Lat fredag

Känns som om jag skulle ha jobbat dubbelnatt, men som tur var det vara en natt. Sov dåligt här hemma natten före och inatt blev det inte många timmar på jobbet. Får hoppas på mera sömn inatt. Annars har denna dag mest gått i en dvala, legat på soffan, sett på serier, men fick faktiskt städat i kvisten och badrummet mellan serierna. Har nästan ledig helg. Jobbar natt söndag till måndag.
 
Molly önskar alla en trevlig kväll!
 
 
Tänk imorgon är det fösta mars = VÅR! :)



Vårtecken

Man har ju läst om att våren är tidig i år och visst, det stack upp ett och annat då jag kollade i blombänken igår. 
 
 
Någon rabarber var inte pågång ännu och några blommor som blommade hittade jag inte, men nog är våren på kommande. Får bara hoppas att allt inte fryser sedan om vintern ångrar sig och kommer tillbaka med många minusgrader. Kom ju visserligen lite snö inatt, men det var ju inga mängder, så marken är nog snart bar igen.



Lchf Ost och Skinkpaj

Idag gjorde jag en Lchf ost och skinkpaj som blev riktigt god. Receptet hittade jag här.
 
Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 gram smör
1 ägg
0,5 dl vatten
 
Fyllning
200 gram riven ost
150 gram skinka, strimlad 
(1 burk champinjoner)
 

Äggstanning
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar

 
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna, blanda sedan ner smöret och blanda ihop till en deg. Tillsätt ägg samt vatten och blanda ihop. Tryck pajdegen i en smord springform (ca 24-27cm). Låt vila i kylskåpet i ca 30 min och grädda sedan i 175 grader ca 10 min. Därefter fyller du din paj med riven ost och skinka. Jag satte också med en burk champinjoner bara för den goda smakens skull.
 
Häll äggstanningen över och grädda på 175 grader i ca 35- 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat och din ost skinkpaj fått fin färg. (I varmluftsugn tog det ca 30 min).
 
 
Avnjut tillsammans med en god sallad.



En annan uggla

HIttade en uggla på loppis en dag. Kunde förstås inte gå förbi den utan att den hamnade i inköpskorgen. Liten och diskret, helt enkelt för söt för att gå förbi.
 
 
Kan inte få nog av ugglor just nu.



En bra dag

Har haft en bra arbetsdag idag. Fick ju vara halva dagen på Tropiclandia (med resten av Vasa). Har aldrig varit så mycket folk förr då jag varit där, men det var ju väntat då skolorna har sportlov. Tror vi båda var nöjda med dagen, både jag och damen jag hade med mig. Skönast var nog bubbelbadet.
 
Har inga speciella planer för kvällen. Imorgon ska jag först på jobb till natten
 
 



Inga Happy Lights men nästan

Har ju länge velat ha såna där "happy lights", men de är lite väl dyra. Blev så glad igår då jag hittade något liknande på loppis. Det var visserligen inte några bollar, utan rosor gjorda av tunt tunt papper eller tyg. Att de bara kostade två euro gjorde ju inte saken sämre.
 
 
Man ska dock inte röra för mycket i dem för pappret eller tyget lossnar ganska lätt, så de är lite skräpiga. Men tänk så fint det blev! Nu behöver jag inte köpa några happy lights. (Men om nån vill köpa happy lights åt mig så tackar jag nog och tar emot.)
 
Ljusslingan får för tillfället pryda tallriksskåpet. Vem vet, den kanske flyttar på sig snart om jag kommer på andra tankar.



Annorlunda fastlagsbullar

Trodde det var fastlagstisdag idag så fixade till några fastlagsbullar. Såg sedan att fastlagstisdagen är först nästa vecka, men vad gör nu det, kan ju laga en ny sats bullar då om andan faller på. 
 
 
De blev lite annorlunda, bullarna alltså. Tog bara två kardemummamuffins, skar av toppen, grävde ur den undre delen lite, satte lite hallonsylt i urgröpningen, på med lite grädde och så blev det så här. Jättesmaskens!



Nya skor

Såg här om dagen ett par fina skor i ett reklamblad. Idag gjorde jag slag i saken och for och köpte dem.
 
 
Molly kanske vill ha likadana?



Soppa, fröbröd och muffins

Vet inte varifrån effektiviteten kom igår, men roligt att åstadkomma något någon dag. Efter att jag städat klart började jag med middagen. Blev maletköttsoppa med grönsaker, bacon, lök, vitlök och lite annat smått och gott i. Då jag väl stod i köket kom jag på att jag skulle baka bröd, lika bra att baka två plåtar då man en gång bakar. Receptet på fröbröd hittar du här.
 
