Dagens många fynd

Hittade många saker på min loppisrunda idag. Besökte också Omatori dit jag inte varit på länge, det visade sig vara tur att jag svängde in där då jag bl.a. hittade gardiner jag länge sökt efter. Sen blev det Suvikirppis, Eva o Adam samt Fyndis.
 
Gungstolsmatta? för 10€, lång tygbit 4,50€ (ska bli löpare till matbordet).
 
Böcker, 1€ och 3,50€.
 
En Tupperware brödlåda för 6€. Har en likadan från förr. Bra att ha två då man ska baka bröd eftersom alla semlor inte rymdes i en låda. Dessutom går de att stapla ovanpå varandra.
 
Dagens bästa köp. 4st vita linnegardiner (till två fönster). 4,90€ per par= billigt! De är 215 X 70, så helt perfekta till våra sovrumsfönster. Sovmorgon

Skönt med sovmorgon. Tänkte nästan inte komma mig upp ur den varma sängen, ville bara sova vidare. Idag är det min enda helt ledig dag denna vecka. Tror det får bli en loppisdag.
 
Igår kväll ringde Linda-Marie och frågade om jag skulle komma på SH´BAM till gymmet, hade egentligen inte tänkt fara, men for iväg i alla fall. Dessutom dök Ulli också upp. Var lika svettigt och roligt som vanligt. Får se om det blir en hemma kväll ikväll, skulle nog behövas det också. Har program hela helgen så blir nog inte många stunder att umgås bara vi två då heller. 
 
Ser inte precis framemot söndagen och måndagen, då ska det sista på jobbet flyttas till nya stället. Suck. Tycker egentligen inte om förändringar, men nog ska det väl gå. På tisdag nästa vecka kommer det dock att känns som om man bytt jobb, fast man inte gjort det. Blir då första dagen på nya stället och jag jobbar 7-15, tror det blir en ganska råddig dag. Vet inte ens hur det ser ut på nya stället (allt var halvfärdigt då jag var dit senast), men det klarnar väl på söndag...
 
Nej nu en omgång Ticket to ride online och sen till loppis! :)Mera snö och dålig kundbetjäning

Idag har det snöat som bara vad hela dagen, blötsnö dessutom. Håller på ännu. Fick order om att skotta bort snö som rasat från uthustaket, så traktorn kan tas ut. 
 
 
Molly ville också hjälpa till att skotta snö :).
 
 
Förövrigt har dagen gått i lugnets tecken. Sov faktiskt en och en halvtimme just, skönt. Nu är det nog dags för lite mat.
 
Blev annars lite bekymmer med torktumlaren vi köpte. Då Johnny skulle sätta den ovanpå tvättmaskinen konstaterade han att den inte passar dit. Fast hur han än mätte så skulle det inte gå. Han fick fara till Gigantti och klaga. Det visade sig att man måste ha en del som ska vara mellan maskinerna.
 
Varför kunde ingen ha nämnt detta vid köptet? Dessutom var maskinerna i reklambladet också ovanpå varandra och där stod det inget om någon mellandel. Ja okej, men vi måste väl få mellandelen gratis nu då det blev så här. Svar:Nej! Delen kostade 89 men försäljaren gick ner till 59. Dessutom fanns inte delen i lager så den måste beställas. Hoppas den kommer på fredag nu då så man får börja tumla! Gäsp!

Blev inget gym nu på förmiddagen. Är så trött efter två nätter på jobbet. Dessutom var det en orolig natt så blev inte många timmar sömn. Tror nog jag ska inta soffläge några timmar framöver, får se vad man hittar på sedan.
 Semlor och kanelbullar

Slutade jobbet 9. Var till gymmet i en timme. Sen via butiken och hem. Har hållit på och bakat hela eftermiddagen. Blev semlor samt kanelbullar. Har aldrig bakat någondera förut så får nog vara nöjd med resultatet. I semlorna blev det lite för mycket margarin då jag läste fel, stod att man skulle lägga antingen vanligt margarin eller flytande margarin, jag lade både och. Nåja, inget fel på smaken i alla fall :). Blev bara 20 stycken, får väl laga fler någon annan dag.
 
 
Bullarna blev kanske en aning stora och inte så många som det stod i receptet. Hade inte heller så mycket kanel, blev en tesked fast det egentligen skulle vara fyra. Men de blev nog bra i alla fall! :)
 
 
Nu är det bara att mumsa i sig!Ingen jäst

Kokar korvsoppa som bäst. Bra med lite större mängder så slipper jag laga mat imorgon :). Snart är det dags för nattjobb 18-09, natt 1 av 2. Tror det blir gymmet imorgon bitti efter jobbet, om jag får sova inatt.
 
Ska nog fara via butiken och köpa jäst imorgon också, kom på att jag ville baka bröd idag (har aldrig gjort det förut) eller bullar (tror inte jag bakat det förut heller), men hade ingen jäst. Har hela veckan på mig att baka då jag bara jobbar natt denna vecka, ja förutom kväll på söndag då.
 
Ha en trevlig måndagskväll!
 
 Äntligen en torktumlare!

 
Idag har vi äntligen skaffat oss en torktumlare, ja en ny tvättmaskin också för den delen. Går ju inte att lägga en tumlare ovanpå den gamla tvättmaskinen då den är toppmatad. Kommer verkligen att underlätta torkningen av kläderna. Slipper hänga upp allt på ställningen i badkaret. Speciellt lakan och sängkläder kommer det att bli lättare att torka nu då jag slipper hänga upp dem på tork över bastulaven.
 
Kom att tänka på att vi nog sluppit till södern för dessa pengar vi lagt ut på maskinerna, men ibland måste man ju prioritera. Har man aldrig varit till södern så tror jag nog man klarar sig utan att fara dit några år till.
 
Nu gäller det bara att få in maskinerna och provkört dem också! :)En, två, tre spinnrockar

På nuförtidens auktioner brukar spinnrockar bli ganska billiga, ibland är det till och med ingen som vill köpa dem. Undantag finns förstås, är de vackert bemålade samt har ett årtal kan de bli en aning dyrare, men det är sällsynt. För vad gör man egentligen med en spinnrock idag? Inte mycket. De är mest fina att se på. 
 
