Gott Nytt År!

Idag är det den sista dagen på året! Tänk var detta år gått snabbt! Idag blir det jobb 11-19 (måste skynda mej). Sen blir det nyårsfirande hos Johnnys föräldrar.

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!


Molly busen


Molly har hittat ett nytt favoritställe...på andra våningen i huset ovanpå golvisoleringen!


Varmt och skönt...men inte så hälsosamt kanske!


Bra ställe att sova ostört på




Varit på mera REA

Träffade Linda på gymmet idag så vi "gymmade" tillsammans. Sen bar det av till stan. Usch va mycket folk, fick parkera i Torggrottan fast jag tänkt parkera i CM källaren. Sen gick vi i lite butiker. Hittade en mörkblå tröja med stora knappar frampå, helt ok, samt en lite finare kortärmad och ett bälte. Bara bältet var på rea.

Ikväll kommer Linda och Göran hit så nu ska jag plocka upp lite och dammsuga upp alla granbarr! :)




Gymmet nästa

Ledig dag igen! :) Men imorgon börjar jobbet igen, då jobbar man 6 dar i sträck! Men kanske man överlever det också, är ju inte bara 7-15 turor som tur är! :)

Nu tänker jag fara till gymmet. Sen blir det att träffa Linda på stan. Borde också fara och handla samt köpa raketer. Brukar ju alltid laga nåt smått o gott till nyår fastän vi inte är hemma, men iår hinner jag inte då jag ska jobba till kl.19 imorgon och sen far jag väl direkt till Johnnys föräldrar (där vi alltid firar nyår).


Eldade upp lite skräp igår. Pafflådorna brann bra, men det gick sämre med all reklam.


Året 2010 som gått del 1/4

JANUARI


Eldade upp en massa skräp!


Huset såg ut såhär


Var till Lillö. Det hade kommit MYCKET snö!


Skrapade bort det som var ruttet nere på alla stockar runt huset. Här syns utsidan genom gluggen nere vid golvet.


Skidade för första gången sedan 2004 (tror jag det var)


Var också och skidade till Molnträsket


Var på "Mexikansk middag" till Solf Gästgiveri från jobbet


Målade stenfoten i föjset


FEBRUARI


Det såg ut så här inne i huset...


...och så här.


Så här såg det ut på andra våningen


Snö kom det!


Var och såg på då Jessica mfl. körde runt stan och firade Penkkis


Var ut o gick på isen i Västervik/Gerby


I ett skede såg det ut så här inne i huset...


...sedan så här


Var till Tallinn med Johanna. Gratis resa för facket bjöd :)


MARS


Golvet gjöts i huset


Vår sista vinter vid Kronhem. Det kom ENORMT mycket snö!


Vi var ut och gick på isen till Nagelskär


Vi firade jul ännu i Mars


Tog bort mellantaket


Huset såg ut så här och gården var HAL!


Reglade upp nytt mellantak och väggar




Julklappar


Här är nu de flesta av mina julklappar. Några är våra gemensamma. Vi fick också varsin spark men den rymdes inte på bild.



Tack så mycket för alla julklappar! :)


Ledig idag

Skönt att vara ledig. Skulle kunna vara ledig hela tiden. Man kan ju alltid spela Sims om man får långtråkigt. Tror inte jag ska fara nånstans idag, tror inte det var nåt jag skulle göra idag. Tänkte först om jag skulle ha farit på Zumba, men jag vaknade 10.30 så då behövde jag ju inte stressa dit till 11, skulle ändå inte ha hunnit. Har ännu en besvärlig hosta och det tynger i bröstet, så det är väl nog lika bra att jag inte överanstränger mig. Har ju nåt att skylla på då jag inte orkar fara till gymmet. Fast egentligen skulle jag nog vilja fara, men då de har fel jumppa på fel tider. Ibland ångrar jag att jag bytte från ladyline i stan till stenhaga, de hade mycket mer utbud av ledda timmar i stan, men så var det ju det att det finns ingen gratis parkering i stan, iaf inte utanför dörren (jag brukar ju alltid komma dit i sista minuten).

Ja, om man skulle ta och spela lite sims nu då...senare borde jag kanske nog lägga igång en tvättmaskin...men det är så långt att gå över gården ;)


Vill ha en riktig trappa upp till andra våningen snart! Är rädd varenda gång jag ska gå nerför stegen :/ Fast det tar väl nog till sommaren innan vi lägger dit en riktig trappa.

 




Lås och tak










Varit på REA

Då vi var påväg till stan lite över 12 idag så kom jag på att jag hade ju tid till tandhygienisten kl.12.30, så då var det bara för Johnny att svänga om och föra dit mej. Han fick fara o jobba lite sålänge, fast han tagit ut en semesterdag :) Sen var vi och köpte lås samt dörrhantag till ytterdörren och terassdörren (kan ju behövas). Blev tillräckligt dyrt. Var sedan till K-rauta och beställde badrumsmöblemanget, äntligen!

14.30 kom vi oss äntligen till stan. Var in till Puustelli och frågade efter måtten på köksbänkarna, så vi kan beställa bänkskivorna (antagligen blir det från Puukeskus). På Ikea hade de inte tillräckligt långa skivor och vi vill inte skarva. Sedan gick vi i lite butiker, köpte en vit långärmad tröja från Gina Triot för nåt på 7€. Var också och åt smaskig mat till Amarillo, blev det vanliga.

Johnny fyndade skor samt 2 skjortor. Jag sökte efter en tjock tröja, med hög hals. Hittade en vit på Anttila, men jag betalar inte 60€ för en tröja! Var hittar jag en svart tjock tröja (ej lång modell)??? Inte i hela stan vad jag kunde se! Tycker de bara har tunna slattriga trasor nuförtiden, inga riktiga tröjor! Blev nästan irriterad då jag inte hittade nån. Men är ju ledig fram till nyårsafton så kanske jag tar en sväng till stan nån dag och söker vidare.




Beställt!

Nu har vi beställt dessa! Får bara se hur länge det tar innan vi får dem. Tror ju knappast att vi får dem inom 2 veckor som de sa.


Detta lavoarskåp samt lavoar från http://www.norokylpyhuone.fi/


Detta spegelskåp fast vitt. Svart baksida inne i skåpet. Blev dyrt, men enda vi hittade som såg ut ungefär som vi ville (eller som JAG ville) :) Från http://www.svedbergs.fi


Duschhörna från http://www.norokylpyhuone.fi/




9 år tillsammans och 5 år förlovade

Idag har det gått hela 9 år sedan Johnny och jag blev tillsammans, tiden går nog snabbt, känns som igår. Jag är ju nog fortfarande 17 ;)

Har jobbat inatt, gick nog bra fast jag hade lite stegring igår kväll och var trött. Gick och sova direkt jag kom hem imorse, har aldrig hänt förr att jag sovit 3 timmar efter nattjobbet, men tydligen behövde jag det. Nu är jag pigg och utvilad.

Får se nu vad vi ska göra idag. Blir väl nog att vi far in till stan. Vill se lite vad de har på rea. Vi borde också beställa badrumsmöblerna (så de nu kommer nångång). Vi vet redan hur duschhörnan ska se ut, men resten återstår att se...

Sedan ska vi också äta nåt smaskigt, antingen vid Amarillo eller Pancho Villa :)

Hoppas på en bra dag!


