Annorlunda frukost och äntligen en pizza

Sista veckan innan vintersemestern börjar!  Eller egentligen får jag ju ledigt på fredag klockan 9, så bara fem arbetsskift kvar. Har väntat länge! Men efter denna semester behöver jag bara vänta 2 ½ månader så har jag semester igen.
 
Gårdagen började med en lite annorlunda frukost. Johnny hade sett en bild på en blogg och ville testa hur det smakade. Jag blev alltså bjuden på äggvitor med kanel samt cashewnötter. Ja, vad ska man säga, det smakade inte så mycket. Ingen höjdare direkt, men mätt blev man.
 
 
Har som sagt varit snål på pizza i flera dagar. Igår kunde jag inte hålla mig längre, måste få en pizza! Vi var båda trötta efter den långa vandringen, så jag sa att jag kan bjuda på mat bara jag får en pizza. Så blev det, vi åkte genast iväg till Tesses café. Jag fick min pizza och Johnny tog en grillbiff. Smaskens var det!
 
 
Nu behöver jag inte äta pizza på ett tag, kan möjligtvis hålla mig tills vi åker på resa. Får se. Det är ju nog nyttigare med blomkålspizza och helt okej smak också, men inget slår en hederlig pizza gjord på vetemjöl. Får stå ut med att jag får lite uppblåst mage efteråt.
 
Idag är det det 29.2, alltså skottdagen. Men det är nog som vilken annan dag som helst. Städar och plockar upp här hemma, tvättar och diskar. Blir nattjobb idag men före det så åker jag till gymmet en sväng. Solen den skiner, varför hade vi inte detta väder igår? Men nåja, kan inte göra något åt det. Får väl gå ut på gården och njuta lite av solskenet. Åtminstone måste jag hämta in mera ved. Vi har eldat morgon och kväll nu i flera dagar, det är så mysigt med brasa.Vandring till Märkenkall

Idag gjorde vi något som vi tänkt göra i flera år, vi vandrade iväg till Märkenkall. Var cirka tio år sedan vi senast var där. Denna gång tog vi bilen till Kuni, därifrån traskade vi iväg flera kilometer efter oplogade skogsvägar.
 
 
Då vägen tog slut följde vi Kunileden upp till "berget". Det var inte det lättaste att hitta leden, ej heller att följa den. För det första hade ingen annan gått där (endast någon älg), så vi fick gå med snö nästan upp till knäna i flera kilometer över stock och sten. På ett ställe, mitt inne i skogen, tänkte vi inte hitta tillbaka in på stigen igen, såg inga markeringar någonstans på träden, men efter säkert 20 minuters letande hittade vi stigen igen. På ett annat ställe trodde jag att jag skulle falla ner i ett hål då jag måste hoppa från sten till sten, och på ett tredje ställe trodde jag att isen skulle braka under mina fötter, men vi kom nog torrskodda fram till Märkenkall till sist. 
 
 
Väl framme vid Märkenkall kunde vi konstatera att vi borde ha tagit en annan väg dit. Från flera andra håll var det skoterspår uppkörda dit, men förstås inte från det hållet vi kom från. Trodde nästan inte jag skulle orka fram, så tungt var det att hoppa från sten till sten med en tung väska på ryggen. Kändes dock bra att ha orkat fram. Grillade varsin korv över öppen eld, det var riktigt gott!
 
 
Efter att ha ätit vår lunch var det bara att packa ihop och gå hemåt igen. Ett tag tänkte jag nog tanken att ta en annan väg tillbaka, men vi hade ju parkerat bilen i Kuni så den måste vi ju gå efter oberoende, så fick bli samma väg tillbaka. Gick dock betydligt snabbare att gå tillbaka då vi inte behövde ta fram kartan och fundera var vi befann oss. Såklart började solen skina då vi inte hade många meter kvar till bilen, men vad kan man, ja inte beställa vädret i alla fall. Sammanlagt blev det en promenad på 10,5 km.
 
Sist och slutligen blev det här en dag jag lever länge på. Vill ju ha lite äventyr i vardagen.Sällskap i skogen

Då jag var ute på en skogspromenad för några dagar sedan fick jag plötsligt sällskap efter vägen. Det var inte någon älg eller björn (som tur var), utan en talgoxe (för visst är det en sån). Är så dålig på fåglar. Önskar att jag hade en bättre kamera, men visst fastnade den på bild.
 
Som ni kanske har sett så tycker jag om att fotografera djur och natur, men ibland skulle jag vilja komma ännu närmare motivet. Jag har ju otur med kameror så ska nog inte köpa någon jättedyr. Har inte kommit mig för att föra det ena objektivet till butiken för reparation ännu, tror inte det går på garanti, dessutom säljer de nog inte samma objektiv mera så är osäker på om jag skulle kunna få ett nytt likadant. Eftersom jag har kameran i väskan dagligen så ska den nog tåla en hel del stötar, men tydligen tycker det ena objektivet inte om det.
 
Jag vill inte hålla på med olika inställningar på en kamera, det ska gå att bara ta fram och ta ett foto. Det finns nog säkert flera olika funktioner på kameran jag nu har, men är för lat för att orka läsa instruktionsboken. 
 
