Första förkylningen

Vi har klarat oss länge. Men nu har Wilma fått sin första förkylning. Inte roligt. Inte för någon. Det började i förrgår kväll med hosta och nysningar. Igår började snuvan rinna och hon hostade ännu mera. Inatt har vi inte sovit mycket. Hon har somnat och vaknat och jag har mest legat och lyssnat om hon sover eller inte. Vid halv fyra tiden inatt var vi uppe. Det blev blöjbyte, mat och suga snor ur näsan. Bra uppfinning den där nässugen, men den är inte så populär. Inte det lättaste att få ut något snor då ett litet huvud far av o an ❤. 
 
Idag blev det en tur till Hvc. Wilma var riktigt snorig imorse och hade feber. Då vi låg och skulle försöka sova vidare i vår säng spydde hon upp en hel del slem. Blev rädd att hon inte skulle få någon luft, men det gick nog bra bara slemmet kom ut. Men ett påslakan en filt och lakanet fick åka i tvätten. Fick en akuttid till Hvc som tur var. Det är väl nog bara en vanlig förkylning. Ingen öroninflammation ännu åtminstone. Skulle ge panadol och följa med måendet, samt suga bort snoret ur näsan. Stackars liten ❤. Inte lätt att vara förkyld för första gången. 
 
Nu hoppas vi på en bättre natt och en bättre dag imorgon. God natt.
 En lördag och mat på Rax

Idag blev det en del snöskottning. Ser ut att bli en del snöarbete framöver om man ska tro på prognosen. Hade tänkt fara till Tottesunds herrgård på nyöppning men det blev ej av då Wilma sov så länge. 
 
 
Istället åkte vi till Rax och åt på kvällen, alla tre. Det var riktigt gott! Får se om jag är mätt ännu imorgon, hehe. Wilma fick tyvärr ingen pizza, hon hade med egen mat. 
 
 
Nu är det kvällsmys i soffan som gäller. Wilma har just borstat tänderna och nu ser vi på en bra serie på tv. Wilma underhåller sig med diverse leksaker i soffan. Njuter av en brasa också då det är närmare -20 grader ute. 
 
 
Ha en bra lördagskväll!
 Lyckat babysim och första dyket

Idag gick det riktigt bra på babysimmet. Ja i fredags gick det också bra. Wilma har börjat plaska både med händer och fötter. Förut har hon bara sparkat någon enstaka gång med fötterna. I fredags var det som om hon kom på hur man ska göra och tyckte det var riktigt roligt. 
 
Idag dök hon för första gången. Även det gick bra. Har bara kannat förut, alltså hällt vatten över huvudet, men idag dök hon riktigt på riktigt. Duktiga lilla ❤. Hon började inte ens gråta efteråt utan blinkade bara bort vattnet från ögonen och fortsatte plaska. Blev också förvånad då hon till och med skrattade åt ledarna då de kom och pratade med henne, hittills har hon börjat gråta varje gång. Det var alltså en riktigt rolig simkväll. Hoppas det går lika bra nästa gång. Nu skulle det vara roligt att fara och simma med henne flera gånger i veckan, det skulle jag inte ha trott för några månader sedan.
 
En bild från dagens promenad.
 Kalla dagar och värmande brasa

Ännu en vecka är över. Vi har njutit av soliga men kalla dagar. Kallare än så här behöver det inte bli. Då blir det problem med dagsvilan. Wilma sover nämligen inte inomhus på dagen. Har testat många gånger. Efter två timmars kämpande går man ut till sist. Om det blir för kallt ute är räddningen bilen, förutsatt att rätt bil står på gården. 
 
 
Brasa har vi eldat flera dagar. Mysigt att stiga upp på morgonen och njuta av brasans värme. Wilma tycker det är intressant att titta på elden, nästan lika intressant som tv:n. 
 
 
Snö har vi också fått. Helt tillräckligt om man frågar mig. Om ni vill veta något som jag irriterar mig på just nu då det handlar om snö så är det traktorspår i snön efter vägen. Vagnen hoppar ju och skuttar så. Vet förstås inte hur det känns där inne, men för säkerhetsskull går jag ziczac efter vägen för att undvika de värsta hopporna. Förra vintern var det halkan som irriterade mig. Inte kunde jag tro att det skulle vara traktorspår som skulle störa mig denna vinter. Bråddarna har dock varit i flitig användning i vinter!
 