Synd egentligen, men de har väl tjänat sitt syfte. Här om dagen lade jag märke till den ensamma spinnrocken på uthusvinden, den bara står där och väntar på sitt öde. En har vi redan inne i huset, nej två föresten. Vad ska vi göra med en tredje? 
 
 
Antar att den får stå där den står. Ofta, då jag är på en auktion där de ropar ut en spinnrock eller två, kan jag för ett ögonblick få känslan av att jag måste ropa in dem, bara för att de är så billiga, bara för att de inte ska bli till skrot. I nästa ögonblick kan jag konstatera att jag nog inte kan släpa hem alla "fynd" bara för att de är billiga. 
 
Så du som nu inte äger en spinnrock och tänker, vad ska jag göra med en? Tänk en gång till nästa gång du besöker en auktion. Tänk vad en vacker pryl kan göra för ditt hem. Du som inte tycker att de är speciellt vackra så får ju förstås tycka vad du vill. Jag tänker åtminstone ta väl hand om mina spinnrockar, kanske den tredje en dag får komma in i värmen i gäststugan, vem vet.
 
 Kringelkrokar

Var på mat och kaffe till mamma o pappa idag. Spelade också två omgångar Ticket to Ride. Var en lång väg hem. Körde genom Singsby-Karperö-Petsmo-Västerhankmo-Kvevlax-Båskas. Roligt att köra lite kringelkrokar och se på fina hus :).
 
Svängde också in vid Daniels och Jennicas bygge. Har länge tänkt fara dit och hälsa på men blev av först idag. Riktigt fint och speciellt blir det nog!
 
Nu blir det varma smörgåsar och sen säkert bastu. Jobb igen imorgon, men först kl.18.Vad är detta?

Jag tror det var på ena kattvinden som vi hittade den här träbiten då vi rev ut allt ur huset. Är det en del av en moraklocka eller vad är det? Ser ut att vara något halvfärdigt.
 
Vad tror du att det kan vara?
 Whiskas busar i uthuset
En salig soppa

 
Ikväll var vi och såg Smedsby Uf:s revy "En salig soppa". Måste säga att bättre pjäser har de nog haft förr, men den här var nog helt okej. Skrattmusklerna kunde nog ha fått användas lite mera, men ett och annat skratt fick man sig nog. 
 En vanlig lördag

Händer inte så mycket här idag. Städning, tvättning samt matlagning pågår. Gav ett förslag att vi skulle fara till skogs, till Märkenkall, men var bara jag som ville dit så får bli nån annan gång då. Läste i min "dagbok" att det var 25.1.2009 som vi var dit senast, så tycker att det börjar bli dags att fara dit igen. 
 
Ikväll ska vi på revy till Smedsby, hoppas pjäsen är bra! 
 Mittersta rummet där nere förr och nu

Mittersta rummet på nedrevåningen har idag samma funktion som det hade förr, nämligen rummet där man intar sina måltider, alltså där matbordet står. Idag går dock trappan upp från detta rum, förut gick den ju upp från kvisten. 
 
Så här såg det ut 2009.
 
 
Matbordet står på samma ställe idag. 
 
 
Visst fina tapeter? ;) De här nedanför, som var fastlimmade direkt på stocken med tidningspapper under var nog desto finare. 
 
 
 
Johnny nere källaren under golvet till mittersta rummet. Källaren fylldes senare igen.
 
 
Rivning pågår för fullt. Ett tillfälligt matbord är dock färdigt på plats och har varit det i princip under hela renoveringstiden (förutom då vi rev bort golvet :) ).
 
 
Här fick man balansera på brädor. I detta skede fylldes källaren med grus.
 
 
Den andra skorstensmuren togs ner. Var ett dammigt arbete. Jag satt på vinden och försökte knacka ner stenarna i mörkret, gick sådär. Här i hörnet går trappan upp till andra våningen idag.
 
2010
 
 
Här förbereds det för gjutning av golvet.
 
 
 
Golvet gjutet och det blev plötsligt högt i tak. Snyggt med synliga bjälkar i taket, kanske man skulle lämna det så här...eller kanske inte :).
 
 
Mellantaket kommer upp.
 
 
Intressanta gamla tidningar på väggen. 
 
2011
 
 
Här börjar det nästan se färdigt ut då väggarna är grundmålade samt innertaket på plats.
 
2012
 
 
Här har parketten samt tapeterna kommit på plats.
 
 
Saknas ännu trappan i mars 2012.
 
 
I april 2012 då vi flyttade in såg det ut så här.
 
 
Till sist två dagsfärska bilder. Skåpet som rymmer mycket samt den efterlängtade trappan som kom på plats i april 2012.
 
 
 
Det blev nog en viss skillnad i detta rum också. Någon gång i tiden har rummet faktiskt varit delat i två rum. Där fönstret finns idag fanns för längesedan en liten sovkammare. Nog tycker jag att det är mycket bättre så här :).
 Äntligen fredag!

 
Känns skönt med fredag och ledig helg. Har jobbat 7-15.30 idag, dagen gick fort då det var mycket att göra, är riktigt slut i benen. Tänkte först fara till gymmet efter jobbet men orkade inte, blev butiken och sen hem.
 
Nu blir det tortillas fredagen till ära. Kanske ett glas vin också. 
 
Ha en bra fredagskväll allihopa!
 Ladda upp och ladda upp

Finns egentligen inte så mycket att berätta om denna dag. Bestämde mig för att bilen får vila idag, så har bara varit hemma. Är sjuk överallt från gårdagens jumppa, främst i ryggen och ljumskarna (säger man så?), ja nå ljumsken i alla fall. Så får bli en vilodag idag. 
 
Har kastat bort flera påsar med gamla kläder. Blev också en påse som jag ska föra till Röda Korset samt en loppis påse med kläder. Fick på samma gång städat lite mera i storskrubben. Det är bra att ha en storskrubb men det värsta är då man bara kastar in allt skräp dit. Skönt att ha fått bort det mesta av skräpet nu.
 
 
Sängen har också blivit renbäddad. Whiskas intog genast den renbäddade sängen, hon tyckte säkert den behövde lite av hennes doft :).
 