 
Då ugnen för en gångs skull var varm så passade jag på och bakade lite kardemummamuffins också. Receptet hittar du här. (200g mandlar = 3dl mandelmjöl, grädda i 15-20 min i varmluftsugn)
 
 



Ibland får man något gjort

Idag har jag gjort många saker som jag länge funderat på att göra. Har städat ur skåpet med kastruller och dylikt samt två köksskåp. Fört upp en hel del saker i skrubben, saker som man inte behöver hela tiden. Vi har ändå inte så många köksskåp så onödigt att fylla upp dem med onödiga saker. Plockat undan lite, dammsugit. Tvättat täcken och kuddar, renbäddat. Känner mig nöjd.
 
 
Mellan varven har jag dock lagt mig ner på soffan och kikat på ett och annat avsnitt av Paradise Hotell Norge (en gammal säsong). Börjar nästan tala norska för mig själv, så inne i programmet är jag. Nåja, har snart sett alla 48 avsnitt (är uppe i 35), så då får jag väl leta efter något annat intressant att se på. 



Att ha planer

Ett av mina favoritställen på gården är nog gäststugan. Hur ogästvänlig den än är just nu så kan jag inte få nog av att gå in dit och fantisera om hur det kunde se ut där. Vet inte om vi tar tag i projektet i sommar eller om det får bli en annan sommar, men någongång ska gäststugan bli färdig. Tänker mig för det första fönster, gamla fönster, just nu är där bara tre gluggar. Sedan gammalt plankgolv, en liten kamin i ena hörnet och stockväggarna framme i den delen som består av stockväggar. 
 
 
Överallt ligger flaskor och skräpar. Flaskor som jag grävt upp bakom gäststugan där det tidigare fanns en slaskhop. Det är inga antika flaskor, men de flesta ska jag nog tvätta och spara.
 
 
Ifjol på gårdsloppisen fick vi sålt en del tegelstenar (vissa är gamla, andra nyare), men tror nog vi ska behålla resten, får se. Vill ju ha en skorsten på stugan också. Frågan är bara om vi ska använda nya eller gamla tegelstenar, jag har ingen större lust att sitta och hacka löst gammal puts från de gamla. Vill ju att det ska gå undan.
 
 
Är roligt att ha planer, tänk vad trist om allt var färdigt. Är väl nog så att man alltid kommer på något nytt som borde göras. Förra sommarens projekt var ju terrassen. Denna sommar blir projektet nog en entrétrappa, sen får vi se om det blir något gjort på gäststugan. Tur att man har en händig kar, fastän gäststugan är mitt projekt misstänker jag att jag inte kommer att få gjort så mycket där på egen hand.



En söndag

Var på mat till Målarbackan idag. Hälsade också på Fiffi som var lite trött.
 
 
Blev också några partin Ticket to ride. Jag vann båda gångerna! :)
 
 
Sedan tyckte jag att jag ville ut och köra en sväng så blev lite sightseeing i Österhankmo, Västerhankmo och Petsmo.
 
 
Förövrigt så är hälsan sådär. Inga problem med pulsen och blodtrycket, men det är värre med ryggen. Äter en kur med värkmedicin nu så tycker det har hjälpt lite (har varit värre, men har också varit bättre). Får bara se hur det känns att jobba, men är nu ledig måndag, tisdag så känns bra det. Ser dock framemot att jobba på onsdag då jag ska till Tropiclandia med en klient. Blir en lite annorlunda arbetsdag. 
 
Ser framemot en ny och bättre vecka!



Dagens naturbilder

 



Häftig uggla

Den här ugglan tycker jag är häftig. Skulle inte tacka nej till den. Den ingår i House Doctors sortiment. Månne den finns på Säde i Vasa eller Blossom i Jakobstad? De är åtminstone återförsäljare av märket. 
 
Är ju kanske ingen sak som man har nytta av. Men tycker den skulle passa bra i vardagsrummet. Är dock lite svårt att se hur stor den är bara på en bild, men 17 cm borde den vara...hur stort det nu då är i verkligheten...



Sallad

Ett loppis inköp som jag inte visat er är den här skålen. Då jag såg den tänkte jag att den kostar nog över tio euro, men döm om min förvåning då den endast kostade fem. 
 
 
Samlar lite smått på Brukas skålar med text på. Har nog ett flertal i skåpet. Den här salladsskålen tror jag dock kommer att bli en av de som jag använder mest eftersom vi ofta äter olika sorters sallader.