Vi på vårt förlovningskalas Januari 2006




Ska nog jobba inatt

Mår nog bättre idag, men riktigt frisk känner jag mig inte. Snuvan rinner och det känns tungt i bröskorgen, hostar också mer än vanligt. Ska nog ändå fara på jobb inatt, 16-07. Hoppas verkligen att det inte är nåt extra ikväll! Orkar INTE med nå mycke nu!

Hade kommit en hel del snö inatt. Bra att Jussi var och plogade gården med traktorn i morse, jag behövde bara skotta lite utanför dörrarna. Har också plockat upp lite här inne, men det ser nog ut som ett bombnedslag ännu, men lite bättre blev det. Har diskat och satt igång andra omgången i tvättmaskinen också.

Just nu är Molly uppe på andra våningen i huset och busar, det är hennes nya favoritställe. Ännu har inte Whiskas vågat sig upp dit. Får bara hoppas hon tar sig ner själv, skulle nog tro det för igår gick det ganska bra nerför stegen.


Vår fina gran


Förkyld

Usch, vill inte vara förkyld. Har ingen feber just nu, men det är på gränsen. Man är bara SÅ trött, orkar ingenting. Har varit på mat till Johnnys idag (annars skulle man ju inte ha fått nån mat). Var gott med mera julmat, ännu har jag inte tröttnat på den. Har ju faktiskt kvar min rökta kalkonbit i kylskåpet, blir väl att äta av den imorgon.

Skulle egentligen ha jobbat inatt, men ringde nog och sa att jag inte kommer. Tur var nog det för jag skulle inte ha orkat göra någonting! Resten av kvällen ska jag nu bara ligga i soffan, äta nån (flera) chokladbitar samt se på nån bra film. Tur att man bandat in flera filmer de senaste dagarna så man har nåt att se på :) Hoppas bara inte man somnar mitt i, men det återstår att se...


Juldagen

Började med att man vaknade och kände sig förlyld! Men tog det inte så hårt. Sen bar det av mot Lappfjärd mot Johnnys farbror med familj. Där åt vi god julmat och hade det allmänt trevligt. Sen på hemvägen for vi via 2 hus och beskådade den vackra julbelysningen.






Ikväll har vi varit vid Johnnys föräldrar och delat ut julklappar. Vi hade nog varit lite snälla båda två :)




Kvällens julbock!

Nu är man äntligen hemma. Men sitter och fryser med 3 dubbla tröjor, filt samt tomteluva på huvudet och stickasockor på fötterna. Feber har jag också och snåran rinner ur näsan :/ Det håller nästan på att bli en tradition det här med att bli sjuk på julen, förra juldagen var jag också sjuk och hade feber...



Julafton

Är nu hemma efter en trevlig julafton! Imorgon bär det av mot Lappfjärd till Johnnys farbror.


Ännu kallare än igår!




Tack Mia o Tomi! :)


Tack Malena o Andreas! :)


Tack Sofia! :)


Kalle Ankas jul








Julgran i Västervik






Den RIKTIGA julbocken!




Julaftons morgon

Nu är det julaftons morgon, men tycker inte jag har så mycket julstämning... Kanske borde höra på lite julmusik. :)

Funderar om jag ska fara och köpa en ny ljusstake till Prisma eller inte. Den ena inne i huset gick sönder igår, så nu ser det ossymetriskt ut, kan ju inte ha det så nu då det är jul! Men det måste vara en exakt likadann, hoppas de har kvar såna på Prisma då!

Idag ska vi bada julbastu vid Johnnys. Sen lagom till Kalle Anka far vi till Västervik, där ska vi äta julmat o dela ut julklappar.

Hoppas det blir en bra julafton! :)


God Jul önskar Molly och pupukaninen


Kvällen före julafton

  • Har paketerat alla klappar (får jag hoppas) :)
  • Lagat islyktor, men hinkarna jag lagade dem i klarade sig inte lika bra!
  • Wc-byttan är inne i huset igen! :)
  • Dricker glögg!
  • Äter choklad, ischoklad samt lite chips
  • Har tänt det 4:de ljuset i ljusstaken (fast det nu var fjärde advent i söndags, men hann ej tända då)
  • Sitter med tomteluva på huvudet, med det börjar bli lite svettigt
  • Ser på uppesittarkväll










Den stora julvandringen

Jobbade 7-15 idag, var en ganska stressig dag, men den gick fort! Sen kom mamma,pappa, Ulli och Cilla efter mej. For med en julklapp åt Eivor. Sen vidare till stan, Malax och Gamla-Vasa begravningsplatser. I malax var det -26, men -23 i Smedsby. De for sedan vidare till Kvevlax begravningsplan, men dit for inte jag. Var och handlade lite paketerings-snören samt en pizza.








Nu är alla julklappar färdiga iallafall, ska nog aldrig ta på mig ett projekt att sy nåt igen, fick som tur MYCKET hjälp med det (sydde inte själv), så de är äntligen färdiga. Tack till Gunvi som hjälpte till!

Snart börjar den traditionsenliga kvällen före julafton, vilket innebär julklappspaketering (har inte paketerat in någonting ännu), se på uppesittarkväll från fyran, dricka glögg och äta nåt gott.

GOD JUL ALLIHOPA!




I morse på väg till jobbet


Usch va kallt!




Tinat upp

Har tinat upp lite nu. Bara det problemet att man blir så pissnödig av all glögg! Känns inte lockande att besöka tuppen i den här kylan! Får hoppas vi kan sätta in wc:n imorgon.

Imorgon blir det jobb 7-15. Sen kommer mamma o pappa efter mej och så far vi på den årliga "stora julvandringen" till alla begravningsplatser. Det tar 2-3 timmar. Sedan får man äntligen njuta av lite julledigt! :)


Lite kakel på väggen

Idag har kakelgubbarna börjat lägga upp kakel på väggen. Äntligen går det framåt. Men det står väl säkert stilla ett tag över jul o nyår, men får se.


Lite kakel uppe på väggen i badrummet!

Ikväll har Johnny och Jussi börjat lägga takpanel i köket. Snart börjar det väl se ut som ett riktigt rum! :)


-26 grader ute!

Nu får det nog räcka till med kylan!! Har frusit precis hela dan, ute som inne! Värst var ju vid massören då jag bara låg o skakade o han frågade om jag fryser...JO NÅ LIIITE BARA! Börjar alltid frysa vid massören, men idag var det nu riktigt hemskt vad jag frös, var ingen njutning alls att få massage då man bara låg o spände sig av att man frös!


Mätaren inne i huset. Visade dock -26 i bilen.

Imorgon och på julafton har de ju lovat ÄNNU kallare! Usch o blä! Tror jag stannar inne. Synd bara att man måste jobba 7-15 imorgon. Vill ha jullov jag nuuu! Men man får ju vara ledig julafton o juldagen, men det blir ju bara en kort helg. Får se framemot trettondagshelgen då jag har 5 dar ledigt! :)


Julgranen

Nu är julgranen färdigt klädd (fattas bara stjärnan i toppen, men den hittade jag inte) :)




Golvet färdigt kaklat

Har jobbat hela dagen idag. Nu borde julgranen kläs färdigt. Blir jobb 7-15 imorgon och sedan massören kl.17. Hinner väl fara o handla där mellan.