 
Jag hade önskat att få se fler fåglar i kärven på gården, men har knappt sett någon alls. Var håller de hus? 
 
 
Några andra djur jag gärna skulle vilja fånga på bild är mårdhund och lo, men har inga höga förhoppningar om att lyckas med det. Borde som sagt lägga upp en kamera i skogsbacken någon natt så kanske det skulle lyckas.Fredagskväll

Äntligen fredag, eller vad ska man säga. Är trött efter fyra dagars jobb, men ska jobba ännu imorgon, då blir det 9 timmars arbetsdag. Sen får jag vara ledig en dag. Var fullt upp på jobbet idag, men for ändå till gymmet efteråt. Blev dock bara Better Body i 45 minuter, sen fick det vara bra, har ju ändå varit "duktig" och varit till gymmet fem gånger denna vecka. Inte så ofta det händer. Hoppas inte jag blir sjuk nu. Ofta då jag varit mer än 3 gånger till gymmet på en vecka brukar jag bli förkyld, men hoppas på bättre tur denna gång. Om det nu inte är så att några "bobbor" hoppade på mig då jag var ner till Hvc från jobbet idag. Kände nästan hur det flög omkring en massa "bobbor" där, men får hålla tummarna att inga fastnade på mig, hehe.
 
 
Egentligen var jag snål på pizza, men fick bli uppvärmd maletköttlimpa och sallad istället. Mättade nog lika bra. Nu är det dags för fredagsmys. Något gott att dricka och en skål med popcorn ska jag unna mig. 
 
 
Fick ett fint ljus av Johnny idag. Riktigt häftigt då det byter färg!
 
 
Hoppas ni får en bra fredagskväll!Ikea favoriter

Inom en snar framtid kommer vi att besöka åtminstone ett Ikea varuhus. Några stora Ikea fantaster är vi inte, men nog måste vi alltid gå igenom varuhuset då vi har möjlighet. En hel dag skulle jag inte kunna spendera där, ca. 1-2 timmar är passligt. Åtminstone då man vet på förhand vad man ska ha. 
 
Fortfarande skulle jag vilja ha ny klädsel till sofforna. Problemet är bara då jag är så snål...hehe. De tillverkar tydligen inte samma klädsel som vi nu har. Istället kunde Nordvalla mörkbeige vara ett alternativ. 
 
Eget collage av bilder från Ikea.
 
Såklart finns det fina kuddöverdrag samt något påslakan jag skulle kunna ha. En annan fråga är ju om jag behöver fler kuddöverdrag samt påslakan. Ett fint necessärset såg jag också.
 
De senaste åren har jag mer och mer börjat fundera över vad jag köper och inte köper. I alla fall då det kommer till heminredning. Behöver jag verkligen en till ljusstake då jag redan har 20? Eller kan jag sätta pengarna på annat. Visst köper jag "onödiga" saker, men då främst på loppis. När handlade jag senast i en inredningsbutik? Ja jag minns inte. Jag tycker om att gå i inredningsbutiker, är nog roligt att vandra igenom ett Ikea varuhus också, men oftast kommer jag inte ut med så många saker. Då är det istället roligare att köpa åt andra. Jag skulle t.ex. aldrig ha köpt några Happy lights åt mig själv (fast jag velat ha dem i flera år), blev dock överlycklig då jag fick flera till present för något år sedan.
 
Så får se vad jag kommer ut med från Ikea, några fjuttiga servetter (som jag säkert inte behöver), eller om det blir något av detta här ovanför. Den som väntar får se.Värmande solsken

Tänk vad solsken kan göra mycket för humöret. Igår kändes det inte så tungt att ta sig ut och gå på en promenad i det vackra vintervädret. De är nog lätträknade de gånger jag har promenerat utomhus i vinter, det räknas nog inte att gå över gården och hoppa i bilen. Det var riktigt skönt väder, solen värmde på ryggen och en och annan fågelsång hördes också. Gick min vanliga runda efter skogsbilvägen.
 
 
Jag önskar mig fler såna här dagar.Snart är det vår - det här väntar jag på

Februari börjar gå mot sitt slut, snart är den första vårmånaden här. Vintern har varit lång och mörk, ja i alla fall mörk. Nu går vi mot ljusare tider. Vad har jag för planer inför våren då? Ja, på våren händer det alltid en hel del roliga saker. Januari och februari är ganska tråkiga månader egentligen, men visst har det funnits roliga stunder dessa månader också. I mars har jag vintersemester, ser framemot en Stockholmsresa. I april är det många födelsedagar som ska firas. Då maj kommer är det ju nästan sommar och bara den saken blir man ju på gott humör av. Maj är också månaden då jag fyller år. 
 
Det här väntar jag på.
 
Vårblommor och kafferep.
 
Att få åka båt över till Stockholm.
 
Vårflödet.
 
Då det börjar grönska i blombänken.
 
Att snön ska smälta.
 
Att baka såna här godheter.
 
Svanar överallt.
 
Att få påskpynta.
 
Påskbrasan.
 
