Valborgspromenad
Dagens middag


Tortillas!

Nu ska vi fara till Gunvi o Jussi på kaffe.


Valborgsmässoafton

Har jobbat 8-16 idag. Var en ganska bra arbetsdag förutom att det blev lite stressigt i slutet då vi inte hittade nån tändare eller tändstickor att tända grillen med. Blev så att vi måste fara och köpa för att få igång grillen.

Var på ganska bra humör tills jag kom hem och fick reda på att lindon vår vad sådd. DEN SKULLE JU INTE SÅS I ÅR!!!  Vet inte hur många gånger jag talat om det i vinter, dock inte med han som sår. Jag vill kunna använda vår åker plätt till vad jag vill. Om jag så vill elda upp skräp så ska jag kunna göra det där mitt på, men nu går ju inte det. Det som var bra var ju dock att det var utstakat ett litet potatisland åt mej, så det är jag glad för. Måste väl tränga ihop det så jag får mina grönsaker dit då också, hade nog tänkt ha ett skillt land för dem. Hade huvudvärk då jag kom hem från jobbet, men nu blev det ännu värre. Men nästa år ska det med 100% säkerthet INTE sås något annat än potatis och grönsaker på vår lindo, ja möjligtvis lite gräs då.

Annars så är ena gaveln färdigt brädfodrad (dock inga ribbor på ännu). Nu håller de på med sidan mot vägen. Börjar se så bra ut, mera gammaldags än förut :)
Har ledig kväll och är ledig imorgon, skönt och välbehövligt. Var är semestern då man skulle behöva den?! :) Blir en lugn kväll. Fick just inbjudan att fara till Johnnys föräldrar senare ikväll, får se hur vi gör. Imorgon blir det väl en sväng till stan och förstamaj torget, traditionsenligt som varje år. :)
Just nu


Jordgubbar med grädde! Mums! :)


Inget bra humör ikväll

Detta som var en så bra dag förändrades nästan genast jag kom till jobbet och fick reda på när jag ska ha semester. Hade önskat från 25.7, men fick först från 1.8! En vecka hit eller dit kanske man skulle tycka, men NEJ! Johnny ska ha semester från 4.7, oj vad roligt då att bara få ha 1 vecka ledigt med honom då. Jippie! Vill ju helst nog kunna hjälpa till med renoveringen av huset på semestern också, gör inte så mycket själv sedan då hans semester är slut. Dessutom så var det bara fem före att jag inte redan bokat båt över till Sverige 24.7 eftersom det är enda veckan som vi i princip kan fara på vår resa. Då följande vecka fyller William år och det vill jag inte missa. Just nu så kokar det bara inne i mig, men måste väl lugna ner mej och inte skriva vad som helst.

Bäst att äta nåt gott nu och se på nåt bra på tv. Kanske, jag lugnar ner mig lite då...Har ju en gullig Molly kisso som bara buckas och kurrar här brevid, blir direkt på lite bättre humör. :) 

Jobb imorgon bitti igen kl.8.


Fredag!

Då var det fredag igen då. Fast helgen börjar inte riktigt ännu för mej. Jobbar ikväll och imorgon har jag 8-16. Men denna kväll borde gå relativt snabbt då jag bara jobbar 6 timmar :)

Kan inte sluta titta på stolarna jag köpte igår, de är så fina! Roligt att ha flera projekt pågång. Soffan ska slipas ett varv till, sen kan jag börja måla, den blir nog gräddvit. Måste alltså fara och köpa färg idag då också så jag kan börja måla i helgen.

De var just och tömde slaskbrunnen, äntligen. Får se nu då vad det kommer för räkning för det. Har ju aldrig tömt brunnen förr så har ingen aning om vad det kostar.

Nej, nu måste jag sluta lata mig och packa ihop jumppakläderna. Ska fara på RPV och LadyBody. Ska bli skönt att fara på lite jumppa då jag inte varit sedan förra veckans måndag. Sen måste jag en sväng via butiken och sen blir det jobb. Får hoppas nu bara att bilen inte får något fel och att jag kommer mig fram dit jag ska.

Ha en bra dag! :)


Måste bara lägga upp en bild på då Johnny sitter uppe på uthustaket och surfar. :)Fina stolar!

Var på en bra auktion ikväll. Där fanns mycket möbler, mycket som jag skulle ha kunnat köpa, men behövde nog inte allt. Hittade direkt ett par fina stolar som jag ville ha. Har i flera år sökt efter ett par prisvärda likadanna men inte hittat. Efter en viss budgivning blev de dock mina för 40€! :)

Nu ska dessa slipas och sedan målas. Tror de ska bli gråblåa...får se...Är SÅ nöjd över mitt köp! :)


Dagens trädgårdsfynd

Har grävt och räfsat lite till ute i trädgården idag. Konstaterade dock att jag inte orkar lyfta alla stora stenar som ska placeras på stenmuren. Får nog tala snällt med Johnny nån dag och fråga om han kan flytta stenarna dit de ska (med traktorn). Hittade en del glas bitar idag, men faktiskt en HEL glasflaska också :) Den låg ganska djupt nere i jorden, övertäckt av rötter.Nu ska den bara tvättas och så har jag en fin vas! :)

Sitter här ute och surfar nu. Går inte så jättebra då jag har solglasögonen på, då ser jag knappt vad som står på skärmen. Nu ska jag dock fortsätta att läsa den spännande boken som aldrig tar slut. Om nån timme ska jag fara med Mia på auktion, får se om man gör något fynd! :)En till ledig dag :)

Det är nog skönt att vara ledig mitt i veckan, får göra vad jag vill, nästan. Ska ju helst inte köra med min bil före den varit till verkstan på måndag, så kan ju inte riktigt göra precis vad jag vill. Imorgon måste jag dock ta bilen om jag ska komma mig till jobbet, dessutom tänkte jag fara via gymmet före, har ju inte varit dit på hela veckan!

Elektrikern kom just hit. Det var ju bra så får han börja på att dra el i väggarna på vinden. Vi kan inte göra något mera där uppe före han har dragit elen.

Jag ska väl försöka slipa soffan och spackla på ett lager till så det får torka.

Just nu ser den ut så här.


Plastpåsar och mera plastpåsar

Blev att spackla soffan istället för att skrapa bort all färg. Nu ska det torka tills imorgon och då blir det ett till lager spackel. Sen ska den slipas och sen målas.

Mamma och pappa var hit en sväng idag. Pappa kom på att kolla oljan i min bil, där fanns det inte mycket olja. Så Johnny fick köpa. Testade att vara ut och köra en sväng. Ingen lampa började lysa på instrumentpanelen. Men sen när jag startade bilen igen så började lampan som inte ska lysa att lysa. Så det var inte lite olja som var felet. Har tydligen en lampa sönder också, antingen hel eller halvljus (vilken vet jag inte), så kan det vara därför den där lampan på instrumentpanelen lyser? Får väl se på måndag vad de säger vid Opel.

Kvällen har återigen ägnats åt att rensa upp plastpåsar och annat skräp vid den blivande uteplatsen. Kommer väl att drömma mardrömmar om äckliga plastpåsar inatt. Nej usch! Tur att jag inte ska gräva upp hela slaskhögen. Höll andan så mycket så jag emellanåt måste gå en bit ifrån för att kunna andas ordentligt. Hoppas det inte finns nån sorkfeber i jorden. Fyllde en 10 liters sopsäck med främst gamla slemmiga plastpåsar, några järnbitar, smöraskar, snusdosor, ölburkar, deodorantburkar och annat skräp. Då grävde jag dessutom inte på något stort område. Skulle väl bli minst 100 stycken tioliters plastpåsar fulla med skräp om man skulle städa upp allt.

Nu har vi just varit i bastun. Skönt att få tvätta av sig all smuts efter trädgårdsarbetet. Nu ska vi se lite på tv.


Dagens projekt

Bar ut kökssoffan och tvättade av den. Sedan tänkte jag börja slipa den, men färgen som ska bort var så tjock så jag måste börja skrapa bort färgen istället.


Så här såg den ut före jag började skrapa. Syns inte så bra på långt håll, men färgen flagnar på flera ställen så bestämde att den får nog bli vit.


Skrapat bort lite färgOj oj vad länge det tar. Har suttit i 4 timmar nu och bara fått bort så där lite färg. Nej nu blir det nog att ta till andra verktyg. Ska se om det går smidigare med handslipmaskinen.
Ledig dag idag

Skönt att ha sovit länge. Fast har nog varit uppe förr idag också. Släppte ut Whiskas 5.15, då orkade jag inte höra på hennes mjauande mera.

Blir en hemma dag idag då. Eftersom lampan i bilen fortfarande lyser så är det onödigt att använda bilen om jag inte riktigt måste, vill ju inte lämna efter vägen heller.

Ska väl nog gå ut och räfsa lite till och se om jag gör några mera fynd, antagligen en hel del mera plastpåsar. Jag förstår inte varför man måste gräva ner saker som inte förmultnar, så som glödlampor, ölburkar, smöraskar och annat skräp som finns på vår "avstjälpningsplats" bakom och brevid gäststugan. Har kommit fram till det beslutet nu att det skulle bli för besvärligt att gräva bort hela högen, så nu ska jag fortsätta bygga stenmuren ovanpå istället. Bara jag slipper se plastpåsar i alla möjliga färger sticka upp ur jorden så är jag nöjd.


Denna cykel får dock stå kvar i skogsbrynet. Den är ju ett konstverk i sig till skillnad från alla plastpåsar! :)


Kvällen

Lite snö har vi fortfarande kvar på gården, men snart är den också borta. Måste hjälpa till lite så den smälter snabbare.

