Torsdags kväll

Skickade ett mejl till webb-butiken så det ser nog ut som om jag kan beställa iallafall, får se vad frakten skulle kosta, de skulle ta reda på det.

Börjar bli SMÅTT irriterad då vattnet är borta hela tiden. Nu har det varit borta i 2,5 timmar! Jag upptäckte det då jag skulle sätta igång tvättmaskinen och den inte tog något vatten. Var ju inte konstigt att den inte gjorde det då det inte kom något vatten alls ur kran! Så nu får jag vänta med att tvätta tills imorgon, hoppas det inte blir fläckar på kläderna av tvättmedlet som är utsmetat på kläderna inne i maskinen nu då...

All golvvärme är nu dragen! Så snart får vi börja skiva fast golv och väggar på vinden :) Ikväll har Johnny och Jussi byggt vidare på bastun, bl.a en trappa så man kommer upp på bastulavan. Börjar inte vara mycke kvar innan vi kan bada bastu nu :)

Jag har faktiskt bemödat mig med att dammsuga i badrummet, vi tog bort den äckliga paffen som låg på golvet. Jag insisterade på att vi inte skulle lägga dit nån ny paff, blir så svårt att dammsuga då. Efter detta blev jag så trött. Känns ännu som om jag har feber, men jag inbillar väl mig. Kan också vara så att jag bara är trött. Men har frusit och känt mig varm på samma gång ikväll. Hoppas på att känna mig bättre efter en god natts sömn. Är nämligen ledig imorgon :)


Detta har Whiskas sysslat med idag, klättrat och jagat fåglar :)


Gick inte att beställa från Finland! :(

Åhhh! Hittade just relativt billiga lampskärmar (ca.25€/st, samma kostar ca. 50€/st vid Säde) samt lite andra saker jag vill ha, på en svensk webb-butik, hade sparat allt och skulle gå vidare till betalning, då läser jag villkoren: För närvarande levererar vi endast inom Sveriges gränser!!!! Suck! Ibland skulle man vilja bo i Sverige, men bara ibland. Skulle säkert kunna spendera flera veckor där med att besöka alla inredningsbutiker, vill fara dit nu! Men får väl vänta några månader...

 Lampskärm Monogram - vit
 Glasburk med lock - mellan
 Stolfodral offwhite
VILL HA!!!
Varit till loppis

Tog ut lite övertid idag och slutade tidigare. Tänkte först fara till gymmet, men det blev loppis istället. Hittade två tidningar samt salt&pepparkar.

7-15

Jobbar 7-15 idag, ska se om jag kan ta ut nån övertidstimme och sluta lite tidigare. Molly har just fått sin dagliga dos joughurt nu så kanske jag kan fara till jobbet nu då vi alla är mätta och belåtna :)


En sak jag stör mig på...

Visserligen frågade rörgubbarna om stanklåset (eller vad det nu heter) skulle komma brevid tvättmaskinskran, MEN hur skulle jag ha kunnat veta vad det är och hur det ser ut, så svarade bara ja. Just nu ångrar jag att jag sa så...


Jättefint alltså...ELLER SÅ INTE!!Tvättmaskinskranen stör jag mig inte på, den passar bra där. Men den vita fula tratten irriterar mig! Vi trodde ju nog att tvättmaskinen bara skulle kopplas direkt med nån slang till wc-byttan. Johnny funderade först om stanklåset skulle kunna komma bakom tvättmaskinen, men det går inte då tvättmaskinen är 60cm och skåpet som den ska stå i också är 60cm. Vet inte hur det börjar se ut då man dessutom kopplar in tvättmaskinen och torktumlaren till stanklåset. Jag vill inte ha några extra rör/slangar synliga. Då ska de isåfall vara samma färg som röret som går till tvättmaskinskranen.

Är detta snyggt eller vad tycker ni? Är det något jag kan leva med och glömmer bort efter en tid? Just nu stör det mig så enormt mycket då ingenting kan bli som man tänkt sig! Känns som om man borde förstå allt. Kunde inte rörgubbarna har visat att så här börjar det se ut då vi lägger dit stanklåset, vill ni ha det så här? Eller fanns det inget annat alternativ? Sist och slutligen skulle jag ju ha velat haft en skild golvsil till tvättmaskinen, inte att den skulle behöva kopplas till wc-byttan...men det är ju som det är nu...


Mera golvvärme

For till gymmet efter mötet. Sedan handlade jag vid Prisma. Idag hade de t.o.m röktfisk sallad där. Annars brukar jag tycka att deras sallader vid fiskdisken inte är något att hurra över. Men man fick ingen dressing på, det får man både på CM och Piffi.

Rörgubbarna for härifrån redan 14.30. De hade säkert gjort det som de kunde göra idag. Nu är golvvärmen dragen i lilla skrubben samt wc på övrevåningen. Nu återstår ena sovrummet samt stora skrubben. Ikväll måste vi laga klart underlaget där så de får fortsätta dra golvvärmen där imorgon. De hade också kopplat kranen till fatet i bastun. Såg inte ut som om bubbelbadet var färdigt kopplat ännu. Dock satt lappen "Rör ej" kvar på wc-byttan så får väl vänta nån dag till då innan man kan använda den.


Kran med glas handtag


Wc:n samt lilla skrubben på övrevåningenFar på personalmöte

Riktigt vårväder ute, -14,7, usch! Fick inte i motorvärmarkabeln så får starta bilen kall då. Rörgubbarna kom just. Skulle ha hunnit i duschen iallafall, men trodde de skulle komma 7-8 tiden. Men får nyttja duschen på gymmet idag istället. Idag har jag nästan ledig dag, bara personalmöte 9.15-11.15.


Börjar snart bli dags att klippa gräsmattan...eller så inte...SMÄLT BORT NU ALL SNÖ!
Golvvärmedragning på vinden påbörjat

Rörgubbarna hade nog börjat på med golvvärmen på vinden idag. Hittills har de färdigt ena sovrummet samt hallen på övrevåningen. Återstår några rum då. I wc:n hade de nog inte gjort desto mera idag, bara limmat fast wc-stolen. Så nu får vi inte använda den på nån dag!

Börjar nog bli gammal...

Har arbetat med en ny inhoppare idag, som var född 1991! Så man får nog börja känna sig gammal. Iallafall kändes det så då han sa att han var 20. Jag är ju fortfarande kvar vid 17...det går inte riktigt ihop det här. Eller så får man inse att man faktiskt är 26 och snart 27, vart har 10 år tagit vägen egentligen?? Snart närmar man sig 30-års krisen. Ja eller varför måste man ha en kris vid 30? Är väl nog bara att acceptera att man blir äldre, hittills har jag inte träffat nån som skulle slippa undan åldrandet. Kanske man borde komma på något sätt att stoppa åldrandet. Jag skulle iallafall inte ha någonting emot att stanna kvar på 26, åtminståne 10 år till!


Inget gym idag

Blir nog inte att fara till gymmet idag heller. Blir så stressigt. Hade ju tänkt gå in i huset och prata med rörmokarna om tvättmaskinskranen, men de hann fara iväg före jag gick in. Så nu väntar jag på att de ska komma tillbaka. Förhoppningsvis for de bara på lunch, men det är en och en halvtimme sedan nu. Tänkte på samma gång då de var borta passa på och gå på wc, MEN det skulle inte ha gått så bra då de hade flyttat på wc stolen. Enda alternativet skulle ha varit att sätta sig på hålet i golvet, men det gjorde jag inte :) Såg att de börjat koppla bubbelbadet, så nu är det inte länge tills jag får BADA! :)

Köpte lite nya blommor igår, får hoppas dessa håller lite längre.

Tulpaner


Borde fundera på vad jag ska laga för mat nu innan jobbet, blir nog inte något invecklat. Bra, nu kom gubbarna. Ska gå in och prata lite med dem nu då.Rörmokarna här

Rörmokarna kom för en timme sedan, får se nu hur mycket de hinner med idag :) Ska väl nog gå in och se snart vad de sysslar med.

Vattnet var inte borta länge igår, kom tillbaka 20 minuter efter att vi upptäckte att det var borta, men vet ju inte hur länge det varit borta före vi upptäckte det. Undrar vad som var problemet. Men huvudsaken att det kom tillbaka!

Ska jobba 14-20.15 idag. Ska bli intressant att jobba med en ny inhoppare som jag aldrig jobbat med förr, får hoppas det går bra. Tänker fara via gymmet före.
Utan vatten igen!

