Födelsedagshelg på Lillö

I år blev det också en födelsedagshelg på Lillö. Ifjol hade vi dock corona, så så blev det inget kalasande. Så i år fick det bli tårtbjudning 🎂.

Redan på fredagen åkte Wilma och jag dit på eftermiddagen. Jag hade ju haft semester hela veckan, och Wilma var ledig från dagis både torsdag och fredag så vi for iväg då vi blev färdiga. Tanken var nog att komma oss iväg redan flera timmar tidigare, men då vi skulle ha med oss alla saker inför sommarsäsongen som vi haft hemma under vintern, så blev det en hel del packning 😅🙈.


Direkt vi kom dit började vi elda för att få upp värmen, 10 grader inne var lite väl kallt 😅


Wilma räknade snabbt ut en räknebok 🤩.



Vädret var varmare än där hemma, men förstås blåste det. Lite senare kom Johnny dit. Då passade jag på att springa till bommen och tillbaka. Passligt väder för det. Sedan blev det bastu innan vi som över för första gången i år.


Lördagen var lite kallare och blåsigare. Vi höll oss inomhus på förmiddagen, men lite gräs köippte/trimmade vi också. På eftermiddagen blev det glass och kaffe vid Bernys.





Terrassen inoljad

Det finns mycket som borde göras utomhus här hemma. Men tiden räcker inte till allt. En sak är åtminstone gjord för i år. Terrassen är inoljad. En eftermiddag då det var varmt och fint väder passade vi på. Nu är det farstutrappan och balkonggolvet kvar. Kanske jag glömt något? 🤔. Nåja, känns bra att ha det gjort 👍.


Någon paviljong har vi inte fått upp ännu. Har ett nytt tak som ska på och det måste modifieras lite först. Men med detta svala väder som utlovats den närmaste tiden behöver vi inte ha så bråttom med att lägga upp den.




85-års kalas vid Glasbruket

På kristihimmelsfärdsdagen jobbade jag 7-14. Någon timme senare var det dags att fara på 85-års kalas vid Glasbruket i Vexala. Det var min farbror Gösta som fyllde år 🎂. 


Har inte besökt stället tidigare, bara då jag var i 10-13 års åldern och var där på sommarläger en vecka flera somrar i rad. Då såg det helt annorlunda ut där och nu kände jag knappt igen mig. Endast utsikten över vattnet såg bekant ut.


Vi var många samlade och vi blev bjudna på mycket gott. Wilma hade med sig lite egen underhållning 🙂. 

Tusen tack för att vi fick komma och stort GRATTIS än en gång 💐.




Morsdag 2023

Årets morsdag firades på Lillö. Tyvärr orkade mamma inte komma med, men Wilmas fammo och faffa kom dit på mat. Vädret kunde inte ha varit bättre ☀️.


Jag planterade vårblommor i blomlådorna. Höstblommorna hade gjort sitt 😉.


Isen var borta, förutom en liten rand inne i viken.


Vi bar ut utemöblerna och åt utomhus. Det var riktigt skönt väder och cirka 17 grader. Emellanåt blåste det, men vinden svängde.

Jag skulle gärna ha stannat kvar över natten, men vi hade både jobb och dagis följande dag. Något nytt "sova över tidigt rekord" blev det tyvärr inte i år. Skulle jag inte ha jobbat så skulle vi säkert ha sovit över tidigare i maj. Ser dock framemot att få sova över första gången för säsongen kommande helg 🙂.

Ja och den här fina nåldynan hade Wilma gjort åt mig på dagis 😍. Hon hade redan tidigare sagt att presenten hade något med sömnad att göra. Ja så nu får jag börja sy då...eller så har jag nåldynan som prydnad 😅.


Blev en fin morsdag ändå fastän mamma var saknad på Lillö 🩷.










Gårdsloppis, sommarblommor och middag på Strampen

Vi började förra lördagen med att fara på gårdsloppis till Vikinga. Där hittade vi bla. ett par större skrinnskor åt Wilma.


Senare på dagen sådde Johnny i odlingslådorna och jag planterade blommor vid trappan 🌸.


