Sommarmuggen 2017

Ni har väl sett hur den nya sommar muminmuggen ser ut? Om inte så får ni se det nu. Muggen kallas "Sommarteater". "Illustrationerna på Arabias Sommarteaterkärl baserar sig på Tove Janssons muminverk ”Farlig midsommar” som utkom år 1954". Det kommer också en tillhörande tallrik, men någon skål såg jag inte skymten av. Tycker det är bättre att de tillverkar en tillhörande tallrik än en skål. I alla fall jag har mera nytta av en tallrik.
 
 
 
Vad tycker jag om dem då? Ja, kanske inte helt i min smak, lite för färggranna och skrikiga, men nog ska jag ha dem i min samling ändå. Tycker tallriken är finare än muggen.
 
Dessutom kommer det två nya skedar. Förut har jag ju inte varit någon samlare av muminskedar, men varför inte. Jag har väl ca 5 stycken och jag kunde gärna ha fler. Ännu har jag inte "vågat" använda de jag har, men misstänker att jag skulle kunna börja använda dem bara jag hade flera att duka med. I sommar kommer det alltså ut en muminpappasked och en Lilla My sked. Blev lite förvånad då det kommer en Lilla My sked, jag har ju redan en sådan, men förstås inte en likadann. Undrar om den gamla kommer att utgå ur sortimentet nu då det kommit en ny.
 
 
Alla bilder härifrån.
 
Skedarna kommer jag inte att köpa, men får jag dem i present tackar jag förstås och tar emot. Ska förövrigt bli intressant att se hur många nya muminmuggar som kommer att komma ut i år. De senaste åren har det nästan blivit för många. 
 
Vad tycker du om den nya sommarmuggen, fin eller ful?
 



Det blommar i gult

En ny vecka är här igen. Usch vad kallt det var i natt, som tur behövde man inte vara ute, hehe. Var -20 här imorse, men nu är det bara -6. Får se om det blir plusgrader imorgon som de lovat. Helst skulle det nog få vara några minusgrader så snön får vara kvar. 
 
Händer det något speciellt den här veckan då? Nja, inte direkt, blir det vanliga, jobb, gym och lite vila där emellan. Är ledig torsdag och fredag denna vecka, jobbar alla andra dagar. Framöver blir det ganska mycket dagsjobb, tycker om det, även om det också kan vara tungt med många såna skift efter varandra. 
 
Nu har narcissen jag köpte slagit ut. Ja åtminstone en blomma ser jag. Snart är det nog fler som slår ut i blom. Sedan brukar det inte räcka länge tills den är utblommad, men då får jag väl köpa en ny, inte värre än så. 
 
 
Önskar er alla en bra vecka!
 



Rimfrost och en promenad i Västervik

Vilken bra söndag det har varit hittills! Började dagen med att spela lite Simcity, hehe. Ja jag är ännu fast i spelet. Till klockan 13 åkte vi till Västervik där mamma bjöd på god mat. Det var -11 grader hemma men bara -4 i Västervik. Träden var alldeles vita fram till Kvevlax, sedan blev det varmare efter vägen.
 
 
Efter maten tog vi oss en promenad genom skogen ner till isen. Såg att det var många bilar i farten på isen, säkerligen var det flera som åkte till och från Jannes saloon...jag vill också...Vi tog oss ingen promenad på isen denna gång, det blåste dessutom isande kallt så vi gick vidare till Strömsö istället. Tog en runda runt området och gick vidare till båthamnen och ut på piren. Tyvärr såg vi inte mycket av solen på vår promenad, den kom dock fram bakom molnen då vi hade gått in igen.
 
 
Hann via Brändö loppis på hemvägen, men gjorde inga fynd där. Ännu skiner solen där ute, men det får räcka med frisk luft för denna dag. Har varit en skön och avkopplande helg.
 



Husesyn och simbyxor

Idag vaknade vi till strålande sol, äntligen. Behövde dock inte gå ut och skotta gården idag igen, passligt nog kom Johnnys pappa med traktorn och plogade vägen och gården, tack för det! På väg till stan svängde vi in via Höstves och såg hur det går med Linda och Görans bygge. Det blir nog riktigt bra! Vägen upp till huset var lite snöig, men Göran fick hjälp av två små hjälpredor att skotta vägen så vi kom oss enkelt fram till huset ändå. 
 
 
Efter husesynen for vi på jakt efter simbyxor och shorts åt Johnny. Det var inte så lätt att hitta några, är ju inte riktigt säsong just nu. Men ganska konstigt att det kan vara så dåligt utbud på simbyxor ändå, folk simmar ju året runt i simhallen. Var lite onyttiga idag och for på gratis tårta och kaffe till nyöppnade Isku. Sedan blev det hamburgare vid Smith´s burger. Simbyxorna köpte han till sist från Prisma, några shorts blev det inte. 
 
Hela vägen hem från stan njöt jag av det soliga vädret. Solen värmde så skönt in i bilen. Även fast det var fint väder då vi kom hem så lockade faktiskt filten och soffan mera än den friska luften, så tog några foton och gick in igen. 
 
 
Igår sa Johnny att jag skulle ladda ner spelet Simcity till telefonen. Nu är jag fast, kan inte sluta spela. Får se hur många timmar spel det blir idag. Jag skulle ju kunna spela resten av dagen och kvällen, men kanske nog jag måste göra något annat. Har ju flera avsnitt av diverse serier att se på också. Inga måsten idag, är ju faktiskt ledig. 
 
Hoppas ni alla får en fin fortsättning på dagen!
 



Dagens andra träningspass

Nu tycker jag att det får sluta snöa för denna gång. Känner inte för att skotta gården en gång till idag. Två dagar i rad har jag skottat hela gården, idag skottade jag gårdsvägen också. Det tog nästan 1,5 timme allt som allt. Svårt att säga hur mycket snö det har kommit sedan igår, åtminstone 20 cm skulle jag tro om inte mera. Får nog säga att det var dagens andra (och sista) träningspass. Blev ju en timme på gymmet på förmiddagen också.
 
