Bilfunderingar

Johnny har länge haft problem med sin bil. Den läcker bla. stora mängder olja hela tiden. Nu har han fyllt på 3 liter sedan förra helgen! Det är bara problem med den hela tiden. Tycker visserligen att den inte är så gammal, men då man tänker efter så är den ju faktiskt 10 år redan. Min bil är ju 8 år redan, men den har jag inte tänkt byta bort för ännu är det inte några fel på den (nu blir det säkert nåt fel då jag skriver så här) :)


Här ser man lite av "skrothögen" (inte bilkärran utan bilen)

Han satt och såg i några broschyrer om nya Ford modeller idag. Jag tycker ju då inte att vi har råd med att köpa en splitterny bil, men det är ju han som får betala den isåfall! :) Jag har min bil och han sin. Men då det kommer till FÄRG på bilen så har jag nog åsikter. Hoppas inte han vill ha en RÖD bil för det vill inte jag :) Men det fanns nog en blå färg som var standardfärg som skulle duga (enligt mig).

Helst skulle han kunna köpa en med lite mera kraft i, en som orkar dra en husvagn (om man nu skulle köpa/hyra en nångång). Jag har ju alltid drömt om att ha en husvagn, så man vet ju aldrig.

Men en ny bil BEHÖVER han nog. Om det då blir en nyare begagnad eller en splitterny är ingen skillnad för mej. Bara den fungerar. Börjar få nog av den här forden som alltid ska börja bråka varenda gång vi ska köra någonstans längre bort. Som i December då vi fick ta Jussis bil till Stockholm och nu då vi skulle till Tammerfors var det just och just att vi kunde ta Johnnys bil för den var inte helt i skick. Men det var nog tur vi tog hans bil förra helgen iallafall för min bil skulle inte ha startat utan motorvärmare i -25 graders kyla.

Fast jag tror nog slutligen att han köper en nyare begagnad. Får vänta och se hur det blir.
Blåbärspaj och Bodystep

Hittade en pajdeg i frysen, så det blev att laga en blåbärspaj. Den blev smaskig!


Till middag blev det ris och broilerstrimlor. Efter det bestämde jag mig för att fara på Bodystep. Det var lika svettigt men roligt som alltid. Fick hjälp med min nyckel på gymmet. På nyckeln sparas allt vad jag gör på gymmet, t.ex. då jag varit på en jumppa timme lägger jag in nyckeln i en apparat och knappar in vilket jumppa pass jag varit på. Sedan då man är i själva gymmet så lägger jag i nyckeln i varje apparat som jag tränar på, sedan kan jag se hur många upprepningar jag gjort, sträcka jag sprungit, kalorier jag förbrukar osv. Förra veckan då jag skulle avsluta mitt träningsprogram för dagen så gick det ej. Det har bara gått att lägga in om jag varit på ett jumppa pass, så idag fick jag en ny nyckel. Hoppas jag inte förstör den också. Ja eller så var det inte mitt fel att den andra gick sönder, vem vet. Hoppas den nya fungerar som den ska nu då.

Nu ska jag gå in och måla lådan till bordet ett andra varv. Får se om jag får samma hjälp igen :)


Tvättat bilen

Passade på och tvättade bilen istället för att dammsuga inne. Dammsuga hinner jag göra en annan dag. Har också renbäddat, diskat en veckas disk, tvättat 2 maskiner tvätt, målat bordet ett varv samt plockat ihop en massa skräp som ska föras till återvinningsstationen. Har bilen full med skräp nu så förr eller senare måste jag ju fara via återvinningsstationen (nog för att den i Kvevlax är efter vägen, men bilen stannar så sällan där). Nu borde jag fundera ut vad vi ska äta idag...

Fick lite hjälp med målningen! Igen!


Nu är den ren! För tillfället iallafall.
En tripp upp på vinden


Vänta på mej!


Ska du gå ner nu igen, vänta jag kommer också!
Sportlov

Känns som alla har sportlov denna vecka, och egentligen så känns det nästan som om jag också har det för jobbar bara 16 natt to-fre samt 17 natt från sö-må denna vecka, så det blir en skön vecka! :) Men jag vill också fara och åka slalom! Var 10 år sen sist, men har ingen att fara med. Öjberget är uteslutet då man knappt hinner ställa sig på skidorna så är man nere. Nej Hemavan skulle det vara, synd att det är så långt bort. Får väl ta egen båt över, fast det kanske inte skulle gå så bra :) Egentligen så tycker jag inte så mycket om att åka slalom, är ingen expert, brukar mest åka störtlopp. 2-3 timmar räcker nog för en dag. Det är bara utsikten och den friska fjällluften jag saknar. Drömmer om att sitta med en kakaokopp i en snödriva någontstans högt uppe i fjällen och njuta av solen. Frågan är bara den om jag överhuvudtaget skulle hållas på benen då det var så länge sedan jag åkte slalom!

Det blir väl nog att sporta inomhus istället, som på gymmet. Nu har jag dock så sjukt i armen, vet ej vad jag gjorde igår, vred väl den för mycket år nåt håll på jumppan, det tar sjukt enda från skulderbladet upp i nacken och ut i hela armen :/ Blir att smörja med kylbalsam.

Kom just hem från nattjobbet så nu blir det att vila en stund, se på tv, surfa. Sedan ska jag måla bordet ett andra varv.


Målat

Har målat andra nattduksbordet ett varv, återstår två varv till nu då. Whiskas ville hjälpa till, hon skulle bara ligga i famnen då jag målade :)

Ska jobba inatt men sen är jag ledig till torsdag kl.16 :) Då hinner jag måla färdigt bordet. Har också tänkt måla en liten hylla.

Snart blir det Zumba! Sedan jobb.
Söndag

Söndag och slut på helgen. Får se om jag får någonting målat idag eller så eldar jag upp skräp. Kl.15 har jag tänkt fara på Zumba iallafall. Sedan väntar nattjobb 17-08. Men först av allt ska jag nog äta morgonmål.


Lördagsmys!

Ser på American Pie Beta House och dricker varsin cider. Lördagsmys i skenet av 8 ljus. Bara bastun skulle ha varit färdig skulle kvällen ha varit perfekt!

Handtag

Är mycket nöjd med våra köksdörrshandtag. De är köpta från Clas Ohlson, i Tammerfors! Vi hade glömt att köpa dem tidigare så vi måste köpa dem förra helgen så vi skulle ha dem på måndagen då vi trodde köksmontörerna skulle komma (fast de kom ju först på onsdag). Först köpte vi alla handtag de hade i butiken i centrum, sedan måste vi köpa resten vid butiken i Ideapark.

Kunde inte ha blivit bättre! :)
Isolerar golv

Nu får man fira lite helg då. Ska till jobbet först till kl.17 imorgon så lite helgledig får man vara. Annars vet jag nog inget värre än att först ha kvällstur och sedan morgontur dagen efter, känns som man skulle bo på jobbet då. Men även denna dag gick snabbt fastän det var full rulle tills jag for hem. Inte kanske så bra för matsmältningen att halvt kasta i sig maten, men vad gör man. Hade knappt nån matlust idag och inte igår heller. Men sånt där onyttigt går nog ner. Men var via butiken på vägen hem och köpte tunnbröd och gravadlax. Det tänker jag smaska på¨framför tv:n ikväll :)

Här hemma isoleras det golv så det bara ryker om det. De är uppe på vinden och isolerar mellantaket mellan våningarna. Snart får vi väl sätta golvskivorna på plats. Ser nog framemot den dagen då katterna inte kan springa under golvet och gömma sig mera :)Isolering på väg upp
Jobbat färdigt för idag

Då var arbetsdagen slut för idag. Men den fortsätter kl.7 imorgon bitti. Nu har jag tagit en välbehövd dusch efter en intensiv arbetsdag.

Johnny har ringt till köksmontörerna idag och frågat om skyddsunderlägget till diskmaskinen. De hade inte satt dit det eftersom det ska komma parkett under diskmaskinen, tydligen? Så de hade inte glömt bort att sätta dit det. Man kan inte dra ut diskmaskinen senare om det skulle behövas om det inte finns parkett under. Varför vet jag inte. Men man kan ju inte förstå sig på allt heller.

Nu ska jag äta lite chips och se på nåt bra på tv, dock INTE Let´s Dance!
Helg igen

Så var det fredag då, men känns inte som helg då man ska jobba. Jobbar 12-20 idag, 7-15 imorgon och 17-08 söndag-måndag.