Ett besök på Stundars för ett antal år sedan

Gick igenom lite gamla foton och hittade några från ett besök på Stundars för ett antal år sedan. För de som inte vet är Stundars ett museiområde i Solf utanför Vasa. Brukar ofta besöka olika marknader som ordnas där. De här bilderna togs då det ordnades Hantverkarmarknad 2008.
 
Som ni kanske vet kan jag inte få nog av gamla hus och gamla möbler. Kan gå hur länge som helst och bara se på gamla saker, en fröjd för ögat. 
 



Fredagskväll igen

Tänkte bara kika in och önska er alla en trevlig fredagskväll. Alla blodprov som togs var ok förutom sockret som var lite förhöjt, men alltså inga värre saker som tur var. Vet inte om jag legat snett i soffan eller vad jag gjort, men nu värker det i ryggen, men jag överlever väl, är ju van med det. Förövrigt har jag känt mig ganska bra idag, har inte behövt ta någon tablett för pulsen och både blodtrycket och pulsen har varit normala idag ändå. Får hoppas det ordnar upp sig nu.
 
Ute är det full snöstorm, längtar tillbaka till sommaren...
 
 
Tror inte jag är ensam om att längta till sommaren...
 
 



Bra musik fast den är finsk

Brukar oftast inte lyssna på finsk musik, men det finns vissa undantag. Första gången jag hörde Jannikas musik fastnade jag direkt. Kanske det har något att göra med att vi umgicks i gymnasiet, vad vet jag. Lyssna och njut!
 
 
 



Den passade

Testade att sätta den ena orkidén i en av blomkrukorna jag fick. Den passade perfekt i den stora blomkrukan. I de mindre blomkrukorna satte jag ljus. Får vara så tills jag hittar något annat att lägga i dem.
 
 



En annan sorts kladdkaka

Kände för lite efterrätt idag så rörde ihop en kladdkaka. Gott blev det! Trodde först kakan skulle misslyckas då den var helt lös efter 10 minuter i ugnen (stod max 10 min i ugnen), men satte in den 5 minuter till och den blev helt perfekt. Ibland lyckas man.
 
 
Receptet var följande:
 
100 g smör
2 ägg
2 dl Sukrin melis
1 dl mandelmjöl
4 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Smält smöret. Vispa ägg och Sukrin melis pösigt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Grädda i 10-15 minuter. Servera med vispad grädde eller glass. 
 
Receptet räcker till ca 5-8 bitar beroende på storlek, gör dubbelsats om du vill få en större kaka.



Dagen räddad

Var och tog en hel del blodprov idag. På väg hem från HVC svängde jag in via loppis och hittade den här boken för ynka 1,75. Spännande läsning för resten av dagen!
 
 



Den så kallade vintern

Idag visar mätaren äntligen lite minusgrader. Tycker det har inte varit någon vidare vinter hittills i år, men man vet ju aldrig, kanske den riktiga vintern kommer i mars. De senaste dagarnas plusgrader har gjort sitt, och en stor del av snön är borta, fast helt utan snö är vi inte. Halt på gården är det också. Men nu ska vi inte vara bittra för det, det går ju mot ljusare tider.
 
 
En sak som är bra då det inte kommit så mycket snö i år är ju att man slipper skotta gården. Brukar också bli problem sedan då snön smälter och all snö ska ner från uthustaket. Blir stora högar med snö som man inte kan köra över med bilen. Så för den sakens skull är det nog bättre med en vinter med mindre snö. Man måste ju se något positivt med det hela :). 
 
Ifjol vid den här tiden hade vi nog lite mera snö.
 
 
2012 såg det ut så här:
 
 
 
2011 hade vi mycket snö.
 
 
2010 var ett riktigt snörikt år.
 
 
Som ni kanske ser så har huset förändrats lite också. Roligt att se igenom gamla bilder och minnas hur det såg ut förut.
 



Sjukledig

Vila, vila och vila, kan väl inte göra så mycket annat. Fick fara till akuten från jobbet idag. Har fortsättningsvis hög puls och högt blodtryck. Pulsen var 140 då jag kom ner till HVC så de tog genast in mig i ett rum och tog diverse blodprov samt hjärtfilm. Inget visade något onormalt, bara pulsen och blodtrycket. Frågan är dock vad det beror på. Stress eller annat? Ska på flera blodprov imorgon för att kunna utesluta vissa saker. 
 
Man blir ju stressad med mindre då man är sjuk hela tiden, är det inte en sak så är det en annan. Suck. Fick i allafall en medicin som ska sänka pulsen och blodtrycket (får jag hoppas). Är sjukledig till söndag, återstår att se om det är bättre då eller om jag får besöka HVC igen.
 
