Golvet igår

Så här långt hade de kommit med golvet igår kväll.

Källarluckan är också på plats. Fast någon direkt källare finns ju nog inte, är ju bara ett litet hål :). Ska väl nog rymmas en potatissäck eller två där samt lite annat smått o gott.

Får se nu om de får golvet färdigt lagt i detta rum ikväll. Sen återstår bara vårt sovrum.


Nytt i garderoben

Har fått uträttat en del idag. Har nästan packat färdigt tills fredagen samt fört bort glasburkar, konservburkar och tidningar som vi samlat på oss sedan nångång i höstas. For till HM för att hitta ett par likadanna jeans som jag har, men kom ut med en jeansskjorta istället.

Maten blev billig på Prisma, fick till o med tillbaka pengar! Hade pantat flaskor för 36€. Känns nog som alla stirrar på en då man kör in på Prisma med kundvagnen proppfull av flaskor. Var till o med en som arbetade i flaskreturen som kommenterade att jag nog får mycket pengar nu :).

Nu är jag vrålhungrig så nu ska de bli gott med mat...fast måste vänta en timme innan det är färdigt...


Nytt i garderoben
Tidig väckning

Blev tidig väckning på jobbet idag, närmare bestämt kl.4. Så nu är jag nog lite trött. Får se om jag tar mig tid att sova en stund på soffan, har dock tänkt göra en hel del idag så får se om jag hinner.

Var lite dimmigt på vägen hem. Ovanligt ljust också för att vara lite över 7 på morgonen. Men det börjar väl nog bli vår snart :).


Natt 2/2

Sov faktiskt 1 timme på förmiddagen, men känner mig inte speciellt pigg för det. Har skottat hela gården tills svetten rann, vägen fick lämna oskottad, det är ju ändå Johnnys uppgift att ploga den ;).

Snart är det dags för nattjobb igen. Jobbar inatt samt 12-20 på torsdag, på fredag bär det av till Uleåborg! Väntar så! :)

Två bilder från igår:


Spagettiburk

Köpte en burk med vaniljkex åt Johnny i Ekenäs. Nu när kexen är uppätna tror jag detta blir en bra spagetti burk! :)


Godmorgon!

Idag kan man verkligen inte säga att det är fint väder. Nej, usch vilken snöyra. Var konstigt nog inte så värst mycket drivor efter vägen då jag kom hem från jobbet just, men tillräckligt. Är ju bra väder på så sätt att jag behöver inte gå ut om jag inte vill. Ska nog börja med att slänga upp benen på soffan och vila lite, får se sen vad jag hittar på, ska ju till jobbet igen till kl.16.


Molly trivs bra på diskmaskinen som tillfälligt är utflyttad på golvet.
En solig dag med busiga katter

Har verkligen tagit vara på det fina vädret idag. Var ut på en kort promenad. Träffade lite grannar på vägen som följde med till oss och såg hur renoveringen framskridit sedan sist de var hit och såg.
Sedan har jag varit ute på gården större delen av dagen och busat med katterna samt läst lite. Grannkatten var så gullig och bara mjauade och ville leka med Molly o Whiskas.

Nu är det snart dags för natt 1 av 2. Hoppas ni alla får en bra kväll, själv hoppas jag på en lugn kväll på jobbet.
Fint väder och kattbesök

Vilket fint väder vi har idag, men kallt, visade -17 nästan -18 grader för en stund sedan.Molly o Whiskas nya kompis är här idag igen. Tror det är nån grannes katt, men den kan inte vara så gammal. Pratglad är den och kommer och stryker sig längs benet bara man går utanför dörren.Molly satt och pratade med den en stund. Hon höll sig lugn då jag satt och pajade henne, men hon hade nog "tuppkam" på ryggen, men hon fräste inte, de bara mjauade åt varandra.Tror nästan den andra katten kan vara på jakt efter nån frass för hon bara mjauade högt utanför föjsdörren så det hördes långa vägar (så som Molly mjauade före vi opererade henne).

Ska först kl.16 till jobbet idag, får se vad jag hittar på tills dess...
Golvet lagt i vardagsrummet

Nu var man färdig bastad! :) Var nog skönt att tvätta bort all "skit" från jobbet, håret luktade i alla fall inte så gott. Fick dock gå ensam i bastun då Johnny passade på att gå där hem hemma. Nog behändigt då man bara kan trycka på en knapp och så kommer bastun på, ångrar inte att vi valde el-bastu istället för ved eldad.

Idag blev också golvet färdiglagt i vardagsrummet.
Uppfriskande promenad

Var ut på en uppfriskande och välbehövlig promenad. Kom på att jag skulle gå och hälsa på Mia och se hur renoveringen framskridit.
De hade fått tapetserat i köket aulan där uppe samt i mittersta rummet på vinden. Blir nog fint! :)


Köket


Aulan på vinden

Nu blir det snart bastu! :)


8-16

Har jobbat 8-16 idag. Synd att vara inne en fin dag som denna, men var faktiskt ut och skottade lite snö på jobbet.Nu då jag var in i huset såg det ut så här:Går nog snabbt framåt med golvläggningen. :)


Golvläggning påbörjat på nedrevåningen

Idag var dagen kommen, dagen då vi kunde börja lägga golvet på nedrevåningen.


