Halloween och Allhelgona

Idag är det 31 oktober, dagen då man firar Halloween. I alla fall i USA gör man det. Här i landet varierar väl dagen, men det brukar oftast vara dagen före Allhelgona, alltså idag. 
 
Kan inte minnas när och om jag har firat Halloween, visst har vi haft någon pumpa på trappan, men inte mera än så. Jag tycker det är en högtid som blivit större och större med åren, ingen högtid jag skulle ha firat som yngre. Men visst har Halloween firats i Finland sedan 1990 talet. Det sägs att högtiden har sitt ursprung på Irland, men det var i USA högtiden fick sitt nuvarande utseende.
 
Jag föredrar nog att fira Allhelgona. Nu säger jag inte att det är något fel med att fira Halloween, visst får man göra det om man känner för det. Jag har bara inget behov av att göra det. Den här helgen är det Allhelgona och ingenting annat, i alla fall för mig. Tid för eftertanke och stillhet. Föra ljus till gravar. Det blir helt enkelt bara fel då två högtider ska samsas om en och samma helg. Att fira Halloween en annan helg är en helt annan sak.
 
Pumpa årsmodell 2004...Va? 10 år sedan? Åren går så snabbt...
 
Tänker du fira Halloween eller Allhelgona? Kanske du firar både och? 
 Bättre sent än aldrig

Igår kväll hände det saker här i huset. Äntligen kom katt tavlorna upp på väggen. Ja en del annat kom också upp på väggen. Hade först tänkt hänga tavlorna på väggen bredvid trappan upp till övrevåningen, men det skulle ha blivit så svårt att få upp dem där, så det fick bli en annan vägg istället. Måste väl tillägga att det inte var jag som hängde upp tavlorna, om jag skulle ha gjort det så skulle de nog hänga snett, har inte så långt tålamod med att mäta och se så att allt är 100 procent rakt. 
 
Bra blev det!
 
 
Det är alltså blider på Molly och alla hennes ungar, fem stycken allt som allt. Bilderna är tagna 2007. Något år senare ramade Johnny in fotografierna. och hängde upp dem på väggen. Men nu har tavlorna legat i en byrå låda sedan vi flyttade hit (över 4 år), så nu var det nog dags att hänga upp dem igen.
 
Av Mollys ungar behöll vi Whiskas. Nisse bor hos min kusin i Västervik, Wilma bor troligen i Smedsby. Mozart och Frida lever tyvärr inte längre. 
 
Min favoritbild är nog den på Whiskas där hon står på två ben och visar magrutorna, bilden till höger i mitten menar jag alltså. Men de är ju nog alla gulliga. Varför behöll vi inte allihopa? Ibland frågar jag mig faktiskt det, men det blev som det blev. Några loppisfynd

Min lediga dag har jag spenderat på gymmet samt på loppis. Kom inte hem tomhänt. Hittade en fin jacka som jag inte kunde låta bli att köpa. Dessutom såg den så gott som ny ut. Har ju bara en ljus vinterjacka så blev glad då jag hittade en svart. Trivs ändå bättre i svart. Jackan är inte så ljus som den ser ut på bilden nedan. 
 
 
Lite läsbart hittade jag också. Inte i bästa skick, men fina bilder.
 
 
En hylla/låda för 3,50 €. Finns plats för att lägga in en hylla i mitten om man vill.
 
 
Dessutom köpte jag en julklapp också, fast egentligen skulle jag vilja ha den själv...men nej, ska nog ge bort den.Före och efter

Nu är "träbyttan" äntligen färdigmålad. Först såg den ut så här:
 
 
Efter några omgångar med vit färg ser den ut så här:
 
 
Hade som tanke att ha den som bullafat...men nu vet jag inte. Man kan förstås ha vad som helst i den. Får se var den hittar sin rätta plats. Tror det blir en bra dag

Känner på mig att det kommer bli en bra dag idag. Ibland känns det bara så, av ingen speciell orsak egentligen. Ibland har man sämre dagar och ibland bättre. Tur är nu det. Vem skulle orka gå omkring och bara ha bra dagar hela tiden, då skulle en dålig dag bli riktigt dålig om man nästan aldrig har en sådan dag. Bra med variation. 
 
Hoppas du också får en bra dag så hörs vi ikväll igen. 
 
 Flaskor på rad

Tre flaskor, en fjäder och två torkade blommor. Då blev det så här.
 
 
Med julen på antågande (ja det är ju ändå inte så länge kvar) antar jag att det snart kommer att dyka på någon ljusslinga eller annat jul relaterat i flaskorna, vem vet. Den som väntar får se. Ljusglimtar

Var nästan beredd på att åka på jobb idag morse, men sen kom jag på att jag jobbar kväll. Så sällan jag har 13-21 så blir riktigt råddig då det händer. Men skönt var det att få sova en åtta timmars natt. 
 
Före jobbet blir det gymmet, så mycket annat hinner jag nog inte med. 
 
Idag är det mindre än en vecka tills det blir Ikea och Tammerfors med några kompisar. Ska bli roligt! Inte för att jag behöver något från varuhuset, men hoppas på att hinna in till något loppis också, hehe. Sedan är det bara någon vecka kvar tills det blir Uleåborg och Haparanda. Ljusglimtar i den mörka hösten. 
 
Med de här bilderna önskar jag dig en fin dag.
 
 Molly på skogspromenad

 
Hmm...finns det månne nån älg där inne i skogen...
 
 
Vad var det där för ljud? Tror nog det var en älg!
 
 
Bäst att smyga längre in i skogen och kolla läget...
 
 
 
Kanske älgen sitter uppe i trädet?
 
 
 
 
Nu hörde jag något IGEN...
 
 
Nej men var det bara du...jaha...vad bra, då kan jag slappna av och bara njuta av solen och se gullig ut.En hög med gamla böcker

Har en hög med gamla böcker som av någon orsak har lämnat i uthuset. De flesta olika romaner. Hade hoppats på någon växtbok, ni vet såna där gamla biologi böcker med fina bilder på växt och djurriket. Modell mindre av gamla skolplanscher. Men nej, bara romaner i den här högen förutom den översta som bara är pärmarna av en geografi bok.
 