Golvet i bastun färdigt, bara lite kvar att foga upp mot väggen. Resten av badrumsgolvet är också färdigt.

Imorgon börjar de kakla väggarna! :)




Uppe med tuppen

Nja, nå nästan iallafall! Blev så pigg då jag var på "tuppen" så jag tyckte det var onödigt att krypa ner under täcket igen. Ser inte framemot den kyla som de har lovat de närmaste dagarna! Kommer att frysa baken av mig då jag ska på wc! Men hoppas vi kan sätta in wc:n senast på torsdag.

Nu tänkte jag spela lite Sims samt klä julgranen! Sen blir det jobb 12-20!




Granen inne

Ikväll har vi fått in granen! Lamporna är i, men inget annat. Tänker klä den imorgon. Blev lite irriterad dock då jag inte fått välja gran själv (brukar ta ganska länge innan jag hittar nån som duger). Men den här får väl duga nu då, har väl inget annat val. Lite spretig, men vad gör man.

Jobbar 12-20 imorgon, så där far hela dan. Hinner väl nog klä färdigt granen då jag kommer hem, eller så får jag se om jag hinner på förmiddagen...

Elektrikern har varit här ikväll och dragit el-kablar i taket på köket och vardagsrummet, så snart får vi lägga upp takpanelen. Funderar också om vi ska skjuta fram köks-leveransen med flera veckor, vi har ju ändå inte bråttom med köket...får se hur vi gör...



Ikväll


Molly påväg upp till andra våningen. Dock tycker hon att stegen e lite hal jämfört med trästegen hon är van att gå på upp till föjsvinden!


Badrummet just nu. Imorgon ska de börja foga.


Nu är lyktan ute!




Tuuri inköp



Köpte egentligen inte så mycket stora saker, blev mest en massa små grejer. Här är en del:


 
Bäst av allt! Satt typ 4 timmar igår kväll o spelade :)


Batteridrivna ljus som ser äkta ut!


Spets


Band




Gymmet

Ska fara iväg till gymmet nu. Börjar vara en vecka sen sist man var. Blir nog inte att fara så mycket nu över julen, har helt enkelt inte tid. Och då man skulle ha tid så har de inte öppet!

Johnny hade fixat en gran igår, fråga inte varifrån, inte var det den gran som jag hade sett ut. Nå, gran som gran, men får nu se hur den ser ut då den kommer in. Jag brukar ju va ganska "krantto" då det gäller granars utseende! Den ser ganska lång ut, så hamnar nog att kapa av den lite. Vi har ju inte så högt i tak inne i föjset...kanske 2,20...

Nu sitter jag här o svammlar igen då jag borde börja klä på mig så jag hinner till 11!




Färdig!

Nu är lyktan färdig! Hoppas vi får ut bärt den bara...den väger ganska mycket :)








Bra dag!

Har kommit hem från Tuuri nu. Fick handlat i princip allt som jag skulle! :) Så nu borde nästan alla julklappar vara köpta, men alla är inte färdiga ännu. Fick köpt lite tillbehör idag så imorgon borde jag sy lite (jag och nål o tråd brukar inte gå ihop), men får se hur det går!

Tänker lägga upp lite bilder på vad jag köpte idag, men gör det först i morgon (fast egentligen var ju nog de mesta julklappar, så de kan jag ju inte visa) :)

Men bl.a. köpte jag det här åt mej själv:

Så nu är kvällen räddad! :)




Tuuri

Gäsp! Då var man hemma igen då. Var nog en lugn kväll på jobbet, men inte lika lugn natt. Ja inget värre hände ju, men måste stiga upp 2 gånger under natten. Så nu är man trött!

Ska fara till Tuuri med Mia idag. Ska bli roligt! Fast jag befarar att de kan vara mycket folk där, men vi har ingen brådska. Hinner nog inte vila nåt nu före vi far.Ska äta morgonmål, skriva inköpslista m.m. Jag ska köra, så hoppas jag inte somnar på vägen dit! :) Nä, nog ska jag väl hållas vaken, lättare då man har nån att prata med :)




Snart kaklat golv i badrummet










Kakel till duschen

Nu har vi varit på jakt efter små kakel att sätta som 2 ränder i duschen. Det har inte varit lätt att hitta det vi ville ha! Antingen har kaklet varit för tunnt eller för tjockt. Men nu har vi beställt från Starkki kakel för ett billigt pris. De som vi skulle ha velat ha var flera gånger så dyra, men i fel tjocklek, så nu blev de dessa:


Svarta osymetriska kakel som ska bli 2 ränder i duschen från golv till tak


Lördag

Har kommit hem från nattjobbet nu. Var en ganska lugn kväll. Fick också sovit inatt, hade inte sjukt i magen :)

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Ta det lugnt innan man ska på nattjobb igen. Dagen mellan dubbelnätterna känns alltid så kort då man oftast vilar då man kommer hem o sedan ska man på jobb igen kl.16. Tänkte se lite på Sunes Jul nu så man får lite mera julstämning :)


Jobb inatt

Mår inte riktigt bra idag. Hade så sjukt i magen i natt så jag låg vaken flera timmar, vet ej varför jag hade så sjukt. Så nu just mår jag lite konstigt, stegring har jag också. Men tänker nog fara till jobbet. Jobbar 16-07 inatt. Får hoppas jag inte börjar må sämre.

Kakelgubbarna är här idag och lägger golvet i badrummet. Blir nog bra fast rummet var lite snett! Men så är det i ett gammalt hus.

Har inte gjort mycket idag. Städat lite smått, sett lite på Sunes Jul samt tvättat 2 maskiner med tvätt.

Ha en bra kväll allihopa! Jag ska försöka att ha det :) Fast jag nog mycket hellre skulle ligga hemma i soffan än fara på jobb :)



Gårdagens fynd


2 böcker


Sunes jul dvd


3 djupa tallrikar för bara 5€ styck!




Tonttula

Hade en jätte trevlig dag igår i Jakobstad  med Malena och Sofia. Vi var traditionsenligt till loppis. Hittade 2 böcker samt "Sunes Jul". Sen for vi till Tonttula i Larsmo. Det var intressant! Ett 1700-tals hus fullt med tomtar (och fina möbler). Det var ju tomtarna som var utställda, men det var nog mest möblerna jag såg på. Skulle ha kunnat flytta in direkt! :) Sedan fanns ett café samt olika bodar som man också fick besöka. Det var lite som ett museum, fast med tomte-tema. Verkligen värt ett besök.

(Vissa av bilderna blev lite mörka o suddiga för jag ville inte fota med blixt inne)

















Gå in på deras hemsida så får du veta mera : http://www.tyynelantontut.fi/etusivu.html

Efter besöket på gården for vi till Strandis och åt. Där hade de god pizza. Och bra julmusik! Var också in i en antikbutik, där hittade jag 3 arabia tallrikar av servicen jag samlar på! :) Sen for vi ännu en sväng till Blossom där jag köpte en julklapp (dock inte åt mej själv). Skulle ha kunnat köpa MYCKET därifrån, men egentligen så behövde jag ju ingenting, så köpte inget åt mej själv.

Tog exakt 1 timme och 15 minuter att köra hem i snöyran.