Nu kommer det inget vatten IGEN! Vad har gått sönder nu då?? Samma sak igen? Fungerade nog för 2,5 timmar sen. Nu då Johnny skulle gå i duschen så kom det inget vatten. Jag som också hade tänkt gå i duschen...men får ta det imorgon istället, orkar inte fara nånstans nå mera idag, Johnny for "hem hem" och duscha.

Får underhålla mig själv med att se på Bachelorette som jag bandat in. Senare blir det att se på Mamma byter bo, ska bli intressant program att se :)


Kvällens projekt


Johnny har isolerat den resterade delen av golvet/taket och här spikar han fast brädor ovanpå.


Här sågar han upp spår i tröskeln så de ska kunna dra golvvärmeslingorna från ett rum till ett annat.


Det blev nämligen bråttom nu då de ska komma och börja dra golvvärmen imorgon. Vi trodde inte de skulle komma på flera veckor ännu. Men BRA att de kommer tidigare än vi trodde! :) Det var ju tur att de spikade sista takpanelen igår kväll, annars skulle vi ha varit tvugna att lägga upp den idag, bara Johnny och jag, och det tror jag inte skulle ha gått lika smidigt. Så ikväll har jag hjälpt till med dammsugning samt att plocka lite skräp på vinden så att allt är i ordning tills imorgon då rörgubbarna kommer.


Konstverk!

Snart får jag bada bubbelbad! :)

Mörk rör var just hit och såg. Imorgon kommer de och börjar dra golvvärmen på vinden. De ska också limma fast wc-byttan, koppla in bubbelbadet, samt lägga in en kran till fatet i bastun och säkert en hel del andra saker också.
SNART får jag bada bubbelbad! Som jag har väntat! :)


Ledig dag

Denna lediga dag blir det att fara till gymmet på LadyBody och Korsetti. Sedan blir det att fara via nån butik.

Lite mera snö har vi fått inatt, men som tur inte så mycket. Är dock drivor efter vägen. Kommer säkert ännu mera snö iår, men hoppas inte det blir några mängder. Väntar med spänning på islossningen. Skulle gärna vilja se den iår. Men med min vanliga tur så jobbar jag säkert iår också.

Nej nu ska jag nog klä på mig så jag får nånting gjort idag!


Den nya badrumsmattan. Än så länge kan man dock bara ha den på golvet då man ska gå i duschen. Annars blir den nog förstörd av alla smutsiga skor.Söndagen

Då har man jobbat färdigt för idag. Som tur gick gick arbetsdagen snabbt! :) Nu ska jag inte göra så mycket mera idag, än att ta det lugnt, se på tv, surfa lite. Är ledig imorgon :)

Inne i huset har de idag fortsatt med bastun där de satt upp lister. Nu är också all takpanel på plats på nedrevåningen! :)


Vattenskålen på plats!


Hålet uppsågat för bastukaminen samt lister runt stenväggen uppsatta.

Jaha, nu blev det visst dags att fara i bastun...nå jå...far väl nog med. Hörde det skulle vara nå mat också så bäst att fara med då :)Jobb idag

Oj vad skönt att få sova ostört inatt! Ja förutom då att Molly låg och kurrade och bredde ut sig så jag fick ligga i mitten av sängen på "skarve", men det gjorde ingenting! :)

Idag blir det jobb 11-19, tycker inte speciellt mycket om att ha hoppartur, men det som är positivt är ju att man får sova lite längre på morgonen än om man måste fara till 7 :) Kanske jag är lite piggare idag då!
Sommartid

Blir en lugn kväll framför tv:n ikväll. Har just ätit en god sallad och nu doftar det nypoppade popcorn. Blir väl att se på nån film, men den filmen ska nog vara bra för annars somnar jag!

För den som ska till jobbet imorgon gäller det att komma ihåg att vrida fram klockan inatt. Kanske lika bra att lägga på väckning imorgonbitti, börjar först 11, men det är ju redan 10 om man ser det i vintertid!
En dag i Seinäjoki

Kom just hem från Seinäjoki. Mässan var som alla andra mässor, men hittade intressanta golv. Den sort jag vill ha kostar ungefär 100€/kvadrat =jättedyrt, men fanns nog andra fina parkett och laminat alternativ. Men jag vill se dem på en stor yta för att kunna säga om jag vill ha golvet eller inte, därför ska vi fara till Vasklot nån dag och se till Novafloor.

Blev mat på ABC även denna gång, men tog hamburgare denna gång, dock var den så "fisin" så nu är jag hungrig igen. Den såg nog större ut på bilden! Sen var vi till en intressant inredningsbutik som de gjorde reklam om på mässan, nämligen Sapira. Rekommenderar att man besöker butiken om man är intresserad av vit och lantlig inredning!


Denna köpte jagSedan blev det besök till ett loppis, men det var bara Johnny som fyndade. Hong Kong måste vi också fara till, köpte bl.a. en badrumsmatta. På hemvägen var jag så trött att jag blundade hela vägen, men kunde inte sova. Känner mig faktiskt liiite piggare nu, men om jag lägger mig ner somnar jag nog direkt. Men inte konstigt, varför skulle man vara pigg då man bara sovit 2,5 timmar inatt...

Nu ska jag gå ut och snöarbeta. Ja, eller se på vad Johnny gör. Tror han håller på och kör bort snön med traktorn...
Far iväg till Seinäjoki

Usch vilken jobbig natt det var, men värre har det varit :) Nu är man hem och vänder en sväng och snart bär det av till Seinäjoki på byggnadsmässa. Får se om man hittar nåt intressant. Kanske det blir nåt loppis besök också, man vet aldrig :) Hoppas på att få sova en stund i bilen på vägen dit så jag blir lite piggare!


Här var det städat!

Har städat hela eftermiddagen. Dammsugit, tvättat golv, dammat, diskat. Skönt att ha det gjort lagom till helgen! :) Nu blir det att förbereda sig för nattjobb.

Ha en bra fredagkväll allihopa! :) Jag kommer att spendera kvällen på jobbet med att bada bastu med kläderna på (nå int riktit men nästan!) ;)


Nytt projekt

Tog ner en hylla som legat på vinden igår. Nu får den lite uppfreshning med hjälp av lite ny färg! :)


Orginal färg,krokarna borttagnaJust nu blir hyllan vit, men det kommer en bild på den sedan då den är färdig! :)


Fredagsplaner

Så var det fredag igen då. Känns som om jag har varit ledig länge. Nå var ju senast i jobb tisdag morgon. Ikväll blir det natt jobb, ska dock först till kl.18, men är till 9 imorgon bitti. Skönt med lite variation. Ibland är man nog avundsjuk på de som får fara först till 21 till nattjobb, men då man tänker efter så måste dessa oftast vaka, så då är man inte lika avundsjuk längre. Vet dock att det kommer att bli en jobbig kväll, men vad är man inte där för, jo för att jobba...hehe...Nej, men hoppas de är snälla med mej iallafall :)

Kändes kallt ute idag, -6 grader visar termometern. Usch vilket väder det var igår kväll. Riktigt vinter oväder. Undrar nog hur hårt det blåste, tur att det inte snöade sålånge. Vill inte ha mera snö!

Såsmåningom ska jag fara iväg på lite jumppa, idag blir det RPV och LadyBody.Så går det till då man bygger bastu

Det tar sig med bastubyggandet. Jag ska iallafall bada bastu i påsk har jag bestämt! Sist och slutligen är det väl inte så mycket kvar (fast det nog är en del), men man kan nog bada bastu bara kaminen är ikopplad och dörren på plats. Gör nog inte så mycket om det saknas en list eller två. Men vi får se hur det framskrider!


Sparade en del pengar på att såga till hörnet själv (sittbrädorna alltså) istället för att köpa en färdig sågad sats för flera hundra.


I mitten kommer vattenfatet (halvfärdigt ännu). Kommer en kran brevid också så man inte måste gå efter vatten och fylla i fatet.


Leker fängelse :)Blir nog bra det här :)Mollys äventyr
Där satt stackars Molly och kom sig inte därifrån. Försökte få henne att komma ut, men hon tänkte bara lämna fast med huvudet mellan springorna. Så Johnny fick komma och böja undan ena järnspjälan så hon kunde ta sig ut. Nu vet vi var vi ska söka om vi inte hittar henne nån dag!