Knoppar!

Ikväll har jag också grävt, räfsat och dragit upp rötter vid den gamla husgrunden. Där ska det nångång bli en uteplats med grus.
Hittade lite porslin, glasbitar och PLASTPÅSAR!Nytt i fönstret

Gjorde ett fynd på Prisma idag, köpte dessa två för endast två euro styck! :)


Något fel på bilen

Var och handlade. Då jag skulle köra hem började en lampa lysa i bilen som inte brukar lysa. Läste i serviceboken att om en sådan lampa börjar lysa ska man fara direkt till verkstan, så for direkt till opel verkstan. Tyckte på vägen dit att det gick trögt framåt, gasen kändes trög (brukar ofta vara så med mina bilar, undrar varför). På Opel kollade de med en maskin, men de kunde inte säga vad som var fel, bara att det är något fel. Fick en tid först nästa måndag. Hoppas jag kan köra tills det då. Tur att jag är ledig några dagar nu, men inte så roligt då jag hade planerat att fara till gymmet dessa dagar, blir inget med det nu då. Får hoppas det blir en billig historia detta, men det tvivlar jag på, men man kan ju alltid hoppas.

Slaskbrunnen full

Usch vad trött jag är! Vaknade just av att Johnny ringde och väckte mej, jag hade somnat på soffan. Hann sova ungefär en timme. Borde fara och handla nu, bäst att inte lägga sig ner igen för då kommer jag ingenstans idag. Tråkigt väder är det också, regn, men bra för då smälter snön.

Får se om de kommer och tömmer slaskbrunnen/brunnarna idag. Johnny påstod att de började vara ganska så fulla (fast jag tycker att vi just sa att de inte var det), nå ja, kanske lika bra att de kommer och tömmer då de inte blivit tömda sedan 70-talet åtminstone.
Ledig till fredag :)

Skönt att vara hemma och ännu skönare att man inte hade natt på andra sidan! Nu får jag vara ledig till fredag eftermiddag! :) Ska börja med att göra ingenting. Eller rättare sagt slösurfa och se på tv. Sen får jag se vad jag hittar på.
En varm måndag

Har faktiskt fått någonting gjort idag, fast jag var så trött då jag kom hem från jobbet i morse. Har tvättat fönstren i badrummet, det behövdes verkligen, har ju aldrig tvättat dem förut. Fast fönstren på vinden ser nog ännu värre ut. Har dessutom dammsugit samt tvättat golvet i badrummet. Så nu ska man INTE gå med skorna på där! Lyckades inte så bra sist, men får se nu hur länge golvet hålls relativt rent.

Var just och såg vilka fynd Mia hade gjort på auktionen igår. Blev lite avundsjuk på en stor koppar kaffepanna som hon köpt för en billig peng, den skulle jag också ha velat ha :)

Nu ska jag gå ut och njuta av det fortsatt varma vädret, är så varmt att man kan gå i t-skjorta ute. Tar nog en tidning med mig och sätter mig ner och tar det lugnt en stund så jag orkar jobba inatt igen. Ska se på då kararna lägger upp mera panel på huset. Det blir nog bra. Börjar se mycket bättre ut nu! :)

Rabarber

Eftersom de ska lägga panel på utsidan av huset nu så måste rabarbern som vuxit (vem vet hur länge, 100 år) uppefter huset flyttas.


Borta!

Har aldrig sett såna stora rötter på rabarber förr. Inte konstigt att de satt så hårt fast i marken så spaden nästan böjdes då jag försökte gräva upp dem.

Måste dela upp rabarberplantan i tre delar. Den ena delen planterade jag vid en sten. Hoppas de fortsätter att växa och må bra där.


Badrumsskåpen

Kom på att jag inte lagt upp några bilder på badrumsskåpen, så här kommer de!
Kunde inte ha blivit bättre! Än så länge ser det lite tomt ut då vi inte har någon torktumlare, men har inte så bråttom att köpa en nu heller då det snart bli sommar och man kan hänga kläderna ute. Tror nog vi har tillräckligt med förvaring nu, eller ja, man har väl nog alltid för lite. Vet ännu inte var jag ska ha nån "städskrubb". Men det löser väl sig senare.


Skön vårdag

Denna dag är inte fullt så händelserik som igår (ännu iallafall). Hade gärna farit på auktion till Solf med Mia och Tomi, men då jag ska till jobbet till kl.16 så skulle det bli så stressigt. Har istället räfsat en del av gården och njutit av det sköna vårvädret.

Igår satte Johnny upp paviljongen, nu fattas endast bordet och stolarna innan man kan börja äta ute.Här lastas brädor på kärran. Idag börjar de lägga upp panel på utsidan av huset. Ska bli skönt att slippa se de fula gula skivorna!

Tills imorgon har de lovat 19 grader! Börjar ju vara sommarvärme det! Men sedan blir det lite svalare igen. Nog är det skönt att sommaren snart är här!En lyckad Lördag

Blev en lyckad dag och kväll igår! :) For och åt god mat till Härmä. Sist vi var dit började vi alla spy efteråt, men denna gång har vi klarat oss än så länge. Sedan for vi en sväng via Powerpark, de hade inte öppet så vi körde bara runt och såg.


Powerpark

Jag ville inte att vi skulle köra hem samma väg som vi kom, så då hittade vi nån liten väg mot Oravais som vi körde efter. Mittiallt såg Johnny en skylt där det stod Hunurinjärvi, jag visste inte vad det var för ett ställe, men det visste han.Där inne i skogen har en man lagat en stor sjö samt byggt fina stockstugor som kan användas till olika ändamål. Mannen själv kom dit och gav oss en rundtur. Husen var annars låsta så vi skulle inte ha kunnat se hur det såg ut där inne om inte mannen kommit dit. Stockarna som använts är 400 år gamla och kommer från Ryssland. Var mycket fint inne i stugorna och hög standard. Det fanns också två stora övernattningsstugor.

Tog lite längre tid att köra hem än vad vi tänkt. Körde också en sväng genom Mälsor, dit har jag aldrig varit förr. Alltid intressant att köra runt och se på fina hus :)

På kvällen bjöd vi Mia och Tomi på mat. Sedan cyklade vi iväg till Marthagården på påskbrasa.

Är mätta och belåtna :)

Hade köpt MÅNGA lotter på lottlistorna som gått runt i byn, men på dem vann jag ingenting. Köpte fyra lotter då jag kom fram till påskbrasan, det var ett bra köp. Vann huvudvinsten på det lotteriet, ett presentkort på lunch för två personer till Vallonia. Dessutom vann jag ett påslakan :) Johnny vann en Nalle Puh tavla, men den fick William.

Efter lotteriet for vi tillbaka till oss och såg på en bra och underhållande film :) Var en mycket bra kväll! :) Det här gör vi om!Påsk-känguruns äventyr


Cyklar iväg genom byn. Jag funderade först om jag skulle våga följa efter utan att skämmas ögonen ur mej, men tog mod till mig och cyklade efter.


Väntar på att få lite godis!


Poserar framför älven på Dennis terass


Cyklar hemåt igen, nöjd över sina påskägg som han fick! :)

Var minst sagt en rolig cykeltur! :)Här ska det firas

Firar både att det är Påsk samt att Johnny fyller idag. Han fick nästan frukost på säng idag, men bara nästan, han fick presenter i säng istället. Fick dock inte plats med någon snöskoter i sängen så den presenten får vi ta nåt annat år. :)

Ska bjuda Johnny på mat idag. Blir att fara till Härmä, dit jag sa att vi absolut INTE skulle fara, men sist och slutligen har de nog den bästa påskmaten där. Man får äta hur mycket man vill från ett stort stående bord, sedan finns det ett stort efterrätts bord också. Prisvärt är det dessutom 20€/pers.

Nu ska Johnny fara ut och vara påskhäxa, eller rättare sagt påsk-känguru. Ja jag vet inte riktigt vad han tänker göra, men han klär ut sig just nu iallafall. Kanske han tänker skrämma bort påskhäxorna! :)

Ikväll kommer Mia och Tomi hit och sedan blir det årets händelse i Voitby, nämligen PÅSKBRASA!


"Födelsedagsbarnet" just nu. Kanske han borde fara till Lappfjärd på påskbrasa, där får utklädda vuxna nämligen gratis korv! ;)
Glad Påsk!

Nu börjar påskfriden infinna sig liiite. Känner att jag inte behöver stressa mera. Är ledig imorgon dessutom, ska bli SKÖNT! Kaffebordet står dukat och gästerna kan komma.
Jobb, hälsocentralen och kalas

Usch vilken lång dag. Jobbat 7-14.30. Sedan for jag till huvudhälsocentralen. De hittade ingen orsak till varför det svider, men fick nog nå medicin iallafall, så får se nu då, har inga höga förväntningar.

Nu blir det att städa snabbt innan man för besök, sedan blir det ännu mera besök ikväll. Känner mig smått stressad, men jag måste ju inte ha det tip top städat heller (försöker intala mig själv). Johnny fyller imorgon så vi ska ha lite kalas för honom ikväll.

Nej nu åter till städningen!Jobbat färdigt för idag

Äntligen var den här arbetsdagen slut. Skulle egentligen nog ha varit skönt att ha varit ledig hela påsken, men jag sa ju att jag kunde jobba, så nu göra jag ju det då. Känner mig nästan stressad då jag jobbar helger. Först jobbar man på jobbet och sedan då man kommer hem känns det som om man måste "jobba" då också. Visst har jag rätt att ta det lugnt efter jobbet, men känns så här just nu.

