Loppisfynd och resetankar

Ni kanske inte tror att jag har tid att springa på loppis lika ofta nuförtiden, men nog går jag på loppis varje vecka. Det gäller bara att hitta rätta tillfället. Speciellt efter babysimningen på onsdagar brukar det bli ett loppisbesök. Ibland någon annan vardag efter gymmet också. Ibland även någon helgdag. Just nu skulle jag vilja åka på en loppisrunda till Seinäjoki, ja det har jag velat göra redan länge. Typ sådär en gång i månaden skulle passa bra. En loppisrunda i Björneborg skulle heller inte vara helt fel. Googlade redan på hotellrum i Björneborg, men på Yyteri badhotell var allt fullbokat varje helg flera månader framåt. Åh, skulle verkligen vilja åka någonstans nu. Börjar verkligen kännas att det var ett år sedan vi senast sov borta en natt (inte inräknat Lillö). Senast var nog då vi var till Tuuri i februari ifjol och sov över en natt där. Tycker dock jag har klarat mig länge utan att "resa" någonstans. En tur till Kokkola över dagen räknar jag inte riktigt som en resa. Borde dock införskaffa en madrass till resesängen så att vi kan åka någonstans. Innan vi kan åka någonstans över natten borde nog Wilma öva sig att sova en natt eller två i resesängen också. Har dock funderat över hur vi ska göra. Måste vi ta med "speldosan" som hänger över sängen, eller vet hon att det är natt och somnar ändå. Ja det är frågan. 
 
Frågan är också om jag orkar vänta tills juli innan vi åker iväg på någon liten semesterresa. Jag vill ju åka nu, direkt, helst igår. Kanske vi börjar med en loppisrunda till Seinäjoki över dagen någon helg. Så jag åtminstone får lite miljöombyte. En hotellnatt i Seinäjoki lockar dock inte och känns som lite slöseri med pengar då man lika bra kan åka hem och sova. Umeå lockar också. Nära och bra. För att inte tala om min favoritstad Stockholm. Kollar förstås alternativ hela tiden, man måste ju inte åka bara för att man ser vad olika alternativ skulle kosta. Då kommer vi till det faktum att det blir billigare att åka till Stockholm än till Umeå...ja vi får fundera vidare. 
 
Nu var det ju inte resor jag skulle skriva om, utan loppisinköp. Kom visst in på ett sidospår där. Nåja. Några stora loppisinköp har det inte blivit den senaste tiden. En del saker har jag satt i presentskåpet, bra att få det påfyllt lite. Några klädesplagg och några böcker har jag också hittat.
 
 
Två pyjamas i storlek 80, med fötter, fyndade jag för en billig slant. Förstår inte hur det kan vara så svårt att hitta pyjamas med fötter. De flesta barn kastar väl av sig täcket ändå har jag förstått. Nåja, nu har Wilma 3 pyjamas i den storleken så kanske vi klarar oss. Ännu är de lite för stora, men bra att ha då de hon använder nu börjar kännas för småa. En fin lila tröja i storlek 86 hittade jag också. Igår fick den färggranna klänningen följa med mig hem från Fyndis. Tyckte den var så fin! Dock får Wilma vänta något år innan hon kan använda den då den var i storlek 98-104. Svårt att veta när hon har den storleken, men tänkte som så att den här klänningen kan hon använda både sommar och vinter då den har långa ärmar.
 
Lite läsbart är alltid bra. Dessa böcker är de senaste inköpen. Wilma älskar ju böcker, så lite variation vill man ju ha mellan varven så bra med lite loppisfyndade böcker för en billig peng. 
 8- månaders rådgivningsbesök

Idag var det dags för rådgivningsbesök. Äntligen, som vi väntat. Ja jag i alla fall. Tveksamt om Wilma väntat, hehe. Senaste besöket var ju för två månader sedan, så det känns länge sedan. Denna gång fick vi åka till Smedsby då all verksamhet var flyttad dit under sportlovsveckan. Men det var ingen skillnad för oss, tycker nästan bättre om att fara till Smedsby, inga höga trappor att gå uppför med babyskyddet.
 
