Mässbesök och en dag i Seinäjoki

Minusgrader och lite vitt på marken, ja det har vi nu. I helgen var jag ledig på lördag och jobbade på söndag. Besökte mässan i Botniahallen, samt sålde en del saker via fb loppis. Wilma blev glad då hon fick en ballong på mässan, tyvärr höll den bara en dag. Den första flög dock iväg inne i hallen så vi fick hämta en ny.
 
Wilma har varit lite slö och trött de senaste dagarna, gått med båda händerna i munnen. Vem vet hur många tänder som är påväg ut, man får ju knappt känna efter ❤. 
 
 
Just nu är jag så dålig på att ta bilder, orkar helt enkelt inte ta fram telefon eller kameran. Är nog årstiden som ställer till det, är ju mörkt mest hela tiden. 
 
Idag har Wilma fått vara med fammo och faffa hela dagen. Johnny och jag for till Seinäjoki på en loppisrunda. Blev en riktigt rolig dag då vi i lugn och ro kunde gå runt på loppisarna och i butikerna. Ingen stress. Vi började med att spendera 1,5 timme inne i butiken Sopuraha. Där hittade vi mycket smått och gott. En del julklappar också. Sedan var vi till fyra loppisar, med en matpaus på Abc där emellan. Handlade lite mat innan vi åkte hem igen. 
 
 
Ännu är det en tid kvar till jul, men mer och mer börjar ljusslingorna komma fram här inne. Lite ljus i vårt hus måste vi ju ha i mörkret. Några tända ljus vågar jag inte ha framme just nu, så får nöja mig med ljusslingor lite här och där.
 
 
Få se hur mycket snö som kommer innan veckan är slut. Nu skulle det faktiskt få komma några decimeter som skulle stanna på marken. 
 
Önskar er en bra vecka!Blåsig kväll och de senaste dagarna

Så var det fredag igen. En blåsig sådan. Det är storm utomhus, får hoppas alla träd står kvar på sina platser imorgon bitti. Både här hemma och på Lillö. Man kan ju inte annat än hålla tummarna. Jag började dagen med att åka på fredagsjumppa till gymmet. Sen via butiken och sen jobb 13-21. Då jag körde hem från jobbet drog det i bilen då det blåste så hårt, inte roligt, så det gick sakta hem. 
 
 
Igår var vi på besök till Wilmas kompis. Det blev tre roliga timmar. Barnen lekte så bra så blev nästan förvånad då jag såg hur mycket klockan var då det blev dags att åka hem igen.
 
Jag har fortsatt att rensa i skrubben. Satt ut saker till försäljning på nätet samt ringt och satt mig i kö för ett loppisbord. Får se hur länge jag får vänta på ett bord då det var 120 personer före mig i kö. Kan ju gå snabbt ändå. Har också några påsar som ska till Röda korset. Nu ska det bli mera rum i skrubbarna.
 
 
Wilma tycker om att vara uppe på andra våningen och leka. Ofta ligger Whiskas någonstans och vilar, åtminstone om det är dåligt väder ute. Då lägger Wilma ofta en massa saker på Whiskas, på bilden har hon fått ett ljus. Ibland får hon legobilar och gubbar. Whiskas är dock måttligt road och flyttar nog på sig om det blir för mycket.
 
Imorgon är jag ledig. Då blir det en tur till mässan i Botniahallen. Ska också sälja bort några saker så det blir att träffa de som ska köpa sakerna på samma gång vi åker mot stan. 
 Vardagen rullar på

Tre veckor har jag jobbat. Hur tycker jag att det har gått då? Jo, nå helt bra tycker jag. Trött var jag nog veckan då jag bara hade morgonskift, men jag överlevde, hehe. Tycker mest om att ha varierande arbetstider, nån morgon, kväll och natt. Märker nog att Wilma vill upp i famnen direkt jag kommer hem om jag varit borta länge, men annars tror jag inte hon har märkt av att jag börjat jobba. Hon har ju busat med pappa istället och fammo och faffa ibland. Hade oroat mig lite över att jobba dubbelnatt då det var så länge sedan sist, men det gick bra. 
 
 
Nu har vi fått njuta av fyra lediga dagar tillsammans. Har möblerat om lite där uppe och idag hämtas några möbler som vi ska sälja. Bokhyllorna som jag köpte för x-antal månader sedan har Johnny målat vita och nu har de kommit upp på vinden. Ska ännu möblera om lite och se hur vi ska ha det innan allt där färdigt. Ni får se sen då det är färdigt, just nu ser det mest råddigt ut. 
 
