Ljuslykta på väggen

Nu har kararna gått i bastun, får se då vad Christian tycker om bastun, om den får godkänt eller inte.

Fick gjort det jag skulle idag och mer därtill. Hängde också upp ljuslyktan/lampetten som jag köpte från Perfect Home. Hade ingenstans att förvara den så lika bra kan den ju hänga på väggen i väntan på att hängas upp inne i huset.



Får se nu hur länge de tänker sitta i bastun, går väl efteråt jag. Imorgon blir det jobb 12-19.06 för att vara exakt.



Jultårtor

Nu är årets första jultårtor bakade! Blev med kanel/äppel fyllning denna gång.



Nu fortsätter städningen, har bara lite kvar :).


Städdag

Är ledig idag. Blir nog en städdag då vi ska ha bastufrömand ikväll. Förövrigt så är jag fortsättningsvis förkyld, får hoppas det inte blir värre. Borde baka något idag också, blir väl nog jultårtor.




Nightwish 4.3.2012! :)

Har beställt biljetter till Nightwish 4.3.2012 i Uleåborg! Ser framemot det. Samtidigt tänkte vi besöka Eden och simma lite där, är ju ett av våra favoritställen, har nog varit dit ett flertal gånger. :)



Är ju en tid tills mars, men tycker att det just var sommar, så borde inte ta så länge innan det är mars. :)


Blir nog en lugn kväll

Var på teatern "Autist javisst" på Ritz. Var nog en bra och tankeväckande pjäs.

Nu har vi just ätit korvsoppa, var länge sen sist!

Får se vad man hittar på ikväll, känner mig inte helt frisk, är snuvig och har sjukt i halsen IGEN. Men är nog hellre förkyld än har spysjuka, får hoppas man slipper det sistnämnda. Är ledig imorgon så det är skönt.


På vinden

Taket i mittersta rummet på vinden blev nog speciellt, men bra!




Bild tagen nerifrån.

I storskrubben ser det nu ut så här.




Hemma igen

Då var man hemma igen då efter att ha jobbat natt. Tycker jag har gjort så mycket redan idag så nu förtjänar jag nog att ta det lugnt en stund och se på tv. Ska på teater, "Autist Javisst!"  på Ritz idag kl.14, jobbet som ordnar. Får se vad det är för en pjäs.


Gulle Molly! :)


Julpyssel

Har julpysslat lite idag. Lade mossa mellan två fönster i kvisten samt några tomtar ovanpå. Före jag kunde lägga dit mossan måste jag dock tvätta fönstren för de var ganska så smutsiga!






Sedan lagade jag färdigt dörrkransen som jag påbörjade för en tid sedan. Var lite mer tålamodsprövande än jag trodde det skulle vara, får se om jag orkar göra en till, men det får nog bli en annan dag isåfall.



Den blev lite spretig, men den får duga :).


Ny vecka

Då var det ny vecka igen då. Tycker det närmar sig jul med stormsteg. När ska man hinna köpa alla julklappar? Som tur köpte jag två igår så har ju lite färre kvar att köpa nu då. :)

Igår kväll satte Johnny upp julgranen som vi köpte på Ikea för bara några euro. Den passar nog bra på balkongen!




Fick också uppsatt ljuslyktan som jag köpte på Stundars.



Idag ska jag till jobbet först till kl.18. Får se vad jag hittar på tills dess. Vi ska dock via försäkringsbolaget före jag börjar jobbet, får se om vi blir lite klokare på alla försäkringar då.


Första snön

Idag kan man nog säga att årets första snö kom, får se bara hur länge det förblir vitt på marken, inte så länge tror jag.





Julmarknadsdag

Var en lyckad julmarknadsdag! Passligt väder också, var faktiskt på minus fast jag trodde det var plusgrader ute, men ca -2 så riktigt passligt.

Först for vi till Botniahallen, där hittade jag något smått och gott att köpa, fast Johnny handlade nog mera (med mina pengar).




Något nytt för i år var nog fudge ståndet. Där fanns otroligt många sorters fudge att välja mellan och alla bitar såg lika smaskiga ut. Priset var också smaskigt, 29,90/kg. Vi köpte 4 bitar och det blev 10,50! Får nog verkligen hoppas de är goda nu då! :)



Köpte också två små tomtar som har fått flytta in på loftet.



Sen fortsatte vi till Stundars julmarknad. Där var mycket folk, tyckte det var mera än förra året.






Var till ett hus på gårdsloppis också. Jag hittade ingenting, men Mia fyndade en tallrik. På gården hade de en fin släde med tomte, kanske man skulle lägga ut vår släde på gården också? Tror dock att det får bli ett annat år.



Efter marknaden gick vi och åt till Fredrikas. Tog länge innan vi fick någon mat, men gott var det nog! :)


Jag tog lövbiff.


Johnny tog hamburgare, lite konstig såg den ut, men god var den!

Var sedan in i den nya inredningsbutiken Cirkas som just öppnat i samma lokal där antikbutiken varit förr. Måste säga att det var överraskande låga priser, så dit far jag nog igen. Kom förstås inte hem tomhänt! :)


En ljuslykta som ska hänga, såå fin, 12€.