 
Allt gick bra. Fick svar på en del saker jag funderat över. Prickarna som hon ännu har på bröstet, lite bak i nacken och runt munnen kan bara vara att hon är torr. Men det kan också vara att hon reagerar på något hon äter. Svårt att säga. Prickarna har bleknat, så får se när de försvinner. Ska smörja med baskräm nu och se om det blir bättre. Äpple eller jordgubbe har hon dock inte ätit på en vecka, så får se när jag vågar ge det igen. Denna gång hade hon inte gått upp så mycket i vikt. Det är väl så vid den här åldern att de inte går upp lika fort mera, och tur är ju det. Hon är ju redan tung att bära! Nu väger hon 9710g. På längden hade hon vuxit ca 3 cm, så nu är hon 71,8 cm lång. Hon spurtar lite på längden just nu. Annars följer hon sina kurvor. Vi fick tipset att börja ge fingermat. Ja får se då när vi vågar ge oss in på det. Än så länge har hon ju bara ätit slät puré av mat och frukt, gröt och några majschips. Fick också en ny "Roliga gubben" bild och en annan bild med en nyckelpiga på. Wilma har nämligen tyckt så mycket om gubben som vi fick någon av de första gångerna vi var till rådgivningen, så hon har nästan ätit upp honom. Får se hur länge gubben överlever denna gång. 
 
 
Sedan var det dags för ett rutin läkarbesök. Till en ny läkare denna gång. Besöket gick snabbt och allt var okej med syn, hörsel, hjärta, lungor, mage, öron m.m. 
 
Nu får vi vänta två månader igen tills nästa besök. Tyvärr slutar vår rådgivningstant i Kvevlax, så nästa gång ska vi till en ny. Men det blir nog säkert bra det också. 
 En stor flicka som vill göra saker själv

Här har vi en stor flicka som allt mer vill dricka själv. De senaste dagarna tycker jag hon har vuxit mer och mer. Börjat säga nya saker och vill gärna att man ska läsa för henne. Helst ska vi läsa om djuren på bondgården, boken som låter. Det är roligt då grisen grymtar och hästen gnäggar. Helst vill hon vända sida i boken själv. Andra böcker går också bra så som "Älskade djurungar" och "Glada mumintrollet".
 
 
Ännu rosslar hon hemskt i bröstet och hostar en del. Lite snuva finns också kvar. Nu har hon också fått prickar på bröstet, lite i ansiktet och uppe på ryggen. Möjligen reagerar hon på något hon ätit, vet bara inte vad. Möjligen äppel. Annars verkar hon inte brydd i prickarna och de kliar inte. Hon pigg och glad förövrigt. Får följa med läget. Har försökt få kontakt med rådgivningen två dagar, men inte kommit fram. Har dock tid till 8-månaders rådgivningskontroll på måndag, så får väl vänta tills dess om det inte blir värre.
 
Idag blev det en solig promenad. Njöt av vädret. Gårdagens snöstorm var dock mindre trevlig.
 
 
Nu ska vi fortsätta busa.
 Duktig kisse

Natten till igår mjauade Whiskas utanför vår sovrumsdörr. Det var inget vanligt mjau utan hon ville verkligen säga något, så jag steg upp. Utanför dörröppningen steg jag delvis på något. Jag hoppade och skuttade undan saken. Visste direkt vad jag trampat på. ETT MÖSS! Stackars Whiskas blev rädd då jag skrek till, så hon sprang upp på vinden. Gick och väckte Johnny och sa att han fick komma och ta upp mösset, men icke. Det kunde jag nog göra själv tyckte han. Usch då. Sökte upp en påse, tog mod till mig, och plockade upp mösset och lade det i påsen och sen i roskis. Gick sedan upp för att säga att Whiskas varit en duktig kisse. Hon satt framför stockväggen i rummet ovanför vårt sovrum. Hon väntade säkert på fler möss. Säkerligen har mösset kommit in den vägen. Duktiga Whiskas, tack för att du inte la mösset i sängen åtminstone, hehe.
 