Nu ska jag iallafall sätta mig ner med en chipspåse i handen och glömma jobb och sjukdomar. Kanske det kommer nåt bra på tv, om inte så finns det ju digiboxen full av program att se på :) Nu kom det upp en gullig Molly kisso i famnen, kurrar som bara den. Kissona får mej alltid på bättre humör :)

Jobbar 7-15 imorgon, men tänker ta ut mina 20 söndagsminuter och sluta lite tidigare.

Go´kväll och God Natt!


Urinvägsinfektion?

Har sovit till och från inatt. Har haft sjukt i magen. Urinprovet visade inget, inte odlingen heller. Men ska lämna in ett nytt idag. Ringde till HVC idag och de sa att jag skulle få nån medicin därifrån, vet inte om hon menade mot urinvägsinfektion eller nåt annat. Sa iallafall att jag inte tänker ha det så här över påsken. Måste ju kunna gå på wc utan att det tar sjukt :(

Idag blir det jobb 13-20. Det blir nog en kväll med mycket att göra, hoppas man orkar.


Molly busen sitter ovanpå klädskåpet. Första gången jag har sett att hon varit upp dit.


Onsdag kväll

Har varit på mera födelsedagskaffe till Gunvi och Jussi ikväll, Ingvald och Vivi-Ann var också där. Inne i huset har Johnny och Jussi börjat sätta upp badrumsskåpen.Ikväll har Whiskas jagat en fasan samt blivit uppläxad av sin mor.
Påskmat

Såg att Lind´s kök hade annons på Vasabladet idag. Man får beställa bord där på söndag och måndag, men INTE på lördag! Blev nästan lite ledsen. Jag har ju i flera månaders tid tänkt att då Johnny fyller ska vi fara till Lind´s kök på mat. Suck. Måste hitta nåt annat ställe då. Hinner inte fara på sö eller må då jag ska till natten till kl.16 båda dagarna. Härmä är uteslutet, vill inte börja spy igen (fast det nog var en tillfällighet sist, berodde ju inte på maten).

Nån som har något förslag på vart man kan fara och äta påskmat? Vill inte bara äta ”vanlig Amarillomat” heller. Det ska vara stående bord där man får ta åt sig hur mycket man vill av alla möjliga sorter. Kom med nåt förslag nu, jag har ingen aning nu då jag hade ställt in mig på att fara till Närpes.
Badrumsskåpen har kommit

De var hit med badrumsskåpen idag, hade ju beställt dem från Puustelli också. Den här gången kom skåpen till och med två veckor tidigare än vad de först sa! Vi ska själva lägga upp skåpen, men de är nog ganska långt färdigt ihopmonterade. Tror dock inte det är något jobb för mej!
Ännu har vi inte köpt nån ny tvättmaskin samt torktumlare. Men snart! Väntar så på tumlaren så jag slipper hänga upp kläderna här inne i dammet. Fast nu blir det ju visserligen varmare ute så man kan hänga kläderna där, men tror nog jag kommer att tumla ganska mycket ändå. Om jag ska vara ärlig så är jag ju nog ganska lat. Är inte riktigt min favoritsysselsättning att hänga upp kläder och vika kläder, hellre dammsugar jag!


Jobbat 8-16

Har jobbat 8-16 idag, var en ganska råddig dag. Dessutom hade vi inget vatten halva dagen så kändes som om jag lämnade lite jobb efter mig då jag inte hade kunnat sätta igång diskmaskinen samt tvättmaskinen. Lite jobbigt nog att vara utan vatten på jobbet då man skulle behöva vatten hela tiden.

Till middag blir det en mikro-pizza, Johnny skulle inte ha någon mat så var in och köpte lite lättlagad åt mej själv då.


En dag då jag fått gjort mycket

Har nästan inte alls hunnit vara hemma idag. Blev en heldag på stan. For 10.30 och kom hem kl.16. Fick bytt batteri samt armband till min klocka, äntligen! Sökte också efter en present åt Johnny, men det var inte det lättaste, han får vara nöjd med det han får, ska ju bjuda honom på mat också. Träffade också Elisabeth och vi var på "kaffe".


Köpte ett C och ett J idag. De var lite mindre än &-tecknet jag hade från förr, men det gör inget. Kanske hänger upp dem på väggen senare i huset så då kan man ju justera höjden på dem.

Den som såg på senaste avsnittet av Strömsö blev kanske inspirerad av att laga påskägg av balonger och gips, det blev iaf. Johnny. Var till Sinooperi i stan och frågade efter gips, men det var slut för det har varit så många som varit efter det då de sett på programmet. Skulle inte komma mera denna vecka heller, så det blir inga gipspåskägg till påsk iår.

Ikväll bjöd Gunvi på födelsedagskaffe. Jag hade köpt en sån här åt henne:


Var in en sväng till Mia också och såg på deras nymålade golv. Det blir så fint! Jag vill också ha gammalt trägolv! Men får väl nöja mej med min gäststuga senare, där kommer inga nymodigheter in och där blir det garanterat ett gammalt trägolv.

Har hunnit med lite påskpyssel idag. Satte ut en hink med ris vid vägen samt tog bort fjädrarna från riset där inne och satte dit ägg istället.

Nu var det slut på lediga dagar. Imorgon jobb 8-16.
Dagens bästa!

Hittade inga säkerhetsnålar på Prisma så måste fråga en expedit.

-Var finns säkerhetsnålar?
-Vad?
-Har ni SÄKERHETSNÅLAR?
Expediten funderar lite, sedan visar hon mig till hyllan med KONDOMER och PLÅSTER!

Säkerhetsnålarna hittade jag i andra ändan av butiken! Vågade inte fråga nån till expedit. :)

Det var nog dagens bästa!
Stadsdag

Igår fick vi äntligen den andra lottlistan som vi väntat på i flera veckor. Köpte nog en del lotter men ännu fanns det nåt på fyrtio kvar. Får hoppas man vinner nåt nu då man sponsorerat marthorna så mycket! Återstår att se på Lördagen om man har tur i spel eller inte.

Idag blir det en stadsdag. Ska träffa min småkusin. Måste också hitta en present åt Johnny, vilket inte är det lättaste. Tips mottages! Har också en del andra ärenden att utföra på stan. Får se nu om jag får infört min klocka på batteribyte, har varit utan den nu i nån månad då det är så lång väg till Hovisepät. :) Har bara inte kommit mig för att fara med den, dessutom tar det ju en stund för dem att byta batteriet också. Gunvi fyller idag, så blir väl att köpa nån blomma åt henne också. Dessutom gapar kylskåpet tomt så det bör påfyllas.

Måste väl kika in till en telefonbutik också för att reda ut varför det inte står vem som ringer då nån ringer åt mej, står bara nummern fastän jag har in personens nummer i telefonen från förr. Det är ingen skillnad vem som ringer, det står fortfarande bara nummern. Blev såhär då jag bytte SIM-kort igår. Måste lägga in Johnnys nummer pånytt för att få hans namn att synas då han ringer, men så kan jag väl inte behöva göra med ALLA nummer?!?Gulle Molly

Så här gullig var Molly idag! :)
Hela bron har rasat

Det var tydligen värre än bara några gropar! Se här!
Loppisfynd och avstängd väg

De hittade SIM-kortet till sist vid Smedsby posten, först sa de att det inte fanns där, men sen då de sökte lite bättre så hittade de det. Så nu är det nya kortet inne i telefon och jag kan ringa och ta emot samtal. Har fortfarande samma nummer. Får se nu då om det blir billigare med den här anslutningen.

Var också till gymmet, var på Body samt lite i själva gymmet. Sedan blev det loppisbesök. Hittade några saker som fick följa med mig hem.


Hittade en fin liten väska! :)


Hittade också en krok, har två liknande från förr.

Idag kunde man inte köra genom Vallvik. Johnny ringde och sa att vägen var avstängd. Det var stora gropar i bron som går över älvfåran. Måste köra runt en annan väg istället. Den var fortfarande avstängd då jag kom hem 14 tiden, men de höll nog på och arbetade där så får se när det är färdigt.


Så här såg det ut ute vid riktåttan
Försvunnet SIM kort

Ringde just till Saunalahtis kundtjänst. Efter en stunds väntan fick jag äntligen tala med en svenskspråkig som konstaterade att de skickat mitt SIM kort till Smedsby och inte till Kvevlax. Kanske därför jag inte fått nån lapp på posten. Så ska äta nåt nu och klä på mig så jag får fara och se om det finns på posten i Smedsby. Skulle ju inte förvåna mig om det INTE finns där, men hoppas på det bästa. Måste ju byta kortet 11.40! Håll tummarna att jag hittar kortet nu då! :)


Valet

Sitter och ser på valet på tv. Ganska intressant fast jag inte är så insatt. Visste ju inte riktigt vad vi röstade för heller. :) Hejar ju nog på SFP. Just nu ser min kandidat inte ut att komma in, men då har ju inte SFP så många mandat heller då man jämför med de största partierna.

Känns som fredag kväll idag fast det är söndag, men då är jag ju också ledig två dagar så jag får ju ha fredag kväll idag då. :) Imorgon ska jag sova länge! Ja iallafall länge än till kl.6, måste väl ringa till Saunalahti bara de öppnar...
"Vill ha" möbler

Surfar runt lite på huuto.net och hittar så fina möbler, synd bara då de är så dyra. Dessutom skulle jag nog inte komma på tanken att försöka ropa in något, vill ju vara säker på att jag får det som jag vill ha.


