Släktträff i sommar

Idag sov jag faktiskt fram till klockan 9.45. Hade nog varit vaken många gånger innan dess, så kände att jag behövde en sovmorgon. Hela förmiddagen satt jag och läste intressanta saker om släkten. Blev inbjuden till en Facebook grupp igår som handlar om en släktgren på pappas sida. Nu i sommar kommer det att ordnas en släktträff då det gått 200 år sedan anfadern föddes. Anfadern, Simon Jakobsson Qvist var min "Farfarsmorfarsfar", om jag inte räknat fel. Det brukar ju bli lite krångligt då man räknar bakåt, det blir bara en massa far och mor och till sist vet man inte hur många "farmors farfars morfar" man räknat upp. Nåja i alla fall låter det kul med släktträff. Har alltid tyckt om att åka på sådana. Ska bli intressant att se hurudant program det blir, och om jag får med mig någon, åker inte ensam. Borde åtminstone ha semester då träffen ordnas, men det är en helg då jag säkerligen har annat program också, så vi får se hur det blir. Skulle vara roligt att vara med på åtminstone någon del av släktträffen.
 
 
I min släktforskning som jag skrev för hand för x antal år sedan finns förstås anfadern också. Har ju nog släktforskningen på dator också, men bara på den stationära som finns där uppe. Borde ta och lägga in den på den bärbara datorn också, men minns inte riktigt hur det var man skulle göra för att få den flyttad. Det får bli en annan dag. 
 
Lite roligt känns det nog att det ordnas en släktträff för just den här grenen. För kanske tio år sedan, eller mera (minns inte riktigt när det var), sökte jag runt på Malax begravningsplan och hittade ett bekant namn, nämligen Simon Jakobsson Qvist. Ingen i vår familj hade vetat om graven tidigare (vad jag vet), så blev glatt överraskad då graven ännu fanns kvar. Sedan dess lägger jag alltid ett ljus på graven varje jul. Tror nog min "Farfarsmorfarsfar" blir glad där han ligger då han får lite besök.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gerby-Västervik dagen är samma helg men på söndagen kan jag komma med😀

Svar: Okej! Jag gissar att det är du Ulli som kommenterat. Lite svårt att veta då det står "anonym", men det kan inte vara så många andra :) Låter bra, som programmet såg ut nu så lät nog söndagen bättre. Jag har semester så är åtminstone ledig, men misstänker att vi säkert ska på kalas den helgen också. Vi får se sen närmare hur vi gör och när vi far.
Caroline

2017-01-21 @ 18:58:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0