 
Nåja, ska inte klaga, fick ju lite utomhusarbete, det var ju det jag vill ha. Egentligen tycker jag om att skotta snö, men nu känner min rygg att det får räcka. Frisk luft fick jag åtminstone. Så här mycket frisk luft har jag inte fått på länge. Förhoppningsvis sover jag bra inatt efter att ha jobbat dubbelnatt, gymmat och skottat snö. Kan hända jag somnar på soffan snart också, hehe. 
 
Nu LEDIG helg!!! Nästa helt lediga helg har jag om fyra veckor, då börjar också min semester, jippie!
 



Förra veckans loppisfynd

Hittade som sagt bara några få saker på förra veckans loppisrunda till Tammerfors. Hittade faktiskt ingenting i Tammerfors, de två sakerna jag fyndade köpte jag på loppisen i Hämeenkyrö.
 
 
En helt vanlig jacka för 24,50€. Oanvänd såg den ut att vara. Jag har ju nog flera av dessa, men flera börjar vara slitna och smutsiga så nu har jag en ny till nästa vinter. 
 
 
En liten Partylite skål för ynka 1 euro hittade jag också. Kunde bara inte motstå den. Passar perfekt att ha tillbehör i vid kräftskivan. Inte för att vi tänkt ha någon kräftskiva just idag, men säkert någon dag närmare sommaren. 
 
Såg nog många muminmuggar som jag skulle ha velat ha, men priserna var väl saftiga. Fick intala mig själv flera gånger att jag inte behöver någon mugg. Känner mig nöjd då jag kunde hålla mig och bara köpte de här två sakerna. Jag behöver ju ändå inte ha alla muggar som finns (fast nog skulle jag gärna ha det). Köper utgångna muggar endast då jag kan få dem till fyndpris. Hoppas på att en dag göra lika fina muminfynd som jag gjorde på ett loppisrace en gång. Då hittade jag ju den bruna Sniff muggen och "Snölykta" muggen för 10€ styck. De är nog mina bästa fynd hittills tror jag.
 



Det blev vinter igen

Igår kväll då jag skulle fara på nattjobb snöade det som bara den. Sedan har det fortsatt under natten. De hade nog lovat mera snö, men tycker nog det har kommit tillräckligt ändå. Får nog ta fram snöskottan. Dessutom ser jag att det snöar nu igen. 
 
 
Molly och Whiskas var ute en stund, men de tyckte inte det var något kattväder idag heller. Solen jag ville se, ja den lyser med sin frånvaro. Men nog var det bra med lite snö också, blir ju så mycket ljusare då. 
 
Nu får jag väl nog ta tag i snöskottningen, sen har jag tänkt baka mera knäckebröd. Ikväll är det dags för ännu en jobbnatt. Blev faktiskt en runda på gymmet idag. Tog det lugnt, är fortfarande lite förkyld. Får se, kan hända jag far på förmiddagsjumppan imorgon, om jag orkar. 
 
Nu ser jag framemot den lediga helgen!
 
 



Bröd och "fastlagsbullar"

I förrgår funderade jag ju om jag skulle orka baka lite bröd. Det gjorde jag också, till och med två sorter. Det blev knäckebröd och oopsies. Knäckebrödet är snart slut, det är ju så gott!
 
 
På måndag kväll bakade Johnny dessutom jätte goda  lchf "fastlagsbullsstrutar" med grädde och hallonsylt i. Det blev mycket gott den dagen.
 
 
Då jag nu en gång är inne på ämnet mat, så funderar jag på att göra en broilersoppa idag, skönt att laga något som räcker flera dagar. Då slipper jag stå och kocka imorgon.
 
Imorse var jag en sväng till jobbet på "kurs" och möte. For en sväng via Comboliina efteråt, men det gick snabbt att gå igenom. Var inte riktigt på loppis humör. Kände att jag inte ville hitta något att köpa. Så då var det lika bra att åka hem. Nu är jag ledig fram till klockan nio ikväll då jag ska på nattjobb. Har två nätter nu fram till fredagsmorgon. Sedan ledig helg! Skulle vilja göra något roligt i helgen, någonting utomhus. Får så lite frisk luft, men det är nog bara eget fel. Börjar bara frysa då jag går ut oberoende vad jag klär på mig och oberoende väder. Nej, nu vill jag ha sommar och 20 grader varmt. 
 
Vi får se vad det blir för väder till helgen och vad vi hittar på. Håller tummarna för soligt väder resten av veckan!
 



21.2 - Vad hände då?

2009. Då var vi och PILKADE på Lillö. Just nu känns det så länge sedan, vill åka och pilka igen.
 
 
2011. Köksbänkskivorna oljades in och nattduksborden blev vita.
 
 
2012. Det var dammigt och halvfärdigt i köket. Katterna passade på att njuta av vårsolen.
 
 
Jag njöt också av solen. VI hade en hel del snö.
 
 
2015. Katterna var på bushumör. Jag fyndade tydligen en duk och en tidning på loppis.
 
 
Idag, 21.2.2017 har det ännu inte hänt på mycket, men dagen har ju bara börjat. Har en ledig dag så kan göra så mycket jag vill eller så lite som jag vill. Städa klart nedrevåningen ska jag åtminstone göra, Molly och Whiskas får städa övrevåningen, hehe. 
 
Hoppas ni alla får en bra tisdag!
 



Förkylningen den fortsätter

Även denna vecka började med förkylning, hade stegring igår kväll igen. Suck! Det blev inget gym förra veckan, får se om det blir något denna vecka. I alla fall inte så länge jag känner mig så här. Har ingen energi. Eller lite energi kanske jag nog har, började städa och plocka direkt jag kom hem från nattjobbet. Var väl så upp i varv då så det gick av bara farten. Nu börjar tröttheten slå till igen. 
 