 
Igår träffade jag Sofia och Malena i stan. Det blev lunch på Momento, god pasta! En hel del prat och lite loppisbesök. Vi avslutade dagen med kaffe och kaka på Aroma i GW gallerian. Det blev en rolig dag! ❤
 
 
Ikväll bjuder mamma och pappa på mat. Sedan blir vi förhoppningsvis av med en soffa och byrå lite senare ikväll. Nu var det slut på lediga dagar. Jobbar 13-21 i morgon, sen en natt, sen 13-21 på fredag, ledig lördag och 7-15 på söndag. Får se vad vi hittar på där emellan ☺.
 
Hoppas ni får en bra vecka!
 Höstfärger på Lillö

I tisdags åkte vi till Lillö för att ta in det sista inför vintern. Mamma och pappa kom också dit. Johnny och pappa hjälptes åt att ta upp båten och bära in grillen och andra saker. Mamma, jag och Wilma höll oss mest inomhus och lekte. Jag måste förstås springa runt med kameran lite och föreviga de fina höstfärgerna.
 
 
Det var bra att få in allt till vintern. Man vet ju aldrig när snön kommer för att stanna.
 
 
Jag skulle som vanligt ha velat stanna över natten, men det skulle nog ha blivit lite kallt.
 Spökvandring i Vasa

I lördags förde vi Wilma till fammo och faffa och så åkte vi båda in till stan. Det blev inget biobesök eller liknande, utan en spökvandring. Redan flera veckor på förhand hade jag bokat biljetter, bara ifall att rundturen skulle bli slutsåld, man vet ju aldrig. Vi samlades utanför Hotel Royal och sedan gick vi igenom i princip hela stan. Guiden berättade var det sägs att det spökar, även ställen utanför centrum berättade hon om. Lite av Vasas historia fick vi också med på köpet. 
 
 
Jag visste inte om att man kan se var en bomb har slagit ner på Trefaldighetskyrkan, det var intressant att få veta. Där pilen visar på bilden nedan kan man se ett "hål" i väggen.
 
 
Jag tyckte det var riktigt intressant, även om man hade önskat "lite mera kött på benen", alltså lite mera ingående information om vissa saker. Jag tror dock att om de fortsätter med vandringen under flera år framöver så kommer den bara att bli bättre och bättre då guiderna får höra fler historier, bl.a. från de som deltar i rundturen och berättar om egna upplevelser. 
 
 
Du har ännu chansen att gå vandringen denna höst. Onsdagen den 23.10 och torsdagen den 24.10 ordnas det flera tillfällen med start klockan 17. Två turer ordnas på svenska båda kvällarna, 17.30 och 19.30. Ordnas det igen ett nytt år vill jag gärna gå igen.
 Ett lektält

Förra veckan blev Wilmas lektält färdigt. Det är Johnny som har varit i farten med symaskinen och sytt tältet. Visst blev det fint!
 
 
Tältet fick förstås genast godkänt av den lilla damen. Även hennes kompisar uppskattade det lilla huset.
 
 
En gång har vi hunnit tvätta "golvet" i tältet. En morgon hann jag bara ta bort blöjan på den lilla busen och så sprang hon in i tältet och så blev det plötsligt vått på golvet. Nåja, ingen skada skedd. Har dock märkt att katterna också tycker om att ligga där inne, så en hel del katthår lär nog finnas på tyggolvet. 
 
Ett riktigt mysigt krypin blev det! En torsdag i stan

I torsdags hade jag veckans enda lediga dag. På förmiddagen åkte vi alla tre in till stan. Vi började med Stenhaga. Då vi kom in till centrum var det dags för Wilmas middagsvila. Vi gick en sväng till Vöråstan. 


Wilma somnade ganska snabbt. Vi blev hungriga så bestämde oss för att gå till Amarillo och äta. Vi hann inte få vår mat före Wilma vaknade igen. För tidigt alltså. Hon var ännu trött. Vi borde säkert ha gått ännu längre innan vi satte oss ner. Nåja vi åt vår mat (som inte var någon höjdare), sen gick Johnny på en till promenad med henne. 