Hade först tänkt fara på jumppa före jobbet idag, men skippar nog det för det blir så bråttom, onödigt att stressa. Ska ta det lugnt nu istället och se på tv före jobbet.

Igår kväll funderade vi över var skyddsunderlägget till diskmaskinen var då vi inte såg nåt under maskinen. Vi hittade det till sist - ovanpå frysen. Så där har montörerna gjort en miss. Tur att vi såg det före det var försent. Det är ju nog ganska viktigt att ha ett skyddsunderlägg under diskmaskinen ifall något skulle börja läcka. Johnny skulle väl ringa montörerna idag och fråga om de kommer och lägger dit underlägget eller om vi kan lägga dit det själva.
Högtalare i badrummet

Ikväll har vi satt upp två högtalare i badrummet. Såsmåningom kan vi bada bubbelbad och lyssna på fåglarnas kvitter, ja eller bara på radio om man så vill :)
Köksmontörerna gjort sitt
Molly var och inspekterade montörernas arbete då de var på matpaus

Idag har köksmontörerna lagat färdigt allt som de skulle. Fast köket är ju nog långt ifrån färdigt ännu. Vi ska lägga parkett under vissa skåp samt kylen och frysen så de skåpen är inte fastskruvade i väggen ännu. Dessutom saknas täckskivorna som ska vara nere vid golvet och gömma undan skåpbenen. Kyl och frys är ännu inte på plats och ikopplade, spis och diskmaskin är heller inte färdiga att använda. Dessutom ska vi ju själva bygga väggen mot vardagsrummet som bardisken ska komma på.


MEN nu har jag ett nytt problem. Se på listen längst uppe på skåpet. Visserligen ville jag ha skåpet ända in i hörnet, MEN då visste jag inte hur listen längt uppe skulle se ut. Nu ser ju skåpet avstympat ut då listen står ut på ena sidan men går rakt av på andra sidan. Ja, får se nu hur vi gör. Skåpet är INTE fastskruvat i väggen ännu, men om man flyttar det en bit från väggen och lägger en ny list längt uppe så det blir symmetriskt så tillkommer det problemet att bänkskivan på skåpet är tillsågad så att den står ut 1cm på vänstra sidan och går rakt av på högra. Alltså om vi flyttar ut skåpet en bit från väggen så blir bänkskivan för kort på ena sidan.Det kanske inte syns så bra på bilderna, men i verkligheten syns det bättre.
Loppisrunda

Blev så rastlös att sitta här hemma, så det blev en loppisrunda. Var till Adam&Eva, Myllykirppis och Omatori. De två sistnämda hade lika dåligt utbud som vanligt. Det såg ut som om de höll på och stänga myllykirppis för de bar ut en massa saker därifrån, men inte vet jag. Tror ju nog inte de kan få mycket sålt då det alltid är samma saker där. På omatori hittade jag heller ingenting, var i princip samma saker som sist där också. Hade också tänkt fara till loppiset i Smedsby, men då de har så konstiga öppethållningstider, idag 16-20 så passade det ju inte.


Den här ljusstaken hittade jag på Adam&Eva för 2€. Behöver kanske putsas lite, men annars var den liten och söt.


Ledig dag

Jaha, vad ska man göra idag då? Känns som man inte kan göra så mycket här hemma då köksgubbarna är här. Väntar på att de ska fara på mat snart så jag kan gå in och se hur det ser ut. Har ingen lust att prata finska idag samt rädd de ska fråga nåt som jag inte kan svara på. Så de får sköta sitt och jag sköter mitt. Slirar sönder gården gör de också. Istället för att svänga bilen då de kommer upp på gården så tynger de på gasen så bilen slirar runt av sig själv. Inte så bra om det skulle råka vara en katt ivägen.

Nu kom Johnny dessutom på att diskbänksplåten är fel väg mot vad vi hade tänkt. Men det är inget att göra åt saken nu då alla rör är dragna för länge sedan så det går inte att vända på den. Lite tokigt är det nog då torkskåpet är en bit bort från diskbänken, men det är ju inget stort torkskåp heller så blir väl inte att man använder det så mycket. Väntar SÅ tills jag får börja använda diskmaskinen och slipper diska för hand. Att diska för hand är nog en av de värsta hushållssysslorna.

Oroar mig för hur köket kommer att se ut då gubbarna har färdigt. Jag visste ju att alla delar säkerligen INTE skulle vara med, det skulle ju ha varit en överaskning om de varit det. Men det blir väl nog bra till slut. Men det är ju bara det då man vill att allt ska vara perfekt. Man har ju en bild i huvudet hur det ska se ut, sedan om det inte blir som man tänkt blir man sur. Funderar över hur de ska göra med vitrinskåpet. Det får väl vara så där nu en tid. Måste väl kontakta Puustelli för montörerna har ju inget med själva leveransen att göra. Tar väl nåt år innan glasskivorna kommer på plats! Nå nej, hoppas det går lite snabbare!
Köket hittills
Allt ser bra ut så långt

MEN


Här ska det vara GLAS hyllor! Var är de då???


Enligt ritningen ska lådorna vara så här, MEN det ser inte snyggt ut. Jag ska iallafall ha lådorna tvärtom, den mindre överst och den större underst! Bör ändras!

Imorgon kommer de troligen en 8 tiden och fortsätter lägga upp köket. De får komma bäst de vill, jag tänker sova länge!


Skönt!

Ho ho, vad svettigt det blev. Var på Zumba toning och BodyStep. Men var faktiskt inte lika tungt som förra veckan, var dessutom mycket roligare. BodyStep och TBC har nog den bästa musiken, inget salsa trams där inte. Fast nog var Zumban bra också, mycket mer effektiv då det är zumba toning, vilket innebär att man använder hantlar emellanåt.

Tänkte gå i duschen här hemma, men nu ska vi tydligen fara i bastu i stället. Passar mig bra! Lägger upp bilder på köket senare (så långt som de kommit idag).


Före och efter
Visst blev det bra!? :) Bara andra bordet kvar nu då, men det blir en annan dag! Ps. De fula blåa lamporna ska snart bli utbytta mot vita (bara jag hittar några till ett vettigt pris).


Inget kallvatten före sommaren

Rörgubben påstod att kallvattenröret INTE har frusit utan det är något annat fel på röret. Så nu måste vi gräva upp gården igen på våren/sommaren!!!! Förstår inte vad det kan vara för fel, nån sten som tynger på? Borde inte finnas några stora stenar där då vi satt fullt med finsand runt alla rör och plockat bort alla större stenar. Så nu får vi klara oss med endast varmvatten i föjset en tid framöver, men huvudsaken är att vi har vatten! Inne i huset kommer det nog kallvatten, så det är någonstans på vägen mellan huset och föjset där felet är.

SUCK!!


Vill inte att gården ska börja se ut så här igen! :/


Köksmontörerna

De skulle komma på måndag, sedan på tisdag, sedan idag kl. 8, sen kl.9 och slutligen 10.30 kom de, köksmontörerna alltså. Som tur kom Johnny hem också för de talade inte ett ord svenska. Jag är inte så insatt i hur fläkten ska installeras och om vi ska ha parkettgolv under skåpen eller inte, men som tur kunde Johnny svara på det. De var in och vände, sen for de på mat, hoppas de kommer tillbaka idag, men tror nog det för de lämnade sina saker här.

Får se nu vad jag ska hitta på idag, har satt igång en maskin med tvätt. Tror inte jag börjar måla andra nattduksbordet idag för då måste jag ju vara inne i huset och vem vet då om de börjar fråga en massa som jag inte kan svara på. Nej det är nog bäst att hålla sig undan! Tänker fara på jumppa ikväll, men det är länge tills kl. är 18...skönast av allt skulle ju nog vara att lägga sig ner i soffan och sova en stund...Gäsp!