De första vårblommorna i blombänken.
 
Barmark och att sitta utomhus och läsa.
 
Knoppar som brister.
 
Massor av kalas. En annorlunda kväll

Den lediga dagen är över. Hann med ett danspass på gymmet (riktigt roligt), samt en vända till matbutiken. Blev faktiskt inget loppisbesök, hinner nog med det ännu denna vecka. Måste ju ha något att se framemot.
 
Igår kväll traskade vi iväg till Marthagården. Inte ofta vi besöker den, ca en gång i året då det är påskbrasa. Denna gång var det dock ingen påskbrasa, utan ett informationstillfälle om Andelsbanken. Banken här i byn ska stänga, så nu flyttar alla kunder till ett annat bankkontor. Det var fullt med folk i salen och vi behövde inte frysa, snarare blev det lite för varmt. Efter presentationen bjöds det på kaffe och goda bullar. Efteråt var det riktigt skönt att komma ut i friska luften, en promenad hem igen gjorde gott. 
 
 
Idag blir det jobb 13-21, imorgon blir det också kvällsjobb då jag jobbar natt. Sedan har jag lediga kvällar torsdag fram till söndag. Nedräkningen inför semestern har börjat, men har ännu fem arbetsdagar, en ledig dag, samt fem arbetsdagar kvar innan jag får ledigt. Så snart.
 
Hoppas ni har fått en bra start på den nya veckan. Lite bättre väder tycker jag det kunde få vara, men ska inte klaga. Det är åtminstone inte 30 grader kallt. Vår gård borde skottas, men då det kommer lite snö mest hela tiden så känns det onödigt. Jag har kört bilen fram till dörren, då får jag åtminstone inte mycket snö i skorna.Årets sommarmugg

För flera månader sedan skymtade sommarens muminmugg i flödet på Facebook, men först för en tid sedan kom nyheten ut till allmännheten. Sommarens muminmugg, eller sommarmuggen, är riktigt fin tycker jag. Snörkfröken och Mymlan som plockar blommor. De senaste fyra åren har sommarmuggarna gått i blått och gult, inte riktigt mina favoritfärger. I alla fall inte det gula. Årets mugg faller mig mycket mera i smaken än de tidigare sommarmuggarna. 
 
Bilder härifrån.
 
Det kommer också en tallrik med samma motiv, men någon skål har jag inte sett skymten av, kanske det inte kommer någon? Nåja, jag behöver ingen skål, men tallriken ska jag nog ha. Tycker man har mera nytta av en tallrik än av en skål. 
 
Vad tycker ni om årets sommarmugg?Ögonblick på gården

 
Ännu är det kanske inte riktigt läge att plantera ut några sommarblommor, får vänta några månader till.
 
 
Julbelysningen är ännu uppe, den väntar på mildare väder. Ingen har tagit sig tid att sopa trappan till terrassen, men det har ju inte varit så passade terrass väder på sistone heller. Häcken framför huset förbereder sig inför våren, massor av små knoppar överallt. En gapande fönsterglugg som väntar på bättre tider och kanske ett riktigt fönster med glas.
 
Söndag idag, veckans sista dag. Blir jobb 13-21 för mig, imorgon en ledig dag. Fredagens loppisfynd

Var via två loppisar igår, Brändö loppis samt Eva och Adam. Från det förstnämnda kom jag ut med ett par gardiner för 3 euro samt en tröja för 5€. Gardinerna var 2,10, passligt långa för att passa hemma hos oss. Tröjan var riktigt mjuk och skön, dessutom var den lite längre, alltså helt i min smak.
 
 
Vid Eva och Adam hittade jag en lite onödig, men ack så rolig sak. Nämligen en bok, "Postkod miljonären". En bok med 2500 frågor. Har redan hunnit testa den. Det gick sådär, fick 54 % rätt av 30 frågor. Tycker det är så roligt med frågesport. Kan sitta i flera timmar med en sådan bok. Ett bra köp för hela 1 euro.
 
 
Då hade man underhållningen klar inför lördagskvällen, hehe. Eller så inte. Efter jobbet blir det kaffe på Målarbackan, klimpsoppan hoppar vi över.En fredag

Så var det fredag igen. Gäsp! Har jobbat inatt. Blev en butiksrunda samt en loppisrunda efter jobbet. Vad jag fyndade på loppis får ni se imorgon. Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt, hade så huvudvärk då jag kom hem men efter några huvudvärkstabletter är det lite bättre nu. Kvällsmat ska lagas, blir traditionell fredagsmat, fyllda paprikor. 
 
 
Ser framemot att se på Antikrundan ikväll. Missade ju avsnittet igår då jag var på jobbet. Får se om jag vinner över Johnny denna gång. Är mycket roligare att se på programmet då vi kan tävla mot varandra, oftast brukar jag vinna, hehe. 
 
Denna helg är det mest jobb som gäller för mig, hinner inte göra så mycket annat. Bara två veckor kvar så får jag vintersemester, behövs verkligen! 
 