Dagen har också gått åt till att ladda upp foton för framkallning. Tar bara så länge! Började igår kväll, startade igen kl,9 idag morse och håller på ännu då klockan snart är 16.30. Har laddat upp ca 400 bilder nu, får se om det får räcka för den här gången. Borde dock skicka in ännu fler för att komma ikapp. Just nu ska jag skicka in foton från september 11- februari 12. Finns alltså nästan ett helt år till att gå igenom och skicka in.
 
 
"Helppo ja nopea kuvanlataus"...det första stämmer väl men att det skulle gå snabbt kan man ju diskutera...En till bastubadare

I förrgår då vi skulle gå i bastun så låg Whiskas redan där inne och hade det varmt och skönt. Vet inte hur länge hon legat där, men säkert en stund. Hon brukar ligga i bastun ibland, men är nog sällan hon vågat sig in då värmen varit på. Får se om hon tänker bada bastu med oss ikväll också. Eller kanske vi badar bastu hela familjen, alltså vi samt Molly och Whiskas :).
 Bokat!

Nu är omenahotelli bokat! I mars blir det Tammerfors i två nätter då vi ska på Amaranthes konsert. Ser framemot det! Blir säkert lite shopping på Ikea också :).
 Äntligen ett nytt nummer!

Har väntat länge på ett nytt nummer av min favorittidning Gård och Torp och idag såg jag äntligen den i hyllan. Nu ska jag krypa ner under filten och njuta av vackra bilder och intressanta "hemma hos" reportage.
 Duk och kuddöverdrag

 
Idag blev det Basic 30 och Strechning på gymmet med Ulli. Sen tog vi en runda på Eva o Adam. Jag hittade ett kuddöverdrag, (det blir ju jul i år också) samt en broderad duk, båda för 5€/st. 
 Avslutar dagen med bastu

Blev inget sensotek besök idag, var ut och vandrade med två klienter istället. Tog också ut en halvtimme övertid så dagen gick nog snabbt ändå! 
 
 
Nu har jag två dagar ledigt, skönt! Blir väl loppisbesök imorgon. Nu blir det att avsluta kvällen med bastu och något bra på tv.Denna tisdag

Idag blir det jobb 13-20. Tror att dagen kommer att gå ganska snabbt då jag ska till Sensoteket med en klient också, ska bli intressant! Före jobbet blir det gymmet.
 
Sitter här och drömmer om att fixa upp gäststugan. Tycker om att kika in där och fantisera om hur det kunde se ut. Tänk att få sitta där framför en brasa (finns ingen skorsten eller eldstad ännu) och läsa en bra bok eller bara njuta av tillvaron. 
 
 
Om vi inte hinner börja själva renoveringen kommande sommar så ska i alla fall allt skräp kastas bort. Tänker inte bli nån samlare av söndriga wc-stolar och handfat! Fönster skulle jag helst vilja få in. Nu har vi plast framför två gluggar men den tredje fönsteröppningen gapar tom. Kan bara inte sluta se på de vackra stockväggarna, har nog fått stockväggar på hjärnan för jag skulle kunna ha dem precis överallt, men då ska det vara gamla stockar, inte nya :).
 
Ha en bra tisdag!Ska få en pippi tröja

 
Idag har mamma och pappa varit hit en sväng. Mamma stickar en pippi tröja åt mej så hon måste ta lite mått. Pappa tinade upp motorvärmaruttaget på min bil, tack! 
 
Annars har jag inte gjort så mycket idag, städat ur några skåp och fört upp saker i skrubben. Ikväll blev det SH´BAM på gymmet. Blir alltid på bra humör efter det! :) Nu dagens avsnitt av Farmen!Pärlhyacint

 
Årets första pärlhyacint har tagit plats framför fönstret. Ett tecken på att det snart är vår.Morgonmys

Nyss hemkommen från nattjobb. Nu blir det äggsmörgås, brasa och Ticket to Ride online :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Sol och snö

Vilken solig dag vi har idag, nästan så man blir på bra humör! Snö fick vi igår så nu är gården plogad.
 
 
Kissona var också ute och busade. Whiskas har dock en ovana, hon krafsar nämligen på dörren då hon ska in så dörren blir alldeles smutsig, hoppas bara hon inte skråmar den...syns bra då dörren är gul.
 
 
Nu blir det snart mat hos svärföräldrarna. Avslutar denna helg med nattjobb 16-07.Sjörövarparty

Ikväll var vi på ett trevligt sjörövarparty. Bjöds bl.a. på sjörövartårta och sjörövarbakelser :). Den lilla sjörövaren blev till sist trött och gick och sova, men de andra (fyrfotade) små sjörövarna fick fortsätta underhålla gästerna.
 
 
Blev dock för mycket sittande så nu ska jag vila min sjuka rygg (igen).
 På sjörövarparty ikväll :)

Har jobbat 7-15 idag och ikväll ska vi och fira fadderbarnet Isac som fyller ett halvt år. Får se om man vågar sig dit då det är sjörövarparty ;).
 Sovrummet förr och nu

Nästa rum att berätta om blir vårt sovrum. Det bestod till 2/3 delar av ett sovrum och 1/3 av en liten wc då vi köpte huset. 
 
 
Sedan var det bara att börja riva ut!
 
 
Då vi tog bort mellanväggen mellan köket och sovrummet såg det ut så här, lilla wc till vänster och sovrummet till höger, mellanväggen mellan wc och sovrum är ännu kvar.
 
 
Här nedan är mellanväggen borta, bara muren kvar. Här ser man också den igenbommade dörröppningen där de haft dörr till sovrummet före wc:n fanns där. Idag har vi vår sovrumsdörr en aning till vänster (skulle ha blivit svårtmöblerat annars).
 
 
Golvet samt spismuren borta!
 
 
Gruset är inskyfflat. Nu ska det vibreras på plats!
 
 
Till vänster kan man se den nya dörröppningen till sovrummet. Här har ännu inte mellanväggen mellan sovrum och badrum kommit upp.
 
 
Nu är också mellantaket borta!
 
 
Mellantak och mellanvägg pågång.
 
 
Det tar sig!
 
 
Eftersom vi gjort en hel del annat emellanåt tog det en tid innan tapeterna kom upp. 
 
