Edvinstigen och cykeltur till Målarbackan

Här om dagen åkte vi till Edvinstigen och lekte av oss. Också där hade snön börjat smälta och det var lättare att ta sig fram där än det var senast. Wilma åkte linbana, rutschade, gungade och så sprang vi upp och ner för pulkbacken. Någon pulka hade vi dock inte med. Blev minst sagt svettigt för oss båda.


Senare på eftermiddagen ville Wilma cykla till fammo och faffa. Så då gjorde vi det. Duktig var hon ❤.


Wilma orkade förstås inte cykla hem tillbaka, så hon fick åka bil. Jag promenerade hem igen i solskenet ☀️. Det blir nog säkert många cykelturer dit i vår och sommar har jag på känn 🙂.






Vårväder och årets första orm

Förra söndagen samt i måndags passade vi på att njuta av finvädret på Lillö. Hackade mera is på gården och hjälpte våren lite grann. Mitt i allt kom det krälandes en stor ORM där jag just hackat is. Stod där inne och såg ut genom fönstret och hann fundera vad det var för slang som ligger där på marken, innan det gick upp ett ljus, det måste ju vara en orm! Usch då. Har aldrig sett någon sådär tidigt på våren.


Mitt på gården vill vi verkligen inte ha ormar. Vi har inte sett några sedan vi satte ut "ormskrämmarna", men nu just för tillfället är det inga batterier i dem.


Vi busade och sprang runt på isen vid stranden. Wilma tyckte det var roligt då man kunde springa runt "stor stenen" vilket man inte kan göra sommartid.



På måndagen var Wilma och jag där hela dagen lång. 18 grader kom vi upp i inomhus. Började nästan kännas som sommar.


Denna helg ser det inte ut att bli något passligt "skäriväder", hård vind har utlovats. Måste nog fara där via och plocka bort snöskottan och andra lösa föremål så de inte flyger iväg. Annars går nog också denna helg i jobbets tecken. 

Hoppas ni som läser detta får en bra helg! ☀️





Vårfunderingar och resa bokad

Enligt kalendern är det vår. Och visst känns det som vår. Förutom idag då snöflingorna seglar ner. 


Kvinnodagen till ära kom årets första tulpaner på bordet...tror det var årets första i alla fall, svårt att minnas 😅.

På Lillö är det soffbyte och ommöblering på gång. Det tar sin tid, men soffan och sofföverdraget är på plats. Resten är just nu en enda röra, men ingen brådska har vi.


Förra helgen var mamma med ut till Lillö. Fint vårväder hade vi då ☀️.


Wilma har blivit stora flickan och börjat gå på wc. "Tuppen" gick också bra att använda. Skönt att slippa lägga på blöja stup i kvarten. Helt har vi inte sluppit blöjorna, men en bra början då hon åtminstone kissar på wc. Duktig flicka ❤. I brist på vatten får man tvätta händerna i vatten som rinner ner från taket 🙂.


Dagarna går i rasande fart. Tycker jag inte hinner med. Bokade en resa till Umeå i april. Hoppas inte vi får corona, *knack, knack* i bordet. Tog dock avbokningsbart fastän det var dyrare. Bara ifall om, man vet ju aldrig i dessa tider. Det kliar verkligen i mina resenerver, även om man kanske inte vill åka vart som helst just nu. Men Sverige är ändå ett av mina favoritresemål, bara för att det är så nära och förstås för man kan prata svenska där 🙂. Umeå har vi inte varit till sedan 2019 och Stockholm 2017. Så Stockholm finns i mina tankar, får se, kanske senare i år.


Igår blev det också en eftermiddag på Lillö. Hackade bort all snö och is bakom huset så jag slapp fram till gasflaskorna. Sedan var det bara att börja koka mat. Snöhögen gick upp över halva fönstret, så det var ingen lätt uppgift. Men med rätt redskap gick det och envis var jag 😅.


Lite lek på isen hann vi också med. 

Nu i helgen jobbar jag dubbelnatt. Jobbar 3/4 helger nu i mars. Men bättre att jobba natt, då hinner jag göra något på dagen. Blir nog säkert ett besök till Lillö i helgen för att fortsätta möblera om 🙂.





En duktig skidåkare

Två skidtävlingar har Wilma hunnit med de två senaste veckorna. Tyvärr har jag jobbat båda dagarna så har inte kunnat vara med. Det började med Minifinlandia vid Skatila sportplan. En fin medalj och lite annat gott fick hon 🙂🏅.


Förra helgen gick bageriloppet av stapeln i Kvevlax. Även där fick alla deltagare medalj 🙂👍.


Riktigt duktig har hon varit ❤. Och hon har redan fler medaljer än mig, jag har ju hela noll stycken 😅.




Sportlovs aktiviteter vid Stundars

Även detta år blev det ett besök till Stundars under sportlovsveckan. Som tidigare år ordnades en hel del aktiviteter utomhus. Wilma bowlade, sparkade, åkte slängkälke, "kokade" mat vid en gammaldags spis m.m. Roligt hade vi och det var perfekt väder ☀️.






Från cafét bredvid köpte vi ett pussel, fastlagsbullar får det bli en annan gång 🙂.




Förra veckans äventyr

Wilma tycker om att måla, rita och pyssla. Hon målar med vattenfärger så ofta att vi får köpa nya lite då och då. Oftast är det röd, gul, grön, blå som tar slut först. Här målas det en julgran och en regnbåge 🙂🌈.


En annan dag hälsade vi på hos min syster i Smedsby. Det blev en rolig timme utomhus ☀️❄.


Jag tog en uppiggande promenad efter nattjobb. 


Rutschat har vi också gjort. Bäst att passa på så länge den stora snöhögen finns kvar.


Jag förde saker till loppis i slutet av veckan. Passligt till att loppis sugna sportlovsfirare besöker loppiset tänkte jag. Och bra har det gått hittills 🙂.

I helgen dök det upp lite konst på gården. Helgen bjöd också på en hel del loppisköp, ja och så sålde jag ju en del också förutom sakerna som redan fanns på loppis. Köpte en "ny" utdragbar ektorp soffa till Lillö. Behövde något bekvämare att sitta i. Annars brukar vi "slåss" om vem som får sitta i den bekväma fotöljen 🙂. På lördag blev det ett skymningsbesök på Lillö. På söndagen fördes den nya soffan till Lillö, men då var jag på jobb.


Nu är vi redan inne i mars. Wilma har sportlov från dagis denna vecka, men mera om vad vi sysslat med den här veckan i ett annat inlägg 🙂.





RSS 2.0