Ljusstake, 6€.

Det här inlägget har tagit flera timmar att lägga upp så nu ska jag nog göra något annat. Får väl nog fara och byta internetsticka pånytt, blir irriterad då det kan ta 15-20 minuter att ladda upp 1 bild!


Första advent

Idag blir det alltså julmarknadsdag, ser alltid framemot Stundars julmarknad, den bästa julmarknaden bara för att det brukar vara den rätta julstämningen där. Får se iår nu om man får nån julstämning då det inte finns nån snö.

Förra året var det -15 grader kallt, är ju inte precis det idag. Snarare någon grad på plus.


Bild från förra årets julmarknad, ser nog kallt ut!

Idag är det ju första advent vilket betyder att vi tänder första ljuset.




20-års kalas

Har varit på 20-års kalas ikväll. Var riktigt trevligt, god tårta fick man! :)



Nu blir det mysstund framför tv, blir nog ett glögg glas eller två också. Ser framemot morgondagen då det blir julmarknad x 2, botniahallen och stundars.

Ha en trevlig lillajul allihopa! :)


En blåsig lördag

Har jobbat 7-14 idag. Klienterna fick lutfisk, som tur var behövde inte jag äta det utan lagade en sallad istället. :) Usch, förstår inte hur man kan äta lutfisk!

Nu då jag kom hem såg det ut så här inne i huset:



De håller på och målar skivorna som ska sågas till och läggas runt fönstren, alltså fönster smygarna, eller vad det nu heter. Blir nog ett knepigt arbete att få det att se snyggt ut då det är olika mått runt varenda fönster, tur att inte jag måste göra det. :) Men nog blir det väl bra till sist!

Ikväll ska vi och fira Jessicas 20-års dag, tänk att hon blivit så gammal, känner mig ju själv lika gammal om inte yngre ibland! :)

Usch vad det blåser, får hoppas inte taket flyger iväg! Undrar nog hur hårt det egentligen blåser!


Fredagkväll

Har satt upp mera julbelysning inne i huset ikväll. En stjärna i mittersta rummet samt en ljusstake i ena sovrummet. Nu ser det bra ut då det lyser i varje fönster utåt vägen. :)





I storskrubben är taket nästan färdig lagt.



Molly var ute och busade ikväll och klättrade upp i ett träd! :)




Alla tapeter köpta!

Hann med allt jag skulle idag. Var till Suvikirppis, hittade dock inget att köpa. For in via Vasa färg efter den här tapeten:



Sen blev det en sväng via gymmet. For sen till stan på jakt efter en present, men tänkte inte hitta nån. Anne kom dock med ett bra förslag, tack! Sen var vi på bio och såg Breaking Dawn del 1, var nog sååå bra! Slutet var också bra, gjorde så att man vill se fortsättningen. Måste bara vänta 1 år på slutet av filmen.

Johnny hade varit och hämtat resten av tapeterna från Prisma idag, nämligen de här:







Breaking Dawn trailer




Fredagsplaner

Är ledig idag också, jobbar 7-14 imorgon och är ledig söndag :). Idag ska jag ta mig till gymmet har jag tänkt, börjar vara dags, får se om jag hinner. Har ju "mycket viktigare" saker att göra, som att fara till loppis t.ex. :). Måste också in via Vasa Färg och fråga några saker, hitta en födelsedagspresent samt köpa några skarvsladdar. Så sitter och funderar nu hur länge allt det där tar som jag ska göra, för 16.30 måste allt vara gjort då jag ska på bio med Anne och se på "The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1". Hoppas filmen är bra!




Juleljus

Nu är det jul och ljus i och utanför vårt hus! :)

'











Mönstrat kakel

Idag kom kaklet som vi beställt till wc:n. Tror nog det blir bra med det, bara vi bestämmer oss för vilken sorts kakel vi ska nedanför.



Här nere ser ni en provbit av kaklet som vi funderar på att lägga nedanför det mönstrade kaklet.



Trodde dock att spåret mellan kakelplattorna skulle vara bredare, så nu vet vi inte om vi vill ha detta kakel eller inte. Tänkte mig att spåret skulle vara ungefär lika brett som en vanlig kakelfog, men detta spår var nog mycket smalare. Vill ju att det ska se ut som vanlig trä panel på väggen. Måste dessutom hitta en annan bord som passar till vitt om vi nu väljer detta kakel.


Pyssel inför jul

Var och samlade lite granris med Molly idag.



Det resulterade i det här:




Blev kanske lite spretigt, men det får duga. "Blommorna" tog jag från två höstamplar som jag köpte på Stundars för flera år sedan. Visste inte vad jag skulle sätta i blomlådan förutom granris, så nu fick det bli så här. Tre stycken "blommor" skulle ha passat bättre, men man tager vad man haver.

Ska återanvända lite av fjolårets julkransar som jag hade på dörren. Har nu tagit bort allt gammalt ris så det lämnade bara själva stommen. Lade sedan ett varv med granris på den ena, men ska nog fortsätta en annan dag, blev så kallt att sitta där ute!




