Qstock 27.7-29.7! :)

Har beställt biljetter samt hotell till Qstock i Uleåborg 27.7-29.7! :)

Artister är bl.a. följande:
Roxette
Amaranthe
Apocalytica
PMMP
Sonata Artica
Petri Nygård
Michael Monroe
Klamydia
Jare & VilleGalle
Apulanta
Fintelligens

mfl.


<
Glad Valborg!

Har plockat bort mera stenar från gräsmattan idag. Inte precis min favorit sysselsättning, men de ska bort före gräsmattan kan klippas. Bäst är det att plocka bort dem före gräset har hunnit växa. Molly var också ute och busade. Vi tog oss en titt i gäststugan, men hittade inga möss ;).

Nu har vi ätit en god måltid bestående av grisfilé, grillade grönsaker samt grönsallad. Till efterrätt blev det mjöd och struvor. Smaskens! Nu blir det att fira en lugn valborg här hemma. Jobbet kallar imorgon bitti kl.8.

Ha en trevlig valborg allihopa! :)
Ena stolen målad första varvet

Idag har jag målat en stol. En av de två som jag funderade på om de skulle bli vita eller ej. Hittade lite färg i en burk, räckte faktiskt ganska långt. Räcker nog säkert till ett andra varv också.
Bokhyllor

Sitter och funderar över bokhyllor. Vi har ganska mycket böcker och jag vill nog ha någon bokhylla någonstans. Vill att böckerna ska synas, vill inte ha alla inradade i skrubben. Speciellt gamla böcker vill jag ha i bokhyllan, men också nya som man faktiskt läser.

Har fastnat för en bokylla från IKEA, nämligen den här:

LIATORP Kirjahylly IKEA Koriste- ja sokkelilistan avulla saadaan yhtenäinen ilme, kun yhdistetään toisiinsa kaksi tai useampia hyllyjä.

Stilmässigt tycker jag den skulle passa. Vill inte ha en vanlig vit fyrkantig bokylla. Den här är lite mera utsmyckad med pärlspånt och krönlist. Pris 259€.

Frågan är bara var man skulle placera den. Behöver dessutom säkert två stycken eftersom de böcker vi har i föjset bara är en del av de böcker vi har. Vi har flera lådor med böcker i Johnnys rum. Eftersom jag också tycker om gamla böcker så tror jag nog vår samling kommer att växa med åren så det gör inte något om man inte fyller bokyllorna helt just nu.

Det finns också en mindre modell (189€), men tycker bättre om den större.

LIATORP Kirjahylly IKEA 3 siirrettävää hyllylevyä. Hyllyvälejä voi säätää tarpeen mukaan.

Då man ser vad olika möbelfirmor har i sina sortiment så hittar jag inte en enda bokhylla som jag skulle vilja ha. Eller jo, såg en som skulle duga, men den kostade 1400 någonting så då är nog IKEAS billiga om man jämför med den.

Vi ska ju inte till Ikea just nu, men under sommaren kommer vi nog att köra förbi ett och annat Ikea varuhus så kanske man slår till och köper en hylla eller två då.
En solig söndag

Idag var vi samt Gunvi o Jussi på god mat till Västervik.
Sen körde vi en sväng via Västervik strand samt efter Villavägen.
Sen då vi kom hem grillade vi korv och avnjöt den ute på gården.Whiskas var också med :)Sedan hjälptes vi åt att byta till sommardäck på min bil, Whiskas hjälpte dock inte till.
Loppis vid Marthagården

Idag på förmiddagen var vi på Loppis till Marthagården. Fanns inte så mycket att se på, men Mia köpte två små arabia skålar. Jag funderade först om jag också skulle köpa någon sådan, men kom fram till att jag nog inte behöver någon då jag knappt får plats med porslinet vi redan har.Fina grytor hade de, men 100€/st tyckte jag var väl dyrt. För 50€ skulle jag ha kunnat tänka på saken. Fast vid närmare eftertanke behöver jag nog inga fler grytor heller, har ju två, dock mindre än dessa.Snart blir det mat i Västervik. Skönt att slippa laga mat idag :).
Möbler på plats

Hoho! Har möblerat på vinden (eller andra våningen) nu. Blev svettigt. Dessutom är jag så "limin" i precis hela kroppen från gårdagens jumppa så jag orkar nästan inte gå upp för trapporna! Nu är de flesta möbler som ska inbäras från föjset inne i huset. Får väl nog möblera om i ett senare skede, får se sen var det skulle rymmas en bokhylla...inte lätt med snedtak för här nere ryms det ingen i alla fall."Föjssoffan" får vara inne i huset ett tag tills 50-tals soffan är omklädd.Båda klädskåpen är också inne. Enligt mig passar de inte in i rummet, högst ett skåp skulle räcka. De får väl stå där nu, men kommer nog att ändras med åren. Det första jag tänker göra är att byta handtag i alla fall. Har irriterat mig på dem nu i 2 år så det får räcka! Skåpen kunde ju vara vita, men svårt att måla dem nu då de är på plats. Förvaring är ju förstås alltd bra.Spegelbyrån får stå där just nu. Johnny skulle helst vilja kasta ut den. Förstår inte vad som är så fult med den. Jag tycker den är fin! Whiskas är och inspekterar och funderar om hon kan hoppa upp på klädskåpen som hon brukade göra inne i föjset.Byrån på plats. Inte så lätt att placera möbler som har spegel ovanpå, taket tar i överallt! Skulle vilja ha byrån på mitten av väggen, men lyckades inte.Skrivbordet har hittat sitt rum i allafall, platsen är osäker ännu.Här ska linneskåpet stå. Bra då man har bestämt någonting i alla fall! :)
En vårlördag