 Alla hjärtans dag och mera förkylning

I torsdags var det Alla hjärtans dag. Vi brukar alltid ge något smått åt varandra och fara ut och äta. Så blev det också i år. Johnny fick tulpaner och några lotter, jag fick choklad och några lotter. Tror vi vann fem euro var, så tyvärr blev det inga storvinster, hehe. 
 
 
På kvällen blev det mat på Tesses Café. Wilma var hos fammo och faffa under tiden. Denna gång gick det betydligt snabbare att få maten än då vi var ut och åt på vår årsdag. Dock var vi ju inte till samma ställe, men hade trott att det skulle vara mera folk ute och äta då det ändå var en speciell dag. Vi valde tydligen rätt ställe. Minns att många ställen i stan varit fullbokade på Alla hjärtans dag förut om åren. God mat fick vi och mätta blev vi.
 
 
Annars har vi inte pysslat med så mycket denna vecka. Wilma är ännu förkyld. Vet inte om det var simningen i onsdags som gjorde att förkylningen bröt ut på nytt eller om vi har smittat ner henne med våra förkylningar. Jag har ju haft ont i halsen till och från i några månader och snoret har runnit lite då och då, men inget värre än så. Snuvan kom tillbaka, fastän hon varit utan snuva i nästan en vecka. Idag har vi inte behövt suga nästan lika många gånger som igår, så hoppas snuvan är på väg att försvinna. En hemsk hosta har hon ännu, men idag har det kanske varit lite bättre. Hoppas vi kan åka och simma igen på onsdag. Dessutom har vi ju två gånger till att ta igen och fara och simma någon fredag också. 
 
Hoppas ni har en bra helg!
 Njuter av solen

Äntligen är vårsolen här! Ja den värmde riktigt som vårsolen igår. Blev varm på ryggen då vi tog oss en vagnpromenad. Har saknat ljuset. Tänk vad solen kan få en på bra humör. Nu vill jag att all snö ska smälta bort direkt och att vårblommorna ska titta upp ur marken, men får väl nog snällt vänta några månader till.
 
 
Idag var det inte lika fint väder då vi tog förmiddagspromenaden. Det snöade. Som tur slutade det snöa efter någon timme och vi fick se solen även idag. Blev ingen lång förmiddags/dagsvila för Wilma, endast 45 minuter. Så efter två och en halv timme gick vi ut på en promenad igen, dock en kortare variant. Ville att hon skulle vara utvilad tills babysimmet ikväll. Då vi kom tillbaka sökte jag fram en bok och en stol och satte mig i solen en stund. Lyssnade på takdroppet och njöt.
 
 
Nu sover lilla damen så sött. Tyvärr måste jag nog väcka henne snart så hon hinner äta innan vi ska åka iväg och simma. Har inte varit på babysimmet på två veckor så har sett framemot denna onsdag redan flera dagar. Helt 100% fri från förkylningen är hon dock inte, men det kan ju ta flera månader innan hostan försvinner, så vi åker gladeligen iväg och simmar ikväll.
 Brunch och muminglas

Igår blev det brunch på stan med Sofia och Malena. Alltid lika gott med brunch på Astor. Där skulle man kunna bruncha varje helg. Men det skulle nog bli väl dyrt, hehe. 
 
 
Vi hade några riktigt trevliga timmar. Åt gott och talade om alltmöjligt. Efteråt rullade vi nästan ut alla tre, så mätta var vi. Sedan blev det en loppisrunda på Comboliina och Combo. Alla fyndade vi något smått.  Jag köpte bl.a. de här muminglasen.
 