Fint klädskåp


En sån här vill jag ha på lilla wc:n


Charmigt skåp


Oj oj, vill ha!


Tur att det blir sommar snart så jag får börja renovera lite möbler. Har ju nog en del som behöver få lite ny färg. Kanske bäst att ta vara på det man har innan man köper mera projekt. Har dock en del möbler på önskelistan, sådana som jag inte har på vinden t.ex. ett gammalt klädskåp till vårt sovrum samt ett litet skåp att ha lavoaren på i lilla wc:n.Däckbyte

Har faktiskt hjälpt till att byta däck på min bil idag! Tro det eller ej, har inga bildbevis. Skulle dock inte ha fått bort vinterdäcken om inte Johnny hjälpt till för bultarna satt så hårt fast. Får hoppas nu bara att sommardäcken sitter fast ordentligt, vill helst inte springa och leta efter däck på vägen.


Förbereder för däckbyte

Johnny var också snäll och tvättade samt vaxade båda bilarna. Gick ju lite behändigare med högtryckstvätten än för hand.


Röstat och varit till Lillö

For nog och röstade. Johnny kom med som moraliskt stöd så då gick det bra. :) Sedan var vi fram och tillbaka till Lillö, var flera stora hål på lillövägen, men det gick nog att ta sig fram.


En stor grop

Otroligt nog var den stora snödrivan mitt på gården borta. Isen låg nog kvar och kommer säkert att göra det länge ännu.Snödrivan är borta!


Påsk i fönstret!


Får väl lägga ut båten snart, grannarna har ju redan lagt ut sin! :)


Ser ut som ett hjärta runt stenen :)Efter besöket till Lillö hamnade Johnny på lite söndags arbete, men det gick snabbt. For och köpte mera gas och sedan hem och inledde grillsäsongen!


Lugn natt

Kom just hem från jobbet. Det har varit en lugn och skön natt. Är inte alls trött nu då man jämför med dubbelnatten jag hade för två veckor sedan. Fick dock ringa och väcka en ur personalen i morse då den som skulle komma till 7 ringde och sjukanmälde sig. Aldrig roligt att ringa och väcka folk 6.15 en söndagsmorgon! Men allt ordnde sig till sist och jag hade ju ingen panik hem heller.

Idag har vi inga stora planer. Jussi skulle väl inte komma hit idag så får se vad vi hittar på. Först ska jag äta frukost och se tv. Vet ännu inte om jag ska rösta, men nog gör jag väl det bara nån för mej till Marthagården, vill inte fara själv. Johnny har redan röstat. Vet heller inte VEM jag ska rösta på, men det klarnar väl, är ju bara att skriva en siffra på pappret och så är det färdigt.


En bra lördag

Fanns inte så mycket att se på mässan, men köpte 2 struvor samt en sko, men inte vilken sko som helst utan en sko med påskblommor i. Var och såg till utställningen vid vuxeninstitutet också. Nog fanns det mycket att se på, men inte en sak som någon lagat på snickarkursen. Bara renoverade möbler hade de utställt, men inga nytillverkade. Brukar ju nog nästan annars bara vara vi som ställer ut från kursen, men iår har vi ju inte gått på nån kurs så man tycker ju nog att nån annan kunde ha ställt ut istället. Sen blev det en Albaneza på Linda Kebab, men jag tyckte inte det var någon höjdare.Häftig sko!

Johnny konstaterade igår att man kan se älven från övrevåningen just nu. I vanliga fall syns den inte, men det är väl så mycket vatten i älven nu så den syns över vallarna

Där syns lite vatten!

Köpte vit sprayfärg för nån dag sedan så idag tog jag tillfället i akt och målade de bruna ljusstakarna vita. Får se om jag ännu måste måla nåt varv till, men de blev nog ganska bra tycker jag.Får vara hemma ännu en halv timme, sedan ska jag på nattjobb igen. Känns dock ganska bra att fara i jobb inatt, man får ju söndagsersättning! :)The Voice

Tyckte det förra inlägget var så deprimerande så måste komma med en glad nyhet. Nu kan vi ÄNTLIGEN se kanalen The Voice! Vad är det som är så bra med det då? Jo nu har vi åtminstone en musik-kanal på tv. Mittiallt dök den bara upp här en dag i veckan. Nu fattas bara MTV, den kanalen är ju nog bättre. Nu slipper jag lägga på den stationära datorn (som tar en evighet att lägga på) för att lyssna på musik, nu kan jag bara knäppa på tvn!
Det som också är bra är att kanalen visar filmer kvällstid :)

Irriterad men hoppas det blir en bra dag

Var en lugn kväll och natt på jobbet, blir väl desto mera att göra ikväll då. Så gick nog bra att vara på jobbet om det inte skulle ha varit så att jag MISSADE ISLOSSNINGEN!! Som jag sa, jag kommer 100% säkert att jobba då det händer! Tror inte jag nångång (vad jag kan komma på) har sett då isen går, bara då den packas ihop. Nå ja, det kommer ju nya år...men det stör nog ganska mycket att jag missade det!

Är bara irriterad på allt idag verkar det som. En annan sak som jag går och funderar över är hur de har tänkt att jag ska kunna byta SIM kort på min telefon på måndag 11.40 (då min nya anslutning börjar gälla), då jag inte fått något nytt SIM kort ännu! Måste väl söka igenom all reklam som vi fått och se om det mot förmodan skulle ligga en lapp från posten där, men det tror jag inte. De skulle ju skicka kortet till posten så måste väl fara dit direkt de öppnar på måndag och fråga om det kommit in nåt kort. Annars måste jag ju ringa till Saunalahti och fråga vad det är fråga om. Vill ju nog kunna ringa med min telefon!

En annan sak som jag stör mig på är att jag kommer att ha semester från 25.7 och Johnny från 4.7. Förstår inte varför han överhuvudtaget frågade när jag ska ha semester då han ändå inte tar på samma gång. Får nu bara hoppas att jag faktiskt får semester från 25.7, så de inte skjuter fram den med nån vecka för då skiter sig allt, och det skulle jag inte gå med på. Visserligen kommer vi ju förhoppnigsvis att ha nån vecka semester tillsammans, så värre kunde det ju vara. Jag har bestämt att vi ska fara på resa till Sverige 1 vecka i sommar, så hoppas nu att vi kan göra den resan nu då. Nå nu ska jag inte bekymra mig över det här, är länge till semestern ännu (tyvärr). Ska nog bli skönt att få komma bort lite igen då vi om en månad far till Stockholm, det är viktigt att koppla av och förnya krafterna ibland (vilket verkligen behövs nu känns det som).

Känns skönt nu då jag fått skriva av mig lite. Är förhoppningsvis inte så negativ som jag låter, men måste få skriva av mig.

Idag ska vi dock göra lite roliga saker. Först blir det att fara på mässa till Botniahallen och sedan på utställning till Vuxeninstitutet. Säkert blir det nån god mat någonstans också om jag får bestämma :)
Gym och nattjobb

Kom just hem från gymmet, var på RPV och Body. Det blev svettigt! På vägen hem for jag och såg om isen rört på sig. Nu var det mera is i Merikart, stora isblock. Stannade där och såg en stund.
Nu har jag lagat en tonfisk-ägg sallad och ska avnjuta den framför tv och något bra program. Om nån timme kallar jobbet, blir nattjobb 16-07.En bra torsdags kväll

Det fanns inte så mycket jag ville ha på auktionen, men då de skulle ropa ut en svart skål så såg jag att det är ju samma serie som jag samlar på, gjort i Riihimäki. Hade inte sett skålen då vi gick runt och såg på sakerna före auktionen började.Den här blev min för bara 11 €! Ett fynd tycker jag. Har sockerskål och gräddsnäcka av samma sort.

Vi var ner till Västervik hamn och såg, ville se hur mycket is som var kvar. Då såg vi plötsligt några svanar som simmade på vattnet nära bryggan.


Utsikt mot Strömsö
Senare på kvällen var jag och Johnny samt Jussi till Merikart och såg på isen och åt korv. Där hade de avspärrat  bron så man kunde inte gå över den.
Var en lyckad kväll!Lyckad auktionskväll

Var en lyckad auktionskväll. Hittade en skål av en serie jag samlar på! :) Sedan for vi på kaffe till Västervik, Mia fick se var mamma och pappa bor. Var sedan ner till stranden och såg på svanar. Hann bara hem och svänga på gården så for vi in till Gunvi och Jussi. Sedan blev det Siltaranta och korv, blev två korvar för mej för jag var så hungrig! Körde genom Lillkyro och hem igen. Bilder kommer imorgon. Blir så irriterad på internet som bråkar hela tiden.

Godnatt!


Skön vårdag

Var och handlade en present åt Tommy idag, hoppas han blir glad! :) Kom nog hem med lite andra saker också.


Fina hjärtan som jag ska hänga i gardinerna. Ett i varje fönster. Får se hur det börjar se ut. Måste köpa nålar också innan jag kan sätta upp dem.


Måste köpa ett hjärta till dörren också. Såg så tomt ut då jag tog bort julprydnaden.


Planterade lite påskblommor!

Har suttit där ute i solen och ätit lite rester från igår samt läst en bok. Så skönt väder! Känns nog att solen tar på, blev nästan brun på halsen! Nu ska jag snart fara efter Mia och sen på auktion till Gerby.Ledig dag!

