I Värnamo

Sitter på en camping i Värnamo och har just ätit frukost. Igår var vi till High Caparral och sköt ner några banditer ;) Stället kan verkligen rekommenderas, Johnny vill nog fara dit pånytt! Regnade en stor del av dagen igår, men då vi var på High Chaparral höll det som tur var upp. Sökte febrilt efter en stuga igår kväll på 3 olika campingplatser, men alla stugor var upptagna, så det blev att tälta. Tur hade vi, för det har inte regnat en enda droppe inatt så det gick ju bra att tälta iallafall.
Nu ska vi fortsätta vår färd mot Skåne och Simrishamn.
Får se när jag kan blogga igen. Hittade ett trådlöst nätverk just så surfar gratis :) Blir så dyrt att surfa från telefonen i Sverige.@ m/s Isabella
Loppis fynd

Fyndade just på loppis i Björneborg.


SEMESTER!!!

Gick tydligen nog att blogga från telefonen :) Bra att veta!

Nu har jag äntligen SEMESTER 5 veckor framöver. Ska bli så skönt! Nu packa det sista och sen köra iväg mot Åbo :)En annan sorts lilljor har också börjat blomma


Testar lite

Är på jobbet,sitter och ser på tv med en klient. Riktigt skönt att man får semester om ungefär 9 timmar! :) Testar lite om det går att blogga från telefonen.


Bitsår och sista natten

Nu borde allt vara gjort som vi skulle göra idag. Molly hade ett bitsår på ryggen, säkert nån frass som varit i farten. Hon fick en spruta antibiotika som skulle verka i 2 veckor. Det enda vi behöver göra är att putsa såret morgon och kväll i en veckas tid. Så tur att vi for och visade upp såret före resan!


Molly är lite trött efter dagens utfärd till Vörå. Där såg hon en häst som hon tyckte man skulle fräsa åt!


Whiskas tycker det är skönt att vara i skuggan i paviljongen nu då det är så varmt väder.

Nu blir det nattjobb 16-07, sen SEMESTER!!!! Som jag har väntat! :)


På bättre humör! :)

Vad glad jag blev! :) Johnny har fixat kameran så det går att fota med den! :) Kan dock inte ta ur minneskortet hela tiden som jag brukar göra. Han har satt nån plast bit och tyngt ner den i hålet där det fattades en bit, nu fungerar kameran som den ska! :) Behöver alltså inte fara och köpa nån ny idag då. Oj vad skönt, så slapp man den stressen då. Hoppas nu bara att biten hålls där nu då. Får se då om jag ska fara till Anttila nån dag sen efter resan och kräva att de tar in kameran på service då en annan butik hade sagt att ett sånt där fel nog borde gå på garantin.

Nu blev mitt humör mycket bättre :)

Ska med Molly till veterinären i Vörå! kl.11. Den vanliga veterinären satt tydligen nu i Vörå, men ingen skillnad vart vi far, bara nån ser på såret. Såg inte så hemskt farligt ut nu, men svullet är det. Bra att kolla upp så det inte är nåt skräp där inne i såret.


Stressig dag

Kom just hem från nattjobbet. Har MYCKET att göra idag. Frågan är bara om vi måste fara med Molly till veterinären också för hon har ett sår som är svullet. Nu är hon sur då jag inte släpper ut henne. Bäst skulle det nog vara om vi far och visar upp såret så slipper vi oroa oss för det på resan.

Måste också hämta Williams sked från stan. Dessutom ska vi fara pånytt till Anttila och klaga på kameran. Tänker köpa en billig kamera. Om de skickar iväg min nuvarande på service så har jag ju ändå ingen kamera att använda. Om jag sedan har två så gör det inte så mycket, har väl förr eller senare sönder den ena.

Men nu PACKA!
Börjat packa

Idag har packandet inför semesterresan börjat. Är så mycket man ska komma ihåg att ta med då man ska tälta. Bokningsbekräftelsen för båtresan har jag printat ut och lagt i väskan så det är alltid en början. Imorgon måste vi hinna packa resten och söka upp saker som vi inte använt på 1 år.

Har varit med ett lass med skräp till Stormossen också, har på ett till lass nu som också ska dit. Tycker det tar aldrig slut, finns skräp överallt!

Ska fara till Gigantti med min gamla gamla kamera och se vad de säger om den, borde vara 2 års garanti, men garantin gick ut för två veckor sedan...Betalar jag 20€ borde jag få en ny, men då garantin just har gått ut så vet man inte...Men annars så köper jag en ny kamera för jag står inte ut längre då jag endast kan fota med telefonen!


Lite fynd från vedalidret, men de fick nog fara till Stormossen.

Blir att jobba natt 16-07, har endast inatt och nästa natt kvar, sen semester!! :)


Bostadsmässa i Kokkola

Dagen har spenderats på bostadsmässan i Kokkola. Var perfekt väder 23 grader och lite blåsigt, alltså inte för varmt som förra året då det var över 30 grader då vi var på bostadsmässan i Kuopio. Fanns nog en del att se, men som väntat var det mesta nog lite för modernt för min smak, men lite idéer fick man nog.

Här är lite bilder på det som jag tyckte var fint (eller fult). Har fotat med telefonen så därför är de inte så bra kvalitet på fotona, men värre kunde det ha varit :). Vill ha en ny kamera nuuuu!Ett fult hus!
'

Mitt favorit hus. Fast finare skulle det ha varit om de satt in "riktiga" fönster med riktiga spröjs.Kakel som ser ut som äkta pärlspont av trä. Skulle ha passat bra i badrummet...