 
Får nog leta vidare på loppis efter de eftertraktade biologi böckerna. Mina egna från skoltiden duger ju inte. Det ska vara gamla böcker från början av 1900-talet. En gammal spegel

Speglar är nog en sak som jag inte kan få för många av. Svårigheten är bara den att hitta någonstans att hänga upp dem. För tillfället har jag ett flertal speglar som väntar på att få komma upp på väggen. Helst ska det ju vara gamla speglar, men ibland kan också nya falla mig i smaken. 
 
I föjset står just nu en gammal fallfärdig spegel och väntar på sitt öde. Rör man i den faller den nästan ihop. Den borde limmas ihop och kanske pustas lite. Har redan en likadan från förr, den är målad i vitt och spegelglaset är bytt flera gånger. Den här bruna spegeln har fortfarande sitt gamla glas kvar, och så hoppas jag det får förbli. Måste bara handskas varsamt med den så den inte åker i golvet. 
 
 
Kanske det får bli ett av vinterns projekt. Mysbelysning i en flaska

Kände för att fixa till lite mera mysbelysning så tog fram en ljusslinga och satte ner den i den här stora flaskan. Brukar annars ha plastblommor i den här flaskan (eller det var väl en tid sedan jag hade det senast). På julen brukar jag lägga lysande kvistar i den, men annars har den mest fått stå tom. Tyckte lite synd om flaskan som bara stod där under trappan, blev så mycket bättre med en ljusslinga inuti den.
 
 
Det enda som stör mig är sladden, går ju förstås att tejpa fast den på sidan av flaskan...Whiskas tyckte det blev bra med lite mera mysbelysning i höstmörkret. Hjortar

Det är inte bara ugglor jag har "snöat in mig på". Nu är det hjortar också, för nog är det väl hjortar som är avbildade här nedanför?. Jag har en prydnadshjort, eller är det ett rådjur (den har inga horn). Men vill ha mera. Ett renhorn tog vi hem från Johnnys föräldrar idag...får se var man ska sätta upp det...Horn som horn, ingen skillnad om det är hjortar eller renar.
 
På HM:s hemsida kan man bl.a. hitta följande hjort relaterade produkter. 
 
 
 
Vilken/vilka skulle du vilja ha? En disktrasa kanske inte är det första jag köper, fastän den är det billigaste alternativet. Mitt val lutar nog mera åt kuddöverdragen. Det där påslakanet skulle heller inte vara helt fel. 
 Byggnadsmässa

Idag på förmiddagen var vi på Byggnadsmässa till Botniahallen. Johnny hade fått fribiljetter, och tur var nog det för jag skulle nog inte ha betalat 14 euro för att komma in. Kanske mässan är intressant för de som snart ska bygga, men jag hittade inte mycket att se på. Varsin glass köpte vi, inte mer än så, inte ens ett reklamblad följde med hem. 
 
 
På många ställen kunde man se fina Happy lights, men som vanligt köpte jag inga. Visst är de fina, men behöver jag dem...nej. Men förstås skulle jag ju bli jätte glad om jag fick ett par i julklapp, tips, tips, hehe.Alltid en överraskning då den kommer

Imorse då jag vaknade var det vitt där ute. Snö överallt. Var ju väntat, men alltid är det en överraskning då den första snön kommer. Jag hade ju garderat mig på förhand med att se till att vinterdäcken var på, tur var det för det var halt på vägarna idag. 
 
 
Idag har jag njutit av en helt ledig dag. Blev det vanliga fredagsprogrammet. Gym, butiken och loppis. Nu ser jag framemot en lugn kväll. Ska tända några ljus och bara mysa. Kanske vi ser en skräckfilm eller två, vill se på något spännande. 
 
Önskar er en fin fredagskväll!En kväll i snickeboa

Blev som sagt någon timme i föjset igår kväll. Är länge sedan jag haft inspiration och lust att snickra något, men nu ska det bli ändring på den saken. Blir dock inga stora saker just nu, men ändå något.
 
Kan inte visa mer än så här. Ser kanske lite konstigt ut, men det blir nog bra då det blir färdigt...får vi hoppas. 
 
 
Först borra några hål...
 
 
Sedan såga...Får se vad det blir till, hehe. 
 
Annars är det inte mycket som påminner om tiden vi bodde i föjset, men en del saker har lämnat kvar, som den här fotkrämen som nu äntligen for i roskis. Tror inte att någon vill smörja fötterna med en gammal fotkräm mitt i allt sågspån och damm. 
 
 
Annars ser det nog ut som en helt vanlig snickeboa. 
 
 
Blir nog att spendera flera kvällar där om jag ska få färdigt allt som jag har tänkt laga.Torsdag som känns som fredag

Idag morse tog jag fram vinterjackan då termometern visade -7 grader. Usch vad kallt. Men man vänjer ju sig. Får se om vi får årets första snö imorgon, det är frågan om. Får se. Kan ju komma som regn eller snöblandat också. Gillar nog vintern, men inte alla stora fula vinterkläder man måste ha på sig. Ser ju ut som en michellin gubbe emellanåt. Visserligen är min ena läderjacka nog en vinterjacka, men problemet bara det att dragkedjan är sönder...Kommer nog aldrig att gilla vinterkläder. Några utebyxor äger jag knappt. Blir det minus 30 grader kanske jag måste tvinga på mig ett par utebyxor.
 
Vid den här tiden ifjol hade den första snön redan varit och farit. Brukar ju vara så. Den första snön smälter alltid bort. 
 
 
Känns som fredag idag, fast det är ju först imorgon. Får intala mig själv att det är så. Är ju ledig nu till söndag kväll så därför känns det som helg redan nu. Ikväll blir det nog en stund i snickeriet, eller rättare sagt, i föjset. Ska börja tillverka lite julklappar, hög tid för det. Dessutom håller jag på och målar en sak som jag köpte i somras men först nu har tagit mig tid att måla om. 
 
Hoppas ni alla har en trevlig kväll!En skymt av solen

Igår fick jag äntligen se en skymt av solen. Tyvärr hann jag inte vara ute någon längre stund och njuta av solskenet, men tänk så mycket solen kan göra för humöret. 
 
 
Idag jobbar jag 7-14. Sedan är jag ledig till söndag kväll. I helgen blir det bl.a. ett besök till Botniahallen där det ordnas Byggnadsmässa, blir säkert intressant. Annars har jag inga större planer för de lediga dagarna. Måste ju komma ihåg att bara göra ingenting också, kan ju behövas ibland. Julkort

Var en sväng via loppis idag. Hittade några fina julkort som jag inte kunde motstå. Fyra olika stycken, två av varje sort. 50 cent för hela högen. Det var inga gamla julkort, men dock nytryck av Jenny Nyströms stämningsfulla bilder. 
 