Så var det färdig jobbat för idag då, skönt! Är ledig två dar nu :). Här hemma är det flyttning av möbler som pågår. De har flyttat flera tunga möbler från föjset med traktorn och upp till vinden genom balkongen. Snart är väl övrevåningen fylld också...men kanske inte riktigt ännu.

Nu känns det som om jag bara skulle vilja göra ingenting, får se om det lyckas :)
Klätterträd, kristallkrona och klocka

Ikväll har vi fört över mera saker från föjset till huset. Tar aldrig slut! Vet inte vem som har burit in så myket "skräp" i föjset som nu ska ut ;).
Molly hjälpte också till och kröp in i en plastpåse!Ikväll har flera saker kommit på plats inne i huset, bl.a. klätterträdet, kristallkronan och klockan!


Ha en bra fredagskväll! :)


Inga fynd idag

Gjorde inga fynd på Suvikirppis idag, var tomt i hyllorna som vanligt, kanske man borde föra dit lite eget "skräp". Ska nog sälja på loppis snart, då jag orkar samla ihop saker, men då blir det nog på Adam o Eva. Fick en hel hög med kläder av Johnny som han påstod att inte passade på honom...jag tror ju knappast de passar på mig heller! Blir nog att sälja bort, onödigt att spara sånt i skrubben.Har varit mulet väder hela dagen, hoppas på bättre väder till helgen, fast imorgon ska jag jobba 7-15 så kan ju bli fint väder tills jag slutar.

Ikväll ska klockan upp på väggen! Den har varit uppe på väggen förr här inne i huset, men det var nog 2010 nångång, sen föll den i golvet och nu har den varit i flera delar tills nu. Frågan är bara hur länge jag måste vänta på att den ska komma upp på väggen, vill inte skruva upp den själv heller.PS. Molly hade faktiskt besök av två stora frassar idag, men hon var inte så glad över besöket.
Gymmet nästa

Är trött efter att ha jobbat inatt, men tänkte nog fara till gymmet nu. Börjar vara en tid sedan sist. Annars har jag inte så mycket på schemat idag. Tror jag ska fara en sväng via Suvikirppis också.


Molly spanar efter nå stora frassar :)
Skåp beställda!

Nu borde skåpet och skjutdörrarna till kvisten samt skåpet till mittersta rummet vara beställda. Hur vi ska få hem dem från Bötom vet jag inte, men det ordnar väl sig :) Huvudsaken de är beställda! Fick dem betydligt billigare därifrån än från stan (var exakt samma skjutdörrar dessutom). Får se hur länge det tar innan de är färdiga, men vi har ingen brådska heller.

Ungefär så här ska de se ut. Fast mittersta dörren med spegel ska inte delas in i två speglar utan det ska vara bara en spegel uppifrån ner. (Inte så fina bilder då jag fotat datorskärmen)

'Nu är det snart dags för nattjobb 16-07! Synd då jag missar den årliga brandsläckargranskningen vid branddepån, de brukar ha så gott bulla där ;).
Gardiner från loppis

Imorse var byggnadsinspektören hit så nu är allt granskat och klart. Godkänt fick vi :). Balkongräcket samt brandstege måste dock upp, men det ska nog fixas i sommar.

Idag blir det jobb först kl.16. Borde nog ta fram dammsugaren före det för det börjar nog ligga lite dammtussar här och där. 

Var via loppis igår och fyndade lite gardiner samt en morsdagspresent.
Ett par spetsgardiner för 2€.
Hittade också en gardin till terassdörren. Ska nog lägga upp den på något sätt på sidan. Den var kanske 10cm för kort, men den går att ta ner lämplig höjd.
Årets första cykeltur

Ikväll tog vi fram cyklarna och begav oss ut på årets första cykeltur i det vackra vårvädret.Svängde in vid Dennis och såg vad han höll på med. Beundrade den fina utsikten över forsen.Såg Mia som räfsade gården :)Cyklade vidare mot Skatila men Johnny orkade inte hela vägen så vi svängde om :)

Svängde sen in och talade med Mia o Tomi en stund. Blev inspirerad av att cykla efter skogsbilvägen tillbaka hem så jag gjorde det, Johnny påstod att det var så lerigt så han tog vanliga vägen.Var nog lite lerigt efter skogsbilvägen samt lite snöigt på vissa ställen, men bra motion var det i alla fall för svettig blev jag! :)


Förmiddagen i bilder


Jobbat natt

Har jobbat inatt. Nu är jag hemma och funderar vad jag ska hitta på idag. Ska träffa Tea i stan kl.17, men det är ju en tid tills det. Tror nästan jag ska fara via loppis före det, men inte riktigt ännu.