Oj vad skönt med en ledig dag! Men har nog mycket program för det. Kom på att Tommy fyller ju idag så måste ju köpa nån present åt honom. Han var hit igår kväll och bjöd på tårta så behöver ju inte känna att jag måste fara dit ikväll. Ska på auktion med Mia ikväll. Får se om man hittar nåt, eller om det bara är för fina saker där eller bara skräp.

Igår kväll var jag själv ut på en liten isläges runda. For via Staversby till Lillkyro, men stannade vid Siltaranta och var ut på bron och såg på isen. Körde sedan hem på "rätt" sida om ån. Såg då i förbifarten att de sålde korv vid Siltaranta, men på andra sidan. Äsch då, jag som så var så snål på en korv, men kunde inte riktigt stanna då jag körde tillbaka då det var så mycket trafik. Får se om man hinner på en korv ikväll efter kl.21 istället.Då jag körde vidare mot Lillkyro såg det på vissa ställen ut så här på vägen:Efter rundan tog jag ett välbehövt bubbelbad i skenet av ett ljus.

Nu borde jag nog klä på mig så jag får något gjort idag. Förutom present letande tänkte jag också köpa lite påskblommor att sätta på gården och vid vägen. Men först av allt ska jag tvätta golvet!
Kvällen i bilder

På vinden fortsätter golvläggandet. Går ganska sakta, men det tar en stund då de måste vara noga med att inte skruva i golvslingorna.
Gick ett varv ute på gården och hjälpte våren lite, bredde ut lite snö så den smälter fortare. Ännu är det nog vinter på vår gård, men snön smälter snabbt!
Tittade i blombänken. Såg faktiskt att någonting är påväg upp, men VAD är frågan. Spännande att se vad det blir. Var flera likadanna "knoppar" som stod upp.


Får se vad detta är!Påskgräs

Har sått påskgräs. Får se nu om det kommer upp några grässtrån eller om allt torkar bort. Brukar ju inte vara så bra på att vattna :)PS. Jag använder inte finporslinet till detta ändamål. Detta är en kattmatstallrik som har nagg i kanten!
Bättre dag idag

Har just lagat ris och broilersås. Tycker det har varit en bättre dag idag, är inte lika lättirriterad. Ska bli skönt med ledig dag imorgon, känns som om jag inte fått gjort så mycket på flera dagar. Tvätten svämmar över, golvet är fullt av kaffe och andra fläckar. Blir väl nog en städdag imorgon. Fast dammsög faktiskt just ett snabbt varv för att få bort de värsta lerhögarna. Visserligen hade jag ju just ledig helg, men hade så mycket annat program då så hann inte göra så mycket här hemma. Bäst att njuta av ledigheten imorgon, har ju dubbelnatt över helgen.

Får se vad man hittar på ikväll. Blir väl nog en isläges runda ikväll också :)


Vatten överallt!


Lång dag

Denna dag har gått LÅNGSAMT! Var via gymmet före jobbet, så for hemifrån 9.30. Tog ut lite övertid ikväll så for från jobbet 19.20. Då jag kom hem så for vi direkt ut och köra för att se på översvämmningen. Idag blev det en tur till Skatila-Toby-Helsingby-nästan till Laihia-Karkmo-Helsingby igen-Torrvik-Merikart. Var en intessant rundtur :) Utanför "Esso fladan" var en cykelväg helt under vatten. Sedan då vi skulle köra genom Torrvik så kunde vi inte köra hela vägen utan måste vända, vägen var översvämmad. Då vi körde tillbaka mot Martois efter "Toby rakon" så såg vi tre stycken älgar på ängen en bit bort.


Lite vatten på vägen i Torrvik. Försökte inte köra genom för Johnny hade varit med om det en gång förr och då var det inte roligt att köra genom vattnet.


En Älg!


Två älgar!

Nu ska vi koppla av lite framför tv:n innan man måste gå och sova ganska tidigt. Jobbar 7-15 imorgon på min lediga dag! Men är ledig på torsdag så det blir 1 dag ledigt denna vecka iallafall.Jobba 12-20 idag...

Idag blir det en dag i jobbets tecken, jobbar nämligen 12-20. Före det blir det gymmet. Måste också fara och köpa nån lunch till mig så jag har nåt att äta, man kan aldrig vara säker på att det finns mat så det räcker då man börjar 12. Ska nog köra genom Skatila så jag får se på isläget, om det ändrats något.

Vad konstigt, lysrören for just av och så kom de på igen. Ingenting annat for av. Kanske nån lampa börjar vara sönder? Ja inte vet jag, var likadannt förr en dag också. Tv:n stod på men den stängdes inte av så kunde inte ha varit strömavbrott...

Såg förresten att de har auktion på torsdag kväll kl.17 i Gerby UF, kanske man skulle fara. Var ett dödsbo, men knappast har de mycket saker då det är på en vardagskväll. Länge sedan man var på en auktion sist, i somras var det väl.

Vill du komma med på auktion på torsdag Mia??Stockholms resan bokad och isläges runda

Nu är Stockholmsresan bokad, 20-22.5! :) Det blir vi samt Mia&Tomi som far, ska bli så roligt! :) Skönt att fara med buss så behöver vi inte "slåss" om vem som ska köra hem halvsovandes. Får hoppas nu bara att tillräckligt med folk anmäler sig till resan så den blir av, var väl minst 25 personer som måste anmäla sig för att resan ska genomföras, men nog tror jag så många anmäler sig.

Vi var just på en isläges runda runt Skatila,Veikars,Merikart och Staversby, med bilen. Såg att det var fullt med folk vi branddepån här i Voitby och de höll på att lasta sandsäckar. De förbereder sig säkert för översvämmning inatt. Spännande. Jag skulle också vilja vara med ;)

Blev lite piggare nu. Ska se på Mamma byter bo, ett mycket intressant program tycker jag! :)Trött ikväll

Somnade framför programmet jag skulle se på, såg början och sedan var det mittiallt slut! Var nog ganska så trött efter jobbet iallafall, fast det inte kändes så först. Skönt att börja först 12 imorgon, men ändå inte. Borde hinna till gymmet före. Just nu tycker jag det är tråkigt i själva gymmet, att inte gå på nån timme. Tycker de borde utvidga deras timantal så att de har nån jumppatimme mitt på dan alla dagar. På Ladyline inne i stan hade de dessutom vissa dagar jumppa 8.30 eller 9.30, det är nog något som Ladyline i Stenhaga kunde ta efter.

Har oljat in lite mera av bastun nu ikväll, det blir nog bra. Fast trodde nog att själva bastulavan skulle bli betydligt mörkare, men sak samma, blir nog bra så här också. På vinden har kararna börjat lägga andra lagret med gipsskivor på golvet, de ska skruvas samt limmas fast.

Lockar nog att fara cyklandes och se på isen ikväll också, men jag orkar nog inte. Kanske jag ska ta och läsa min nyinköpta tidning.


En av mina favorittidningar
Full rulle på jobbet

Har haft mycket att tänka på i jobbet idag. Stressigt har vi inte haft det, bara mycket extra att göra. Tog på mig att jobba 7-15 på onsdag fast jag egentligen skulle ha haft ledig dag, men vad kan man, nån måste ju vara på jobb. Såg att nästa helt lediga helg jag har är först 14-15.5 jippie, men jag klagar inte på arbetlistan, vet ju hur svårt det var att knåpa ihop den, att dessutom behöva skriva om den pånytt är inte lätt (pga av kurser och annat som man inte visste om på förhand). Nog är jag ju ledig däremellan också, bara ingen HEL helg.

Nu blir det att äta rester som lämnade av gårdagens pizza, skönt att inte behöva laga mat ikväll. Borde anställa en kokerska som skulle göra sådana saker, tycker verkligen INTE om att laga mat, speciellt inte då man sällan får höra att nån uppskattar den. Blir väl också att se ett avsnitt av Färjan på tv5play, bara för att koppla av lite.
Årets första cykeltur

Har varit ut på årets först cykeltur ikväll. Var uppfriskande efter nästan en hel dag inomhus. Var och såg på isläget vid banken,forsen,Staversby och Skatila. Vattnet har nog stigit en del nu på några dagar, men ännu är det inte fråga om nån extrem islossning. Väntar med spänning på när vattnet ska stiga riktigt ordentligt!Utanför Marthagården


Nedanför banken. Vattnet letar sig sakta uppåt mot uthuset.


Kvarnbackan


Forsen


Forsen


Staversby


Skatila


Skatila

Nu ser jag på Stockholm-Båstad. Imorgon blir det jobb 7-15 så man måste väl försöka gå och sova nångång idag då :)Gipsskivor och skog

Har oljat in väggarna i bastun idag, men oljan tog slut mitt i så måste köpa mera innan jag kan fortsätta. Uppe på vinden håller de på och lägger gipsskivor på golvet, första varvet, det ska komma två lager gipsskivor och sedan först kan man lägga det riktiga golvet på.
Där ute smälter snön så det knakar. Kunde gå upp mot skogen utan att snön gick upp till knäna. Bara byxorna blev lite våra nertill.

Kallvatten i föjset igen

Nu har vi plötsligt kallvatten i föjset igen. Konstigt. De påstod ju att rören inte var frusna. Vi måste väl nog gräva upp gården en bit iallafall för att se vad som gjorde att vi inte haft kallvatten nu i flera månaders tid. Jag förstår inte hur det mitt i allt kan komma kallvatten. Om röret skulle vara tillplattat så kan det ju inte alls komma något vatten igenom. Måste ju nog ha varit fruset iallafall. Men svaret får vi förhoppningsvis då vi ser hur rören ser ut. Trevligt att ha kallvatten nu igen och slippa bära in vatten från huset. :)
Söndags morgon

Då var det söndag igen då och jobb pånytt imorgon. Men ska väl försöka njuta av den lediga dagen idag. Ska olja in bastun :) Men först blir det morgonmål!