Det var så skönt väder, riktigt sommarväder ☀️.


Lördagen fortsatte sedan för mig med mat på Strampen tillsammans med två kompisar. Var en fin kväll så vi kunde sitta utomhus efter middagen 🥂☀️.


Nu känns det som om sommaren har kommit. Hoppas på fler kvällar som denna i sommar 🌸.




Minilopp och marknad

Vädret kunde inte ha varit bättre då det ordnades marknad i Smedsby förra fredagen. Det var riktig sommarvärme ☀️. Det blev lite bråttom, men vi hann just och just i tid till Miniloppet som Wilma skulle delta i. Hon var riktigt duktig och alla barn som deltog fick medalj 🥰🥇.


Sedan gick vi runt marknaden, snurrade på lyckohjul, vann något smått, var på ansiktsmålning och lekte lite.


Vid Kulturhuset ordnades det en massa gratis aktiviteter för barn. Wilma red på en ponnyhäst, hoppade i hoppborg samt pysslade både blomma och kort. En donits slank också ner 😋.


Det blev en riktigt lyckad kväll och Wilma skulle inte ha velat åka hem. Hoppas det ordnas en sån här marknad igen 🙂.




Det känns som vår 🌷

Äntligen har värmen kommit. Vintern den försvann över en natt. Ena kvällen var det vinterkläder som gällde, nästa dag fick vi nästan söka fram sommarjackan. Åh vad jag längtar efter sommaren! Hoppas den blir varm och lång ☀️.


Nu är det inte långt kvar till semestern. Endast fem arbetsskift kvar tills den första semester veckan. Sedan jobb tre dagar emellan och sen semester fyra veckor till. Blir nog bra det! 🙂👍


Semester resan är nästan färdig bokad. Alla båtar och övernattningar är i alla fall fixade. Ser så framemot att fara och tälta igen. Men visst finns där en oro att allt inte kommer att gå så smidigt. Med oss har vi ju en söt liten nästan 5-åring med stark egen vilja 🙈🥰. Minns bara ifjol då hon vägrade klä på sig mera kläder då vi skulle sova i tältet och någon sovsäck skulle hon inte sova i 🙈. Men då igen så gör ju sånt också en resa oförglömlig 😅. 


Odlingssäsongen är påbörjad utomhus. Planterade ut två squash i den ena odlingslådan här om dagen. Tänkte som så att får de mot förmodan för kallt och inte klarar sig så har jag fler plantor där inne. Har egentligen för många squash plantor, brukar ju klara mig med 1-2 st.


Nu grönskar det för fullt i trädgården. Får försöka hinna njuta av den bästa tiden på året fastän den är väl kort 🌸.








En lyckad skattjakt

Förra helgen blev det en lyckad skattjakt. Vi dammade av metalldetektorn och gick ett varv på lindon. Det är alltid intressant att se vad man hittar i jorden. Oftast är det någon rostig spik, men denna gång hittade vi faktiskt något som jag väntat länge på att hitta. ETT MYNT!


Det var inte jag som hittade det, jag missade faktiskt själva ögonblicket då jag var inne och kokade kaffe just då. Först var det lite svårt att se vad det var för ett mynt, men med hjälp av Google och ett förstoringsglas kom vi fram till att det är ett svenskt kopparmynt från perioden 1720-1750. Kan tyvärr inte se något årtal på myntet och den ena sidan är helt oläsbar.


Nu vill jag förstås hitta fler. Men vet ju hur många år vi letat och bara hittat en massa skrot. Hittade en sån här bit också, möjligen från ett bältesspänne?


Det blir nog säkert fler skattjakter i sommar 🔍🪙.






En lyckad skattjakt

Förra helgen blev det en lyckad skattjakt. Vi dammade av metalldetektorn och gick ett varv på lindon. Det är alltid intressant att se vad man hittar i jorden. Oftast är det någon rostig spik, men denna gång hittade vi faktiskt något som jag väntat länge på att hitta. ETT MYNT. 