Elektrikern är här idag och kopplar det sista, eller egentligen vet jag inte hur mycket som är kvar, men några gånger tror jag nog han måste komma hit ännu. Får se.

Tror jag ska gå ut och busa med kissona, men först MAT! :)


Whiskas busar i ett träd :)


Vårsysslor

Hann gå ut och räfsa en halvtimme innan det började regna. Fick ihop en hel hink med stenar från gräsmattan. Tror dock att det håller upp nu igen, men får nog fortsätta räfsa någon annan dag då snön smultit bort.

Whiskas hjälpte till som vanligt. Hon hade också besök av grannkatten, men som tur försvann den innan Whiskas såg den :).Nu tror jag att jag ska äta lite smörgåstårta. Lämnade så mycket från helgen så får väl till sist kasta bort dem om ingen äter upp dem snart.
En grå tisdag

Var är fin-vädret idag då? Ser ganska grått och trist ut där ute. Jag som hade tänkt gå ut och göra något idag, men får se nu då. Ska till jobbet först till kl.18 så hinner nog göra en del innan det.

Var efter fyra lådor med porslin från Johnnys igår. Packade upp tre lådor så har en kvar att packa upp. Tycker om att packa ner saker i lådor, men det är inte lika roligt att packa upp. Egentligen borde glasen diskas eller i alla fall torkas ur, men det orkade jag inte med. Får torka ur dem då man ska använda dem.Nu har vi belysning ovanför matbordet också, eller rättare sagt mera belysning. Johnny hängde upp lampan igår. Skulle vilja ha upp lampkronan i vardagsrummet också, får se hur det ser ut då lamputtaget är lite på fel ställe...
Stolar

Jag tycker om gamla stolar, de är mycket finare än nya, fråga mig inte varför, de bara är det. Ropade in två stolar i april ifjol som jag nu äntligen har slipat färdigt, frågan är nu, ska jag måla dem eller låta dem vara som de är. De är ju nog ganska charmiga som de är också.De blir väl nog vita till sist, fast jag nog hade köpt blågråfärg...

Vi behövde fler stolar då vi hade gäster, därför bar jag in tre stolar till, i fall de skulle behövas. Den tredje stolen är inte slipad, utan har kvar flera färglager. Tror den får se ut som den gör, i alla fall ett tag framöver.

Vad tycker ni? Ska jag måla alla tre och isåfall vilken färg? Eller ska jag bara måla de två första? Tycker nämligen den tredje är fin som den är...
VårteckenJohnnys riktiga födelsedag

Idag är det 23.4, alltså Johnnys riktiga födelsedag. Han har ju redan fått sin present, men ska bjuda på god mat sen då han kommer hem från jobbet. Men GRATTIS på 30-årsdagen i alla fall! :)

Har ledigt ännu idag, ska till natten imorgon. Skönt med längre ledigheter!

Molly måste testa utsikten från skåpet igår, var dock jag som lyfte upp henne. Kissona saknar nog sina klädskåp som de kunde ligga ovanpå. Får väl nog snart bära in dem från föjset och upp på vinden så de har någonstans att ligga. Frågan är bara den, var ska vi lägga klätterträdet? I vardagsrummet ska det åtminstone inte vara. Dessutom bode det renoveras. Får väl nog bära upp det på vinden också och hoppas det passar någonstans och inte tar i taket.

Får se vad jag hittar på idag. Ikväll ska jag nog hämta hem några fler lådor och saker från Johnnys rum där hemhemma, ännu har vi mycket kvar att flytta därifrån.
Mässa och mera gäster

Var på mässan i Botniahallen idag, men det gick snabbt, på en halvtimme hade vi nog sett det vi behövde. Sen blev det mat på Kotipizza.Nu har vi nyss haft gäster. Alltid trevligt med besök :). Nu ska åtminstone jag ta det lugnt resten av dagen, blev inte så många timmars sömn inatt. Johnny och Jussi ska väl försöka få in hyveln i föjset, får se hur det går. Tror dock inte att jag är till så stor hjälp då hyveln väger 800kg.
30-års firande

Tack till alla som var här igår och firade Johnnys 30-årsdag, blev verkligen en lyckad dag/kväll! :)

Idag kommer mera gäster så är väl bara att sätta igång och diska kaffekopparna, fast föresten, har ju diskmaskin som sköter det nu! :)
Fixa inför 30-års kalas

Sov bra första natten i huset :) Katterna har dock varit lite oroliga, de funderar säkert vad som är pågång. Datorn fick nå fel nu idag, allt jag sparat är borta och allt ser annorlunda ut, får se om Johnny kan fixa det. Som tur har jag sparat de flesta fotona på en annan hårdskiva, är väl bara några dagar som fattas. Suck. Som jag inte hade annat att fundera över idag.
Idag ska Johnny ha 30-års kalas, fast han fyller egentligen på måndag. Snart börjar gästerna anlända så gäller att fixa det sista nu.
Flyttat in!!! :)

Dagen börjar gå mot sitt slut och vi har flyttat in! :) Visserligen är inte alla möbler inne ännu, men dem flyttar vi sen nån dag då vi hinner. Huvudsaken sängen, köksbordet, tv:n o datorn är inne, då klarar man sig! Resten har ju varit färdigt länge så som kök och badrum.Nu ska jag sätta mig ner och njuta av vårt hus. Blev verkligen som jag hade tänkt mig! Lägger upp fler bilder imorgon.