Är nog nöjd med golvet. Molly tyckte tydligen det var skönt att ligga på underlagsgolvet :).


Jobbat

Har jobbat 7-15 idag. Dagen gick relativt snabbt, men har haft sjukt i magen hela dagen och har det ännu. Vaknade i natt av att det tog så sjukt, vet ej om det är magsjuka eller något annat. Får väl vänta och se.

Köpte lite blommor igår. Börjar nästan kännas som om våren snart är här då man kan köpa pärlhyacinter.


Fogat

Nu är kaklet i köket fogat också :).

Snart är det dags att lägga golvet på nedrevåningen :). Det måste vara lagt innan vi får trappan, och trappan är klar om ca 2 veckor.


Handfatet

Så här ser alltså handfatet, eller skålen ut. Blev en i glas nu fast jag egentligen hade tänkt köpa en i vitt porslin (fast då det inte fanns några vita i rätt storlek o prisklass). Detta kostade 59€.
Säg nu, är det för litet? Ska ju rymmas en kran bakom också. Dessutom vill jag nog ha plats för en tvål kopp på bordet också. Handfat som vi sett på är alla åtminstone 10cm bredare och då kommer de ut till kanten på bordet (dessa har dock kran ovanpå själva fatet). Har inte tänkt tvätta håret i fatet, oberoende vilket fat vi skulle sätta dit så skulle det vara för litet för att man skulle kunna tvätta håret i det. Huvudsaken man kan tvätta händerna!
Tolkki och Seinäjoki

Nu först kom jag hem. Blev en spontan roadtrip till Tolkki och Seinäjoki.I Tolkki fanns fina möbler. Speciellt hörnskåpet skulle jag vilja ha.
Då jag nu kommit mig så långt som till Tolkki så var det inte så lång väg kvar till Seinäjoki, så for dit. Var via ett loppis, men hittade inget. Det var ju egentligen till Hong Kong jag skulle så for dit. Där hittade jag ett fint glas handfat, inte så stort, men exakt vad jag tänkt mig dessutom var det ganska billigt så köpte det.

Johnny påstår nu att det är FÖR LITET, så vet ej vem som får sin vilja igenom...Visar en bild på fatet lite senare.
Gymmet nästa

Fredag idag då. Ser dock inte framemot helgen då jag måste jobba, ser framemot nästa helg då vi ska till Uleåborg fre-må. Tror bestämt jag ska fara på jumppa idag. Var inte en enda gång förra veckan och har inte varit alls denna vecka ännu.

Har nu sett alla säsonger av Tre Kronor, snyft. Ska börja se Rederiet från början nu istället :).
Satt upp kakel i köket

Nu är kommoden på plats, fattas dock handfat och kran. Alla lister är på plats runt dörröppningen också.
Ikväll har de börjat lägga kaklet i köket.

Är nog nöjd med valet av kakel. Har vetat i flera år att just det där kaklet vill jag ha i mitt hus. Dyrt blev det inte heller, 49€ för 2 kvadrat. Då vi frågade på K-rauta hade de bara en sort (likadannt) som kostade över 200€/kvadrat! Måste därför rekommendera Vasa Färg, där får man alltid bra betjäning och de har oftast förmånliga priser.
Sökt handfat

Har varit och sökt handfat idag igen. Inte lätt att hitta något fat som passar. Var till fem olika ställen och hittade endast ett som kanske skulle duga. Men det finaste och storleksmässigt mest passande är nog ett fat som jag sett på nätet. Måste nog fundera vidare på vilket vi vill ha.

Var till nya Lidl också. Oj vad mycket folk, och köer! Köpte nog lite smått o gott. Då jag var så nära Eva o Adam så måste jag ju gå in dit också. Hittade lite läsbart.Får se om jag kan sova efter att ha läst de där böckerna :). Nog tror jag det, intressanta verkade de vara i alla fall. Dessutom kostade de bara 50cent styck.
En ledig dag

Är ledig idag och imorgon, så skönt, för sedan väntar 6 dagar med arbete. Ska fara och se till nya Lidl som öppnat i gamla K-rauta huset. Ska också fara till RTV och se om de har något passligt handfat till wc:n.
Ikväll

Är inte så trevligt väder ikväll snöar som bara den!Molly satt och funderade om hon skulle gå ut eller inte.
Ikväll städas det inne i huset. Johnny håller också på och modifierar komoden lite så man kan dra rör upp till handfatet som kommer ovanpå komoden.
Crack your colour

Köpte ett nytt nagellack idag.