Det var inte jag som hittade det, jag missade faktiskt själva ögonblicket då jag var inne och kokade kaffe just då. Först var det lite svårt att se vad det var för ett mynt, men med hjälp av Google och ett förstoringsglas kom vi fram till att det är ett svenskt kopparmynt från perioden 1720-1750. Kan tyvärr inte se något årtal på myntet och den ena sidan är helt oläsbar.





Megaloppis och studsmattan ute

Förra lördagen var det loppis dags igen. Klockan 10 stod vi utanför Botniahallen tillsammans med resten av Österbottens befolkning. Ja för så kändes det. Har aldrig sett så lång kö. Det ordnades Megaloppis som många år förut. Kön gick som tur snabbt framåt, så det tog inte länge innan vi var inne och kunde börja fynda. Wilma såg direkt hoppborgen, men vips hade hon glömt vad jag sa före vi gick in. Det blir ingen hoppborg. Ifjol betalade vi och så vågade hon inte hoppa då det var så många barn där. Dessutom tyckte jag att 5€ var väl dyrt. Så detta år gick vi bara igenom själva loppisdelen.


Var egentligen inte på jakt efter något speciellt. Men Wilma hittade förstås nån leksak, ett par skor och lite annat smått. Köpte inget åt mig själv. 


Efteråt åt vi grillkorv utomhus i solen före vi åkte vidare till nästa loppis i Solf Uf. Där hittade vi några små saker.

Åkte faktiskt och köpte en ny telefon åt mig också. Det behövdes för displayen var helt förstörd och jag såg knappt något på den gamla 🙈. 

Lite senare mot kvällen kom Wilmas fammo och faffa till oss och hjälpte till att få upp studsmattan. Tyckte det var dags för Wilma att inleda studsmattsäsongen 🙂.


Kvällen ägnades också åt skattjakt, men mera om den en annan dag 🙂.





Första maj 🎈

Första maj ballongen köpte vi redan några dagar före första maj. Detta år blev det en Skye ballong 🎈.


Vi åkte till torget, gick runt där ett varv, köpte en slickepinne 🍭, och drog i snöre.



Sedan såg vi på första bilparaden som gick genom stan. Det blåste kallt 🥶, så tur att vi hade vinterjackorna på oss.



Sedan blev det lunch på Memos 😋. Det var annorlunda men gott.


Kl.15 var det dags för nästa bilparad.


Sedan åkte vi till Västervik och hämtade Wilmas mommo och for till Lillö. Där drack vi kaffe och mjöd och åt någon munk 🥯.


Isen låg ännu kvar. Det var ingen överraskning. Den brukar ligga kvar på första maj. Vi har ingen brådska med att lägga ut båten, oftast brukar det bli kring midsommar. Får se hur det blir i år.


Det blev en traditionell första maj med allt som hör till. Torget, bilparad och Lillö 🙂. Nu ser vi framemot varmare vårväder ☀️.




En ledig torsdag och Whiskas födelsedag

En torsdag hade både jag och Wilma ledigt. Vi började med en loppisrunda på Combo. Åt lunch på Abc. Sedan svängde vi in via YA där de hade vårmarknad. Vi köpte inget, men Wilma testade deras käpphästbana och kastade ärtpåsar 🦄.


Samma dag fyllde Whiskas 16 år. Det måste vi förstås fira, så då vi handlade mat på Prisma passade vi på och köpte en present åt Whiskas. Maten åt hon upp, men leksaksfisken var hon måttligt intresserad av 😺.


Det var en bra torsdag 🙂.





Snöläget 17.4, 23.4 och 1.5

Den 17.4 såg det ut så här på gården. En hel del snö hade vi kvar.


Sakteligen har snön smält. Varje år funderar man om snön verkligen ska försvinna någon gång, det tar ju så länge innan den är borta.

Den 23.4 kom det mera snö, men som tur försvann den snabbt igen 🌨.


Det hör till att dokumentera snöläget den 1.5. Så här på gården fanns det nog ännu kvar snö igår. Även om den försvunnit på de soligare ställena på gården.


Idag blev det en tur i pulkbacken 🤪.


Får hoppas pulkbacken är borta till midsommar 🤪🌸.










RSS 2.0