, jo den lever nog! Bäst att jag tar fast den!
 
 
Jaha, tänkte du ta den, nej det är nog bäst jag håller fast den. Du får hitta en egen leksak.Mumintallrikar i svartvitt och gult

Har ju glömt att visa de andra mumintallrikarna jag fick till julklapp. Här i höstas trodde jag att de skulle vara omöjliga att få tag på, men så fel hade jag. De är ju bara så fina! Frågan är om jag ska våga använda dem. 
 
 
Den svartvita tycker jag är finast. Önskar jag hade muggen också, men den lär jag nog aldrig ha råd att köpa.En sol som värmer

Fint, men kallt väder har vi idag. Jag har som vanligt fastnat framför datorn, var annars? Har egentligen inga planer för dagen, blir nattjobb sedan från klockan 18. Tvättmaskinen har jag faktiskt fått igång, andra maskinen snurrar som bäst. Fastän mätaren visade -14 grader trotsade jag kölden och tog mig en promenad runt huset. 
 
 
Det är måndag och en ny vecka har börjat. Också denna vecka är lite råddig. Trettondag och röd dag imorgon. Inte för att det egentligen har någon betydelse för mig, jag jobbar ju som jag jobbar oberoende om det är söndag eller inte. Men ibland blir man bara lite yr i huvudet av alla röda dagar i kalendern. 
 
Jobbar endast nätter denna vecka, skönt på ett sätt och på ett sätt inte. Får hoppas det blir en bra vecka!
 Hjärtan att ge bort

Hela hösten har jag pysslat på med några julklappar i föjset. Egentligen tar det inte så länge att såga ut ett sånt här hjärta, men motivationen har ju inte varit på topp alla dagar så därför har det tagit lite längre. Det fanns ju så mycket annat att pyssla med inför jul också.
 
 
Motiven är tagna och kopierade från en bok. Sedan på med ett tunt lager spraylim så de fastnar på den tunna fanerskivan. För att alls kunna börja såga ut hjärtat måste man först borra flera hål. Sedan sticker man sågbladet in i hålet och sågar ut en del. Sedan flyttar man sågbladet till följade hål osv. Lite svårt att förklara men inte desto svårare att göra. Då de var utsågade slipade jag dem några varv med sandpapper, sedan var de färdiga.
 
Det går att såga för hand med en lövsåg, men då vi nu har en sån här såg så kändes det självklart att använda den.
 
 
Det blev sammanlagt 6 st hjärtan. Sedan var det bara att sätta på ett band och så var de redo att hängas upp i julgranen. De här blev alla julklappar. En barrande gran och lite zumba

Idag ska den ut, julgranen alltså. Den är avklädd men ut har den inte kommit sig ännu. Den står ju bredvid terrass dörren så det är inte så besvärligt att få ut den, men ändå, man får ju barr överallt! 
 
 
Hade nog tänkt ha in den längre, men nu har jag fått nog. Dessutom kryper katterna under den och för med sig barr i hela huset. 
 
Förutom snöskottning blev det gymmet idag också. Längesedan jag varit på zumba. Kändes riktigt ovant, visste knappt hur jag skulle skaka på rumpan, hehe. Före det blev det en timme i gymmet också. Skönt med söndags träning. Nu vankas det snart grillad korv, och ja, den grillas ute på kolgrillen. 
 
 
Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!
 Snöstorm och drivor

Igår kväll blev det en kort promenad i snöstormen. Skönt med frisk luft, men inte lika skönt med piskande snö i ansiktet. Uppfriskande var det i alla fall. 
 
 
Idag på morgonen tänkte jag nästan inte få upp dörren, det var fullt med is på utsidan. Ena delen av gården var full av drivor och på andra sidan fanns det nästan ingen snö alls. Innan vi kan ta oss från gården måste nog traktorn ut, såg att det var en stor driva ute vid vägen. Åtminstone jag vill inte lämna dit och slira.
 
 
Såå stora drivor var det egentligen inte, har nog varit med om värre, men lite spännande är det nog att se vad naturen kan ställa till med. De plogade just vägen här förbi, så synd då jag inte hann köra där före det. Ja så tänker jag ibland. Inte för att jag vill fastna, men tycker det är roligt med lite spänning i tillvaron. Tillbakablick 2014 Juli-September

JULI
 
Sommaren och semestern fortsatte. Åt smultorn. Träffade Sofia och Malena i Jakobstad, besökte bl.a. Aspegrens trädgård. Var på sommarteater till Replot med Linda-Marie. En av sommarens höjdpunkter gick av stapeln, nämligen Loppisrace i Purmo. Hann också till Vörå på Loppisrace. 
 
 
Vi for iväg på sommarsemester till Gotland och var borta i 10 dagar. En oförglömlig resa.
 
 
Fadderbarnet Isac fyllde år, det gjorde också Mia. Firade Alice-dagen på Målarbackan. Träffade två arbetskompisar, det blev en loppisrunda och mat på Amarillo. Var på Gårdsloppis till Vörå (igen) och fyndade två Hartwall backar. 
 