Önskar er alla en trevlig helg!
 Kannorna fick flytta

Det började bli trångt om saligheten bland alla muminsaker, speciellt nu sedan jag fick en ny kanna. Den skulle helt enkelt inte rymmas på samma ställe som de andra kannorna. Därför fick nu alla kannor flytta ovanpå ett annat skåp. 
 
 
Egentligen skulle jag ju vilja ha alla muminsaker på ett ställe, men än så länge har jag inget sånt ställe där alla saker får plats. Samlartallrikarna skulle jag gärna ha framme så de syns, men de är fortfarande inne i förpackningarna. Ni vet de där tallrikarna som de ger ut två stycken per år. Såg föresten att fjolårets var billiga nu, halva priset jämfört med ifjol. Men som sagt, jag har ju dem redan.
 
Jag kan bara inte få nog av muminkannor, de är så fina. Får se hur många kannor de ger ut i år. Hoppas inte det är så många, annars blir det fort trångt här uppe på skåpet också. Sedan finns det ju några äldre muminkannor som jag också gärna skulle vilja ha. Men betalar inte hur mycket som helst för att få dem, håller dock alltid upp ögonen efter dem på loppisar och auktioner. Dagar att minnas

Igår hände det inte så mycket här i huset. Men ser man tillbaka några år så gjorde jag betydligt roligare saker just 16.2.
 
16.2.2011 köpte jag vårblommor för fulla muggar. Då bodde vi ännu i föjset. Samma dag blev också duschen inne i huset färdig att användas. Nästan så jag glömt bort hur det var att bo utan dusch, men det gick nog det också.
 
 
 
16.2.2012 tillbringade jag till storsta delen på tåg påväg ner till Ekenäs tillsammans med Sofia för att hälsa på Malena. Inte ofta jag åker tåg, dessutom var det en hel del byten, så lite spännande var det nog vill jag minnas. En mycket rolig dag/dagar! Eller vad säger ni Sofia och Malena?
 
 
 
16.2.2013 åkte vi över till Umeå tillsammans med Johnnys föräldrar. Var första gången sedan 90-talet någongång som jag fick shoppa i staden. På knappt fyra timmar "gjorde vi Ersboda". Båten var i det tråkigaste laget, så UNO fick underhålla oss.
 
 
16.2.2014 såg det ut så här på vardagsrumsbordet.
 
 
Tror inte att denna dag går till historien som en av årets roligaste. Tänker nämligen ta fram dammsugaren idag. Men det ska ju göras det också, vare sig man vill eller inte. Känns ju mycket bättre sen då man har det gjort! Efter städningen ska jag nog sätta mig ner framför datorn och ser på någon bra serie. Ledig hela dagen lång.Vardagsutflykt

Blev en rolig kväll igår. Jag tycker ju om små utflykter, så var riktigt roligt att få fara till Seinäjoki en helt vanlig vardags eftermiddag. Johnny förde dit sommardäcken som hörde till gamla bilen. Samtidigt passade vi på att gå in till ett loppis också, men det blev bara ett loppis denna gång, hann ej med fler. Hungriga blev vi också så då var det bra att ABC fanns nära till hands. För mig blev det en kycklingsallad.
 
 
Denna gång hittade jag faktiskt något att köpa på det nya loppiset. En fin blå scarf för 2 euro, samt ett glas/bägare för 1,50€. Har nu fyra av dessa glas. 
 
 
Idag har jag en ledig dag, men kunde inte hålla mig borta från gymmet. Måste fara på "pensionärsjumppa" igen. Var samma program som förra veckan, alltså riktigt bra jumppa. Nu blir det spikmattan en stund!Ett fynd för 1 euro

Fyndade ett fint armband på loppis i fredags. Hela EN euro kostade det. Säkerligen är det inte silver (men man vet ju aldrig), men vad gör det, fint var det i alla fall. Liknar mitt andra silverarmband bara att det här var lite mindre.
 
 
Det får bli mitt vardagsarmband. Är lite rädd att jag ska tappa bort det andra, därför använder jag det bara vid speciella tillfällen. 
 
Idag är jag trött, blev inte många timmars sömn inatt. Men har ändå hunnit med ett pass på gymmet (lugnare dock), varit och handlat samt hämtat pengarna från loppis. Nu väntar jag på att Johnny ska komma hem så vi får åka till Seinäjoki med några sommardäck. Jag hoppas såklart jag hinner in via något loppis också.Alla Hjärtans Dag

Igår kom Johnny hem med en ny bil, men han kom också hem med några finheter åt mej. Vi tjuvstartade Alla Hjärtans dag. Jag fick en fin blombukett och muminkannan som jag ville ha. Tack min älskling! 
 
 
Ifjol for vi ut och äta, men i år bestämde vi oss för att laga något gott här hemma istället. Blir köttfärslimpa och grönsaksgratäng. Gott, om inte godare än att äta ute. Framförallt, billigare, hehe. 
 
Ute är det vitt och snöigt. Får se om jag hittar till jobbet ikväll. Jobbar natt till imorgon. Sedan får jag vara ledig till torsdag morgon. Skönt att jobba bara nätter ibland. 
 