Blev ganska häftig effekt då jag först målade med vanligt svart nagellack och sedan detta ovanpå. Men det blev nog inte riktigt som på reklamen, tror jag måste lägga ett tjockare lager av "crack your colour" för att det ska bli riktigt bra.Fanns också andra färger, tror nog jag ska köpa en annan färg också, frågan är bara vilken...
Onsdag

Tog en stund innan jag kom mig hem från jobbet idag. Mötet skulle sluta 11.15, men vi var klara 11.30. Då tänkte jag fara till loppis, men de öppnar först 12 så blev att fara en sväng till stan och Anttila o Seppälä. Hittade bara lite smått att köpa, som ljus och nagellack. Sen for jag till Suvikirppis. Var många tomma hyllor igen, hittade inget av intresse.

Nu är jag hungrig så blir att äta makaroni-broilersallad från igår. Sen ska jag bara slappa framför tv tills Johnny kommer hem :).


Nytt projekt

Har lagat färdigt dörren till skåpet på snickarkursen. Har dock inte satt några gångjärn eller beslag på ännu, det får vänta till våren/sommaren då jag kan ta ut hela skåpet på gården och tvätta av det och måla det.

Behöver alltså hitta på något nytt att laga tills nästa gång. Nästa vecka har vi ingen kurs pga sportlov, men följande vecka är det kurs igen. Tänkte då börja laga en botten samt bordsskiva till följande skåp.Ser väl kanske inte så fint ut just nu, men det kan ju bli. Med lite vit färg så blir det nog bra. Ena dörren sitter löst, men huvudsaken den finns kvar. Har inte lust att göra fler dörrar just nu.

Kom att tänka på att skåpet kunde bli tv-bord i mittersta rummet på vinden. Då skulle jag ju slippa köpa ett nytt bord :). 

Tycker det är bra då man kan ta tillvara gamla möbler, då slipper man ju köpa nya. Vi har väl nog möbler så det räcker (förutom en ny soffa). Får se om alla möbler ryms in i huset. Vi har ju möbler lite här och där, vissa i föjset, andra på föjsvinden, några inne i huset och en del hos Johnnys föräldrar. 
En solig dag

Vilket fint väder vi har idag, känns nästan som vår. Några plusgrader, takdropp och en värmande sol.Handfat, kran och wc

Idag börjar jag först 20.15, skönt! Borde få något gjort här hemma idag, dammtussarna blir bara fler och fler under bordet.

Såg på flera sorters handfat igår också. Är inte lätt att hitta det rätta som passar. Fatet ska vara runt och passa ovanpå kommoden. Lättast vore ju om man kunde prova ovanpå kommoden och se om handfatet passar eller inte, men är inte så lätt att släpa med sig kommoden till butiken eller flera olika handfat hem. Ungefär ett sånt här handfat vill jag ha. Dock en annan sorts kran.

 
Här är en kran som jag skulle kunna tänka mig...

Började fundera över wc-byttan också. Vill inte ha en likadann som i badrummet för egentligen tycker jag att den är ful. Fick ju inte välja utseende på den i badrummet så nu tänker jag välja hurudann bytta vi ska ha i wc:n på vinden.

En sån här wc-bytta har vi i badrummet.


Den i badrummet kommer från IDO och det gör även denna:Tycker mera om den här wc-byttan för den är lite mjukare i formerna och inte så rak och fyrkanting (inte så modern) som den vi har i badrummet.

Ja får väl fundera vidare, men snart måste vi nog bestämma oss...
Beställt kakel till köket

Har jobbat 7-14.30 idag, men kom hem först nu 17.45. Vi har varit och sökt efter kakelplattor till köket samt lite andra saker. På fjärde och sista stället hittade vi rätta sortens plattor, till rätt pris samt att de skulle komma imorgon. På alla andra ställen var det flera dagars leverans tid men vi ville ju ha plattorna så snabbt som möjligt.Så här ser kaklet ut.

Nu ska jag slänga i mig lite mat (tur vi hade mat från igår). 18.30 börjar snickarkursen så blir lite bråttom!
Semestern slut :(

Då var semestern slut, jobbar 7-14.30 imorgon. Kunde nog ha haft ledigt några veckor till, men egentligen har jag nog hellre längre ledigt på sommaren och bara 1 vecka ledigt på vintern. Avslutar semestern med en varm bastu och sedan något bra på tv.
Inne i huset idag

Tar det mest lugnt idag. Har sjukt i nacken av tågresan, är därför jag har huvudvärk också. Har packat upp och tvättat lite kläder samt haft lite besök.

På vinden fortsätter de med att lägga upp de sista listerna.


I storskubben.


Det blev en viss nivåskillnad på golvet, därför kom den ena tröskeln högre upp än den andra. Men är nog inget man tänker på i första hand. Golvet är alltså lägre ner i det större sovrummet samt storskrubben. Vi har alltså lägre i tak i köket och vardagsrummet där nere. Taket är lägre där eftersom vi lämnade kvar de gamla takbjälkarna och eftersom de hade formen av en banan så måste vi sänka taket för att få det rakt.Nu är golvet till nedrevåningen hämtat. Vi måste ännu hämta underlagsgolvet som kommer i slutet på nästa vecka innan vi kan börja lägga golvet. Då vi lagt golvet oljar vi in det ett sista varv, i vårt sovrum målar vi golvet vitt.