Vanligt?

Gick runt i trädgården och såg hur blommorna klarat frosten, pelargonerna som jag haft under fönstret fick nog åka till skogs. Såg plötsligt att lökarna som jag satt ut är på väg upp ur jorden. Hur vanligt är egentligen det i slutet av November?




Också de här blommorna är påväg upp igen.



Det är nog en konstig höst vi har. När kommer egentligen första snön??


Stockväggar

Är ledig idag. :) Sov till till lite över 10, skönt! Men kunde nog ha sovit längre, tänkte dock att jag inte kan sova bort hela dagen.

Idag ska jag tvätta stockväggen, den i mittersta rummet på vinden och i sovrummet. Båda sidorna av stocken alltså. Borde snart komma på vad jag ska lägga mellan stockarna så jag sedan kan måla ena sidan och lacka den andra...



Väggen i mittersta rummet som jag skrapade igår (bilden tagen före jag skrapat väggen). Den här väggen ska målas vit.


Andra sidan, inne i sovrummet. Denna vägg ska lackas med färglöst lack.


Ikväll



Eldat lite brasa.



Skrapat stockvägg.



Det tar sig, får se om de får färdigt den sista delen ikväll. Sen är det bara storskrubben och wc kvar att lägga tak i.



Onsdag

Jobbat färdigt för idag då. Var till och med flitig och lade upp julgardiner i köket på jobbet, har nog inte hänt förr. :) Nu tänker jag inte lägga upp fler gardiner iår.

Blir en lugn kväll, känner att det behövs. Är ledig två dagar, ska i jobb först på lördag. :)




Julmiddag

Var på julmiddag till Kantarellis från jobbet ikväll, personal och klienter. Var nog god mat, men tyckte nog det var godare förra året. Huvudvärk fick jag också, men den har nästan gått över nu då jag kom hem.


Huvudrätten.

Nu blir det glögg samt Äntligen Hemma. Sen måste man väl börja söka sig mot sängen, jobbar 7-15 imorgon.




Kakel och tapeter

Satt hela dagen framför datorn och surfade runt på olika kakel sidor för att hitta kakel som ser bra ut. Var sen via Hartman och K-Rauta. Från K-Rauta beställde vi kakel som ska komma övanför "panelen" samt borden i lilla wc:n.



Sånt här kakel blir det, fast det ska väl nog svängas andra vägen, alltså med kortsidan uppåt.

Var sedan till Vasa Färg. Lämnade tillbaka provbitarna av kaklet, vet ännu inte om vi ska ha något av dem. Beställde en provbit av ett kakel som jag sett på nätet som kanske kan likana panel, men får se hur det ser ut.



Syns inte så bra, men det är en kakelplatta som är 30x90 med ett spår i mitten så det ser ut som om det är två 15 centimeter breda plattor istället för 30cm. Får som sagt se hur den ser ut i verkligheten, svårt att säga så här på datorn.

Beställde också den här tapeten från Vasa Färg. Den kommer upp i större sovrummet på vinden.



Från Prisma beställde vi dessa tapeter:


Till det mindre sovrummet på vinden.


Till ena väggen i vårt sovrum.

Så nu är alla tapeter köpta eller beställda! :)





Hemma igen

Kom just hem från jobbet, var en lugn natt. Nu blir det lite vila. Senare i eftermiddag ska vi fara och se på mera kakel samt tapeter. Ikväll blir det julmiddag från jobbet på Kantarellis. :)




Kakelfunderingar

Har varit på en liten kakelrunda, men hittade inget kakel som motsvarade det som vi vill ha. Bäst är nog det så vi lånade från Vasa Färg, nämligen den här:




Skulle få vara lite smalare men höjden är nog ganska bra, 90cm. Vit är den ju inte, men tror nog det skulle passa bra på väggen i alla fall.



Den här borden passar bra ovanför "brädan". Sen kommer det ännu nån annan sorts kakel ovanför borden. Vilken sort vet vi ännu inte, men riktigt vitt passar inte ihop med borden och brädan som går lite i begie. Skulle gärna få vara något mönster på kaklet ovanför.

Har ju inte bestämt oss ännu om vi ska beställa det här kaklet, men denna vecka borde vi nog bestämma oss.

Nu är det dags för nattjobb 16-07!






Ljusstake o stjärna

Idag fick jag sova så länge som jag ville, skönt! Kändes nog att jag behövde det. Fast jag har haft ledig helg så har jag inte fått sova så länge som jag velat. Ska jobba inatt så kändes bra att få sova länge idag.

Borde fara runt och se på lite kakel för att kunna välja vilken sort vi ska ha i lilla wc:n. Har ju inte sett på så många ställen så kunde vara bra att jämföra lite priser.




Nu har stjärnan och ljusstaken kommit upp i föjset. Inne i huset väntar jag ännu på uttag så jag kan lägga upp juldekorationer där. Visserligen går det ju nog att dra skarvsladdar, men är nog lite jobbigt att dra till alla fönster.