 
Har inte tänkt skicka iväg korten, vi brukar ju göra egna julkort. Tänker istället placera ut dem som små tavlor lite här och där närmare jul.Samlaren

Är inne på allt vad samlande innebär just nu. Det går i perioder för mig. Kom på att det var länge sedan jag granskade 2 euros mynten jag fått i min hand, vem vet vilka dyrgripar jag missat. Nå ja, de är väl inte så värst dyra ännu, knappt värda mer än två euro, men i alla fall, de kan ju bli dyra. 
 
"Varje euroland får ge ut ett 2-euros jubileumsmynt om året. Dessa mynt har samma kännetecken och egenskaper på den gemensamma sidan som ett vanligt 2-eurosmynt. Sedan juli 2012 får varje land ge ut två jubileumsmynt varje år. Vad som gör dem annorlunda är deras jubileumsutformning på den nationella sidan. Bara 2-eurosmynten kan användas som jubileumsmynt. De är lagliga betalningsmedel i hela euroområdet. Det innebär att de kan användas, och ska accepteras, precis som alla andra euromynt.

De flesta av dessa mynt firar årsdagen av historiska händelser eller drar uppmärksamheten till historisk viktiga händelser. Det allra första 2-euros jubileumsmyntet gavs ut av Grekland för att fira de olympiska spelen i Aten 2004." 

 

De här jubileumsmynten har jag just nu.

 

 
60-årsdagen av FN:s grundande och 50-årsdagen av Finlands medlemsskap i FN.
 
 
 
90-årsjubiléet av Finlands självständighet.
 
 
 
200-årsjubiléet av finsk autonomi och Borgå lantdag.
 
 
 
Finlands Bank 200 år.
 
 
 
150-årsminnet av konstnären Helene Schjerfbecks födelse.
 
 
 
Tio år med sedlar och mynt i euro. Gavs ut av alla euroländer. Jag har det tyska samt det finska myntet.
 
I och med att euron kom har det också varit intressant att se om man råkat få ett utländskt euro mynt i handen. Samlar på dem också. Har ingen komplett samling ännu, men det tar sig. Att få ett tyskt euromynt i handen är inte så ovanligt, det är dock mindre vanligt att hitta ett mynt från t.ex. San Marino eller Vatikanstaten. Jag har heller aldrig sett ett euro mynt från Slovenien eller Slovakien.
 
Förutom muminmuggar och mynt samlar jag på en hel del andra saker också.
 
Vad samlar du på?Höst sysslor

Den första snön lyser med sin frånvaro. Därför passade jag på att räfsa lite löv på gården idag. Tycker om att räfsa, men det kanske inte var den bästa sysselsättningen för min sjuka axel som sakta börjar bli lite bättre. Får se om det straffar sig sedan.
 
 
Vi har inte så många träd mitt på gården, så några stora mängder löv är det inte fråga om. Det är mest det här trädet bredvid lekstugan som ställer till det. 
 
Tog en promenad i skogen tillsammans med Whiskas, var skönt med lite frisk luft fastän jag gärna skulle ha sett solen också.
 
 
Ikväll blir det nattjobb. Efter jobbet blir det tandläkaren, eller tandhygienisten, jag vet inte till vem jag ska, men det klarnar säkert då jag väl är där. Ser inte framemot det precis, men det är ju något som måste göras. Muggarna fick flytta ut

En hylla att rada alla muminmuggar i står högt på min önskelista just nu. Vet dock inte exakt var jag skulle lägga upp hyllan, men det ordnar väl sig. Hittills har alla muggar stått inne i vitrinskåpet, men nu har de fått flytta ut. Vill ju kunna se dem. Radade in dem i det gamla tallriksskåpet istället. Vet inte hur länge de kommer att stå där, men för tillfället ser det ut så här. 
 
En orsak till att jag flyttade på muggarna var nog också den att det helt enkelt blev för fullt i vitrinskåpet. Såg lite farligt ut att ha tre muggar staplade ovanpå varandra.
 
 
Mumintallrikarna och skålarna radade jag förstås också in i skåpet. Vill samla allt på samma ställe så man ser vad man har. 
 
 
Den nyinköpta tallriken i mitten passar kanske inte så bra där, men vet inte vart jag ska lägga den. Vill ju som sagt samla allt på ett och samma ställe. Skulle gärna ha velat rada några koppar på den översta hyllan i skåpet, men där tog det stopp, muggarna var för breda. Därför får de svarta assietterna fortsättningsvis stå där. 
 
 
Skulle gärna ha radat upp muminpappan och de andra tallrikarna så som man egentligen ska rada upp tallrikar i hyllan, men tallrikarna har fel format så de passar inte på någon hylla, tyvärr. Blomkålspizza

Igår då jag kom hem från jobbet var det pizza bakning pågång. Denna gång testade vi en annan sorts pizza, nämligen blomkålspizza. 
 
Till en pizzabotten behöver du följande
 
150 g blomkål
1 ägg
1 äggvita
salt
 
Gör en dubbelsats om du vill ha två pizzor.
 
Mixa alla ingredienser till en jämn deg. Baka ut degen på bakplåtspapper (gnid gärna in bakplåtspappret med lite olja innan degen bakas ut). Förgrädda pizzabottnen på 200 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Lägg sedan på tomatsås och valfria ingredienser (det ska vara skinka och champinjoner på min). Lägg till sist på ost, oregano och andra kryddor. Grädda pizzan på 250 grader i 10-15 minuter. 
 
 
På bilden ovanför är pizzorna inte färdiga ännu, men tro det eller ej, de blev faktiskt riktigt goda! Mycket bättre än alla andra LCHF pizzor jag testat. Smakar inte bara mjöl som en del andra (kanske för att det inte finns något mjöl i den här pizzan.)  Bottnen blev kanske lite väl mjuk och degig, men efter att pizzan fått stå en stund blev den mera kompakt. Smakade som en pizza ska göra.Mera mumin

Fortsätter på mumin temat. På bloggen Lindas lantliga kan man läsa om den nya mumin muggen samt jubileums muggen som kommer ut i början av nästa år. Båda muggarna ska nog snart in i mitt vitrinskåp också. Såklart. Nu tänkte jag inte tala om muminmuggar, utan andra mumin relaterade saker. Jag kan inte få nog. Är nog lite mumin tokig just nu, jag erkänner. 
 