Ha en trevlig fredagskväll allihopa! :)
Inflyttningsdagen är här!

Idag är dagen här, dagen vi väntat på så länge, närmare bestämt sedan augusti 09 då vi började renovera. Ska bli så skönt att få flytta in!

Nu blir det en sväng till butiken, ska handla det sista inför Johnnys kalas imorgon. Sen blir det flytta flytta flytta! :)
Det närmar sig

Äntligen färdigt jobbat för idag. Tungt att vara till 21 och inte få sluta 20 som man vanligtvis gör då man jobbar kväll, en timme gör mycket! Är ledig nu några dagar, ska till jobbet först kl.18 på tisdag :).

Då jag kom hem gick jag såklart och inspekterade vad som hade gjorts inne i huset ikväll. Hade nog hänt ett och annat :).Kökshyllorna hade kommit upp.Lamporna ovanför sovrumsskåpen är på plats.Klädställningen som jag köpte idag har blivit ihopskruvad. Dörren mellan kvisten och mittersta rummet är på plats.

Dessutom var mittersta rummet där nere nästan helt tömt på skräp, de flesta lådor och andra saker är nu inburna i föjset. Känns nog som om man bor i ett flyttkaos, men imorgon bär vi in sängen o tv:n i huset, plus en del andra saker också.
Delad dag

Idag jobbar jag delad dag. Först personalmöte 9.15-12 och sen jobb 16-21. Inte roligt att köra fram o tillbaka, men är ju som tur inte varje dag man jobbar dessa tider. Ska nog fara hem imellanåt och fortsätta städa och bära in saker i huset.


Belysning i vitrinskåpet! :)
Sofforna på plats :)

Ikväll fick vi gjort mycket :) Kvisten är så gott som rensad från allt skräp, finns lite kvar som jag ska städa bort imorgon. Träsoffan tömdes och nu är den på sin rätta plats på andra våningen. I vardagsrummet kom sofforna upp. Rummet blev direkt mycket mindre, men mysigare och mer hemtrevligt. Kan ju inte göra rummet större än vad det är :).

Mitt favoritskåp fick vi också inburet. Blir att fylla det med saker imorgon. Nu känns det nog som om vi kommer att kunna flytta in på fredag :). Alla möbler kommer vi inte att bära in tills det, vi börjar nog med att fylla nedrevåningen, övrevåningen möblerar vi sen då vi hinner.
Ikväll

Är full rulle ikväll också. Är inte färdigt för idag ännu. Just nu ser det ut så här i alla fall :)


8-16

Idag blir det jobb 8-16. Sen raka vägen till Clas Ohlsson efter de sista 12 gardinstängerna. Ha en bra dag allihopa! :)
Fullt upp

Har sprungit av o ann hela dagen. Saker in, saker ut. Tvättat golvet på hela övrevåningen samt städat i lilla wc:n. Har haft fullt upp med andra ord. Elektrikern har också varit här större delen av dagen och kom just hit igen. Bra då det går undan! :)

Whiskas har också hjälpt till :). Hon tycker också det är bra då det börjar bli vår, då man man börja dricka vatten lite här och där :).Har haft matpaus nu. Är väl bara att fortsätta springa ut och in då.
Ledig dag idag

Har en ledig dag idag :). Tror jag ska städa undan lite skräp på andra våningen i huset så man kan börja bära upp saker dit snart. De fick inte färdigt sovrumsskåpet igår, men ikväll blir det nog säkert färdigt. Det gick oväntat lätt att få ihop det sa Johnny så det var ju bra. Hoppas det går lätt att plocka ihop alla andra möbler också :). Vill sitta i våra fina soffor NU! Men får väl vänta någon dag...:) 


Första delen på plats

Igår fick jag också upp gardinerna i mittersta rummet där nere, så nu fattas det bara gardiner i kvisten. Sen återstår förstås övrevåningen också, men kan inte lägga upp några gardiner där ännu före vi fått gardinstängerna.
Jobbat färdigt för idag

Då var man hemma från jobbet då. Kändes som en lång dag fast den var lite kortare än 8 timmar. Positivt med dagen var dock att jag fick bort bytt min arbetstur som jag skulle ha på fredagen! :) Får jobba en onsdag om två veckor istället. Känns redan mycket bättre då jag inte behöver stressa på fredag kväll utan får ha hela dagen på mig att förbereda Johnnys kalas på lördag.