Jakobstad

Ska fara iväg mot Jakobstad och träffa Malena nu, ska blir roligt att träffas! :) Dock blåser det hårt och så har de lovat snö, så inte så roligt körföre, men det ska väl nog gå bra.

Nu har vi bärt ut vessa byttan ur badrummet så kakelgubbarna kan laga badrummet. Imorgon ska de börja lägga golvet. Så det blir att använda den välventilerade utevessan nu en tid framöver!

Nej, nu måste jag laga mig färdig om jag ska hinna till Tesses café till 10.30 och träffa Sofia. Sen kör vi med varsin bil till Malena :)

Ha en bra dag allihopa!




Kurs och teater

Då var man hemma efter en LÅNG dag! Tur att man inte har såna här dagar varenda dag. For hemifrån 7.20 imorse och kom hem 22.35. Hade först kurs 8-16. Suck och suck kan jag bara säga. Repetition av sånt som man redan visste. Vi hade också skriftligt och praktiskt prov. De gick nog ganska bra och vi blev nog alla godkända! :)

Sen då kursen var slut for jag med Johnny och jagade bastudörrar samt små kakelplattor till duschen. Till sist hittade Johnny en dörr på Starkki, med klibbals karm o allt för bara 109€. Bara handtaget var lite fult. Så den köpte vi. Men några kakelplattor till duschen hittade vi inte, antingen var de för tjocka eller för smala (själva tjockleken på plattorna). Så vi får fundera vidare på den saken...

For sedan till hem till V.Vik. Åt där samt var i duschen. Kl.19 var det dags för teater i stan "Allt eller inget", facket bjöd! Var en mycket bra föreställning. Rekommenderas!

Nu blir det att se på "Bonde söker fru", sista avsnittet, spännande att se hur det går!

Imorgon bär det av till Jakobstad. Ska bli kul att hälsa på Malena! :)


Lång dag

Ska snart börja fara iväg mot stan. Har just tvättat håret o väntar på att det ska torka. Vill inte blåsa det torrt för då blir det så glanslöst. Hoppas man orkar sitta och lyssna hela dagen då, samt att proven vi ska ha går bra. :)

Nu blir det första hjälpkurs för hela slanten, hoppas jag inte somnar!


Jultårtor

Har bakat årets första jultårtor ikväll. De blev goda!



Nu säger jag GODNATT!


Kakelgubbarna varit hit

Kakelgubbarna har varit hit och börjat på idag! :) Äntligen! Hoppas de kommer från morgonen imorgon också så det blir klart nångång (fast till jul får vi ju drömma om). Idag hade de spaklat samt strukit ut nåt skikt fuktspärr? på golv samt väggar. Väntar bara tills kaklet kommer upp så man får se hur det faktiskt kommer att se ut!


Hade ingen passlig bild, så det blev en gullig bild på Molly istället :)


Halsband

Är nöjd med mitt halsband som jag köpte igår. Det var första halsbandet försäljaren visade upp, och jag slog till direkt! Skönt att ha handlat upp presentkortet, var nära att jag skulle ha glömt bort det!




Kurs hela dagen och kina mat

Kom just hem. Har varit på första hjälp kurs hela dagen i stan. På matpausen var vi och åt till det nya "kinamatstället" mitt i rewell center. Måste nog säga att kina mat är nog inte min grej. Visserligen gick nog maten ner, och värre har jag nog ätit. Men då man tänker på vad man kunde ha ätit istället, så var det ingen höjdare. Då äter jag nog hellre, pizza, kebab, hamburgare eller nån annan snabbmat. Visst finns det ju resturanger, men där tar det oftast lite längre, och har man ont om tid så blir det nåt snabbt(oftast onyttigt). Fast jag kan ju inte tro att allt friterat som de hade vid det här kina stället är så nyttigt det heller!

Själva kursen var helt okej, tråkigare kurser har man varit på. Var bra då man får öva lite praktiskt emellanåt så behöver man inte sitta och bara lyssna hela tiden. Men till sist blev jag nog så trött att jag bara satt och gäspade. Är alltid samma problem. Jag dricker varken kaffe eller te, var var saften?? Eller limsan? Det saknade jag vid "eftermiddagskaffet". Fick nöja mig med en bulle och ett glas vatten. Gick nog bra det också. Funderar på om jag måste köpa nåt eget att dricka sen imorgon på matpausen, blir lite tråkigt med bara vatten.

Ikväll blir det att skriva de 2 sista julkorten, printa ut några andra foton att sända med. Borde också laga klart mina julklappar som jag lagar själv, men får se om jag orkar ikväll. Behöver dessutom hjälp, så isåfall blir det först mot en 22 tiden som den tiden finns och då brukar jag oftast vara så trött att jag inte orkar iallafall. Får väl kanske ta itu med det projektet på lördag då man kommer hem från nattjobb.

Blir en LÅÅNG dag imorgon. Först kurs 8-16 eller 17. Sen ska man på teater kl.19, så blir inte att fara hem där mellan. Far väl till V.Vik en sväng istället och hoppas på att de har nåt ätbart så man orkar fara på teatern sen :)


Skriva julkort

Så var det dags att skriva årets julkort då. Alltid samma panik. Vem har bytt adress? Har vi frimärken så det räcker? Har vi kuvert? Har skrivit de flesta nu, bara några som saknar adress. Har också kvar att skriva de som ska till Sverige. Väntar bara på att Johnny ska ringa och fråga efter några adresser.



Skickar ni julkort? Tycker det blir bara fler o fler för varje år. Blir ca 55 iår, och då är det Johnny som skickar flest (fast det är jag som får uppgiften att skriva). Tänk vad många julkort vi skulle skicka om jag också skulle skicka åt hela släkten. Då skulle vi väl närma oss 100, nå kanske int, men nästan ;)


Kakelläggarna kommer imorgon?

Imorgon borde kakelläggarna komma hit och börja på. De var hit och såg idag. Får hoppas de kommer i morgon då!

Nu ser det ut så här i mittersta rummet:


Här framför fönstret ska matbordet stå


Här syns dörröppningen till vårt sovrum


Ikväll sker ingen renovering inomhus. Johnny håller istället på med att flytta eluttag i uthuset (eller nåt liknande).

 




Julklappsshopping och Lucia

Var först till gymmet, det var väl behövligt och skönt. Sen till Citymarket och bytte en skjorta åt Johnny, hoppas den här passar nu för det var sista storleken! Sen till Jysk och Gigantti. Blev sen ett besök till loppis. Hittade en julklapp! :) Sen for jag till stan. Gick i alla möjliga butiker och hittade faktiskt ett flertal julklappar! Jippie! Visste inte hur jag skulle hinna till jul, men nu ser det ljusare ut. Dessutom ska jag ju till Jakobstad på torsdag och Tuuri på Söndag, så då borde de sista klapparna inhandlas. Hittade dessutom ett halband åt mej själv för presentkortet som måste användas före 16.12. Det kostade 35, men jag hade 26 kvar på presentkortet, så det blev att betala till lite. Blev ett fint vardagshalsband som jag är mycket nöjd över! :)

Då klockan närmade sig 18 gick jag till stadshuset. Väntade på att Lucia skulle komma. Vad jag minns har jag inte varit och sett på Lucia till stan, men tydligen har jag nog det enligt mamma. Träffade Ulli och Cilla där också. Det var Lizette som var Lucia, en mycket vacker sådan. Programmet var kort, bara 10 min. Kunde ha varit längre. Men lika så bra det så fick jag äntligen fara hem från stan.


