Nedräkning inför semestern och de senaste dagarna

Nu börjar nedräkningen inför min semester. Jobbar nu 6 dagar i sträck, sedan får jag ledigt på onsdag morgon klockan 8. Har 4 lediga dagar, sen börjar semestern från och med 10.8. Det börjar nog kännas som att det är dags nu. Alla andra har ju redan haft semester. 
 
Johnny började jobba igen i måndags. Wilma och jag har egentligen gjort en hel del annat än bara varit hemma denna vecka. I måndags åkte vi via fyra olika ställen och hämtade saker som jag köpt på facebook loppis, bl.a. några Sylvanian families figurer, två familjer. Den ena familjen lade jag dock i presentskåpet, så hon får den kanske till jul. Då vi nu för en gångs skull var i Västervik och hämtade en sak, så åkte vi till Wilmas mommo och moffa. Lekte lite och blev bjudna på lunch. Innan vi åkte hem svängde vi in och pratade lite med mammas kusin Inger som blev glad att se oss. 
 
 
Lite hallon har jag också hunnit plocka bakom uthuset. Inga mängder, men får fylla på koppen vartefter då resten mognar. 
 
 
Där emellan har vi lekt lite i lekstugan, mest varje dag.
 
 
Några promenader har det blivit. En dag gick vi 1 timme utan att Wilma somnade. Bra med lite motion, hehe.
 
 
En sväng på loppis och lekparksbesök blev det i onsdags. På kvällen var min kompis Johanna hit. Roligt att träffa dig och lycka till då det väl är dags. Hon hade en månad kvar till Bf. Wilma blev lite sur då hon skulle fara hem, hon skulle ju leka mera med henne.
 
 
Igår hade vi besök av Wilmas kompis Enya samt hennes mamma och lillasyster. Det var bra att Wilma fick någon att leka med då vädret var så grått. Det blev dock bättre väder och vi har ute en sväng också innan det blev sovdags. 
 
Känns konstigt att inte ha några större planer för semestern. Vi har ju redan varit på vår sommarresa. Kan förstås hända att vi far iväg på någon kort dagsresa, men vi får se. Jag skulle ju gärna vilja fara till Björneborg och gå på loppis, de har ju så bra loppisar där, men det är bara mina fantasier. Kan hända Wilma och jag tar oss en tur till Seinäjoki om vi får tråkigt nån dag. Helst skulle jag förstås vilja vara på Lillö, så får se om vi alls hinner vara hemma, hehe. Allt beror ju på vädret. 
 
Nu har jag alltså 5 arbetsskift kvar, nedräkning påbörjat...☺.
 



En julihelg på Lillö

Förra helgen blev det Lillö hela helgen. Jag och Wilma åkte dit redan på fredag förmiddag medan Johnny stannade hemma och byggde på lekstugan. Det var mulet och regnet låg i luften, men annars höll det upp på dagen och vi kunde vara ute och leka också fastän vi mestadels var inne. Till kvällen kom Johnny dit, och regnet lika så. Jag gick och sökte hjortron (nära vägen den här gången), men hittade bara 5 stycken. På kvällen blev det bastu och jag tog mig ett dopp.
 
 
På lördagen var det uppehållsväder hela dagen, till skillnad från här hemma där det tydligen kom regnskurar. Det var dock ganska blåsigt så det var inget strandväder på dagen. Jag tog mig en skogstur och sökte kantareller, hittade inga. En liten burk med blåbär blev dagens skörd. 
 
 
Mot kvällen åkte vi till Replot och Hamnboden på hamburgare. De var goda! Sedan gick vi en sväng och såg på alla båtar som låg förtöjda. Efter maten blev det glass från Sale, smaskens.
 
 
På söndagen var det varmare väder. Det blev lek i sanden och en båttur på förmiddagen.
 
 
På eftermiddagen tog jag fram Wilmas pool och fyllde den med några hinkar vatten. Vi hade inte så mycket tid på oss att fylla hela poolen, så hon fick nöja sig med att plaska på ena sidan då poolen lutade åt ett håll. 
 
 
Lite senare var det dags att packa sakerna och åka hem igen. Jag åkte dock inte hem utan direkt till nattjobb. Det blev en bra helg fastän väderprognoserna inte hade gett några större hopp om bra väder. Det blev ju bättre väder än väntat.
 