I fredags fyndade jag två pyjamas med fot på loppis, de var helt perfekta, lite för stora, men det var ju bara bra. Igår var jag via Combo en sväng också, men hittade bara en mumin bilderbok. Idag har vi varit i Västervik hela dagen. Vi samt Johnnys föräldrar var bjudna på mat. Sedan blev det en omväg via Replot innan vi kom hem igen. Har verkligen fått se mycket av näromgivningen det senaste halvåret, hehe. 
 
 
Kommande vecka blir det mamma-barn träff, gym, ett besök till jobbet för att skriva på några papper, babysim och säkert en hel del promenader.
 
Hoppas på en bra vecka!
 Utomhuslek

Väntar tills man kan börja vara utomhus och leka i snön med Wilma. Ännu är hon nog lite för liten. Så länge hon inte kan sitta själv är det lite svårt att busa i snön. Testade här om dagen att lägga ut ett täcke och några leksaker på marken. Sedan lade jag ner Wilma på täcket. Det uppskattades inte. Hon funderade nog om jag hade tänkt att hon ska sova där, under bar himmel. Dessutom snöade det så det kom ju snö i ögonen. Så det blev inte många minuter hon låg på täcket. 
 
 
På samma gång fick vi testat mammalådshalaren. Har nog testat den förut, men då var den alldeles för stor. Nog är den stor ännu, men tror hon får klara sig med den i vinter. Onödigt att köpa någon annan då hon ändå kan använda den här. Skulle den mot förmodan bli för liten så måste man ju köpa en till.
 
En annan dag ville jag gå ut och skotta snö. Hur skulle jag då göra? Kunde ju inte lämna Wilma ensam inomhus. Så då klädde jag på henne, tog Wilma och bumbo stolen under armen och gick ut. Några leksaker följde också med. 
 
 
Femton minuter fick jag skotta snö. Sedan ville hon inte sitta där längre. Lite motion fick jag åtminstone då jag sprang av och ann med snöskottan, hehe. Kanske Wilma hjälper till att skotta snö nästa vinter, får ju hoppas det åtminstone ♥. 
 Ett besök på sjukhuset

Idag var vi till sjukhuset för att kolla upp Wilmas höft igen. För tredje gången. Det var dock länge sedan sist. Hon var väl två månader då vi senast besökte röntgenavdelningen och barnläkaren. Idag var vi lite tidiga, men det gjorde ingenting. Fick gå in direkt och ta ultraljud av höften. Visst protesterade hon och var lite blyg, men det gick riktigt bra ändå. Den här gången tog ultraljudet inte lika länge som sist, så vi fick snabbt klä på henne igen. Sedan var det dags att besöka läkaren. Där gick det ännu snabbare. Han hade redan sett ultraljudsbilderna, men han kollade lite på höften ändå och kunde konstatera att allt såg bra ut. Vi behöver inte gå på fler kontroller! Så bra! 
 
 
Så där annars är lilla damen lite mera knärrig än vanligt. Tror hon har fler tänder pågång. Men det kan ju förstås ta ett tag innan de tittar fram. Tuggar på allt gör hon i alla fall mera än hon gjort på ett par veckor. Imorgon ska vi och simma igen, för andra gången denna vecka. Missade ett simtillfälle i december, så nu ska vi ta igen den gången. Får se hur bra det går att simma två timmar senare än vanligt. Bara hon får sova lite före tror jag nog det ska gå bra.
 "Halvårs kalas"

I lördags hade vi besök av Linda-Marie med familj. Då vi andra drack kaffe/saft och åt annat gott så fick Wilma smaka en "majskrok" eller majschips för första gången. Det tyckte hon var smaskens! Hon sitter ännu lite ostadigt i matstolen av trä, därför ser det ut som om hon halvligger. Då vi satte ännu en dyna bakom satt hon stadigare. Annars brukar jag använda Ikea matstolen, hon sitter bättre i den, men just vid det här tillfället lånade hon ut den åt Lucas. Bra att ha flera matstolar.
 