Önskar er alla en trevlig Alla Hjärtans Dag! Ta hand om varandra ♥.Firat mamma igen och en ny bil

Idag var jag till Västervik och hjälpte mamma. Sammanlagt blev vi 13 personer runt matborden. Maten var god, som alltid. Hon bjöd både på kött och fisk. Till efterrätt blev det tårta och kaffe.
 
 
Hann också vara och tömma loppisbordet. Fick inte sålt så mycket idag, men lite grann. Är nog ganska nöjd ändå. Fick en slant till resekassan. 
 
Då jag kom hem blev det lite snöarbete. Johnnys pappa hade plogat vägen samt en del av gården. Jag skottade resten av gården. Skönt med lite frisk luft!
 
Lite senare kom Johnny hem, han hade tydligen varit till Seinäjoki och köpt en ny bil! Jag vill också ha...Problemet är bara det att det inte finns några "nyare" bilar jag vill ha. Nå, behöver ingen ny bil idag.
 
Nu blir det myskväll framför tv:n och någon bra film.SNÖ, kycklinggratäng och andra funderingar

Här har vi snö i mängd och massor igen (har kommit ännu mera sedan bilden togs). Får se hur länge den stannar. Kompressorn i bergvärmeskåpet är nu bytt, allt borde fungera som det ska. Hoppas denna håller de utlovade 20-25 åren nu då.
 
 
Tycker nästan det här har blivit en matblogg, men måste ändå säga att vi åt så god mat igår kväll. Kycklinggratäng på ett nytt sätt. Johnny hade köpt en hel grillad kyckling, den skulle sedan tas isär och bitarna skulle sättas i en ungsform tillsammans med en massa andra godsaker. Slurp sa det och så hade vi nästan ätit upp hela gratängen. Receptet hittar du HÄR.
 
 
Banan är nog inte riktigt Lchf, men så strikta är vi inte. Passade faktiskt riktigt bra med lite sötma i gratängen. Och ja bananerna var ekologiska. Jag brukar faktiskt köpa helt vanliga oekologiska bara för att de är billigare, men denna gång gjorde jag ett undantag. Kanske de här är mindre besprutade, man kan ju hoppas. Ofta är det nog priset som avgör vad jag köper i matbutiken. Många i min bekantskapskrets är med i olika REKO grupper på nätet. I grupperna kan man köpa lokalproducerade råvaror. Jag är inte så insatt i ämnet, men så mycket vet jag att det är inget för mig, tyvärr. Jag tycker ändå det är bra att grupperna finns. Jag är tyvärr för lat, jag köper mat från butiken då jag har passligt att åka där via, kan inte ha några bestämda tider då jag ska åka och handla. Var och en får göra som de vill. Nog talat om den saken.
 
Nu är det snart hög tid att börja fundera över vad jag ska klä på mig idag. Ni vet, det eviga problemet då man inte har några kläder att ta på sig, fastän skåpet är fullt. Någon hellång klänning blir det dock inte, för det första äger jag ingen sådan och för det andra är det ju ingen bal jag ska på. Får väl bli jeans och någon tunika...det trivs jag bäst i.
 
Ja så var det loppisbordet som ska tömmas idag också. Var nog sista gången jag hade bordet i två veckor. Löns verkligen inte. Nog har jag sålt för summan som bordet kostade, men inte mycket mera än så. Första veckan gick nog bra, men som sagt inte den andra. Men jag kan ju förstås sälja saker ännu idag, så slutsumman vet jag ju inte ännu. Håller tummarna för att jag säljer bra idag.Kompressorbyte och fredag

Idag fick jag åka raka vägen hem efter nattjobbet. Blev inget gym idag. Lite synd för jag tycker ju så om fredagsjumppan. Nåja. Fick åka hem för att det skulle komma en och byta ut kompressorn i bergvärmeskåpet. Så nu sitter jag här och kan inte åka och handla före allt är fixat. 
 
 
Det syns inte på bilden, men isoleringen som varit runt kompressorn var riktigt SVART. Usch då. Tur att det inte börjat brinna. Kanske nog ett tecken på att kompressorn faktiskt har gått varm och därför inte fungerat som den ska. 
 
Vi fick inget på nån garanti då skåpet är från Sverige, men som tur har vi hemförsäkring som täcker en hel del. Lite surt känns det ju nog att behöva byta ut en kompressor efter bara 5-6 år, men vad kan man.
 
Annars så är det ganska fullt upp denna helg också. Har nästan helt ledigt, ska till natten på söndag kväll. Imorgon ska jag till Västervik och hjälpa mamma då de ska ha matgäster. Loppisbordet måste jag också hinna tömma i något skede imorgon. På söndag är det alla hjärtans dag, får se vad vi hittar på då, något gott brukar vi ju alltid äta. 
 
Får önska er alla en fortsatt trevlig fredag och en riktigt bra helg!Fröbröd, pizzabullar och Low Carb bröd

Igår blev det en eftermiddag i köket. Började med att baka två plåtar med fröbröd, receptet hittar du här. Det blev flera påsar med bröd. Satte de flesta i frysen så det är enkelt att ta fram några då man vill ha. Annars så håller de ca 5 dagar i rumstemperatur.
 