Solen den skiner och det är riktigt fint väder. Känns lite synd att sitta inne, men orkar inte gå ut. Vad skulle jag göra där? Katterna är åtminstone glada då jag är hemma, då kan de springa ut och in genom dörren. 
 
 
Har länge tänkt baka bröd, kanske jag tar tag i den saken lite senare. Är snål på knäckebröd. Köper ju annars nästan inget bröd, köper jag något så är det en sort med mindre kolhydrater i, Minihillari tror jag att det heter. Det är ju dock bäst att baka eget bröd, så borde nog göra det. Till middag blir det åtminstone blomkålsris med maletköttsås, har en blomkål som måste användas upp så är enklast att laga blomkålsris av den då. 
 
Imorgon är jag ledig. Får väl bli en städdag då. Fortsätta där jag slutar idag. Vet inte när jag senast tvättade golven, ja det var inte i år i alla fall. Säkert före julen någon gång. Nåja, nog om det. Nu vill Whiskas att jag slutar skriva så hon kan ligga i famnen.
 
 



En sjö på gården

Äntligen fick jag sova en lång natt. Den nya sängen får helt klart godkänt. Är ännu förkyld och imorse hade jag knappt någon röst, men just nu känns det lite bättre. 
 
Köpte en liten narciss på Ikea igår, pärlhyacinten jag hade där förut har blommat ut så ville ha något nytt i krukan. Får se hur länge det tar innan den slår ut.
 
 
Det var tur att vi kom oss hem igår före det började snöa. Det var ju dock mest blötsnö som föll och tidigare idag regnade det. Mitt på gården har vi nu en "sjö" då röret under uthuset har frusit nu igen, samma sak varje år. Min bil stod mitt i vattnet så fick ta gummistövlarna på för att kunna flytta på den. Det är djupare än vad det ser ut att vara, skulle ha blivit ordentligt våt om fötterna om jag inte haft stövlarna. 
 
 
Molly tyckte också att det blev vått om fötterna.
 
 
Just nu får Johnny hjälp att tina upp röret. Värmekabeln som vi köpte i Umeå ska också ner i röret, hur nu det ska gå till. Då den är på plats borde inte röret frysa mera. Nu ska jag se på någon serie och vila lite, sedan blir det nattjobb. Kommande vecka jobbar jag bara nätter, men har helgen ledig. 
 



Fredagskväll och lördagsmorgon i Tammerfors

Nu är jag hemma igen efter mini resan till Tammerfors, blev ett riktigt roligt dygn! Mycket hann vi med. Ett flertal loppisar hittade vi, Sofia fyndade många fina saker. Ett loppis hade ett mysigt café också, så där satt vi bland antika saker och dyra muminmuggar och drack kaffe ur udda koppar.
 
 
Några "vanliga" butiker var vi också in i, men de var lätt räknade. Inte ens Sokos och Stockmann var vi till. Det var ca. 1 km från hotellet in till centrum, men det gjorde ingenting. Vi fick ju lite motion och vädret var friskt och bra. Skönt med frisk luft efter att ha suttit flera timmar i bilen. Inne i centrum förvånades vi över att de hade så mycket julbelysning kvar överallt. Det kändes nästan som vi var i slutet på november.
 
 
Efter shoppingturen gick vi tillbaka till hotellet och vilade en stund och bytte kläder. Konstaterade också att jag hade glömt kameran hemma! Hur är det ens möjligt?! Nåja, tur att jag hade telefonen att ta foton med.
 
 
Hade bokat bord på Rosso invid forsen. Var fint att sitta där och äta, men senast hade de nog mera belysning i vattnet. Jag tog "Keittiömestarin pihvi", det var smaskens!
 
 
Efter middagen gick vi vidare till Ilona där vi drack lite gott och lyssnade på musik. Vi var de första kunderna för kvällen så vi var länge ensamma på stället. Lite senare droppade dock folk in och vi vågade oss också på dansgolvet en stund. Någon sen kväll blev det dock inte, redan innan midnatt tackade vi för oss och promenerade tillbaka till hotellet.
 
 
Det blev inte så många timmar sömn för mig, låg och svettades och kunde inte sova fastän jag var trött. Imorse var jag inte så utvilad som jag skulle ha velat vara, men frukosten var åtminstone perfekt. Fanns precis allt man kunde önska sig, givetvis bacon också. Då vi checkat ut styrde vi kosan mot det sista lopptorget, bredvid låg också en "billighetsbutik" där alla saker var nedsatta till 50%, en del till 80%. Det tog en god stund innan vi hade kommit oss igenom butiken, roligare butik än Ikea. Men nog måste vi ju besöka Ikea också då vi en gång var i närheten. Jag köpte lakan och en blomma, inget annat, inget "onödigt".
 
 
Klockan var bara lite över 14 då vi startade vår färd hemåt igen. Skönt att komma iväg tidigt och slippa köra i mörkret. 
 
Tack för en trevlig resa!
 



Tammerfors

Nu är vi framme i Tammerfors. Blev några loppisbesök efter vägen, och Juustoportti kunde vi ju inte missa. Checkade just in på hotellet. Ska gå en loppisrunda o säkert en shoppingrunda. Senare ikväll ska vi försöka hitta god mat någonstans, blir säkert Amarillo, hehe. Imorgon blir det IKEA.

 
 



Nytvättad bil och hemlagad tortilla

Igår kväll trodde jag nästan att jag inte skulle kunna fara till jobbet idag. Frös och svettades om vartannat, mest frös jag. Stegring hade jag men inte feber. Imorse kändes det dock lite bättre och nu kommer det mest ut gröna trevliga saker ur näsan. Får hoppas det är övergående. Vet inte varifrån jag fick energin, men då jag kom hem från jobbet idag tvättade jag bilen. När gjorde jag det senast? Något år sedan. Ja nog har den blivit tvättad sedan dess men inte av mig. Åker ju iväg till Tammerfors imorgon så tänkte att det kan vara bra att kunna se ut genom rutorna samt att lamporna syns. Då Johnny kom hem hjälptes vi åt att tvätta hans bil också. Synd då det inte räcker länge innan de är lika smutsiga igen.
 