Var en bra dag, men om det var värt 19€, som inträdet var, vet jag inte. Maten var också relativt dyr. Som tur slapp vi betala för parkeringen då vi parkerade på sidan om området, dock fick vi gå 1,5 km, men då sparade vi ju in 10€ som parkeringen skulle ha kostat. Men nog tror jag vi far på nästa års bostadsmässa också, alltid roligt att se andras hem.Till bostadsmässan

Ska snart börja söka oss iväg mot Kokkola och bostadsmässan. Får se om man får några nya idéer eller om allt är för modernt för min smak.
Söndag

Har jobbat 8-16 idag. Fick vara på kalas med två klienter till Kvevlax. Alltid roligt med lite omväxlig i arbetet :). Men har förövrigt kännt mig stressad idag. Har väl haft för mycket program inplanerat de närmaste dagarna, har inte hunnit vara hemma och göra ingenting, så ikväll ska jag göra ingenting, eller iallafall inte så mycket. Konstaterade att jag inte haft en enda ledig kväll på mycket länge! Börjar verkligen vara dags för semester NU!

Är ledig imorgon, får se om det blir Kokkola och bostadsmässan då, men först ska jag ha en ordentlig sovmorgon!


En gammal liten sko som jag glömt bort att vi hittade i vedalidret för länge sen. Den ska nog senare få en plats inne i huset.

Nu ska jag äta en smaskig pizza som jag lagat :)


Trevlig kväll hos Anne

Har haft en trevlig kväll hos Anne ikväll. God tårta hade du bakat! :) Sen fick vi sitta på balkongen och se på åskan som rullade in över stan, fina blixtar såg vi! Synd då jag inte hade nån kamera att fota med.

Imorgon blir det jobb 8-16 sen är det bara en dubbelnatt kvar och sen har jag semester! :)


Auktion i Vörå

Är nu hemkommen från auktionen. Var nog en intressant auktion, var inte så onödigt mycket folk, blev relativt låga priser. Fast lägre priser skulle det ju ha blivit om samlarna inte varit där. Var inte där till slutet men vi for då de bara hade skräp kvar att sälja. Blev mat på ABC i Oravais efteråt.Blev en tvättkommod för 55€. Den ska vara i lilla wc:n på vinden, ska bara lägga på en lavoar och dra lite rör och lägga dit en kran så är det klart.


Ett loft i miniatyr för 10 €. Skulle egentligen vilja ha ett sånt här i verklig storlek, men får väl nöja mig med ett i miniatyr. Med på köpet kom också en låda skräp som innehöll massa porslinsfigurer och nån liten leksak. Gav bort lådan åt ett par små pojkar som kom och frågade om de skulle ha fått köpa en liten bil som också kom med på köpet, men bilen ville Johnny inte sälja. Pojkarna blev glada och jag blev glad att jag slapp bära hem skräpet.


Dagens bästa köp. En fyndlåda med en massa arabia fat plus lite annat för endast 12€!! Var bara blomfatet längst nere till höger som hade en spricka men resten var i perfekt skick! :)


En låda böcker (19st) för ynka 1€! Samt två ljusstakar som kom med vid loftköpet.

Nu blir det att byta kläder och fara till Anne på lite kalas. Hon fyller nämligen imorgon.


Brandalarm och bombattentat

Kom just hem från jobbet, är TRÖTT efter en händelserik kväll. Kl.22 for nämligen brandalarmet igång på jobbet. Det visade brand, men vi hittade ingen brand. Två brandbilar kom dit med blinkande ljus, men de hittade inte heller nån brand, oklart vad som ulöst alarmet, något fel nånstans troligen. Dessutom fick de inte kvitterat så att allt var normalt i brandskåpet utan det lämnade att lysa BRAND där. Ingen aning hur länge det ska lysa så. Finskspråkiga var de flesta av männen om då jag frågade brandchefen eller vad han nu var, om vad vi ska göra om alarmet kommer på igen så skrattade han bara, förstod säkert inte vad jag frågade. Som tur så kom inte alarmet på mera inatt så vi fick sova ostört.

Hemskt det som har hänt i Norge också. Gick in på aftonbladet sent igår kväll och läste om terrorattack i Oslo samt om vansinnesskjutning på ett läger en bit från Oslo. Just nu har åtminstone 80 bekräftats döda på lägret och 7 i bombattentatet. Usch vad hemskt! Snart kan man inte gå trygg någonstans!

Nej nog om eländigheter! Vi ska ju på auktion till Vörå idag. :) Hoppas på en trevlig auktionsdag och tänker utrusta mig med en smörgås och en pall att sitta på. Ja och lite pengar kan ju alltid vara bra att ha med om man skulle råka hitta något man vill ha :).
Smultronplockning

Fanns massor med smultron på vår "äng". Finns tydligen alltmöjligt där. Visste nog att det finns smultron där, men inte att det fanns så där mycket. Lite svårt att plocka dem var det dock då det var så högt gräs, får hoppas jag inte har nån fästing på mej nu då jag gått där i gräset nästan med huvudet före i shorts och t-skjorta. :)

Whiskas ville också vara med och plocka. Hon hittade dock godare saker att smaska på,lite gott gräs.Blev 6 dl smultron. Ganska mycket tycker jag. Frågan är nu den vad jag ska göra med dem...