Lidl, Omatori och Tolkki

Var och köpte sätöverdragen till Lidl. Hoppas de passar nu då, men det stod att det var en universal modell så hoppas det då. Var via Omatori också. Var det samma gamla skräpet där, men hittade en liten söt gräddsnäcka för 3,90.


Fin gräddsnäcka

Sen då jag skulle fara hem körde bilen till Tolkki! :) Har inte varit dit på länge så tänkte det skulle vara intressant att se vad de har där. Hittade mycket intressant, men köpte inte lika mycket. Blev bl.a. en snöspade att ha i bilen nu lagom till sommaren :) Sen körde jag hem "på fel sida" av älven, eller rättare sagt på den sidan som vi inte brukar köra på. Det var mycket roligare än att köra den vanliga vägen. Fanns mera gamla fina hus att se på :)Vill ha!
Storkyro gamla kyrka i förbifarten


Godmorgon!

Skönt att få sova lite längre idag. Men väntar nog tills vi fyttar in i huset och får ha wc:n lite närmare. Blev ju nästan helt pigg då jag måste gå över gården imorse, men somnade nog om för det :)

Idag tänker jag fara till Lidl och se om jag kan hitta det jag ska ha. Kanske man far en sväng till Omatori på samma gång man är i närheten. Får se om man orkar släpa fram dammsugaren sedan, är lite lat då det gäller den saken :)
Borttappad list

Gjorde något som jag tänkt göra länge, limmade fast några lister på ett skåp. De lossnade för några år sedan, men aldrig har jag tagit mig tid att limma fast dem. Idag blev det äntligen gjort!Skåpet gjorde jag för säkert för 6-7 år sedan, minns ej när. Nu då jag tog fotot upptäckte jag att det fattas ju ytterligare en list, ner till höger. Var är den då? Inte inne i skåpet där de andra var. Suck! Den kan ju vara precis var som helst, speciellt med tanke på att vi nyligen flyttat och de lossnade före flytten. Blir väl till att göra en ny list...nångång...:) Dessutom tänker jag måla skåpet vitt!

Jag kan ej få för många små skåp, får se hur många jag samlar på mig. Nu för tillfället har jag tre, här är de två andra.

  Bilklädsel

Såg i Lidls reklam idag att de säljer såna här (gå till sida 2). I min gamla bil hade jag röd/svart bilklädsel och de tyckte jag om. Nu är det dock silver/grått som gäller. Jag är ju bra på att smutsa ner i bilen så att ha överdrag över bänkarna skulle ju inte vara helt fel. Priset var inte högt 18€. Visserligen såg jag att det finns liknande på Biltema (och säkert på många andra ställen också), men jag tror inte jag hittar motsvarande till ett billigare pris.

Kanske jag far en sväng via Lidl imorgon? Får se...


Ungefär så här ser de ut, denna är dock från Biltema


Vattnet tillbaka

Bra, nu har vi vatten igen! Kom både kallt och varmt :) Har varit på Zumba till gymmet, sprang också 20 minuter på löpmattan. Tyckte inte jag blev så svettig av zumban så jag måste ju laga mej svettig då så det skulle lönas att gå i duschen :)

Nu sitter jag och äter en GOD rökt lax bit, tur att jag får ha den helt för mej själv. Tänkte äta den imorgon, men var så snål så jag äter den idag istället!


Vattenpumpen sönder

Talade med grannfrun nyss, ingen har något vatten. Vattenpumpen i pumpstationen är sönder. Får hoppas problemet blir löst under dagens lopp. Det går väl ingen större nöd på mej, hade ändå tänkt fara till gymmet och duscha! :)


Var är vattnet????

Borde tydligen inte ha hällt bort allt regnvatten igår, då skulle vi åtminstone ha haft nåt vatten idag...hehe...Nå nej. Nú kommer det nämligen INGET VATTEN ALLS varken i huset eller i föjset. Suck! Skulle vara trevligt om man visste om nån annan också är utan vatten. Vi tycker inte att det kan ha frusit inne i huset. Jag tycker nog det räcker med att vi får vara utan kallvatten i föjset fram till sommaren! Det fungerade hur bra som helst 23.30 tiden igår. Så nu blev det utedasset idag nu då. Tur att vi har ett sånt iallafall :) Hoppas det fixar sig snabbt, jag kan ju varken tvätta, diska eller koka nåt idag annars. Såklart sånt här ska hända då man är ledig.

Dit for den sovmorgonen...


Elektriker och rörmokare

Elektrikern var hit idag och drog de sista kablarna i taket, så nu får de sätta isolering i mellantaket och takpanel på. För att vara på den säkra sidan sa jag åt elektrikern att bastun ska vara färdig till påsk (bara så att han vet att han måste komma och koppla bastukaminen innan dess) :) Ikväll fortsätter arbetet med bastulavan, blir nog bra!

Jag har dock på känn att vi får vänta länge på rörmokaren, inte bra, inte bra. Jussi sa att de var så mycket efter i deras arbete så det kan ta en tid innan de hinner komma hit. Då får vi väl hitta en annan rörmokare då! Det finns ju knappast bara en sån firma i stan! Det är så mycket de måste ha gjort här: golvvärmen på vinden, kranen i bastun, bubbelbadet m.m. 

Jag valde nog fel yrke. Jag borde ha blivit både elektriker och rörmokare! :) (eller med närmare eftertanke borde nog Johnny ha blivit det istället) :)
Smältvatten och arbetslista

Denna dag har ägnats åt att försöka få bort smältvatten från gården samt att försöka börja skriva en arbetslista. Fastän vi har satt ner rör under marken så rinner inte vattnet undan, det är väl fruset nånstans. Så nu samlas det vatten lite här och där som sedan rinner rakt genom uthuset, vilket leder till att det blir halt/lerigt där vi ska ha bilarna. Johnny har inte haft in sin bil under tak på länge eftersom det är så irriterande att dra in spån i bilen. Borde lägga grus eller nåt liknande på marken, spånet fastnar överallt och så drar man in det.


Vattnet rinner inte ner i hålet :(Gummistövlar var det som gällde!Sammanlagt har jag väl öst bort flera hundra liter smältvatten! Stod med spade och hink och öste, sedan gick jag en bit bort och hällde ut vattnet så det skulle få rinna bort från gården. Kändes dock lönlöst eftersom jag inte såg något slut på det hela. Fortfarande är det lika mycket (om inte mera vatten) kvar.


Mitt första försök att knåpa ihop en arbetslista. Tar nog sin tid, har ju aldrig gjort det förut, bara testat lite. Krävs nog säkert en hel del ändringar innan den är helt färdig. Men det är ju sånt här jag tycker om att göra! :)Lite snöarbete i blåsten

GÄSP vad jag är trött ännu, fast jag har varit ute i blåsten en timme och skottat bort snö från en hög med brädor. Man nästan ser hur fort snön smälter där ute nu, hoppas det fortsätter i den här takten, men jag tvivlar. Det börjar väl snöa ännu idag, eller inatt. De har ju lovat över -10 grader på natten nån natt framöver, men inatt har det varit plusgrader hela natten.


HALT!


Några brädor kikar fram under snön och ena uthusdörren far upp hela tiden då det blåser så hårt.


Håller på och gräver runt brädhögen

Nu är jag såå hungrig så jag måste börja laga nåt att äta, huvudvärk har jag också...
Jobbat färdigt för idag

Hemma igen då. Var en tung kväll men lugn natt på jobbet. Skönt att vara hemma i lugn och ro nu, ingen som tjatar eller ropar :)

Är ledig till fredag kl.18 nu så får se vad man ska hitta på. Ska väl gräva fram nå brädor idag då det är på plus där ute. HALT är det idag! Åtminstone på gården och på vissa ställen på vägen där inte snön smält. Undrar hur hårt det blåser, hårt iallfall!

Nu blir det att vila en stund och se på tv.
Demensen slog till igen :)

Glömde jumppa påsen hemma idag! Då jag kom till gymmets parkering kom jag på att jag tog ju inte jumppa påsen med mej. Men som tur var hade jag klätt om mig färdigt, fattades dock jumppa skor och drickaflaska. Så det blev nya skor från CM för 12€ samt en låneflaska från gymmet! Var roskispåsens fel att jag glömde jumppa påsen, har väl inte 3 händer heller. Men roskispåsen fick jag utfört samt städat lite skräp ur bilen :)

Snart blir det att jobba natt då, men först kolla lite film :)
Ny vecka

Så var det måndag igen då! Men det blir en ganska lugn arbetsvecka. Har 16-07 natt inatt. Sedan ledig tills fredag då jag har 18-09 natt, sen har jag 11-19 på söndag. Så man ska inte klaga. Idag tänkte jag vara lite oekonomisk och köra fram och tillbaka. Tänker nämligen fara på jumppa kl.11, sedan handla lite och sedan hem igen. För att sedan köra till Smedsby tillbaka då jag ska till jobbet till kl.16.