 
 
Då jag väl var igång med bakningen fortsatte jag med pizzabullar. Receptet hittade jag här.
 
Till 8 stycken bullar behöver du följande:
 
2 ägg
2 dl riven ost
2 msk majonnäs
1 msk pofiber
1 tsk fiberhusk (psyllium)
oregano
salt
peppar
paprikakrydda
chilikrydda
 
Till fyllning valde jag 1 burk champinjoner som jag skar i små bitar, samt ½ paprika (också den i små bitar). Man kan förstås lägga i något annat om man vill. 
 
Blanda ihop alla ingredienser samt fyllningen. Krydda efter behag. Låt svälla i en halv timme.
 
Gör små bullar av smeten med hjälp av en sked, sätt dem på ett bakplåtspapper. Om man vill kan man lägga smeten i muffinsformar.
 
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.
 
 
 
Efter pizzabullarna ville jag baka mera, så då blev det ännu ett till bröd. Denna gång i form av en limpa. Receptet finns i en av de första lchf böckerna vi köpte, Gå ner i vikt med LCHF skriven av Ulrika Davidsson. Jag ändrade dock om lite i receptet då vi inte hade alla ingredienser.
 
Low Carb bröd
 
1 limpa
 
150 g pumpakärnor
150 g solrosfrön
50 g valnötter
50 g mandelmjöl
1 krm salt
4 ägg
1 dl mjölk
smör till formen
 
Sätt ugnen på 175 grader. I orginal receptet står det att man ska mixa fröna och nötterna till ett mjöl, men det lyckades inte för mig. Jag skar valnötterna i bitar och blandade ihop dem med pumpakärnorna, solrosfröna, samt mandelmjölet. 
 
Blanda sedan i salt, ägg och mjölk. Smörj en form och häll i smeten.
 
Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme. Skiva och förvara i frysen. 
 
 
Får nu se hur länge brödet räcker. Möjligen hela nästa vecka. Sedan är det väl nog bara att ta nya tag och baka mera igen. Vem köper kokböcker?

Vem köper kokböcker nuförtiden då man hittar allt på nätet? Jo jag gör det. Vi börjar ha en ganska stor samling Lchf kokböcker vid det här laget.
 
 
Igår hittade jag en till på loppis, för hela 3,50€. Alltså inte dyrt alls. Tyckte det fanns så många intressanta mat recept i den.
 
 
Att recepten bara skulle vara till för kvinnor är väl nog att ta i. Tror nog Johnny kan äta maten ändå, hehe. Sedan vi började äta enligt lchf för X antal år sedan har vi hunnit testa många olika slag av mat. Tro det eller ej, man kan faktiskt laga mycket utan potatis, ris eller pasta. Men visst fuskar vi också, en vanlig pizza eller hamburgare slinker ju nog ner ibland. Är man hungrig så är man. 
 
Vanligt bröd är nog svårast att lämna bort. Till en början gjorde jag det, men surskorporna och det mörkaste rågbrödet har jag nu ätit en längre tid. Nu tänkte jag försöka lämna bort brödet igen. Enda sättet att lyckas är att baka eget lchf bröd. En frukost utan något brödliknande är ingen frukost för mig. Därför får det bli en brödbakningsdag idag. Får se vad det blir till...Gardiner och en bra start på dagen

Gardiner, gardiner, det eviga problemet. Enklast vore om de fick hänga året runt. Tog ner julgardinerna för några veckor sedan, först igår fick jag upp de sista gardinerna. Äntligen! Nu får de hänga där tills nästa jul. Inte för att det är tungt att byta gardiner, det är ju det att gardinerna måste strykas som gör att det tar emot.
 
 
Uppe på vinden hänger ännu några julgardiner, men de ser inte ut som julgardiner så de får hänga kvar en tid. Tror inte Molly och Whiskas bryr sig i gardinerna, är ju ändå bara de som ser på dem på vinden. 
 
Idag efter nattjobbet var jag på ett bra pass på gymmet. Egentligen hette det "Ladyt 55+", men jag frågade i receptionen om vem som helst får gå på timmen och svaret var ja. Antingen så är jag inte i så bra form, eller så var det ett extra tungt pass hon drog, men jag tyckte det var som vilken jumppa som helst. Svettigt! Hörde nog att vissa tyckte att det var jobbigare än vanligt, så det lät ju bra. Jag är ju inte riktigt 55+ ännu, hehe. Tror nog jag ska gå på timmen igen.
 
Hade tänkt baka fröbröd idag, men då jag kom hem fanns det redan två plåtar med bröd på spisen, så nu slapp jag göra det åtminstone. Idag tror jag det får bli någon form av soppa till middag, och såklart fastlagsbullar då det är fastlagstisdag.En sådan söndag och dagens planer

Igår blev det en lite lugnare dag, men satt inte bara hemma. Blev bjudna på mat på Målarbackan, sedan bar det av till Vera som fyller år idag. Hon bjöd på kaffe och tårta. En trevlig pratstund om gamla tider hade vi också. 
 