Förövrigt så lastar vi på ved, (alltså gamla plankor, stockstumpar och annat skräp som vi inte kan elda inne i kakelugnen), på traktorkärran. Har redan fört ett lass till Målarbackan, blir nog nåt lass till. Sedan kan vi först börja bära in den riktiga veden i vedalidret.

Ska arbeta 16-07 inatt, samt 8-16 på söndag, men detta är sista helgen jag arbetar före semestern så det ska väl nog gå bra. 


Bilen fixad, hoppas jag...

Var efter bilen idag. Var som jag trodde. Kondensvatten från AC som läcker in i bilen. Dock var inget rör löst utan det fattas säkert nån liten tätning eller nåt mellan rören, så det droppar i sakta mak vatten in i bilen fastän det mesta av vattnet nog rinner ut. För att kunna sätta dit nånting mellan rören måste man ta upp hela instrumentpanelen och det skulle bli dyrt, så nu är det tätat runtomkring rören istället, samt att han borrade ett lite större hål där vattnet rinner ut under bilen. Får se om detta håller nu då eller om det fortsätter att rinna in vatten. Men vet ju vad det är nu och att det bara är vanligt vatten och inget annat som läcker.

Var en sväng via Omatori sen på vägen hem, men där fanns det bara skräp som vanligt.


Auktion i Petsmo

Blev en långvarig auktion ikväll, 5 ½ timme tog det. Då hade de inte ens sålt alla saker då klockan var 20.30, det lämnade nog en del kvar fast auktionen avslutades. Visserligen regnade det från och till, men det störde inte oss, hade ju regnkläder. Varje gång irriteras man över de som har paraplyn och envisas med att stå längst fram, den här gången fick vi dock inga paraplyn i ögonen.Katten var dock inte till salu :)

Köpte nog lite saker, Johnny också.

Johnny fyndade en jordfräs för 70€, dock är den min ännu för det var jag som betalade den :)


Fyndlåda 1 för 6€. Johnny skulle ha tomteglasen. Dessutom har vi samma sorts glögg-glas (de med änglar på) från förr.


Fyndlåda 2 för 5€. Här var det också tomteglasen vi skulle ha.


Gardiner för 5€. Trodde den vita var ett sängöverkast, tyvärr var det flera hål i den. Men ska nog bli flera dukar av den.


Köpet som jag är mest nöjd med är nog sykorgen för 10€.

Efter auktionen var vi vrålhungriga så då blev det god mat på Tesses kafé. Nu blir det snart ett välbehövt bastubad för att värma upp mina frusna fötter.
Iväg på auktion

Var en stressig jobbdag idag, men nu har det lugnat ner sig. Har haft tre klienter på kaffe och glass hem till oss. Tror nog de var nöjda med dagen, de fick ju hälsa på katterna också. :) Nu sticker vi iväg på auktion till Petsmo, får se om man gör nåt fynd!
Gurkor

Snart kan vi skörda lite gurkor. Har två som snart är färdiga. Ska bli gott med egenhändigt odlade grönsaker.
Onsdag kväll

Har varit på mat till Gunvi o Jussi ikväll också. De hade Sveriges frömand så vi var också till oss och visade hur vi bor.


Var ner till älven bakom banken en sväng. Alltid så fint där.

Molly hade uppvisning då vi hade husvisning. Hon tyckte hon skulle jaga fåglar högt uppe i ett träd.
Är jobb dag imorgon, eller rättare sagt en jobbig dag. Har så mycket tider att passa. Börjar jobba 7, sen ska jag på utfärd med några klienter på dagen, tänker fara till oss på kaffe, dock med taxi. Men före vi far till oss måste jag fara med bilen till verkstan, har tid kl.13. Vet ju inte hur länge det tar att fixa läckan i bilen så det är ett problem. Tänker ta ut lite övertid så får se om jag kan lämna hemma då klienterna far tillbaka med taxi. Är nog enklast så då jag inte vet om jag har nån bil att fara hem från jobbet med. Dessutom vill jag vara på auktion kl.15 i Petsmo. Inte är det lätt då man planerar in mycket på en gång! :)


Stadsbesök och ny klänning

Var till stan på lite ärenden idag. Fick beställt en till sked åt William, ger ju en varje år då han fyller eftersom vi är faddrar åt honom. Trodde ju att jag skulle få vänta nån timme på graveringen, men nej, får hämta den först nästa onsdag. Borde väl ha sagt att jag måste ha den idag eller så skulle jag ha gått till en annan butik, men gjort är gjort. Känns dock lite onödigt att köra till stan bara för att hämta en sked.

Var till Anttila och frågade om kameran också. Där kunde de inte göra något. På garantin gick det inte iallafall. Suck! Gick vidare till en fotobutik, där sa de att jag kunde skicka kameran på service, men bara att skicka dit den kostade 80€ sen skulle de först ge ett kostnadsförslag på vad det kostar att reparera luckan som är sönder. Alltså det var inget alternativ att skicka iväg den på service. Så nu vet jag inte vad jag ska göra, är bara så IRRITERAD då jag ska lyckas laga sönder alla saker hela tiden!!!! Blir väl nog att köpa en ny kamera...