Julöppning 2011

Har varit på julöppning ikväll. Hade som vanligt fel skor på, men annars var det nog bra. För kallt var det inte, riktigt passligt väder ca. -4 grader, men lite snö skulle det ju ha kunnat vara på marken.




Var och handlade mera julstjärnor, då jag stod i kassan och skulle betala så hade jag ingen plånbok. Panik! Hade jag tappat den, hade nån tagit den eller hade jag den hemma? Som tur skulle G o J till stan också så de for via oss och där låg som tur plånboken, kunde slappna av. Senare kom också Mia o Tomi till stan, beundrade fyrverkeriet tillsammans med dem.

Nu är det snart dags för bastu, Molly var redan och testade, men hon tyckte att 70 grader var för svalt så vi väntar tills det blir lite varmare. :) Blir nog ett välbehövt fotbad också!


Idag

Idag ser det ut så här hos oss.


Takpanelen är uppe i andra sovrummet!


Takpanel pågång i mittersta rummet på vinden.


Rimfrost i träden och minusgrader ute, men nån snö syns inte till.



Lite snö

Var nog en bra show igår, FAST vi måste vänta 45 minuter på att de skulle börja! Kom ju lite snö igår, men det var nog mera vitt på marken i Böle än här hemma.



Idag ska vi på mat till Johnnys föräldrar, Johnnys farbror med fru kommer också dit. Sen mot kvällen blir det att söka sig mot stan på julöppning. Är ju nog fyrverkeriet jag ser mest framemot. :)


Snart iväg

Ska så småningom börja fara till Linda, Johanna kommer också med. Sen senare ikväll ska vi på Scandinavian Hunks på Amarillo. Får hoppas det blir en bra kväll! :)




Ljusare hår

Blev så bråttom idag då jag skulle till frissan till 10.30. Jag hade ju tänkt att vi skulle fara och se på tapeterna efter frissan, men vissa andra tyckte vi skulle fara före, så blev lite stressigt då.

Blev nog nöjd med resultatet. Ljusare! Tyvärr var mitt hår så slitet i topparna så hon måste klippa bort ganska mycket på längden, men det växer ju ut igen. :) Borde nog klippa håret lite oftare så kanske det inte skulle bli så slitet, senast jag var till frissan var ju i maj...


Här är en liten smyg titt på hur det blev.

Topparna blev inte lika ljusa som mitt uppe på huvudet, men det kunde de inte bli heller sa frissan då topparna från förr också var mörkare. Nästa gång jag färgar håret borde topparna dock bli samma färg. Är ju inte så stor skillnad på färgen, så det stör inte.


Mera tapeter köpta

Började dagen med att fara till Vasa Färg och se på kakel. Skulle egentligen se på tapeter också men hann ej med det. Lånade hem lite kakel så ska se nu om vi ska ha det eller inte. Kan lägga in en bild på kaklet senare. For via Prisma också och köpte mera tapeter. Sparade in 42 € idag på att vi köpte tapeterna på 15% ”rea”.


Vit randiga till vardagsrummet och blårandiga till mittersta rummet där nere.


Gren tapeten kommer på 1 vägg i mittersta rummet på vinden. Resterande väggar blir vita (stockväggen också).


Ska fara tillbaka till Vasa Färg nån dag nästa vecka för att se på mera tapeter, vet vad jag vill ha till sovrummen på vinden, men de tapeterna måste beställas.




Julgardiner

Har fortsatt julpyntandet inne i föjset och satt upp julgardinerna. Nu får de hänga där fram till påsk, ja nästan i alla fall. :) Har ju som tur bara 3 fönster i föjset, nästa år hoppas jag på att få hänga upp julgardiner inne i huset också fastän det blir lite mera jobb med 20 fönster än med bara 3.




Tapeter och julpynt

Hade snabbvisit av mamma o pappa samt Ulli o William idag. :) Har också hunnit städa så det känns bra. For på en loppisrunda, till Oma-Tori, Suvi-Kirppis och Adam o Eva, men gjorde inga fynd, blev ju billigt och bra så. Sen träffade jag Johnny på Prisma och förutom mat handlade vi också tapeter till sovrummet. De hade ju 15% på alltmöjligt på Prisma så bäst att passa på och köpa tapeter då, ska fara imorgon också och köpa mera, måste bara mäta hur mycket vi ska ha först.


Ljusa medaljongtapeter. Måste beställa några rullar av den mörkare sorten, de hade de inte i butiken.

Tog just fram årets första juldekoration, nämligen den här:


Passar bra med julpynt och pelargonerna som blommar brevid :)



LEDIG! :)

Då var andra natten avklarad, så skönt! Nu får jag vara ledig till måndag kl.16 :). Idag har jag inga speciella planer, eller jo, ska fara till loppis tänkte jag. Annars har jag planer både på lördag o söndag, men tycker ju om då det händer något.

Nu blir det morgonmål och Vampire Diaries (som jag har väntat en vecka på!). Har alltså inte väntat en vecka på morgonmålet utan på serien. :)

Uppdatering:
NEJ! Ser inte ut att ha kommit något Vampire Diaries avsnitt igår. Jag som väntat så på det...:( Nå, får väl se på något annat då...