Lade mattan på plats i badrummet. Den får vara där nu. Kanske jag hittar ett annat ställe att lägga den på då vi flyttat in. Man kan vända på den och använda båda sidorna. Just nu ville jag ha vita stjärnor med blå/svart botten. Vänder jag på den blir stjärnorna blå/svarta och botten vit.
"Nytt"Fyndade en fin Gripsholm matta i Salo. Den var på rea så kostade bara 17,90€ :)Fina ljusmanchetter för 2€ st.Köpte 3 st gardinkappor 104x28cm för 8€ styck från loppis. Hoppas de passar i de mindre fönstren på vinden.Hittade en intressant bok på ett antikvariat för 2€, boken är från 1903.Den här prydnaden hittade jag i en kombinerad blom och inredningsbutik.
Ekenäs resan i bilder

Borta bra med hemma bäst

Nu var man hemma igen. Måste nog säga att det var ett mycket trevligt besök hos Malena! :) Kul hade vi! Var som vanligt roligt att vara borta från vardagen, men är nog skönt att komma hem och få sova i egen säng. Lägger in lite bilder imorgon, nu ska jag slänga mig i soffan och ta det lugnt innan det är sängdags.
Sista dagen i Ekenäs

Igår kväll blev det äntligen lite bowling :) Sofia vann!
Nu blir det rundtur i Ekenäs city och säkert något loppisbesök. Kl. 16.37 far tåget hemåt igen, hemma är man väl först en 23 tiden. Ska passa på och njuta lite extra idag då semestern börjar gå mot sitt slut.
Så här såg det ut igår kväll då vi skulle sova :)Loppisrunda i Salo

Idag blev det en loppisrunda till Salo. Hade lite problem med att hitta den ena loppisen, men hittade till sist. Var till 3 olika loppis och två av dem var riktigt bra. Jag köpte dock bara tre stycken virkade gardiner som ska hänga i de små fönstren på vinden. Var också in till en inredningsbutik som hade slutförsäljning, där hittade jag en Gripsholm matta med stora stjärnor på för halva priset. :) (bild kommer sen nån dag).

Ikväll har vi bokat en bowlingbana, då det inte blev någon bowling igår. Ska nog bli kul med lite bowling! :)
En trevlig kväll i bra sällskap

Det blev ingen bowling igår då det inte fanns några lediga banor, men det gjorde ingenting. Det blev istället en långpromenad i snöovädret. Sen spelade vi lite sällskapsspel som Blokus och Alfapeth. Dagen avslutades med en bra film "Abduction".

Idag blir det loppisrunda i Salo, sen får vi se vad annat vi hittar på :)
Framme i Ekenäs

Nu är vi framme i Ekenäs hos Malena. Resan ner med tåg gick nog bra, men vi hann just och just med tåget i Karis. Men huvudsaken vi kom oss fram :) Ikväll blir det bowling och filmkväll.


Ekenäs nästa

Hoppas jag har packat ner allt nu. Snart bär det av mot Ekenäs för att hälsa på Malena och lilla S. Kl.15.22 borde vi vara framme, men före det väntar en 6 timmars resa med tåg och 3 byten. Får hoppas vi hittar fram. :)Hemma  är jag igen kl.22.22 på lördag.


Ekenäs hamn då vi var dit i Oktober förra året. Ser nog säkert lite vintrigare ut nu skulle jag tro.
Packa pappas kappsäck (eller egentligen nog min egen) :)

Ikväll är det packning som gäller för min del. Far ju till Ekenäs för att hälsa på Malena imorgon :). Ska bli så roligt! Sofia och jag far med tåg dit, så behöver inte bekymra oss över väglaget.  

På vinden inne i huset fortsätter de med dörrmonteringen. Trösklar limmas och dörrkarmar sätts på plats.

Nu ska jag återgå till packningen, tar väl med för mycket som vanligt :).
En blompall

Köpte en blompall från Minimani igår, tyckte den var så fin så kunde inte motstå att köpa den. Just nu står den i fönstret brevid kakelugnen.Såg att julkaktusarna har fått små små knoppar nu igen, tydligen har de mått bra i badrummet. Hoppas nu den här trivs lika bra i vardagsrummet.
En present till

Har burit upp en del saker till storskrubben idag. Saker som väntat länge på att få komma upp på vinden. Fastän skrubben ser stor ut just nu tror jag nog den kommer att bli allt mindre ju mera saker vi lägger in dit, och saker att lägga dit, det har vi nog.

Molly o Whiskas fick också en fin Alla Hjärtansdags present, nämligen en gemensam matskål :)
Några handtag på plats

Igår kväll städade jag samt torkade golvet i storskrubben. Det värsta dammet försvann väl, men då man drog med handen efter golvet så såg man att det fortfarande var lite dammigt. Tar väl nog sin tid innan allt byggdamm är borta.

Kararna fortsatte lägga in dörrkarmar och dörrar på vinden igår. Några handtag kom också på plats.Är nog nöjd med mitt val av handtag. :)Smaskig bakelse

Fick inte det jag önskat av Johnny, nämligen blommor, men fick en sån här istället :)Smaskig var den! :)

Jag bjöd på potatis, nötstrimlor i sås och sallad, sen blev det mangofromage till efterrätt.
Tack Mia!