 
Senare på eftermiddagen spelade vi ett parti Ticket to ride, Johnny vann. På kvällen lagade jag en smaskig pyttipanna med bacon, kålrot, rödlök, champinjoner, en morot samt en köttfärsfylld paprika från fredagen. Måste nog laga något liknande snart igen, blev så gott. 
 
Idag väntar nattjobb, jobbar endast nätter denna vecka, idag samt torsdag till fredag natt och sedan natt från söndagen. Roligt med omväxling. Nu snurrar tvättmaskinen, diskmaskinen borde också sättas igång. Får se om jag får upp några fler gardiner idag. Ännu gapar tre fönster tomma. Före nattjobbet ska jag ta mig en tur via loppis och kolla läget samt svettas lite på gymmet. Polar Sound Festival 2016

Blev en riktigt bra kväll igår! Vädret skulle förstås ha kunnat vara lite bättre, snöade/regnade och det blev super halt. Inte rätta dagen att gå i högklackat, men jag klarade mig. Vi kom tydligen i rättan tid, kön var nog ganska lång till garderoben där man skulle lämna in jackorna, men en stund efteråt hade kön varit ännu längre. Först spelades 90-tals musik av en DJ, den riktiga showen började lite senare med Pandora.
 
 
Wc ska man ju helst inte besöka under såna här evenemang, kön dit var minst sagt lång. En del kvinnliga besökare försökte att tränga sig före genom att ställa sig i kön till herrarnas toalett, men det tog inte länge innan de måste flytta på sig, sist i vår kö, haha. Så kan det gå. 
 
Nästa artist på schemat var E-type. Såg honom senast på We love the 90´s i Stockholm för några år sedan. Denna gång var dock bättre då jag kunde komma ganska nära scenen. 
 
 
Mina absoluta favoriter spelade till sist, jag talar förstås om SCOOTER. Har sett dem live flera gånger förut, detta var fjärde gången om jag inte minns helt fel. Showen var riktigt bra, men mina fötter blev sjuka. Vill man vara fin får man lida pin, som man brukar säga.
 
 
Blev inte så många bra bilder av Scooter, var bara en massa armar ivägen på alla foton. Men en bra bild lyckades jag få åtminstone. 
 
Då showen var slut blev det rusning efter jackorna, men vi fick tag i våra ganska snabbt. Hoppade på en gratis! buss till stan. Klockan närmade sig ett och det var nästan tolv timmar sedan vi ätit något senast. Var riktigt gott med en hamburgare på Hesburger (fast jag åt en i fredags också). Då vi var mätta och belåtna gick vi vidare till O´malleys en stund. Mina fötter var dock så sjuka så det blev ingen svängom på dansgolvet denna gång. Nöjda med kvällen kunde vi sedan åka hem igen. 
 
Hoppas det ordnas liknande evenemang snart igen!
 Firat mammas födelsedag

Idag firade vi mamma. Blev bjudna på mat på Rosso. Fick sitta i lugn och ro lite avskillt så det var ju bra. Vi blev sammanlagt tio personer, Elisabeth och Matti var tyvärr i Stockholm just den här helgen. Jag åt Kycklingciabatta. Lite som hamburgare bara med annat bröd. Någon höjdare var det inte, men helt okej.  
 
 
Vissa av oss tog efterrätt, men jag som inte är så värst förtjust i sött (hade hellre kvar den salta smaken av franskisarna i munnen), nöjde mig med huvudrätten. Av oss allihopa fick mamma en brosch samt den nya stora muminskålen. Mammas kusin hade också bett mig att köpa blommor åt mamma, det blev en annorlunda orkidé. Grattis än en gång och tack för maten!
 
Nu blir det att göra sig färdig inför kvällens konsert och SCOOTER!Runebergstårta lchf

Idag kände jag för att lyxa till det, Runebergsdagen till ära. Sökte på nätet efter ett recept på lchf Runebergstårtor och till min glädje hittade jag ett på Snellmans hemsida. 
 
Du behöver följande:
 
150 g smör
1 dl sötning
2 ägg
2 tsk bakpulver
3 dl mandelmjöl
1 dl krossade hasselnötter
1 dl grädde
1 msk fiberhusk
(2 droppar bittermandel)
 
Rör ihop smör och sötning, tillsätt sedan ett ägg i taget. Tillsätt resten av ingredienserna. Sätt i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 15 min. Dekorera med färskost eller grädde och bär. Det blir ca. 9 stycken "tårtor".
 
 Solsken och en helg jag väntat på

Vilket väder det var igår! Riktigt fint vinterväder med några minusgrader och sol. Passade på att tanka lite D-vitamin och samtidigt få lite frisk luft. Borde bli bättre på att vara utomhus vintertid, men det är bara det att ogillar tjocka vinterkläder. Nåja 15 minuter utomhus fick räcka.
 
 
Idag är det fredag. Oh vad jag har väntat på denna helg i flera månader. Idag blir det frissan efter jobbet. Får se hur det blir, ska nog bara klippa topparna, men tänkte faktiskt färga håret denna gång också. Blir knappast någon stor förändring, men lite färg eller slingor blir det nog. Har inte bestämt mig hur jag vill ha det ännu. 
 