 
Tack för presenterna hälsar Wilma!
 Veckans loppisfynd

Det är inte varje vecka jag hinner gå på loppis numera. Försöker ta mig tid att fara efter babysimmet på onsdag, men på en timme hinner man inte mycket. Efter rådgivningsbesöket här i veckan fick Wilma komma med till loppis. Det blev dock inget långt besök då många hyllor fortfarande gapar tomma efter jul. Januari är inte den bästa tiden att springa på loppis, det vet jag från förut. Men några klädesplagg hittade vi ändå. I onsdags blev det en snabb runda på Combo, inte ofta man rundar loppisen på under en halvtimme.
 
 
Just nu är vi på jakt efter pyjamas med "fötter" och dragkedja i storlek 80 och 86. Varför har de flesta pyjamas knappar? Vem vill stå i halvmörker mitt i natten eller tidigt på morgonen och försöka knäppa alla knappar. Ja inte jag. Wilma använder nog någon enstaka pyjamas med knappar, men försöker undvika dem. Är så mycket smidigare med dragkedja har vi konstaterat. Muminpyjamasen här ovan har visserligen inte fötter, men kunde inte motstå den. 1,50€ var inte hela världen. Dragkedja hade den åtminstone. Problemet är bara det att hon ofta tar av sig strumporna på natten, därför är det så behändigt med pyjamas med fötter. Så om du vet var man kan hitta billiga pyjamas med dragkedja och fötter så tipsa mig! Köper inga som kostar 20-30 euro styck då hon ändå växer ur dem snart. Tyvärr börjar den ena pyjamasen med fötter som är storlek 74 vara för liten, så nu har hon bara en som faktiskt är min gamla pyjamas i storlek 80, den är helt perfekt fastän den är välanvänd. Får hoppas loppisarna snart fylls av barnkläder så jag får fynda mera, helst då pyjamas med fötter.
 Borsta tänderna på köksgolvet

Den här veckan har vi börjat borsta tänderna på Wilma. Det har gått riktigt bra. Hon har först fått hålla i tandborsten själv och "borsta". Sedan har jag hjälpt till lite. Hon har ju ännu inte så många tänder att tvätta, bara två där nere, men snart kommer det säkert fler. Vi har testat att borsta i bumbostolen i badrummet, på golvet i köket samt i soffan i vardagsrummet. Huvudsaken tänderna blir borstade, ja eller huvudsaken hon vänjer sig vid tandborsten. 
 
 
Snart vill hon säkert ha en egen eltandborste som lyser, hon ser alltid så intresserad ut av min tandborste. Men tror nog vi väntar ett tag med det inköpet. Än så länge får hon nöja sig med tandborsten från mammalådan. 
 6-månaders rådgivningsbesök

Igår var det dags för månadens rådgivningsbesök. Hade flera dagar före gått och tänkt hur vi ska göra då tiden var klockan 13. Det rubbade sömnrutinerna. Inte mina sömnrutiner, men Wilmas, hehe. Men som tur gick det ganska bra med sovandet ändå. Hon vaknade vid 7 och vi tog oss en promenad vid 10, så hon hann sova en stund före besöket. Skulle hon ha vaknat efter 9 (som hon också kan göra), skulle det ha varit knepigare med sovandet före. 
 
Den här gången gick besöket ganska snabbt. Såklart blev det vägning och mätning. Vågen visade 9,2 kg och hon var 68,7 cm lång. Även denna gång trodde jag hon skulle vara längre, men hon hade ju faktiskt vuxit 2,5 cm på en en månad. Hon växer normalt så det var ju bra. Fick också ha henne på golvet en stund. Hon visade att hon gärna vill ligga på magen och fara runt i en cirkel efter olika saker. Rulla runt händer inte ofta, men då och då. Hon börjar dessutom visa tendens på att vilja ta sig upp på knäna, så får se när hon börjar krypa. 
 
Några vaccinationer blev det inte denna gång, är ju först vid 1 år nästa gång som tur är. Nästa månad blir det tyvärr inget rådgivningsbesök då det är först vid 8 månader som man ska på nästa koll. Lite synd då det inte blir något besök nästa månad, jag är ju så nyfiken på hur mycket hon har vuxit. Har väl nog lite att göra med att vi sprang på så många extra vikt kontroller där i början då hon var nyfödd. Jag vill ju hålla koll på så att allt är okej. Är ännu lite svårt att ställa henne på vanliga vågen, hehe. Ännu svårare är det att ta måttbandet och mäta hur lång hon är...jag har försökt. 
 
Vi får väl nog snällt vänta i två månader tills nästa besök.
 