Bubbelbadet har kommit!Är fortfarande inplastat och ej ikopplat, men snart SNART kan jag bada! :)


Nattjobb

Har suttit och väntat länge nog! Varken köks eller rörgubbar har synts till. Nu far jag till gymmet! Sen blir det natt jobb 16-07.
Vill ha

Skulle vilja ha nåt liknande skåp, men detta var nog lite väl dyrt, 1850€...Kanske inte riktigt min prisklass...Tisdag

Idag skulle rörgubben komma och tina upp rören kl.9, men han kommer nångång på eftermiddagen istället. Men där for den sovmorgonen iallafall. Fast gick och sova redan 22.30 igår så fick väl nog sovit ganska länge ändå. Är lite nervös hur det ska gå inatt då jag jobbar natt första gången med den nya klienten i huset. Men nog ska det väl gå bra.

Nångång mitt på dagen kommer de också från Puustelli och börjar lägga upp köket. Hoppas de vet vad de ska göra för jag kan inte börja förklara en massa på finska. 

Tänker fara till gymmet före jobbet, men vet inte när jag ska kunna fara då jag inte vet exakt när alla arbetsgubbar kommer...Blir väl att sitta och vänta några timmar nu då innan man kan fara nånstans.


Köksbänkskivor


Ikväll har Johnny oljat in köksbänkskivorna. Imorgon kommer de och börjar lägga upp köket. Hoppas de kan svenska, jag har inte tänkt förklara på finska hur vi vill ha köket! (men Johnny påstår att de bara talar finska)

Ikväll har jag målat nattduksbordet ett andra varv, blir att vänta 16 timmar nu igen innan jag kan måla tredje varvet.


Inköp från Tammerfors


Dynvar "Lev så att du orkar hela livet" från Kantriina


Roskis till wc:n från IKEA


Litet skåp från loppis


& tecken från Stockmann


Tre små hinkar att plantera nåt i från IKEA


18-delars matservis från IKEA


Skor från Mekka som var på 50% rea :)


Stor ljusbägare med ljus från IKEA


Fat med kupa från IKEA


Köpte nog en del andra småsaker också, men överlag blev det inte mycket köpt.

Johnny fyndade också några saker:

En rolig käpp med en ful gubbe på från Europehouse


En julgran från IKEAS fyndhörna :)
Kallvattnet frusit i föjset

Har jobbat 8-16 idag. Dagen gick relativt snabbt fastän det var mycket nytt med den nya klienten. Men fick vara till stan med en annan klient på kaffe samt och handla lite så det var kul.

Upptäckte imorse att kallvattnet frusit i föjset. Inne i huset går det nog att tappa kallvatten. De har varit här från rörfirman och försökt få upptinat rören idag, men ej lyckats, de hade för kort slang. Så får se nu då om de ska komma imorgon igen eller hur vi gör.

Ingen köksmontör har dykt upp idag. De skulle komma idag, men det blev lite oklart förra veckan hur vi skulle göra då våra bänkskivor inte kommit ännu, men de påstod att de nog kunde komma på måndag och börja sätta upp köket iallafall. Ja så nu vet vi inte vilken dag de kommer, men de hör väl av sig om de vill slippa in i huset. Vi har ingen panik med att få upp köket.

Kokar maletköttsoppa nu som bäst så får se vad det blir till! Johnny är och hämtar köksbänkskivorna nu så får se då vad vi beställt, har inte sett dem förr!


Hemma igen

Så var man hemma igen då. Jobb imorgon bitti. Den semestern gick snabbt! Men en bra semester var det nog! :)
Var en bra hotellweekend i Tammerfors. På fredagen testade jag bl.a. på gymmet på hotellet medan Johnny var i bastun, men gymmet var nog ingen höjdare. På lördagen blev det först loppisrunda samt några antikbutiker, men köpte ingenting! Var till åtminstone 8 olika loppis, men hittade inget att köpa! Det var nog ovanligt! Vi var också en snabb sväng till Idea Park på lördag, gick inte igenom hela, hade sett ut de butiker jag skulle till så det gick ganska snabbt. Köpte inga kläder heller och såg knappt på några. Det är nog bara inredning som gäller för mej just nu, har inget tålamod att se på kläder.


Fint väder påväg till Tammerfors


Paus i Juustoportti


På hotellet


Frukost dags!


Träffade den här figuren på loppis!

En 18 tiden igår kväll for vi till Nokia och Rantasipi Eden för att simma. Det var ett helt ok ställe, det får 3,5 bananer av 5 möjliga! :) MEN ingen gemensam bastu, vilket drar ner betyget betydligt och så var det ganska dyrt, 18€ men 16€ med plussakortet. Annars såg själva stället ungefär ut som Tropiclandia. Fick också simma till bra musik då de hade "disco" där. Var en dj som spelade musik och blåste såpbubblor och discorök.


Eden

Efter simningen var vi hungriga så då blev det ABC och Hesburger. Klockan var 22 då vi kom tillbaka till hotellet. Då hade jag iskallt och det var jättekallt i rummet, så då gick vi ner till baren på varsin Irish Coffee, fick väl upp värmen lite men då vi kom upp på hotellrummet frös jag igen så då blev det att koka lite vatten och dricka varsin kopp kakao :)

Idag for vi från hotellet 10 tiden. Var via ett bra loppis i Hämeenkyrö. Kunde ej fara till ett bra ställe efter vägen som Mia rekommenderade för de hade inte öppnat då vi körde förbi. Hittade ett vitt litet skåp på loppiset, Johnny fyndade en födelsedagspresent (dock inte åt sig själv). Sedan for vi vidare till Ikaallisten Kylpylä. Hade inga höga förväntningar. Priset var helt ok, 14,50, men Johnny betalade ju studiepris på 10€ och jag hade kvar av mina motionssedlar så jag betalade bara 2,5€. Själva badet var inte jättestort men där fanns en utebassäng som de t.o.m. hade upp fast det var -16 ute. Efter ett tag hittade vi också en gemensam ångbastu! Vilket drog upp betyget lite, men det stannade nog på 3 bananer av 5 möjliga. Hittills har inget bad slagit Vuokattis Katinkulta som får 4,5 bananer av 5 möjliga.
Hotellfrukost

Ska snart gå ner och äta en förhoppningsvis smaskig hotellfrukost! Igår kväll blev det Ikea, hittade det jag skulle ha, men blev inget vitt laminat golv till sovrummet, får söka vidare efter nåt som ser bra ut. Sedan blev det en lugn kväll framför tvn och en film.

Idag ska vi söka efter flera loppis samt antikvitetsbutiker. Mot eftermiddagen far vi och simmar till Nokia och Eden.


Scandic Hotell

Har kommit fram till hotellet. Tar det lugnt en stund nu innan vi far till Ikea en sväng. Har varit till 3 olika loppis idag, men inte köpt nåt. Ska fara till ännu flera imorgon. Vi var dock till en jätte bra inrednings butik (http://www.kantriina.fi/huonekalut) där jag skulle ha velat köpa ALLT! Men det blev bara ett kuddöverdrag med ett bra SVENSKT ordspråk på.


Tammerfors

Far iväg mot Tammerfors! :)


Fiber

Har varit på "fibermöte" till Veikars skola ikväll. Där hade de en föreläsning eller diskussionstillfälle angående fibernätet. Frågan är väl bara NÄR de bygger ut, inte OM. Veikars skola var bara 900 meter från en fiberkabel och alla skolor ska snart få tillgång till fibernät. Vi ligger ju dock i slutändan oberoende hur de drar kablarna. Var en intressant föreläsning! Man blev nog ganska avundsjuk på de som har 100 megas internet anslutning, då vi bara 1-4 mega beroende på väder o vind. Märks nog att vi hade snabbare anslutning i Smedsby då vi hade 8 mega, och det är ju ändå inte i närheten av 100 mega.

Får väl nog vänta LÄNGE ännu innan vi får nån fiberkabel dragen till huset, eller får, det kostar ju en hel del också.


Åren går...


För fyra år sedan såg det ut så här på Lillö.


För tre år sedan var vi också till Lillö nästan exakt på samma dag :) Och solen sken då också :)


För två år sedan var jag ute på en promenad i Smedsby skogen och över till Karperövägen. Fint väder var det!


Då bodde vi ännu här och hade inte en aning om att vi snart skulle köpa vårt dröm hus.
För 1 år sedan var jag och såg på då Jessica och resten av ABIna körde runt torget. Kallt var det, men solen sken!


Då såg huset såg ut så här!