Mossjakt

Gick till skogs på mossjakt. Whiskas kom med. Efter en stund dök plötsligt Molly upp också. Så vi var alla 3 på en skogspromenad en bit upp i skogen. Tror inte kissona varit sådär långt bort i skogen förut, men man vet ju aldrig.





Har rensat hälften av mossan, fortsätter med det lite senare. Blev så hungrig så jag måste gå in och äta. Får se nu då om jag plockat tillräckligt med mossa, vi har ju ganska många fönster...


Ljuslykta

Har fått hem min ljuslykta som jag beställt från Perfect Home. Den var nog så fin som jag trodde. Billig var den inte, men får se det som en julklapp åt mig själv.





Jobbat natt 1 av 2

Är hemma efter att ha jobbat natt, har en natt till. Känns som man är på jobbet i flera dygn då man har dubbelnatt mitt i veckan. Då jag har dubbelnatt på helgen så gör jag ju något vettigt på dan också då Johnny också är hemma. Mitt i veckan sitter jag nästan bara och väntar att jag måste fara på jobb igen. Ser dock framemot att få vara ledig från kl.7 imorgon bitti tills kl.16 på måndag. :)

Känner mig inte så pigg o kry idag, har förkylning i kroppen och dessutom har jag hög puls igen. Ska nog bara ta det lugnt idag, vila så jag orkar en natt till. Kan hända att jag går till skogs och plockar lite mossa att sätta mellan fönstren inne i huset. Tänker laga lite julfint till lilla jul med lite mossa och kanske nån tomte mellan fönstren, får se vad det blir till :).

Men först av allt ska jag nog lägga mig ner på soffan och se på något bra på tv!




På vinden just nu

Nu ser det ut så här i ena sovrummet på vinden. Takpanelen är nästan på plats, saknas bara lite.




På vissa ställen (i skrubbarna) kan vi inte lägga spottar, där blir det vanliga lampor istället. Måste bara hitta riktigt låga plafonder så de inte är så mycket ivägen då det är snedtak och lågt i tak.





Ny sovplats

Vaknade med sjuk hals imorse, usch då, vill inte bli sjuk. Har försökt komma ut på internet nu i över en timme, nu äntligen lyckades det, men bara på den stationära datorn, inte på laptopen. Blir såå irriterad då det alltid ska bråka!!!!

Igår kväll hittade Whiskas en ny sovplats, såg så gulligt ut då hon låg där. :)




Jag som tänkte fara till gymmet idag, men känner mig inte iskick att fara dit nu. Stannar nog hemma tills jag ska till jobbet. Jobbar 16-07 inatt.


Lugn kväll

Idag och ikväll har elektrikern varit här, så nu är alla sladdar dragna i taket på vinden. Nu gäller det bara att få dit satt alla spottkoppar. Annars har det varit en lugn kväll. Har inte gjort så mycket, sett på Twilight första filmen :) På fredag kommer den efterlängtade fortsättningen på bio, ska nog fara och se på den med det blir en annan vecka.

Nu har vi just varit i bastun, det var avkopplande! Ska slänga mig på soffan nu och se på tv. Skönt med sovmorgon imorgon! :)


Kallare

Har jobbat 7-15 idag. Var kallt imorse då jag skulle fara iväg. Vitt på bilen och lite vitt på marken, men inte så mycket så man kunde säga att det var första snön och det var nog snarare hagelkorn än snö. Var ännu vitt på marken lite här och där nu då jag kom hem från jobbet.




Nu ska jag laga broilerstrimlor med ris, har ingen bacon så det får bli utan.


Tapeter...

Var till Prisma och såg på tapeter. Först då jag hade ögnat igenom ett antal tapetböcker tyckte jag att de inte hade några tapeter alls som skulle passa oss, men då hittade jag en mapp med Sandudds tapeter - På mormors tid. Där hittade jag flera fina tapeter. Därifrån valde vi ut några som vi skulle kunna tänka oss bl.a. dessa:



Syns inte så bra, men det är små mönster på de vita ränderna. Vet ännu inte var den här skulle passa.




Dessa tapeter vit samt mörk med medaljonger ska vi ha i vårt sovrum där nere. Tre väggar blir vita och en mörk. (Johnny måste ju ha något att säga till om också) :) Dessa tapeter påminner ju om den tapet som fanns i rummet tidigare bara att den var lila.


Den här tapeten skulle kunna passa i vardagsrummet...eller i ett sovrum...

Johnny hittade en lite mer modern tapet som jag också tyckte var ganska snygg...



Den här på en vägg och resten av rummet vitt, skulle nog bli ganska snyggt...frågan är bara vilket rum? Möjligen mittersta rummet på vinden...

Dessa var ju bara de tapeter vi hittade på Prisma. Ska fara in via några andra ställen och se också, men sovrumstapeterna är nog nästan till 100% bestämda. Borde dock välja ut tapeterna till övrevåningen först... Usch man blir ju riktigt snurrig av alla valmöjligheter, enklast vore ju om vi målade alla väggar vita, men det skulle nog bli ganska tråkigt.