Hittade en kort klänning på Anttila också...Är lite 90-tals känsla över den, men jag tyckte den passade så bra :)
Fåglar i körsbärsträdet

Var på god mat till Gunvi och Jussi ikväll. Jussi och Johnny fick agera räddningspatrull då vi upptäckte att det var flera fåglar instängda och fast i nätet runt körsbärsträdet.Var på en promenad till Mia och Tomi också så mamma fick se hur det går med renoveringen :). Det blir nog bra bara det blir färdigt! :) Samma sak som för oss då, bara de nu blir färdigt nångång :).


Fina pelargoner i fin ställning. Johnny måste nog laga en ställning åt oss också så vi får hänga upp några pelargoner, men det blir nog ett annat år.


Ruttplanering

Har suttit och planerat lite hur vi ska köra runt i Sverige på vår resa. Frågan är den nu, ska vi ta en tripp över till Danmark eller inte. Återstår väl att se. Johnny vill till Legoland, men det blir ett annat år.Snart ska vi på mat till Gunvi o Jussi, mamma o pappa kommer också dit.


Vått i bilen

Tog länge innan jag kom mig hem idag. Jobbade till 9. Sen for jag via en bilverkstad för det är plaskvått på golvet framme i bilen. Har varit det en gång förr också, för 2 år sedan. Om jag inte minns helt fel så är det kondensvatten från AC som rinner in i bilen istället för ut. Men helt säker är jag inte. Fick tid först på torsdag till verkstan så får se då.

Sen blev det en sväng via gymmet. Var nån vecka sedan sist igen. Får se hur sjuk jag är överallt imorgon nu då :). Var sedan och handlade lite.

Nu är jag såååå hungrig så nu blir det ris och broilerstrimlor!Hittade såna här blommor på vår "äng" bakom huset. Vet nån vad dessa heter?Storloppis i Jakobstad

Har haft en trevlig dag i Jakobstad med Mia. Båda fyndade vi lite smått o gott på torget. Var också in via Blossom en sväng. God mat åt vi på Kumars. Blev såklart ett besök till Loppishallen också.


Alltmöjligt fanns tills salu på torget.


Hittade några böcker av en av mina favorit författare.


En Rörstrandbytta fick också komma med hem :) 30€ kostade den.

Nu är det dags att packa väskan för en natts jobb 18-09. Har varit skönt att vara ledig nu nästan 5 dagar, men denna vecka jobbar jag 46,5 timmar. Snart snart får jag min efterlängtade semester, nästa veckas torsdag för att vara exakt.
Mot Jakobstad

Idag blir det en utflykt till Jakobstad och storloppiset som ordnas på torget där. Ska bli kul att se om man gör nåt fynd! :) Lämnar Johnny hemma och tar med Mia istället.


Hoppas det blir lika fint väder idag som igår.


En dag på Lillö


Läste gamla "Gård och torp" och njöt av solen.


Johnny rökte räkor.


Räkorna blev smaskiga!


For på glass till Bernys. Jessica kom också med.


Båten förtöjd vid Bernys. Var lite svårt att slippa ur och i då de har så höga bryggor!


Var och fiskade in i viken, men inget napp.

Efter fisketuren blev det ett dopp. Eller ett lite längre dopp. Simmade till dykanstenen och tillbaka. Varmt vatten, 19 grader.


For ett varv till, till Replotbron för att ta upp båten vid fiskehamnen.


Fint väder var det!


Och så var båten uppe! Får se nu hur länge det tar innan vi får lägga i den igen.


Far till Lillö

Idag blir det en heldag på Lillö. Ska bli skönt att få komma ut med båten. Tycker det bara blåser hela tiden så man har inte kunnat fara ut med den. Får hoppas det inte blåser så mycket idag då så vi kan fara ut en lite längre tur.
¨
Måste också ta upp båten idag för att kunna föra den på reparation IGEN, den här gången betalar vi INTE 400€! Hoppas de får den fixad inóm en vecka för annars blir jag sur. Sen måste vi lägga i den igen då. Suck. Tycker inte om att ta upp och lägga i båten, är alltid så knepigt. Men hoppas det går bra idag då.


Lördag kväll

Var och åt god tårta till Mia idag. Tur att det regnade idag för då kom hennes present till användning.Som tur behövde vi inte sitta i köket och äta tårta, kunde ha blivit lite svårt att hålla balansen :) Fick istället sitta i det fina nyrenoverade vardagsrummet.
Ikväll har vi haft mamma och pappa samt småkusin Elisabeth på besök. Solen kom fram så vi kunde sitta ute. Nu är det filmtime!Den finska sommaren

Idag är det typiskt sommarväder, REGN! Sitter inne och ser på tv, finns inte så mycket annat att göra. Men lite senare ska vi på tårta till Mia som fyllde 30 i torsdags :).


Bowling

Var roligt att vara och bowla igår, det är inte varje dag man är det. Blir ju nog ganska så sällan. Johnny visade sina talanger och vann överlägset, jag kom på tredje plats. Men huvudsaken var ju nog att vi hade roligt, fast nästa gång kanske nog Johnny får lämna hemma ;).Får nog göra om det nån dag! Synd bara då det ska vara så dyrt, 38€/bana/timme på fredag o lördag kvällar. Borde fara nån vardag före kl.16 då kostar det bara 20€.
Kristinestads marknad

Blev en bra marknadsdag. Först kändes det lite kallt, men då solen kom fram blev det genast lite varmare. Bäst var ju nog loppisgatorna, gjorde nog några fynd :). Mamma och pappa kom också dit så vi gick och åt pizza allihopa, god pizza dessutom. (Bilderna är inte de bästa då jag fotat med en gammal kamera)


Mia påväg in i Ulrika Eleonora kyrkan


Fina bodar vid ett museum
Dessa saker köpte jag på maknaden:

Brända mandlar. Såååå goda!