Trefaldighetskyrkan i vinterskrud


Lucia





Fullt upp på min lediga dag

Nu blir det att fara till gymmet, ska fara på LadyBody och Korsetti. Var bara 1 gång förra vecka så det är dags igen. Tror inte jag hinner fara nå många gånger den här veckan heller.

Efter det tänker jag fara till stan och se om jag kan hitta några julklappar. Den största utmaningen blir dock att hitta nåt för 26 € åt mej själv från Salkari (har kvar den summan på presentkortet jag fick förra julen). Tycker de bara har dyra saker där, och inte vill man ju heller köpa nåt billigt som jag inte vill ha. Visserligen har de väl billigare örhängen, men vad gör jag med dem då jag inte har hål i öronen? Ger bort? Nja, vill nog helst ha nåt åt mej själv, det är ju ändå mitt presentkort.

Får se om jag hinner fara en sväng till loppis också, börjar känna ett visst abstinensbesvär då jag inte var dit förra veckan ;)


Pizza

Har just tagit en pizza ur ugnen så nu blir det att smaska i sig den, eller halva ialla fall för vi ska dela på den :) Inne i huset är en tvättmaskin igång o jag har plockat upp lite här inne, känns lite bättre nu. Ska försöka slappna av nu och njuta av den lediga söndags kvällen.

Imorgon blir det fullt program hela dagen, fastän jag är ledig. Tänker fara till gymmet, söka julklappar åt min klient, kanske söka andra julklappar, fara till loppis, fara o handla upp de sista på ett presentkort jag fick förra julen...var det nåt annat...JO, på kvällen tänker jag fara till stan igen o se på Lucia! :)

Hoppas kakelgubben lagar sig ut hit imorgon...men jag tvivlar...

Men nu blir det PIZZA!! :)


Pizza!!! Oj vad jag är hungrig!


Stressig dag igen och -20 grader ute

Så var ÄNTLIGEN helgens arbetspass över. Fredagen var lugnet före stormen. Är helt slut nu efter 2 stressiga dar. Mina nerver är helt slut. Tål inte nå extra ljud, så just nu är det skönt att vara ensam hemma för tillfället. Orkade inte fara i bastun till Johnnys. Ville ta det lugnt o vara lite för mig själv, vilket jag behöver nu! Nog tur att man inte har barn som tjatar på en, katterna brukar vara ganska lugna o inte tjata så mycket ;) För nu vill jag ha TYSTNAD!

Var o tankade samt o köpte frimärken innan jag kom hem. De hade inga kuvert i passlig storlek vid Sale i Kvevlax, så måste fara nån annanstans imorgon och köpa det. Direkt jag kom hem började jag städa ut kissonas "kakkalåda", tvättade ur den o bytte sand. Har inte blivit gjort på vem vet när så det behövdes verkligen. Nu har jag också diskat, vilket också behövdes samt fört ut roskis som säkert ingen har tömt på 1 vecka (inte jag iaf, o knappast nån annan heller).

Usch känner mig stressad nu o upp i varv, går nästan på högvarv. Finns så mycket jag borde göra, men kroppen säger att jag bara borde ta det lugnt. Men det är inte så lätt i den här oredan. Julkorten ska skrivas, julklapparna lagas, tidningar föras ut, sängen bäddas (fast det skiter jag i för det är snart läggdags igen), kläder ska tvättas, osv, osv...

Nu har vi äntligen en traktor här på gården. Hoppas bara att den startar då man behöver den. Inte för att jag har tänkt köra den, men iallafall.


2 gulliga kissor :)




Skönt att vara hemma

Har varit en stressig arbetsdag. Jobbade 11-19. Har varit fullt upp hela dan. Hoppas verkligen att morgondagen blir lite lugnare, men jag tvivlar. Nu tänkte jag bara sitta i soffan, äta o dricka nåt gott, se på något bra och ladda upp inför en ny arbetsdag imorgon. Jobbar 8-16 då, bättre än att behöva fara till 7 iaf :)

Orkar inte blogga mer idag, inget mer spännande har hänt heller. Nya tag imorgon.


Årets julkort fixat

Skönt att få sova länge idag! Har faktiskt inget emot att behöva fara på jobb idag (fast jag nog skulle ha mycket annat att göra). Tror det blir en dag som går snabbt för det borde vara fullt upp, men vad är bättre än då man inte hinner se på klockan :)

Igår kväll fick vi knåpat lite på julklapparna jag ska ge bort. Johnny komponerade även snabbt ihop årets julkort, så nu är det fixat! Bara att printa ut resten av julkorten ikväll då, borde väl bli ca 50 om vi inte räknat fel. Måste också köpa fler kuvert samt frimärken. Så borde nog hinna före den 15.12.

Ha en bra dag allihopa!


Renoverings uppdatering 10.12



Skivor på väggarna i "mittersta rummet"


I vardagsrummet. I hörnet kommer "kakelugnen" att stå (nångång då vi har köpt en :)


Vardagsrummet


De 2 hålen i väggen ska bli upplysta inbyggda hyllor (Johnnys idé) får se hur det blir ;)


ÄNNU har vi INGEN terassdörr. Inga andra dörrar heller för den delen (förutom ytterdörren). Först skulle de komma i slutet på Oktober. Senaste budet var denna vecka. ÄNNU lyser de med sin frånvaro!




639€!!!

639€ i elräkning på 2 månader, billigt å bra! NOT! Måste gå tillbaka i bloggen o se när vi riktigt fick installerat bergvärmepumpen, det var 15.11. Så hela oktober o halva november hade vi alltså igång fläktar o batterier (räkningen var på oktober o november), så kanske det kan stämma. Får verkligen hoppas att nästa räkning är betydligt mindre. Tänkte ju få en chock då jag öppnade kuvertet! Och såklart ska den betalas 21.12, riktig trevlig julklapp!! :/  Förra räkningen för augusti o september var ju på 170€, men det var ju betydligt varmare då än nu i oktober o november...

Hoppas på en varm vinter, hoppas på en VARM vinter!!! Vill ej betala dyra elräkningar. Men det borde ju synas på nästa att vi inte har haft igång batterier o fläktar...Hoppas hoppas!




Amaryllis

Köpte en vit Amaryllis (visst heter de så) idag. Tyckte jag behövde en. Men det tyckte inte min kära sambo, så jag fick betala den själv! Det är nog så att ska man få det man vill ha så ska man köpa det själv! :)




En lång dag

Äntligen var man hemma efter en lång arbetsdag. En ganska slö sådan egentligen. Sen då jag slutat jobbet var vi till Prisma o handlade samt till Mäckis o åt. Nu får man äntligen sätta sig ner o ta det lugnt en stund. Ja eller kanske inte. Borde gå upp på vinden i huset o se om jag får ner Molly. Jag lockade upp henne dit o nu e jag rädd hon ska falla ner då det inte finns golv överallt där uppe. Fast Johnny o Jussi e ju inne i huset så kanske de ser efter henne :)

Ikväll blir det nog att dricka ett glas glögg eller två samt se på nåt bra. Imorgon kallar jobbet igen, men ska först till 11 så det är lugnt. Ganska skönt att få fara lite senare till jobbet, fast jag nog egentligen inte tycker om att ha "hoppartur" o jobba kväll.