Jag gick och shoppade byxor. Det blev en lång promenad för Johnny innan hon äntligen somnade igen. Vi gick vidare till Comboliina och shoppade loss. Hittade mera duplo ☺. Nu har vi nog shoppat duplo så det räcker fram till jul åtminstone. Sedan började det bli dags att åka hem igen, så vi måste väcka upp den lilla damen. Så hem åkte vi igen med en handske mindre och en förkylning på kommande. 

En annorlunda dag på stan blev det.
Höst på trappan och ovanligt mycket päron

Då vi var till Tuuri för några veckor sedan hittade vi fina krukor till trappan. Måste ju ha något att fylla krukorna med också så då köpte vi lite höstblommor på samma gång. Blev riktigt fint på trappan då de utblommade sommarblommorna kom bort.
 
 
Nya lyktor kom också med oss hem. Ifjol blev vi ju av med två lyktor som vi hade ute vid vägen 😡. Så nu köpte jag de billigaste jag hittade. Än se länge hänger de ju vid trappan, men vem vet när man kommer på andra tankar.
 
I år kom det ovanligt mycket päron i päronträdet. Ca 20 liter har vi plockat. Johnny har nu gjort sylt, råsaft och kräm. Smaskens!
 
 
Ännu finns det en del äpplen kvar i det ena äppelträdet. Borde nog ta och plocka ner dem någon dag före fåglarna hinner äta upp dem. 
 Börjat jobba och kalla dagar

I tisdags, den 1.10 började jag jobba igen, heltid. Det har nog gått bra. Lite omställning är det ju nog då Johnny är hemma istället, men Wilma har nog inte brytt sig desto mera. Det är ju bra. Det har varit kalla dagar, blåsigt, soligt och sedan till och med lite snöslask.
 
 
För övrigt har vi hämtat hem ett bord med fyra stolar åt Wilma. Ulli o Ove ville bli av med lite saker, så vi tog tacksamt emot det. En leksaks dammsugare fick hon också med sig hem så nu kan vi hjälpas åt att städa ☺. 
 
Jag har hunnit gymma tre gånger denna vecka, och så har vi varit på babysim. I fredags hade vi bokat in en ersättande simtur och som tur var vi friska så vi kunde fara. Då var det nån som spydde i bassängen, så det blev ingen simning 😩.
 
På torsdag kväll var vi på Felicias 5-års kalas. Äntligen var vi friska och kunde fara på kalas. Det blev en busig kväll. 
 
 
Fredagen var full av program, fastän jag var ledig. Började med gymmet. På eftermiddagen åkte jag och Wilma till Koskö för att leka med Wilmas kompis. Någon kaffekopp blev det för mig också. Roliga timmar. Sedan blev det ju som sagt en tur till Smedsby på kvällen då vi ställt in oss på simningen som blev inställd.
 
 
Jag har jobbat hela helgen. Ska jobba tre dagar till. Är ledig på torsdag, sen jobbar jag tre dagar igen. Blir en intensiv vecka, men sen blir det mindre jobb då följande vecka. 
 
Slutade 21 ikväll och ska till 7 imorgon. Hade en tanke om att gå och sova tidigt, men den försvann då den lilla sötnosen inte somnade före nu då klockan närmar sig 23. Måste nog sätta mig ner och ta det lugnt en stund framför tv:n innan jag ens kan tänka på att gå och sova. Är hörntänder på gång så misstänker det är därför hon inte somnar så tidigt. 
 
Nu tar vi nya tag och välkomnar en ny vecka, men mera snö vill vi inte ha ännu.
 1-års fotografering i strålande solsken

Kom på att jag glömt bort att visa några av bilderna som togs då Ann-Britt Pada var hit och fotograferade oss i slutet av augusti. Vi hade riktigt tur med vädret, 25 grader och sol. 
 
Det blev många bra bilder, här är bara ett fåtal. Tusen tack för att du kom, du får gärna komma igen en annan gång. 1-års dagen är ju ändå en dag man vill föreviga. Även om den här fotograferingen blev först då Wilma var nästan 1 år och 2 månader. Var ju lite enklare dock då hon kunde gå, det kunde hon inte på 1 års dagen. 
 
Alla bilder är alltså tagna av Ann-Britt Pada.
 
 
Nu då hösten gör sig påmind med regn och rusk får vi titta tillbaka på dessa bilder och vänta på en ny sommar 😍.
 RSS 2.0