 
Då biltvättandet var färdigt gick jag in och lagade lite smaskig mat. Det blev tortilla på hembakade tortillabröd. Så gott! 
 
 
Nu åker vi nog på kaffe till Målarbackan. Sen måste jag ta fram väskan och börja packa. Ska bara vara borta en natt, men nog måste jag ju ta med mig några saker ändå. Oftast tar jag med mig för mycket, men ingen skillnad då jag tar bilen, hehe. Ska bli roligt att komma iväg på en liten kompis resa, det var länge sedan sist.
 



Den nya sängen

Äntligen fick jag testa den nya sängen. Blev dock ingen lång natt så vet ännu inte om jag sover bättre, men jag hoppas på det. Natten till söndag borde jag åtminstone få sova länge i den så får se då om jag har mera djupsömn än jag brukar. Följer med min sömn på aktivitetsarmbandet. Visserligen visar den djupsömn också om man ligger helt stilla och är vaken, så helt exakt är den ju inte, men något ditåt. Jag rör ofta på mig i sömnen och armbandet kan visa att jag gått några steg fastän jag legat i sängen hela natten. Nu efter två nätter med bara ca 6 timmars sömn (varav den ena på jobbet) är jag inte den piggaste, imorgon får jag åtminstone sova en timme längre. 
 
Hur ser då den nya sängen ut? Jo den ser ut så här.
 
 
Funderade ju om det skulle bli trångt på sidorna men nog slipper man förbi.
 
 
Många centimeter högre än den gamla sängen är den och det märks nog att den är 20 cm bredare. Ännu saknas ordentliga lakan och någon sängkappa, vet inte riktigt hur jag vill ha det. Jag vet dock att risken finns att katterna börjar klösa på tyget runtom om jag inte lägger något lakanstyg dit. Men man vet ju förstås aldrig, kan hända att de lärt sig, men säker kan man inte vara. Lakanet med gummiband räckte just och just till, men lite för litet är det nog. Vi har dock lakan utan gummiband som borde passa. Måste ändå köpa x antal nya lakan med gummiband, de andra hålls inte på. Tror det får räcka med två till en början så har man att byta om med i alla fall. 
 
I fotändan ska kistan med sängkläder stå, men har inte orkat bära dit den ännu. Därför får kudden som varit ovanpå kistan pryda stolen istället. Dessutom är det här min favoritstol, tycker den är så fin med alla sina skavanker. 
 
 
Sitter nästan och halvsover här i soffan, så är det ibland. Förkylningen gör väl sitt också. Egentligen är det en ganska mild variant av förkylning än så länge (ska inte säga för mycket, blir väl värre då), men trött är jag. Stegring har jag också, och snuva. Farligare än så är det inte. Ska nog orka mig igenom en arbetsdag imorgon, sedan blir det en liten tripp till Tammerfors med Sofia. Loppislistan är redan uppgjord och adresser uppskrivna, ja det blir visst Ikea också, men därifrån behöver jag inte annat än lakan. Nu ska jag bädda ner mig under filten och äta lite mat. De är lätträknade de gånger jag äter lunch eller middag vid matbordet, min plats är i soffan, hehe. Inlindad i filten. 
 



Alla hjärtans dag

Snuvig vaknade jag upp på jobbet idag. Hade ingen ork alls, men jobbade mig igenom morgontimmarna ändå. Slutade 9, for och handlade lite grann. Då jag kom hem hade jag den här överraskningen på bordet.
 
 
 
♥ Tack, tack min älskling!
 
Biljetterna är till 90-tals konserten som de ordnar i Ishallen 1.4. Direkt jag såg att de skulle ordna en sån konsert sa jag att den måste vi fara på. Som tur har jag ledig den dagen. Ifjol var vi också på en liknande konsert och den var ju super bra. Har på känn att denna blir minst lika bra.
 
Nu ska jag bara ta det lugnt och vila, är så trött. Tills Johnny kommer hem har jag lovat att laga mat, ikväll blir det bio. Har redan reserverat sittplatser, kan säkert bli långa köer ikväll då det är en populär bio dag.
 
Ha en riktigt bra Alla hjärtans dag alla vänner! 
 



Låtsas tälta och glimtar från helgen

Vilken helg det blev! Fastän jag jobbade större delen av lördagen hann vi med mycket ändå. Här är lite glimtar från helgen som gick.
 
På lördag kväll for vi på kaffe till Målarbackan. Julia kissen ville också vara med.
 
 
Vi har ätit goda kräftstjärtar.
 
 
Jag har njutit av det vackra vädret.
 
 
Har fotograferat vår säng. Vem vill köpa?
 
 
Låtsades att vi tältade inatt och sov på madrasserna på golvet. Då jag vaknade hade jag sjukt i ryggen då madrasserna åkt ifrån varandra. Jag hade förstås legat mitt mellan madrasserna i en grop. Idag får vi förhoppningsvis hem den nya sängen. Tyvärr hinner jag inte sova första natten i den då jag måste åka på nattjobb. Håller tummarna för att den ryms in i rummet!
 
 
Molly såg nog först lite fundersamt på "sängen" då den var så låg, men sedan brydde hon sig inte destu mera. Hon hade fullt upp med att kolla på frassen som gick runt huset.
 
 
Vet inte om det var gårdagens promenad och det faktum att jag inte kunde byta om efteråt som gjorde att jag hade sjukt i halsen då jag vaknade imorse. Snuvan rinner också mera än vanligt. Vill inte bli förkyld igen! Suck. Vem har tid med sånt. Är väl bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Får med gott samvete krypa ner under filten och se på någon bra serie. 
 
Hoppas ni får en bra start på den nya veckan!
 