Hoppas att elektrikern kommer ut nån av de närmaste dagarna nu så de får laga färdigt mellantaket före de kommer och börjar dra golvvärmen på vinden. Men man vet ju inte när rörmokarna behagar komma hit, de kommer då de har tid har de sagt...men när denna tid är vet vi inte...

Johnny ska fara efter material till bastulavan idag så nu får de börja spika ihop den. Sedan är det inte mycket kvar då det gäller bastubyggandet. Sedan är det bara för elektrikern att koppla in kaminen och så måste väl nån rörmokare koppla in kranen till fatet vi ska ha i mitten, men sen borde det vara färdigt! :) Ja och så ska man väl olja in alltihopa också...


Snart har snön smält så pass mycket att man kan gå runt huset :)


Söndag 20.3 i bilder


Jag var inte lika lätt som dessa djur som graciöst trippat fram över snön. Då jag skulle gå upp till skogs så gick snön ovanför knäna så jag vände efter enbart några steg


Satt lite över en timme ute i solen och läste en spännande bok, så skönt och avkopplande!
Snart,snart är bastun färdig. Vi inviger den senast till PÅSK, och det är ett löfte!Lillö idag

Var till Lillö en sväng med mamma och pappa idag. Där var fint väder men blåste hårt. 0 grader i skuggan och 10 i solen.

Igår kvällRonja poserarWilliam och Johnny lekte bra ihop :)


Lastbilen som Johnny gjorde 2008 åt WilliamInga planer...

Har inga planer för idag. Jussi kom just hit så nu börjar dagens arbete inne i huset. Finns dock inget för mej att göra där inne. Vill ta ner ett skåp från vinden, men har tjatat om att nån (läs Johnny) ska hjälpa mig att ta ner det hela vintern, så får väl troligen inte ner det idag heller. Får se vad man hittar på idag...
Födelsedagskaffe

Har varit på födelsedagskaffe till Ullis ikväll. Ätit god pizza och god tårta så man blev proppmätt! Johnny fick agera "lektant" :) Han byggde konstiga lastbilar med William. Katten Ronja var också i farten, hon tyckte det var synd att Molly inte kom och hälsade på :) Glömde förstås kameran där (den låg tydligen på golvet bland alla leksaker) så nu kan jag inte ladda upp några foton, får bli en annan dag.


Dagens utflykt

Var med Mia på en liten utflykt idag. Det blev Quriosa i Jungsund, Säde, Eva & Adam samt Prisma och Mäckis :)
Denna köpte jag vid Quriosa. Ska lägga en blomma i den :)


Nu måste jag tydligen fara till K-rauta efter nitar. Men denna gång tar jag Johnnys bil! :)Säng

För tillfället har vi min systers gamla säng som de inte längre ville ha då de köpte en ny. Då vi flyttar in i huset åker den nog i roskis. Istället skulle jag vilja ha en sån här från Ellos:
Ledig lördag :)

Vaknade redan 7 imorse och var klarvaken. Brevid mej låg en kurrande Molly, och ja förstås Johnny också :) Men Molly var nog lite gulligare då hon låg där och kurrade :) Hon sover nästan varenda natt brevid min kudde. Steg dock inte upp kl.7 drog ut det till 8.15. Måste vara ljuset där ute som gör att jag vaknar så tidigt, i går vaknade jag kl.5 och var klarvaken även då.

Idag ska jag och Mia fara till butiken Quriosa i Jungsund :) Var min idé för jag har inte varit dit förut, dessutom har de bara öppet lördagar och tisdagar. Ska också köpa en födelsedagspresent åt Ulli för hon fyllde den 16nde, och vi ska dit på kaffe ikväll. Tyvärr missar vi klimpsoppan vid Johnnys föräldrar ikväll...ja eller tyvärr och tyvärr...jag äter ju egentligen inte klimpsoppa!Favoritsysselsättning

En av Whiskas favoritsysselsättningar är nog att klättra i träd :)

Ingen vilokväll

Blev ingen vilokväll ikväll heller. Det ska nog tydligen jobbas inne i huset ikväll också. Jag tycker nog att de borde ha 1 ledig dag/kväll i veckan. Jag blir också stressad över att inte få sitta helt i lugn och ro och inte behöva bry mej i nån annan. Nu skulle jag ha behövt gå in i huset och hålla dem sällskap då de dricker kaffe. Nej tack! Nu sitter jag så bra här på min stol framför datorn för mej själv. Vill inte ha frömand idag. Känner mig trött efter 5 dagars arbete nu, så ikväll vill jag bara vara ifred. Bara klockan skulle bli 21-22 nu så man får lugn och ro och får sätta sig ner BARA vi två och se på nån bra film! :) Bara huset kunde bli färdigt snart...

(nu ska jag sluta klaga och spela ett spel)Dagens uthus fynd

Har i flera veckors tid försökt komma in i "verkstaden" (som vi kallar ett av uthus "rummen"), men först ikväll kom jag in dit. Tog järnstången och hackade is som var framför dörren, och till sist gick det att ta upp dörren så pass mycket att man kunde klämma sig in dit. Där gör man alltid nya fynd, som idag.


Fönsterprojekt 1


Fönsterprojekt 2En sak som man barkar träd med??? Gröper ur tunnor??? Eller vad är det?


Ett 1 liters mått präglat 1959
Äntligen helg! :)

Då var det HELG! Så skönt! Ska först till natten på måndag :) Nu har man avnjutit en tortilla och nu till efterrätt en glass. Blir en lugn och avkopplande kväll. Inget arbetsfolk kommer hit :) Känns så skönt att få vara helt för oss själva en kväll, eftersom de kvällarna är sällsynta!


Igår


8-16

Jobbar 8-16 idag. Hur ska jag orka enda till 16? Var så skönt att sluta 13.30 igår, då hann jag göra så mycket innan jag for hem :) Men har ju något att se framemot, nämligen LEDIG HELG igen! :)


Bastukamin

Johnny var och köpte bastukaminen idag. Just nu håller de på och drar nån sladd som ska gå till kaminen. Återstår dock att köpa bastustenar, de ingick ju inte i köpet.


Kaminen inne i förpackningen


Så här ser den ut. Den blir inbyggd i bastulavan. Whiskas inspekterar :)


Nu är stenväggen färdig!Nytt
Nya blommor :)
Jobb och gym

Har jobbat 7-13.30 idag. For sedan direkt till gymmet efter jobbet. Ulli var också där så vi "gymmade" tillsammans. Kändes dock i benen idag. Var ju på Rasvanpoltto spinning igår. Hu hu, var nog tillräckligt tungt! Jag sa då det började, få se om jag överlever, men nog gjorde jag det! :)Har testat på vanlig spinning förr, men sa att jag gör aldrig om det. Gick över mina förväntningar! Tänkte inte ens svimma! Så kändes det sist jag var på spinning. Idag blev det dock bara vanliga gymmet då det inte gick nån jumppa timme just då.

Nu blir det MAT! Franskisar och korv :)


Badrumsskåp

Var till Puustelli idag och planerade våra badrumsskåp. Det blir ju inte så många skåp, men nån förvaring ska vi ju nog ha! Vi vill ha likadanna skåpluckor som i köket så vi hade ju inget alternativ än att fara och beställa från Puustelli då. Har inte jämfört och sett vad det skulle ha kostat att köpa någon annanstans ifrån, men vi visste ju vad vi ville ha. Kan dock tycka att priset var lite i överkanten, men då har vi ju inte de billigaste skåpluckorna heller. Men vi har inte de dyraste heller då de inte är äkta trä.


Ungefär så här blir det. Wc-byttan kommer precis brevid tvättmaskinen till höger. Jag vill dock inte ha ett hål där under skåpet, får se om man kan sätta nån skiva dit. Badrumsplaneraren sa att det måste vara öppet under, men man kan ju lägga en skiva dit som man lätt kan ta bort om så behövs...Får se hur det ser ut sen på plats...