 
Idag ser det ut så här :)
 
 
Sist och slutligen blev det riktigt bra (om jag får säga så själv). Var lite bekymmer hur vi skulle lägga klädskåpet först, men detta alternativ blev nog det bästa. Till att börja med var jag också rädd att inte sängen skulle rymmas samt de båda borden bredvid, men det rymdes hur bra som helst! :)
 Spel och byxor

Hann vara en sväng via Suvikirppis idag. Detta kom jag hem med :).
 
 
Ett sällskapsspel för 2€ samt träningsbyxor för 3,50€.1,5 kilometer

Igår var det som vanligt mycket folk i simhallen. Dessutom spärrade de av så man bara hade en pytteliten del av 25 metersdelen att simma på. Det gjorde kanske inte så mycket för min del, men Johnny tycker bättre om att simma där än på 50 meters banorna. Men hade inget annat val än att gå till 50 meters banorna då. Är nog lite irriterande att simma där då det är mycket folk och man måste simma förbi, är ju lättare att simma förbi vid 25 metersdelen som är mycket bredare och inte indelad i banor. 1,5km blev det för min del.
 
Skönt att stiga upp till en ledig fredag. Idag ska jag träffa Tea samt lilla bebisen, ska bli roligt! Blir nog ett besök till gymmet också. 
 
Ikväll lägger jag upp ett nytt inlägg om ett rum i huset då och nu.
 
Ha en bra fredag!
 Spår i skogen

Kunde inte motstå att gå ut, fast mätaren nu visade -20,4. Blev en promenad runt skogen vår. 
 
 
Såg många intressanta spår. Var nog främst haren som varit i farten. Men såg också flera lo spår. Tur att katterna hållits inomhus då den har gått över gården. Skulle dock vara roligt att få se en lo i skogsbrynet, men tror nog jag helst skulle vilja stå inomhus och se på den :).Fast igen

Åhhh vad man kan bli irriterad på det här internet som bara far på och av. Har suttit nu i en timme och inte sluppit in, men nu äntligen gick det! 
 
Har ledig dag idag och imorgon, skönt. Gjorde inget speciellt igår kväll, fick sån huvudvärk att jag såg bara med ett öga på tv. Idag känns det dock bättre. Hade nog spelat för mycket Ticket to ride online. Var dock länge sen sist jag spelat, typ två år sedan. Så nu är jag fast igen. Måste nog ta ett spel snart :). Är så roligt!
 
Molly var så gullig igår då vi såg på tv. Hon skulle också vara med och lade sig ner mellan oss på soffkuddarna.
 
 
Idag är det inte lockande väder att gå ut, -19 grader! Brr. Men fint väder annars. Ska tvätta och sånt idag, kanske julgardinerna också kommer sig ner, får se. Ikväll blir det nog simhallen. Dagens loppissaldo

Slutade jobbet kl.9. For via Citymarket efter något ätbart och sen till gymmet. Var en timme i gymmet och sen på Basic 30 och Strechning 15. For sen via Adam o Eva. Dagens loppissaldo blev en blå Espirit topp för 2€ och en virkad duk för 2€.
 
 
Nu blir det nog lite vila så man kanske orkar göra något vettigt senare.
 
 Äntligen fick jag gjort det...

Idag har jag fått gjort något jag tänkt göra länge, nämligen skurat väggarna i duschen. Blev faktiskt lite renare där nu!
 
Försökte läsa nya Ellos katalogen också (fast jag inte ska beställa något!), men gick inte så bra då Whiskas också ville läsa :).
 
 
Ska slappa på soffan en stund nu. Sen blir det nattjobb 18-09. Får se när man kommer sig hem imorgon. Tror jag far direkt till gymmet efter jobbet (om jag orkar). Från kök till badrum och bastu

Idag tänkte jag visa hur det från början såg ut i nuvarande badrummet. Har hänt ganska mycket där kan man säga. Vårt badrum var till en början kök med en källare under. I golvet fanns en lucka ner till källaren. Golvet runtomkring luckan var ruttet och det luktade fuktigt nere i källaren. Senare då vi öppnade upp köksgolvet såg vi att det också fanns mögel där, så lika bra att riva ut allt som vi också tänkt göra. 
 
Så här har det sett ut under renoveringens gång:
 
Kaffepaus i det gamla köket.
 
 
 
Nu börjar det verkliga arbetet. Ut med allt! Hur många lager med tapeter och skivor har de haft på väggarna?? 
 
 
Pappa var en hjälpande hand och drog ut hundratals, ja om inte fler, spikar ur brädor och lister, det fanns spikar nästan överallt!
 
 
Borttagning av mellanvägg mellan kök och sovrum.
 
 
Till sist var allt golvmaterial borta och kvar var ett gapande hål ner till källaren. Källaren fyllde vi sedan igen med mycket grus. Sedan byggde vi upp nya mellanväggar ungefär där de gamla varit (mellan kök och sovrum). Förut fanns det också en wc som var ungefär halva vårt nuvarande sovrum, men den togs bort, samtidigt tog vi också ner spismuren. Lämnade bara stockväggarna kvar, resten byggde vi upp pånytt.
 
Idag ser badrummet (gamla köket) ut så här:
 
 
Själva badrummet är nog färdigt. Fattas ännu en torktumlare, men den köper vi i ett senare skede. Vi har högtalade i taket, men ingen stereo ännu. Är tänkt att man ska kunna ligga i bubbelbadet och lyssna till fågelsång...ja eller annan musik :). 
 
Bastun är ett av våra favoritrum och som verkligen blev precis som den skulle bli. Här badar vi åtminstone tre gånger i veckan.
 
 
En annan dag får ni se hur ett annat rum kom till.Dagens mattips

Nej det här är ingen matblogg, men tänkte ändå dela med mig av det goda vi ätit idag. Lagade en mumsig broilersoppa till middag. Jag satte helt enkelt i lite alltmöjligt som fanns här hemma, följde inget recept så det är bara att krydda efter egen smak. 
 
Gör så här:  Stek broilerstrimlor (min förpackning var 300g). Häll upp valfri mängd vatten i en kastrull. Sätt i buljongtärning samt krydda med curry, svartpeppar, lagerblad och paprikakrydda. Jag var lite lat av mig och lade sedan i en påse med färdigt skurna potatis samt soppgrönsaker. Satte också i lite frusen broccoli samt paprikastrimlor. Sedan lät jag soppan koka tills potatisen och grönsakerna var mjuka. Satte till sist i de stekta broilerstrimlorna. MUMS!
 