Det ser ut som att solen ALLTID skiner 17-18.2, varenda år! :)Kreativiteten slog till

Kände mig lite kreativ idag så målade ena nattduksbordet vitt! Behöver nog målas flera varv, men man måste vänta 16 timmar innan man målar pånytt, så det får bli nån dag nästa vecka som jag fortsätter. Förstår inte varför jag inte målade borden vita direkt efter att jag lagat dem?! Får se om jag byter ut handtagsknoppen, men det beror isåfall på om jag hittar nån som passar.
Blir nog bra! :) Eller hur?


Nog bättre än det här!


Angående dörrarna

Johnny hade för nån dag sedan skrivit både en skriftlig och en elektronisk reklamation till Skaala. Nå nu ska den svenska gubben komma efter dörrarna, så får se när han kommer nu då. Och de ska nog byta ut ena fönstret i dörren som var fel sort. Äntligen ser det ut att reda upp sig.

Vi skulle ju egentligen vilja ha spröjs på fönstrens insida också och inte enbart på utsidan (fönstren i dörren alltså), men den saken får vi nog ta upp med någon annan. Anlitar ALDRIG Skaala igen!


Börjar närma sig...

Snart far vi iväg till Tammerfors! Ska bli så skönt att komma bort från allt byggande en helg. Nu gäller det bara att leta reda på adresser till alla loppis vi ska besöka, ja nån antikbutik vill jag också till. Får se om vi vågar besöka Vaarin Varasto som vi var till sist vi var till Tammerfors. Där råkade jag nämligen tappa en skål i golvet så den gick sönder. Oj oj! Men jag behövde inte betala nåt för den (som tur var det inte jätte dyr) då jag köpte nåt annat därifrån. Det är nog en butik för dej mamma!


Oj oj oj, de har dessa på Vaarin Varasto, men står ej vad de kostar. Måste ha! (men ej till vilket pris som helst). Har nästan aldrig sett kaffekoppar till salu av den här serien.

Ska surfa vidare nu och spara alla adresser så det bara är att skriva in rätt adress på navigatorn sedan.
Premiär!

Har varit på Zumba toning och BodyStep vilket blev jätte svettigt! Men kändes skönt efteråt. Får se om jag slipper upp ur sängen imorgon! :)

Behövde inte duscha på gymmet för då jag kom hem PREMIÄRINVIGDE jag DUSCHEN!!!! Jippie!! Nu kan vi äntligen duscha då vi vill, behöver inte planera när man ska duscha utan kan duscha då andan faller på.


Ni får nöja er med bilder på själva duschen samt handkranen, nån bild på premiärduschningen blev det inte! :)
Snart får vi duscha!!

Nu håller "rörgubbarna" på och kopplar in duschen så snart får vi förhoppningsvis duscha!! Som man har väntat (bara sedan midsommar). Börjar kanske vara dags att gå i duschen då man inte duschat sedan midsommar...hehe! ;) Nej, men ska nog bli skönt att få duscha hemma i lugn och ro och inte på gymmet eller jobbet.
Vår i vårt föjs


Vårstämning

Vill skapa lite vårstämning här inne med nya blommor.

Ska nog åka och handla lite vårstämning.
Köpa på Ikea?


ARV Astiasto, 18 osaa luonnonvalkoinen
Servis 18 delar

ARV BRÖLLOP Kannellinen kakkulautanen  Halkaisija: 29 cm Korkeus: 22 cm
Glaskupa med fat för bara 12,95!


POMP Pöytäkynttilälyhty  Halkaisija: 23 cm Korkeus: 28 cm
Skål att ha ett stort ljus i


ÅRYD Kynttilänjalka kynttil/pöytäkynttil valkoinen Korkeus: 24 cm
Nån ljusstake, helst flera av samma sort

Ja en massa andra saker som t.e.x barstolar och eventuellt en soffa´ska jag också ha från Ikea, men det blir en annan gång förhoppningsvis senare i år.
Liten utfärd

Har haft en bra dag i Jakobstad. Bilen tänkte nästan strejka idag igen, men jag fick igång den, men trögstartad var den! Hade en trevlig stund hos Malena och fick träffa söta bebispojken som ännu inte har något namn. Ja och så fick jag ju träffa Rock också, hunden, som nog var lite avundsjuk på bebisen som stal all uppmärksamhet.

För tillfället lydig då jag sa att han skulle sitta

Mittiallt kände vi hur det blev kallt där inne. Då hade Rock öppnat ytterdörren och smitit iväg ut. Malena fick springa runt flera kvarter innan hon hittade honom. Han kunde dock inte motstå frestelsen av ett korvpaket så han kom lydigt med hem igen :)

Tog sedan ett varv på loppis, men hittade inga fynd. Var också in via Blossom och såg på några lampor jag sett på tidigare, men inte kom jag ihåg att de var sådär dyra! 45€ för lampskärmen och 39€ för lampfoten! Dessutom behöver jag 2 st. Så det blev inget köp. Lampskärmen tycker jag att jag sett för billigare priser på nätet. Måste också kolla vad lampan jag såg i stan kostade, och om de har 2 av den sorten. Får nog söka vidare.

Mitt enda köp idag blev 2 kuddöverdrag från Halpa Halli för bara 5,95 st!Jakobstad

Ska försöka starta bilen nu och fara och hälsa på Malena och lillpojken till Jakobstad. Bilen BORDE nog starta nu tycker jag då jag har ny akku och har haft i motorvärmaren nu i 4 timmar. Tänker också fara en sväng via Blossom och se om de har några trevliga saker som jag behöver/inte behöver :)

Håll alla tummar och tår nu att bilen startar!


Testar liteIngen spännande film, men måste testa lite. Tog dock över 1 timme att ladda upp klippet på 1,55 min! Inte så bra kvalitet då jag filmat med vanliga kameran.


Blomknoppar!

Upptäckte för nån dag sedan att min skrangliga blomma (som jag ej vet namnet på) har flera blomknoppar! Vet inte när den blommat senast, nog nåt år sedan! Kanske den trivs där i fönsterdraget. Annars tror jag nog de andra blommorna har lite kallt då det drar mellan fönstren, men det blir nog ändring på det bara vi får upp panelen på utsidan samt färdigställt på insidan.Får se om de orkar slå ut.
Dagens köp: en ny akku till bilen

Fick efter 4 timmars slit ÄNTLIGEN igång bilen då Johnny oväntat kom hem. Men det tog nog en halvtimme fast vi försökte ha hans bil att ge ström till min. Brukar ju starta med det samma då man har kopplat på det sättet, men inte idag. Jag tänkte nog ge upp när den plötsligt startade! Då var det bara att fara raka vägen och köpa en ny akku. De sa att det nog var på tiden att akkun byttes ut för den var från 03. Så nu är det gjort! :)

Sedan var jag på lite uppköp, hittade till sist det jag skulle ha. Sedan blev det gym samt selkä-niska-hartia. Får se nu om jag är sjuk i axlarna samt ryggen imorgon, men hoppas på det bästa!

Nu blir det middag ur frysdisken på cm: thaigryta. Får se hur det smakar. Har inga höga förväntningar!

Blev en ganska bra dag iallafall fast den inte blev som jag planerat. Nu har jag förberett inför morgondagens Jakobstadsfärd: tankat 98 ans bensin samt satt i motorvärmaren så den börjar värma 06 imorgon!
Hemma ännu :/

Här sitter man i soffan med ytterkläderna på ännu. BILEN STARTAR INTE!!! Skulle kunna kasta nåt hårt på den, men till vilken nytta. Är så arg på bilen just nu, ja på kylan också! Har haft i en akkuladdare nu och motorvärmaren är på, så ska gå och testa snart igen om den startar, har testat redan flera gånger, men inte lyckats starta den. Jag som var så inställd på att fara på jumppa kl.11, blir SUR och ARG då det inte blir som jag vill! :/

Oberoende så SKA jag till stan idag. Ska också till gymmet, men då blir det nog att köra 2 gånger till stan idag då jag inte kunde fara på 11ans jumppa, nästa jumppa jag vill fara på är först på kvällen. Nå får se hur det blir, ingen bra start på dagen iallafall.


Skit bil! Eller vi skyller på den nya bensinen som gör bilen mer svårstartad!


Gym och stan

Ska fara till gymme snart. Sen blir det en sväng till stan och leta efter nåt åt en liten bebispojke. Får hoppas bilen startar, lade i motorvärmaren för en halvtimme sedan, men borde väl ha stigit upp tidigare och lagt i den. Visade just -30,2 där ute så det är nog rekordkallt. Har inte sett sådana temperaturer på den mätaren. Får se vad det visar i bilen. :)


Basic Element 11.3 på Fontana

Visst kommer du med mej Mia?! :) Om nån annan också vill komma så är det bara att höra av sig!