Det ska också komma tre stycken skåp uppe i taket där man kommer in i badrummet. Eftersom det är en trång passage så ryms det inga skåp under om man ska kunna gå in i badrummet. Skåpen blir 33cm djupa, inte 60cm som de vid tvättmaskinen.Hur det blev med hårfärgen


Före


Efter

Lite skillnad blev det nog, men inte så mycket. Lite "guldigare" blev det väl. Är nog helt nöjd. Fast jag borde fara och klippa håret...när var jag senast??? I November eller December? Mitt hår är så slitet, fast blir väl inte bättre av att jag färgar det hela tiden heller...

Nån som har något tips på hur man på bästa sätt sköter om sitt hår? Shampoo som är bra eller liknande?Krockat med en roskis!

Jag lyckas då med allt! Borde tydligen inte ha farit och tankat bilen idag, fast visserligen lyste bensinlampan så det var väl ett måste. For till Abc vid Prisma, där hade de tydligen ändrat om så den automaten jag brukar tanka vid fanns inte längre, så fick köra runt, hamnade på fel sida med bilen så måste backa lite och så sneddade jag för tvärt och krockade med en ROSKIS!! Den var av metall. Skulle dock ha varit skonsammare för bilen om den varit av plast! SUCK!


Färgen är krackelerad och lite skråmor blev det! Suck!

Först var det också gul färg av roskisen utsmetat, men efter att jag torkat med aceton ser det ut så här. Liite bättre.


Syns inte så mycket då man inte ser på nära håll. Måste vaxa stället jag torkat med aceton nu så det inte blir en fläck där. Blev inga bucklor iallafall vad jag kan se.
Får se hur det blir...
Stenvägg

Igår kväll påbörjades stenväggen i bastun. Det blir nog bra fastän vi tog en billigare variant av sten :) Framför stenväggen kommer sedan bastukaminen.


Katastrofen i Japan

Hemma från nattjobb nu då. Var en lugn natt! :) Sitter och ser på Nyhetsmorgon nu om katastrofen i Japan där de talar om jordbävningen samt tsunamin som skedde i fredags samt bränderna och explosionerna vid kärnkraftverken. Usch så hemskt! Ser på bilder där hela byar har försvunnit. Men mest skrämmande är nog strålningen. Blir det en ny Tjernobyl som påverkar oss här i Finland också? Ingen vet nåt ännu, bara att vänta och se. Jag skulle iallfall inte vilja vara i Japan just nu.


(bild Sverigesradio.se)


(bild ystadsallehanda.se)


Påväg att bli förkyld?

Har städat klart, så skönt! Frågan är nu bara den om jag alls ska fara till gymmet för jag känner att jag håller på att bli förkyld. Nu rinner det från näsan hela tiden, så kanske lika bra att inte fara...fryser gör jag också. Äsch då jag som hade ställt in mig på att fara! :/ Får hoppas det känns bättre imorgon. Blir väl nog att se på tv tills jag ska på jobb, orkar inte göra nåt annat nu om jag ska orka jobba inatt.


Måste köpa nya blommor nån dag för nu ser det ut så här...Städdag

Tror det får bli en städdag idag. Vi hade föresten besök igår kväll av byggnadsplaneraren och en annan man. Kändes som om vi borde ha haft lite mer städat, men som sagt vi bor ju på en byggnadsarbetsplats! Så då får det ju se lite stökigt ut. Men idag ska jag nog städa. Har diskat, plockat upp lite och satt igång tvättmaskinen. Nu gäller det bara att ta fram dammsugaren.

Hade sjukt i halsen imorse då jag vaknade, får hoppas man inte är påväg att bli sjuk. Men just nu känns det inget. Ska nog fara till gymmet idag före jobbet fastän det inte går nån jumppatimme just då, får väl jumppa lite för mej själv då :)


Drivor

Mittiallt började det blåsa jättehårt idag. Då jag var ut och gick med en klient så blåste det nästan ingenting, men sedan rev det till och började blåsa hårt. Syndes bra på vår väg då vi kom hem, det var ganska stora drivor, på gården var det också drivor. Tur att vi har en traktor :)

Ljusstake

Usch, har våta fötter. Var tydligen inte så bra att gå i snön med mina vår skor! :) Men sockorna torkar väl nu då vi har golvvärme :)

Efter jobbet for vi och såg på stenplattor som ska komma upp på väggen bakom bastukaminen. Var via K-Rauta och Starkki, men blev till sist köp vid K-Rauta. Ja och så hann jag vara till loppis också. Blev en till ljusstake för 2€! :)

Nu är jag hungrig så nu blir det MAT! Gymmet får jag ta imorgon!
7-15

Jobbar 7-15 idag. Sen ska vi väl vara och se på nå stenar som vi ska ha på en del av väggen i bastun. Får se sedan om jag därefter far till gymmet.

Bara mera snö kommer det ner. Nu får det nog börja räcka!

Hoppas ni alla får en bra dag! :)


Dagens renoverings uppdatering

Nu är takpanelen uppe i halva delen av mittersta rummet där nere. Hoppas elektikern kommer nån kväll i veckan och drar kablar i den resterande delen så de får lägga upp panelen där också. Ovanifrån har de nu också isolerat samt satt brädor ovanpå. Om nån vecka kan de säkert lägga in golvvärmen! Bara golvet kommer på så kan vi sedan börja lägga skivor på väggarna där uppe också :)


Takpanelen upp i halva rummet


Den här halvan är kvar


Här har de isolerat golvet samt satt brädor ovanpåBara NÅGRA kablar som ska dras i mellantaketBra låt!!

En av mina favoritlåtar just nu är nog Jennifer Lopez nya. Tack Lene för tipset! :)Lägg på högsta volym nu och lyssna på den här låten som är JÄTTEBRA! :) Blir att ladda USB minnet nu med all bra musik så man har nåt att "plåga" den nya bilstereon med!


Underbart väder

Var så skönt väder på Lillö så man skulle ha kunnat vara där länge! Jag försökte skotta uppe en stig till bastu-terassen, men det var så hård snö ovanpå så det tog så länge. Gick dock ganska bra att gå ovanpå snödrivorna också, fastän jag sjönk ner med ena benet ganska djupt :)


Till Lillö snart

Som sagt så var det ju Eric Saade som vann Sveriges melodifestival. För en gångs skull så vann en bra låt! Har dock ingen aning om vem som representerar Finland i melodifestivalen i år, troligen inte nån som jag vill lyssna på.

Skönt att det fina vädret fortsätter. Snart kommer mamma och pappa efter mej och så far vi en sväng till Lillö :)


Också bra

Trots att Dannys låt är bra så tror jag att Eric Saade vinner, får se snart! Linda Bengtzing var inte dålig hon heller...
Lördag kväll

Har som bäst in en egenhändigt lagad pizza i ugnen. Måste nog säga att hembakad pizza är bäst! Måste dock fara via butiken först för vi hade ingen skinka, och det blir ingen Capricosa utan skinka! Åh, är så hungrig nu, hoppas pizzan är färdig snart!

Fick uppbränt en hel del skräp idag. Men måste medge att vi kanske inte var så miljövänliga med tanke på vad vi eldade...men vi blev ju av med skräpet iallafall och det var ju huvudsaken!

Resten av kvällen blir det tv-tittande. Väntar på Melodifestivalen. Vilken är din favorit? Jag hoppas Danny vinner för hans låt var mest i min smak :) Ja och så är han ju inte så tokig att titta på heller :) Hehe...
Dagen i bilder


Lägger takpanel i mittersta rummet där nere

Lördag

Basic Element igår var nog riktigt bra! Irriterande bara då man inte visste vilken tid de skulle börja spela. Sist och slutligen blev det nog en helt okej kväll :) Är bara lite trött idag, men man får ju gå sova tidigt ikväll istället.

Elektrikern kom hit kl.9 så då var det bara att stiga upp. Får se nu vad vi får gjort idag. De ska iallafall snart fara efter mera byggnadsmaterial.

Fint väder är det idag, är väl bäst att passa på och njuta så länge det varar! :)


Basic Element!

Snart blir det att fara iväg till Mia och sen så småningom vidare mot stan och BASIC ELEMENT på Fontana!! :) Äntligen har de nå bra artister i stan. Får se om det blir mycket folk eller inte. Ingen skillnad för mej bara de spelar gamla låtar också för det är ju de från mitten på 90-talet som är bäst!

Men nu får det nog SLUTA SNÖA! Vill inte skotta snö hela helgen!

Hoppas alla andra får en trevlig kväll, vi ska åtminstone försöka att ha det :)


Den här låten är också bra fast den är från 1999 :)Ny bilstereo!