Ja ja, blev inget positivt inlägg det här, men vad gör man, någonstans måste jag få "skriva av mig".
 
Muntrar upp inlägget med en ful gubbe :)
 
 



Lite action i köket

Vi har hela hösten och vintern haft besök av möss i huset. På senare tid har de börjat bosätta sig bakom roskislådorna i köket. Under den senaste veckan har tre möss gått i fällan där bakom. Ikväll då Johnny skulle se om det var något möss i fällan hoppade ett plötsligt ut på golvet, men Whiskas var snabb i vändningarna och tog det direkt. 
 
 
Först lekte hon lite med det, sedan satte hon sig ner på vardagsrumsgolvet och smaskade gladeligen i sig mösset. Inte varje dag hon fångar dagens middag i köket.
 



Tre blomkrukor i fattigmanssilver

Kan inte få nog av fattigmanssilver eller saker som ser ut som fattigmanssilver. Blev glad då jag här om dagen, helt utan orsak, fick tre stycken blomkrukor av mamma. Tack!
 
 
Hon hade sett dem i en butik och genast tänkt att de skulle passa mig. Vet bara inte vad jag ska sätta i dem ännu, de är ju blomkrukor, men man behöver ju nödvändigtvis inte använda dem till det. De är ganska höga så kan vara lite knepigt att hitta en blomma som passar, möjligtvis en orkidé.



En bättre dag

Mår bättre idag, har bara huvudvärk. Natten på jobbet gick också bra, försökte att inte jaga upp mig över småsaker. Blev inget gym idag, bäst så. Blir väl en promenad ikväll istället misstänker jag. Tillåter mig själv att ta en vilodag idag också, eller vilodag och vilodag, man tvättar ju och lagar mat där emellan också så lite gör man ju. Ska upp till jobbet till 7 imorgon bitti (tycker inte om att ha morgontur efter natt) så får ta det lite lugnare idag. Ibland är det också skönt att inte ha några måsten. 
 
Ser framemot en dag då jag får se på hur många avsnitt av Paradise Hotel Norge som jag vill. Kanske det blir något avsnitt av någon annan serie också. Tur att det finns internet så man kan se på lite alltmöjligt. Behändigt med bärbar dator också, man kan ju se på serier samtidigt som man lagar mat eller gör något annat. 
 
 



Säljes

Säljer bort vår bokhylla som stått i föjset sedan vi flyttade in i huset. Har helt enkelt inte plats för den i huset och stilmässigt passar den inte heller. Undrar nu om det är någon som är i behov av en bokylla?  Fina vitrinskåp med fungerande lampor. Hör av dig på [email protected] (eller ring du som har mitt nummer). Pris: 50 euro.
 
 
Mått: 2,35 m bred, 1,74 m hög, 44 cm djup. Småa hyllorna 22 cm djupa.
 
SÅLD



En sådan dag

 
Idag ska jag nog bara ta det lugnt så jag orkar jobba inatt. Känner att jag har hög puls och högt blodtryck (brukar ha det ibland). Är säkert många små stressmoment som är orsaken till detta. Blir ju inte bättre av att man går och oroar sig över det. Nåja, får hoppas det går om snart. 
 
Hoppas ni andra har en bättre dag!



Sicksack

Här om dagen då jag gick på loppis såg jag ett mönster i förbifarten som jag inte kunde släppa blicken ifrån. Det var förstås de här sicksack ränderna som finns lite överallt just nu. Det var en liten "skål" som väckte mitt intresse. Att den bara kostade en euro gjorde ju saken självklar, den skulle jag ha. Att jag nu inte vet vad jag ska sätta i skålen är ju en annan sak, men jag kommer väl på någonting.
 
 
Idag blir det jobb 14-22 för min del. Känns ganska bra att jobba på en söndag. Vädret är dessutom grått och mulet så passar bra att tillbringa dagen inomhus.



God kvällsmåltid

Igår kväll bjöd Johnny på hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Det var nog gott, men tyvärr var brödet (som jag själv köpt) inte riktigt i min smak, kändes som man blev mätt direkt. Så fick lämna halva burgaren, får se om jag får uppätit resten idag.
 
 
Revbensspjäll har blivit litet av en ny favorit för mig. Har inte förut tyckt om dem, men nu är de hur goda som helst. Tror det beror på att de får vara åtminstone tre timmar i ugnen och gosa till sig. De är nog bäst hemlagade misstänker jag.