 
Vem skulle inte vilja ha en hattifnatt lampa? Häftiga är de, priset är ganska häftigt det också så tror nog jag bara får drömma om en sådan här.
 
Eller varför inte en snorkfröken lampa. Finns nog mumin lampor också.
 
 
Hittade också några specialutgåvor av några tallrikar, Fazer och Mumintrollet dagdrömmer. Slutsålda stod det på hemsidan, så tyvärr tror jag inte man kan få tag i någon av dessa (de var ju också lite dyrare än de vanliga mumintallrikarna). Det finns ju också muggar med dessa motiv, men de utkom endast år 2005 och det gjordes bara 400 exemplar av varje. En dröm är också att ha de muggarna i samlingen.
 
Påslakan med muminmotiv kan jag inte heller få nog av. Det här tyckte jag var färggrannt och fint.
 
 
Sedan finns det ju tusen andra muminsaker jag också skulle kunna ha. Skulle kunna ha alltså. Jag behöver dem inte. Ofta tänker jag så, behöver jag det här eller inte. Sedan är det nog priset som får avgöra. Är det något billigt så är chansen större att jag slår till.Promenad x 2

Skönt att denna vecka är över. Känns som att jag inte gjort annat än jobbat...fast jag mellan varven nog gjort annat också. Börjar den nya veckan med en ledig dag. Skönt. 
 
Blev en promenad idag på jobbet tillsammans med en klient. Var uppriskande att komma sig ut fastän det var regn i luften. 
 
 
Ikväll blev det också en promenad i duggregnet. Efter det var det skönt med bastu!
 
 
Ser framemot en ny vecka med nya möjligheter!Gamla lådor på olika sätt

De flesta av er vet säkert redan att jag bara älskar gamla lådor. Har blivit som besatt av dem, skulle kunna ha lådor överallt. Här kommer lite inspiration som jag hittade på pinterest.
 
 En dag på språng

Jobb, bokrelease och kafferep. Ja så har denna dag sett ut. Åka hit och dit. Morgondagen blir inte så mycket annorlunda, eller jo, blir ju bara jobb då 8-17, efter det tror jag inte jag gör så mycket mera denna helg. Ska bli skönt att vara ledig på måndagen. 
 
Bokreleasen jag var på hölls i Västervik bystuga. Leif Skinnar har skrivit en bok om Västervik som han nu har gett ut. Jag som är intresserad av gamla tider tyckte boken lät intressant. Men får boken i julklapp så får vänta tills dess innan jag får läsa den. 
 
 
Ikväll var vi bjudna på kaffe till Johnnys föräldrar. Hans morbror med fru samt Vera hade också blivit bjudna på "kamsor" och andra "delikatesser" före vi kom dit, vi föredrog dock annan mat idag. 
 
Nu blir det en stund framför tv:n och någon bra film.En buse på gården

Idag jobbar jag 7-15. Sedan ska jag på bokrelease till Västervik bustuga. Efter det blir det ännu kaffe på Målarbackan. Behöver ju inte fundera på vad jag ska göra åtminstone. Hoppas på en bra dag. Solen får gärna titta fram så man blir lite piggare. 
 
 
Hoppas ni alla har en bra lördag!Tävling på Malins blogg- vinn ett presentkort

Vem vill inte vinna ett 100 euros presentkort? Malin med bloggen "The sweet life of Malins" har en tävling där man kan vinna ett 100 euros presentkort till hennes webshop foodieliving.fi
 
Uppgiften var att skriva ett inlägg där jag räknar upp fem produkter som jag gärna skulle vilja ha ur butikens sortiment. 
 
Här är min önskelista:
 
1. Chia frön, svarta, ekologiska, raw, 450 g
 
 
Har hört talas om dessa "fantastiska" frön men inte testat dem. 
 
 
2. Tvättsten, Fresh citrus 300g
 
 
Låter intressant med en tvättsten, varför inte testa.
 
 
3. Kokossocker apelsin, ekologiskt, 135g
 
 
Kokos och apelsin, kan det bli fel? 
 
 
4. Två vånings kakfat, vit,  Blossom Home
 
 
Så snyggt kakfat!
 
 
5. Björksocker 200 g
 
Ännu mera socker. Skulle också vara kul att testa på den här varianten av sötningsmedel.
 
 
Nu håller vi tummarna!
 Fredag, trött och helgjobb

Är glad över att det är fredag, men mindre glad över att behöva stiga upp klockan 6 imorgon. Blir jobb hela helgen lång. Nog far jag gärna på jobb, men den här veckan har det blivit väl lite sömn plus att axeln den bara fortsätter att värka. Borde kanske sova nu på dagen efter att ha jobbat inatt, men kan inte. Ser bara allt annat som måste göras. Blir nog till att ta fram dammsugaren ett varv.
 
Fick en tidning här om dagen. Den såg intressant ut. Julen närmar ju sig fastän man vill det eller ej. Kanske man får några julpyssel tips.
 
 
Får se vad man ska hitta på för gott till middagen. Tror nästan det får bli fyllda paprikor, det är ju ändå så gott och inte svårt att laga heller. Passlig fredagsmat då man vill lyxa till det lite. 
 Blåbärs och hallonmuffins

Sent igår kväll kom jag på att jag skulle baka något gott. Blev blåbärs och hallonmuffins, goda blev de.
 
 
Ingredienser
2 dl sukrin
150 g smör
6 ägg
1 tsk vaniljpulver
200 g philadelphiaost
3 tsk bakpulver
0,5 dl fiberhusk
1,5 dl mandelmjöl
3 dl hallon/blåbär
 
Muffinsformar
 

Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft). Smält smöret och vispa sedan i sukrin. Vänd i äggen och vispa. Blanda i vanilj och philadelphiaost. Rör sedan ner alla torra ingredienser. Vänd till sist ner bären och rör om försiktigt. Klicka smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. 
 
 Loppisar i Seinäjoki

Här kommer min lista över loppisar i Seinäjoki. 
 
1. Lakeuden shoppis
 
Mitt favorit loppis i Seinäjoki. Tillräckligt stort och man fyndar nästan alltid. Ibland dock väl höga priser kan jag tycka.
 