Konstig höst

Har varit ute och burit bort lite skräp till skogen. Lämnade ju en stor hög med rötter och annat skräp då vi förlängde häcken för ett antal månader sedan. Men nu är högen äntligen borta! :) 

Tycker att det är en konstig och ovanligt varm höst. Allting blommar ju ännu, ja inte precis allt men vissa blommor.






Solen kom också fram.




Måndags funderingar

Är ledig idag :). Tvättar och diskar samt gör lite andra nödvändiga saker. Senare idag ska vi fara och se vad de har för tapeter på Prisma, såg att de hade flera olika tapetböcker där också, skulle ju vara bra om man hittar tapeter därifrån så får man S-bonus på samma gång. Försöker samla bonus på allt! :)

Bläddrade igenom en tjock kakel-katalog igår också. Vi kan ju inte komma överens om vad vi ska ha på väggarna i lilla wc:n. Jag ger inte med mig, jag vill ha panel, och Johnny vill absolut inte ha panel, så får se om vi kan hitta något kakel som motsvarar panel men inte är svindyrt som kaklet vi ville ha. För så rika är vi inte att vi skulle sätta kakel som kostar flera hundra euro per kvadrat.






Firat färdigt

Nu har vi firat färdigt far för idag. Mycket sött blev det så nu vill jag äta något salt, får se vad jag hittar i frysen.


Pappa fick en "fars kopp".




Nu ska vi avrunda veckan med bastubad och nån bra film. Är ledig imorgon så för mej är det lördag idag fast det egentligen är söndag. :)




Farsdag

Idag är det farsdag så vi ska till Västervik på mat och fira far på samma gång. Ikväll blir det mera farsdagsfirande i Voitby. Blir nog inte så mycket arbetande i huset idag, troligen ingenting alls, men man måste ju ha lediga dagar ibland också.


Kvällspromenad

Fick med Johnny ut på en kvällspromenad. Behövde få lite frisk luft efter en hel dag inomhus. Promenaden gjorde nog gott! Gick till Mia o Tomi en sväng och såg på deras ommöblerade vardagsrum. Duggregnade lite då vi gick dit, men på hemvägen höll det upp.




Roligt! :)

En rolig länk som Johnny skickat åt mej på Facebook. Liknar nog Molly eller Whiskas det där som kommer och försöker väcka mig då jag sover, som tur är har de inte slagit mig i huvudet med något ännu! :)




TRÖTT!

Usch vad jag är trött idag, eller egentligen har jag varit trött hela denna vecka. Man blir ju inte precis piggare av detta väder då det bara regnar och är mulet hela tiden. Var är snön? Ska bli så SKÖNT att få vara ledig 2 hela dagar! Ska njuta av att få sova länge! :) Har inga speciella planer heller för dagarna som kommer så det är skönt det också.

Nu är alla väggarna grundmålade inne i huset. Såg ut som om de ska börja lägga upp mera takpanel på vinden nu snart, Johnny höll på och satte upp kopparna för spottarna i taket. Finns väl inte så mycket för mig att göra inne i huset just nu då...men jag tycker ju nog att jag har jobbat färdigt för idag!




Fredagsmys

Börjar nog se mer färdigt ut nu då det är grundmålat i vardagsrummet också.




Nu är det fredagsmys med levande ljus och chips.




Tortillas

Har jobbat 7-15 idag. Kändes som en lång dag fast man hade mycket att göra hela dagen. Jobbar 7-14 imorgon så det är ju lite kortare dag i alla fall :).

Håller på och ställer iordning lite tortillas just nu. Ska bli gott med mat!



Var just hit en mattförsäljare. Funderade nog vem det var som kom för jag kände inte igen bilen, trodde det var någon leverans, men han ville bara sälja mattor. Ville inte ha någon matta, färggranna var de dessutom, så det var ingenting för mig.


Trevliga nyheter

Hade en trevlig kväll med Tea. Fick veta att de ska gifta sig, GRATTIS!, så får fara på bröllop i augusti nästa år då, ser fram emot det! :) Var ganska så länge sen jag var på ett bröllop, var väl 5 år sedan sist. Dessutom ska det bli roligt att fara på hennes bröllop då hon är min barndomskompis som jag känt hela mitt liv. Trodde väl kanske att jag skulle hinna gifta mig före (då hon är 4 år yngre än mig), men nu blev det inte så :)

Hmm...vad ska man klä på sig då?? Nå har ju ganska många månader att fundera på det. :)

Nu blir det en stund framför tv:n innan man måste söka sig till sängs så man orkar till jobbet till 7 imorgon.




Lampan bytt!

Hemma igen då efter nattjobb och persmöte. Ska nog inte göra så mycket idag. Bäst att vila så man orkar till 7 imorgon och på lördag.

Var faktiskt och bytte framlampan på bilen som varit sönder länge, tog ju bara nån minut så var den bytt, 10€ kostade det så var inte så farligt.