Solskens promenad på isen

Idag kom jag mig äntligen ut på isen! Första gången denna vinter. Johnny ville fara till simhallen idag, men jag ville hellre ta mig en promenad så då gjorde jag det. Solen värmde riktigt skönt till en början då jag gick ner till isen nedanför simhallen och sjukhuset.
 
 
Hade egentligen inte tänkt gå på isen, men det var så många andra som gick där så tänkte att det nog inte är någon fara att gå där då. Det var många som skidade också, såg ut att finnas bra skidspår. Promenerade sedan ut på isen tills jag kom förbi en liten ö och sedan gick jag vidare mot fiskarstranden.
 
 
Gick sedan upp på land igen och gick vidare till Strampen där jag svängde och gick in mot stan. Gick tillbaka till simhallen och kom precis tillbaka då Johnny simmat och bastat färdigt, perfekt tajming. Solen hade nu gått i moln, men jag fick ju min dos solljus för idag åtminstone. 
 
 
Sedan blev det mat på stammis stället Pikku Quattro. Var in via loppiset där bredvid också. Sedan gick vi till Dressmann för att byta en skjorta. Jag hade köpt 2 st åt Johnny för 29.90 sammanlagt, det var något specialerbjudande. Sedan upptäckte jag att den ena skjortan inte var "slim fit" som han ville ha, så ville nu byta ut den ena skjortan. Det var inte så lätt. Inne i butiken i stan gick det inte, fastän de fortfarande hade skjortor för samma erbjudande pris. Vi blev inte riktigt kloka på tanten i kassan. Skulle vi ha kommit tillbaka med båda skjortorna så skulle vi nog ha kunnat byta?! Blev alltså inget byte. For vidare till butiken i Stenhaga. Först var det nog lite samma bekymmer, men till sist kom vi nog överens och vi fick byta skjortan utan att behöva betala en mellanskillnad. Oj oj, vi blev riktigt trötta efter allt tjafs om skjortan, hur kan det vara så svårt? Nåja, tur att vi fick den bytt till sist. 
 
Innan vi åkte hem igen gick vi ett varv på Comboliina, men jag gjorde inga fynd denna gång. Nu blir det fotoshoot av sängen. Den nya sängen har visst kommit så imorgon ska den hämtas. Den gamla sängstommen tänker vi sälja så inatt blir det kanske att sova på madrasserna på golvet så det är lätt att få in den nya sängen imorgon. Ska bli så skönt med en ny och förhoppningsvis bekväm säng.
 



En lördag

Ännu en arbetsdag är över. Jobbade nio timmar idag så det känns nog. Då jag kom hem hade Johnny lagat lövbiff med grönsaker, var riktigt gott! Nu blir det en tur till Målarbackan. Sedan är det nog bara soffan och tv:n som gäller resten av kvällen. Imorgon är jag ledig, skönt!
 
 
Hoppas på en solig och fin dag imorgon!
 



Veckans maträtter

Den här veckan har jag testat att laga nya maträtter nästan varje dag. Men inte en enda har fastnat på bild. Vad säger det då, jo att det varit så gott att jag inte hunnit ta fram kameran.
 
I tisdags blev det Omelettwraps,var mycket godare och mättande än man kunde tro. Skulle ha räckt med en var. Receptet hittade jag HÄRmen gjorde ändå lite på mitt sätt.
 
 
OMELETTWRAPS
 
Till 2 portioner behöver du följande:
 
4 ägg 
2 msk vatten
salt och peppar
smör att steka i
valfri fyllning t.ex. paprika, champinjoner, skinka, ost, gurka, salladsblad
ev. lite smaksatt majonnäs/hamburgardressing
 
Blanda ihop ägg, grädde, salt och peppar. Stek omeletterna. Går bäst att steka i en lite mindre panna, men hade ingen sådan så fick nöja mig med en stor. 
 
Skar några paprikor i mindre bitar samt lite påläggsskinka. Sedan var det bara att fylla omeletten som en tortilla. Till sist toppade jag med lite hamburgardressing. Blev riktigt smaskens! Skulle nog ha blivit för torrt utan dressingen.
 
 
I onsdags lagade jag Nötfärsbiffar med löksås och kålrotspytt. Även det receptet hittade jag HÄRKöttfärsbiffarna var inget nytt, och kålrot har jag nog gjort pyttipanna av någon gång förut. 
 
 
NÖTFÄRSBIFFAR MED LÖKSÅS OCH KÅLROTSPYTT
 
Till 3-4 portioner behöver du:
 
 
BIFFAR
400 g köttfärs
1 ägg
½ dl grädde eller vatten
1 msk oxfond
2 tsk salt
peppar
(paprikakrydda och chilikrydda)
 
PYTTEN
1-2 kålrötter (beror lite på hur stora de är)
buljong
salt,peppar
 
LÖKSÅS
2 gula lökar
smör att steka i
4 dl grädde
2 dl mjölk
1 köttbuljong
salt
peppar
 
Gör så här:
 
Blanda ingredienserna till biffarna. Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
 
Skala kålrötterna och skär i små bitar. Koka upp i buljong i ca 5 minuter. Häll bortvattnet i ett durkslag och lägg över pyttet i en stekpanna med smör. Stek pyttet på medelstark värme till kålroten är mjuk och fått fin färg. Smaka av med salt och peppar.
 
Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs mjuka i smör, de ska inte få färg utan tills de är genomskinliga. Häll grädde och mjölk över och lägg ner köttbuljongtärningen. Låt sjuda i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna vid servering.
 
Till rätten serverade jag en vanlig grönsallad. Kålrotspyttipanna får det nog bli snart någon dag, var ju riktigt gott med kålrot. Kålrot är dock inte riktigt lchf vänlig, 9 kolhydrater på 100g, men ändå bättre än potatis som har 17 kolhydrater på 100g.
 