Var också och beställde två smörgåstårtor idag, hoppas de smakar bra för de var inte billiga! Har ej tid, lust eller ork att baka egna, dessutom har jag aldrig gjort det förr heller, så lika bra att köpa. Vill att det ska vara lite extra, han fyller ju inte 30 år varje dag :).

Blev glad då jag såg in i huset nu då jag kom hem. Klädskåpet i sovrummet var nästan färdigt ihoplagat, får se om de får det färdigt ikväll.Dessutom var också en av barstolarna ihopmonterad :)
En ny vecka

Denna vecka skulle jag kunna vara ledig, har så mycket att göra, men kanske man måste jobba lite emellanåt också...

Börjar jobbet 12.39 idag, konstig tid, men bättre än prick 12 så hinner jag göra fler saker innan jag ska på jobb. Skulle vilja kasta ut allt skräp från huset och bära in alla möbler, men då det inte är mitt skräp så vet jag inte riktigt vart man kan sätta allt. Vissa saker måste bäras in i föjset för de kan inte förvaras där ute osv.

Börjar känna mig smått stressad inför helgen. Visserligen är det inte jag som fyller, men det är ju jag som ska planera allt och dessutom ska allt vara ut ur huset innan det också (från nedrevånigen iaf). Är väl bara att bära upp allt på vinden så man slipper se det :) Allt behöver ju inte se perfekt ut till helgen, det vet jag, men ändå vill jag ju ha så mycket som möjligt i skick så vi kan flytta in.

Dessutom har nån råddat här i föjset, undrar vem det kan vara...Är väl bara att börja på i nån ända...
Storshoppat

Hemma igen efter en lång dag på Ikea. Nästan allt fick vi handlat, var bara några småsaker som var slut i hyllan, men de får vi beställa. Huvudsaken vi fick hem sofforna och klädskåpet! Har nog aldrig handlat så där mycket på Ikea förr, men vi handlade väl idag för alla andra gånger vi varit dit och enbart köpt nån lite sak :). Vi måste dock gå tre varv igenom butiken innan vi hade handlat allt, blev väl ca 200 olika paket då man räknar alla hyllor och saker till skrubbarna!

Får se nu vilka delar som är borta då vi ska börja skruva ihop allt. Frivilliga får gärna anmäla sig! ;) Kommer nog att ta en stund innan alla hyllor är upp i skrubbarna, men mest brådskande är nog sovrumsskåpet och sofforna.
Till IKEA

Nu far vi iväg mot Tammerfors och IKEA. Får hoppas vi får hem allt vi handlar :)
En hyvel

Då var man hemma igen. Var en trevlig utfärd till Kokkola. Gunvi o Jussi var också med. Var och såg på hyveln som Johnny ska bjuda på. Jag tyckte den såg lite väl gammal ut, men det är ju inte jag som ska ha den. Det är en nätauktion så får se om han helst får den.God mat åt vi på Pedrinas, men onödigt länge fick vi vänta innan vi fick den. Var dock hemskt väder, både dit och tillbaka. Snöblandat regn och nästan ingen sikt. Tur att jag inte behövde köra.

Nu ska vi snart fara och fira en 32-åring, nämligen Johnnys bror Tommy som fyller idag, GRATTIS! :)
Till Kokkola

Nu ska vi fara iväg till Kokkola och se på nån maskin. Fråga mig inte om det var en såg/fräs/slip eller vad det var, för det vet jag inte, men nån maskin i alla fall. Johnny ska se om den är värd att köpa eller inte, så får se då.

Inte så trevligt väder har vi, men vad kan man göra. Ser nu ut att bara regna, bättre det än snöslask!
Sovrumsgardinerna uppe

Nu är sovrumsfönstren tvättade och gardinerna uppe. Ska "knyta" ihop gardinerna på sidorna, men har inga "klämmare" att lägga fast dem med ännu. Så här kan de inte vara, är ju för långa, men lägger jag upp den på sidorna så är de riktigt passligt långa.

Ikväll ska vi göra ett nytt försök med att se nyaste American Pie filmen, hoppas det är mindre folk på bio idag!
Ledig fredag och ledig helg

Tycker om lediga fredagar, har föresten ledigt till 12.39 på måndag för att vara exakt. Helgen är fullspäckad, mycket vi ska ha gjort. Idag har jag tänkt tvätta tre stycken fönster och lägga upp gardiner. Blir fönstret vid matplatsen samt fönstren i vårt sovrum. Dessutom ska jag måla färdigt hyllplanen till kökshyllan. Får se, kanske jag får hjälp med fönstertvättningen av kissona...men jag tror ju dock de bara smutsar ner dem istället så kanske lika bra att tvätta själv :).
Nu kan man tvätta händerna på vinden

Har gjort två saker idag  som jag inte tycker om att göra, nämligen tvättat fönster och strukit gardiner. Tur att man inte behöver göra någondera så ofta. Nu är gardinen uppe i vardagsrummet också, men hade ingen pinne att lägga i nertill så kunde inte knyta upp den ännu.Rörmokaren har gjort sitt i lilla wc:n. Nu måste wc:byttan torka innan man kan sätta sig på den. Tvätta händerna kan man dock göra redan (i handfatet alltså) :).
Kranar och lite annat

Var effektiv då jag for från jobbet imorse. For efter de sista rullgardinerna, köpte sprayfärg till kökshyllan samt var och handlade mat. Skönt att ha det gjort så får jag ta det lugnt nu en stund :).

