Roligt med snö

Äntligen har vi fått ha snö i flera dagar. Det har blivit många promenader med pulkan. Ja Wilma har suttit på förstås 😀. 


I måndags var vi och hälsade på mommo och moffa. Blev en promenad till stranden. Tog dock inget dopp 😀.


På tisdag eftermiddag for vi till Koskö och lekte med Wilmas kompis. Bra med lite omväxling.

Igår blev det babysim efter två veckors uppehåll pga förkylningen. Visst hostar vi lite ännu och lite snuva finns nog kvar, men mycket bättre mår vi. Efter simningen fyndade jag lite kläder åt Wilma på Comboliina, men mera om det en annan gång. 

Idag har vi varit ute flera timmar. Först en stund på förmiddagen, så sov Wilma ute 1,5 timme, och sen var ute igen på kvällen. Som tur startade traktorn så Johnny kunde ploga gården och vägen. 


Smurfar och Ideapark

I lördags åkte vi till stan och träffade smurfarna. Smurfarna dansade till några låtar och så fick man ta foto tillsammans med dem. Trodde först att Wilma skulle vara rädd för dem, men icke. Hon ville gärna ge "aha" åt dem så vi kramade om dem båda två.
 
 
Sedan fyndade vi Pippi kläder på Hm innan vi åkte till Stenhaga och lunchade på Foodz. Gott var det!
 
 
Igår styrde vi kosan mot Seinäjoki istället. Vi hade siktet inställt på Ideapark. Har inte hunnit vara dit sedan de öppnat. Var ju bara där utanför innan de öppnade i november. Vi hade dock inte kollat öppethållningstiderna före vi for, så vi var där alltför tidigt. Inte ens loppisarna hade öppnat, men då vi körde av och ann så hann loppisarna öppna till sist. Gick igenom Ykköskirppis, fyndade några små saker. Hade tänkt luncha vid Ideapark, men blev Abc istället då vi inte kunde vänta med mat till 12. Buffén vid Abc var dock ingen höjdare denna gång, men mätt blev man. Då vi lunchat klart hade Ideapark öppnat, så då åkte vi dit. 
 
 
Det var hög tid för Wilma att sova så tanken var att vi skulle gå omkring inne i butikerna och hon skulle somna. Ja det var lättare sagt än gjort. Hon ville inte sova och tänderna irriterade henne säkert. Hon var inte på sitt bästa humör. Vi gick runt och runt. Hon fick sedan springa av sig inne på Citymarket, men hon var nog trött. Fick klä på henne och ta en promenad runt hela Ideapark området utomhus istället. Det blev en promenad på 2,5 km och till sist somnade hon. Visst var hela Ideapark huset stort, med många butiker och restauranger, men egentligen finns ju de flesta av butikerna och restaurangerna i Vasa också. Så jag blev inte så imponerad. Johnny köpte en skjorta och så köpte vi varsin donits på Arnolds. Det var typ allt. Sedan vandrade jag och Wilma iväg till Sopuraha medan Johnny tog bilen dit. Wilma vaknade under tiden, men bra så, hon hade sovit 1,5 timme så helt okej. Hon vaknade säkert av att vi kom ut i den kalla luften. Vi shoppade lite till innan vi åkte hem igen. I bilen blev det Pippi och Bolibompa draken som underhållning.
 
En bra helg.Semester ☺

Har jobbat hela veckan och kväll ikväll, men nu har jag Semester 😀. Bara en vecka, men har ju två veckor till i mars. Efter mammaledigheten hade jag sparat ihop x antal semesterdagar, så nu har jag en del att ta ut ☺. 

Det kom lite snö, men nu är den nästan borta. Halt på gården igen. Vi hann dock bygga en snögubbe.


Några stora planer för semestern har jag inte. Men vi tänker inte sitta här hemma hela veckan. En dag ska vi till Wilmas kompis och mommo och moffa ska vi säkert hälsa på nån dag. Till Ideapark skulle jag också vilja åka en sväng, men får se hur det blir med den saken. 

Hoppas ni får en bra helg! ☺

En helg i januari

I fredags blev vi bjudna på mat hos Johnnys morbror och fru. Tack för den goda maten! Wilma hittade många roliga saker att leka med, bl.a några halsband. Lite senare fick hon sällskap av Johnnys kusins barn Rebecka. Wilma var dock förkyld ännu och inte på sitt bästa humör då klockan blev mycket. Säkerligen hade hon feber också för hon kändes varm, men det går inte att mäta feber på den lilla busen då hon springer undan ☺.
 
