Trädgårdsfunderingar och Valborg

Maj månad är snart här. Tänk, bara två månader kvar tills vi har en 2-åring här i huset. Vart tar tiden vägen? 
 
Det börjar grönska allt mer ute. Har konstaterat att jag inte hinner räfsa hela gräsmattan i vår, men vad gör nu det, finns ju viktigare saker att göra ☺. Snart borde vi så i odlingslådorna, får se vad det blir i år. Åtminstone sallad och squash. Får se om vi ska köpa några tomat och grukplantor i år. Konstaterade ju i höstas att det lilla plastväxthuset vi haft i några år, nog har gjort sitt. Det tar ju ännu något år innan det riktiga växthuset är färdigt. Kom ju lite annat emellan och några andra projekt också. Sanden till sandlådan är köpt, en färdig stomme till sandlådan finns i uthuset, så borde bara vara att ta fram den och i med sanden. Men så enkelt är det kanske inte, får se var vi ska lägga den.
 
 
Igår träffade vi Wilmas kompis med mamma och gick en sväng runt Edvinsstigen. Förstås hälsade vi på tomten och bocken också.
 
 
Valborgsmässoafton. En dag som vi inte brukar fira på något speciellt sätt. Inte detta år heller. Jag ska jobba ikväll. Hade tänkt vila, och blogga medan Wilma sover, före jag far till jobbet. Wilma sov 35 minuter, så det gick inte som jag tänkt. Hann knappt duscha innan hon skulle in igen. Fick gå ut halvnaken efter henne ☺. Jag fick åtminstone skriva några rader medan hon såg på tv och sparkade mig på armen, hehe.
 
 
I år blev det en Musse ballong. 
 
Ha en fin Valborg och första maj!
 Tårta, hamburgare och lite annat

Ännu en helg börjar gå mot sitt slut. Sedan i torsdags har vi hunnit njuta av både tårta (visserligen köpis, men god ändå) och smaskiga hamburgare. Johnny fyllde ju år i torsdags, så det måste man ju fira lite. 
 
 
Här om dagen var jag så snål på Amarillo mat. Blev lite sur då jag inte hittade ett enda ställe som har hemleverans hitåt hållet. Skulle ha varit så behändigt att ringa efter lite mat, men icke. Fick köpa micro pizza istället ☺. Orkade inte laga egen pizza. Som tur var lagade Johnny hamburgare igår, så det var ju nästan, om inte bättre, än Amarillo mat. 
 
 
Igår hittade vi lite snö på lindon bakom skogen. Wilma ville förstås att vi skulle bygga en snögubbe. Det blev dock bara en liten liten en ☺.
 
Annars har jag jobbat hela helgen, dock bara korta morgonturer, så har hunnit med en del ändå. Är nu ledig två dagar. Hoppas på soliga dagar 😎.
Varma dagar och utomhuslek

Vi har fått njuta av några varma vårdagar. Skönt med lite värme och sol. På måndag kväll åkte vi på utomhus träff till Wilmas kompis. Wilma tyckte det var roligt att sitta på tramptraktorn, men så mycket framåt kom hon sig inte ☺. 
 
 
Kissona har också njutit av solen. Mest har man hittat dem liggandes invid husväggen.
 
 
Jag har rensat bort gamla blommor i blombänken och börjat räfsa lite. Det är dock ännu vått på en stor del av gräsmattan. För bara några dagar sedan fanns det ju ännu snö där, så tar en stund innan det torkat upp. Kände mig duktig igår då jag fick bort allt påskpynt ute samt julpyntet från yttertrappan. Speciellt julpyntet har jag stört mig på länge, men nu är det äntligen borta. Tiden vill inte riktigt räcka till då man mest ska vara lektant ❤. Riset från de nerhuggna träden ligger delvis kvar ännu, borde få bort det innan gräset börjar växa.
 
 
Igår kväll hade Wilma besök av kompisen Julia. Det var roligt att se då de lekte så bra. De sprang runt där ute och lekte och busade. Mumin fick också vara med.
 
 
Nu ska jag fortsätta beta av listan på saker som borde göras medan Wilma sover, har på känn att hon vaknar snart ❤.
 Den gamla lekstugan ett minne blott

Äntligen är den gamla lekstugan riven. På söndag kväll kom Johnny på att den skulle ner så efter några timmar fanns den inte mer.
 
 
Under taket fanns många gamla getingbon, usch då.
 
 
Idag ser det ut så här. Inte så fint precis, men det kan ju bara bli bättre.
 
 
Har en hel del skräp att gå igenom också, sånt som varit inne i lekstugan. Det mesta är nog bara skräp, men en del fina flaskor och annat vill jag nog spara. Nu väntar vi bara på att en ny lekstuga ska dyka upp, men det tar förstås en stund att snicka ihop en sådan ☺.
 Dagsvila och leka i lekstuga

Jag jobbade i princip hela påsken, var bara ledig på lördag. Bra med söndagspengar, hehe. Nåja, vi hade ju ändå inga speciella påskplaner i år ändå. Har nu varit ledig sedan onsdag morgon och ska på jobb först på måndag.
 
