Blåsigt och kallt på Lillö

Igår åkte jag själv ut till Lillö för att kolla läget. Har ju inte varit dit på flera månader, ja inte sedan vi tog upp båten, så tyckte det var dags att åka dit. Kallt var det och blåste 14 m/s. Det började också regna. Fastän ingen hade eldat inne så skulle jag nog ha kunnat stanna kvar där, fast över natten. Men skulle nog ha varit lite ensamt. Nu får det bli vår och sommar så vi kan börja åka dit igen och sova över natten. Kände lugnet och tystnaden, finns inget bättre ställe för avkoppling. 
 
 Lediga och roliga dagar

Har varit ledig flera dagar nu över mellandagarna. Skönt! Har har dock knappt hunnit vara hemma. Full rulle hela tiden. På juldagen blev vi samt mamma och pappa bjudna på mat hos Johnnys föräldrar. Tog oss också en runda på begravningsplan i Gamla Vasa och tände några ljus. Blev genast ljusare och finare med lite snö på marken.
 
 
Jul annandagen spenderades också på Målarbackan. 
 
 
På fredagen blev det jobb för Johnny, men på kvällen åkte vi till Amarillo, bara vi två, och firade vår förlovningsdag en dag på förhand 💕. Amarillo blev ett bra val, god mat och vi behövde inte sitta hungriga länge. Jämfört med ifjol då vi fick vänta en timme på maten på en annan restaurang. Chicken pocket är alltid gott!
 
 
På lördagen blev vi åter igen bjudna på mat hos Johnnys föräldrar. Det blev fullt hus då flera släktingar kom på besök. 
 
 
På kvällen åkte vi till Smedsby för att fira systers flicka Jessica som blivit färdig röntgenskötare. Stort GRATTIS än en gång!  Wilma blev glad då hon fick leka med Elis som bara är 4,5 månad äldre än henne. Bra leksällskap. 
 
 
Nu återgår vi sakta men säkert till vardagen igen. Jag jobbar över nyår, men nog ska vi hinna med lite firande ändå, jobbar morgontur måndag-onsdag. 
 Årets julklappar

Det var verkligen ett berg av julklappar under granen i år. Vi fick alla en hel del fina saker. Vad Wilma önskat sig vet jag inte riktigt, men hon blev nog glad över alla klappar ändå. Bara hon nu får tid att leka med allt, blev ju lite mycket på en gång så hon hann ju knappt se vad hon fick innan nästa paket var påväg att öppnas. Som vanligt tar jag foto av alla julklappar. Minns inte om jag fotade mina klappar ifjol, men i år blev både Wilmas och mina dokumenterade. Roligt att titta på om några år, man minns ju inte ens vad man fick ifjol.
 
Wilma fick en hel del duplo, mjukisdjur, böcker, kläder m.m. Johnny hade också snickrat en fin kälke.
 
 
Jag fick också många fina saker och någon slant. Mest överraskad blev jag över den japanska muminmuggen jag fick av Johnny. Hade önskat mig den i förbifarten, men inte tänkt att jag skulle få den 😍. 
 
 
Några gemensamma saker fick vi också.
 
 
Kan hända allt inte fastnade på bild men tusen tack för alla fina gåvor ❤.
 Julafton 2019

Jag jobbade 7-15. Åkte hem via och sedan for vi till Västervik. Mötte Peppe och Matti i dörren, de hade varit på kaffe. Jessica och Kim hade redan åkt vidare. Ulli hjälpte mamma i köket. Jag underhöll Wilma, såg lite på Kalle Anka. Sedan kom resten av Ullis familj och vi åt en massa god julmat. Julmat som inte hamnade på bild.
 
 
Sedan gick vi upp på vinden och lekte lite.
 
 
Sedan var väntan äntligen över, tomten knackade på dörren. Tomten hade så mycket skägg/hår så han såg knappt något 😃. 
 
 
Tack för alla fina saker än en gång ❤. 
 Julfirande den 23.12

I år började vi julfirandet redan den 23:e. Redan på morgonen fick Wilma sin första julklapp, mest för att vi inte orkat paketera in den 😃. Hon började genast koka i sitt nya kök.
 
 
På förmiddagen åkte pappa och jag sedvanligtvis med ljus till alla gravar. I år tog det 3 timmar inräknat att jag var in en sväng till ett överfullt Prisma. Vädret kunde ha varit bättre, snöblandat regn, men vi halkade inte omkull detta år heller som tur var. 
 
 
På kvällen kom Wilmas fammo och faffa samt Tommy hit. I år tänkte åtminstone jag inte ta någon stress på julafton, så jag sa att de får komma hit dagen före istället. Johnny hade fullt upp i köket och dukade fram allt möjligt gott på bordet. Vi åt tills vi blev proppmätta.
 