Ett gammalt kappmått. Har länge sökt efter ett sånt. Har bara hittat sådana utan årtal men nu äntligen hittade jag ett förmånligt (35€) med årtal. En liten bit i bottnen är utbytt, men det stör inte mig.


En ljuslykta, kostade bara 4€.

På vägen hem var vi in via Närpes och Lidl, ett loppis samt Halpa Halli, Johnny fyndade billiga kläder. Jag hittade också en huppare för 12.90.

Nu blir det att börja ställa sig iordning för snart blir det bowling!Nytt golv i "verkstan"

Så här fint blev det i "verkstan" efter att vi fört bort en hel del skräp samt satt grus på golvet.Bra vädringshål har vi ju i alla fall nere vid stenfoten. Hoppas inte huset faller ihop då väggen inte vilar på stenfoten utan hänger i luften just på på det stället.

Nu bär det av till Kristinestad på sommarmarknad. Hoppas man gör många fynd! :)


Trevlig teaterkväll

Var på Skäriteatern i Replot ikväll med Linda och såg på "Familjelycka i kläm". Var en mycket bra och underhållande föreställning! Blev lite kallt om fötterna bara.Imorgon bär det av till Kristinestad på marknad. Är ju nästan årets händelse, men bara nästan, bäst är ju nog Juthbacka marknaden! :)


Slänga och spara

Igår förde vi bort ett lass ruttna fönster till Stormossen.Idag har vi fortsatt att tömma "verkstan". Där fanns en del saker som jag ville spara.


Vissa saker fick jag nästan gömma bort så de inte skulle hamna i "kasta" högen. Men jag säger som Johnny brukar säga "Bra ti ha skit ti va utan". Visst kan jag ha användning av rostiga mjölkkannor, iallafall lika mycket som han har av en låda full med rullatorhjul! :)
Väntar på semestern

Då var man hemma igen efter att ha jobbat natt. Känns nog som om jag borde sova nån timme till, men hinner nog inte. 5 timmars sömn får räcka för den här natten. Är ju ledig till måndag kl.18 nu så ska bli skönt!

Sitter och planerar resan lite, tror vi ska fara först till Skåne och sen till Göteborg och inte tvärtom som jag först tänkt, men får se. Skulle vilja besöka antikhallarna i Göteborg då jag nu en gång far dit och om vi far först dit som planerat så har de inte öppet. De har endast öppet vardagar. Väntar så på att få komma iväg, hoppas två veckor går snabbt så jag får semester nångång!

Antikhallarna
"Antikhallarna är Skandinaviens största permanenta antik- och samlarmarknad. Här finns 30 butiker i två våningar med 10.000-tals antikviteter och samlarobjekt som möbler, porslin, mynt, konst och mycket mer".Dags för jobb

Snart är det dags för nattjobb, jobbar 16-07 inatt. Har egentligen inte tid att fara då vi håller på och rensar ur uthuset, men måste man så måste man :) Har målat lite idag också, men vad jag har målat säger jag inte. ;)Ha en bra kväll alla bloggläsare! :)


Jord och söndrig kamera

Kändes kallt ute idag, ingen sommarvärme precis. Idag ska vi lasta på mera skräp på kärran och föra bort. Vi fick just ett lastbilslass med jord som ska jämnas ut också. Ska så ny gräsmatta där ovanpå sedan.Har lyckats laga sönder min kamera nu igen! :/ Har inte gjort nåt speciellt, mittiallt var en bit borta från batteriluckan och nu är den helt död. Fast jag har fulladdad akku så kommer den inte på?! Har för mej att jag tog nåt foto och gick in och där inne såg jag att en bit var borta. Tycker inte den biten skulle ha nån betydelse, nog borde ju kameran komma på iaf. Hade en kamera förr som jag också lyckades laga bort en bit från batteriluckan, men den fungerade nog bara man höll handen på luckan. Suck!! Har dock garanti kvar på kameran och kvittot i behåll, frågan är bara om man får nåt på garantin, de tror väl jag kastat kameran i golvet för den ser ju nog lite skamfilad ut...Den har väl gått sönder då jag haft den i väskan, för tappat den i marken har jag inte!


Alice-dagen

Ikväll har vi firat Alice-dagen hos Gunvi o Jussi. Det är ett årlig händelse där vi firar de som heter Alice i andra namn.  För tillfället är de 3 personer som har Alice som andra namn. Egentligen har Alice namnsdag 14.7, men det är nog sällan som firandet sker precis det datumet, men alltid i mitten på Juli. I år var det exakt 40 år sedan firandet började och de har inte missat ett enda år. Alltid har de firat på något sätt. Vi var 15 personer ikväll, Johnnys morbror med fru samt deras barn med familjer samt "hemfolket".

Tyvärr överraskade regnet så precis då vi skulle börja äta där ute så började det regna, var bara att bära in allt och äta inne då. Efterrätt samt kaffe med dopp kunde dock avnjutas ute på terassen senare. Blev också ett besök till oss också då kusinerna var nyfikna på hur långt vi kommit med renoveringen.Då det var dags att fara hem blev det fint väder.