Väcker ljuva minnen från 90-talet! Varför görs inte sån här bra musik mera??


Promenad på isen

Mia ringde idag och frågade om jag ville komma ut och gå på isen Såklart jag ville! Så vi for till Gerbybodarna och gick ut och gå.
Var så skönt väder på isen. Blåste bara motvind då vi gick tillbaka men det gjorde ingenting. Mycket bilar var i farten, dock inte så mycket folk som gick, men nån enstaka skidare såg vi nog. Var nog lockande att fara till Jannes Saloon, men vi gick nog bara ut en bra bit på isen. Detta gör vi om! :)
Söndag

Idag är det dag 3 av semestern, usch vad tiden går fort. Har inga speciella planer för idag, hade nog kunnat fara på Idol till Jakobstad men vet inte vem jag skulle ha farit med isåfall, så besvärade mig inte med att köpa några biljetter.

Kallt är det idag, var -27 här på morgonen, men nu visade termometern "bara" -23,7. Behöver inte vara så här kallt! Kan inte minnas när det skulle ha varit en så här kall vinter senast. Men man kommer ju inte så bra ihåg från år till år heller hurudan vinter det var. Men iår har det nog varit extremt kallt, förr tyckte man ju -15 var kallt, men nu är det inget ovanligt att det är över -20! Såna här vintrar kunde man ha haft då man gick i högstadiet då gränsen var -15 grader då man skulle skrinna (vilket jag inte ville göra då), men det var nog sällan man slapp undan pga kölden.

Johnny talade just med elektrikern. Han hade väl tydligen inte haft tid att komma ut denna vecka fast han hade sagt att han skulle göra det. Nu sa han att han kommer antingen onsdag eller torsdag eftermiddag inkommande vecka, så får se då. Vi börjar nästan inte ha nåt att göra före han har varit och dragit kablarna på vinden. Det ska bara väntas och väntas. Man borde vara elektiker och rörmokare själv så skulle hela husprojektet gå MYCKET snabbare framåt!
Indiana

Sitter och ser på Indiana Jones, inbandat i December. Har för tillfället nåt på 50-60 program inbandade på digiboxen så måste börja se igenom alla snart. Bandar in melodifestivalen från svt, får se den imorgon istället då inte Johnny måste se på det :)
Dagens


Brädor som takpanelen ska spikas i är uppsatta


Stocken som gått tvärsöver rummet tas ner. Har varit där för att stöda upp takbjälken som de kapade av då de lade upp en skorsten. Men nu är skorstenen borta så vi skarvar i takbjälken istället.

Här var en skorsten förr. Nu måste takbjälken skarvas i för att det ska se snyggt ut (och hålla ihop taket)

Stockbiten som ska skarvas i den befintliga takbjälken i taket.

Stockbiten limmas/pluggas fast i takbjälken.

Jag har roat mig med att dra ut spikar ur takbjälkarna.Älskade gamla stockväggar


Titta så fina stockarna är i solljuset! Syns exakt hur de har blivit tillhuggna för hand. Ska nog aldrig lägga panel på den här sidan av gäststugan, då skulle ju själva charmen med huset försvinna! Tyvärr är det inte stockvägg ända upp till nock. Bara man skulle få i riktiga (gamla) fönster så skulle huset se ännu bättre ut! Men än så länge (flera år till) får det duga med plast framför fönstergluggarna.


Här ser man tydligt skillnaden mellan gamla stockar till vänster och nyare stockar till höger. Väggen till vänster var ju den väggen som jag hade velat lämna fram, men som var i för dåligt skick. Stockväggen till höger ska dock lämnas fram.

Skulle vara intressant att veta hur gamla de äldre stockarna verkligen är. Men vi har inte hittat nåt årtal någonstans. De nyare torde vara från 1915-1920 talet då huset byggdes i. Själva huset vet vi ju inte heller när det byggdes, men vi antar att det var på 1890-talet någongång. Har ju hittat gamla tidningar från slutet på 1800-talet på väggarna.

Då man ser mer noggrannt på de gamla stockarna upptäcker man en massa konstiga hål lite här och där, precis som om de har blivit flyttade från nån annan stuga nångång i tiden. Men sånt här kan man ju bara spekulera i, ingen vet ju. Tänk om man kunde resa tillbaka till tiden då huset byggdes, jag tror nog jag skulle trivas med inredningen iallafall. Möjligen skulle ett par stickasockor och en tröja komma väl till användning. Jag tror också man skulle sakna tv, dator och telefon! :)
Kattliv


Här i soffan ligger Whiskas alltid och sover på natten

Bra utsikt då man sitter på tvättmaskinen

Här har visst nån katt varit i farten och spatserat på balkongen (men det var nog Molly)Solig lördag

Idag tycker jag det skulle ha vait en bra dag att fara till Jannes Saloon över isen, men fick ingen med mej så det blev inget :/ Far inte själv. Men inom denna månad SKA jag fara dit om det bara är möjligt för jag har inte varit ut på isen ens 1 gång detta år och det är ovanligt. Tycker så om att vara på isen. Vet inte om jag skulle våga mig ut på älven här, men det är inte så lätt att komma sig över dit heller då det inte gå några skoterspår. Snön ställer ju också till det. Inte så trevligt att försöka ta sig ut på isen då vi har så mycket snö.

Kanske man borde börja med att klä på sig. Sedan får man se vad denna dag har att erbjuda. Borde ta vara på solskenet, men då det inte finns så mycket annat att göra där ute än att gå ut o gå (samma tråkiga väg som vanligt). Var bättre i Smedsby där man kunde välja mellan flera olika vägar att gå. Här är valet: gå mot voitby, gå mot vallvik eller gå in i skogen.

Nu ska jag sluta vara pessimistisk och börja göra nåt!
Spegelskåpet uppsatt!

Ikväll har Johnny och jag äntligen satt upp spegelskåpet i badrummet. Den här gången hade de t.o.m. levererat rätt färg. Jag skulle ju dock inte ha blivit förvånad om skåpet skulle ha varit grönt den här gången, men som tur var det ju inte det! :)Den ena dörren behöver justeras lite och så ska belysningen kopplas i, sedan är det fritt fram att spegla sig så mycket man vill!

Skåpet ska också få likadanna handtag som lavoarskåpet men de har vi inte fått ännu.


Bubbelbadskran

Bubbelbadskranen har kommit! Men ännu har vi inget bubbelbad, men det kommer väl så småningom :)
Dagens fynd

Var till loppis med mamma. Hittade en vit spets-skål samt en t-skjorta.Sedan for jag till stan för att söka efter nya jeans, men kom därifrån med det här:

Glaskupa modell större från IN. Har länge sökt efter en!

En kaffeburk från IN (har en av samma modell som det står knäckebröd på)
SEMESTER! :)

Nu har man semester då 10 dagar framöver! Ska bli sååå SKÖNT! Väntar tills nästa helg då vi far till Tammerfors, får hoppas vi hålls friska tills dess. Vi tog ju det dyrare alternativet då vi bokade hotellrum så att man ska kunna avboka ifall man blir sjuk. Men det har vi ju inte tänkt bli!

Får se nu om jag ska fara till gymmet eller inte idag. Värker i mina båda knän :/ Har väl överansträngt mig på löpmattan. Ska smörja med kylbalsam och se om det blir bättre, men känns nog inte bättre idag än vad det gjorde igår. Har man inte sjukt på ett ställe så har man sjukt på ett annat. Men nog om sjukdomar nu!

Tror jag ska fara en sväng till stan idag, kanske via loppis också :)


2/2

Var ut på en uppfriskande promenad i -20 graders kyla idag. Har också lagat en pizza-paj! Fick tvättat 2 maskiner UTAN problem! :)

Nu är det snart dags för natt 2/2. Sen får jag SEMESTER!!!! :) Men före jobbet ska jag fara på Rasvanpoltto till gymmet, är ungefär som aerobic har bara varit på det nån gång förr så får se hur det går! :)
En vinterdag

!!!!!!!!