 
 
 Hur har 2019 börjat för oss?

Vad har vi gjort den senaste veckan då? Ja, dagarna bara rusar iväg. Året började ju med en vinterstorm som vi aldrig upplevt förut. Vi klarade oss bra. Inga träd blåste ner på vår tomt. Dock låg dörrkransarna som hängt på dörren i x antal år mitt på gården och skåpet bredvid trappan hade blåst omkull bakåt. På Lillö hade det blåst ner många träd, men har själv inte tagit mig dit för att se förödelsen. Dock hade alla hus klarat sig som tur var. Lite strömavbrott fick vi uppleva. Var lite spännande att se hur länge det skulle vara, men inte ens en timme behövde vi vara utan el, så även på den fronten kom vi lätt undan. Kunde konstatera att det är bra med många campinglampor.
 
En kväll var vi på mat till Johnnys morbror och fru. Tack för den goda maten! Lite senare kom också Johnnys kusin med barn dit. Vi fick köpa en tripp trapp stol för en billig slant. Dessutom fick Wilma en stor Ikea påse full med kläder. Lite större kläder dock, men snart kan hon nog ha de minsta. Tusen tack!
 
 
Ett pass på gymmet har jag också hunnit med. Tyvärr blir det lite väl bråttom att hinna på fredagsjumppan som jag förut brukade fara på. Vill åka iväg då Wilma ska sova så då blir det oftast där en 11-13 tiden. Fammo går då ut och går med henne och så sover hon förhoppningsvis 2-3 timmar. Hinner alltså inte till gymmet till 11. Det är ju faktiskt ett jumppa pass som man får ta med barn till, så jag kunde i princip ta med henne på jumppan. Men nej. Det är fel tid. Kan inte ha med henne då det är mitt i hennes sovtid. 
 
Igår var vi hemma mest hela dagen. Redde upp lite klädskåp och liknande. Jag satte Wilmas kläder, de som är för småa, i mamma lådan. Ska förstås inte spara alla kläder. Då skulle jag behöva flera mammalådor. Men nu är lådan full. Där är alltså kläder i storlek 50-68. Får se sen vart jag ska lägga resten.
 
 
Idag har vi varit i Västervik på "julkalas". Det hör till att pappa och hans bröder med respektive samlas varje år kring jul. I år var det mamma och pappas tur att bjuda på mat. Alla ville förstås träffa Wilma, så vi åkte också dit. Vi började med en promenad så att Wilma skulle få sova. Gick till stranden och ut på piren. Sedan sov Wilma gott i någon timme så vi fick äta i lugn och ro. Sedan vaknade hon lagom till kaffet. Hon kände väl kaffedoften, hehe. 
 
 
Nu är det dags för en ny vecka igen. Jag borde börja fundera på hur länge jag ska vara ledig. Föräldraledigheten tar slut 30.3, men då är jag nog ännu inte redo att börja jobba fastän så var tanken till en början. Måste fundera vidare hur jag ska göra, över sommaren ska jag åtminstone vara ledig, kanske till årets slut, vi får se. 
 Mat på Pancho Villa

I lördags åkte vi till stan för att fira vår årsdag samt äta lite god mat. Fammo och faffa var snälla och skötte Wilma under tiden. Denna gång blev det Pancho Villa. Vi var vrålhungriga och väntade ivrigt på vår goda mat. Ja vänta fick vi verkligen göra. Som tur tog vi en skål med franskisar till förrätt så vi fick en liten smakbit. Sedan fick vi vänta 1 TIMME på maten. Satt faktiskt och funderade om de tappat bort vår beställning då de som kommit efter oss fick mat före oss. Bara ett bord fick mat under tiden vi satt och väntade. Sedan fick alla mat på en gång, oberoende när de kommit. De som just kommit fick maten nästan samtidigt som vi. 
 
 
Min mat var riktigt god. Johnny var dock missnöjd med sin då den ena biffen i princip var oätbar då den var så röd i mitten. Inte precis medium som han beställt. Jag klagade på servicen och hans mat så vi fick åtminstone 10 procent rabatt på all mat. Bättre än ingenting. Tror dock det tar ett tag innan vi besöker stället igen.
 
 
Jag hade tänkt mig en lugn stund på stan efteråt. Hade tänkt söka efter en vinterhalare åt Wilma på rean, men det blev ingen lång stund på stan. Då maten drog ut så på tiden så hade jag inte ro att vara borta så länge till från Wilma. Det hade ju redan gått så många timmar sedan vi for hemifrån. 
 