 
Till efterrätt blev det skumtomtepannacotta, så gott, så gott! Efter en liten stund kom tomten. Först knackade han på fönstret, men sen vågade ha sig in också. Wilma var nog lite fundersam och gömde sig, men sedan vågade hon nog ta emot paket och vinka till honom.
 
 
Oj vad mycket julklappar tomten hade med sig. Mest fick förstås Wilma. Först var hon inte alls intresserad av att öppna sina paket, sen ville hon öppna mina istället 😃. Tusen tack för allt! ❤
 
 
Wilma somnade direkt klockan 22. Sedan blev det lite glögg och tilltugg för oss andra innan det var dags för gästerna att söka sig hemåt igen. Vi gör nog om detta nästa år och delar upp julfirandet till flera dagar. På julafton jobbade jag 7-15 men sedan blev det mera firande, mera om detta i nästa inlägg ☺. 
 God Jul!

Önskar er alla som kikar in här en riktigt GOD JUL!
 
 Granen står så grön och grann i stugan

Tidigare i veckan åkte Johnny och jag och köpte en gran från Hong Kong. Att söka efter en gran i skogen har vi skippat. Vem vill utsätta sig för den stressen då man inte hittar den perfekta granen utan får irra runt i skogen i timmar 😃.
 
Här om kvällen klädde vi granen, alla tre. Wilma hjälpte till att ge julgransbollarna åt Johnny som sedan hängde upp dem. Jag hade ansvar för att glittret kom upp.
 
 
Nu har jag jobbat två nätter. Jobbar ännu 7-15 på julafton, sen har jag fem dagar julledigt 🎅. Nu återstår de sista förberedelserna innan vi kan sätta oss ner och njuta av lediga dagar tillsammans ❤. Jullunch på Central

I torsdags lyxade vi till det och åkte på jullunch till Central. Senast jag åt där var då vi var ute och åt efter studenten...alltså x-antal år sedan sist 😃. Då man kom in blev man bjuden på glögg. Sedan fanns det 5 förrättsbord fyllda med delikatesser. Hade ju inte plats för allt gott på den lilla tallriken. Varmrätten var också bra, men inget slår förrätten. Efterrättsbordet, eller snarare borden var också fulla med allt möjligt gott. De flesta bilderna blev tyvärr suddiga då jag fotade med telefonen.
 
Bästa jullunchen jag varit på hittills!
 Pepparkaksbak

Här om kvällen blev det pepparkaksbak. Första gången för Wilma. Hon hade på sig Mimmi bakmössa och förkläde, grytvanten som också hörde till behövde hon inte. Bäst att inte låta henne gå nära den varma ugnen.
 
 
Hon tryckte ut några hjärtan, änglar och muminmamma. Så värst långt tålamod hade hon inte, men vem hade förväntat sig det. Hon bakade lite, lekte, bakade och lekte igen. Julkalendern rullade nonstop på tv, så den måste hon ju kolla på mellan varven. Bäst är snögubben i julkalendern. Har sett alla avsnitt nu flera gånger så börjar kunna dem utantill ☺. Pepparkakorna blev super smaskiga, det tyckte också den lilla kocken. 
 Julfiilis 2019 och lucia

På torsdag kväll åkte vi till stan och besökte årets Julfiilis marknad. Wilmas fammo var också med. Vädret var lite regnigt, men det gjorde inte så mycket. Tyvärr hittade vi ingen dörr där vi slapp in med vagnen i år heller, så en av oss fick stanna ute med vagnen medan de andra gick in. De flesta av försäljarna var inomhus. Fint pyntat, men skulle gärna se mera traditionellt julmarknadspynt. Fanns egentligen ganska lite julrelaterade saker till salu. Jag köpte bara varsin glögg då jag behövde något varmt för min hals. Någon röst har jag ju inte haft denna vecka och har inte ännu heller. Lucia sjöng också några sånger denna kväll.
 
 
Ett plus för årets marknad var att det fanns djur att se på. Säkerligen besöker vi marknaden nästa år igen om den ordnas. 
 Andra advent och mera julmarknad

I söndags tände vi det andra ljuset. Lite senare åkte vi på julmarknad till Tottesunds herrgård. Där fanns inte många försäljare, men en julklapp köpte jag. Var också in och såg i herrgården, var intressant då jag inte hade varit in dit tidigare. 
 
 
Veckan började med nattjobb för mig. En ny förkylning har också hoppat på mig innan jag ens blivit av med den förra. Så nu har jag knappt någon röst. Får hoppas det är snabbt övergående. Ikväll ska Johnny och Wilma på babysim. Jag åker istället på julmiddag till jobbet, tror dock jag hoppar över julsångerna denna gång.
 En vecka närmare jul

Ännu en vecka i december börjar gå mot sitt slut. Jag slutade 9 på tisdag morgon och var sedan ledig fram till idag morse. Dagarna har bara rusat iväg. På tisdag eftermiddag åkte vi till Koskö och lekte med några av Wilmas kompisar. 
 