Vilse i skogen

Här om dagen i förra veckan skulle jag plocka blåbär. Gick till skogs här hemma. Kom på tanken att jag kanske skulle söka efter lite hjortron också, då jag nu en gång var i skogen. Kartappen hade jag ju också laddat ner så jag skulle hitta bättre. Jag gick, och jag gick. Hittade jag dit jag skulle? Hittade jag några hjortron? Svar NEJ. Jag hittade inte någonstans, jo bara längre in i skogen. Till sist hade jag ingen aning om var jag var. Fick nästan panik och ringde Johnny. Sa att jag är på ett kalhygge men vet inte var. Dessutom hade jag inte mycket kvar av akkun i telefon. Gick lite till. Tyckte pilen på kartappen bara hoppade hit och dit. Blev inte klok på den. Mitt huvud sa att jag gick åt ett håll, medan appen sa något annat. Till sist slocknade telefon. Mitt i skogen var jag. Tydligen gick jag åt fel håll. Nåja jag hade inget annat val än att fortsätta gå. Till sist kom jag in på nån gammal traktorväg som jag följde och då kom jag ut till skogsbilvägen. Som tur visste jag ju ungefär var jag var då, så var bara att traska hemåt i gummistövlarna då x antal kilometer efter vägen. Kunde ju inte ringa och säga att nån skulle hämta mig.
 
Då jag äntligen kom mig hem så var Johnny och hans pappa i skogen och sökte efter mig. Efter en stund kom de hem, med BIL. De hade fått skjuts av Tommy. De hade också kommit ut till skogsbilvägen. Till sist hade de sett var jag hade gått. 
 
Konstaterade att jag skulle ha hittat bättre om jag hade haft på satellit på kartappen och inte på vanliga kartan, den sade mig inget. Dessutom är det bra att ha fullladdad telefon om man ska använda appen. Att ha med en powerbank så man kan ladda telefonen i skogen skulle också ha varit bra.
 
Ska nog inte gå och söka efter mera hjortron i den skogen mera i år, är väl bäst så. Isåfall ska jag nog ha någon med mig, ja andra än älgarna då menar jag. Denna gång såg jag konstigt nog inga älgar, ja inga andra odjur heller för den delen och det var ju tur.
 
Bild från en annan dag.
 
Några hjortron hittade jag alltså inte. En halvliter blåbär kom jag dock hem med, men skulle nog ha hunnit plocka betydligt mera bara jag skulle ha koncentrerat mig på blåbärsplockningen och inte gått vilse 😃. Som tur var hann jag ju till nattjobbet också, men var minst sagt sjuk i fötterna hela kvällen. Att gå i gummistövlar över 4 km på grovt krossgrus är inte att rekommendera. 
 
 



8-års kalas

Förra veckan var vi bjudna på Isacs 8-års kalas. Stora pojken redan. Tyvärr kunde vi inte vara med på riktiga kalaset då vi var i Ähtäri just då, men det gick ju bra så här, vi fick äta upp resterna 😋.
 
 
Wilma hittade många roliga saker att leka med. Sedan blev det lek utomhus där det blev både bubblor och fotboll.
 
 
Ett stort GRATTIS än en gång till Isac, hoppas du tyckte om presenterna.
 



Resa till Ähtäri och Tuuri

Detta år blev det ingen lång sommarresa, då vi tyvärr inte ville åka över till Sverige som vi oftast brukar göra. Det var Coronan som ställde till det. Jag har ju haft nästa års sommarresa färdigt planerad i flera år redan, men Göteborg och Oslo får vänta ett tag till. Istället bar det av till Ähtäri och Tuuri. Nära och bra. 
 
Tre dagar hade vi på oss, det var ju bara Johnny som hade semester. Så på fredag förmiddag bar det av. Efter vägen stannade vi och åt lunch, Wilma åt så mycket som ingenting. Sedan körde vi raka vägen till Ähtäri camping. Ja nästan. Det blev visst två loppis besök, glass och kaffe före vi kom oss fram. 
 
 
Vi hade bokat en stuga. Helt okej var den, men tyvärr saknade den vatten och wc. Kaffekokare och vattenkokare fanns. Och sängarna var minst sagt obekväma (men blev bättre med dubbla madrasser andra natten). 
 