Tisdag 12.7

Har varit med 3 lass skräp till Stormossen idag. Det mesta av skräpet börjar nu vara borta, men finns säkert nog flera lass till att föra bort bara man börjar gräva överallt. I gäststugan finns ju också mycket skräp kvar.


Har städat upp lite brevid föjsdörren. Skrivbordet som jag ville kasta bort ska tydligen in i snickeriet sedan då vi flyttar in i huset.


Snart får man börja äta egna gurkor!


Liljorna har börjat blomma.


Rödavinbären börjar snart bli färdiga.Beställt!

Såg en intressant annons på i Vasabladet idag, ett vitt fint utemöblemang från Masku för ett billigt pris. For dit och skulle köpa möblemanget, men det var slutsålt för längesedan, alltså för flera veckor sen, och ändå hade de annons på dagens tidning?! Men det var beställningsvara så nästa vecka nångång borde vi få fara dit efter det.

Får se var vi sätter det, kanske på balkongen.
Skräp!

Idag har vi rensat ut mera skräp ur lidret plus från hela uthuset. Nu ser det liiite bättre ut. Men finns fortfarande mycket kvar att föra bort.
Den fina tapeten som fanns i ett av sovrummen


Mycket skräp kvar

Får fortsätta arbetet imorgon, får se hur många lass vi hinner föra bort då.


Gratis mat på Vallonia

Har just varit på gratis mat till Vallonia. Utnyttade mitt presentkort som jag vann på påsklotteriet. Riktigt bra mat hade de. Salladsbuffé, potatis, ris, kokta grönsaker samt broilerfilé i kokospestogrädde. Mätta blev vi också. Johnny saknade efterrätten, men han får väl ta en glass här hemma istället. Sedan var vi in en sväng via Fyndis också, Johnny hittade en Kalle Anka tavla, får se var han ska hänga den då för inne i huset kommer den inte upp! Vi har ju redan ett flertal, men jag tycker inte de passar så bra in i ett gammalt hus, han får nog hänga upp dem i snickeboa sedan.Var också till Stormossen med plasten som vi bar ut ur lidret igår. Nu blir det att lasta på lite mera skräp på kärran.


Jobbat natt

Känner mig lite trött efter att ha jobbat 2 nätter, men helgen har varit lugn så det har nog gått bra. Är ledig till onsdag e.m. nu. Får se vad man hittar på idag. Kanske vi far till Lillö. Bara Johnny skulle stiga upp nån gång så man får fråga vad han har för planer :)


Molly med ett gulligt möss!


Plast och grus

Dagen har spenderats i arbetets tecken. Har tvättat kläder, städat i vedalidret och satt allt plast på bilkärran. Usch vad mycket skräp som samlats i lidret under vintern. Plast från all isolering m.m. Var ganska äckligt att bära ut plasten, vissa delar var riktigt genomblöta fast de legat i lidret flera månader.

Johnny o Jussi arbetar med att ta bort stora stenar från gårdsplan samt jämnar ut gården lite så inte allt vatten samlas på fel ställe, de har också lagt grus runt framsidan av huset.
Då vi var och åt till Gunvi o Jussi idag passade Johnny på att ställa sig brevid en av havtornsbuskarna, han fick nog känna sig kort då busken/trädet har vuxit så mycket.Snart får jag börja söka mig mot jobbet igen, jobbar till 9 imorgon bitti.


Auktion i Yttermark

Var ju på auktion i Yttermark igår. Var nog en helt okej auktion. Blev positivt överrraskad då auktionsutroparen hade en liten mikrofon fastklistrad på kinden, så man hörde bra vad han sa. Han hörde dock lite sämre vad resten av publiken sa då han hade så hårt ljud på mikrofonen. Sedan sänkte de ljudet så då blev det bättre. Jag fick nästan sjukt i öronen före så tror inte jag skulle ha orkat höra på oljudet så mycket längre.Köpte ju ett fint sängöverkast, är så nöjd över mitt köp! :)

Auktion,examenskaffe och nu jobb

Är hemma och svänger. Har varit på auktion, fyndade ett vitt virkat sängöverkast för 17€ (bild kommer imorgon). Fanns MYCKET saker på auktionen, men få möbler, mest verktyg och maskiner men också en hel del textilier samt arabia och glassaker. Auktionen var inte slut då vi for därifrån kl.15. Blev bråttom från auktionen för att hinna på examenskaffe. Tea hade blivit Tradenom så vi var in dit en sväng. Sen var vi efter varsin Kotzone, nu ska jag äta upp den snabbt för att sedan fara till jobbet och jobba 18-09. STRESSIG men rolig dag! :)
Far på auktion igen

Snart bär det av på auktion igen! Ska blir roligt. Är auktion i Yttermark. Får hoppas det är en bra "auktionsgubbe" så det går hastigt frammåt, har inte tid att stå där och slöa. Ska ju på examensfest sedan och till sist till jobbet. Jobbar dubbelnatt nu 2 nätter framöver, bra med lite söndagstillägg! :)


En ros har slagit ut i blombänken!