 
Nu efter gymmet blev jag snål på någonting gott så då blev det varsin smootie. Mixade ner 1 banan, 1 näve blåbär, 1 näve hallon, 1 näve jordgubbar, lite vaniljjoughurt samt lite mjölk. Slurp sa det och så var det slut! :)
 
 
Nu ska det bli skönt att avsluta dagen med bastu! Doften av klor, eller kanske lukten...

Igår kunde Molly njuta av klorlukten från våra simkläder. Förstår inte varför hon varje gång vi varit och simmat vill lägga sig ner och rulla runt på simkläderna. Är nog säkert lukten. Lite roligt ser det nog ut ibland. Igår var hon dock inte så sammarbetsvillig då jag skulle fota :).
 
 
Idag har jag jobbat 7-15. Måste väl laga lite mat nu innan Johnny kommer hem. Tror det blir gymmet lite senare. Inte roligt att köra fram och tillbaka, men vad gör man, vill man fara på SH´BAM så vill man och det har de bara måndag och onsdag kvällar.Kvisten då och nu

Tänkte göra en rundvandring i vårt hus. Mest blir det ju bilder från vardagsrummet, men nu ska ni få se lite annat också. Tar det från början, från att vi köpte huset tills idag.
 
Då vi köpte huset såg det ut så här framifrån och kvisten såg ganska så annorlunda ut mot vad den gör idag.
 
 
Inne i kvisten såg det ut så här innan renoveringen. Trappan upp till övrevåningen gick upp från kvisten. Det fanns också en liten skrubb under trappan. Under plastmattan på golvet fanns ett gammalt trägolv, detta ska återanvändas då vi lägger golv i gäststugan någongång.
 
 
Då man gick uppför trappan såg det ut så här:
 
 
Tyvärr var den gamla kvisten i dåligt skick, fukt hade kommit in lite här och där. Därför bestämde vi oss för att plocka ner den, då kunde vi bygga kisten så som vi ville samt flytta den mera på mitten av huset. Allt material sparade vi, så även dörrar och de flesta fönster.
 
 
Idag ser den ut så här:
 
 
Stor skillnad kan man tycka och visst blev det en del förändring. Ibland kan jag sakna den gamla kvisten, eller själva utseendet från utsidan. Men nog vill jag hellre ha en varm och fungerade kvist istället för den gamla och fuktskadade. 
 
Idag ser det ut så här inne i kvisten. Bakom spegeldörrarna har vi gömt bergvärmepumpen och flertal rör, där finns också lite klädförvaring samt elskåp. Under skohyllan finns en golvsil där man behändigt kan spola av skor eller liknande. Vi har dock inte använt vår så flitigt, beror nog på att skohyllan är där ovanpå.
 
 
Ännu är inte inredningen i kvisten helt färdig. Skohyllan ska inte stå där (den ska ut), ska nog byggas någon finare på ett annat ställe. Dessutom ska det byggas en eller två golvfasta bänkar med förvaring. 
 
 
 
För det mesta ser kläställningen ut så här. Fullproppad med kläder. Emellanåt hänger jag undan de kläder vi inte använder, men nu vintertid är det oftast fullt. Egentigen är denna klädförvaring endast tillfällig, köpte klädställningen hastigt och lustigt då vi flyttade in. Vet faktiskt inte riktigt hur jag vill ha klädförvaringen, kanske några krokar på väggen där i hörnet och skoförvaring under?
 
 
Dörren är jag verkligen nöjd över. Blev precis som vi tänkt oss. Den gamla har vi nog sparat, men denna är flera gånger tätare! Den är vit på insidan och gul på utsidan. Det var kanske inte den billigaste dörren, men smakar det så kostar det! Verkligen behändigt med dubbeldörr om man ska bära in stora möbler eller andra stora saker.
 
Blev visst ganska stor förändring på insidan också, men till det bättre tycker jag i alla fall. En annan dag får ni följa med till en annan del av huset.
 Simmat

Känner mig pigg efter att ha simmat 1 km samt varit på en halvtimmes vattenjumppa. Var som väntat mycket folk i simhallen, men det gick väl. Ska bestämma en dag nu när vi far nästa vecka igen. 
 
 
Blev faktiskt Rax efteråt. Klockan var så mycket och båda var hungriga så var ett enkelt val. Dock hade de höjt priserna. Nu kostade det 9,95 per person samt 1,95 för glass. Räknade ut att vi denna gång betalade 6 euro mera än förra gången!
 
Nu var det slut på ledig dagar. Ska till jobbet till 7 imorgon och sen har jag en natt, sen lite ledigt igen.Söndag igen

Skönt att få sova länge. Har nästan sovit 12 timmar inatt! :) Får se om man kommer sig till simhallen idag. Börjar vara en tid sen senast nu igen. Är väl säkert mycket folk där en söndag, men de får väl flytta på sig :).
 
Johnny sa just att de bjuder på kaffe och tårta vid en bilaffär istan, så måste säkert fara där via också, bara för tårtans skull då, behöver ingen ny bil.
 Lugn lördag

Har varit en lugn lördag. Har mest sett på tv, ätit god mat samt spelat Ticket to Ride. Skönt att inte ha några måsten.
 
 
Ha en trevlig lördagskväll!Ledig helg

Är så skönt med ledig helg. Var en tid sedan sist. Har inga planer för dagen, får se vad man hittar på. 
 Två ljuslyktor

Var till Fyndis idag. Fyndade två ljuslyktor på fot för två euro styck.
 En eftermiddag med William

Fick fara efter William (systers pojke) från förskolan idag. Han skulle förstås visa det ena och det andra innan vi kom oss iväg hemåt, men gick nog ganska snabbt ändå då jag sa att han nog hinner träffa sotaren om vi skyndar oss. Då vi kom hem till honom fick han se då sotaren sotade skorstenen, var nog ganska spännande, men det var inte bra då sotaren först stod ivägen så han inte såg någonting :). 
 
Ulli lagade en av mina favoriträtter, nämligen franskisar och korv. Glass blev det till efterrätt. Tack, tack, gott var det!
 