Imorgon ska vi fira mamma som fyller år idag.  Grattis på din dag! Vi ska alla ut och äta till Rosso. På kvällen ska vi på konsert till ishallen. Ska och lyssna på Scooter (mina absoluta favoriter sedan 1994), E-type och Pandora. Hoppas på en bra dag och kväll, och det blir det nog säkert. 
 
Hoppas ni får en bra helg!En kattdag

Grr, vad gör Whiskas på mitt revir? 
 
Ropade du på mej? Vänta lite, jag kommer!
 
Äh, jag orkar inte bry mig längre. Jag tar en snabb tupplur istället.
 
Är det månne nån frass i skogen...ska jag våga mig dit?
 
Vänta på mig! Jag kommer också med till skogs.
 
Nej, nej mamma. Du hinner inte med. Nu går jag och söker efter några smaskiga möss.Fullt upp

Då var tre morgonturer på jobbet avklarade. Tycker att jag inte hinner göra någonting alls här hemma då jag jobbar så. Men det beror ju nog på det att jag oftast kommer hem först efter klockan 18, sen mat och sen orkar jag inte göra något annat än slappa i soffan. Blir samma program ikväll. Var gott med köttsoppa, men tror nog jag måste gräva i kylskåpet efter något mer att äta, är så hungrig! Åt bara en liten snabb lunch mitt på dagen så inte undra på att det kurrar i magen. Dessutom blev det gym i 1,5 timme efter jobbet. Ska faktiskt bli skönt med nattjobb imorgon.
 
 
Igår började många nya serier på tv, bl.a. Parneviks och Ung och Bortskämd. Hann inte se på alla program igår kväll så ska bli roligt att se resten ikväll. Givetvis måste jag ju se på Farmen också, spännande, spännande. 
 
Nej nu mot kylskåpet! Sedan blir det nog ett avkopplande fotbad, kan behövas en dag som denna.Det lyser på vinden

Då julbelysningen åkte upp åkte några lampor in i skrubben. Det finns ju inte plats för allt. Nu då julen är över tog jag fram lamporna igen, men nu ville jag inte sätta tillbaka dem där de varit, de fick istället nya platser på andra våningen. 
 
 
Lampan här ovan hade vi i vårt sovrum förut, nu får den lysa i ena fönstret bredvid balkongdörren. Jag har också en större lampa med samma sorts fot, men den är nu till salu på loppis. Den lampan var aningen för stor och aningen för liten, alltså någonting där mittemellan. Köpte den (samt den här) på loppis för flera år sedan. Den större har jag aldrig hittat en bra plats åt så får se nu om någon annan vill ha den. Riktigt snygga är de dock båda två tycker jag.
 
 
Den här lampan är också ett loppisfynd. Målade ju om foten från blå till svart och vips hade jag en ny lampa. Lampan stod i köket förut men nu får den pryda ena rummet på vinden. Hur ofta lamporna kommer att lysa vet jag inte, det händer ju inte så ofta att katterna skulle tända lamporna. Eller ska vi säga som så, tända är inte svårt, men att komma ihåg att släcka dem sen före man går och sova är desto svårare. Mer behändigt är det med lampan i mittersta rummet på vinden, den kan man tända och släcka nerifrån. Måndagsfunderingar den första februari

Helgen är över och en ny vecka har börjat. Igår var vi till simhallen, men jag simmade inte en enda meter. Trivdes bättre i gymmet. Eller trivdes och trivdes, jag tycker nog 100 gånger bättre om "mitt vanliga gym". Sedan jag blev medlem där 2009 har jag inte ångrat mig en dag. Visst finns det billigare gym, men jag skulle inte byta för den sakens skull. Räknade ut att det sist och slutligen inte blir så dyrt om jag i medeltal går 3 gånger per vecka hela året, någon vecka kan jag gå 5 gånger en annan bara 1 gång. 
 
Råkade se att den ena julkaktusen har slagit ut i blom, en månad försent. Fast egentligen blommar de ju nog när som helst på året. Fint med lite blommor i fönstren i kontrast till de "tråkiga" grönväxterna.
 
 
För tillfället tycker jag det känns som vi skulle vara i slutet av mars månad. Är nog det milda vädret samt halkan som gör att det känns så. Nu vill jag knappt gå utanför dörren, jag tycker verkligen inte om då det är halt, släpar nästan fötterna efter mig då jag är så rädd för att halka. Som tur köpte vi lite sand igår så vi kan sanda gården.
 
Fastän det går mot ljusare tider vill jag fortfarande mysa till det med levande ljus så ofta som möjligt. Det är dock inte ofta ljusen brinner i sovrummet, de står nog mest där som prydnad.
 
 
Där bakom står också muminburkarna på rad. Undrar om det kommer någon till burk i år? Egentligen behöver jag ju inte flera, men de är så fina att titta på. Det fanns ju kex i dem då jag köpte dem, men de är nog uppätna för längesedan. Nästa gång jag bakar kex kanske jag fyller burkarna igen, då skulle de ju komma i användning. 
 
Får önska er alla en bra start på den nya veckan!RSS 2.0