 
Kaffe med dopp blev det sedan hemma hos oss. Wilma var på bra humör och började inte gråta fastän hon inte sett Malena och Sofia så många gånger förut. Så skönt då den värsta blygheten ser ut att vara över för tillfället åtminstone. 
 
Nästa gång vi ses är det redan vår. Maj månad känns så avlägsen just nu, men snart har vi nog våren här.
 
 En vecka i februari

Vardagen rullar på. Inte så ofta jag har tid att sätta mig framför datorn och skriva några rader. Då jag får någon minut över skrollar jag istället igenom loppissidorna på Facebook. Annars kan man ju gå miste om något, hehe. Den här veckan har Wilma fortsättningsvis varit förkyld, ja hon är nog det ännu. Ingen feber, men snuva och hosta, så det blev inget babysim denna vecka heller. Vad har vi då sysslat med? Ja mest ha vi varit hemma. Skottat snö (inte Wilma förstås). Men hon har sett på då faffa plogat gården och då pappa skottat gården och det tyckte hon var intressant. En dag satte jag henne i matstolen så hon kunde se ordentligt vad som hände på gården, det var skoj, en stund i alla fall. Det var lite kallt i kvisten, så tröjan som mommo stickat fick vi sätta på.
 
 
Brasa har vi eldat varje dag. En kväll såg det ut så här.
 
 
 
 
Igår bakade jag två pajer och lagade köttfärspuré. Ja det sistnämnda låter kanske inte så gott, men fryser ner i iskuber och ger åt Wilma. Hon vägrar äta mat köpt från butiken, alltså Piltti burkar och liknande, så är nog bara att fortsätta laga olika puréer. Borde kanske erbjuda köpt mat så hon vänjer sig, men nog är det ju ändå bättre med hemlagad. Köpta fruktpuréer går dock nog ner.
 
Idag har Wilma haft besök av två kompisar och deras mammor. Det blev två trevliga timmar då vi drack kaffe och pratade om allt möjligt babyrelaterat. WIlma var på bra humör och då de skulle fara hem igen var hon riktigt upp i varv och bara hoppade och skuttade. Var nästan rädd hon skulle hoppa ur min famn.
 
Imorgon är det fredag igen, blir väl det vanliga programmet. Gymmet och butiken. Ser framemot lördagen då det blir träff med Malena och Sofia. Denna gång ska äta brunch på Astor, det blir säkert gott!Snö i mängd och massor

Jag tittar ut, ja det snöar, igen. De senaste dagarna har det verkligen kommit mycket snö. Speciellt gårdagen var snörik. Då vi var ute och gick med vagnen på förmiddagen gick det inte hårt framåt, vägen var oplogad. På kvällen då vi for till Västervik var vägen ännu oplogad. Det är nog många många år sedan jag varit med om att det varit så där mycket snö på vägen, vi kröp framåt med bilen.
 
 
Igår tog Johnny tag i saken och skottade bort snön från balkongen. Där var minst sagt mycket snö. Solstolen lockade inte riktigt. Ute möblerna lämnade ute i höstas, nu får de nog stå kvar där tills våren.
 
 
Idag gick det bättre att gå efter vägen då den var plogad. Då Wilma somnat passade jag på att skotta gården lite, men det blev bara lite, börjar vara fullt på alla ställen dit jag för snön. Borde ha skottat gården före vi gick ut och gå, men det hann jag inte. Fick ta i med alla krafter för att komma oss ut på "stora" vägen då vår väg var oplogad och det var en stor snö hög ute vid vägen.Kissona var också ute för att kolla läget, men Molly tyckte nog det var väl mycket snö för att gå till skogs.
 
 
Aldrig är man nöjd, är det inte för kallt så är det för varmt. Eller så klagar man på att det regnar för mycket eller för lite eller så kommer för mycket snö. Det är nog bra då det kommer snö, det är ju ändå vinter. Men det behöver ju inte komma så där mycket på en gång. Snart blir det säkert plusgrader. Då gäller det att se efter var man har parkerat bilen. Då all snö kommer ner från uthustaket vill man inte stå där under. Inte så roligt heller att ha bilen inne i uthuset om det är en stor snöhög utanför dörren och man hastigt ska åka iväg. Får väl nog hålla ett öga på prognoserna och termometern så man är förberedd.
 