 
Nåja, alltid kan det inte gå som man tänkt. Vi kom oss ut och fira en stund åtminstone ♥.
 Gott Nytt År!

Tänk vad ett år kan gå fort! Nu har vi redan 2019 och jag tycker att 2018 knappt har börjat. Nyåret firades in som vanligt tillsammans med goda vänner hemma hos oss. Johnny hade lagat god mat. Detta år blev det dock ingen efterrätt utan det blev kaffe och köpis daimtårta. Lika bra som något annat. 
 
 
Wilma var festfin. Hon var nog den som var mest festklädd av oss alla. 
 
 
Ett parti Blokus blev det också innan gästerna tackade för sig. 
 
 
WIlma somnade först klockan 23, men det var vi beredda på. Vem vill sova då det är nyårsafton.
 
Tack för en rolig kväll! Wilma 6 månader idag

Idag blir Wilma ett halvt år gammal, tänk ett halvt år redan. Bara 6 månader kvar tills hon blir ett helt år. Stora flickan. 
 
 
Hon sover och äter som förut. Stiger upp första gången mellan 6-8, sedan sover hon oftast vidare någon timme till. Middag vilar hon oftast mellan 12 och 15 ibland blir det tidigare och ibland senare. Vanligtvis sover hon ca 2,5 timme. Kvällsvilan har vi försökt få in lite tidigare på kvällen. Nu sover hon oftast nångång mellan 17-19. Ungefär 30 minuter till en timme sover hon då. Fortsättningsvis blir det två vagnpromenader varje dag, alternativt en tur i bilen.
 
Det har blivit lite svårare att få henne att somna till natten. Kvällsgröt äter hon ca 20.30. Sedan sitter hon oftast med oss i soffan och ser på tv en stund eller busar med sina saker. Amma vill hon sällan nu mera om kvällarna, bara ibland. Oftast blir hon bara arg. Ibland somnar hon direkt man lägger ner henne i sängen, ibland kan det ta upp till två timmar innan hon somnar och då får vi ta upp henne flera gånger. Somnar gör hon vanligtvis mellan 21.30 och 22.30. 
 
Igår fick vi sänka ner hennes säng. Hon låg och sparkade och hade fötterna mellan spjälorna i "taket". Har ju fortsättningsvis "taket" på sängen så att inte katterna kan hoppa ner dit. Har också hört då hon sparkat i taket om nätterna så det lyft och skramlat till då det fallit på plats igen. Ibland ligger hon också med ena armen utanför sängen, mellan spjälorna fastän vi har spjälskydd. Ibland får täcket vara på, men oftast sparkar hon av sig det. 
 
 
Hon har fått två tänder där nere. De är ungefär halvvägs uppe. Kan vara att de ställer till det lite med sömn, aptit osv. Men någon feber har hon hittills inte fått. Hon visar tydligt då hon inte vill ha mera att äta. Är lite svårt att veta nu hur mycket ersättning hon ska dricka då hon dessutom äter gröt morgon och kväll samt "riktig" mat på dagen. Där emellan äter hon ju nog något mål med bara ersättning. Hon äter 5-6 gånger om dagen. Nästa vecka blir det ett besök till rådgivningen, ska åter igen bli spännande att se hur mycket hon har vuxit.
 
Hon sitter i bumbo stolen samt i matstolen. Bäst är nog bumbo stolen då hon inte riktigt kan sitta ordentligt ännu. Matstolen är så stor. Men hon sitter bra i famnen och det har blivit enklare att klä på henne då hon sitter där. Hon är intresserad av sin omgivning och skulle nog helst äta det som mamma och pappa äter. Speciellt vattenflaskor är intressanta. 
 
Kring julen hittade hon sina fötter riktigt ordentligt. Förut har hon bara nuddat vid dem någon gång. 
 
 
Det är storlek 74 som gäller. Enstaka plagg i storlek 80 använder hon också, men t.ex. byxor är nog för långa. Har så svårt att hitta passliga byxor. Oftast är de för smala i midjan och har för långa ben. "Mjukisbyxor" är bäst. Leggings passar inte. 
 
Hon är en nöjd dam. En liten busig och gullig flicka ♥.
 RSS 2.0