 
Johnny byggde ett torn av stenar från Gotland, blev riktigt häftigt. Njöt av sommaren till fullo på Lillö och ute med båten. Var på storloppis till Jakobstad. "Klättrade uppför" Saltkaret i Björkö för första gången i mitt liv. Mäktig utsikt! Fort till Lillkyro och plockade jordgubbar, inte värt besväret. 
 
 
Hade en perfekt dag till sjöss med bl.a. ett besök till Jannes Saloon. Förde bilen på service och cyklade hem i det vackra vädret. Var på auktion till Malax. For till "Skelettön" tillsammans med Johnny och William. Simmade och hade det bra i det fina vädet. Målade balkongräcket.
 
 
Gjorde en roadtrip till Ylivieska och Kärkkäinen. Tog ett kvällsdopp på Storsand. Följande dag blev det tre timmar på Storsand igen. Skönt med sommar!
 
 
Sista helgen i juli for vi på Bostadsmässa till Jyväskyla, blev också lite Rally.
 
 
 
AUGUSTI
 
Månaden började med kantarellplockning, hallonplockning och blåbärsplockning. Ja det fanns mycket gott i skogen att plocka. Sedan blev det auktion i Böle samt Annes 30-års kalas. Återgick tillvardagen, semestern var slut. Det blev åskväder och rekordvarmt, 32 grader. Firade William som fyllde 8 år.
 
 
Hade en perfekt dag på Lillö, med sol,bad och årets första gädda. Var på Konstens Natt i Vasa. Plockade vinbär. Var på Loppisrace till Sundom, dåligt organiserat. Fyndade två muminmuggar.
 
 
Var på Powertruck show till Powerpark. Det blev en rolig kväll tillsammans med Mia och Tomi då vi bjöd på hamburgare på terrassen. Hade Raclette kväll hos Johnnys föräldrar. Njöt av sensommarblommornas prakt. Anne, Linda-Marie och Isac kom på besök. 
 
 
Var på Loppisrace till Kronoby, roligt att se lite "nya" ställen. Hann också via gårdsloppis i Sandsund. Flamstekte lax på rökugnen på Lillö och tog en tur med båten nästan in till stan.
 
 
Så blev det dags för sommarens (om inte årets) höjdpunkt, nämligen Juthbacka marknaden i Nykarleby. Blev en heldag på marknaden, gjorde några små fynd.
 
 
Var på Ilmailupäivä till flygfältet i Seinäjoki. Såg häftiga bilar, miniatyrflygplan och mycket annat intressant. Tog en skogstur och gick till Sävlax träsk. Det kom upp en härvel i taket på vardagsrummet. Såg en ORM i skogen. Fyndade "onödiga" saker på Halpa-Halli. Firade Villaavslutning på Lillö.
 
 
SEPTEMBER
 
Tog många skogspromenader i jakt på mera kantareller. Trappan in till huset blev färdig. Fyndade en del saker på loppis. Hade kräftskiva tillsammans med Johnnys föräldrar m.fl. Planterade höstblommor.
 
 
Var på Gårdsloppis till Vöråstan samt till Singsby. Såg ännu en till orm i skogen. Plockade jordgubbar i det egna landet. Träffade Sofia och Malena. Var på ett lyckat byaloppis till Iskmo-Jungsund. 
 
 
Det blev dags att ta upp båten. Var på Skördemarknad till Stundars. Plockade lingon. Firade systers pojke Jens som fyllde hela 18 år. Njöt av solrosornas prakt på ängen framför huset. 
 
 
Hade besök från jobbet, blev en trevlig eftermiddag fastän allt inte gick som planerat. Pysslade med rönnbär. Förde saker till loppis, var ett lyckat drag. Hade Tea och Casper på besök. Drömde om en kudde från Mooncake. Var till Närpes och köpte några ekar. KAJ hade skivrelease på Ritz och såklart var vi där. Omfartsvägen öppnade för trafik.
 
 
Fortsättning följer...
 Ledig helg och hemskt väder

Kan inte säga annat än usch vilket väder vi har! Det blåser så man tror huset ska ramla ihop ( i alla fall trodde man det inatt) och dessutom snöar det. Inget ute väder precis. Blötsnö är det som kommer ner, möjligen passligt väder för att bygga en snögubbe, men det är nog inget som lockar mig i alla fall. 
 
 
Idag ska kameran föras på reparation. Eller det ena objektivet. Får se vad de säger, och hur dyrt det blir. Känner mig "smått handikappad" med den lilla kameran jag måste använda nu. 
 
Annars har jag inga planer för den lediga helgen. Ta det lugnt, göra ingenting, det låter ganska bra det också.Tillbakablick 2014 April-Juni

APRIL
 
Månaden började med tvätt av sofföverdragen, äntligen fick de se lite vatten! Och till min förvåning krympte de inte! Ändrade om lite i vardagsrummet. Bokhyllan som Johnny gjort hittade sin plats.
 