Idag är de här från rörfirman. Nu är kranen fixad i köket! Det var dock fel på delen längst ut på kranen, vattnet rann så sakta, så de skulle beställa en ny sådan del, men annars kan man nog använda kranen ändå.Bidén är nu också på plats i badrummet, har ju bara väntat ett år på att den ska komma upp! Men bättre sent än aldrig.Nu hade kranen till lilla wc:n kommit så under dagens lopp borde den komma på plats.
Städdag

Idag har det varit en städdag. Skönt att få bortstädat alla äckliga snårapapper som låg under soffan. Förövrigt var det nog ganska så dammigt också. Men nu är det färdigstädat för denna vecka!

Nu efter påskens alla chokladägg har Johnny en fin samling pågång, visserligen är nog några av dessa figurer mina också :) De hamnar väl nog i roskis till sist...Nu är det matlagning pågång. Bäst att äta lite så man orkar jobba inatt. Känns nog att jag gjort annat än suttit på soffan idag så får hoppas det blir en relativt lugn kväll.


Whiskas säger att hon vill gå ut. Kanske hon också ska till jobbet? :)
Det kom en inbjudan

Idag fick vi en fin inbjudan till Tea o Villes bröllop 4.8.2012.Tack så mycket för inbjudan! Självklart kommer vi! :)


Belysning i trappan

Nu har vi belysning i trappan! Valde mellan att lägga belysning vid varenda trappsteg eller vid handledaren, och det blev alltså det sistnämnda. Blev nog bra! :)Kanske man hittar ner för trappan nu då det finns belysning. Har ingen annan belysning där förutom denna, finns visserligen några spottar på övrevåningen som delvis lyser ner på trappan.
Ikväll

Ikväll har jag spraymålat konsolerna till hyllorna som ska upp i köket. Ska måla hyllplanen imorgon. Dessutom har jag också tvättat ett köksfönster. Fick räcka med ett för det tog på krafterna då det var så smutsigt, men inte undra på det då det aldrig blivit tvättat. Fick stå och gnugga ordentligt för att få bort all smuts, inte bara från glaset utan från hela fönstret. Tänkte dessutom inte få upp ena delen av fönstret för det hade klibbat fast så Johnny måste nästan ta till våld för att få upp det.

Johnny var och hämtade handedaren till trappan idag. Den hade nog varit färdig länge, men de hade bara inte hunnit ringa och meddela det. Bra att han for dit efter den, vem vet hur länge vi skulle ha fått vänta annars.

Ikväll har han börjat lägga upp handledaren och lägga belysning under den.
Vita stolöverdrag

Äntligen har jag hittat vita stolöverdrag! De hade ingen kudde inuti, men det gör inget för dem kan jag ta från ett par andra stolöverdrag. Förutom att de var vita, så hade de en fin spetskant nertill, passar bra till min "romantiska" inredningsstil. Vill bara ha spets och virkat på allt just nu :).
Ska nog spara dem tills vi flyttar in, onödigt att smutsa ner dem före. De kan tvättas i 40 grader och det tror jag nog kommer att behövas efter en kort tids användning.

Stolöverdragen passar dessuom bra ihop med mina nyinköpta bordstabletter med spetsimitation.
En bättre dag

Äntligen är febern borta! :) Hostan och snuvan är ännu kvar så helt i skick är jag inte, men nästan. Tänkte jag skulle tvätta något fönster idag, men tappade nästan motivationen då jag inte hittade fönsterputsmedlet eller fönsterrakan! Tror jag köper nytt, vem vet var de finns. Hittar väl de sen då vi flyttar in.

Kylskåpet gapar också tomt så blir nog en sväng till butiken, bäst att fara själv och handla så får man det man vill ha :).
Sovrumsdörr

Idag har bl.a. sovrumsdörren och dörrlister kommit upp.

Får hoppas yrkesmännen kommer sig ut denna vecka. Skulle vilja ha köket färdigt så vi kan flytta in nångång. Sängen kommer jag att bära in senast 20.4 (fast jag kan nog inte bära in den själv). Vi har ju nog sagt att allt ska vara färdigt innan vi flyttar in, men får se nu, tror inte det blir så. Kommer nog att ta en tid innan vi har hittat skjutdörrar samt skåpstomme som ska täcka för bergvärmepumpen i kvisten.

Klädskåpet till sovrummet köper vi från Ikea. Får se hur vi gör med skåpet vi ska ha i mittersta rummet, de hade inte de rätta måtten på skåpen på Ikea så vi måste se hur vi gör. Om det blir att snickra ihop det själv...
Annandagpåsk

Det mesta börjar återgå till det normala här hemma, förutom att jag ännu har feber och hostar så jag tror lungorna ska komma upp. Byggandet inne i huset har stått relativt stilla sedan i onsdags pga att svärföräldrarna varit bortresta, men idag har de fortsatt med att lägga upp lister.