Varit på födelsedagskaffe

Fick bilen tvättad idag iallafall, for med den så Johnny fick spola av den. :) Sedan påbörjades inoljningen av bastun, Johnny fick taket färdigt. Sedan for vi på födelsedagskaffe till Peppe. Körde hem via Båskas, där var det mycket nära att vi skulle ha kört på en katt, men den klarade sig, dubbarna på däcken klarade sig kanske lite sämre. Nu är vi hemma igen och ska påbörja en myskväll framför tv:n. Först blir det Unelmamökki och sedan Smartare än en femteklassare.
Oönskat besök

Johnny for ju hem och tvättade bilen. Räckte inte länge innan han ringde åt mej och sa att jag skulle låsa dörren till huset, Jehovas Vittnen var på väg. Snabbt som bara den låste jag dörren till huset, samt dörren till föjset. Stod sedan och spanade i fönstret inne i föjset en stund. Tog inte länge innan en bil kom uppkörandes och det var vittnena som ville besöka oss. Men eftersom vi inte ville ha besök av dem så gömde jag mig så att de inte skulle se mig i fönstret, och det gjorde de inte heller. De gick gladeligen och knackade på husdörren, men surprise surprise var det ingen som öppnade. Väntade med spänning om de skulle se att vi bor i föjset, men det gjorde de som tur var inte, utan då de stått en god stund på trappan och väntat på att någon skulle komma och öppna så for de otroligt nog iväg utan att lämna någon lapp efter sig. Om vi mot förmodan skulle ångra oss och vilja läsa deras budskap så är det ju bara att fara till Johnnys föräldrar, där hade de lämnat en trevlig lapp efter sig. Men jag tror nog att vi klarar oss utan deras predikan. Iallafall idag. Säkerligen imorgon också.


Antikbutik,loppis och ABC

Var till en antikbutik i Pörtom idag. Jag hittade ingenting jag behövde, men Mia hittade en träbytta. Sen då vi hade sett färdigt där var klockan så lite så då for vi tillbaka mot stan och till Adam&Eva. Köpte två ljusstakar och en glasburk.


Ljusstakar av metall. Ska måla dem vita! (1,90€st)


En fin glasburk! (6€)


Denna fyndade Johnny för 70 cent, ska väl bli en lampa.

Efter loppis besöket blev det mat på ABC, pepparbiff för att vara exakt. Det var gott! Så nu är jag så mätt att jag inte orkar göra nåt. Johnny for just "hem" och tvätta bilen, jag skulle också behöva tvätta min bil, men orkar inte just nu. Ska vila upp mig så jag orkar fara på kalas ikväll.
Utfärdsdag

Idag bär det av mot Pötrom med Mia och Tomi, får se om vi gör några fynd :) Sedan blir det väl att äta nå god mat någonstans också. Ikväll ska vi på födelsedags kaffe till min syster som fyllde år i veckan. Blir alltså en fullspäckad dag, men en rolig sådan!
Promenad och bastubad

Var ut på en promenad ikväll och såg på vattnet i älven, om det stigit eller inte. Ännu var det inte tal om någon översvämning, bara lite vatten på vägen och lite på ängen.


Vatten på vägen


Långt från vägen ännu

Whiskas tänkte som vanligt följa med ut och gå då jag gick. Men fick henne till sist att stanna kvar på gården. Sedan hade hon iallafall vandrat iväg efter stora vägen då jag hade gått, men hon kom nog tillbaka sedan :)

Nu har vi haft en skön fredagskväll med bastu samt bubbelbad. Nu ser vi på talang som vi bandat in. Nog finns det alla möjliga "talanger"!Vår i luften

Har skyfflat bort mera snö från ännu en brädhög. Nu är alla högar framme så nu hoppas vi att brädorna under har klarat vintern bra och inte möglat bort.


Högen med blå presenning har sett dagens ljus.


Nu är också denna hög fullt synlig


Syns till och med lite gräsmatta/lermatta


Molly ute och spanar


Molly hittade en kotte som såg ut som ett möss, men den var ganska tråkig, den rörde ju inte på sig!


Bra gömställe under presenningen


En gullig Molly kisso


Rabarbern börjar komma fram!Jobbat hela dagen!

Har jobbat hela långa dagen, eller egentligen bara 7-14. Sedan via butiken och till sist på Zumba! Nu är jag hemma och är hungrig! Så nu blir det att laga tortillas, ska bli gott! :)SKÖNT med fredag kväll och så har man ledig helg! :)


Torsdag kväll

Har hela vintern funderat om slaskbrunnen börjar svämma över snart. Idag öppnade vi locket och såg, och det var nog helt okej, tur var nu det :) Vill ju inte ha skit på gården! Med tanke på att avloppet endast blivit använt om somrarna sedan 70-talet så har vi varit oroliga hur det skulle se ut i brunnen nu då vi har använt både wc och tvättmaskin flitigt hela vintern.


Skyfflar bort snö från brunnenJag flyttade också på de grenar som blåst ner ur en tall i vinter. Bra med lite ved (fast vi nu inte direkt behöver nån ved just nu).

Annars har kvällen gått åt till att föra upp gipsskivor på vinden. Gick nog ganska behändigt med traktorn! Skulle inte vilja bära 35 kilos skivor upp för en stege en och en.


Först måste skivorna läggas på traktorn


Sedan lyfts skivorna upp mot balkongen


Längre än såhär fick vi inte upp skivorna


Sedan ska skivorna bäras in. Jag hjälpte faktiskt till att bära in två stycken!

Vi måste flytta på några andra skivor som var på vinden så de bar Gunvi och jag in i vedlidret. Molly hjälpte också till!


Här sitter hon uppe på uthusvinden och spanar på då vi bär in skivor.

Fick ett mejl samt ett textmeddelande från Saunalahti (tydligen inte Elisa som jag trodde), men Saunalahti hör ju till Elisa, men jag tror inte man får S-bonus från Saunalahti. Men beställningen ser ju ut att stämma. Men riktigt vad jag beställt vet jag inte för allt stod på finska!! Blir så irriterad på sånt! Inte heller på deras hemsida kunde man läsa om det på svenska! Summorna förstod jag dock, men allting klarnar väl snart. Ska testa och se nu vad för slags anslutning, lät ju nog som om jag skulle tjäna på det så får se. Skulle ju nog vilja ha mindre telefonräkningar, just nu ligger de på ca.27-37€/månad. Inga farliga summor, men varje euro räknas.
Billigare telefonräkning?

Ringde just en försäljare och erbjöd billigare telefonräkning. Jag brukar ju oftast bara säga tack och hej då när det ringer nån som vill sälja nåt. Men denna talade svenska och så lät erbjudandet faktiskt bra. Det var från Elisa (som jag redan har), men det var frågan om att byta anslutning till en billigare. Tror det var så att jag får ringa hur mycket jag vill per dag inom Finland men oberoende så kostar det bara en viss summa per dag (som jag ej kommer ihåg) om man ringer mindre så betalar man endast för det man ringt. Internet skulle inte kosta någonting alls. Anslutningen kostar 5,99 € per månad. Jag kan byta anslutning 4 gånger per år om jag så vill, så ska se vad detta är nu.

Får se nu om jag gjort bort mig eller inte då jag gick med på erbjudandet. Blev nästan lite skeptisk då han till sist frågade efter mitt personnummer...De skulle ha det för att kunna skicka ett rekommenderat brev med mitt nya SIMkort. Jag måste alltså hämta brevet från posten då det kommer. Vet inte varför jag egentligen behöver ett nytt kort, men tydligen. Kan kanske vara bra att byta ut SIM-kortet, tror jag har haft samma 1998 och de håller väl inte i evighet. Telefonnummern ändras ju inte som tur är. Är väl bara att vänta och se om det dyker upp nåt kort :) Skulle ta 1-2 veckor.
Hemma igen

Kom hem först nu från nattjobbet. Jobbade 20-11, men vi hade personalhandledning 9-11. Var ganska intressant faktiskt. Men jag tycker inte om då alla MÅSTE säga någonting. Tänk om man faktiskt inte har något att säga, som jag oftast aldrig har. Tycker inte om att sitta och tala i grupp på det där sättet, men dagens handledning gick nog bra iallafall.

Efteråt blev det gymmet. Sedan var jag så hungrig att jag for till CM och skulle köpa en fisksallad, men då hade de renovering på gång så fiskdisken var stängd! Nå jag far till Piffi då tänkte jag där har de oftast också fisksallad, men SÅKLART inte idag! Så det blev en sallad med bl.a. ägg,räkor, lök och champinjoner istället. Jag som var så snål på fisk!

Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av tystnaden så länge den varar. Skönt att vara ensam hemma ibland :)


Misslyckad rulltårta och ventilation i badrummet

Har bakat en rulltårta. Den blev misslyckad. Så nu är jag ARG!!!! Ska nog inte baka på lääänge! Tycker inte om att baka och då man ska försöka knåpa ihop nåt så blir det till ingenting! :/ Visar ingen bild för så dålig blev den! Går väl kanske att äta ändå. Hade tänkt vispa grädde att lägga ovanpå för att dölja hur misslyckad den blev, men då var ju förstås grädden EN MÅNAD GAMMAL! Suck!