Ikväll kommer Tea hit, ska bli roligt. Hon har inte varit hit förr så får se om hon hittar hit. :) Nu ska jag nog se klart på 90210 och hoppas på att internet INTE ÄR TRÖGT idag. Igår kunde jag se några sekunder åt gången bara, så var inget nöje att se på det då.


En trevlig dag på språng

For hemifrån 10 och kom hem för en timme sedan. Hann vara via gymmet en sväng, blev dock bara en snabbis. For sen till stan och var till försäkringsbolaget, man blir inte riktigt klok på alla möjliga försäkringar de har, blir nog att studera närmare hemma för att komma fram till vilken vi ska ha. Sen träffade jag Sofia, länge sen sist! Åt god mat på Amarillo och hade en trevlig pratstund. Hittade också en julfestklänning, så nu är det bekymret ur världen! :)



Var via loppis också och där hittade jag denna lilla söta sak för endast 3,50€.¨



Får se nu om jag ska hjälpa till lite inne i huset före jag far på natt jobb eller vad jag gör. Ska i alla fall se ett avsnitt av 90210 innan jag far. Slutar 12.15 imorgon.




Fullspäckad dag

Är nästan ledig idag, känns det som i alla fall. Ska först till natten till kl.21.15. Före det har jag dock en hel del att göra. Ska börja med att fara till gymmet, var ju inte dit förra veckan, så nu är det dags igen. Sen har jag ett möte på försäkringsbolaget och sen ska jag träffa Sofia. Fullt upp med andra ord :).


Tapeter

Ikväll har elektrikern varit hit :). Men ännu kan vi inte lägga upp takpanelen på vinden, han måste laga elen klart först.

Så småningom börjar det bli dags att välja tapeter. Eller i alla fall bestämma var vi ska ha tapeter och var vi ska måla väggarna. Är inte en lätt uppgift. Vill inte ha för mycket färger på väggarna, inte heller för mycket mönster (men ändå mönster), men jag vill inte heller att det ska se för modernt ut, det är ju ändå ett gammalt hus. De väggar som vi målar så målar vi endast vita (tror jag), vill inte ha en massa olika nyanser, går ju att måla om sen om man så vill. Väljer vi att sätta en mycket färgstark och mönstrad tapet i ett rum så blir det nog endast en vägg som tapetseras, resterande väggar blir vita.



Den här tapeten skulle jag vilja ha någonstans, troligen på övrevåningen. (Duro gammalsvenska tapeter)


´
Den här fina medaljongtapeten faller också mig i smaken. (Duro tapeter)



En av mina favoriter hittills är nog denna tapet. (Duro tapeter, Julia)

Ska fortsätta att söka efter fina tapeter, finns ju hur mycket som helst att välja bland!

Vad tycker DU om dessa tapeter? Har du förslag på andra fina?




7-15

Har jobbat 7-15 idag. Har haft fullt upp hela dagen så vips var klockan 3. :) Var och handlade från jobbet så jag slutade mitt arbetsskift på Prisma. Skulle ju handla egen mat också så då blev det att gå ett till varv genom butiken.

Har just rört ihop en pizza som är i ugnen nu, får se om den blir smaskig eller inte.


Molly väntar på att få lite glass! :) Men det var en sort som hon inte kunde äta så tyvärr blev hon utan.


Hylla i skrubben

Ikväll har vi städat i sovrummet där nere för att kunna spackla väggarna. Förde upp saker därifrån till lilla skrubben på vinden.



Hängde upp en hylla i skrubben. Ser nästan beboeligt ut nu. :)


Trevlig eftermiddag :)

Var en mycket trevlig eftermiddag med Johanna. Hoppas vi ses snart igen! :)

Nu är det matlagning pågång, får se vad det blir till. Sen får jag se om det finns någonting för mig att göra inne i huset.


Ledig dag

Idag är jag ledig. :) Ska få besök av Johanna som jag inte träffat sedan Januari, ska bli skoj. Men före det måste jag städa. Så nu fram med dammsugaren!


Whiskas är törstig! :)


Vita väggar på nedrevåningen

Idag har det spacklats och målats på nedrevåningen. Ser bara bättre och bättre ut! :)



Imorgon är jag LEDIG. :)


Trattkantareller

Johnnys morbror var hit med nästan en hel korg trattkantareller. Tack så mycket! :) Jag och Gunvi fick dela på dem, blev ca. 6 liter var. Nu har jag stekt dem och ska väl frysa in dem. Synd då de krymper så mycket då man steker dem, ser så lite ut nu mot före jag stekte dem. Var första gången i mitt liv som jag stekt trattkantareller, har ju knappt sett såna förut heller.


Trattkantareller. De ser lite missfärgade ut då jag fotat med telefonen.


Igår

Var med ljus till flera gravar igår. Denna gång blev det bara Kvevlax, stan och nya sidan i Gamla Vasa, hann inte med flera ställen blev bråttom i alla fall. Hann äta maten innan jag måste fara till jobbet, men efterrätten fick jag äta i bilen på väg till jobbet :).