Idag har jag jobbat från 7 imorse. Skulle egentligen ha slutat kl.15 men tog ut en övertidstimme och slutade kl.14 istället. Var en sväng vi Halpa-Halli och såg på ett sängöverkast, men tyckte inte det såg så fint ut, så det fick stanna kvar i butiken. Sedan for jag till Gigantti och köpte en ny stereo till bilen. Johnnys var nog sönder så det blev inget med den. Visserligen skulle jag bra ha kunnat satt in orginal stereon och farit till en verkstad så de skulle ha fått slå in koden, MEN nu var jag så inställd på att få en Mp3 spelare så måste köpa en då, men den kostade bara 99 så det var inte så farligt. Dessutom så har den USB uttag :)
Skulle vilja ha, men kanske inte behöver

Det finns många sådana saker just nu som jag vill ha, men då jag väl står framför dem i butiken tänker, nej men inte behöver jag det där egentligen. Vissa saker glömmer man sedan bort att man stått och dreglat framför, medan andra stannar kvar i ens minne och som man drömmer om att nån dag köpa, FAST man egentligen inte behöver dem. MEN det finns ju något som heter inredning och då man tänker på allt som har med inredning att göra, så behöver man ju faktiskt inte det mesta. Jovisst man behöver vissa möbler osv. men vem behöver egentligen en tavla, en fin lampa som dekoration, en till bordsduk, nya blommor, kuddar, ljuslyktor m.m. Jag tror dessa saker köper man kanske för att man ska trivas med sitt hem, man vill ha något vackert att se på som medicin för själen.

Just nu vill jag ha:

Klassisk räfflad kakburk av glas i lantlig stil med vacumlock
Klassisk räfflad kakburk av glas i lantlig stil med vacumlock
Klassisk räfflad kakburk av glas i lantlig stil med vacumlock
Flera glasburkar med lock finns här


Tallriksställning härifrån eller nån liknande nån annastans ifrån


Päiväpeite Kalmar - valkoinen
Ett vitt sängöverkast. Men det får inte se ut hursomhelst. Har ännu inte hittat nåt någonstans.

Plus en hel massa andra onödiga saker! Just nu skulle jag vilja ha alla möjliga vitrinskåp och garderober som är lantliga och vita. Bara man hade lite mera tid skulle man snickra själv. Men, jag tror dock tålamodet skulle ta slut ganska snabbt! Är nog lättare att köpa det man vill ha. Borde dock ha en tjockare plånbok! :)

PS. Hittade ett likadannt soffbord som jag vill ha som kostar 444€ här, MEN 243€ i Göteborg! För exakt samma bord!! Får väl ta en tripp till Göteborg då...men det blir ju först i Augusti...ABC och bilstereo

Då var man hemma efter en dag på ABC då. Tyckte dagen gick snabbt fastän förmiddagen gick lite trögt framåt. Var dålig luft och varmt i rummet vi satt i, men då vi vädrat flera gånger blev det lite bättre. Får se nu om jag får lära mig att börja skriva arbetslistor. Har ju nog prövat på det förr då jag var på praktik och tyckte det var roligt. Tycker ju om "pappersarbete" fastän detta nog ska ske på dator, men först måste jag nog träna lite att skriva dem för hand. Minns nog inte riktigt alla regler, men man lär väl sig.

Det lyckades inte att lägga in Johnnys gamla bilstereo i min bil idag heller. Igår for säkringen till displayen i bilen då han försökte koppla lite. Ser nu ut som om det är något fel på själva stereon. Så jag får väl vara utan stereo i bilen ett tag till då. Vill nog ha mp3 spelare, sätter INTE in orginal stereon igen (den får jag ju ändå inte på om jag inte far till nån verkstad och slår in nån kod).


Orginal stereon. Nej nej, det ska nog vara mp3 så man slipper bränna nya skivor hela tiden. Dessutom rymms det betydligt fler låtar på en mp3 skiva än på en vanlig cd.

Ska tjata lite på att Johnny lägger in min bas i bilen också. Så jag får känna mig som 18 pånytt! :) Ska det vara bra ljud i bilen så SKA det vara. Hoppas nu den fungerar och att den inte blev vattenskadad då jag hade den i gamla bilen. Min förstärkare var ju helt rostig så den var ju bara att slänga, men som tur har ju Johnny en förstärkare som bara ligger och skräpar. Vad skulle inte vara bättre än att jag skulle använda den då?! :)


Planeringsdag

Idag blir det att spendera hela dagen på ABC, 9-16. Vi ska ha planeringsdag från jobbet. Iår kom vi inte på nåt annat ställe att ha mötet på så det fick bli ABC. Visserligen är stället inget att klaga på, man har ju mat och kaffe i närheten så man behöver inte springa runt och söka det. Dessutom får man ju S-bonus på allt man köper :)

Men usch vilket väder det var igår kväll. Blää för snö! Har skottat lite av gården, men resten fick vara för snön var så tung. Nu blir det alltså ABC, får se om vi blir någo klockare idag då :)


Stjärnhimmel

Nästan hela stjärnhimlen är uppe i bastun :)
Ser ni vad det föreställer? Det är dock inte helt färdigt ännu...Nu var det bara en ficklampa uppe på vinden som gjorde så att stjärnhimlen lyste :)


Zumbat lite

Fick uträttat det vi skulle idag. Nu har vi förhoppningsvis försäkringarna i skick. Var också efter glashyllorna till Puustelli samt bokade in en tid då vi ska dit och planera lite badrumsskåp.

Sen blev det Kotipizza och en Kotzone, lika smaskigt som vanligt :) Det var dock ingen bra idé att fara direkt till gymmet efteråt. Maten tänkte nästan komma upp, men bara nästan. Blev dock 20minuter på springmattan samt Zumba Toning. Steppen fick vara för den här gången. Var helt slut ändå.

Nu är man hemma och passade just på att ta en dusch medan arbetskararna var in på kaffe. De håller just nu på och lägger upp panel i bastutaket. Ska se nu om det kommer något bra på tv :)


Vardagsrumsbord

Hittade ett sååå fint vardagsrumsbord här. VILL HA! Det har alla kriterier: vitt, lådor, hyllplan samt kryss på sidorna.444€, men 399 om man hämtar det på plats. Nån som vill fara till Kerava efter det?

Finns inget liknande i stan iallafall. Och om nån har sett nåt liknande så säg VAR!


Det som göms i snö...

....kommer upp i tö, brukar man säga. Men nu orkar jag inte vänta så hjälper våren lite. Har varit ute i det blåsiga men mulna vädret idag och skottat bort lite snö. Borde man ta hårtorken och smälta bort all snö?? Hmm...men det skulle nog ta ganska så länge tror jag! :) Fick iallafall bort all snö från en brädhög. Har några kvar nu då, men det får bli en annan dag.


Hade en medhjälpare
Hmm...vad finns där under? Kanske ett smaskigt möss!
Mjau mjau

Fick nog sova ganska länge idag, MEN inte ostört. Det var en viss katt som bara mjauade och mjauade hela tiden och ville ut, nämligen Whiskas. Jag orkade inte stiga upp, så fick höra på oljudet i ett par timmar. Nu är båda katterna inne i huset och får mjaua bäst de vill. Fast de sover nog så sött, iaf. Molly låg på sin handduk och sov.

LEDIG dag idag, jippie! :) Behövs nog efter en dubbelnatt på jobbet. Imorgon har vi planeringsdag på ABC från jobbet så det ska bli roligt. Om inte annat så får man ju äta god mat :) Nåt stående bord blir det nog INTE, siktar nog mera in mig på nån smaskig biff!

Har inga planer förrän till eftermiddagen då vi ska fara via försäkringsbolaget samt Puustelli. Får se om jag går ut och skottar bort lite snö runt någon av de alla brädhögar vi har på gården. Jag tycker det snart börjar vara dags att lägga panel på huset så man slipper se de FULA Isover skivorna! Vill ju ha ett RÖTT hus, inte ett GULT.Hyllan uppe igen

Nu är hyllan målad och uppe på väggen igen! :)


Hyllan är inte sned, bara fotot :)


Den nya bilen

Nu är den nya bilen hemma! Får hoppas den fungerar som den ska i ett flertal år framöver. Sist och slutligen ser den nog ganska bra ut och det är ju det som är huvudsaken (eller så inte) :)


GolvetVill ha ny tvättmaskin och en bilstereo som fungerar!