Julkort o julklappar

Har kommit ett steg närmare i min julklappstillverkning, har haft Johnny att skanna in några foton, dessutom har jag tvättat tillbehören. Får nu se vad det här blir till. Ska försöka knåpa ihop nåt imorgon. Julkort borde också lagas, samma stress varenda år. Får se hur många julkort vi får iår, har ju inte skickat ut nån adressändring...

Adresslistorna har jag hittat, vilken tur att de var där jag trodde! Lite lättare att skicka iväg julkort då man har dem :) Lite jobbigt är det nog då man har nerpackat en massa saker o vet inte om de är här eller vid Johnnys. Trodde ju i nått skede att vi skulle ha flyttat in till jul...men det tar ju alltid längre än vad man tror det här med renovering av ett gammalt hus.

Nu är det slut på lediga dagar igen, jobbar hela helgen lång. 8-16 imorgon, 11-19 på lördag o 8-16 på söndag. Men hellre det än att jobba dubbelnatt, behöver min nattsömn just nu!


Vilken hårfärg ska jag ha?

Alltså nu måste jag fråga er. Vilken hårfärg tycker ni jag passar bäst i, och ska jag ha kort pannlugg eller lång? Visserligen så har jag ju just färgat håret brunt (kommer ej att färga det ljust snart igen). Men jag blir bara så trött på att höra att "Du passade nog bättre i blont hår, varför färgare du det brunt?" Jo därför att jag ville ha lite förändring! Har typ färgat det samma nyans sedan jag var 12 (iaf fram till 2005, sedan har vissa nyansskillnader förekommit) så man börjar bli liiite trött på det blonda håret.

Har alltid velat prova på att ha svart hår, men jag tror nog inte jag vågar ta steget så långt, brunt får nog räcka. Tycker dessutom att jag passar bättre i lite mörkare hår då jag har så mörka ögonbryn.


     
2005                           2005                              2006
     
2006                           2007                               2007

     
2008                   2008                       2009

     
2009                      2010                      2010

Ja det tog en stund att söka fram alla dessa bilder :) Vet inte riktigt vilken frisyr jag tycker mest om...kanske den från 2007 då jag har lockigt hår...kan medge att det blev lite väl mörkt nu då jag färgade håret, men HATADE de blonda slingorna som jag hade före. Men usch för 2009:s bild då jag hade kort kort hår o orange/brun färg på håret! Funderar dock om jag ska klippa kort pannlugg igen...men kommer nog att ångra mig...IGEN! :)

Tror dock INTE att jag färgar jätte blont pånytt, snarare lite lite ljusare än vad jag har nu, men man vet ju aldrig! :)

Kanske jag borde testa att ha min RIKTIGA hårfärg...?? Hur nu den såg ut?

 

 




Visdomständerna

Usch å blää! Måste operera bort de resterande 3 st visdomständerna efter julen nångång, troligen i Februari. Ser INTE framemot det. Lät ganska skrämmande då kirurgen sa följande:

"det går en nerv nära framkäken och ibland då man drar bort en visdomstand så kan den här nerven skadas. Det gör då så att det blir känselbortfall i halva käken/läppen?, ibland är detta känselbortfall bara tillfälligt, mycket sällan permanent!"

Lät inte så trevligt! Vem vill gå runt o inte ha nån känsel i käken/läppen? Minns ej vilket hon ska, var det månne käken? Nå iallafall otrevligt. Ska väl nog dra ut alla 3 ändå. Hoppas, hoppas att det går lika bra som sist. Men man kan väl inte ha för höga förväntningar. Och bäst att inte börja bekymra sig över det här nu då det är flera månader tills operationen.


Ungefär så här ser det väl ut just nu (lite svårt att ta ett foto av det) :)


Ledig dag

Är ledig idag, men ändå har jag mycket att göra. Tänkte först fara till gymmet. Har tid till tandkirurgen på koll kl.13 och sen tänkte jag fara en sväng till Västervik.

Fast egentligen borde jag fara o köpa julklappar...när ska jag hinna med det då? Är ledig är enbart nästa måndag samt då följande måndag före julen. Skulle vilja ta en tripp till Tuuri, men när? Kanske söndagen den 19.12, då slutar jag ju 7 på morgonen så då skulle jag ju hinna? Nån som kommer med mig dit då?






Badrumsfunderingar

Har varit en slö dag idag. Har nästan gjort ingenting efter att jag kom hem. Huvudvärken har gått om nu så det är bra. Blev grisinrefilé samt franskisar till middag. Ganska gott. Har just varit in i huset o hjälpt till lite. Tejpade skarven mellan gips-skivorna i vardagsrummet o Johnny spacklade. Elektikern var faktiskt hit idag! Otroligt. Men sant.

Fick dock höra att kakelläggaren kommer först NÄSTA vecka! Blir alltså ingen dusch till jul. Vi har ju heller inte beställt badrumsmöblerna ännu, o vem vet hur länge det tar att få dem. Jag ska ju inte ha nåt billigt pilipali från typ prisma (ööö...säljer de helst badrumsmöbler?) nå iallafall så vet jag ju exakt vad jag vill ha o det är beställningsvara. Men ännu har vi inte kommit oss för att beställa. Tror det var via K-rauta man får tag i det jag vill ha.

Bubbelbadkaret vet vi vilket vi vill ha, med vad det i slutändan blir att kosta är svårt att säga före man beställt det.


Badkaret framifrån. Ryms nog bara en person, iaf om man sitter brevid varandra! Hehe


Ovanifrån.

Modellen heter Corona och kommer från http://www.novitek.fi/


Favorit musik just nu




Usch!

Fick sån huvuvärk en stund efter att jag varit till tandläkaren! Känns värre än förra gången jag var dit. Det bara pulserar i munnen samt i huvudet, känner mig yr och mår nästan dåligt. Usch, blä. Har sovit en timme på soffan nu, men det känns inte bättre.

Varför ska jag alltid få så sjukt efter att jag varit till tandläkaren? Är detta tacken för att jag inte tog nån bedövning???

Ska lägga mig ner och vila lite till nu, hoppas det går över så man kan göra nåt vettigt idag...Ja o imorgon ska jag till tandkirurgen, men hon ska bara kolla på mina tänder lite. Känns väldigt motiverande att köra till Smedsby bara för en 15 minuters tid till tandkirurgen...not...annars e man ju ledig imorgon...



Barndomsminnen

Vet ni vad jag hittade på Åhlens i Stockholm? Jo en DVD med hela julkalendern "Julpussar och Stjärnsmällar"! Oj vad glad jag blev! Hittade ju inte ens ett klipp på internet från den julkalendern. Skulle ha köpt "Sunes Jul" också, men den hade de inte. Så nån dag blir det att sitta 10 timmar framför tv:n och uppleva barndomnsminnen. Fast egentligen tror jag inte jag orkar sitta 10 timmar i sträck o se den, blir nog ett flera dagars projekt :)




Bra med "garage"

Har kommit hem efter nattjobb samt tandläkarbesök. Fick vänta 40 minuter på att få gå in till tandläkaren, men som tur var så hade jag ingen brådska.