 
Igår lagade jag något riktigt gott, nämligen Kyckling med mozzarella, valnötter och basilikasås. Receptet hittade jag HÄR
 
KYCKLING MED MOZZARELLA, VALNÖTTER OCH BASILIKASÅS
 
Till fyra portioner behöver du:
 
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 dl hackade valnötter
(1 dl svarta oliver)
1 paket mozzarellakulor 100g
salt och peppar
 
BASILIKASÅS
2 dl crème fraiche eller gräddfil
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
 
Börja med att laga basilikasåsen. Mixa alla ingredienser och ställ kallt.
 
Sätt ugnen på 225 grader, stek baconen. Lägg kycklingfiléerna i en smord form, salta och peppra. Lägg in formen i ugnen i 10 minuter
 
Ta ut formen och lägg på mozzarella, bacon och grovhackade valnötter (om du vill skivade oliver). Sätt in i ugnen i 15 minuter. Servera med en god sallad och den kalla basilikasåsen. 
 
Det här var så gott så gott! Speciellt basilikasåsen. Basilikasåsen passar också bra som dressing till sallad. Den kommer jag nog att göra fler gånger.
 
Ikväll har jag lovat att göra blomkålspizza, får se vad det blir till.
 
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll!
 



Februari loppisrunda i Seinäjoki

Vilken skön och avslappnade dag jag hade igår. Ni kan ju gissa vad jag gjorde. Ja jag var ju på loppis såklart! Startade tidigt på förmiddagen och åkte mot Seinäjoki. Stannade vid loppiset i Storkyro där jag fyndade en duk. Sedan körde jag vidare. Var dock lite stressigare att köra den sista bilten till Seinäjoki då jag hade en buss nästan i baken på bilen, men jag överlevde, tydligen hade bussen bråttom. 
 
 
Solen sken hela vägen, kändes nästan som vår, men bara nästan, det var ju ändå -10 grader ute. Väl framme i Seinäjoki började jag beta av listan på lopptorg. Denna gång besökte jag 5 loppisar, fanns nog två till på min lista, men de besöker jag en annan gång. På första loppisen fyndade jag mest. Lakeuden Shoppis levererar alltid. Blev lite besviken på Ykkösbasaari, där hittade jag absolut ingenting! Där fanns mest överprissatta varor. På Röda Korsets loppis hittade jag en enkel blus för bara 1€. 
 
Var också in till en "billighets" butik. Har aldrig sett den förut fastän jag rört mig i området. Hur kan jag ha varit så blind? Det var en riktigt rolig butik med massor av saker för 1€. Billig kattmat hade de också. 
 
 
Usch vad smutsig bilruta jag har. Nåja, det var inte det jag skulle tala om nu...hehe. 
 
Så värst många fynd gjorde jag kanske inte, men är riktigt nöjd med loppisrundan. 
 
 
Jag köpte en toppstjärna för 50 cent, glasburk för 50 cent, muminsked för 5,90€, duk för 2€, blus för 1€ och en klänning för 3€. Plus en liten present också. 
 
Var också via Prisma före jag åkte hem igen. På kvällen tänkte jag att jag skulle blanda lite egen coca cola, hade ju köpt coca cola koncentrat eller vad det nu heter. Hittade inte flaskan någonstans! Basilika krukan var också spårlöst borta. Alltså har jag blivit helt råddig eller? Tänkte och tänkte, var ut i bilen och såg men hittade inget där heller. Förstår inte. Hade jag glömt sakerna i butiken? Jag brukar alltid se efter så inget lämnat på bandet. Tycker att jag skulle ha märkt om två så stora saker lämnat kvar. Jag blir inte klok! Eller så har någon annan helt kallt satt ner sakerna i sin påse. Ja jag kan inte tro annat. Jag har dock inget minne av att jag skulle ha plockat ner sakerna i påsen. Så antingen lämnade de kvar eller så var det någon annan som tog dem. Jag vet dock att jag betalade för dem. Så störande! 
 
Nu kan jag knappt vänta tills nästa helg då det blir en loppisrunda i Tammerfors, ja vi ska väl nog till Ikea och några andra ställen också. Vem vet vad man gör för fynd där.
 



Naturbilder och testat nya kameran

Gick runt och testade den nya kameran igår. De tre första bilderna här nere är dock tagna med den gamla kameran. Måste nog erkänna att jag tycker de är ljusare, klarare och mer skarpa än bilderna med den nya kameran, men då är det också lite svårt att avgöra skillnaden då bilderna är tagna med olika stora objektiv. 
 
 
Jag måste nog lära mig hur den nya kameran fungerar. Är så van att behöva gå flera meter bakåt för att kunna ta ett foto med den gamla kameran, men det fungerar ju inte med den nya.
 
Bilderna nedan har jag tagit med den nya kameran.
 
 
Testade lite makro inställningar och blev nöjd med resultatet.
 
 
Jag ska nog testa vidare, se vilka standardinställnignar som är bäst. Det tar säkert en tid innan jag vant mig. Jag har ju fortfarande den andra kameran om jag vill använda den emellanåt. Men överlag är jag nog nöjd med den nya. Ett annat objektiv, motsvarande det som jag har på gamla (eller större), vill jag också köpa, får se när det blir av.
 
Med andra ord var det nog ett bra köp. Dessutom sparade jag ju 100 euro då den var på specialpris, hehe.
 



En riktigt bra dag!

Igår blev det en riktigt bra dag. Jobbade fram till 14.15. Sedan åkte jag och hämtade ut ett nytt pass, blev nog bättre än det gamla. Sedan köpte jag en ny kamera. Får se nu då om den är så bra som jag hoppas. Blev också ett pass på gymmet, sprang 5 km för första gången detta år så hade ångan uppe resten av dagen. 
 
I lördags då jag kom hem från jobbet hade Johnny lagat en lchf prinsesstårta, bara för att han ville ha något gott att äta. Ovanpå tårtan hade han satt några av muminfigurerna som jag fick i min julkalender. Tårtan var så stor så igår kväll bjöd jag in Johnnys föräldrar samt mina, dessutom kom Johnnys bror samt morbror också på besök så vi blev många tårtätare som tur var.
 