Vem vill ha vår tvättmaskin??? Kom efter den bara! Blir så trött på den då den bara ska bråka hela tiden. Nu får jag inte igång den, men jag får inte upp luckan igen heller för den har ju låst sig som den ska då man tvättar. Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Har försökt stänga av och lägga på den flera gånger, dragit ur strömmen, stängt av vattnet, vridit fram o tillbaka på tvättmenyn, ja SUCK! Jag som tänkte passa på och tvätta då jag för en gångs skull inte tänker fara nånstans, men tydligen var inte tvättmaskinen på samma humör. 

Har problem med radion i bilen också. Har inte fått på den sedan vi bytte akku i bilen. Nu då jag försöker lägga på den så står det SAFE på menyn. Kan inte höra på radio eller cd. Endast temperatur, klockslag och datum går att ändra.

Läste att om det står SAFE måste man fara till nån verkstad som kan ta bort det. Men behöver man faktiskt göra det? Stod dock endast på finska så hoppas jag förstod rätt. Bara för att man bytt akku kan man väl inte behöva fara till en verkstad för att få igång stereon igen?!

Har nästan tänkt somna då jag kört utan musik. Jag är ju så van att ha på hög volym så jag ska hållas vaken :) Har vid flera tillfällen varit tvungen att lägga igång musikspelaren på telefonen och lyssna på musik därifrån! Nej nu får det vara nog, var ju 3 veckor sedan jag bytte akku! Får väl nog lov att fara till Opel servicen nån dag då bara jag kommer mig för. Tycker inte om att fara dit, det brukar bli så dyrt...


Piggare

Känner mig lite piggare nu efter att ha sovit lite över 2 timmar. Kunde inte sova mera för magen började kurra. Så får se nu vad man ska hitta på att laga för mat. Borde kanske gå ut sen så jag inte somnar pånytt.


Är ganska halt efter vägen. Tur att man har spark så man kommer sig ut till postlådan :)
Trött!

Längesen man varit så här trött. Börjar bli tröttsamt att renbädda våta sängar mitt i natten. Men nu är man hemma igen och får vila upp sig lite. Är ledig imorgon så då får man sova länge :)

Nu blir det att försöka ta sig en tupplur på soffan. Återkommer då det inte känns som om mina ögon skulle behöva tändstickor för att hållas uppe!


Molly orkar hålla ögonen uppe iaf fast hon vilar :)


Stockväggens möte med gipsskiva

Vi ska lämna fram den här stockväggen. Frågan är nu bara hur man ska få det att se bra ut då stockväggen är sneddad på ena sidan. Har ni några tips och förslag?

Vill också ha tips på vad man skulle kunna lägga mellan stockarna
då det är så stora mellanrum mellan dem så man ser in i rummet bakom (där också stockväggen lämnar framme). Rep är ett förslag men finns det andra?
På de väggar som vi reglat upp samt satt isolering på så kommer det gipsskivor. Vet inte hur man ska få en snygg övergång mellan stockväggen och skivan. Eftersom vi byggt ut en taklykta och på så sätt fått lite högre till tak så går stockväggen sådär snett. Det gamla taket gick ovanpå där stockväggen slutar.

Gipsskivan kommer ju att stå längre ut än stockväggen så man måste säkert lägga nån list där de båda möts. Tänker lägga tapet på resterande väggar(alltså ovanpå gipsskivorna).

Så nu vill jag ha många förslag! Låt fantasin flöda!


Ny bil!

Johnny har köpt ny bil! Men han hämtar den först imorgon. Kommer nog att sakna forden lite, den var så fin. Snyft. Om jag skulle tona rutorna på min bil så skulle den också börja se mycket bättre ut, måste nog få gjort det i sommar! Rutorna på Kian var väl svagt svagt tonade om jag inte minns fel.


Den här blev det!

Skulle förstås ha kunnat vara blå, men huvudsaken den INTE är röd! :)


Jobbat inatt

Är hemma efter nattjobbet nu. Har en natt till. Hoppas man får sova bättre då. Inte så roligt att behöva stiga upp och renbädda sängar mitt i natten :/ Borde gå och sova lite nu. Men hinner inte. Tänker fara på jumppa kl.11. Det är nackdelen med att sluta 8 istället för 7 på morgonen att man hinner inte slappna av och kanske hinna sova en stund före man ska göra nåt. Då jag slutar 8 så är man hemma 8.30, så ska jag äta nåt, se vad som blivit gjort inne i huset föregående kväll m.m. Så lika bra att inte sova nu. Får sova då jag kommer hem imorgon bitti istället.

Nu ska jag se på lite program som jag missade igår kväll.


Golvskivor

Idag har de börjat skruva/limma fast golvskivorna på vinden. Det går framåt :)Fina möbler

Hittade ett fint skrivbord samt en fin skänk på findit.fi idag, men de var redan sålda :(

Möbler

Kostade bara 50€/st! Nå ja, man hittar väl mera fynd nån annan dag. Men skrivbordet var så nätt och fint och skänken var färdigt vitmålad. Kan inte få för många sådana. Har ju en liknande skänk fast brun, den ska dock målas vit.

Åh vad irriterande då de redan var sålda!!

Mia gjorde dock ett fynd, en gammal gungstol modell mindre, också från findit. Tur att jag inte behöver fler gungstolar, räcker bra med två :)
Söndags planer

Då var det redan söndag igen då. Helgerna går så snabbt! Idag blir det en renoverings dag för Johnny o Jussi. Jag ska väl också försöka sysselsätta mig med något. Kanske måla hyllan ett tredje varv eller skyffla bort lite snö. Men usch vad vi har det halt på gården! Ännu har man inte trillat omkull, men man ska aldrig säga aldrig. Tur att vi köpte sandnings sand från Hong Kong (butiken alltså) igår.

Framöver blir det att jobba dubbelnatt 17-08, inte så ofta man jobbar dubbelnatt sö-tis, men omväxling förnöjer. Före jobbet blir det att fara på ett Zumba pass till gymmet.

Men före jag börjar göra något så ska Vasabladet läsas igenom, men det brukar gå relativt snabbt då man mest läser rubrikerna och små annonserna, ja för att inte glömma tv-spalten! :)
Haft besök

Har just haft Ulli&Ove, Jens, Cilla och William på besök. Inte varje dag de är hit så det var trevligt :) William skulle komma en annan dag också så han får leka lite längre. Bästa leksaken vi har är tydligen motionscykeln. Han knapprade på den så det kom upp inställningar jag aldrig sett förr! :)

Oj så trött man blev av att sitta i bilen hela dagen samt att gå omkring i bilaffärer och vänta på att bli betjänad. Nu blir det myskväll framför tvn och en bra film. Blir nog att gå sova tidigt idag också. Klockan var ju före 23 då man somnade igår :)


Wetteri och Seinäjoki

Idag har vi varit på biljakt efter en ny bil åt Johnny. Var först till Wetteri i Stenhaga och provkörde en Kia årsmodell 2008, den var nog bra! Men priset kom de inte riktigt överens om. Så vi fortsatte vårt letande i Seinäjoki. Där provkörde vi en Ford Focus också årsmodell 2008. Den hade lite mera utrustning som webasto, den var dock RÖD. Den föll oss inte riktigt i smaken och 15 000 skulle de ha för den fast han skulle ge sin bil imellan, så det var för dyrt. Så det blev INGET bilköp idag. Men på måndag ska han väl nog fara och se om Kian är kvar och försöka få dem att gå ner 1000€, för det ska på en dragkrok också och de är inte gratis. Så får se då om det blir ett köp.


Hann också vara en sväng till ett loppis. Hittade dock inga fynd. Var väl för hungrig för att gå igenom loppiset ordentligt :) Sedan blev det Abc och MAT!Fredagskväll

Nu blir det att avnjuta det här:


samt det här:i skenet av det här:
Solen sken på Lillö

Vi slapp fram till Lillö. Det hade inte börjat smälta efter Lillövägen ännu så det gick bra att köra. Finvädret kom fram då vi kom dit och solen sken. Skulle nästan ha kunna stanna där över natten. Bara man skulle ha haft nån mat med sig så skulle man nog ha klarat sig :) Finns ju potta där inne också! :)Tur att man inte behövde gå på "tuppen" var ganska så mycket snö på stigen!