 
På lördagen gjorde vi inte mycket, var mest hemma, På söndagen vaknade vi till ett fint vinterlandskap. Det hade kommit ganska mycket snö under natten. Vi passade på att gå ut på förmiddagen. Wilma åkte lite pulka och jag skottade gården.
 
 
Efter utevistelsen blev det lite bråttom att komma oss iväg till Tesses Café. Där var alla redan samlade för att fira Johnnys föräldrars bröllopsdag. Vi blev bjudna på trerätters vid Tesses. Riktigt gott. Wilma hade med sig egen mat, men det gick inte ner så mycket av den. Istället åt hon majs och någon franskis från min tallrik. Till efterrätt fick hon en tallrik med grädde, men hon åt förstås inte upp allt ☺.
 
 
Det blev förstås ganska länge för en liten en att sitta stilla, så vi hade med underhållning i form av Pippi på datorn. Var bra att ha med! Efter maten åkte vi hem via och Johnny gick ut och gå med Wilma till Målarbackan. Jag hoppade i bilen igen och åkte till samma ställe. Det fina vädret fortsatte hela dagen tills det blev mörkt. Vi åkte hem igen först på kvällen då vi ätit tårta, druckit kaffe och skrattat en hel del.
 
 
Trots förkylningarna som härjar här i huset blev det en bra helg. Nu hoppas vi att vi snart slipper hostan och snuvan, men något babysim blir det nog inte imorgon heller.
 Den senaste veckan och mera förkylning

Tycker det är fredag och måndag hela tiden. Jag hänger inte med. Här hemma är det fullt upp. Likaså på jobbet. Där emellan försöker jag hinna till gymmet någon dag också. För tillfället blir det en till två gånger i veckan. Skulle vilja hinna med åtminstone tre gånger, men det är lite svårt att hinna med det.
 
 
Vi är redan inne i mitten av januari, men vintervädret lyser med sin frånvaro. Lite rimfrost på marken idag, men ingen snö. Förkylningarna avlöser varandra här i huset. Först blev jag förkyld i början av december, eller var det i november redan, minns inte. Sedan var jag förkyld hela december. För någon vecka sedan blev Johnny förkyld och det är han ännu. Den här veckan var det Wilmas tur. Får se det positivt och tänka att hon åtminstone inte blev sjuk till jul, men det skulle nog ha varit konstigt om hon klarat sig helt från snuvan och hostan. Igår åt hon knappt någonting, så vi kämpar på med ätandet. Idag åt hon dock bättre vid lunch så får hoppas det går mot det bättre. I några dagar har man inte fått mata henne, hon ska äta själv, dock med händerna, så är maten mosad så går det inte ner 😃. Inte roligt då man vet hur stockad jag själv var i halsen, jag kunde ju åtminstone spotta ut slemmet och spola näsan. Idag kände jag att jag kanske är påväg att få sjuttioelfte förkylningen denna vinter, men hoppas på en lindrig variant. 
 
 
Jag har jobbat många kvällar och nätter. Slutade jobbet 8 igår morse, nästa arbetsdag är först på tisdag. Inatt har jag sovit som en stock, jag var tydligen trött. Före jag gick och sova igår kväll somnade jag fem gånger i soffan. Var kanske ett tecken på att jag var lite trött ändå.  Måste se om gårdagens Farmen då jag inte hade en aning om vad som hänt i avsnittet ☺.
 
Igår var vi faktiskt ute en stund ändå. Bäst att passa på då det var ljust och inte regnade. Så värst mycket fanns det inte att göra. Men vi gick runt huset samt kollade på traktorn i uthuset och på bilarna som körde förbi.
 
 
På kvällen kände jag för en tur på Combo så då blev det så. Efteråt blev det välbehövlig veckohandling efter att ha haft en vecka då vi handlat lite en dag och lite till nästa dag. På loppis hittade jag bl.a. dessa fina byxor i storlek 98 åt Wilma ❤.
 
 
Ikväll är vi bjuda till Johnnys morbror och fru, men morgondagen tar vi som den kommer.
 