 
Efter ett misslyckat sovförsök och middag som slutade med en trött och grinig flicka som inte ville äta nu heller, så blev det ännu en vagnpromenad. Promenerade runt campingen i 45 minuter medan WIlma sov. Det var Wilmas mage som ställde till det denna dag, såklart man inte vill äta om man måste göra nummer två. 
 
 
Det var riktigt fint väder denna fredag, skön sommarvärme efter många dagar med ostadigt väder. Efter den sena middagsvilan tog vi oss en simtur. Ja WIlma lekte lite i vattnet, men var inte riktigt på humör för att simma. Roligt hade vi ändå. Pappa hade tydligen smutsiga fötter så hon måste tvätta dem 😃.
 
 
Efter simningen satt vi och njöt av kvällssolen och åt lite gott. Senare blev det pizza vid stugan.
 
 
Följande morgon gick vi iväg till den intill liggande djurparken. Wilma ville mest se MU och BÄ, så vi gick ganska snabbt igenom hela parken tills vi kom till farmen. Många djur var trötta pga värmen, men en del visade nog upp sig. En glass i värmen var gott tyckte Wilma ☺.
 
 
Wilma fick välja ett mjukisdjur från souvenir butiken. Hon valde en ko. Lunchen åt vi vid Panda caféet. Inte så mycket att välja bland, men vi hittade till sist nåt ätbart. Wilma var inte imponerad av matutbudet 😜. Det slank väl ner nån brödbit.
 
Så Wilma skulle få sova middag tog vi oss en ca 2 timmars biltur. Körde sedan till Tuuri.
 
 
Muminlekparken tyckte Wilma om. 
 
 
Efter lekstunden gick vi en runda i butiken samt åt lite mat igen. Vet inte om jag sett så mycket folk i Tuuri nångång, parkeringen var proppfull med bilar. Var säkert gratis tivoli som lockade en del, men vi gick bara förbi.
 
På kvällen blev det bad och bastu. Wilma simmade lite denna kväll, men det blev nog kallt. Blåsigt var det också denna kväll, så resten av kvällen lade vi några pussel inne i stugan.
 
På söndag morgon åt vi frukost och sen var det bara att packa sakerna i bilen igen och åka hemåt. Det blev ett besök till Tuuri igen för mera mat och shopping. Wilma blev glad då hon fick ett eget glas med limsa ☺. 
 
 
Det var den korta sommarresan det. Då vi kom upp på gården här hemma sa Wilma "nå ja". Hon var tydligen glad över att komma hem ☺. 
 



Alicedagen 2020

Även detta år firade vi den traditionsenliga Alicedagen på Målarbackan. Detta år var vi alla samlade, även alla "Alicor". Wilma heter ju Alice i andra namn så hon är en av de som vi firade. Vädret var inte vad vi hoppats på, inte då vi skulle äta. Vi åt inomhus medan de andra åt ute under tak. Efter några timmar höll det upp en stund så vi kunde gå ut på en skön promenad.
 
 
Det blev ingen lång promenad, bara en bit efter vägen och sen via banken för att kolla läget. Man frågade sig varför vädret inte kunde ha varit sådär fint hela kvällen. Nåja, vi fick ju åtminstone se solen till sist ☀.
 



Sommarens projekt

Fastän tid är en bristvara så har jag ändå hunnit damma och tvätta av ett gammalt skåp och en gammal säng. Tanken är att sängen ska bli Wilmas nästa säng. Sängen har förvarats på uthusvinden i 10 år. Före det, då vi köpte huset, stod den bland allt annat bråte på vinden i huset. Så den var minst sagt dammig och smutsig. Ska låta den vara som den är, tycker ådringsmålningen är fin. Dessutom skulle man förstöra den om man skulle måla den.


Sängen består av tre delar, det är alltså en utdragbar säng. Har ännu inte mätt hur lång den blir, men skulle tippa på ca 170 lång. Innan någon kan sova i den måste vi köpa en passlig madrass också. Förhoppningsvis kan hon börja sova i den nångång i höst.

Ett skåp har också kommit sig ner från uthusvinden. Det har varit ner förut, för några år sedan. Då slipade jag en av dörrarna. Mer än så blev det inte då. Skåpet åkte upp på vinden igen innan jag hann göra något mer åt det. 