Skön fredagskväll

Idag hade Johnny hämtat dränerings rör och en massa andra rör och brunnar (vet inte namnet på alla). Blir att gräva ner dessa så småningom.Jag har inte gjort så mycket ikväll, klippt lite gräs bara. Man blev ju svettig fast man bara stod still! Men klagar inte på värmen, tycker om då det är sommar och varmt. Johnny har lagat färdigt trallen på balkongen, nu fattas bara balkong räcket, men det blir en annan sommar. Rosbusken fick sig också en trimmning.Nu sitter vi ute och njuter av värmen med lite läsbart och en flaska vin.Johnny ville låna min hatt och mina solglasögon. Visst passar han bra i hatten?! :)
Varmt!

Oj vad varmt det är idag. Ca. 30 grader! Var på en promenad från jobbet med några klienter och då blev det svettigt! De som satt i rullstol hade ju det bekvämt, man kunde ha bytt om emellanåt tycker jag ;).

Får se vad kvällen har att erbjuda. Ska nog bara vara hemma. Eller så går vi och fiskar. Blir full rulle imorgon då jag först ska på auktion sen examensfest och sen till jobbet till kl.18.

Igår då vi hade varit ut med båten konstaterade vi att den inte laddar mera, alltså man kan inte starta båten med att vrida om nyckeln utan man måste dra i snöret på motorn. Varvmätaren fungerade inte heller. Var alltså igen samma fel som då vi förde båten på reparation. Suck! Det blev ju över 400€ då, och så har de inte fixat felet heller! Första gången vi var ut fungerade det, men nu igen var det samma fel. Så nu måste vi ta upp båten igen (om vi inte kör den till Vasklot, men det tvivlar jag på), och föra den på reparation, men de har tid först om några veckor så tar väl upp den nån dag före.
Far och jobbar lite

Vilket skönt väder det var igår kväll. Satt ute och slipade stolen i flera timmar, men ännu är den inte färdigslipad. Johnny byggde balkongtrall och kissona busade.Nu är det dags att jobba lite. Jobbar 8-16 idag, sen måste jag fara och söka examenspresent.


Några timmar till sjöss

For till Lillö och ut med båten. Blåste nog lite där ute, visade senare 7 m/s vid Replotbron.


Bässörsskatan


Kan man köra under bron eller kan man inte? Vi vågade inte.


Tog sedan iland på den ö vi ofta brukar besöka.
Då vi kom tillbaka till villan tog jag mej ett dopp. Men Johnny vågade sig inte i vattnet!
Far till Lillö

Blev väckta av att mamma ringde imorse, men det gjorde ingenting för det var ändå dags att stiga upp om vi ska komma oss iväg nångång idag. Whiskas var ute till 2 inatt så fick inte sovit mycket före det, därför var vi väl trötta idag.Har nu avnjutit en frukost ute i solskenet och strax ska vi börja söka oss iväg mot Lillö. Hoppas på en dag ute till sjöss!


Loppisrace i Purmo

Blev en intressant kväll i Purmo. Otroligt mycket folk hade sökt sig ut dit, speciellt till Lundagård.
Förutom att se på loppissaker beundrade vi gamla hus, ja iallafall jag gjorde det.

På vägen hem mötte vi några älgar, men som tur var de gjorda av gips!Jag gjorde faktiskt ett fynd också. Köpte en rottingstol för 10 €. Var just och just att jag fick ta med den i bilen, men nu är den hemma!

Balkonggolv

Idag har det varit balkonggolvsbygge på schemat, iallafall för Johnny. Jag har hjälpt till lite emellanåt med att bära upp plankor. Där emellan har jag klippt nästan allt gräs, men nu får det räcka för idag.

Nu sticker vi snart iväg på Loppisrace till Purmo. Ska bli skoj! :)
Besiktat bilen

Har hunnit med mycket hittills idag. Slutade jobbet kl.9. Sen for jag och besiktade bilen, fick vänta en timme, men hade inte så bråttom. Allt var ok, så bilen blev godkänd! Det var ju skönt. Tänkte nog att de hittar nåt stort fel, skulle ha varit typiskt, men hade tur! :) Sen hann jag precis fara på zumba som började kl.11.

Var jättehungrig då jag kom hem, men som tur fanns det rester från igår så behövde bara komplettera med lite sallad. Nu blir det glass med jordgubbar och vispgrädde!


Nu blommar pionerna! Så fina!

Ikväll blir det loppisrunda i Purmo. Får se om vi gör några fynd! :)


Jordgubbar

Var just till stan och handlade. Kom hem med en låda jordgubbar också. Nu gäller det bara att hinna rensa lådan på 45 minuter innan jag måste fara till jobbet. Jobbar nämligen 18-09 inatt.
Dagen i bilder

Hittills idag har vi hunnit med lite av varje.


Johnny har klättrat lite

Han satte upp den här!


Konstaterade att säden växer


Tror jag hittade några morötter då jag rensat bort allt ogräs...men är inte säker.


Var till grannen och såg på hur man klyver ved


Såg huset från en annan vinkel än vanligt


Plockade lite smultron


Mera grus

Idag vaknade vi 7.45 av att en lastbil stod på gården. Vi fick nämligen lite grus (eller fick o fick, det var nog inte gratis) :)Gruset ska bredas ut bl.a. på gården. Sen ska vi få ett gruslass till vägen också.
Nergrävda rör

Kom just hem från jobbet. Dagen gick snabbt! :) Här hemma hade detta hänt idag: Johnny hade grävt ner rör för att leda bort vattnet från gården.