Nya gardiner

Beställde ju nya gardiner från Jotex för en tid sedan. Förra veckan fick jag ett brev i postlådan, gardinerna hade anlänt till närmaste Siwa butik, alltså i Merikart. Tog dock en vecka innan jag kom mig dit. Är ju inte längre än 7 km dit, men då man aldrig kör ditåt hållet är det bara så svårt att ta sig tid att åka dit. Igår tyckte jag det var dags att åka och hämta dem. 
 
 
Beställde 6 st såna här knythissgardiner samt två par sidogardiner med samma mönster. De är lite skrynkliga, men annars är de helt perfekta. Var lite tveksam först då de var så billiga, men de var faktiskt över förväntan. Åtta gardiner för 45 euro tycker jag är ganska förmånligt (nog då man tänker på vad gardinerna som nu hänger uppe kostade). Tror dessa får komma upp till sommaren. 



Fredagskvällen

Blev ingen lugn hemmakväll igår, inte helt och hållet i alla fall. Blev bjudna på kaffe och bakelse hos Mia och Tomi, tack för Alla Hjärtans Dag presenten! Hunden Onni var vild och galen, men helt bedårande söt. Var dock lite svårt att ta foto då han hade svårt att sitta still. Oliver fick också vara med på ett hörn.
 
 
Mia hade köpt såna här lysande bollar som jag länge "gått och dreglat" över. Vill också ha! Är ju dock inget man verkligen behöver, men de är ju bara så fina. Nu då julbelysningen åkt in i skrubben är det så fint med lite annorlunda belysning, lite annat än bara de vanliga lamporna.
 
 
Idag är det jobb 8-17 som gäller. Får se vad kvällen har att erbjuda. Misstänker det blir en lugn kväll.
 



Arabia stekfat

Idag blev det gymmet med Ulli. Före gymmet var jag via stan efter ett gammalt Arabia stekfat som jag ropat in på nätet. Var samma blommor på fatet som på några tallrikar som jag har från tidigare. Billigt var fatet också så var bäst att slå till då jag aldrig sett ett sådant fat förut. Fatet är väl från 40-talet skulle jag tro.
 
 
Då man ser tallriken och fatet bredvid varandra ser de kanske inte riktigt likadanna ut, men det är bara den blåa färgen på stekfatet som är lite blek annars är de nog lika.
 
Nu är det pizza pågång, får hoppas det blir gott!



Ibland blir man överraskad!

Blev riktigt överrraskad igår kväll då jag kom hem från jobbet. På bordet stod en vas med 20 röda rosor och en muminmugg och en muminskål. Blev så glad! Jag hade visserligen sagt att jag ville ha just den muminmuggen till Alla Hjärtans Dag, men trodde inte jag skulle få den.
 
 
Tack så mycket gulle!
 
Förövrigt så får jag vara ledig denna dag. Skönt med åtminstone en ledig dag denna vecka. Blir jobb hela helgen. Till kvällen ska jag svänga ihop en smaskig pizza. Vi kom överrens om att laga god mat hemma denna Alla Hjärtans Dag istället för att gå ut och äta, onödigt att betala dyra pengar för mat som man kan laga själv. Dessutom skönt att få tillbringa kvällen hemma.
 
Hoppas ni andra får en bra Alla Hjärtans Dag (eller Vändag om ni kallar dagen för det).



Några favoritsaker

Det finns ju vissa saker som man tycker extra mycket om. Saker som man helt enkelt fastnade vid vid första anblicken. En sådan sak är nog kappmåttet som jag hittade på Kristinestads marknad för något år sedan (se här). Det är helt enkelt så fint, och visst kan man ha det till annat än prydnad, men just nu får det stå där uppe på köksskåpet som ögonfröjd.
 
 
Den stora kopparkannan bredvid är ett av många auktionsfynd (se här), den är också fin, men tror dock inte jag kommer att koka något kaffe i den. Nuförtiden finns det enklare sätt att koka kaffe på. Tallriken som skymtar längst bort till höger är en minnestallrik från Titanic (inte äkta alltså). Köpte den då vi var på Titanic utställningen i Stockholm för något år sedan. Tyvärr föll den i golvet inte långt efter att jag köpt den, och då blev jag mycket ledsen. var enda minnet från utställningen (och jag har alltid fascinerats och varit intresserad av Titanics historia). Till min stora lycka kunde Johnny limma ihop den och nu får den pryda köksskåpet.



Partylite

Igår kväll var jag på Partylite till Ulli. Hade redan på förhand bestämt att jag inte skulle köpa något, men att se på saker kostar ju ingenting. 
 
 
Jag tycker ju nog om ljus och ljuslyktor, men den här gången fanns det faktiskt inget som jag riktigt skulle ha velat ha, kändes ganska bra det, att inte behöva köpa något. Har nog en del Partylite saker, en del saker har jag fått, andra har jag fyndat billigt på loppis.
 