 
På onsdagen åkte vi hemifrån på förmiddagen för att handla några saker från Lidl som var på erbjudande, men det visade sig att Johnny varit snabbare och redan varit dit före oss. Så nu är ett leksakskök och en piratbåt inhandlade. Köket får Wilma till julklapp. 
 
På torsdagen var jag via Combo en sväng medan fammo var med Wilma. På kvällen blev det en sväng till stan. Åt bl.a. lite gott vid Espresso House. Wilma tyckte det var roligt att se sig omkring. Där skulle hon ha kunnat sitta länge.
 
 
Självständighetsdag firade vi igår. Åkte hemifrån på förmiddagen. Besökte Kvinnornas julmässa, kom dock tomhänta ut därifrån. Var så mycket folk så man såg ju knappt någonting. Åkte sedan till Västervik där vi blev bjudna på mat. Sedan blev det en promenad och Wilma sov 2 timmar. Åkte sedan via butiken. Hemma var vi först 18 tiden.
 
 
Idag har jag jobbat 7-15. Ikväll har vi också varit till butiken en sväng då Johnny sökte material till en sak som han snickrar på i föjset. Imorgon blir det kvällsjobb för mig.
 
 
En helg närmare jul. Nu är det bara 17 dagar kvar till julafton 😊.
 Första advent och julmarknad på Stundars

I söndags tände vi det första ljuset. Första advent var här. Tänk snart är det jul. 
 
 
Lite senare åkte vi iväg till Stundars där det ordnades traditionell julmarknad. Det var ju positivt att det åtminstonde fanns snö på marken i år, men det blåste hårt och snöade. Som alltid då det ordnas julmarknad där så var det fullt av folk i farten. Wilma såg nog mest baken på folk och några snöflingor. Hon satt dock snällt i vagnen och såg sig omkring, sa inte så mycket. Någon liten tomte och nån hund såg hon förstås.
 
 
Jag köpte fyra vitlökssemlor, inget annat. Inte ens några grisar eller någon dörrkrans. Ja jag vet, jag är lite snål. Tyckte kransarna var lite dyra. Om vi ska ha kransar på dörren så kan vi inte bara köpa en, vi måste ju ha två. Dessutom kan man ju göra egna kransar (vilket sällan blir av). Nöjda med våra inköp gick vi tillbaka till bilen igen. Kanske nästa år vill Wilma stanna och leka en stund i lekparken eller se sig runt lite mera. Nu var hon nöjd med att sitta och se sig omkring.
 
Fick vi någon julstämning då? Nja, hann inte känna efter. Hade mest fokus på att hinna med då Johnny "sprang" iväg med vagnen. Får hitta julstämningen någon annanstans och närmare jul i år 😊.
 Lillajul 2019

Efter KAJ:s konsert blev det lite lillajulsfirande här hemma. Wilmas fammo och faffa var ju redan här. Plötsligt knackade det på dörren. På trappan låg ett paket åt Wilma. Sedan knackade det på dörren igen, ännu ett paket låg där. Till sist dök också Tommy upp. 
 
 
Tommy hade bakat jultårtor och en cheesecake som han hade med sig. Vi bjöd på glögg och lite annat gott.
 
 
Wilma fick också en bok av oss och en stor tomte av fammo och faffa. Ska bli intressant att se vad hon säger på julen då hon får ännu fler paket. Tror nästan det blir för många på en gång ☺. 
 KAJ - 10 års jubileums konsert i Botniahallen

Igår på eftermiddagen kom Wilmas fammo och faffa hit. Johnny och jag följde strömmen och åkte till Botniahallen tillsammans med 4000 andra österbottningar. Redan i våras hade jag köpt biljetter till kvällens konsert, KAJ 10 år. Vi kom i tid. En timme före konserten skulle börja var vi på plats, och tur var det för vi har nog bland de sista som fick parkera invid hallen. Vi slapp alla bilköer då vi körde in från gamla Kokkolavägen.
 
Tyvärr hade vi sittplatser ganska långt bak, men de var de enda som fanns kvar i våras då jag satt och bannades över biljetthemsidan som bara kapade. Jag skulle ju ha velat sitta så långt fram som möjligt. Men nog såg vi ganska bra ändå. Showen började med dunder och brak, ca 15 minuter försent. Vi fick höra många gamla godingar och flera nya låtar. 
 
 
En riktigt bra konsert! 
 
Smidigt gick det även då vi skulle ut ur hallen. Dörrarna på sidan öppnades och det var bara att gå några meter från sittplatsen så var man ute igen. Jackorna hade vi inte lämnat in till garderoben (smart nog), så det var bara att gå raka vägen ut och till bilen. Några köer ut upplevde vi inte heller då vi körde samma väg ut som vi kom in.
 
Får se när nästa konsert med KAJ ordnas. Ska bli spännade att se vad de hittar på här näst.
 
 RSS 2.0