Nu då jag kom hem tänkte jag prova om jag får in bilen under tak, och det fick jag! Synd bara att man inte har automatisk dörröppning. Måste vara ut typ 5 gånger och se så jag inte körde på nåt innan jag fick in bilen. Men nu står den där. Nu får det snöa bäst det vill! Fast det gör det väl inte nu då jag har bilen under tak.




Snart dags för jobb...

Har äntligen fått dammsugat. Behövdes verkligen, men golvtvättandet får nog vara till en ny vecka. Var också och handlade till Kvevlax.

Nu ser jag på ett flertal program som jag bandat i på digiboxen, för tillfället finns 50 inbandade program, så det finns lite att välja mellan. Så småningom blir det att söka sig mot jobbet. Jobbar 17-08 inatt. Imorgon kl.9 har jag dessutom tid till tandläkaren för lappning av de sista hålen.




Julplanscher

Hittade 2 fina jul planscher på Skansen. Tycker de är så fina! Bara jag hittar nå ritstift så ska jag sätta upp dem. :)




Slut på ledigheten

Så var vardagen här igen då...inte kul...Kunde nog ha varit ledig läääänge till! Fast över jul o nyår, så kanske man skulle ha varit utvilad i Januari...eller så int.

Väntar att kakelläggaren ska komma hit nångång! Han borde komma denna vecka, BORDE, men det återstår väl att se, jag som vill ha mitt badrum färdigt NUUU! Får väl nog drömma om att det skulle vara färdigt till julen...suck...Ja elektrikern väntar vi också på, han skulle komma nån kväll förra veckan, men det gjorde han inte. Johnny måste väl nog ringa och påminna honom.

Tycker annars att arbetet inne i huset står lite stilla just nu...men det beror ju på att vi väntar på yrkesmännen! De kan ju inte lägga upp panel i taket förrän elen är dragen där, samma sak gäller ju väggarna. Köket och vardagsrummet har skivor på väggarna, men det är många rum kvar. Bara takpanelen kommer upp i kök o vardagsrum så kommer det att se mycket bättre och mer färdigt ut.

Tycker jag bara klagar just nu...men då jag börjar få nog av att vänta på allt o alla! Inte roligt att ligga o vänta på att yrkesmännen ska komma kl.7 på morgon o de aldrig kommer. Då ligger man bara o funderar om man ska kunna sova vidare eller om man måste stiga upp. Samma sak gäller då man sitter på wc inne i huset, bäst att vara snabb ifall nån skulle komma, för man vet aldrig när nån yrkesman dyker upp! (speciellt nu då vi inte har nån dörr till wc)

Ja ja, slut på klagan nu. Nu blir de att tvätta, plocka upp lite. Nån frivillig som vill komma hit o dammsuga? Börjar vara 2 veckor sedan man dammsög sist...men orkar nog inte göra det idag heller. Blir nog att packa upp nu o se vart man ska gömma undan julklapparna (så man hittar dem sen också) :)




Självständighetsbal

Har ikväll varit på födelsedags/inflyttningsfest till Jessica i Vöråstan. Såg på balen i deras lilla tv. Samt åt god tårta. Såg inte hela balen, for hem redan 20.45 för vi var så trötta. Nu blir det att äta nåt gott o se lite på tv innan man sover sin skönhetssömn. Ska bli sååå skönt att äntligen få sova en ordentlig natt, då de senaste 3 nätterna bara blivit 4-5 timmars sömn.


Stockholms resan

Så var man hemma igen från en trevlig Stockholms resa! Lite sömn men roligt var det! :) Vädret kunde väl ha varit lite bättre både då vi körde ner till Åbo och upp tillbaka. Snöade till och från. I Raisio var vi till Ikea, Hong Kong och Bauhaus. Köpte lite saker på Ikea, men de hade inte allt som stod på min lista :/


Snökaos i Åbo hamn. De hade inte plogat vid incheckningen.


Sedan började vi vår resa över till Stockholm med Silja Europa. Har inte åkt med Silja på säkert 10 år om jag inte minns fel, så det var dags med lite omväxling. Väntade med spänning för att se hurudann hytt vi skulle få. Hade bokat C hytt för då jag bokade i September fanns endast C samt lyx hytt kvar att boka. Så då blev det C. Det första vi märkte då vi öppnade hyttdörren var en STANK av TOBAK! Usch o blää! Nå det var inte det enda problemet. Hela hytten skakade! Har aldrig varit med om nå liknande, och då brukar vi alltid ta C hytt. Fanns säkert nå fläktar eller liknande precis under hytten som skakade o förde oljud. Så det blev att byta hytt, dock för ett tillägg av 55€, men det gjorde inget, bara man slapp stanken o oljudet! Så det blev en A hytt med fönster o tv :)


Jippiie! En tv på hytten. Inte varje gång man har sån lyx! :)


Jag med mitt lysande armband! :)


Gårdagen spenderade vi till en början med att köra runt lite i Stockholm medan vi väntade på att allt skulle öppna. Sedan blev det ett besök på Skansens julmarknad. Det var intressant, kan verkligen rekommenderas. Den som tycker om Stundars julmarknad så kommer helt klart att tycka om denna julmarknad för den var större o bättre!


Skansen före de öppnade















Sedan blev det shopping på Ikea (var endast in o kollade fyndhörnan samt o åt), Jula samt Skärholmens köpcentrum (köpcentrumet som vi alltid far till då vi är i Stockholm). Sedan var klockan så mycket att det var dags att söka sig mot hamnen och ta farväl av Stockholm för den här gången.

Hemresan gick bra, hade bokat A Premium hytt. Tänk en hytt med dubbelsäng samt tv! Vilken lyx! Hehe. Säger iaf jag som alltid bokat C hytt! :)


En obäddad dubbelsäng

Silja Galaxy var en ny bekantskap för mej, var ungefär som Europa. Men en dålig sak på Silja är att de inte har Tapas som vi brukar äta på Viking. Blev en futtig kall kycklig wrap på vägen dit och en dyr Ala Carte middag på vägen tillbaka. Men nog överlevde vi för det! :)




Stockholm!

Var nog en ganska trevlig julfest igår fastän humöret inte var på topp från början. Kunde ha kommit hem lite tidigare så man skulle ha fått nån extra timmes sömn, men det blev nu som det blev. Tack till Jaana som ordnade skjutsen!

Nu blir det nån dags uppehåll med bloggandet för om nån timme far vi nämligen iväg mot Åbo och Ikea. Sedan över till Stockholm. Ska bli skoj! I Stockholm tänkte vi besöka diverse julmarknader, bl.a. Skansens Julmarknad. :)




Julfest!!

Snart är det dags att söka sig mot stan på Julfest! :) Ska till Waild på mat. Hoppas det blir bättre än förra året då vi var på Solf gästgiveri. Då räckte inte efterrätten åt alla. Vi for nog också förra året till Waild efteråt, men då måste vi stå i kö länge o frysa. Men det behöver vi inte göra i år då vi färdigt är där inne! :)

Har också fått packat, fyllt på spolarvätska i bilen, tvättat bilen (delvis) samt städat inne i bilen. Visste inte att min bil var så ljus. Den ser nästan silverfärgad ut. Och jag som trodde den var grå! :) Har nästan glömt bort vilken färg den var då den varit smutsig så länge!