Adress: Teollisuustie 10, 60100 Seinäjoki
 
Öppet: må-fre 10-18
            lö-sö 11-15
 
Hemsida: http://www.shoppis.fi/
 
 
(Bild från Fonecta)
 
 
2. Vanhakylän Ullakko
 
Helt okej loppis med mest kläder, men man kan nog fynda andra saker där också. 
 
Adress: Välskärinkatu 7, 60320 Seinäjoki
 
Öppet: må-fre 10-18
            lö 10-15
            sö STÄNGT
 
 
 
 
3. Joupin Kirppis
 
Öppnade på nytt ställe 2014. Stort loppis där jag oftast fyndat något. Finns också möbler till salu.
 
Adress: Karvarinkatu 2, 60320 Seinäjoki
 
Öppet: må-fre 10-18
            lö 10-16
            sö STÄNGT
 
 
 
 
4. Ykkös Basaari
 
Ett lopptorg som förnyade sig och flyttade till ny lokal i Januari 2016. Sammarbetar med Combo loppis i Vasa, har en inredningsavdelning där nya inredningsartiklar säljs. Stort lopptorg med över 300 försäljningsplatser.
 
Adress: Teollisuustie 18, Seinäjoki
 
Öppet: må-lö 11-18
           sö 11-15
 
 
 

 
5. Fida Lähetystori
 
Ett lopptorg där intäkterna går till välgörenhet. 
 
Adress: Kärrääjänkatu 3, Seinäjoki.
 
Öppet:må-fre 10-18
            lö 11-16
            sö STÄNGT
 
 
 
6. Kaks kättä työpaja (Ekocenter)
 
Här säljs både kläder, textilier, möbler, porslin m.m.
 
Adress: Päivölänkatu 34, Seinäjoki
 
Öppet: må-fre: 8-18, lö 10-16 (sommarlördagar stängt)
 
 
 
7. SPR kirppis Hyllykallio
 
Röda korsets välgörenhets loppis. Finns även möbler till salu, plus en hel del annat.
 
Adress: Laturitie 2, Hyllykallio
 
Öppet: må-fre: 10-18, lö: 10-15
 
 
 
 
 
Uppdaterad 9.6.2016Några fynd från Seinäjoki

Idag blev det en loppisrunda till Seinäjoki. Då nu Johnny fick fara till Stockholm så tyckte jag att jag skulle få fara till Seinäjoki (fast jag nog hellre skulle ha velat fara till Stockholm).
 
Besökte i princip alla lopptorg i staden, i alla fall de jag tyckte var värda ett besök. Fyndade några julklappar, hittade saker som jag sökt efter länge. Såklart hittade jag några saker åt mig själv också.
 
Kan ju inte visa julklapparna här, men de här sakerna tänkte jag behålla själv.
 
 
En korg för 1,50. Bra att ha.
 
 
Oj då, kom visst hem med en blårandig kudde också, hehe.
 
 
Den här tallriken (är det en barn tallrik eller??) kunde jag bara inte motstå. Första varvet fick den lämna kvar i hyllan, men sen då jag var på väg ut ångrade jag mig och måste gå efter den och köpa den. Den var kanske inte så billig, eller vad vet jag. Har inget att jämföra med. Den är inte av märket Arabia utan Yamaka. Har två muggar av samma märke från förut. Tallriken är alltså tillverkad i Japan. Har aldrig sett en sådan förr och hittade ingen på nätet heller hur jag än googlade (hittade nog många andra muggar och tallrikar av märket yamaka men inte den här tallriken eller mina muggar). Får hoppas jag gjorde ett bra köp.
 
Tänker använda tallriken som "bullafat". En kall morgon

Rimfrosten ligger tjock på marken. Det är vitt överallt. Dock ingen snö ännu. Whiskas tyckte det var kallt om tassarna.
 Favoritloppisar i Vasa

Årligen blir det en del loppisbesök också i andra städer än Vasa. Därför tänkte jag att det skulle vara bra att samla alla loppisar på ett och samma ställe, så jag själv också kan hitta adresser och dylikt på ett enkelt sätt. För att göra det enkelt tänkte jag dock börja med Vasa. Alla som läser det här behöver ju nödvändigtvis inte bo där, därför tänkte jag nu ge tips på mina favorit loppisar i staden.
 
1. Comboliina 
 
Comboliina öppnade dörrarna i oktober 2016 i f.d. Adam och Evas lokaler. Efter en grundlig renovering är nu stället ljust och fräscht. Det är ett stort loppis med flera hundra bord, dock inte lika stort som Combo. Förutom loppissaker säljs här också en del outlet saker. Här kan du göra fynd!
 
Adress: Smedsbyvägen 4/Magasingatan 4, 65100 Vasa.
 
Öppet: må-fre 11-19
            lö-sö 11-16
 
 
 
2. Brändö loppis/kirppis
 
Relativt litet loppis som öppnade sina dörrar i mars 2014. Fint och mysigt ställe. Passligt loppis att besöka om man inte har så mycket tid. 
 
Adress: Brändövägen 77, 65200 Vasa (Brändö)
 
Öppet: må-fre 11-19
            lö-sö 11-16
 
 
 
 
 
3. Fyndis
 
Fyndis är ett av mina favorit loppisar. Beläget strax norr om Vasa, nämligen i Smedsby. Har över 200 försäljningsplatser. Snyggt ställe.
 
Försäljningen gick ganska trögt då jag sålde där. Men det beror ju förstås på vad man säljer och vilken tur man har. Ibland svårt att få ett bord där.
 
Adress: Marknadsvägen 3, 65610 Korsholm (Smedsby)
 
Öppet: må-fre 13-19
            lö 11-16
            sö 12-16
 
Hemsida: www.fyndis.fi
 
(Bild Kitsastelija
 
 
4. Combo Loppis
 
Combo är ett stort loppis som öppnade sina dörrar 1.8.2015. I samma lokal finns också en outlet för inredningsartiklar. Tar flera timmar att gå igenom om man tittar noga på allt. För tillfället bästa loppisen i Vasa. Här säljer man alltid bra.
 
Adress:  Flygfältsvägen 7, 65380 Vasa
 
Öppet: må-fre: 11-19, lö-sö: 11-16
 
 
 
 
Förutom dessa loppisar finns det nog diverse andra lopptorg också, så som Röda korset eller andra välgörenhets lopptorg. Dessa är dock inga ställen jag besöker så ofta. Ett lopptorg för mig är ett ställe där vem som helst säljer sina egna saker, fyndläget uteblir lätt om det är ett lopptorg dit man fått skänka sina saker gratis.
 