 
Firade min syster Elisabeth som fyllde hela 25 + 25 år. Blev en hel del pass på gymmet. Var på mässa i Botniahallen samt firade Johnnys bror som fyllde år. 
 
 
Var på en roadtrip till Tammerfors och Ikea tillsammans med mina systrar. Första gången vi åkt någonstans tillsammans vi tre ( i alla fall i vuxen ålder). Det blev påsk med traditionsenlig påskbrasa vid Marthagården. Fick spysjukan för andra gången detta år, inte roligt. Besökte Lind´s Kök i Närpes och åt god mat.
 
 
Det var 16-17 grader varmt kring den tjugonde, riktigt skönt väder. Johnny fyllde år. Rensade en blombänk. Åt ute på terrassen för första gången detta år. Linda-Marie fyllde jämna 30 och bjöd på Barbie tårta. Firade Valborg tillsammans med goda vänner och en hel hög med musslor.
 
 
MAJ
 

Maj var en händelserik månad. Månaden började bra med Första maj samt en resa till Fyndmarknaden i Luleå. Dessutom täckte vi in golvvärmerören under trappan. Kunde inte ha blivit bättre.
 
 
Våren var här och jag njöt av all grönska utomhus. Såg på Eurovisionen. Firade morsdag. Åkte på en oförglömlig kursdag till Tammerfors, ett gott skratt förlänger livet.
 
 
Började förbereda inför kalas i slutet av månaden. Gjorde många loppisfynd och var på årets första (av många) gårdsloppis. 
 
 
Var på gott humör och det blev ännu varmare väder. Njöt av solen på terrassen. Tog en tur till Seinäjoki (två gånger) och köpte några sittdynor, på samma gång blev det förstås loppisbesök. 
 
 
Tog en cykeltur i det grönskande landskapet. Njöt av doften av hägg och försommarvärmen. Var på årets första auktion. Bokade resa till Gotland. Var lite nervös inför allt kalasande som närmade sig.
 
 
Så kom dagen, dagen då jag fyllde jämna 30 år. 30-års kris? Ja, nog kan man säga det. Men egentligen var det som vilken annan dag som helst. Blev dock uppvaktad både på jobbet och hemma, mycket uppskattat! Det blev sedan dags för kalas i dagarna tre. Var en rolig och minnesvärd helg. 
 
 
 
JUNI
 
Den första sommarmånaden började med värme. Målade en kommod, solade samt läste på Hygienkompetenstent (som jag klarade galant!). Hade gårdsloppis här hemma, det var roligt och lyckat. Tog också en runda via de andra gårdarna som var med, det var intressant.
 
 
Tog årets första dopp på Lillö. Satte ut båten men det blev ingen åktur pga för lågt vatten. Var på Miljoona Kirppis till Tuuri, körde hem via Lapua och Simpsiö. 
 
 
Var på Loppisrace till Munsala. Det blev midsommar. Firades traditionsenligt med goda vänner och midsommardagen på Lillö. Firade pappa. Där emellan blev det lite jobb också. En premiärtur med båten blev det också. 
 
 
Lunchade på Strampen. Planterade jordgubbar i vårt gamla potatisland. Sommarsemestern började, 5 veckors ledighet att se framemot. Testade pizzabuffén vid Tesses Café, smaskens! Var på auktion till Yttermark och på Loppisrace till Nykarleby. Juni var en bra månad. 
 
 
Fortsättning följer...
 Fredag och inte måndag

Nog kan alla jul och nyårsdagar göra en råddig. Trodde det var måndag idag fast det egentligen är fredag. Inte för att det har någon större betydelse, men ibland kan det ju nog vara bra att veta vad det är för dag. Oberoende är jag nu ledig tre dagar. Nyårsdagarna på jobbet var stressiga så känns skönt med lite ledigt. Eftersom det nu är fredag så blir det nog det vanliga fredagsprogrammet med gym och loppis. 
 
 
Ni får ännu vänta lite på fortsättningen av tillbakablicken över året som gått, tar ju som sagt en stund att gå igenom alla bilder. 
 
Önskar alla en bra dag där ute i regnet!Nyårsafton

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår tillsammans med Mia och Tomi. Det blev mycket gott att äta, snittar av olika slag, prinskorv, köttbullar, potatissallad, rödbetssallad, kalkon samt grönsallad. Mia hade också dukat så fint.
 
 
Då vi alla var mätta och belåtna blev det lite Ticket to ride. Johnny vann båda gångerna. Sedan tände vi några tomtebloss och vandrade vidare efter Målarbackvägen till Johnnys föräldrar. Där sköt vi några raketer och slutligen blev det varsin kaffekopp. Efter kaffet var det dags att fara hem och sova en stund så jag skulle orka till jobbet på morgonen. 
 
 
Tack för en rolig kväll! RSS 2.0