Nog kan de vara nå tröga på Skaala! Jussi hade ringt till den finsktalande gubben idag och gubben hade bara ropat och skrikit då det inte gick att komma överens med oss!! Sedan hade en annan svenskspråkig gubbe från Skaala ringt åt Johnny och sagt att hans chef just ringt (den finska gubben alltså) och funderade om vi inte kunde komma överens på nåt sätt.

KAN DET VARA SÅ SVÅRT ATT KOMMA EFTER DÖRRARNA SOM VI INTE SKA HA????

Den svenska gubben sa IGEN att nej de kan ju inte laga sådana dörrar som vi skulle ha!?!? Men varför sa de inte det direkt i Oktober då vi beställde dörrarna då?? Jag blir inte klok på dem!

Nu har vi iaf betalat balkongdörren samt terassdörren. MEN några innerdörrar tänker vi INTE betala för! Möjligtvis kan vi behålla och betala för karmarna bara de hämtar dörrarna.Natt 1/2 och dum tvättmaskin

Då var man hemma efter nattjobb. Är inte så jätte trött, fick sovit ganska bra. Men tror nog jag är desto tröttare imorgon då jag har haft nästa natt.

Usch vad kallt det är idag! Visade -26 på gården då jag kom hem! Tycker nog det börjar räcka med köld nu. Blir bara så dyr elräkning. Ja och på tal om elräkning så var vår liite mindre för januari månad än vad den var för december, ca. 30€ mindre, så alltid något. Får nog fortsätta med att sitta i mörkret, men det blir ju ljusare och ljusare där ute nu så det är ju bra! :) Måste nog säga till Johnny också att det är ju nog onödigt att gatulampan på gården lyser då det är ljust ute, måste nog ändra timern på den.

Ska väl inte göra så där jätte mycket idag. Tvättar en maskin just nu. Får se om det blir till nå. Igår tog ett 30minuters tvättprogram 3 timmar och så blinkade dessutom lampan efteråt vilket betydde att det inte centrifugerat, så då måste jag lägga på det programmet också. Hoppas verkligen att tvättmaskinen inte bråkar idag, vill få tvättat några maskiner. Vi ska ju nog köpa en ny, frontmatad tvättmaskin, men inte riktigt ännu, så hoppas denna håller ännu nån månad.


Tvättmaskinen som bara krånglar!


Facebook

Ååååå, blir då irriterad på Facebook då jag bara loggas ut hela tiden!!! Har i kryssat "håll mig inloggad", men det hjälper inte! Har försökt göra en vänlista, men då jag ska spara så är jag utloggad så nu sket jag i att försöka pånytt för femte gången. Måste vara nåt med den här datorn, loggas inte ut lika lätt på den andra, men det händer nog på den också åtminstone 1 gång per gång man är inne. Suck!

Nån som har samma problem? Varför är det så här?
Klart!

Har nästan städat klart nu. Bara golvet kvar att tvätta. Ska sätta mig ner och äta nåt så länge golvet torkar för det börjar bli HUNGRIGT! Skönt att ha städat klart! Det är inte varje vecka jag tar ut mattorna så nu är de ute och svalkar av sig. Kunde dock inte skaka av dem så bra då jag inte har nånstans att hänga dem.

Nu blir det exklusiv lunch bestående av havregrynsgröt med blåbär samt en tallrik med sallad.


Städdag

Nu är man utvilad, hoppas man orkar jobba 2 nätter nu då :) Men på fredag morgon kl.8 så blir jag ledig 10 dar framöver! :) Som jag har väntat!

Tror det får bli en städdag idag. Diska och dammsuga bör jag göra. Allt damm tycker jag kunde försvinna av sig själv. Ja roskis måste ut också, är 2 fulla påsar här inne nu. Det är ju oftast min eller alltid min uppgift att föra ut roskis, men då latheten tar en hela tiden och det blir så lång väg ut till stora vägen. Men idag ska påsarna ut!

Kändes inte så trevligt att springa över gården i nattlinne och jacka idag, blåste in under nattlinnet :/ Termometaren visade -9,5 grader, men det blåser hårt.

Idag har mamma varit och opererat sin hand, så hoppas allt har gått bra! Men det blir säkert lite knepigt att inte kunna använda höger hand en tid framöver.

Nej nu måste jag nog ta tag i städandet samt klä på mig om jag ska få nåt gjort idag!


Fin som den är?


Måla eller inte måla, det är frågan...inte för att jag har tänkt göra nåt åt den nu, men kanske på sommaren, vad tycker ni? Orginal färg, eller vit?

Visserligen är den fint ådringsmålad, men då är färgen bortskavad på vissa ställen som också syns på bilden. Tror ju nog jag skulle tycka den var ännu finare om den var vit, men tänk om man ångrar sig om nåt år då, inte så lätt att ådringsmåla pånytt då.


Långtråkig dag!

Har inget spännande att berätta. Har jobbat hela dagen 8-16. Kändes som dagen aldrig skulle ta slut. Bemödade mig t.o.m. att byta 3 gardiner, vilket jag vanligtvis inte brukar göra. Gardinbyte är inte precis min grej, men hade inte nåt annat att göra och så störde jag mig faktiskt på de röda gardinerna.

Johnny har varit hemma från jobbet idag för han mådde dåligt imorse. Men nu mår han bra igen! :) Är väl nog tröttheten efter allt byggande som börjar ta ut sin rätt misstänker jag också. Därför är det nog bra att jag bokat hotellweekend i Tammerfors om 2 veckor :)

Nu blir det mat och senare ikväll ska vi till Vera på födelsedagskaffe.


Digibox

Nu kommer både Top Model 15 från tv3 samt Familjen Annorlunda från tv4, tur att man har inspelningsbar digibox så man kan se på alla program man vill se på :) Dock är jag inte helt nöjd med vår digibox som vi köpte i höstas. Vi hade ju tidigare en annan också inspelningsbar digibox, men den gav i princip upp så vi måste köpa en ny. Digiboxen som vi har nu så hakar upp sig ibland så man måste dra ur sladden och lägga i den pånytt för att det ska hända något. Och ibland bandar den inte in ett program fast man har satt det på inbandning (ganska så störande, men händer inte så ofta). Får nu se hur länge den här digiboxen ska hålla. Jag tippar på max 2år!

Nån annan som haft problem med sin digibox?

Äsch nu kom Johnny och störde friden ;) Nu ska vi tydligen se på nåt på datorn...

Blir jobb 8-16 imorgon, bättre än att behöva fara till 7 iaf :)Gårdagen


Molly sitter där nere och funderar vem som inkräktar på hennes vind!


Kapar bort stockbitar för att få dörröppningen tillräckligt stor.


Dörröppning. Förut var det bara en gammal fönsteröppning, så de är inte lätträknade de gånger man slagit huvudet då man har gått där.


Andra dörröppningen. Måste flytta den lite åt höger för att trappan upp till vinden ska få plats. Dessutom måste ju dörröppningen bli lite högre, var väl kanske 1,70-1,80 förut.
Huvudvärk!

Kom just hem från jobbet, äntligen var den här arbetsdagen slut. Nu har man såklart huvudvärk, fick det direkt jag kom hem. Så nu orkar jag inte göra mycket mera ikväll. Blir väl att surfa o se på tv samt att hålla koll på vad kararna gör inne i huset.

Nu ska jag linda in mig i filten, har frusit precis hela dagen så äntligen får man sätta sig ner och ta det lugnt och hoppas man får upp värmen.


8-17

Skulle egentligen ha jobbat 7-15 idag, men blir istället att jobba 8-17. Det blir med andra ord en lång dag! Hinner inte fara till gymmet som jag tänkt, men det får bli en annan dag. Tänker passa på att samåka med Johnny idag, är så sällan jag börjar jobbet 8 så måste passa på att spara lite bensin nu då :)


Dagens projekt

Idag har jag sysselsatt mig med något som de flesta kanske skulle tycka är onödigt, men jag tyckte det var roligt, och fint blev det!


Började med att gå upp på föjsvinden och söka efter ett passligt fönster. Hittade inte riktigt det jag sökte, men det här fick duga!


Tog sedan in fönstret och putsade av det, sedan fick det torka några timmar.


Sedan blev det så här fint! :) Den som inte tycker om "julpynt" året runt behöver inte titta :)


Och just nu ser det ut så här! Skönt att ha lite fint att vila ögonen på i denna byggnadsarbetsplats! Tänkte om man sedan kunde hänga upp fönstret på väggen, det skulle också bli fint, men det får isåfall bli inne i huset senare.