Uppdaterad 7.4.2018Något för en som gillar mumin

Idag då jag gick förbi tidningshyllorna i matbutiken fastnade mina ögon vid en viss tidning. Namnet Tove Jansson samt ordet mumin gjorde mig genast intresserad. Det var tydligen en specialtidning om Tove Jansson och alla hennes muminfigurer, ja tidningen handlar väl om alltmöjligt som hon skapade under sina dagar. Tidningen kostade nästan tio euro, dyrt, ja, men det här är nog en tidning jag kommer att bevara och läsa flera gånger, muminfantast som jag är. 
 
 
Den här tidningen kommer jag nog att läsa från pärm till pärm. Nu väntar jag bara på rätt tillfälle att få krypa in under filten med något varmt att dricka och tidningen i högsta hugg. Du som också gillar mumin, köp ditt exemplar innan det är försent, man vet ju aldrig hur länge tidningarna finns i butiken. Hotell bokat

I förrgår gjorde jag slag i saken och bokade hotell i Uleåborg. Om ungefär en månad åker vi alltså iväg norrut till Uleåborg och Haparanda, ska bli så roligt! Blev nog två nätter istället för endast en, konstaterade att vi inte hinner göra något om vi bara sover där en natt. Onödigt att stressa.
 
Den här veckan är i princip fullbokad, ja full av jobb i alla fall. Endast onsdagen är ledig. På onsdagen åker Johnny till Stockholm, vem vet vad jag hittar på då...vi får se. Kanske det blir något loppisbesök i någon annan stad än Vasa. Om det är något jag verkligen tycker om så är det att få gå en hel dag för mig själv på loppis, det är avkopplig på hög nivå.
 
Idag jobbar jag hela dagen lång. Får se vad kvällen har att erbjuda
 
 Kärlekslunden

På vägen till simhallen såg jag några fina träd jag ville fotografera. På tillbaka vägen stannade vi vid Korsholmsesplanaden där de fina träden fanns. Upptäckte att den omrkrivna kärlekslunden fanns just där. Har nog läst om den, men jag och vägnamn, ja vad ska man säga om den saken, jag kan knappt några vägnamn i Vasa fast jag är uppvuxen där. (Måste nog googla för att veta att det var Korsholmsesplanaden.)
 
 Veckan börjar gå mot sitt slut

Åh så utvilad jag känner mig idag, skönt med 10 timmar sömn utan väckning av någon katt som vill ut. Var lite frågan om om man vågar släppa ut katterna idag då grannen har haft påhälsning av en älghund som bitit ihjäl flera höns. Men nog gick katterna ut i alla fall. Får hoppas älghundarna håller sig borta. 
 
Idag blir det simhallen och gymmet. För min del blir det nog bara gymmet. Vill inte belasta min axel desto mera då den ännu inte är helt i skick, kändes inte bra efter förra veckans simtur. 
 
Ha en bra söndag allihopa!
 
 De sista äpplena på träden och en maffig chokladkaka

Idag har vi gått på stan, inhandlat en ny plattång, var på tiden då min gamla snart brinner upp. Sedan blev det faktiskt lite kebab också, kunde ju inte äta pizza idag också. 
 
Ikväll bjöd Tommy på en maffig chokladkaka, kan säga att man blev riktigt mätt. God var den nog, men jag var nog väl glupsk och tog förstor bit. 
 
 
Utomhus kunde man konstatera att äppelsäsongen börjar vara över för i år. Något enstaka äppel fanns kvar i träden. På marken fanns mer eller mindre ätbara fallfrukter. Vinterns ankomst närmar sig.
 
 
Nu blir det mys framför brasan och sedan bastu. Hoppas ni alla får en trevlig lördagskväll!Hinna med många saker på en dag

Gårdagen bestod av nattjobb till klockan tio på förmiddagen, sedan gym (som tur försvann huvudvärken), handla, till loppis efter pengarna jag tjänat in, till Västervik på mat och städa i en skrubb, via Adam o Ewa en snabbis, efter en kotzone till Kotipizza, efter 24 timmar hemifrån kom jag äntligen hem. 
 
 
Smaskade i mig min pizza, städade lite, tände sjuttioelva ljus och myste för mig själv då Johnny var borta. Lite senare kom Mia hit, tack för trevligt sällskap! En intensiv dag med andra ord. Skönt med helg.Smultron i oktober

Blev lite förvånad då jag hittade ett moget smultron på gården. Dock smakade det inte så mycket, men man ska ju ta tillvara allt vad naturen har att erbjuda. 
 
 
Passade samtidigt på att ta en bild på huset i höstskrud. Dock kanske inte från den bästa vinkeln...men ändå, så här ser det ut.
 
 
Idag är det fredag. Åter igen helg, men har inga särskilda planer. Ikväll ska Johnny på "Beach party" eller vad det nu var för något. De ska i alla fall stanna längre på jobbet och umgås och äta gott. Får se om det blir en pizza för mig. På något sätt måste jag ju fira att det är helg, och en ledig sådan.Inspiration från hus som är till salu

Har inte tänkt flytta, men ändå är det roligt att surfa runt på etuovi.fi och se på alla fina hus som är till salu. Ibland får man inspiration, ibland blir man bara avundsjuk. Vem skulle inte vilja ha en strandtomt. Nå nu har vi ingen strandtomt, bara nästan. Kan ju se älven vid högvatten. Men det räknas kanske inte. Oberoende så har vi det bra som vi har det. Drömma får man alltid. Gräset är ju ändå inte alltid grönare på andra sidan. Dessutom tror jag att man ofta tycker att andra har det finare än vad man själv har det. Man blir väl så van att se samma väggar dag ut och dag in. 
 
Låt dig inspireras!
 
 
Jo jag vet, jag har en förkärlek till kakelugnar och stockväggar. Skulle kunna ha fram stockväggar i varje rum och en kakelugn i badrummet, ja varför inte. Fortsättningsvis är det vitt som gäller för mig, men trä i alla de former och färger är också fint.Bland skägglav och kantareller

Blev en skogspromenad idag. Regnet det försvann, men ändå var det vått i skogen. Hittade sex stycken ynkliga kantareller, bättre än ingenting. Var skönt att få lite frisk luft!
 