Idag fick jag faktiskt sovit 2 timmar till då jag kom hem. Såg först på några avsnitt av en serie, sedan gick jag och sova. Vi vaknade lite före 11 av att Jussi kom in och frågade om vi ska sova hela dagen. Ska kanske måla lite inne i huset idag, har dock huvudvärk, så får se vad jag orkar med.


Godmorgon

Godmorgon!

Kom just hem från jobbet, var en lugn natt. Idag borde här städas, får se om jag hittar nån motivation till det. Ska lägga in några bilder från begravningsplan igår, men det blir först lite senare då jag orkar söka fram nån sladd till kameran. Johnny fick äntligen ut kamera minneskortet ur datorn, MEN nu kan man inte använda minneskortet eller sätta in ett nytt minneskort i datorn. Därför måste jag söka upp en sladd för att få in fotona på datorn då jag inte bara kan lägga in minneskortet i datorn.

Nu ska jag slötitta på tv, får se om jag somnar.


Allhelgona

Var nog skönt att sova länge idag, det behövdes! :) I dag är det allhelgona. Ska fara via Plantagen och sen med ljus till några gravar. Om fyra timmar måste jag dock vara på jobbet för jag jobbar 16-07 inatt. Bra med 15 röda timmar = pengar! :)


Förra året såg det ut så här på begravningsplan på allhelgona. Undrar nog när årets första snö kommer...


Tintin

Filmen var nog bra, fast jag tänkte somna mitt i, så trött var jag! :) Ska ändå inte gå sova ännu, blir lite tv-tiitande först. Imorgon tänker jag dock sova länge, så den som väcker mig tidigt blir det synd om! ;)





Jultallrikar

Har jobbat 7-14.45 idag. For sen via butiken och Suvi-Kirppis. På loppis hittade jag jultallrikar som vi samlar på. I varje förpackning fanns en mat-tallrik samt en lite mindre tallrik, köpte två förpackningar. Det finns flera olika julmotiv i serien, jag köpte dessa.




Ikväll ska vi fara på bio premiären av Tintin. Får hoppas filmen är sevärd! :)


Målat och eldat

Ikväll har Jussi och jag målat väggarna i lilla skrubben igen, men denna gång med vanlig vit färg. Är ju nog onödigt att lägga tapeter i skrubben, så i båda skrubbarna blir väggarna vita. Får se nu om det räcker med ett varv av denna färg.

Har också eldat lite, bara för stämningens skull.



Jobbar 7-14.45 imorgon, skulle egentligen ha haft kväll men bytte. Skönt att ha ledig fredagskväll då jag jobbade förra fredagskvällen och så jobbar jag ju natt på lördag dessutom.


Köttbullar

Johnny kom nog sig hem igår. Äntligen! :) Men nån present fick jag inte, ja om man inte räknar en t-skjorta med Rihanna på som han hade hittat i hotell korridoren. Tyvärr var den för liten för oss båda, men ett minne är den ju i alla fall.

Har jobbat 7-15 idag. Fick veta att jag inte slipper på kurs till Tammerfors om två veckor. :/ Bara 2 från oss fick fara, ganska dumt egentligen då det en gång var en kurs som handlade om gravt handikappade.

Håller på och steker köttbullar nu, hade tänkt laga köttfärslimpa, men blev köttbullar. Men tror nog jag lagar biffar av resten av köttfärsen, är så svårt att veta när köttbullarna är färdiga utan att behöva skära dem mitt i tu.


Molly ville knappt gå ut då jag kom hem fast hon varit inne hela dagen, men till sist gick nog nog ut.




Jobbat

Har jobbat 8-16 idag. Nu ska jag passa på och äta en god fiskbit medan Johnny är borta. Sen blir det väl att vänta tills klockan blir 21 då jag får fara och hämta gulleplutten från flyget.



Köpte ett par randiga kuddar igår i Tuuri, kan inte få nog av randigt! :)


Rihanna-We Found Love




Loppisbesök och Tuuri

Då var man hemma från Tuuri. Tog hela dagen! :) Vi for 10 hemifrån men for först via två loppis i Seinäjoki, där hittade jag en fin plåtburk.



Åt en varsin smaskig pizza direkt vi kom till Tuuri. Sen gick vi igenom butiken i lugn och ro. Hittade nog en del julklappar, köpte faktiskt inte så mycket onödigt åt mig själv, mest saker som jag behövde som dammsugarpåsar, bakplåtspapper och liknande.


Det här hjärtat behövde jag väl inte, men passar nog bra på dörren.

Pratade just med Johnny som är i Stockholm. Han satt och väntade på att Rihannas konsert ska börja. Jag är ju inte det alls avundsjuk, bara LITE, eller ganska så MYCKET egentligen. Får se nu om konserten blir av, gårdagens konsert i Malmö hade inhiberats pga sjukdom, men just nu såg det nog ut som om konserten blir av.


Till Tuuri

Klarade natten ensam hur bra som helst! :) Molly kom nog och sova med mej men först mot morgonen. Nu ska jag bara laga mig färdig och sen fara iväg till Tuuri med Linda-Marie. Blir väl att shoppa lite julklappar, åtminstone åt mej själv, kanske åt någon annan också! :)


RSS 2.0