 
Det blev en riktigt trevlig kväll, sällan vi har sådär mycket folk på besök, brukar oftast hända då någon har födelsedag.
 
 
Nu har jag två lediga dagar. Vad ska jag hitta på i kylan? Termometern visade -18 nu på morgonen, brr! Tycker inte om då det är så kallt, men solen skiner åtminstone. Perfekt väder för en promenad om det inte vore så kallt. Kan hända jag vågar mig ut i kylan, vem vet. Dessutom är det passligt väder för lite naturfotografering med den nya kameran, måste ju testa den och se om den är lika bra (bättre) än den gamla. 
 



Se framemot

Just nu ser jag framemot detta:
 
  • Att jobba lite mindre denna vecka, endast ca 6 timmar idag, natt to-fre och 8-17 på lördag
  • Tammerforsweekend med Sofia och Malena.
  • Resan till Kanarieöarna.
  • Vår och varmare väder (jag fryser ju hela tiden!).
 
  • Frissa besök. Ska dock bara klippa topparna och fixa brynen. Borde färga håret också men är för snål.
  • Köpa en ny kamera som tar bra bilder.
  • Få hem den nya sängen. 
  • Alla hjärtans dag.
 
  • Loppisrunda till Seinäjoki
  • Ljusare dagar
 
Och säkert en hel del annat som jag inte kommer på just nu. Då man tänker efter finns det ganska mycket att se framemot ändå. Ibland har jag lite svårt med det, tänker bara negativt. Men det är ju nog så, ibland har man bättre dagar och ibland sämre. Då det är en lite sämre dag kan det vara bra att jag tar mig en titt på den här listan, jag har ju massor av roliga planer de kommande veckorna och månaderna. Dessutom går vi ju mot ljusare tider, äntligen!
 



Födelsedagsfirande

Igår firade vi mammas födelsedag, fast hon fyller egentligen idag. Vi var samlade allihopa. Mamma bjöd på god mat och cheesecake till kaffet. Det blev tyvärr inget långt besök då jag skulle till jobbet två timmar senare, men huvudsaken vi fick träffas allihopa, det är så sällan ändå. 
 
 
Av oss fick mamma 6 stycken bordstabletter med fåglar på.
 
 
Idag är det förutom mammas födelsedag även Runebergsdagen, men jag tror inte det blir några runebergstårtor för mig. Tycker inte speciellt mycket om bakelserna. Jobbar dagen lång, 8-17, sedan får vi se vad vi hittar på ikväll.
 



Några loppisfynd

Igår rundade jag ännu ett loppis, nämligen Brändö loppis. Provade en hel hög med kläder, men det var inte mycket som passade. I klädväg köpte jag bara en långärmad blus för 2 euro.
 
 
Hittade också ett MAX muminglas som jag inte hade, lite väl dyrt var det, men som sagt, de finns ju inte att köpas här annat än på loppis så måste ha det ändå. 5 euro gav jag för det.
 
 
Då jag var till Combo här om dagen hittade jag en bok som jag bara inte kunde motstå, en bok om Tove Jansson utgiven 2014. 7 euro var inget högt pris för den här boken som kostat närmare 40 i butiken. Dessutom såg den ny ut.
 
 
Någon loppisrunda till Seinäjoki blev det inte denna vecka, kanske nästa. Skulle vilja runda precis alla loppis som finns där, även Röda korsets. Tror det är sammanlagt 6 stycken lopptorg jag har på min lista, men besöker inte dem alla varje gång jag är i staden. 
 
Denna helg blir det jobb för min del. Först ska vi dock till Västervik och fira mamma som fyller år imorgon. Sedan blir det kvällsjobb från klockan 14. Imorgon har jag en 9 timmars arbetsdag, men ledig kväll. 
 
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!
 



Standardfrukost och Omatori

Fredag igen! Känns som om veckorna går så snabbt, men inte mig emot, jag vill ju ha vår och sommar. Jag behöver solen, ljuset och grönskan. Får intala mig själv att jag snart inte behöver vänta så länge till. 
 
Började dagen med en sån här frukost. Jag vet, frukostbilder är inte sådär jätte intressanta, men ni får blunda om ni vill, hehe. Det här är min standardfrukost, turkisk yoghurt med blåbär och lite hemlagad mysli. Skulle kunna äta turkisk yoghurt morgon, middag, kväll, det är ju så gott! Men då ska den vara laktosfri, den är godare.
 
 
På tal om något helt annat så gjorde jag något igår som jag inte gjort på länge. Jag besökte loppiset Omatori i Gamla-Vasa. För ca 10-12 år sedan var detta ett bra loppis som jag besökte varje vecka, men nu är det nog så sunkigt och ofräscht så det är inte ofta jag tar mig tid att åka dit. Blev förvånad då det stod flera bilar på gården utanför, tydligen har nog stället kunder ändå. Det visade sig dock att inget ändrats sedan jag var dit senast...för typ ett år sedan eller något liknande, så behöver inte åka dit mera detta år. Kom ut tomhänt. Intressant hur ett sånt där ställe kan gå runt, nästan så man börjar fundera lite. Vem handlar där och vad handlar de?
 
 
Idag vet jag inte om det blir något loppisbesök. Möjligtvis far jag till Brändö loppis som jag inte var till igår. Som vanligt blir det fredagsjumppa på gymmet, kanske det kan pigga upp mig. Sedan skulle jag vilja laga någon god mat till kvällen, men vet inte riktigt vad. Kanske blir det fyllda paprikor, det är ju enkelt att laga.
 
Önskar er alla en bra fredag!
 