Nu är det bara att ta på sig stövlarna och sen är det JULFEST! :)

Och i morgon far vi till Stockholm!!!!! :)





Förberedelser

Har varit till gymmet. Handlat lite.Pantat flaskor för 20€! :) Diskat. Nu borde jag städa ur bilen så den inte ser ut som en skräphög imorgon då vi ska fara. Hinner dock inte tvätta den (vilket borde göras). Har inte tvättat den sedan Juni tror jag...men skit samma, alla andras bilar är också skitiga så de gör väl ingenting.

Ska också packa det mesta inför morgondagen. Får bara hoppas man kommer ihåg att ta med tandborse,smink o dylikt som jag inte packar ner idag! Whiskas tänkte tydligen hjälpa till för hon ville krypa in i väskan, men slapp inte. Ja eller så ville hon packa ner sig själv!


Lite läsbart måste man också packa ner




Äntligen FREDAG! :)

Så var den efterlängtade fredagen här! Jippii! :) Ikväll är det julfest från jobbet som gäller. Borde dock fara hem ganska tidigt om jag ska orka upp imorgon då vi ska köra ner till Åbo. Men jag ska inte köra så jag kan ju sova då, OM jag kan. Men man får se hur länge man är ikväll, vill inte ta nån stress heller för att man ska iväg imorgon. Enda tiden vi har att passa är ju båten, o den går 20.15, så senast 19.15 måste vi vara där. Men före det ska jag en sväng till Ikea också, men det borde inte ta så länge, typ 1 timme så har jag sett det jag ska.

Nu tänkte jag fara till gymmet på RPV och LadyBody. Sen borde jag städa, packa samt förbereda mig inför kvällens fest! :)




Ingen chokladkalender

Har ingen chokladkalender, men något mycket bättre, nämligen en sånhär:


Så länge jag kan minnas har vi alltid till fått varsin skrap-kalender av Johnnys mamma till lilla-jul. En riktigt bra lilla-juls present tycker jag! Har nog aldrig vunnit mer än 10€, men man vet aldrig när man vinner 20.000 (vilket är högsta vinstsumman). Skulle sitta riktigt bra med en sån summa pengar just nu!




Inte lätt

Var till stan efter gymmet. Kan konstatera att det inte finns tunikor/klänningar som går just ovanför knäna och är svarta, utan ärm utan extra krusiduller, helt raka samt utan volanger. Men kom dock inte hem tomhänt! Kom ihåg att jag sett en svart/lila mönstrad tunika på Halpa-Halli för en vecka sen. Så for och köpte den! Fast det är väl inte direkt nån julfest klädsel, men so what. Fast, jag vet inte ännu om jag ska ta den nyinköpta tunikan på mig imorgon, eller en gammal svart från skåpet. Svårt att bestämma sig. Hade ju tänkt ha de lila strumpbyxorna, men tar jag den lila/svarta tunikan måste jag ta svarta strumpbyxor. Ja det är inte lätt detta!

Får väl ägna morgondagen åt att prova kläder och besluta mig för vad jag ska ta på mig. Får inte heller glömma att jag måste packa resväskan imorgon för snart är det Stockholm som gäller!




Håret

Blev inte så stor skillnad på håret, men jag slapp de blonda slingorna! Det ser ju ändå ut som om jag har slingor nu fast det är färgat med samma färg. (blev lite dålig bild, men vad kan man) Och lite mörkare blev det väl nog.




Julfestkläder?

Då har man äntligen orkat sig upp ur sängen idag. Var så skönt att veta att man får ligga under täcket hur länge som helst, ingen stress någonstans. Fast egentligen har jag ett flertal saker som jag har tänkt göra idag. Ska börja med att fara till gymmet. Sen far jag väl till stan (igen) för att söka efter nåt att ta på mig på julfesten imorgon. Skulle vilja hitta en fin svart klänning eller tunika. Något som passar ihop med mina lila stumpbyxor!

Nu har jag nog inte tid att sitta här längre om jag ska få nåt gjort! :)

Föresten så blev nog hårfärgen bra, bildbevis kommer kanske upp senare idag.


Färgar håret

Får se nu hur det blir...blir väl grönt! Nå nej, hoppas int! :) Om olyckan skulle vara framme får jag väl gå med en mössa på resten av december ;)




Bloggpriset

Ser på Bloggpriset på http://yle.fi/extrem/radio/


Julkalendrar

Har just sett på Sveriges julkalender på tv. Brukar ha som tradition att åtminstone se första avsnittet för att se om det är nåt att se på eller inte. Oftast brukar det inte vara nåt att se. Julkalendrarna var bättre förr. Inte bara för att man själv var liten då, utan de var faktiskt bättre då. Mera familjeunderhållning. Vissa har ju t.o.m. gått i repris för de var så bra.

Dessa är mina favoriter

*Teskedsgumman 1967
 

Hercules Jonssons Storverk 1969


*Trolltider 1979


*Julpussar och stjärnsmällar 1986


*Ture Sventon privatdetektiv 1989


*Sunes Jul 1991



*Håll huvudet kallt 1994




*Mysteriet på Greveholm 1996




Årets julkalender heter "Hotell Gyllene knorren". Första avsnittet var helt okej. Men inget i jämförelse med dessa ovan.

Finlandssvenska julkalendrar har jag inte så bra koll på. Men de som har fastnat i mitt minne är nog dessa:

*Tomteskolan
Julkalendern med Tomteskolan har sänts tre gånger på FST. Den hade premiär 1992, och sändes i repris 1997 och 2007.
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=7&ag=60&t=536&a=7987


*Plåstrets pirat tv
 Serien om Plåstrets pirat-tv gick första gången 1994, och i repris 1999 och 2004.
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=7&ag=60&t=536&a=4657




Igår kväll

Igår började de på att lägga skivor på väggarna i vardagsrummet. Eftersom den ena väggen var så sned har vi reglat upp den så den är rak från insidan. Därför blir det ett lite bredare fönsterbräde på fönstret som är på den väggen, än vad det är på de andra fönstren. Rummet blir ju dock mindre då man gör så här, men vill man ha en rak vägg så vill man! (iaf Johnny) :)





Blir ett brett fönsterbräde :)




Samma mat hela tiden...

Har jobbat 7-15.06 idag för att vara exakt! Dagen gick faktiskt ganska snabbt, skönt då det är så nångång också :) Har inga planer för ikväll, känner mig trött nu. Borde laga mat. Har ingen inspiration. Blir bara samma mat hela tiden. Har visserligen kebabspett i kylskåpet så det äter vi ju inte varje dag...men vad ska man laga till? Potatis är så tråkigt. Franskisar äter vi hela tiden. Om jag kokar potatis så vill ju Johnny ha nån sås, han tycker det blir så torrt annars. Jag äter helst inte såser, tycker det är något onödigt. Så om han vill ha sås brukar han få laga det själv!

Borde vara på bra humör nu då jag är ledig till tisdag kl.17!! :) Men det goda humöret har inte infunnit sig ännu. Ser bara allt skräp jag borde plocka upp. Kanske man måste dammsuga nåt denna vecka, men inte idag iaf.


Så här fint väder var det då jag kom hem




RSS 2.0