 En lördag i Jakobstad

I lördags åkte jag iväg redan tidigt på morgonen. Klockan tio stod jag utanför ett loppis i Jakobstad. Efter en timme ringde jag på dörren hos Malena. Efter en stund dök Sofia upp också. Sedan åkte vi till Stadshotellet där vi hade bokat bord för brunch. Det var förstås jättegott, som alltid. Efter brunchen blev det några loppisbesök till. Denna gång höll jag mig till endast böcker. Blev nån bok till Wilma, mig själv och nån till presentskåpet. Sunds måste vi såklart också svänga in till. Hittade några gratis blommor, gratis är bra ☺.
 
 
Åkte sedan till Malenas och myste framför brasan i flera timmar. Vi har alltid så mycket att prata om så tiden den flög iväg. Hemfärden var dock inte rolig. Hård vind och snö. Såg i princip ingenting. Höll så hårt i ratten så hade nästan axlarna fast i öronen då jag äntligen körde in på gården här hemma.
 
Tack igen för en rolig dag! ☺
 Rådgivningsbesök vid 1,5 år

Igår var det äntligen dags för rådgivningsbesök igen. Ett halvår sedan sist. Den här gången sprang Wilma genast fram till alla leksaker i väntrummet och började leka. Fanns ju så många olika bilar att plocka fram ☺. Då det blev vår tur kom hon snällt med in i rummet. Genast fick hon börja pussla och stapla klossar. Hon var riktigt duktig. Sedan blev det dags för vägning och mätning. Det var förstås inte roligt att behöva lägga sig ner och bli mätt, men det gick som tur ganska snabbt. Före vi skulle åka hem blev det en spruta i låret. Vattkoppsvaccin. Nästa dos blir vid 6-år. Det var heller inte roligt för stunden, men hon kom snabbt på andra tankar. Med oss hem fick vi en påse med några böcker, tack för dem!
 
Wilma var 84,8 cm lång och vägde 12,6 kg. Allt enligt hennes kurvor. Stora damen ❤.
 
 Kompisar på besök och en glimt av solen

Det nya året är här, men vintern den bara försvinner hela tiden. Barmark igen. En vecka har redan gått av det nya året, vart har den tagit vägen? En dag i förra veckan hade Wilma besök av två av sina kompisar. På fredag kommer de hit igen. Så roligt! Det blir lätt lite långtråkigt för Wilma att mest bara vara hemma med mamma och pappa. Roligt för henne att få leka med jämnåriga.
 
 
En dag (då det till och med fanns snö på marken), fångade jag solen på bild. Så efterlängtad i detta mörker.
 
 
Imorgon är det dags för babysim igen efter några veckors paus. Sedan blir det nattjobb för mig.
 Nyårsfirandet

Jag började dagen med att jobba. På kvällen kom som vanligt Mia och Tomi till oss. Wilma och Johnny hade varit ute och tänt ljus och marschaller, så "pyntat" var det också utomhus. 
 
 
Vi började med varsitt glas glögg. Sedan blev det middag bestående av rostbiff, vitlökspanerad mandelpotatis samt sallad. Enkelt men gott. Till efterrätt blev det julens favorit, skumtomtepannacotta. Mätta blev vi minsann ☺. 
 
 
Efteråt blev det några omgångar Blokus. Jag hade lite svårt att koncentrera mig då Wilma skulle vara i famnen och så sprang hon iväg med bitarna vi spelade med 😃.
 
 
Wilma blev fort trött, så vid halv tio tiden somnade hon direkt i sin säng. Vi andra drack sedan lite kaffe/limsa och åt lite annat gott.
 
 
I väntan på tolvslaget såg vi på tv. Molly ville också vara med.
 
 
Vid midnatt skålade vi in det nya året. Detta år fick detta ske inomhus, några raketer blev det inte i år.
 
 
GOTT NYTT ÅR!
 Wilma 1,5 år

Ett och ett halvt år, REDAN! Ja tiden går fort. Hon fyllde ju just ett år. Kan knappt tro det. Stora damen ❤.
 