Tack för den fina vän-gåvan och tack för att jag har en vän som du.
Handtag

Nu har vi köpt handtagen till innerdörrarna. Vi var väl inte direkt överens, men det var jag som fick som jag ville. :) Lite gammaldags modell blev det.
Lampfynd

Var till Eva o Adam. Fyndade en fin bordslampa. Dessutom var den samma modell som den större lampan som jag köpte i höstas, bara att denna var mindre. :)
Får se var jag lägger den, sedan inne i huset hittar jag nog säkert en bra plats åt den. Tyckte nog den var värd 10€.
Alla Hjärtans Dag

Tror det får bli en stadsdag idag. Ska fara och se på dörrhandtag till innerdörrarna. Det lutar nog åt att vi köper de från Clas Ohlsson, men ska se lite vad de har på några andra ställen först.

Idag är det också alla hjärtans dag, får se om han kommer hem med det jag sa, annars blir det nog synd om honom, he he :) Får se om jag har motivation till att laga något smaskigt till middag, blir nog något annat än pizza i alla fall.
Snickarkurs 13.2

Har varit på snickarkurs ikväll. Johnny tog med fräsen hemifrån så vi fick något gjort på kursen då de inte har ordentliga verktyg och tillbehör där. Johnny slipade på sina knivar samt hjälpte mig med skåpdörren.
Nu har jag limmat ihop dörren, börjar inte vara mycket kvar innnan den är färdig. Nästa gång ska jag borra några hål och lägga tappar så den säkert håller ihop.
Innerdörrar på vinden

Nu är de första innerdörrarna på vinden på plats, dörrarna till båda skrubbarna. Fattas dock handtag samt lister runt dörren ännu.


Vinter på Lillö

Var till Lillö och kollade läget. Där var det vinter! Skulle ha velat gå ut på isen, men var så mycket snö så skulle nog ha haft skorna fulla med snö innan jag kommit mig halvvägs ut.

Såg fyra havsörnar ute på isen, men de var så långt ute så gick inte så bra att fota dem.Sen blev det pizza vid Dallas. Länge sen man var dit sist, men lika gott som vanligt var det.


Far till Lillö

Vad gör man en ledig måndag som denna då? Jo man far till Lillö! :) Mamma o pappa kommer efter mig efter nån timme. Är en tid sedan jag var dit så ska bli roligt att se om det finns nån is, för senast jag var dit fanns det nästan ingen.För en månad sedan fanns det så här mycket is, inte direkt nån is jag skulle ha velat gå på då det var öppet vatten bara nån meter utanför stenarna.
Soffor och lite andra saker

Här är lite saker eller möbler som jag skulle vilja ha. Ett nytt soffmöblemang står nog högst på listan, men vi har lite svårt att komma överens om vilken färg samt material soffan ska vara i. Jag vill ha vit och Johnny svart. Läder är nog mest praktiskt, men finns mycket snyggare soffor i tyg än i läder. Tror det blir en 3 personers soffa och två länstolar, ryms nog inte en 3 samt en 2 personers soffa i vardagsrummet.


Hylla från Hobbyhall.


Bokhylla Ikea.


Ektorp soffa Ikea, finns också i svart. Skulle vilja ha en likadann, men tror dock inte jag hittar någon liknande i läder...


Tv-bänk Hobbyhall.


Den här soffan ser också ganska bra ut...och den är i läder.


Finns ju också vita "mekanism" lädersoffor med som man kan höja upp benstöd på, skulle ju nog vara ganska praktiskt med tanke på hur mycket jag vill ligga i soffan men då ryms ju ingen annan att sitta där samtidigt. Denna soffa finns på Masku.

Tror det får vara färdig funderat för idag, ska ju inte precis köpa något av det här i morgon. Hinner nog tänka igenom saken innan soffköpardagen är här. Nu blir det istället lite avkopplande bastu! :)
I kristallkronans sken

Hängde upp kristallkronan på vinden, tyckte det var onödigt att den låg och "skräpade" i föjset nu då vi bytt lampa ovanför matbordet. Inne i huset kunde man ju dessutom koppla i den så man fick njuta av dess ljus. Egentligen är det meningen att lampan ska hänga från en krok som är fastsatt i stocken i taket, men någon krok har vi inte satt dit ännu så därför hänger lampan där den hänger. Får se var den hamnar till sist, tror jag ska ha den ovanför soffbordet i mittersta rummet på vinden.

Utvilad och mera lister

Sov som en stock inatt, vaknade inte en enda gång före jag steg upp 11 timmar senare, var nog tydligen trött. Idag ska jag nog måla den vita stockväggen ett tredje och sista varv, men ids inte börja på med det nu då vi snart ska fara och äta.