PS. Hjärtat som hänger i mitten på fönstret är egentligen en wc skylt, för det står wc på andra sidan. Men vände bara på hjärtat och vips hade man en fin inredningsdetalj.

 
Stockväggar

Jag har alltid drömt om ett stockhus med stockväggarna framme där inne. Alltså ett gammalt stockhus, inte några nymodigheter! Nu har jag ett stockhus, nu återstår bara att komma överens om vilka stockväggar som ska lämnas fram. På nedrevåningen kunde tyvärr ingen stockvägg lämnas fram eftersom dörrar flyttats hit och dit och det skulle helt enkelt inte ha fungerat att lämna stockväggen synlig. Nu återstår vinden. Vi har kommit överens om att lämna fram 3 väggar, fastän det blir nog lite knepigt på vissa stället hur man ska få det att se snyggt ut.

Brukar sysselsätta mig med att surfa runt på nätet bl.a. på etuovi.com och se på bilder av gamla hus som är till salu samt se på inredningen. Alltid lika intressant!


Blir så avundsjuk då jag ser på bilderna ovan, sådär skulle jag också vilja bo! Men man kan ju inte få allt här i världen! Om jag skulle laga som jag ville så skulle väl huset mest se ut som ett museum, och ett museum kan man väl inte bo i?

De väggar vi kommer att lämna fram kommer vi högst troligen att måla vita. Får se om jag lämnar en vägg omålad. Vi har dock inte möjlighet att lämna fram flera stockväggar i ett och samma rum, utan de väggar vi lämnar fram kommer alla att vara i 3 olika rum.Så här extrem som att ha stockväggar i badrummet är jag dock inte!


Den som funderar över vad jag vill ha till min födelsedag i maj kan ju alltid köpa/snickra ett sånt här loft åt mej! ;) Men det ska vara gjort av gamla stockar! En annan dörr än den på bilden ovan skulle jag vilja ha, men i stort sett ser dröm loftet ut så här. Frågan är bara den...Var skulle jag placera det?


Mitt favorit bidrag

Fick se på Melodifestivalen för mig själv igår, Johnny gick och sova för han ville inte se på nåt sånt tråkigt. Nå lika så bra det så fick jag ha hela soffan för mig själv :)

Bästa bidraget enligt mig igår var nog Danny!

http://www.youtube.com/watch?v=V8x61cYMKos
Väcktes av dörrklockan

Så var det söndag då och helgen börjar vara slut :( Men jag jobbar ju bara till fredag morgon och sen har jag 10 dagar ledigt så det är ju något att se framemot. :)

Vi väcktes idag av att dörrklockan ringde, ja och förstås var det ju ingen utanför, som vanligt. Det har bara hänt nån enstaka gång förut här, men i Smedsby hände det hela tiden att dörrklockan ringde och ingen var utanför dörren. Ganska störande då det i princip ALLTID hände nattetid, men idag var klockan 8.40 så det gjorde inte så mycket.

Vi tror att det är elektiska störningar som gör att dörrklockan ringer av sig själv eftersom den är trådlös. Men man kan ju aldrig vara helt säker, det kan ju också vara nåt spöke som ringer på! ;) Lite otäckt är det ju nog då det ringer på mitt i natten och man funderar om man ska våga gå och se om det är nån bakom dörren eller inte.

Men lika otäckt som det här är det ändå inte.


Bokat!

Har bokat rum på Scandic Tampere City 18-20.2! :) Ska bli skönt att komma bort från byggandet nån dag!
Ny wc dörr!

Idag då jag for till Västervik lite tidigare passade Johnny på och for och köpte en ny wc dörr från Byggmax. Där hade de dörrmodellen vi ska ha och för ett billigt pris. Måste säga att det var nog STOR skillnad mellan dörrarna. ´


Den nya dörren till höger


Den nya dörren! Ser så bra ut!! :)


Den fula dörren från Skaala som de får ta tillbaka!
Brunch på Astor

Nu har vi firat färdigt! Blev en mycket god brunch på Astor. Rekommenderas verkligen! Var lite lyxigare än en vanlig hotellfrukost. Bacon, ägg, kallrökt lax, hela böcklingar, tomat, gurka, paprika, olika sorters bröd, olika sorters flingor, smootie, pannacotta, frukter, maränger m.m. Dessutom fick man steka sina egna våfflor och pressa sin egen apelsinsaft.

Efter brunchen for vi till Västervk och fortsatte att fira, samt äta :)


Grattis mamma!

Idag fyller mamma 70 år! Först ska vi fara på brunch till Astor. Sen på eftermiddagen fortsätter vi firandet hemma i Västervik. Det blir alla vi syskon med familj samt Johnnys föräldrar och Oves föräldrar. Har aldrig varit på brunch förr så får se vad det är för något :)


Köp INTE dörrar från Skaala!

Blir så IRRITERAD! Johnny ringde till Skaala idag igen och frågade hur det blir med dörrarna, kommer de efter dem eller inte. Nu lät det som om de INTE kan ta tillbaka dörrarna utan vi måste betala för dem. De kan inte ta tillbaka dörrar som är specialtillverkade med special mått...ööö...är 80,90 och 100 dörrar special mått? NEJ, de är de inte! Men han fick ett nummer till en annan gubbe, som bara pratade FINSKA. Den här gubben sa att han skulle ringa till föregående gubbe osv. Snart får vi väl ett kravbrev på posten då vi inte har betalat räkningen på nåt på 2000€...!

MEN VI SKA JU INTE HA DÖRRARNA!!!


De skulle ha ringt och meddelat oss och sagt att de inte kunde laga de dörrar vi skulle ha FÖRE de levererade dem!

Snart får man väl lasta in dörrarna i bilen och föra dem till Skaala själv. Rekommenderar verkligen INTE nån att köpa dörrar därifrån! Ja deras fönster skulle jag för allt i världen inte vilja ha heller!

Får nu se vart det här leder och hur länge man får vänta innan man får nån rätsida på problemet.
Ingen lydig kisse

Molly gick in i huset imorse, vägrade att komma ut 10 tiden, så då fick hon lämna inne hela dagen. Vägrade att komma ut 16 tiden. Då gömde hon sig direkt hon såg mig och kröp under golvet så jag inte skulle kunna ta fast henne. Hon betedde sig precis som om hon gjort nåt dumt. Får se nu då om hon gjort sina behov nånstans. Visserligen så kan hon ju ha hållit sig hela dagen. Fick ut henne nu för en stund sedan, 17.30 tiden.

Hon spatserade på brädorna uppe i taket. Jag var rädd hon skulle falla ner så försökte ha henne att hoppa ner i en stol, men hon vägrade. Whiskas satt ovanför Molly och krafsade i springorna som Molly tittade upp genom :)

Nu får hon inte komma in i huset mera idag, för jag vill inte leka kurragömma hela natten!


Några fynd samt inköp

Hittade en jätte fin lampa på loppis igår! Ingen vanlig lampa utan man ska ha ett ljus i den. Stod att den var från Partylite, betalade 15€ så tyckte inte det var så farligt dyrt. Direkt jag såg den så tänkte jag för mej själv DEN DÄR SKA JAG HA! Riktigt min stil, lite sliten och lantlig.

Fyndade också nån annan sak, men den är hemlig tills imorgon! :)

Idag hittade jag också en fin kakburk på Prisma, tyckte inte jag kunde vara utan den.
Dessutom köpte jag äntligen en ny kudde! Dyr var den så får verkligen hoppas att den är bra! Johnny får ha kvar sin äckliga pissgula kudde tills han köper en ny själv. Fick nämligen inte köpa nån om det inte var en exakt likadann som han hade från förr.
Äntligen fredag! :)

Skönt med fredag! Slutade 8 imorse och är ledig till måndag! :) Men har inte sovit mera än 4 timmar inatt så är lite trött. Men har inte hunnit sova nåt sen jag kom hem. Började skotta snö direkt. Var mycket drivor på vägen vår samt på gården. Tur att de plogade stora vägen just, har inte varit med om att det skulle ha varit så drivat som det var idag efter vallvikvägen, inte iår iallfall. Gick nästan inte att möta nån, bara på vissa ställen.