Om det är något jag saknar på vintern så är det att kunna ströva omkring i skogen när jag vill och hur jag vill. Visst går det att gå i skogen på vintern, men genast det blir lite mera snö blir det bara jobbigt. Dessutom kan man ju inte plocka bär och svamp då.
 
 
Whiskas funderade om det var någonting ätbart jag hade i korgen.
 
 Gråmulet men snart helg

Regn, regn och mera regn. Men ska väl inte klaga, det måste ju få regna ibland. Känns mörkt ute fastän klockan närmar sig tio på förmiddagen. Nästan läge för mysbelysning. Fast riktigt så här mörkt som på bilden är det ju ändå inte just nu. Det bara känns så. 
 
 
Idag ska loppissakerna hämtas från loppis, får se vad slutsumman blir. Har nog gått ganska trögt med försäljningen de senaste dagarna, men såklart går ju de bästa sakerna åt först. Lite extra pengar är ju alltid bra, men frågan är nu om jag ska lägga pengarna på nya vinterdäck (hela loppissumman räcker dock inte till). Eller ska jag spara pengarna till något roligare. Ja det tål att funderas över. 
 
Känns nästan som en ledig dag idag, igen. Jobbar 19.00-10.00 inatt. Sedan ledig helg. Ska nog börja dagen med att se några serier, sedan kanske det blir en sväng till skogen. Inte ens regnet kan stoppa mig. Säsongspremiärer

Fastän det blir både mörkare och kallare där ute för var dag som går, så finns det också saker att se framemot på höstkanten. Alla serier börjar ju igen! Såg att Vampire Diaries och The Originals hade haft säsongspremiär här om dagen. Vet ju vad jag ska göra imorgon då, he he. Nåja, kan nog hända jag hinner göra något annat också.
 
 
Vilka serier följer du i höst? Vilka ska jag inte missa?Vissa dagar känns kortare än andra

Kikar in här för att önska er en trevlig dag. Blir jobb 8-16 för mig idag, sedan får jag se om jag orkar med gymmet efter det. Misstänker det blir en lugn kväll efteråt. Det lilla som nu är kvar av kvällen. Far jag till gymmet efter klockan 16 är jag nog inte hemma före 18-19 tiden, sedan äta något och så hinner man inte göra så mycket annat. Vissa dagar känns kortare än andra. 
 
 
Molly hälsar också.Kanelbullar

I helgen var det ju kanelbullens dag. Blev inga kanelbullar då, men igår blev det en plåt full. Här kommer receptet:
 
5 ägg (spara lite vita till pensling)
1 dl sötning
1 dl sukrin melis
100 g smält smör
1 dl grädde
1 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
 
Fyllning
½-1 dl sötning
½-1 msk kanel
100 g smör
(krossade nötter eller kokosflingor till garnering)
 
Vispa ägg och sötning fluffigt. Tillsätt det smälta smöret samt grädden och vispa samman. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt svälla i minst 10 minuter. 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Blanda ihop fyllningen. Kavla ut smeten mellan två foliestycken och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i bitar. Pensla med lite vispad äggvita och strö över krossade nötter eller kokosflingor. Grädda i ca 15 minuter.
 
 Något att se framemot

Vid den här årstiden vill jag alltid resa någonstans. I år har vi kommit överens om att vi inte ska fara på någon "höstresa" fastän våra resor ändå inte brukar bli så långa. För mig får det räcka med en dagstripp till Ikea och Tammerfors med Malena och Sofia i början på November. Johnny får ju åka en dag till Stockholm nästa vecka på kurs. Nästan så jag är lite avundsjuk. Såg för skojsskull vad en flygbiljett tur och retur för mig skulle ha kostat den dagen...något på 500 euro! Tror nog jag kan fylla många andra hål med de pengarna. 
 
Bilder från fjolårets höstresa till Tammerfors.
 
 
En julresa skulle dock inte sitta helt fel. Men inte så långt bort. Jag känner dock abstinens till vårt västra grannland (visst blev det rätt nu...öster...väster...ja jag menar ju såklart Sverige). Därför tror jag vi siktar in oss på en resa till Haparanda närmare jul (skulle mer än gärna också åka till Lübeck, Tallinn och Stockholm på julmarknad, men det får bli en annan gång). Det blir inte någon lång weekend resa den här gången, en natt tror jag får räcka. Men det är ju ett tag innan vi har december här. Fast vid närmare eftertanke går ju tiden rätt fort ändå. Det är ju alltid roligt då man har något att se framemot nu då den mörka årstiden är här.Snart är väl vintern här...men låt det dröja en tid ännu

Då var en ny vecka här igen. Vi går allt snabbare in i mitten på oktober, snart är väl nog den första snön här. Borde fara och köpa nya vinterdäck, alla fyra är helt slut, så före det är gjort vill jag helst inte ha någon snö på marken. 
 
Idag börjar jag jobbet först klockan åtta på kvällen. Ska ha utvecklingssamtal med chefen imorgon på förmiddagen så därför jobbar jag så konstiga tider. Men jag klagar inte. Hellre kommer jag senare till nattjobb på kvällen och är längre på förmiddagen istället. 
 
För tillfället är det inte så mycket som blommar i trädgården, på Målarbackan ser höstträdgården ut så här.
 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan!Bloggen 4 år!

Tänk att det gått hela fyra år sedan jag skrev mitt första blogg inlägg (6.10.2010). Tiden går fort då man har roligt. Vet inte om bloggen förändrats så mycket, fast det har den säkert gjort. Det har nog blivit mera bilder och mindre text skulle jag tro. Men då läser jag ju själv också helst bloggar med mest bilder. Några långa texter orkar jag inte läsa. Ett blogginlägg utan bild/bilder skriver jag mycket sällan. En bild säger ju mer än tusen ord. 
 
Vad hände då i oktober 2010? Här kommer en tillbakablick.
 
 
Som ni kanske ser så var det nog mest husrenovering som gällde då. Känns nog skönt att allt är färdigt idag. Har nog hänt en del på gården på fyra år också, som tur har man foton så man minns hur det såg ut förut. Ibland kan man tycka att det alltid sett ut som det gör nu. Kan också konstatera att jag trivs bättre i ljusare hår.Voitby till fots

Blev som planerat en solskenspromenad idag. Njöt av solen och det varma vädret. Var ju 15 grader varmt! Stannade och talade med Mia och Tomi en stund också. Sedan blev vi bjudna på grillkorv hos Johnnys föräldrar. På vägen hem stannade vi och plockade en hel hög med äppel vid banken. Borde ta reda på vad det är för sorts äppelträd som växer där, de är de godaste äpplen jag har smakat åtminstone.
 