Nu prasslar det visst i babyvakten, är nog en liten en som har vaknat och vill komma in. 
 En 7 månaders tös

Sju månader har gått sedan den 1.7.2018. Idag blir lilla damen hela sju månader gammal. Dagen till ära klädde jag på henne lite finare kläder och så blev det fotostund. Som tur mår hon bättre idag, bara hosta och lite snuva. Febern är borta. Redan igår mådde hon bättre så det har varit två bra dagar. 
 
 
Nu då hon varit sjuk har det blivit några sämre nätter, men annars sover hon ca 9-10 timmars nätter. Skönt så. Inte sagt att hennes mamma sover lika bra, men huvudsaken lilla damen sover. Dagtid blir det vila mitt på dagen då hon sover allt mellan 40 minuter och 3 timmar. Sedan blir det en till vila mot kvällssidan. Försöker att inte ha henne och sova efter klockan 18, men ibland går det inte som planerat. 
 
Hon somnar ungefär samma tid som förra månaden, dvs. där runt 22. Ibland tidigare och ibland senare. Ofta får vi ta upp henne åtminstone en gång innan hon kommer sig till ro och somnar. Det går inte att sitta med henne tills hon somnar, blir inte bättre för det. Hon somnar i egen säng i vårt sovrum. 
 
 
Hon äter 4 fasta måltider varje dag och vid varje måltid får hon också ersättning. Ger också en måltid med bara ersättning, ibland två. Hon dricker ca. 600-800 ml per dag. Jag bokför såklart måltiderna, annars skulle jag inte ha en aning om hur mycket hon äter. Så har jag gjort från första början, och så fortsätter jag. Får väl fortsätta tills hon börjar äta bara vanlig mat. Någon plockmat har vi inte gett henne ännu, förutom majskrokar.  Hon kan ännu inte sitta själv, så tänker nog vänta ännu ett tag innan vi börjar med mera plockmat. Är ju så rädd att hon ska sätta i halsen. Amningen har vi avslutat helt, hon  ville helt enkelt inte.
 
Hon tar sig fram allt mera på golvet. Mest snurrar hon runt på magen. Ibland händer det att hon vänder sig från mage till rygg, men det är nog mest i misstag. Hon rör sig mellan kakelugnen, tv:n, vardagsrumsbordet och bardisken, på golvet alltså. Lite lite smått har hon dragit sig fram, men mest går det bakåt. I gåstolen skuttar hon bakåt, några få steg har hon kommit framåt. Hon tar sig från kylskåpet till matbordet baklänges i gåstolen om hon har de rätta tossorna på fötterna.
 
 
Hon kan sitta om man lägger kuddar runt henne, men hon kan inte sitta själv ännu. Hon tippade framåt och slog pannan en dag då jag hade henne att sitta och råkade titta bort en sekund. 
 
Hon tycker om att klappa med händerna på golvet samt klappa med alla sina saker i golvet. Då man säger "klappa klappa" så klappar hon med händerna på golvet eller bordet. Det ska låta mycket. Hon har många favoritsaker, giraffer, elefanter, kråkor, rävar, bollar, prasselböcker, en "telefon" och mycket mera. Saker som spelar en trudelutt är roliga. Också prassliga saker tycker hon om. 
 
 
Då det gäller klädstorlek använder vi ännu 74, 74/80 och några enstaka 80. Byxor är fortsättningsvis svåra att hitta, de är ofta för långa och för smala i midjan. 
 
Något rådgivningsbesök blir det inte denna månad, tyvärr. Måste bara komma ihåg att ringa och boka en tid nästa vecka till 8-månaders kollen om en månad. 
 
 
 RSS 2.0