Elektrikern var just hit och kopplade i toppventilatorn, så nu har vi ventilation i badrummet! :) Kan behövas. Han fixade även så att jag kan koppla i tvättmaskinen där den egentigen ska ikopplas i väggen. Har bara haft en skarvsladd på golvet förut.

Ska försöka komma ihåg att fara till kl.20 till jobbet idag. Har nämligen natt 20-11. Inte ofta det. Imorgon förmiddag ska vi ha grupphandledning, personalen alltså. Får se vad det är för något. Tror ju inte man är så värst pigg på att diskutera så mycket då man har haft natt :)

Ha en trevlig kväll allihopa!

Gipsskivorna har kommit

Nu är det rent och fint i badrummet samt i kvisten. Ganska rent iallafall. Har nämligen tvättat golven. Nångång ska vara den första. Så från och med nu ska man helst inte gå in med skorna på i badrummet (kommer dock inte att lyckas tror jag)!


Rent golv!

Talade faktiskt lite finska just. Gipsskivorna kom. Funderade först, ska jag tala finska eller svenska med gubben (som såklart talade finska), i 9/10 fall brukar jag hålla mig till svenska fast de talar finska, men nu mittiallt talade jag faktiskt några ord finska. Jag hör ju finska i princip varje dag på gymmet, men inte ofta jag måste tala finska.


Gipsskivor som ska upp på vinden.

Gården är dock inte lika ren som badrummet. Samma sak varje år. Lera, lera och lera. Måste säkerligen nog beställa ett gruslass eller två iår också. Vet inte hur många vi beställde ifjol, men nog blev det väl ett par.Tar väl några månader innan gården torkat upp.Vem är ni?

Oj vad många läsare jag hade igår, utan att jag gjorde nåt speciellt! Som ni säkert vet så FÅR man nog lämna ett spår efter sig i form av en kommentar eller två.

Nu är jag lite nyfiken, vem är ni som kikar in hit? Man får gärna också komma med förslag om vad ni skulle vilja läsa om t.ex. något om husrenoveringen eller vad som helst :)

Är bara ett fåtal som jag vet att läser min blogg, men ni andra, vem är ni? Så var nu inte blyga utan ge er till känna genom att kommentera detta inlägg. Skulle bara vara roligt att veta. Har ju visserligen Google Analytics, men man blir inte klokare av att se att 29 st från Vasa varit in, det kan ju liksom vara vem som helst! :)

Så nu vill jag att ALLA kommenterar! (mamma du behöver inte, jag vet ju redan att du läser) :)


Dags för Zumba!

Ny dag igen då :) Känner mig fortfarande avslappnad av gårdagens bubbelbad, var kanske därför jag sov så bra inatt också.

Nu tänkte jag fara en sväng till gymmet. Hoppas gymmets hemsidor stämmer då det stod att en viss person ska dra zumban idag, måste ju fara då. Annars brukar det ju vara så slöa zumba timmar på onsdag förmiddag då den andra drar timmen, men får se nu då om schemat på nätet stämmer.

Ser inte ut att bli lika fint väder idag som det var igår, synd då man är ledig. Men bra att snön smälter iaf :)


Invigt bastun och bubbelbadet

Ikväll har vi ÄNTLIGEN invigt bastun samt bubbelbadet! Var så skönt!


Ser nästan ut som taget ur en tidning :) Blev nog som vi tänkt oss!


Johnny inviger bubbelbadet! Blev ganska så fuktig luft i badrummet, därav suddigt foto.

Vi kom underfund med att man bara behöver ha badkaret halvfullt, bubblade ganska rejält över kanterna först! :)
Nu vet jag vad jag gör efter en tung dag på jobbet iaf, TAR ETT BUBBELBAD!
Elektrikern här

Nu är snart alla lampor ikopplade i bastun och badrummet, bubbelbadet borde kunna invigas idag, får se :)


Elen till bastukaminen kopplas

Jag fick inget besök ikväll. Tea fick förhinder så hon kommer kanske på torsdag istället :)

Har i flera timmar haft nåt som har irriterat i ena ögat, men nu tror jag det börjar bli bättre. Inte hittade jag nån ögonfrans eller liknande i ögat heller. Kan vara så irriterande att ha något i ögat. Tror man ska klia sönder det! Ännu är ögat lite vattnigt, men det känns bättre.

Vår tvättmaskin bråkar nu igen. Just då jag tvättade så började det rinna vatten från luckan då maskinen var igång! Inga mängder men iallafall lite. Måste vara otätt nånstans. Dessutom så blinkade displayen av och på...Tur att vi ska köpa ny maskin småningom.

Nu ska jag gå in och se hur arbetet framskrider!


Vårväder ute!

Imorse då jag gick över gården hörde jag svanar som flög en bit längre bort, då kände jag att våren är på kommande!


Whiskas tycker också om då det är vår och det smaskiga gräset kommer fram!


Molly passade på att sola lite

Jag har ägnat mig åt att städa samt diska. Dessutom polerade jag golvet i kvisten. Vet dock inte om det blev så stor skillnad, men fotavtrycken fick jag nu bort åtminstone!


Polerat golv!

Senare på eftermiddagen blev det en solstund på sparken.


Åt årets första måltid utomhus. Blev dock inte så exkusiv mat, tomatsoppa på burk!


Försökte läsa en bok, men det gick sådär. Whiskas ville också läsa!Sovmorgon

Sov till 10 idag, skönt! Har inte vaknat nåt under natten heller, bara på Johnny for så borde vara utvilad nu. Hade så stora påsar under ögonen igår så det gick bara inte att fara osminkad någonstans :)

Vad händer idag då? Borde städa, bara jag kommer mig upp ur soffan. Är så skönt att sitta intollad i filten. Dammsuga ska jag iallafall, samt plocka undan lite. Det kommer också att komma en leverans med skivor, gipsskivor tror jag det var. Men tror nog inte jag bär upp dem på vinden själv! Johnny räknade ut att allt som allt väger de väl nåt på 2000kg så det är nog inte så bara att få upp dem på övrevåningen. En och en väger de väl lite mindre...

Elektrikern borde också komma hit idag (hoppas jag) och koppla lite saker i bastun och badrummet. Så förhoppningsvis kopplar han i bubbelbadet! :)

Ikväll ska Tea komma hit på besök, för första gången (får hoppas hon hittar). Vet ju att det inte är så lätt att hitta hit alla gånger ;)

Ikväll

Ikväll har detta pågått inne i huset.Senast vi gjorde nåt åt golvet i kvisten var i början på November, men först nu ligger alla klinkers på plats och är fogade.Blir nog bra det här...Imorgon är det dags att bära upp några tusen kilo skivor på vinden! Tur att man var till gymmet idag ;)


En dag i Stockholm i maj?

Sitter och funderar om man ska fara på en dag till Stockholm kryssning i maj. Egentligen skulle jag vilja fara till Paris eller London, men det är så dyrt (fast det kostar nog att fara till Stockholm också). Är väl nog så att jag inte vill flyga någonstans, har lite skräck för det och så har jag ju bara flugit nån enstaka gång, senast för 9 år sedan. Skulle kunna fara på "sveriges båtarna" hur många gånger som helst, jag tröttnar aldrig! Har alltid tyckt om stämningen och att bara sitta och titta på folk. MEN en kryssning där jag inte får gå iland och shoppa i Stockholm far jag inte på (och har aldrig varit på heller)!
Hittade en resa med Svanbäcks bussar som låter bra. Skulle vara skönt att inte ta bilen nångång också.

MaskinExpo i Barkarby –
eller En dag i Stockholm

Fredag - söndag 20 – 22.5.2011

DAG 1
Uppsamling av resenärer och körning ner mot Åbo med lämpliga pauser längs med vägen. Viking Line m/s Isabella avgår kl. 21:00 och vi inkvarterar oss i B2P- eller B4-hytter.

DAG 2
Vi kommer i land i Stockholm kl. 06:30. Hotellfrukost någonstans nära för de som vill. Vi kör nu vidare mot Barkarby till Nordens största mässa för entreprenadbranschen!

De som så önskar kan stiga av i Stockholm och tillbringa dagen i centrum med shopping, bad eller t.ex. museibesök. Efter mässan kör vi (ev. via centrum) till Viking Lines m/s Amorella som avgår kl. 20:10. Vi inkvarterar oss i B2P- eller B4-hytter. Buffé ombord på båten.

DAG 3
Vi kommer i land i Åbo kl. 07:35 och startar genast alla är i bussen och åker hemåt.
Hemma på eftermiddagen.

PRIS
190 € / person
Grupp: minst 25 personer

I RESAN INGÅR
- busstransport i 50-pers. turistbuss
- yrkeschaufför
- Viking Line biljetter t/r
- buffé på returen
- hotellfrukost på lördag morgon
- hyttplatser i B2P- eller B4-hytter t/r

I RESAN INGÅR INTE
- reseförsäkringar
- reseledare
- enkelhyttstillägg
- mässbiljett

Skulle ju kunna vara min födelsedagspresent åt mig själv. Tror ju inte nån annan betalar ;)

Så Mia, kanske ni kommer med också?! :)
Bastun

Nu är bastun så gott som färdig. Den ska bara inoljas och så ska kaminen ikopplas. Blev nog nöjd med resultatet!
Blir nog invigning före påsk! :)
Fönstret på plats samt varit på jumppa

Det var nog hit en man och fixade balkongfönstret! Han kom bara en halv timme för sent men det är godkänt. Så nu kan man äntligen se ut genom fönstret! Förstår inte vad de tänkte med då de skickade fel sorts glas, men somliga vill väl ha frostat glas på balkongdörren...men inte vi iaf! Han var dock fåordig eftersom jag inte pratade ett endaste ord finska med honom! Han fick ju gjort det han skulle ändå.