Drivor, men de syns inte så bra på foto


Whiskas sitter uppe på vinden och ser på då jag skottar snö :)

Hittar inte min telefon just nu. Glömde jag den på jobbet? Jag tror det, måste nog fara där via då jag far till gymmet. Om inte annars är den väl i bilen någonstans, men det är lite svårt att ringa till den då man inte har en annan telefon att ringa med :)

Blir inte att träffa Anne ikväll så jag och Linda ska träffas på stan idag istället.
Natt jobb

Blir jobb 17-08 inatt. Men före det tänker jag fara via loppis och se om man gör nåt fynd, ja iallafall kolla läget så man inte missar nåt.

Har fått städat lite här inne idag, renbäddat, diskat, tvättat två maskiner tvätt, så det känns bra. Får se hur "råddigt" det är imorgon då jag kommer hem...! Ja nog "råddar" väl jag också, så inte ska jag skylla på alla andra :)

Borde fara och slänga bort tidningar, konservburkar och glasburkar också. Skulle vara skönt att ha alla möjliga sopsorteringskärl här hemma så man slapp samla på sig en massa skräp.

Ha en bra kväll allihopa!
Boka hotell

Tänkte att vi ska fara till Tammerfors nån dag då jag har semester. Det skulle alltså bli helgen 18-20.2. som vi skulle fara. Funderar om vi ska fara till Rantasipi Eden i Nokia och simma iallafall. Först tänkte jag att vi skulle bo där också, men 173€ var det billigaste rummet jag hittade, och för en natt var det väl dyrt! Nu tänker jag som så att om vi sover på nåt billigare hotell och far till Eden och simmar bara. Jag har ju mina tykybiljetter så jag behöver ju inte just betala nåt för simningen. Johnny är ju studerande! så han slipper oberoende in lite billigare ändå.

Nu är frågan den, ska vi vara 1 natt eller 2?

Scandic Hotell Tampere City bodde vi på senast vi var till Tammerfors, och det var ett bra hotell. Skulle bli 204€ för 2 nätter där. Ganska överkomligt pris. Hittade nog nåt annat hotell med ännu billigare priser, men då ingick inte frukost utan den kostade 15€/pers, alltså 30€ till på priset, så det blir billigare på Scandic iallafall!

Tror nog jag vill vara 2 nätter då man engång far. Vill ju hinna med Ikea och Ideapark också! :) Ja för att inte glömma alla loppis :)


Rantasipi Eden i Nokia


Scandic Tampere City

Måste nog spara bokningen tills imorgon så jag får fundera med Johnny hur vi gör. Dessutom har jag inget kort så jag kan betala bokningen över nätet. Om man ville betala kontant på plats på scandic kostade det nästan 20€ extra, så lika bra att betala över nätet då.
S-bonus

Vi har aldrig gått in på vårt konto för s-bonus, men idag gjorde jag det. Var tydligen i oktober 08 som vi öppnade vårt konto, men man kunde bara se bakåt till mars 09 och se vad vi fått i bonus. Kanske de inte hade bonussystemet på nätet före det? I varje fall så har vi sedan mars 09 fått in något på 600€, så det tycker jag är ganska bra! Pengar som man inte använder till vardag utan bra att ha sedan om man skulle behöva dem, dessutom stiger ju summan desto mera man handlar på s-butiker, så det är ju bra.

Försöker koncentrera mina mat inköp till Prisma, S-market och Sale, men far nog nångång till Citymarket, Piffi och Minimani. Just nu blir det mest S-market i Karperökorsningen, för det går snabbast och är alltid på vägen hem, det är ju ändå billigare än Sale i Kvevlax och har större utbud.

Sitter nu och funderar över om jag ska boka hotell på ett ställe där man får s-bonus eller inte. Får se vad som lönar sig.


Dagens överraskning

Man ska inte lämna sitt apelsinsafts glas obevakat fick jag erfara idag.


Whiskas sörplar i sig med god aptit. Visste inte att hon tyckte om apelsinsaft! Får se nu bara om hon får dålig mage eller nåt liknande!


Tröttsam dag

Har jobbat 7-14.15 idag. Vi hade också personalmöte, vilket var intressant. Fick veta mera om den nya klienten. Får se nu om jag ska vara egenvårdare eller inte, har inte bestämt mig ännu.

Efter jobbet blev det ett gym besök. Skönt att få tvätta mitt smutsiga hår. Väntar så tills man kan duscha här hemma! Är så besvärligt att tvätta håret i en diskho full med disk. Iallafall kl.6 på morgonen då man inte hinner diska före heller.

Känner att man har tagit in så mycket ny info idag så man är helt slut. Irriterad för minsta lilla är man också, vet ej varför, men det har nog varit för mycket nytt idag. Blir en lugn kväll. Oftast då jag har haft morgontur och dessutom orkat vara till gymmet efteråt så är jag så trött så jag inte orkar göra NÅGONTING alls resten av kvällen. Jussi skulle inte heller komma hit ikväll så får se om Johnny tänker göra nåt inne i huset ikväll eller inte. Jag tycker ju nog att han behöver en ledig kväll!


Belysning och pilastrar

Idag har elektikern varit här och kopplat så nu har vi belysning i kvisten samt i badrummet! Jippie! Har väntat länge på att få sätta på de "riktiga" lamporna i taket och inte bara använda arbetsbelysning. Har famlat runt i mörkret länge nog nu, konstigt nog har jag inte fallit, bara fått flera blåmärken innan man varit in i mittersta rummet och kunnat sätta på lampan.

I badrummet har han satt in en dimmer så man får justera om man vill ha mysbelysning då man sitter på wc eller inte :) Häftigt då lampknappen lyser, lättare att hitta den då också.Lysknapp med dimmer i badrummet!


Nu lyser äntligen lamporna i taket!


Skönt att äntligen ha belysning i kvisten så man ser nåt då man kommer in.


"Pilastrarna" som ska hålla ihop stockväggen är fastskruvade.

På vinden satte Johnny och Jussi upp de första pilastrarna, eller stockarna, som ska hålla ihop den sneda stockväggen. En på var sida om dörröppningen samt 2 på motsatta sidan av stockväggen. De skruvas alltså ihop två och två med stockväggen imellan. Samma sak ska göras på den andra mellanväggen på vinden. "Pilastrarna" kommer att synas då skivorna är uppsatta på väggarna, men vi målar väl dem vita så då stör det inte att de syns.Jobbat färdigt

Skönt att vara hemma efter en intensiv kväll! Känns inte lockade att fara till 7 imorgon, men vi ska ha personalmöte och få reda på lite om en ny klient så det blir intressant.

Var faktiskt ut på en 15 minuters sparktur idag före jag for till jobbet, men det var inte så roligt. Skulle nog ha gått bättre att gå. Det var små små sandkorn på vägen som skärde fast under sparken ibland så man kunde inte slappna av och bara låta det fara utan att vara rädd att stritta framåt. Men fick ju motionerat baken lite iaf! För det var där det kändes!

Nu blir det att se på tv och ta det lugnt innan man måste gå och sova, borde inte sitta uppe så länge ikväll, men får se nu hur det blir.


Hemma en sväng

Fick inte ut katterna ur huset i morse så tänkte att jag måste fara hem nu efter föreläsningen. Men då jag kommer in i huset så vill de inte gå ut, de bara såg upp och la sig ner och sova på handduken igen. Så det var ganska onödigt att jag for hem. Nå, jag fick ju äta rester från gårdagens middag, annars skulle jag väl ha varit tvungen att äta nåt i stan.

Blir nog inget gym idag. Har fortfarande jätte sjukt i nacken och axlarna FAST jag strechat. Sjukt i ryggen fick jag också av föreläsningen för de hade så obekväma stolar, men det fick nog om direkt efteråt. Blir nog att ta in en burana innan man far i jobb samt smörja in nacken med kylbalsam.

Kanske man skulle gå ut och gå en sväng...men det är så halt, tycker inte om att gå ut och gå då det är halt. Då spänner man sig bara. Har visserligen en spark, men att sparka är inte bra för mina axlar just idag...Stannar väl nog inne tills man måste i jobb.


Fullspäckad dag

Idag blir det föreläsning på Arbis 9-12. Sen jobb 15-20.15. Kanske lite gym därimellan, får se.

Nu måste jag se om jag får ut kissona ur huset. Annars blir det att lägga in kattlådan i huset så får de vara där inne hela dagen då.


RSS 2.0