 
Här hemma kämpar vi med dagssömnen. Ja inte jag (fast nog jag vill ta mig en tupplur ibland), utan Wilma. I förrgår vägrade hon att sova middag, fastän jag gick i 45 minuter med vagnen, hon ropade. Så blev helt enkelt ingen vila och en flicka som var trött hela kvällen. Igår gick det bra, hon somnade i vagnen och sov två timmar tills jag väckte upp henne. Idag samma ropande igen. Vi gick 45 minuter, men hon somnade inte. Testade med sängen där uppe, ville inte dit. Testade vår säng, där busade hon bara. Då kom jag på den geniala idén att fara ut och köra. Så vi hoppade i bilen och åkte iväg. Efter 20 minuter och lite ropande somnade hon. Körde i 1 timme och 20 minuter så hon fick sova 1 timme. Hon vaknade då jag stannade bilen på gården. Bra så, 1 timme är bättre än ingenting. Så får nog återgå till det om hon inte vill somna i vagnen. Det är ju bara det att jag inte är så bra bilförare med en som ropar i baksätet, men då hon väl somnar är det ju bara avkoppling för mig som tycker om att köra. 
 
 
Här om dagen åkte vi och hämtade en ny överraskningspåse från Vestis. Passade sedan på att fara till mommo och moffa och leka i min lekstuga. Nu skulle det gärna få stå en ny lekstuga här hemma på gården, Wilma trivs så bra med att leka i lekstuga. Men ännu får vi vänta en tid tills man kan börja med grunden till en ny lekstuga (och riva ner den mögliga). 
 
 
Nu är det helg igen. Åker säkert till Lillö en sväng nån dag, annars har vi inga planer. Hoppas på varmare väder, vill inte ha mera snö. Gärna skulle det få sluta blåsa/storma där ute också. Men man kan ju inte önska för mycket. Nu blir det nog ett glas vin och popcorn fredagen till ära.
 
Hoppas ni får en bra helg!
 
 
 
 Långfredag och 40-årsfirande

På långfredagen jobbade jag till klockan 15. På kvällen bjöd Johnnys bror på 40-års middag. Wilma klädde på sig finklänningen och jag fick äntligen lägga upp hennes hår i två pippi tofsar ❤.
 
 
Tommy hade gjort riktigt goda (men mättande) pizzor. Wilma smakade bara en liten bit, sedan åt hon spagetti som vi hade med ☺. 
 
 
Sedan såg vi på lite mumin.
 
 
Till kaffet hade Tommy bakat en god tårta.
 
 
Stort GRATTIS din 40-års dag igen! Ska bli spännande att se när du hoppar fallskärm sen 😉.
 Påskäggsjakt

I lördags blev det påskäggsjakt på gården. Kängurun hade också tittat fram ur skrubben. Wilma klädde ut sig till en gullig tiger ❤. 
 
 
Påskharen hade lämnat många ägg på gården så kängurun fick hjälpa tigern att bära alla ägg. Inne i äggen fanns det både ätbart och leksaker. 
 
 
Tigern och kängurun åkte också en sväng till fammo och faffa. Tyvärr kunde de inte åka till några andra, det får bli ett nytt år.
 
 
En riktigt bra påsklördag hade vi ❤.
 Glad Påsk!

 Barmark, snö och blommorna blommar

En ny vecka är här. Igår var det riktig vårvärme med 10 grader, vill ha mera sånt. I helgen gjorde vi inte så mycket. Lekte uppe, nere och ute. Och sen så lekte vi lite till igen. 
 
 
I söndags åkte vi också till Lillö och grillade lite. Jag måste få se något annat. Det finns ju inget annat ställe som kan lugna mina nerver 😃. Vi har nog 2-års trots pågång i detta hus, så mitt tålamod finns det inte så mycket kvar av. Is fanns det heller inte så mycket kvar av på Lillö, endast lite inne i viken.
 
 
Igår samt idag åkte vi till Koskö för en utomhus lekträff. Blev också en promenad. Skönt att få ventilera sina tankar lite. Hästar och hundar såg vi också.
 
 
Idag såg jag de första blommorna i blombänken. 
 

Nu är det vår 🌼.

Vinter igen

Kunde knappt tro det då jag såg ut genom fönstret imorse, MASSOR av snö hade kommit under natten. Har vi ens haft så mycket snö på hela vintern?
 
 
Var ute med Wilma på förmiddagen och försökte skotta lite snö, men Wilma tyckte inte det var så roligt. Hon blev arg då det kom snö på skorna och vantarna. Inte så lätt då ☺. Så fick bara skottat runt trappan och lite runt bilen och en gång tvärs över gården. Som tur kom Wilmas faffa och plogade vägen och gården just före vi skulle gå ut och gå. Tack! "Stora" vägen var som tur också plogad, men förstås inte fram till asfalten så det gick nog trögt framåt ändå. Som tur somnade Wilma snabbt, ja vem skulle inte göra det då det hoppade och skuttade som bara den över alla traktor spår ☺.
 
 
Nu ska jag ta det lugnt en stund, sen blir det kvällsjobb 15-21. Hoppas ni får en bra helg! (med mindre snö ☺)
 RSS 2.0