Det ska alltså vara två glasdörrar på skåpet. Måste dock skaffa nytt glas till den ena dörren då det är dit satt en träskiva istället. Det här skåpet stod i en skrubb under den gamla trappan då vi köpte huset. Före det har det säkert funnits någon annan del till det, men nu återstår bara denna. Har ännu inte bestämt var skåpet ska stå, men förvaring får man aldrig för mycket av ☺. Det här skåpet ska nog målas, måste fundera lite över färgen ännu.





Omväxlande väder och ännu en månad kvar till semestern

Kalasat har vi gjort i flera dagar. Nu tror jag vi har kalasat färdigt för denna gång ☺. Där emellan har jag hunnit jobba också medan Johnny ännu har semester. 


En resa till Ähtäri är bokad. Får hoppas vi kommer oss iväg den här gången nu då 🐼. Blev ju ingen resa i mars.

Dagarna bara rusar iväg. Ännu är det en hel månad kvar tills jag får semester. Hittills har jag inte känt att jag skulle ha behövt ha ledigt, har gått bra att jobba 77% i sommar. Blir väl en chock sen efter semestern att börja jobba 100% igen ☺.

Lekstugebygget framskrider nästan varje dag, förutom nu i veckan då Wilmas fammo och faffa var borta. Dessutom regnade det ju. 


I torsdags var vi till Lillö. Det var sol, regn och åska. Minst sagt omväxlande väder. Wilma sov inget den dagen. Vem kan sova då det "brakade i backan" så jag fick springa med vagnen. Blev ändå en mysig dag med eld i kaminen och pussel som underhållning.


Också idag efter jobbet blev det en tur till Lillö, Wilma och jag. Var riktigt skönt väder så vi kunde sitta och äta ute. Sedan tog vi båda två ett dopp. Wilma tyckte nog det var lite kallt i vattnet, men hon simmade ändå lite. 


Efter att vi sett på Bolibompa var det dags att åka hem igen. Skulle gärna ha sovit där, men jobbar 7-15 imorgon så det gick inte.

Hoppas ni som kikar in här får en bra fortsättning på veckan ☺.





2- års kalas

Igår kväll hade vi kalas här i huset. Wilma fick många paket. Det var som tur både mjuka och hårda paket (den unga damen skulle säkert ha varit nöjd med bara hårda paket också ☺). Vi har dock leksaker i mängd och massor, får snart börja bygga ut huset 😉. 
 
 
Tidigare på dagen hade Wilma och jag varit och plockat jordgubbar till tårtan. Dock inte ur eget land. Det var inte meningen att vi skulle fara och plocka jordgubbar, vi skulle bara köpa, men då det inte fanns färdigt plockade så blev det som det blev. Gårdagens skulle nog ha funnits såg vi efteråt, vi behövde ju bara någon liter. Nåja, några mängder plockade vi inte, vi hade ju glass som smälte i bilen dessutom 🙈.  Vi fick så det räckte till tårtan. Och en erfarenhet rikare blev vi. 
 
Det blev ett bra kalas och födelsedagsbarnet var nöjd med kvällen. Tusen tack för alla fina presenter!
 



Den andra födelsedagen

Någon tårta blev det tyvärr inte i onsdags då Wilma fyllde år, men en hel del presenter fick hon ju förstås. Den största presenten var en tramp traktor med kärra. Pippihuset med pippifigurerna blev genast en favorit. En pippi docka och en apa hade jag fyndat på loppis för en bråkdel av vad de kostar i butiken. Dessutom fick hon lite pippi kläder, pussel, spadar och nån kratta, mumin halsband och hårband, samt mumin bowling set. Har jag glömt något? Jag tror det var allt hon fick av oss, hehe. Det mesta fyndat på loppis. Traktorn köpte jag på auktion ifjol, kärran är ny.
 
 
Det var inte så lätt att fånga två-åringen på bild.
 
 
Imorgon blir det säkerligen mera paket då det blir 2-års kalas här i huset.
 
 



Wilma 2 år idag ❤

Idag fyller Wilma hela 2 år ❤. Tänk att hon är så stor redan. Mammas och pappas älskling 💕.
 
 
Den stora damen fick förstås alldeles för många paket och fler får hon säkert innan veckan är slut. På söndag blir det nämligen kalas 🎈. 
 
 
 



RSS 2.0