En list som täcker det lilla mellanrummet mellan trappan och golvet har kommit upp.

Den röda julkaktusen blommar nu som bäst, får se om alla knoppar orkar slå ut.

Sjukstugan fortsätter

Idag är det fortsättningsvis näsduken, hostmedicinen och halstabletterna som gör mig sällskap. Orkar snart inte hosta mera, börjar bli trött på det! :/ Har legat på soffan hela dagen och vilat. Börjar ha sett x antal inbandade tv-program idag, bra att få radera lite från digiboxen som börjar bli full. Mitt på dagen känner jag mig bättre, men sen mot kvällen får jag feber...har varit så i tre dagar nu...suck...

Är hemma från jobbet ännu imorgon, sen har jag en dag ledigt innan jag ska på nattjobb på onsdag, hoppas jag är frisk tills det. Verkar vara en långdragen förkylning som började med ont i halsen för en vecka sedan.


De blåa pärlhyacinterna har bytts ut till vita
Första gardinerna uppe

Rullgardinerna som jag köpte var ju förstås för små. Fick dock lämna tillbaka dem till Jysk i stan och fick pengarna tillbaka. De som vi lämnade tillbaka var 100cm breda, vi ville ha 110cm breda, men följande storlek de hade på Jysk var 120cm. Hittade 110m breda på ett annat ställe, men de var nästan tre gånger så dyra...men köpte nog dem ändå. Vi skulle ha nio stycken, men de hade bara fem i lager, får hämta resten nästa vecka.

Igår satte Johnny upp rullgardinerna samt gardinstängerna. Sedan var det dags för de första två gardinerna att komma upp.

Måste beställa fler gardinstänger från Clas Ohlsson, de hade bara tre stycken kvar som vi köpte.
Premiärgrillat och påskbrasa

Idag har vi premiärgrillat för säsongen, och gott blev det!Var också på födelsedags/påskkaffe till min äldsta syster.Sen blev det en sväng till påskbrasan. Var bara ute en kort stund, sen gick vi in i värmen. Hade med oss några lotterivinster och tog hem några andra :). Nu har jag dock feber, vilket inte är lika roligt :(. Hade feber igår kväll också, men idag på dagen har det kännts bättre, men nu känner jag mig krasslig igen. Blir en vilodag imorgon.
Påsklördag

Fick inte se någon film på bio igår. Biljetterna tog slut mitt framför näsan på oss :/. Var jättelånga köer så inte så konstigt att det blev fullt, men jag har nog inte varit med om det förr. Gick till Makuuni och såg om vi skulle hitta nån film att hyra, men det gjorde vi inte. Konstaterade att vi sett de flesta.

Var nog ändå skönt att få sätta sig ner i soffan då man kom hem. Få snyta sig bäst man ville och hosta utan att störa nån.

Idag måste vi fara en sväng till stan. Blir nog ett besök till apoteket också, är i desperat behov av nässpray och mera halstabletter. Sen blir det påskkaffe hos Peppe och påskbrasa ikväll.

Får se om några påskhäxor vågar sig hit idag? Om inte så får man äta upp allt godis själv :).
Härmä, Powerpark och Hunurinjärvi

Nu är vi mätta och belåtna. Vi åt nästan så vi sprack! God mat hade de i år och mycket folk var det där.Sen for vi via Powerpark men där såg allt dött ut, ingenting hade öppet.

Kunde inte undvika att köra samma väg som förra påsken, nämligen via Hunurinjärvi. Var dock dålig väg och mycket snö så vi var bara dit och svängde.Nu blir det nog soffläge ett par timmar om jag ska orka fara på bio (ikväll igen). Ska se på nyaste American Pie filmen :).
Långfredag

Skönt att vara ledig, skulle inte orka jobba ändå. Är riktigt förkyld :(. Var nog på bio igår och såg Iron Sky. Var nog bästa filmen på länge, ett gott skratt fick man sig också fastän det var en "katastroffilm". Helt klart sevärd!Idag ska vi på mat till Härmän kuntokeskus tillsammans med Mia och Tomi. Ska bli gott!
Glad Påsk!

Behövde verkligen den här dagen. Har varit så roligt att komma bort hemifrån och från jobbet. Länge sen man haft en så lyckad dag! :) Först for vi till Kokkola där vi gick i en del butiker, hittade både det ena och det andra, bl.a. rullgardiner från Jysk (hittade inga i stan då jag var dit). Hoppas nu bara de passar. Hittade också nya skor från loppis! Jag som sökt igenom hela stan och inte hittat några! Tio euro tyckte jag nog jag kunde betala för ett par skor använda typ en gång.Sen blev det en sväng till Jakobstad, också där fyndade vi lite på loppis :). Blev alltså en heldagsutflykt. Nu är man hemma och sitter och funderar om vi ska fara på bio eller inte. Lutar nog åt att vi far och ser på Iron Sky. Känner dock att jag nog snart får feber...visade 37,1 nu...hoppas inte det stiger...