Mycket har förstås hänt på ett halvt år, mycket har man säkert glömt. Månaderna har ju gått så snabbt. Hon pratar allt mer och mer. Mamma och pappa säger hon hela tiden. Och pippi, "gubba" (snögubbe), mimmi, kakka, gubbe (legogubbe) m.m. Hon låter som en hund då hon menar hund och ser ut som en gris med munnen då hon menar gris. Faffa säger hon också, men det låter mest som "pappa" eftersom faffa själv kallar sig för "paappa" (faffa på finska). "Dää" (Där) säger hon hela tiden. Igår sa hon "Pippi pappa dää" (Pippis pappa är där). De senaste dagarna har hon börjat prata riktigt mycket. Hon säger en hel del, men vissa saker är lite svårtolkade ❤. 
 
 
Hur många tänder hon har, ja det har jag inte riktigt koll på. Får inte borsta hennes tänder mera så har inte räknat tänderna på länge. 
 
Hennes favoritsysselsättning för tillfället är nog att se på den svenska julkalendern samt Pippi på tv. Försöker dock begränsa tv-tittandet så tv:n inte står på hela dagarna. Duplo lego tycker hon också om att leka med. Till julklapp fick hon två dockor som hon tycker om att mata. Att koka mat i det egna köket är också roligt. Att läsa böcker samt rita har det varit en liten paus med, för några månader sedan skulle hon rita och läsa hela tiden, men nog tar vi fram någon bok varje dag. Pussel är också roliga ibland. Bilar är också fortsättningsvis roliga att leka med. Hur man byter videoklipp på telefon vet hon också. Roligast är att se på sig själv. 
 
 
Rådgivningen ska vi till först 9.1. Läkarbesök blir det i februari. Ska bli intressant att se hur mycket hon har vuxit, har ingen aning. Men nog börjar ju vissa kläder bli för småa. Nu just är det ännu 86/92 som gäller, men börjar nog bli mest 92. 
 
Hon sover en tupplur på dagen. Oftast mellan kl.13-15. Ibland lite senare. Oftast blir det två timmar. Hon tar natten ca 21.30-22 och vaknar mellan 8-9. Alltså inga förändringar här. Det går i perioder om hon somnar direkt vi lägger ner henne i sängen eller inte. Ibland kan hon ha perioder då vi får ta upp henne igen och leka en stund till. Hittills har vi inte behövt sitta med henne tills hon somnar.
 
Hon började ju gå då hon var 1 år och två veckor. Nu springer hon mest. Ja och står på huvudet och "kukkar". Hoppa i soffan och sängen är också roligt. 
 
Stor i maten har hon aldrig varit. Ibland kan man tycka att hon knappt äter något, medan hon nästa dag kan äta riktigt ordentligt. Det beror förstås på vad det är för mat och vilken konsistens maten är. Gröt äter hon inte. Har försökt med många olika sorter, men icke. Morgon och kväll blir det turkisk yoghurt, knäckebröd eller mjuktbröd, grötklämmis, mjölkflaska och kanske något annat. Hon måste ha olika saker att välja bland. Så länge hon inte kan säga annat än "nam nam" då hon vill äta eller dricka så är det lite svårt att veta vad hon vill ha. Makaronilåda är en favorit. Fisk i någon annan form än fiskpinnar har jag inte fått i henne. Vatten har hon mer och mer börjat dricka, för några månader sedan gick det knappt ner något vatten alls. Bär är också goda, men helst ska de vara färska.
 
 
Hon tycker också om att hjälpa till med att plocka i och ur tvättmaskinen och diskmaskinen. Hon har en egen dammsugare, men det är mycket roligare att stänga av mammas dammsugare då mamma dammsuger 😍. Ännu har hon inte börjat försöka klä på sig så mycket annat än strumpor och skor. Hon blir nämligen oftast arg direkt hon inte kan något. Slänger iväg strumpor om hon inte får på dem, och säger "mamma". Alltså att mamma ska klä på. Temperament har den lilla damen verkligen. 
 
Pott-träning har vi inte börjat på med ännu. Hon blir bara arg och springer iväg om man försöker lägga henne på pottan utan blöja. Sedan kan hon sätta sig ner på pottan med kläder och blöja på och säga "kakka". Får väl ta tag i saken mot sommaren. 
 
Hon äter själv antingen med händer eller sked/gaffel. Vi får nog också mata henne. Glas kan hon ännu inte dricka själv ur, men har nog försökt. Kolsyrade drycker tycker hon tydligen också om. 
 
Mammas och pappas älskling ❤.
 RSS 2.0