Visst fanns det fina saker, men genast jag ser priset aktiveras min loppis hjärna och säger att jag kan hitta billigare varianter någon annanstans. Är väl miljöskadad, eller så har jag bara gått för mycket på loppis. Är samma sak då det gäller kläder, köper inget från butiken före jag kollat loppis. Eller kanske det heter miljömedveten? Bättre att köpa begagnat än att köpa nytt.
 
 
Kom dock inte hem tomhänt, vann två ljus i lottdragningen.



Krokar

Nu är de på plats, krokarna på väggen i kvisten alltså. Behövs ännu några till, får bara hoppas de fortfarande säljer dem på Ikea. Får väl svänga in via något varuhus då vi far till Sverige. 
 
 
Klädstången som vi har haft ytterkläderna på hittills börjar ge upp. Man kan inte hänga något på övre delen av ställningen, ser ut som om den snart går av. Lite invecklat det här med klädförvaring i kvisten. Vi har ju ett skåp också, men det skåpet är redan fullt, kanske man borde rensa bort jackor som man inte använder och föra upp på vinden...Några krokar till i andra hörnet bara så blir det nog säkert bra.



En buse i trappan

 
Och så blev man trött till sist.



Some people want it to happen..

Nu hänger den där, tavlan som jag länge har velat ha på väggen, men som bara inte har kommit sig upp dit. I förrgår gjorde vi slag i saken och spikade upp den på väggen. Skönt att ha det ur världen.
 
 
Tycker den hänger bra där. Nu slapp vi den vita kala väggen. Nu återstår bara resten av väggen, väggen bredvid trappan, den är också lika vit och steril. Vad som ska komma upp där på väggen vet vi inte ännu, återstår att se.



Sthlm, attitude, båtmässa och Luleå

Har äntligen några saker att se framemot i vår. Om cirka en månad bär det av på en långhelg till Stockholm, båt och hotell färdigt bokat och betalt, skönt att ha det fixat. Har också bokat buffé färdigt för hemresan. Ofta blir det nämligen så att vi tycker det är dyrt att boka buffé, men då vi väl är på båten så hittar vi inget annat att äta och får då betala ett lite dyrare pris än om vi bokat på förhand. På dit resan får vi dock nöja oss med annan mat, någon måtta får det ju vara.
 
 
 
Till en början hade vi inga speciella planer med resan...ja nå jag vill ju till ett flertal loppis. Nu har planerna ändrats lite och vi ska troligen på två olika mässor som ordnas just den helgen, Attitude Stockholm - Nordens största skönhet och modemässa samt Allt för sjön - Skandinaviens största båtmässa. Lite för oss båda alltså. Skönhet och mode för mig och båtar för Johnny. 
 
 
 
 
Vissa kanske tycker att vi åker på en massa korta resor hela tiden, och det kanske vi gör, men ibland måste man helt enkelt ha något att se framemot. Något som bryter av den annars så vardagliga vardagen. För mig handlar det inte om att köpa en massa saker då man far på en resa (fastän jag nog gärna gör något loppisfynd), det handlar om själva upplevelsen. De saker man gör, de saker man ser på. Upplevelser som man sedan kan se tillbaka på och minnas med glädje. Fastän jag besökt Stockholm sjuttioelva gånger förut så finns det alltid nya saker att se på och nya saker att uppleva. Helt enkelt en stad att älska.

I maj är det sedan dags för Fyndmarknad i Luleå med Mia. Visst är det själva upplevelsen man ser framemot, men nog är man också på jakt efter fyndet med stort F. Denna gång blir det att åka båt över kvarken och sedan upp till Luleå. Hemfärden går via Haparanda. Ska bli kul att få se Umeå i några timmar också. 
 
Blir nog en bra vår det här!



Lite alltmöjligt

Igår kom Johnny in med en påse som han hittat i föjset. Där fanns ett och annat, en gammal plåtburk, en tång av något slag samt en gammal tändsticksask. Intressanta saker!
 
 
I påsen fanns också ett "gammalt" foto (hur nu det kommit dit?). Ni kan ju gissa vem som är på bilden :).
 
 



Simmat

Idag blev det simning vid simhallen, var en tid sedan sist. Simmade 1,5 km så har väl säkert sjukt i nacken imorgon, men får förstås hoppas att jag slipper ha det. Annars var det mycket avkopplande att ta sig en simtur.
 
Blev sedan bjudna på mat hos Johnnys föräldrar. Får se vad kvällen har att bjuda på, blir väl nog bara en lugn kväll framför tv:n. 
 