 You can rarely see what is right in front of you

Jag tycker ju om skyltar av alla de slag. Gissa om jag blev glad då Johnny en dag kom hem med den här skylten. Vet inte om han ville ha den själv också, man undrar ju, men var nog bara att tacka och ta emot. 
 
 
Idag är det söndag. En ledig söndag. Vad gör man då, ja det vet jag inte. Tror hela tiden att jag ska till nattjobb idag, men det ska jag ju inte. Har jobbat så många söndag till måndag nätter på senaste tiden att det nästan är konstigt att jag inte ska på jobb idag. Ska njuta av en ledig dag istället. Hoppas solen kommer fram så man får ta sig en solskens promenad. En sådan lördag

Idag började vi dagen med att fara till simhallen. Inte varje lördag som börjar så. Blev 45 minuter i gymmet och 500 meter i bassängen. Kände att min ena axel inte tyckte om att simma så blev inte längre än så. Sen for vi till Västervik där mamma bjöd på god mat. Hann med en skogspromenad också.
 
 
Nu startade gräsklipparen där ute och jag ska nog ta och starta dammsugaren. Inga större planer än så för denna lördagskväll. En kväll i Böle

Igår kväll var vi och hälsade på en liten söt tös. Ja hennes föräldrar och storebror var nog hemma också. Samt två hundar och en katt. Fullt hus med andra ord. Johnny fick leka med tågbanan, men han blev också instängd i ett mörkt rum. Ja fantasi var det inte brist på då Isac fick leka med Johnny. 
 
 
Emma hunden var också på besök. Hon var riktigt gullig tills hon spydde i min famn. Som tur är jag ganska härdad så jag överlevde. 
 
 
Evita katten hittade ett möss, dock inte ett riktigt, men det rörde på sig ändå.
 
 
Tack för en trevlig kväll! Snusmumriken och Lilla my

Idag måste jag köpa en ny muminmugg till min samling. Köpte den på Prisma för att samla lite bonuspoäng, hehe. Säkert skulle jag ha hittat den för 10 euro någonstans, men hellre samlar jag bonus och betalar några euro till för muggen. Det blev en snusmumriken mugg den här gången. Ni vet väl om att de slutar tillverka den vid årets slut, var just därför jag köpte den. 
 
 
Måste nog köpa skålen vid något tillfälle också. 
 
En annan mugg som också slutar tillverkas vid årets slut är Lilla my muggen. Den har jag redan i mitt skåp. Kanske jag borde köpa tillhörande skål, ångrar mig säkert annars.
 
Så skynda på nu och köp om ni inte vill betala dyra pengar för dem nästa år på loppis. Nåja, jag misstänker ju nog att de kan finnas i butiker långt efter nyår, men man kan ju aldrig vara säker.Mera höst

Kan inte få nog av fina inspirationsbilder. Så i brist på egna surfar jag förstås runt på Pinterest. Här är de senaste, inspiration höst.
 
 
Kanske man skulle laga en sån där bil med husvagn av några pumpor? Nja, tror nog jag överlåter det åt någon som kan. Men häftig var den!Annorlunda väckarklocka

Har jobbat hela dagen lång. Imorgon blir det samma sak, 7-15. Ikväll var mamma och pappa hit en sväng. Annars har det inte hänt så mycket här i huset idag. Resten av kvällen tänker åtminstone jag titta på några av mina inbandade favoritprogram. Sedan blir det nog bastu också. Ska försöka komma mig i säng tidigt idag. Whiskas har ju väckning 5.30 varje morgon, så har på känn att det blir samma tid imorgon också.
 
 
Känns nästan onödigt att sätta på alarmet på telefonen då Whiskas ändå kommer och väcker mig, men man kan förstås aldrig vara helt säker på att hon är morgonpigg imorgon också. Kanske lika bra att sätta på alarmet för säkerhets skull. Vill ju inte komma försent.Det blev en blomkruka

Ni kanske undrar vad jag skulle göra med lådan jag köpte här om dagen. Jag köpte den inte bara för att den var fin, visste direkt vad jag skulle göra med den. Det blev ju en bra blomkruka. I med ett kaffefat i bottnen på lådan bara så inte vattnet tränger ner i träet. 
 
 
Hur fint som helst.Lådhylla

Så här på höstkanten är det skönt att tända en brasa i "kakelugnen". Att sitta och titta in i elden är som terapi för själen. Skulle kunna sitta så länge. 
 
 
Igår gjorde jag ett försök till "lådhylla" med Hartwall lådorna jag fyndat på gårdsloppis. Vet inte om jag är helt nöjd, lite omorganisation behövs ännu. Måste hitta rätta sakerna att sätta i hyllan också. Finns inte så många väggar här i huset som en lådhylla passar på. Eller så har vi för mycket möbler som tar upp alla väggar. I alla fall på nedrevåningen. Dessutom vill jag ju ha hyllan här nere för på övrevåningen är det ingen som ser den...ja det skulle vara katterna i såfall. 
 
 
Får se när jag kommer på ett nytt ställe att placera lådorna på. Jag brukar ju kunna vara ganska ombytlig av mig.Svårt att gå ut tomhänt

Igår då jag var förbi loppis för att kolla läget med loppisbordet kom jag förstås inte tomhänt ut därifrån. Hittade en fin låda ( ja jag vet att jag har "pippi" på lådor just nu). Det går väl över någon gång. 
 
 
Det var ingen gammal antik låda, utan en Ikea variant av ett kapp mått. Fin ändå tycker jag. På ett annat loppis hittade jag några tidningar också, relativt nya och inte dyra. Går ju att sälja vidare då jag läst dem.
 
 
Älskar inredningstidningar, men tyvärr är de så dyra. Just nu finns det bara en tidning som jag köper från butiken och det är Gård och Torp. Ibland kan det slinka ner något lösnummer av någon annan tidning också, men det är sällan. Nästan nya inredningstidningar för en bråkdel av butikspriset tycker jag däremot jag kan unna mig.
 Kall morgon

Första oktober och frosten är här. Får väl börja vänja sig vid kyliga morgnar. 
 
 RSS 2.0