GLAD PÅSK!
Påskledigt

Skönt med lite påskledigt nu efter två nätter på jobbet. Idag blir det roadtrip till Kokkola med Linda :). Får se vad vi hittar där...kanske nåt loppis :).
Det vita golvet

På söndag kväll målade Johnny golvet i sovrummet det tredje och sista varvet. Blev precis så bra som jag visste att det skulle bli! :) Vill börja möblera direkt, men får väl nog vänta några veckor med det.

Före                                                     Efter"Källarluckan" är nu också helt färdig med lister runtomkring. Blev lite problem först då luckan inte gick att ta upp då listen tog i, så Johnny fick göra om allting. Men bra blev det till sist!
Jobbat natt

Kom just hem från jobbet. Blev väl nog några timmars sömn fastän de hostade i varje hörn av huset. Hade så sjukt i halsen hela natten, känns liiite bättre nu. Blir väl nog att vila hela dagen så jag orkar jobba en natt till. Har nog ingen lust att gå ut heller, är -10 grader just nu!


Molly på bushumör!
Favoritmöbel

Jag har en favoritmöbel och det är tallriksskåpet jag köpte på auktion i somras.Jag bara älskar gamla möbler! Visst vill jag ha mycket vitt i vårt hus, men detta skåp med alla färger är bara så charmigtDet borde vara förbjudet att måla om skåp som detta! Därför får det vara precis som det är, nött och med lite lagningar här och där.

Tyvärr ser man inget årtal, men jag gissar att det är från 1800-talet. Anna Maria ser man att det står, men resten är tyvärr bortnött.En passlig förvaringsplats för mina kryddburkar är det också. Får se om de får stå kvar när vi flyttar in eller om jag flyttar dem.
Skåpet kommer nog att passa bra mot den vita råspånt väggen i vardagsrummet!
Filmtips

Usch, håller på att bli förkyld. Eller rättare sagt känner mig lite mer förkyld än annars, förkylning tycker jag att jag har i kroppen mest hela tiden, mer eller mindre. Det är ju inte så konstigt heller med tanke på var jag jobbar :). Hoppas nu jag orkar jobba dubbelnatt ti-to...

Denna vecka kommer det tre filmer på bio som jag skulle vilja fara och se på, nämligen dessa:


Iron Sky ser ut att vara en bra film.Min favorit film Titanic, såg ju den bara tre gånger på bio 1997 då den först kom ut. Kommer nog att fara och se den i 3D också.Har sett alla American Pie filmerna och nu kommer en till, tror det är den åttonde, American Pie - The Reunion. Helt klart sevärd om man gillat de tidigare filmerna.
En skål

Är just hemkommen från snickarkursen. Jag gjorde inte så mycket ikväll, slipade färdigt stolen men det gick snabbt. Sen stod jag och såg på då Johnny svarvade en skål eller fat eller vad man nu ska kalla det :).

Slutligen började den se ut så här:

En avkopplande stund i solen

Har faktiskt inte gjort nästan någonting idag, förutom skottat snö. Solen värmde dock skönt vid uthuset där det var lä. Tog fram en bok och njöt en stund.


Ledig måndag

Ledig måndag idag då. Frågan är om jag bara ska lata mig eller om jag ska göra någonting vettigt. Behöver inte måla sovrumsgolvet för det gjorde Johnny sent igår kväll, fast jag hade sagt att jag kunde göra det idag...men nu är det i varje fall färdigt målat.

Ikväll är det ju snickarkurs så då blir det ingenting gjort inne i huset, fast det finns inte så jätte myket kvar att göra heller. Fattas nån golvlist samt dörren till sovrummet. Hoppas de kommer från rörfirman nu denna vecka och lagar klart allting samt att elektrikern kommer och gör det sista. Hoppas ju som sagt på att få flytta in senast i slutet på denna månad. Egentligen skulle man bra kunna bo där redan, men vi vill ju ha alla lister och sådant på plats innan vi flyttar in. Mindre viktiga saker som entré trappa, balkongräcke och terass får vi fixa senare.

Men vart försvann våren? Är ju minst 10cm med snö där ute! Är väl nog bara så att jag måste gå ut och skotta snö nu så, hoppas verkligen det är sista gången för den här vintern. 
Snö och ventilationsrör

Kan det inte sluta snöa nu!! Vill inte ha mera snö, det är ju april dessutom!
Molly tycker inte heller om då det snöar. Hon sprang snabbt in vilket resulterade i ett suddigt foto :).Idag har Johnny o Jussi klätt in en del ventilationsrör i skrubbarna på vinden. Skivorna ska målas vita i något skede.


Jobbat

Har jobbat 7-15 idag. Sen fick jag order om att fara till Prisma efter mera golvfärg så fick fara dit i smutsigt hår, smutsiga kläder och gummistövlar...som tur var såg man inte nån man kände :).

Får se nu om jag målar tredje varvet idag eller imorgon. Är nämligen ledig imorgon, skönt. Då tänker jag sova lääänge!
RSS 2.0