Var sedan dags att leka lite, så vi lekte en kort stund med några konstiga "småkryp" som körde omkring på en bana. Sen ville han att vi skulle leka med tågbanan också, men det hann jag inte med. 
 
 
Stockbilen som Johnny lagat åt William en gång i tiden står på hedersplatsen ovanför dörren i hans rum, kanske bäst att leka försiktigt med den :).
 Billiga hotell i Tammerfors?

I mars ska vi till Tammerfors på konsert. Borde snart boka hotell också. Frågan är bara vilket. Brukar bo på Scandic Tampere City, tror jag har bott där åtminstone tre gånger. Har surfat runt lite och kollat på olika hotell men alla är så dyra, 128-175€ per natt! Finns det inga under 100? Tror inte vi tältar denna gång, kan bli lite kallt :). 
 
Har någon tips på bra och billiga hotell i centrum av Tammerfors? 
 Jobbat färdigt för denna vecka

Skönt att vara hemma igen. Har jobbat 21-12, alltså natt. Sen hade vi personalmöte mellan 9.30-12. Blev inte så mycket klokare angående boendets flytt, men det klarnar väl småningom. Efter mötet for jag en sväng via GW-galleria samt Suvikirppis. Köpte lite behövliga saker samt en present från gallerian, på loppis hittade jag inget av intresse. Nu ska jag nog lägga mig raklång på soffan och se på något bra på tv! :)
 Dagen i bilder
Julen dansar ut

Julen smyger mig sakta men säkert ut ur huset. Lite ledsamt är det nog. Varför känns det alltid så roligt att plocka fram allt pynt, men sååå tråkigt att plocka bort allt igen? Tänkte att jag faktiskt ska få undanplockat det mesta idag. Inte bara sätta allt åt sidan utan faktiskt in i skrubben. Julgranen for ut igår, var nog skönt att slippa alla barr, som tur var det bara att öppna terassdörren och kasta ut granen, behövde inte gå igenom hela huset med den. 
 
 
Känns lite tomt nu där granen stått. Blir väl nog bättre bara jag bär ner de resterande barstolarna som ska stå där.
 
 
Utanför terassdörren finns nu en hel hög med barr. Skönt att ha dem ute och inte inne!
 
 
Är en fin dag idag. Om man ser riktigt nog kan man skymta den utkastade granen bakom gäststugan. Där får den ligga tills snön har smält och man kan föra den till skogs.
 
Ja är väl bara att sätta igång med städningen då, nu ska julen ut!
 Se men inte röra...

Nu börjar nog julgranen se lite vissen och hängig ut. Bollar har fallit på golvet (som tur bara plastbollar). Pärlbandet som går runt granen hänger lite si och så, delvis på golvet. Har visst varit nån katt i farten som har lekt med det :). Denna vecka åker nog granen ut, får se om vi orkar med det idag. Den står ju ändå bra där den står, ja om man inte rör i den förstås, då regnar det av barr. 
 Drömma får man...

Har alltid drömt om att ha ett härbre på gården. Såg ett på findit för en tid sedan och tänkte nästan ringa. Men bara nästan. Vet inte riktigt vad man kan tänka sig betala för ett sådant. Lite svårt att prissätta. Sedan ska man ju få hem det på något sätt också. 
 
Bild från Findit.
 
Har hört att det tidigare har funnits en (eller var det flera) bodar nedanför vårt hus. Tänk om de fått stå kvar, vad glad jag skulle ha varit då! Men de är tyvärr borta för länge sedan. 
 
Nu skulle jag nog inte placera ett härbre på samma ställe, kanske hellre någonstans högre upp på gården. Får se om drömmen går i uppfyllelse någon dag.
 
Ja nu vet ni vad jag önskar mig till födelsedagspresent/julklapp eller annan gåva. Skämt åsido. Men har någon en bod/härbre (eller vad de nu heter), som ni vill bli av med för en billig peng så hör av er!Bikinibyxor och tulpaner

Var en sväng via Adam och Eva idag, men gjorde inga fynd. Hämtade också ut ett paket från posten innehållandes en tröja samt bikinibyxor från hm.com. Tröjan var bra, men bikinibyxorna för små. Förstås. Vet inte var jag ska hitta  passliga. De jag har nu är hur bra som helst, men de börjar vara lite genomskinliga så skulle helst vilja ha ett par nya. (Har ingen lust att visa baken åt alla). Har en bra simdräkt, men den är så besvärlig att ta av och på. Vi far ganska ofta till Tropiclandia och andra badställen, förutom att simma brukar vi spendera mycket tid i olika bastun och då är det behändigt med en bikini som är lätt att ta av och på. Tips på var man kan hitta bra bikinis mottages gärna!
 
Mamma ringde och vips var jag i Västervik. Blev bjuden på mat. Ronja katten hade varit på besök tidigare på dagen, men hade förstås just gått hem tillbaka då jag kom. 
 
Var via Prisma och handlade på vägen hem och förutom mat kunde jag inte motstå att köpa några fina tulpaner också. Årets första.
 Kvällspromenad

Behövde lite frisk luft efter allt slöande framför tv:n så blev en uppfriskande promenad.
 
 
Nu blir det söndagsbastu. Skönt med ledig dag imorgon.Vilodag

Söndag idag. Betyder vilodag, det är precis vad jag tänker ha. Är trött efter två nätter på jobb. Tycker om de morgnar då jag slutar 7 och kommer hem och får slöa på soffan, får välja om jag vill se på tv eller bara sova. Idag såg jag först slutet av en film och sen kröp jag ner i den varma sängen. Är kanske lite piggare nu efter ytterligare två timmars sömn.
 
Var troligen den sista 16-07 dubbelnatten jag hade. Från och med månadsskiftet ser det ut som om vi endast kommer att ha 18-09 nätter, men man vet aldrig. Föredrar nog 18-09 nätter om jag ska vara ärlig.
 
Är dimma ute, var betydligt finare väder igår.
 Lillö idag

Var en sväng till Lillö idag, länge sen sist. 
 Tillbakablick 2012 Oktober-December

Här kommer sista delen av året som gått. Har du missat de föregående delarna kan du läsa dem här:
 
Januari-Mars
April-Juni
Juli-September
 
Oktober
 
Tog en cykeltur och njöt av höstvädret.
 