 



90-års kalas

Igår kväll var vi på 90-års kalas till Johnnys släkting Vera. Med sina 90 år är hon nu äldst i byn. Det var många som ville gratulera henne och hon hade fått mängder av blommor.
 
 
Marsipan figuren på vedbacken ska föreställa jubilaren, men tyvärr har hon blivit lite lemlästad. Grattis en gång till!



Vårblomster

Idag kände jag för att göra lite vår i huset så satte ute lite vårblommor här och där. Innan våren och sommaren är här jag säkert hunnit köpa en och annan pärlhyacint, men vad gör nu det, man får ju njuta av dem så länge de varar. Varje årstid har ju sin charm och vad gör en inte gladare än vårblommor.
 
 
Då jag köpte dekorations stenarna kändes det som ett onödigt köp, vem behöver egentligen dekorationsstenar? Men tänk så mycket fint man kan laga av dem. De gör genast en plantering så mycket vackrare. Dessutom går de ju att använda om och om igen. Bara att spola av dem med lite vatten ifall de blir jordiga.



Bäst att passa på

Här om dagen passade jag på och köpte fjolårets sommarsäsongsmuminmugg (blev ett långt ord det där). Tänkte det var bäst att passa på och köpa den innan den tar slut i butiken.
 
 
Måste ju förstås köpa tillhörande skål också. 



KAJ på Wasa Teater

Ikväll var vi på en super bra show med KAJ. Lever nog länge på den! Man gjorde knappt annat än skrattade. Riktigt bra och proffsigt gjort, annat kan man inte säga. 10 av 10 poäng får de. Man kände igen gamla godingar, en del sketcher från senaste julkalendern men showen innehöll även en del nya hits och roliga upptåg. 
 
 
Föreställningen var slutsåld och man förstår nog varför. Frågan är nu om vi ska fara en gång till eller om vi ska låta Johnnys föräldrar fara med våra andra biljetter. De andra biljetterna vi har är till en föreställning i mars någongång, så helt omöjligt skulle det ju inte vara att fara pånytt, så bra var faktiskt showen.



Spetsklänning och en väska

Äntligen hittade jag en svart spetsklänning på loppis, jippie så glad jag blev. Fem euro kostade den bara. Med hem följde också en väska för tre euro.
 
 
Kanske jag premiärinviger klänningen ikväll då vi ska på KAJ...återstår att se...



Snart är det helg

Dagens promenad gick till forsen. Tyvärr var det mulet och grått väder, men kunde inte göra något åt det. Resten av dagen ska jag nog städa och rensa undan lite saker som ligger framme. Loppissakerna som jag tog hem från loppis måste nog in i skrubben igen, vill inte se de blåa ikea kassarna mitt på golvet längre. 
 
Jobbar inatt och sedan har jag ledig helg. Kanske bäst att vila upp sig då de följande veckorna är fullspäckade med jobb, har dessutom bara en ledig dag båda veckorna, men det går nog då man har nätter, då är man ju i princip ledig den dagen man slutar 9 på morgon. 
 
Något som jag ser framemot är nog KAJ som vi ska och se/höra på till Wasa Teater imorgon kväll. De kommer säkert att bjuda på ett gott skratt eller två. 



Skönt med en kvällspromenad

Blev en promenad ikväll också. Passligt väder, inte för kallt. Var in en sväng och hälsade på lilla hunden Onni, så söt! Sen blev det runebergskaffe hos Gunvi och Jussi. 
 
 
Skönt med sovmorgon imorgon. Börjar jobbet först kl.18.



Lite planer och funderingar

Om cirka en månad har jag en veckas semester, ser framemot det, men egentligen känns en veckas ledighet inte så mycket. Speciellt inte då Johnny inte tar ut någon vintersemester. Med tanke på lite ledigt så har rastlösheten börjat göra sig påmind igen. Kanske man kunde ta sig en kort tripp över till Sverige? Skulle kunna åka av och an dit hela tiden bara tid och pengar fanns. Tänkte här om dagen att man säkert skulle få ihopsamlat till en längre resa, bara man inte far på en massa korta resor titt som tätt, men då igen skulle jag inte kunna vänta något år på att få fara på den där resan längre bort så tror det är lika bra som det är. Far nog hellre till Sverige 10 gånger än till Thailand en gång. Det är ju bara mina funderingar. Men inte skulle jag tacka nej till en resa till ett varmt land heller...bara man slapp flyga. 
 