 



Sociala medier

Sociala medier, vad är det egentligen? Jag måste erkänna att jag är ganska ovetande och "ute" då det gäller ämnet ifråga, jag är helt enkelt inte så intresserad. Jag har Facebook och den här bloggen, that`s it. Ja skype har jag faktiskt testat. Det finns instagram, twitter, snap chat, whatsapp, ja vem vet hur många andra appar, jag kommer inte på dem alla. Jag känner mig helt borta. Många runt om mig använder dagligen dessa appar, men inte jag. Varför får jag ofta höra, kan du inte bli med har många frågat. Ja varför? Därför att jag kan välja att inte använda dem. Jag vill inte att min telefon ska plinga stup i kvarten. Det gör den ju ibland ändå. (Jo jag vet nog att man kan stänga av ljudet också, hehe.)

 

Det finns en stress i dagens samhälle, att man måste synas och höras överallt, man ska ha åsikter om allt och alla, följa allt och alla. Jag blir bara så trött på detta. Tacka vet jag den "goda tiden" då man bara kunde ringa ett samtal eller skicka ett sms. Visst är det bra då man kan ringa gratis och skicka mess gratis genom diverse appar, men där räcker det för mig. Kalla mig gammalmodig eller bakåtsträvande, eller vad du vill. Jag behöver inte få bekräftelse från "sjuttioelva" olika ställen/människor. Såklart är det roligt då någon gillar ens bilder på facebook eller då någon kommenterar på bloggen, lite tråkigt skulle det vara annars. Jag menar bara att jag ser inget nöje med att lägga upp en bild på många olika ställen, ibland räcker det med bloggen. Ofta orkar jag inte ens scrolla ner i flödet på Facebook, det blir för mycket. Mest är det nog reklamen som stör samt att man ser vad vänner har gillat, det kan ju komma upp foton på helt okända personer som man inte känner. Vad har jag för nöje av att se de bilderna?

 

Jag går säkert "miste" om en hel del då jag inte är med på instagram eller andra ställen, men jag tänker som så, har jag klarat mig utan så här länge så klarar jag nog mig en tid till. Om det är något viktigt jag måste veta får jag nog reda på det till sist. Säger aldrig aldrig, visst kan det hända att jag till sist "faller för grupptrycket" och går med i t.ex. instagram, men än så länge känner jag inget behov.

 

Ja vart vill jag komma med det här inlägget kan man fråga sig. Jag menar bara att jag skulle bli ännu mer stressad av att känna att jag måste gå in och kolla här och där om något spännande har hänt. Nej nej och åter nej. Visst kan man säkert lära sig något och man kan lära känna nya människor via alla dessa sociala medier, men för mig är det inte värt det. Vi lever redan i en allt för stressad värld, varför göra den ännu mer stressande. 
 
Nu vill jag inte tala illa om er alla som använder dessa appar, var och en gör ju som den själv vill. De är ju säkert roliga tidsfördriv också. Ibland börjar jag dock fundera om det alls finns någon i min ålder som tänker likadant. Är det bara jag som är så "anti" mot allt nytt och okänt? Eller är det bara det att jag är rädd att jag inte ska förstå mig på de olika medierna? Svårt att säga, säkert kan jag känna mig dum ibland då jag inte har en aning om vilka funktioner eller vilka appar folk talar om, då känner jag mig nästan 30 år äldre än vad jag egentligen är. 
 
På tal om appar och telefoner så var det inte så många år sedan som jag fick en smart telefon, 2013 tror jag det var. Såklart var jag emot det också, skulle absolut inte ha någon. Då jag en gång fick en var jag tvungen att lära mig använda den. Skulle jag idag vilja byta till den gamla? Svar, nej. Ibland undrar jag om jag ännu skulle gå omkring med den gamla telefonen om jag inte fått någon ny, risken finns. Jag köper ny telefon först då den gamla går sönder (vilket går snabbare med dagens telefoner). Tacka vet jag gamla hederliga Nokia telefoner, de höll i många år. Nu ska man byta telefon helst en gång per år. 
 
Är det någon annan som tänker som jag?
 



Delad dag och billiga byxor

Har en "delad" dag idag. Var först på jobbet i tre timmar, hade kurs/personalmöte. Man skulle fundera en hel del på olika saker på "kursen", tyvärr var jag inte riktigt på "funderande" humör idag så kursen gav inte så mycket, orkade inte tänka mig in i olika situationer osv. Läste samma mening om och om igen, men det var helt blankt i huvudet, som det ofta är då jag "måste" komma på något att säga sådär mitt i allt. Satt mest och frös och hade sjukt i nacken, ja och så behövde jag på wc men ville inte stiga upp och gå ut mitt i. Nåja, kanske jag är på annat humör nästa gång. Kan inte alltid vara på topp.
 
Tänkte nog flera gånger att ska jag eller ska jag inte fara till gymmet idag. Kom fram till att jag nog ska fara en stund ändå, fastän jag hade sjukt i nacken. Så blev bara 45 minuter idag, men bättre än ingenting. Var på loppishumör efteråt, men samtidigt kände jag att jag hade bråttom hem för att alls hinna vara hemma idag, så det blev bara en sväng till Comboliina. Hittade ett par billiga jeans för 2,80! Ja och två Kalle Anka åt Johnny. 
 
 
Imorgon ska jag nog svänga in till Combo och Brändö loppis. Söker efter en speciell sak, men kommer knappast att hitta en sån. Ofta då man söker efter en speciell sak på loppis så hittar man något helt annat än det man söker. 
 
Nu ska jag bara slappa i soffan och göra vad jag vill en stund. Sedan tänker jag laga broilersoppa med räkor, får se vad det blir till. Använder inget recept utan sätter dit bara lite alltmöjligt och så blir det som det blir, oftast blir det nog gott. Kom på här om dagen att det är längesedan jag testade nya recept, har ju många kokböcker med recept som jag inte testat. Kanske jag gör en veckomeny till nästa vecka med nya rätter, får se. Det beror ju lite på om "andan faller på". 
 
Ikväll åker jag på nattjobb till klockan 21. Skönt med en kortare natt. Efter den natten får jag äntligen ha lite andra arbetsturer, jobbar kväll på lördag och morgon på söndag. 
 
Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig onsdag och första februari!
 
 



RSS 2.0