Sofia och Malena kom på besök och sov här över natten. Kissona blev lite förvånade då de fick nattgäster på vinden :).
 
Blev en ovanligt regning höst vilket ledde till stora översvämningar. 
 
Njöt av brasans sken.
 
Flög till Stockholm med Johnny, var på "We Love The 90´s" konsert till Globen, åkte tunnelbana och tåg samt hälsade på Inger.
 
Den första snön kom.
 
Molly badade bastu :)
 
November
 
Det nymålade skåpet bars in. Passar bra där framför stockväggen.
 
Hade grävmaskinen på besök. En stor sten flyttades på Johnnys initiativ till gräsmattan framför huset. Grävdes också belysning till nummerstenen ute vid vägen.
 
Det blev Allhelgona. Var och satte ljus på gravarna med mamma och pappa.
 
Firade farsdag.
 
Molly haltade, hade ett djupt sår på ena tassen, fick sövas ner. Jag var orolig då det tog så länge innan hon vaknade igen. 
 
Det var julöppning i stan med traditionellt fyrverkeri.
 
Mamma sydde draperi till lilla wc:n. Blev så bra! :)
 
Julbelysningen kom upp!
 
Var till frissan och senare på kvällen på julfest från jobbet.
 
December
 
Jessica fyllde år. Fick samtidigt besöka hennes nya lägenhet.
 
Det blev första advent och vi var på julmarknad till Botniahallen och Stundars.
 
Tog en promenad i den iskalla vädret.
 
For till Stockholm med Mia. Shoppade, var på flera julmarknader och hade roligt :).
 
Mera julpynt kom fram.
 
Hälsade på Malena i Jakobstad. Var och hälsade på tomtarna i Larsmo.
 
Såg på Luciatåget vid Veikars skola och vann flera fina lotterivinster.
 
Bakade mängder av julgodis.
 
Hade besök av Linda-Marie och Isac.
 
Julgranen klädd!
 
"Den stora julvandringen" gick av stapeln dagen före julafton. Var kallt! 
 
Det blev julafton och Molly lekte tomte :)
 
Julafton firades först med mat hos mamma och pappa. Sedan blev det julklappsutdelning hos Ulli o Ove. Senare blev det också julklappsutdelning hos Johnnys mamma och pappa. Fick se två tomtar. Undrar vilken som var den riktiga?? :)
 
Under mellandagarna blev det en del spelande. Här det nya Pampas spelet som Tommy fick till julklapp.
 
Fick besök av Malena, Sebastian och Sofia :).
 
28.12 firade vi att vi varit tillsammans i 11 år, med mat på Amarillo och bad på Tropiclandia.
 
Nyåret firades hos oss. Mia och Tomi bjöds på mat som också skulle ha räckt åt hela grannskapet. 
 
 Dubbelnatt

Har fortfarande sjukt i ryggen, men väst är det ju då jag sitter, så tur att jag inte har ett kontorsjobb :). Ska väl nog orka med dubbelnatt i helgen, men tar nog lite emot då jag imorgon jobbar tredje lördagsnatten i rad. 
 
Har inte gjort speciellt mycket idag, plockat upp och städat lite. Blev en sväng till närmaste matbutiken också. Kändes onödigt att åka in mot stan då jag ändå fick allt handlat i Kvevlax. 
 
Tänkte i något skede gå ut, men ångrade mig då jag såg att det blåste och regnade. Ser nog hellre på Mrs. Doubtfire på tv innan jobbet. 
 Tillbakablick 2012 Juli-September

I juli, augusti och september hände det en hel del saker, får se om jag får med det viktigaste :).
 
Juli
 
Var på Loppisrace i Purmo. Var lika roligt som året förut. Har verkligen blivit ett evenemang jag inte kan missa!
 
Hyllorna i skrubben kom upp.
 
Var på flera intressanta auktioner och kissona fick ett till klätterträd.
 
Var på marknad till Kristinestad.
 
Firade Mias födelsedag och jag hade sjukt i ryggen.
 
Systers pojke Jens blev konfirmerad.
 
Var på Storloppis i Jakobstad och hade en trevlig dag med Malena.
 
Johnny kapade till en sten och vips hade vi en fin sten att sätta husnummern på :).
 
Var på Lillö och njöt av sommaren, med sol, bad och att mata måsarna.
 
For till Jannes Saloon med båt från Vasa. Åt god fisksoppa!
 
Besökte Bostadsmässan i Tammerfors. Var kanske inte riktigt i min smak, men en del fina inredningsdetaljer såg man nog.
 
Var ut och körde en del med vår båt, men några långa turer blev det inte denna sommar.
 
Linda-Marie och Görans pojke Isac föddes 15.7. Jag fick förfrågan att bli fadder och såklart svarade jag JA!
 
Var på Q-stock festivalen i Uleåborg och lyssnade bl.a. på Amaranthe och Roxette.
 
Augusti
 
Hälsade på Cecilia då hon var på scoutläger på Storsand i Jakobstad. Tog oss också ett avsvalkande dopp.
 
På jobbet fick man "njuta" av en stor grop utanför fönstret.
 
Tea och Ville gifte sig 4.8 ♥.
 
William fyllde 6 år.
 
Var på Konstens Natt.
 
Träffade Malena och Sofia, var på en utfärd till Kokkola.
 
Årets höjdpunkt, Juthbacka marknaden! Gjorde flera fina fynd.
 
Johnny snickrade ihop ett roskistak.
 
Firade en fin Villaavslutning på Lillö.
 
Plockade lite blåbär hallon och kantareller.
 
September
 
1.9 hade de Öppet Hus vid Strömsö. Passade på och ta oss en titt tillsammans med MÅNGA andra.
 
Var på Skördemarknad till Stundars.
 
Målade skåpet som Johnny tyckte vi kunde elda upp :)
 
Jens fyllde 16 år.
 
Var en sväng till Tuuri och shoppade.
 
Var på auktion och fyndade mera skålar som jag samlar på.
 
Isac döptes och jag var en nervös fadder som höll i honom under dopet :).
 
Fick besöka kyrkan/kapellet ett flertal gånger under hösten från jobbet, dock i sorgens tecken.
 