Nu är alla lister på plats i storskrubben.
Idag håller de på och sätter upp lister i båda sovrummen på vinden.
Deltävling 2

Sitter och ser på Melodifestivalen deltävling 2 från SVT. Tycker inte det var så mycket att höra på idag. Fanns ingen WOW låt, men David Lindgrens låt Shout It Out var ganska medryckande. Tror inte jag orkar se det till slut, bandar in programmet ändå. Är lite tråkigt att sitta ensam och se på tv, Johnny gick o sova då han inte ville se på programmet. Så tar nog och säger Godnatt nu.
Målat, lackat och haft besök

Har "arbetat" hela dagen fram tills nu. Ja med lite avbrott för mat och husvisning. Ulli, Ove, Jens, William och Anselm var hit en sväng och såg på huset. Alltid trevligt då man får besök! :)

Målade den vita stockväggen ett andra varv.
Burken med lack som jag skulle lacka med visade sig vara brunt lack, men som tur hittade Johnny två öppnade burkar med genomskinligt lack där hemma så jag kunde börja lacka stockväggarna i alla fall.Lackade mellan stockarna på denna stockvägg så att lindrevet och mossan som finns bakom ska hållas på plats.Lacket tog slut så hann bara lacka halva väggen.

Nu är också alla taklister uppe i mittersta rummet på vinden.
Nu förtjänar jag nog en fastlagsbulle efter allt jobb. Tror det blir att slappa resten av dagen och se något avsnitt av Tre kronor. Ikväll kommer ju Melodifestivalen igen, alltid intressant att se på Sveriges uttagningar till skillnad från Finlands som jag knappt sett på nångång.
Lördag morgon

Skönt att vakna upp och veta att man flera lediga dagar framför sig :). Johnny sover ännu, men jag tyckte det var onödigt att ligga i sängen klarvaken så jag steg upp. Whiskas har stört mig större delen av natten med sitt mjauande om att hon ville gå ut och Molly har legat på min kudde, men känner mig pigg i alla fall.  Har inga speciella planer för dagen, vad jag vet. Ska väl kanske lacka ena sidan av stockväggen och dra på lite mera vit färg på den andra.
Fredagskväll :)

Molly och jag sitter och väntar på att Mia ska komma hit :)
Elektrikern varit hit

Elektrikern har varit här två gånger denna vecka och fixat med elen på vinden. Tack!

Fråga inte hur många uttag vi har i varje rum, tror nog vi har så det räcker o blir över, kanske 20 eller nåt liknande :). Ska nog räkna hur många uttag vi har någon dag, undrar hur många vi har i hela huset...


Jobbat natt och nu SEMESTER!

Kom just hem från jobbet. Får se om jag tar mig en tupplur eller inte. Tror jag ska fara på jumppa kl.11, sen blir det nog en sväng till butiken. Men först av allt ska jag koppla av och se på något bra.Nu har jag dessutom SEMESTER!!! På jobb igen 20.2.
Drevat stockväggar

Har drevat färdigt stockväggen idag. Lindrevet räckte också till en annan stockvägg på vinden som jag först hade tänkt lämna som den var, men bestämde mig för att dreva den väggen också.

Nu blir det att söka sig mot jobbet, jobbar 16-07 inatt, sedan har jag en veckas SEMESTER!!!


Vinter


En torsdag

Skönt med en halv ledig dag idag, ska ju först till kl.16 idag. Är inte van att jobba flera morgonturor i rad, fastän det bara var två. Tycker inte jag har fått gjort något på två dagar. Ska nog plocka upp lite och städa idag, kanske dreva stockväggen.

Men först ska jag passa på och se på Top Model Sverige och Mammor och Minimodeller, program som inte Johnny vill se på :).
Trött efter en lång arbetsdag

Jobbade 8-16 idag. Hann vara ut och gå med en klient i det fina vädret, men det blåste nog lite kallt. Måste vänta 40 minuter innan jag blev hämtad från jobbet, suck. Sen for vi via butiken och nu får Johnny laga mat, jag tänker slänga upp benen i soffan och vila en stund. Trodde jag hade ledig kväll ikväll, men så visade det sig att vi ska ju bort ikväll. Jag som hade tänkt dreva stockväggen, men får göra det imorgon på dagen om jag orkar och vill, ska ju först på jobb kl.16 imorgon.För en tid sedan tog jag ett foto på huset från en vinkel jag sällan tar foto. Oftast blir det ju taget från andra sidan eller framifrån. Speciellt vintertid vill man helst inte gå på den här sidan om huset då det är fullt med snö där. Tycker också bättre om andra gaveln på huset eftersom jag inte är speciellt förtjust i den "moderna" terassdörren på denna sida.

Från denna vinkel syns också skorstenen bra, den syns inte från vägen då den är så långt nere i hörnet på taket. Någongång kommer det att komma en terass som börjar ungefär vid terassdörren. Ännu har vi inte bestämt hur stor terassen kommer att bli, tror nog inte det blir något terassbygge ännu i år.
Bastu o bubbelbad

Var skönt med bastu och bubbelbad ikväll. Hann inte dreva andra sidan av stockväggen, men drevade första sidan färdigt. Dammsög sedan andra sidan samt torkade av den med en trasa, behövdes verkligen. Hade först tänkt tvätta den riktigt ordentligt med en borste, men ville inte blöta ner golv och tapeter så fick duga med trasan. Ska dreva andra sidan i morgon kväll.