Mamma sitter och skriver i "stugboken"


Synd att fara hem och lämna fin vädret. Var ju passligt väder för att lägga sig ner och sola lite på "danslavan" :)I Västervik

Är hemma i Västervik nu och har just ätit god lax :) Var på RPV och LadyBody idag. Sedan blev det en tur till loppis, men hittade inget. Och tur var nog det för det var så jätte lång kö där så jag har nog aldrig varit med om att det varit så där mycket folk där.

Nu ska pappa se klart skidningen på tv, sen far vi till Lillö en sväng. Men var är solen idag???


Lillö på 1950-talet. Ser lite annorlunda ut idag.
Vila sedan jumppa

Då var man hemma igen då. Var en lugn natt på jobbet. Nu blir det att vila en stund så man orkar fara på jumppa kl.11. Men usch vad det blåser idag också. Bara drog i bilen då jag körde hem.

Efter jumppan ska jag fara till V.vik. Sen blir det en sväng till Lillö (om vi slipper dit). Var en tid sedan man var dit. Helst skulle jag ju fara en gång i veckan åtminstone. Men SNART är det ju sommar (ja vi går ju mot våren iaf) så då blir det lite lättare att ta sig dit då man inte är beroende av plogbilen.


Whiskas igår :)


Snöarbete i vårsolens sken

Nu var dagens motionspass genomfört. Har skyfflat bort en hel del snö bakom uthuset, men det finns MYCKET kvar. Nu ligger åtminstone inte snön uppefter väggen. Sedan var det balkongens tur. Där har ingen skyfflat bort nån snö på hela vintern, så det var en del snö att kasta ner. Hoppas männen som lagade balkongaket gjort ett bra jobb och taket klarat sig från fuktskador. Men nog tror jag det.

Före jag börja skyffla bort snö. Johnny har tidigare försökt få bort snön med traktorn, men då det ligger plankor under var det inte så lätt

Nu är snön borta från väggen (det mesta iaf)


Nu kan man se fönstret. Fortfarande återstår en hel del jobb innan all snö är borta


Smält, smält, SMÄLT! Tar nog länge innan all snö är borta!


Nästan all snö borta från balkongenDet börjar bli vår då det droppar från taket! :)

 
Skyffla bort snö i det blåsiga vädret

Usch vad det blåser där ute! Steg upp lite tidigare idag för jag orkade inte ligga och höra på uthusdörren som slog i hela tiden. Då jag var in i huset så trodde jag att det var Molly som krafsade uppe på vinden, men ljudet kom från köksfläkten. Var vinden som gjorde att det skallrade i den!

Idag blir det nattjobb, ganska skönt faktiskt att fara och jobba lite. Ja så känns det just nu. Men sist och slutligen är det ju nog allra skönast att vara hemma :) Hur hälsosamt är det egentligen att jobba natt har jag länge funderat över. Ja då har vi förstås nog det bättre än de som behöver vaka, men iallafall så blir det ju ingen ordentlig nattsömn. Jag vet att jag INTE skulle klara av att vaka, så får väl vara glad så länge vi har det systemet vi har.

Tänker inte fara till gymmet idag. Ska gå ut och gymma lite istället. Ska skyffla bort snö bakom uthuset. Ja och så borde jag se hur det ser ut vid huset på sidan mot vägen om det behöver skyfflas bort där också. Skyfflade bort en hel del här framme på huset igår, får hoppas inte vindskivorna tagit stryk då det varit snö uppefter dem. Man såg nog var snön hade varit på vindskivorna så hoppas de inte dragit i sig fukt.


Välförtjänt blåbärspaj

Oj oj vad svettigt det blev på jumppan, man blev riktigt slut! Hoppade direkt i bilen och duschade här hemma istället. Känns så lyxigt att ha egen dusch nu då man varit utan så länge :) Skönt att krypa direkt i nattlinnet efter duschen. Johnny for visserligen i bastun, men jag tyckte det räckte med att duscha en gång, riktigt sååå svettig blev jag inte att jag skulle behöva duscha två gånger.

Nu ska jag äta en välförtjänt bit blåbärspaj med grädde på samt se på nåt bra på tv!


Så här såg det ut uppe på vinden ikväll. De håller på och isolerar golvet i andra sovrummet.                           


Butiksrunda

Har varit runt till lite olika butiker idag. Men först var jag en sväng via Linda och hälsade på Romeo (ja nog på Linda också såklart). Hunden var lika busig som vanligt :) Sedan for jag till Brändö. Tittade in i en antikbutik, men hittade inget intressant. Var sedan in till inredningsbutiken Säde. Har aldrig varit dit förr. De hade nyligen flyttat in i nya utrymmen på andra sidan gatan så butiken var ganska så stor. Fanns mycket att se på, hittade inget jag behövde. Visst fanns det en lampskärm jag skulle ha velat ha, men 50€ för en liten lampskärm är nog för mycket. Dessutom behöver jag ju två stycken.

Gjorde sedan ett besök till Kaluste Niemelä. Har länge sett att de haft så intressanta saker i fönstret, men hittade inte så mycket intressant inne i själva butiken. Sen blev det också ett besök till Möbelcentralen. Har länge tänkt fara dit, men det har aldrig blivit av. Har sett ett bord i en reklamannons som jag kanske ville ha, men efter att ha sett det på riktigt så ville jag inte ha det mera. Såg så litet ut. Men vi har ju ingen brådska med att köpa ett nytt vardagsrumsbord heller, men jag tänkte som så att man behöver ju inte köpa allt på en gång heller. Blir ju nog ganska dyrt då vi ska ha nya soffor, vardagsrumsbord, lampor, säng samt madrasser m.m. m.m.

Var också in ett varv till K-rauta och såg på laminat och parkett golv. Hittade dock inte golvet jag sett på nätet. Kanske det är beställningsvara. Sedan var jag så hungrig så det blev Mäckis på samma gång jag var och handlade till Prisma.

Nu blir det Zumbatoning och Bodystep!
Glashyllor

Vi ska få våra glashyllor från Puustelli! Johnny talade med dem igår och sa som det var att vi fått vanliga hyllor istället för glashyllor. Det var inget problem, de beställer glashyllorna direkt. Så det gick ju smärtfritt! Får se nu då hur länge vi får vänta på dem, men vi har ju ingen brådska heller, bara vi får dem i år så är det bra! :)


Här ska det vara glashyllor


Målat en hylla

Har målat min hylla ikväll. Såg att det var 2007 som jag gjort den för det stod det under den :)


Ska målas nåt varv till ännu!


Knoppar

Vi hade ju beställt likadanna knoppar som finns på lavoarskåpet, till spegelskåpet. Johnny var till K-Rauta och frågade om de kommit ännu. Nej nån sådan beställning hittade de inte! Oj vilken överaskning, som om vi inte har varit med om det förut på K-Rauta, börjar nästan bli en vana. Nå det var ju ingen stor sak, men ändå. Så då fick han gå och plocka bort knopparna från visningsexemplaret och sätta dem i fickan. Får se om det kommer nån räkning på dem, men det såg ju ut som om han fick dem gratis.
Nu kan man inte alls se att de båda delarna är från olika tillverkare, nu ser de ut att höra ihop.


Skogspromenad

Nu har man fått den här dan att gå också :) Har dammsugit och tvättat golvet i föjset, känns skönt nu då man fått det gjort! Sedan tyckte jag det var dags för en promenad.


Våren är snart här då de plogat bort snön från vägen och ut i diket!

Snön hade t.o.m. börjat smälta på vägen

Blev lite kallt om öronen då jag inte hade nån mössa på mej :)

En till ledig dag

Börjar känna mig lite sysslolös här hemma. Känns som varje dag ser likadann ut. Fastän det inte stämmer riktigt. Om nån vill komma på besök så är det bara att komma, tycker vi har haft så lite besök på senaste tiden.

Borde dammsuga idag, är väl 2 veckor sedan sist. Men tur att vi inte är så pedantiskt lagda att vi skulle lida av det. Bara det ser relativt städat ut för övrigt så stör inte några dammråttor i hörnet. Finns nog annat att göra än att städa hela tiden (som te.x. blogga :) ) hehe. Men innan jag kan dammsuga måste jag hitta en ny dammsugarpåse samt gå in efter dammsugaren från huset. Hoppas den inte är helt förstörd då man dammsugit byggskräp med den.


Lägger in en bild på Whiskas för att lätta upp stämningen lite. Hon är nog roligt hon. Igår då "vi" skulle börja måla bordet så började hon slicka på mina skor. Gott med snö tydligen!


RSS 2.0