Jag klöv ved. Var faktiskt ganska roligt :).
 
Så var det dags att ta upp båten igen. Slut på denna sommar :(.
 
Av veden vi klöv blev det en så här fin vedapino!
 
For till Seinäjoki med Linda-Marie och Isac. Åt god mat på Amarillo och fyndade på loppis.Dagens loppisrunda

Var på en loppisrunda till Seinäjoki idag. Ville kolla utbudet där då jag gick igenom alla loppis i stan igår. Gjorde inte många fynd, men två kuddöverdrag för 5 €/st fick komma med mig hem.
 
 
Molly tyckte det var ett bra köp! :)
 
 
 Tillbakablick 2012 April-Juni

 
April
 
Snö ännu i april...
 
Det blev påsk. For till Härmä och åt med Mia o Tomi samt till Hunurinjärvi. Besökte påskbrasan och hade feber.
 
 
 
Johnny fixade belysning i trappan.
 
Storhandlade på Ikea i Tammerfors :).
 
Vi flyttade äntligen in i huset! :)
 
Firade Johnnys 30-årsdag!
 
Det blev vår.
 
Var ut och cyklade och njöt av våren.
 
Maj
Huset såg ut så här från vägen.
 
 
Var på sommarens första auktion till Åminne. Köpte dock ingenting.
 
Systers flicka Cecilia fyllde hela 13 år!
 
Vi njöt av de första värmande solstrålarna.
 
Johnny lagade klart terassen. Nästa sommar återstår målning av räcket.
 
Firade min födelsedag.
 
Johnny lagade tak ovanför terassdörren.
 
Stenmuren förlängdes.
 
Juni
 

Gamla spisen på Lillö bars ut och in kom den som vi haft i vårt hus.
 
Blev dags att sjösätta båten. Var verkligen på tiden!
 
Tog farväl av Johnnys farmor.
 
Firade midsommar med Mia och Tomi.
 
For på den årliga semesterresan. Denna gång blev det Sverige, Danmark och Tyskland.
 
I Fredrikshavn.
 
Skagen
 
Legoland
 
Campade i Kiel, dock inte med den här bilen o husvagnen :)
 
Sedan blev det Hamburg där vi också campade en natt.
 
Var också en sväng via Lübeck innan vi for över till Danmark igen.
 
 
Vi bodde på en camping i Hundige, lite utanför Köpenhamn. Sedan tog vi tåget in till centrum och såg Köpenhamn på en dag.
 
Var nog en av de bästa semesterresorna hittills. Mycket shopping blev det inte, men betydligt mera hann vi se.
 Ätit god mat

Denna kväll har spenderats hos Johnnys morbror och fru. Tack för god mat! Kunde nog njuta av maten fast jag hade sjukt i ryggen och måste stå emellanåt. Blir nog vågrätt läge resten av kvällen. Frågan är bara var jag ska ligga inatt, sängen är för mjuk och golvet för hårt...blir väl nog sängen i alla fall :).
 Tillbakablick 2012 Januari-Mars

Här kommer en tillbakablick över januari-mars. Har nog hänt en del under året så delar därför upp återblicken i flera delar.
 
Förra årets tillbakablick kan du läsa här:
 
Tillbakablick del 1/3 2011
Tillbakablick del 2/3 2011
Tillbakablick del 3/3 2011
 
Januari
 
 
Så här såg det ut i vardagsrummet.
 
Var en sväng till Lillö
 
Golvet började läggas på övrevåningen.
 
Lilla wc:n kaklades.
 
Började lägga upp tapeterna.
 
Var till Helsingfors på kurs från jobbet.
 
Lister började komma på plats.
 
Var och lyssnade på Amaranthe då de spelade i stan.
 
Februari
 
Målade stockväggen på vinden.
 
Var ännu fullt med saker i vardagsrummet.
 
Jag och Sofia for till Ekenäs för att hälsa på Malena med familj. Roligt hade vi! :)
 
Innerdörrar kom på plats.
 
Golvet lades på nedrevåningen.
 
Kissona hade besök av grannkatten :)
 
Mars
 
Var till Uleåborg. På samma gång passade vi på att vara till snöslottet i Kemi samt en sväng över till Sverige och Haparanda.
 
Sov på badhotellet Eden i Uleåborg. Syftet med vår resa var såklart Nightwish konsert.
 
Källarluckan kom på plats.
 
Äntligen fick vi vår trappa upp till övrevåningen!
 
Målade golvet i sovrummet vitt.
 Ticket to ride

Har spelat Ticket To Ride idag, alla fyra :)
 Nyårsfirande

Då är det ett nytt år igen. 2012 gick nog otroligt snabbt, men det gör alla år nuförtiden.
 
Firade in det nya året tillsammans med Mia och Tomi, vilket har blivit en tradition. Maten skulle nog ha räckt åt alla grannar också, så idag behöver vi inte fundera på vad vi ska laga för mat :).
 
Till förrätt blev det hummersoppa med ostpinnar. Varmrätten bestod av köttbullar, prinskorvar, olika sorters snittar, kalkon, gravad lax, grönsallad, potatissallad samt vildsvinskorv. Efterrätten var mangofromage med en chokladstjärna ovanpå. MUMS!
 
 
Molly var också snål på mat och hoppade nästan upp på bardisken, det var bara fem före att hon skulle ha sprungit iväg med en kalkonskiva, hon satt på en bar stol bredvid och snålades. Så under kvällen fick hon nog en smakbit eller två. Whiskas såg vi inte mycket av, hon låg och sov i storskrubben.
 
Spelade också lite Blokus. Är verkligen ett roligt spel!
 
 
Sedan såg vi på lite roliga filmer på datorn :).
 
 
Vi stöpte också tenn. Vad det nya året har att erbjuda vet jag inte riktigt...mitt tenn såg ut som en delfin eller annan fisk.
 
 
Sedan var det dags att skjuta lite raketer. Eller ja, några raketer hade vi inte, bara några grytor. Kunde också njuta av andras raketer så räckte nog till.
 
 
Efter fyrverkeriet åt vi lite chips och såg på American Pie 1. 
 
Tack Mia och Tomi för ett lyckat nyår. Vi gör om det nästa år...ja eller i år blir det väl :)RSS 2.0