Blir jobb 8-16 imorgon också, passar på och sitter på med Johnny, onödigt att ta två bilar till Smedsby. Nu blir det nog ett avsnitt Tre Kronor innan det är dags för sängen.


Oväntat Amarillo besök

Tog länge innan man kom sig hem idag. Jobbade 8-16. Satt på med Johnny idag. Då han kom efter mig så for vi till stan. Var till Clas Ohlsson och handlade lite saker, såg ett dörrhandtag som såg ganska bra ut, relativt billigt var det också. Ska dock kolla runt lite i andra butiker före vi bestämmer oss för vilken sort vi vill ha.

Sedan blev vi så hungriga så det blev varsin Amarillo Big Burger. Första gången jag testade den. Helt ok, men Garlic Steak är nog mycket bättre! :)

Johnny hämtade hem lite mera lindrev igår så ikväll ska jag nog tynga in det sista mellan stockväggen.


Snickarkurs

Har varit på snickarkurs ikväll. Johnny fick hjälpa till ganska mycket ikväll då det skulle sågas lite mera invecklat än vanligt. Nu börjar det nästan se ut som en skåpdörr då man plockar ihop delarna :).

Nästa gång måste vi komma ihåg att ta med egna fräsbett. Det fanns endast 2 st vid skolan, dock inte just det bettet som vi behövde.

Imorgon är det arbetsdag igen, 8-16.
Boktips

Har suttit och bläddrat i den här boken som vi fick till julklapp.Fanns mycket intressant att läsa. Många recept men också en hel del annat. Boken är inte helt ny, utan från 2006, men inte mindre läsvärd för det.
Tror jag ska testa detta i vår, nämligen att lägga vårlökar mellan fönstren som prydnad. Måste bara hitta något fint att lägga dem i. Tror dock att jag väntar en tid ännu innan jag lägger dit några lökar, kan ju nog bli kallare väder ännu i år.Fanns också beskrivning på hur man virkar mormorsrutor. Har nog testat att virka dem nångång, men har glömt bort hur man gör. Tror ju knappast jag skulle ha tålamod att virka en hel filt, men kanske en pannlapp! :)

Förövrigt fanns det många andra bra tips och beskrivningar. Helt klart en läsvärd bok!
Melodifestivalen deltävling 1

Melodifestivalen från Sverige har börjat nu igen. Såg på första deltävlingen i lördags. Fanns ett flertal bra låtar som jag tyckte om. Den som fastnar mest i huvudet är nog Sean Banan- Sean den förste banan. Refrängen är så bra! :) Men någon värdig vinnare tycker jag inte den är. Låten gick till andra chansen så får se då om den går vidare till finalen eller inte.

Tydligen har jag bra smak för de två låtarna som direkt gick vidare till final var också mina favoriter.

Dead by april - Mystery.

Loreen - Euphoria

Nästa deltävling är på lördag, tänker nog sitta fastklistrad framför tv:n då också :).

Fanns inga videon på youtube som gick att ladda upp, men huvudsaken jag kan lyssna på dem på datorn i alla fall :)
Snöigt o blåsigt

Skönt med lite varmare väder. Tycker bättre om snöstorm än då det nästan är -30 grader kallt. Har en ledig dag idag. Tror jag ska fara till gymmet. Måste dock klä på mig först :). Sov nästan 12 timmar inatt, 11 blev det för att vara exakt. Skönt att sova ordentligt efter två nätter på jobbet då jag dessutom bara låg o såg på klockan hela tiden.

Molly skulle som vanligt ha frukost då jag åt. Hon fick en medwurstbit. Sen gick jag in i huset en sväng. Då jag kommer tillbaka håller Molly på och dricker upp min saft! Tydligen smakade det gott! :)

Ikväll är det dags för snickarkurs igen, hoppas man hittar de verktyg man behöver denna gång...
Lister o mera lister

Inne i huset håller de fortsättningsvis på och lägger upp mera lister, kommer nog att ta sin tid. Är lite knepigt med alla vinklar och vrår i taket.


Firat mamma

Har varit och firat mamma. Blev bjudna på god mat med tilltugg.

Mamma fick en Riihimäki vas av mig. Tänkte köpa den åt mig själv först men man ska ju ge bort något som man själv skulle vilja ha så fick bli så då :).For via Marthagården och röstade på hemvägen. Får se nu ikväll vem som blir president, jag hade ju hoppats på en kvinnlig, men så blev det inte...Bättre tur idag

Jippie! Bilen startade idag då jag skulle fara från jobbet! :) På första försöket dessutom. Idag måste man väl fara och rösta, fastän jag inte bestämt mig för vem jag ska rösta på ännu. Kl.13 bjuder Runeberg på mat i Västervik så då ska vi dit (mamma fyller, men det är ju Runebergsdagen idag också).