 
Våren närmar sig och det är snart dags för Fyndmarknad i Luleå igen. Kommer du med Mia? Andra frivilliga som vill komma med så säg bara till! Minns från ifjol att man måste vara snabb att anmäla sig så borde nog snart börja skicka in anmälan om man ska rymmas med. Såg att vårens loppis är första helgen i maj och inte sista helgen i april som det var ifjol. Frågan är bara om man ska ta bussresan som går runt via Haparanda båda vägarna eller busseresan där man far över med båt ena vägen och tillbaka via Haparanda. Skulle kanske vara roligare med det senare alternativet då vi körde runt båda vägarna ifjol...
 
 
Ja ja, får väl sluta drömma nu och börja laga mat istället...:)
 



Blommar igen

Som sagt blev inte alls några stora summor jag förtjänade in på loppis, men över 50 euro i alla fall. Nästa gång blir det nog Ewa och Adam, har genom åren alltid sålt bäst där. Men det beror nog lite på årstiden också. 
 
Såg att en av julkaktusarna blommar igen, den tror tydligen att det är påsk redan för då brukar den blomma pånytt. Senast den blommade var lite före jul. Får se nu om den alls blommar före jul igen, om jag inte minns fel så brukar de blomma två gånger i året.
 
 
Imorgon blir det jobb igen, 7-14.45. Skönt med en morgontur igen. Var visserligen nog lite råddig i söndags då jag inte haft en morgon tur på tre veckor och inte jobbat en morgontur på den sidan sedan julafton, men alla överlevde åtminstone :). 
 
Nu är det snart dags att äta lite grönsaksgratäng...får se om det går att äta...



Lite bättre

Känner mig bättre idag, men får väl nog fortsätta snyta mig några veckor till. Kände för lite frisk luft så gick runt gården en sväng och kunde konstarera att det var blidsnö. Får se om snön smälter bort.
 
 
Har inga stora planer för dagen, ta det lugnt. Måste dock hämta sakerna från loppis ikväll, har haft dem där en vecka nu. Tror inte jag fått in några stora summor, men allt är bättre än ingenting. 



En burk till julservisen

I lördags då vi var via loppis för att kolla läget hittade Johnny en burk som hör till vår julservis. Han tyckte dock att jag kunde köpa den för han behövde den inte. Sedan påstod han att det var en praktisk burk som man nog kan använda :). 
 
 
Såg på nätet att den kostar 76€! om man beställer den från Apilanlehti...lite väl dyrt nog, 10€ var nog ett bättre pris. Det fanns nog andra delar av serien på loppis också, men några fler tallrikar behöver vi inte och de små uppläggningsfaten som fanns där var för dyra för vår smak.
 



Födelsedagsfirande och hemmadag

Igår kväll firade vi mammas födelsedag (och Runebergs på samma gång). Vi såg också på en intressant 50 år gammal film om släkten. Mamma fick två skålar samt en duk av oss.
 
 
Blev inget jobb för mig idag, förkylningen tog över. Har ledig dag imorgon så har två dagar på mig att vila upp mig. Blir nog soffan, snårapapper och något bra på tv resten av dagen. 



Röda tulpaner och förkyld igen

Igår kväll hade vi Gunvi o Jussi hit på mat, fick också röda fina tulpaner av dem. Johnny hade lagat tortillas på ett lite annorlunda sätt, gott blev det. 
 
 
Kände redan igår kväll att jag hade sjukt i halsen. Idag på jobbet har jag mest gått med snårapappret i handen hela dagen. Suck. Andra gången i år som jag är förkyld. Nå vad kan man göra annat än att snyta bort allt...
 
Snart ska vi på kaffe och tårta till Västervik. Mamma fyller nämligen år nästa vecka. Sedan blir det nog soffan resten av kvällen. Får se om jag kan fara på jobb imorgon eftermiddag...



Snöigt väder

Idag har det snöat mest hela dagen, så kissona och jag passade på att njuta av det snöiga vädret. Skottade också gården på samma gång, fick bli dagens motionspass. 
 
 



Första februari

Tack alla inblandade för en trevlig kväll igår. Ett speciellt tack till värdinnan som bjöd in oss.
 
 
Tänk att det redan är februari, en månad av det nya året är förbi. Det går mot varmare och lljusare tider, och vad är inte bättre än det. Redan nu märker man att det blir ljusare och ljusare för var dag som går. Ljuset och solen gör nog mycket för humöret också. Februari är en ganska lugn månad i min kalender, men en del roliga saker är nog redan inbokade.
 
Idag blir det en lugn dag. Borde dock städa då gänget från Målarbackan kommer hit på Tortillas ikväll. Får se om man hinner fara en sväng via loppis och kolla läget där också.



RSS 2.0