Påsen före och efter

Ska jobba 12-20 idag. Funderade först om jag skulle cykla till jobbet, men nej, jag tror inte det. Tycker inte om att cykla efter riksåttan, har cyklat där 1 gång och då sa jag aldrig mer. Vill inte cykla om det börjar regna heller. Tror nog det är bäst att jag tar bilen.

Lade förresten påsen (som var i en fyndlåda jag köpte på auktionen i torsdags) i klorit och den blev ganska så mycket renare! Några rostfläckar lämnade kvar, men det stör inte.


Före och efter tvätt

Så det blir nog en kudde av den här påsen. Måste bara hitta en långsmal dyna att sätta in i den.


Snabb visit till Lillö

Blev en snabb visit till Lillö. Men hann dricka kaffe, simma och bada bastu. Usch vad det var kallt i vattnet, som tur var det varmt i bastun! Blåste hårt ute till sjöss så det blev ingen båttur, men hoppas på mindre blåst nån dag i veckan.

Imorgon blir det jobb 12-20, så får sova ut iallafall! :)


Jobb och snart till Lillö

Har jobbat 8-16 idag. Johnny har jobbat här hemma med att gräva rännor för dräneringsrör som ska ner i marken från stuprören. Nu blir det mat och sen Lillö.


Gårdagens fångst. Molly måste ju ha nåt att äta då vi varit borta hela dagen, så hon letade reda på sin egen mat, men så fick hon inte helst äta upp fångsten. Jag tror dock att pripplona smakade bättre, men förstås, har ju aldrig smakat nåndera så man vet ju aldrig.


Auktion på Bergö

Blev en heldags utfärd idag igen. Först for vi och såg till auktionen i Österhankmo, men hittade inget av intresse. Fortsatte därför till Bergö där de också hade auktion.
Där fanns det lite alltmöjligt. Skulle ha velat ha ett hörnskåp, men betalar inte vad som helst för att få ett sånt. Hittar nog billigare. Är ju inte i akut behov av ett sånt heller. Köpte faktiskt ingenting på auktionen fast vi var där till slutet. Mamma och pappa var dit en sväng också, mamma köpte två gamla strykjärn. Mia o Tomi köpte en stol samt ett fint drängskåp, blev nog ganska så avundsjuk på skåpet, men skulle inte heller ha betalat så mycket för någonting jag egentligen inte behöver. Ibland är man lite ekonomisk! :) Fanns egentligen ingenting där som jag direkt sa att "det där ska jag ha", så då behöver man ju inte köpa nåt heller om man inte hittar nåt.
Det här skåpet köpte Mia o Tomi. Såååå fint!

Auktionen avslutades 14.30, sen for vi till Mölle och åt. Där fick vi vänta jättelänge på maten. Eller iallfall Tomi fick vänta över 1 timme!! De hade glömt bort hans beställning! Som kompensation fick vi alla fyra bollaglass gratis, så det var ju ganska bra.


Väntar på MAT! Blåste hårt så det blev nästan kallt!

Efter lite mat i magen for Johnny och jag vidare till Påskmark för att hälsa på Johnnys släktingar.
Nu är vi hemma och ska ha en lugn hemmakväll. Blir jobb för mej imorgon bitti, jobbar 8-16. Sen får vi se hurudant väder det är, om vi far till Lillö eller om vi sätter ut båten här i älven.


Trevlig kväll, men ingen minigolf

Var en trevlig kväll med Sofia och Malena (som vanligt). Först var vi till Sofias och såg hur de hade det i nya lägenheten. Sen for vi och åt god mat till Kantarellis. Tyvärr så regnade det sedan så det blev ingen minigolf. For istället tillbaka till Sofias och hade en trevlig pratstund samt planerade inför nästa "träff" då vi ska fara till Malenas villa, ser framemot det! :)


Fin bakgård hade de, bilden tagen från andra våningen.Imorgon blir det tidig väckning. 8.30 ska vi fara iväg på auktion. Får se vilken auktion vi stannar på, det finns ju bara 4 att välja mellan. Men vi börjar med Österhankmo, sen får vi se! :)


Regn men hoppas på sol

Var på Rpv och Body vid gymmet. Har nu städat lite här inne. Väntar på att Malena ska komma hit. Sen far vi till Sofia. Ska bli intressant att se vart de flyttat. Sedan blir det mat någonstans. Ser lite dåligt ut med minigolfen pga regnet och åskan, men hoppas fortfarande på att det blir bättre väder lite senare ikväll.


Häcken som jag klippte ner i höstas växer och växer, bara bra det! :)


Stuprören fungerar som de ska!
Första JULI

Då var det fredag och man är ledig!  Lite avundsuk är jag ju nog på Johnny som har sin sista arbetsdag idag innan semestern börjar, jag får snällt vänta flera veckor till. Fösta juli är det ju också! Juni har nog gått snabbt. Lite synd för man vill ju att sommaren ska vara så länge som möjligt, men bra på det sättet att det närmar sig min semester mer och mer.

Tänker vara flitig idag och fara till gymmet, blir inte så ofta nu över sommaren. Sedan blir det nog en sväng via butiken och sedan hem och städa lite. Ikväll blir det träffis med Malena och Sofia. Får hoppas på uppehållsväder ikväll så vi kan fara och spela minigolf eftersom det regnade förra året just den dagen som vi hade tänkt fara och spela. Så håll tummarna nu!


Tomaterna växer nog, får se hur länge det tar innan de är färdiga.RSS 2.0