Nu ska jag nog koppla av med lite Tre Kronor :)


Grundmålat stockväggen

Har grundmålat stockväggen i mittersta rummet på vinden fastän jag inte drevat den färdigt ännu. Ingen var på plats vid rörfirman i går så Johnny kunde inte hämta mera lindrev. Väggen ska ju målas flera varv till så får måla bättre mellan stockarna då.

Tycker nog det blev bra då stockväggen blev vit, eller hur? :)


Handtag

Funderar över hurudanna innerdörrshandtag vi ska ha. Har ett vanligt billigt modernt vitt handtag på badrumsdörren, men det vill jag byta ut. Till de andra innerdörrarna har vi inga handtag ännu. Googlade lite och hittade dessa:

Minns inte varifrån de var, men hittar väl nog om jag googlar pånytt. Har inte sökt i butikerna i stan ännu så vet inte vad som finns, men någonting i den här stilen vill jag ha. Lite mera gammaldags. Vita handtag vill jag inte ha. Det är ju detaljerna som gör helheten.

Hurudanna handtag tycker Ni skulle passa?


Bilen startade inte :/

Blev ingen bra start på dagen då bilen inte startade då jag skulle fara hem från jobbet kl.9 imorse. Ingen av oss på jobb hade några startkablar så måste ringa efter Johnny. Som tur startade hans bil utan motorvärmare. Förstår inte varför den inte startade, hade haft i motorvärmaren i 2,5 timmar före och akkun köpte jag ifjol...

Får nu bara hoppas bilen startar då jag ska till jobbet igen kl.18. Fast om den inte startar tar jag Johnnys bil :). Har startkablarna i bilen nu ifall bilen inte vill starta imorgon bitti heller...

Ska nog bara ta det lugnt idag, till en början i alla fall. Är så slut i huvudet. Skönt att komma hem till tystnaden. Måste nog vila om jag ska orka med en till natt.
Varit till gymmet

Visade -29,5 grader då jag for till gymmet. Var på RPV och LadyBody.Sen var jag och handlade lite. Blev också ett besök till Eva o Adam samt Fyndis, hittade dock ingenting åt mig själv :).

Fint väder är det idag också, men nog för kallt för att vara ute nån längre stund sa Whiskas. :)

Ska till jobbet till kl.18 ikväll, har 2 nätter, 18-09 över helgen.Kallt ännu

Känns nog i ryggen att jag var på jumppa igår, sitter och funderar om jag orkar fara på jumppan som börjar 11...Får se...Ska i alla fall fara och söka efter en present åt mamma som fyller på söndag. Blir väl nog något loppisbesök också.

Var -29 grader för en stund sedan, men nu var det bara något på -28. Tur att de lovar varmare väder tills nästa vecka! :)


Jobb o gym

Kom just hem. Har jobbat 12-19. Sen for jag till gymmet på LSB (tror jag det hette) och Lady Challenge. Oj hu hu. Den sistnämnda var nog jobbig. Ungefär som TBC. Och då jag inte varit på nån tyngre svettigare jumppa på länge så var det nog verkligen svettigt. Huvudvärk fick jag också, men den har gått över nu som tur är. Känns nog bra att jag orkade! :)

Här hemma har de målats ikväll. De har målat några väggar som ska förbli vita, de har bara varit grundmålade tills nu.Snart blir det bastu. Ska nog bli skönt i den här kylan! Termometern visar -25 nu, får se om det blir kallare inatt.
Brrrrrr vad kallt!

Idag är det då verkligen kallt! Visade -30 då Johnny steg upp men då jag såg på mätaren visade den -29,2.Ska jobba 12-19 idag. Lade i motorvärmaren redan så bilen säkert startar. Får hålla tummarna att den gör det nu då. Tycker bara inte om då det är så här kallt, min bil tycker inte heller om det och det är då den brukar börja krångla...

Kissona var inte ute många minuter, de sprang bara tvärs över gården och ville in i huset. Där får de i alla fall njuta av värmen från brasan. :)
Hämtat innerdörrarna

Har varit efter innerdörrarna från K-Rauta. Fick en extra dörr på köpet :). Det var dock en dörr med andra speglar och som hade några skråmor nertill, men bra att ha tyckte Johnny och tog hem den. Vi har ju redan 1 innerdörr från förr, den in till badrummet, den köpte vi från Byggmax, men dessa dörrar såg så gott som exakt likadanna ut så gör inget att de inte var från samma ställe.
Kladdkaka

Har haft mamma o pappa på besök idag. Om det inte varit så kallt skulle jag ha gått ut o gå en sväng, men bakade en kladdkaka istället.Nu ska vi fara efter innerdörrarna, får hoppas de ser ut som de ska.
Kallt!

Usch vad kallt det är idag, -23 grader i morse, nu är det någon grad varmare. Eldar lite inne i huset för att hålla värmen, visserligen har vi nog varmt där annars också, men kanske man sparar lite värmekostnader genom att elda nån brasa då och då när det är så här kallt.Har hunnit med att måla lite i storskrubben redan idag, var en bräda uppe i taket som lämnats omålad. Nu har motorvärmaren och kupévärmaren gjort sitt (får man hoppas) så nu ska jag fara en sväng till butiken.
RSS 2.0