Har faktiskt bemödat mig och varit på jumppa, body och korsetti. Får se nu hur mycket stryk nacken tog. Hade sjukt i nacken/halsen från förr och det blev nog inte bättre av alla situps...Försöker stretcha nacken varenda dag, men det hjälper inte. Så länge jag inte går med huvudvärk varenda dag så klarar jag mig. Har nämligen inte tänkt börja gå hos nån massör igen, känns inte som det är värt pengarna. Och just nu finns det nog många andra hål att stoppa de pengarna i.

Blev till sist så hungrig då jag var och handlade så det blev en sallad i bilen på prismas parkering. Smart som man är så har man ju engångs gafflar i handskfacket! :)
Trött tröttare tröttast

Rubriken säger allt,jag är TRÖTT! Efter att ha jobbat dubbelnatt. Men får inte gå och sova för 9-tiden kommer det hit nån och ska byta ut fönstret på balkongdörren. Troligen nån finsktalande, men han får lova att förstå svenska! Hoppas jag inte behöver vänta flera timmar på att nån ska dyka upp, man vet ju aldrig. Får se om jag ska ta en tupplur senare eller hur jag gör. Skulle vilja fara till gymmet i nåt skede idag också.

Men nu blir det ett avsnitt Färjan på kanal5play.


Lata söndagen

Är nog fortfarande trött! Har inte gjort särskilt mycke idag, och tänker inte göra det heller före jag ska till jobbet. Har tvättat en maskin kläder och bäddat sängen, det får räcka. Ja och så har jag sett på en Beck film som var mycket spännande! Tur var det för annars skulle jag ha somnat!

Mamma och pappa var just hit en sväng och såg på bastun som förövrigt börjar vara färdig. Nu återstår bara dörren som ska läggas på plats samt att elektrikern måste komma hit och koppla lite. Ja och så ska den ju inoljas.

Bastukamin på plats!

Nu ska jag se på nån bra serie på kana5play, sedan kl.16 är det dags för nattjobb igen.


Drömmen om en gäststuga

Drömmer om att få min gäststuga färdig. Fast det är nog en lång väg dit. Först måste den ju rensas på allt skräp. Hoppas på att få bortfört det mesta i sommar.


Nån som vill ha en söndrig wc-bytta, eller två?

Eller kanske ett handfat?

Nej usch fy blä vad mycket skräp det finns där. Säkert möss-skit också. Den som frivilligt vill städa upp mögliga och ruttna skor och annat skräp får gärna anmäla sig. Den dag jag tar tag i saken och reder upp där ordentligt blir det nog ordentliga handskar samt andningsmask på. Skulle vara bra med en ögonbindel också så jag inte ser vad jag tar i, men då skulle det nog bli ganska svårt att se vad som är skräp och inte skräp.


Här finns nog ett och annat som jag har tänkt spara. Synd att snön smälter bort, har inte hunnit använda skidorna i år. Men det kommer ju en ny vinter ;)Tur kissona har en öppning där i väggen så de inte behöver öppna dörren för att komma in.

Här i fönstret tycker de om att sitta och titta ut. Torrt och bra att sitta där och spana in grannens frass!Jobbat inatt

Hemma igen då efter att ha jobbat natt. Var en intensiv kväll men en lugn natt. Ska tillbaka till kl.16 idag för natt 2/2.

Just före jag skulle fara till jobbet igår fick vi besök av Linda-Marie och hennes mamma. De hittade hit till sist :) Hon ringde då de var på Golkas bro och frågade om vi har hemma. Så jag tänkte det tar inte länge innan de är här. Sen ringde hon igen och sa att de var i Kvevlax! De hade alltså kört på fel sida av älven :) De hittade trots allt hit efter lite sightseeing. Så det blev en snabbvisit. Men alltid roligt då folk kommer ut och hälsar på! Så det är bara att komma ut körandes!

Nu ska jag ta det lugnt en stund och se på tv, tror inte jag tar någon tupplur. Får se vad man hinner med innan jag ska på jobb senare igen...


Effektiv förmiddag

Tycker jag har varit riktigt effektiv hittills idag. Har i all hast städat ur vaggan som var överfull av skräp och diverse saker, mest julsaker och olika broshyrer. I bottnen hittade jag mina julgardiner som jag köpte i januari förra året på rea, de väntar fortfarande på att köket inne i huset ska bli klart! Hittade dock ingen oljeburk där. Fortsatte letandet och sökte igenom hela föjset, men hittade inte burken.

Gick in i huset. Tyckte det var så råddigt där så började städa, förde bort skräp till grovavfallsroskisen, så den blev proppfull. Fortfarande finns det mycket skräp inne i huset, men lite bättre blev det nog. Jag hittade till och med oljeburken jag sökte efter!! Längst ner i en låda! Tur att jag kom på att städa.

Bar in vaggan i huset, där får den vara nu. Var bara i vägen i föjset. Så nu har jag möblerat om lite, men bara lite.


Bar ut vaggan och satte dit en stol istället. Stör mig dock på de båda pafflådorna, men har ingen annanstans att sätta dem, så de får stå där.


Då jag tog bort stolen ser man bordet mycket bättre. Var nog ett bra auktionsfynd, så fint! Var väl två somrar sedan jag köpte det om jag inte minns fel...Och det här bordet ska jag INTE måla vitt!

Johnny har också varit lite effektiv och fortsatt bygga på bastun. Idag har han börjat med att sätta belysning bakom ryggstöden.

 Lördag morgon

Känns som om helgen är slut nu. Jobbar 16-07 nu två nätter framöver. Får se vad man ska hitta på före. Kanske jag gräver fram resten av brädhögen.

Ser inte ut att bli speciellt fint väder idag, men det är plusgrader :)

Nu fick jag visst en uppgift, ska söka fram burken med olja som vi ska olja in bastun med. En viss person påstår nämligen att jag har städat undan den. Nu är frågan den då...var ska jag börja söka? Var ju flera månader sedan jag möjligtvis städade undan den...


Bastutrappan. Snart får vi olja in allt då (bara jag hittar oljan).Hemmakväll

Skönt med en lugn hemmakväll, imorgon och då följande natt är det jobb som gäller. Ikväll har jag skottat bort snö från en av brädhögarna, var nästan en meter snö ovanpå! Orkade inte gräva hela vägen runt högen, men nästan, får ta resten en annan dag. Kissona var också ute och busade :)
Inne i huset har de fortsatt med bastubyggandet, ikväll var det ryggstöd som byggdes.

Nu har vi just sett på en bra film och druckit varsitt vinglas (eller två). Nu ska vi se vad vi hittar för annat intressant att se på. Alltid hittar man något :)Hyllan färdigt målad

Har målat hyllan tre varv så nu får det räcka. Nu är fråga den, ska jag skruva fast de tre krokarna som jag köpte på IKEA eller inte??

Passar det? Vet ännu inte var hyllan ska hänga, men det är ett senare bekymmer!


Nya byxor :)

Var till stan och hittade mot förmodan flera par byxor som jag köpte :) Inte illa! Är nog mycket sällan jag hittar byxor som jag vill ha. Gick raka vägen till HM och där hittade jag jeansleggings som jag ville ha :) Och som passade :) Dessutom hittade jag ett par vanliga svarta leggings fast lite tjockare.Kom äntligen ihåg att gå in till apoteket och köpa en febertermometer, jag tappade ju bort den förra så :)


Nu har nog pizza degen jäst färdigt så snart blir det PIZZA TIME! :) Alltid gott med hemlagad pizza, och så är det ju fredag så då ska man äta nåt gott! :)


Ledig dag :)

Var sååå skönt att få sova ordentligt inatt. Har inte vaknat en enda gång förutom då Johnny for till jobbet. Vaknade med att ryck 9.30 med dreglet rinnandes nerför ena mungipan så hade tydligen sovit djupt! :)

Känner nog mig bättre idag, fast jag far nog inte på nån jumppa idag. Funderar på om jag ska ta och gå en sväng på stan istället. Tycker jag alltid har nån tid att passa då jag är i stan så idag skulle jag ju hinna. Vill ha nå nya byxor, men de finns väl inte i stan. Alltid samma bekymmer med att hitta nya jeans. Har i princip bara 1 par jeans som jag tycker om, de börjar snart vara så nötta att det är hål mellan benen på dem. Sedan har jag ett par jeansleggins som jag tycker mycket om, skulle vilja hitta ett par liknande fast mörkare. Alla andra byxor jag har så är antingen för långa (jag har inte tänkt sy upp dem), har hål eller är för stora. Tänk om man skulle börja använda strumpbyxor och kjol varje dag så slapp man byx bekymmer...

Vattnet var borta ca.4 timmar igår kväll! Så nu la jag igång tvättmaskinen. Måste väl vänta ut den innan jag kan fara någonstans...tycker inte om att vänta på tvättmaskinen (oftast gör jag inte det heller, fast man borde).

Förresten, Johnny fick ett trevligt brev på posten igår, en anmärkning om att han kört för fort. Han antog nog att det skulle komma ett sånt brev för han tyckte det blixtrade till vid stormossen kameran en dag. Det var den dagen vi första gången var utan vatten så han hade just slutat tala i telefon då det blixtrade till. 86 hade han kört, tydligen ville de inte ge några böter, men tur var ju det :)RSS 2.0