Torsdagens funderingar

Veckans enda lediga dag börjar gå mot sitt slut. Vad har jag gjort idag då? Ja inte så mycket. Fick dock renbäddat, städat lite i badrummet och tvättat en del. Ikväll blev det en sväng via apoteket och några andra butiker. Har tydligen fått urinvägsinfektion så måste hämta ut antibiotika, suck. Men bra att få medicin för det så det reder upp sig. 
 
 
Ikväll då jag skulle fota lite mera julpynt så började kamerona bråka, igen. Jag blir inte klok! Tappar nerverna med mindre. Den "gamla" har tydligen fått samma fel som det mindre objektivet, nu är också det större objektivet svart till och från, alltså sönder. Suck! Den nya kameran har också något konstigt fel. En lampa blinkar rött ibland och batteriet är inte slut. Idag då jag trodde jag tagit ett par foton så fanns de inte alls på minneskortet, så störande. Dessutom tycker jag inte alls om den nya kameran, den gamla var helt enkelt bättre på många sätt. Funderar starkt om jag ska ta och köpa en ny, av den gamla modellen alltså. Frågan är bara var jag hittar en till ett relativt bra pris. Här i stan finns de inte. Modellen har utgått så de finns inte att få tag på överallt. Måste fundera ett tag och se vad jag gör. Måste isåfall köpa en via nätet. 
 
 
Imorgon samt på lördag är det kvällsjobb som gäller. På söndag har jag morgontur, så missar Stundars julmarknad i år. Känns lite surt, men jag får ju åka till Stockholm på Skansens julmarknad snart så det tröstar ganska mycket. 
 
Nu är det dags för bastu!
 
 



Fullt upp dagen lång

Idag har det varit fullt upp dagen lång. Jobbade till kl.15. Sedan blev det gymmet en timme. Handlade också lite mat innan jag kunde åka hemåt igen. Efter att ha ätit en lättlagad middag gick Johnny ut i föjset för att snickra. Jag skulle bara vila ögonen en stund. Vips hade jag vilat ögonen i 1 timme! Oj då, jag var visst lite trött. Tur att jag vaknade, annars kunde jag nog säkert ha sovit bort hela kvällen. 
 
 
Imorgon ska det bli skönt med en ledig dag. Sedan följer 6 dagar jobb innan jag får lite semester.  Nu sitter jag här i soffan med en gullig Whiskas kisse bredvid mig, nu vill hon visst att jag lägger undan datorn så hon får ligga i famnen, är väl bäst att jag gör det då.
 



Sömnlös natt och annorlunda adventljusstake

Åh så trött man kan vara, blev inte många timmar sömn på jobbet inatt. Hittade helt enkelt inte sömnen. Blev ett besök till Hvc efter jobbet för diverse blodprov och influensa vaccin. Jag överlevde. Sedan åkte jag via butiken innan jag äntligen fick åka hem. Efter lite mat i magen blev det en två timmars tupplur. Ännu känner jag mig inte så värst pigg, men kan ju inte sova bort hela dagen. 
 
Skulle ju visa er vad Johnny knåpat ihop här om dagen. Det blev en lite annorlunda adventljusstake, nog mest för prydnad. Ljusen är "änglaspelsljus", alltså inte så värst stora, så de brinner nog hastigt upp. Men nog måste vi säkert ändå tända ljusen vid advent, måste bara släcka dem ganska hastigt igen.
 
 
Imorgon ska jag till jobbet redan till 7. Inte ofta det händer och inte så roligt efter en jobbnatt, men det ska väl gå. Får försöka gå och sova tidigt. Snart är det dags att laga lite mat. Idag blir det något som jag inte lagat på länge, nämligen squash, aubergine, paprika, rödlök och tomat i ugnen. Lite vitlök och olivolja på det hela så blir det riktigt smaskens. Till det blir det nog köttfärsbiffar. Ska bli så gott!
 



Julpyntat var det här

Varje år säger jag att jag inte ska dra fram så mycket julpynt, men ändå åker det mesta fram. Ja inte allt, finns nog minst lika mycket kvar i skrubben, men man har ju saker att välja bland i alla fall. Igår funderade jag en hel del fram och tillbaka hur årets adventljusstake ska se ut. Testade flera varianter, men först på fjärde försöket blev jag nöjd. Hur den blev får ni dock se lite närmare första advent. 
 
Några nya pynt har jag inte köpt i år, eller jo, en julduk och några julgransprydnader, men de räknas knappt. Ja och så julblommor förstås, men än så länge bara tre hyacinter. Kan hända jag ännu köper någon blomma. 
 
 
Vet inte ännu om det är färdigt julpyntat, knappast, men just nu ser det ut så här i alla fall.
 
 
Ugglan måste ju också julpyntas lite, hehe. Johnny hade också knåpat ihop en fin sak, men den får ni se en annan dag.
 
Idag går tvättmaskinen varm, annars händer det inte så mycket. Det regnar utomhus, lite trist väder. Kunde ju ha snöat istället tycker jag. Idag blir det nattjobb, så ska nog bara vara hemma tills det. Imorgon bitti ska jag bl.a. fara och ta influensa vaccin, nästan lite nervös inför det, men det ska väl nog gå bra får jag hoppas.
 
 
 
 



Julöppning

Ikväll var vi in till stan på julöppning. Åkte lite tidigare så vi skulle hinna kolla i några butiker före fyrverkeriet. Egentligen så var det ju mest fyrverkeriet som lockade, som vanligt. Gick ett varv över torget men där fanns inte många försäljare. Då vi skulle gå till Clas Ohlson så höll de tydligen på att stänga, redan klockan 16. Vi blev helt chockade. Alltså hur kunde de stänga då redan? Fyrverkeriet skulle ju äga rum först klockan 18, så tror nog de gick miste om en hel del kunder då de stängde så tidigt.  Kändes som om hela julöppningen var förstörd. Det var ju just från den butiken jag hade tänkt köpa en hel del, passa på då jag en gång var i centrum, men icke. Dessutom var det lite problem med parkeringen också då vi inte visste hur länge grottan skulle vara öppen, så vi bytte parkeringsplats för säkerhets skull. Gick och tröståt till Hesburger, bara för att bli på lite bättre humör. Ja jag var ju nog vrålhungrig fastän det inte var så värst många timmar sedan vi ätit, men mat skulle jag ha.
 
 
Mätta i magen blev vi lite gladare och gick runt i en del klädbutiker. Sedan var det dags för höjdpunkten, fyrverkeriet. Kan inte få nog av fyrverkerier, fastän det i princip är slöseri med pengar. Är det vackert så är det. Ingen julöppning utan fyrverkerier (detsamma gäller villaavslutning och nyår också). Ett riktigt fint fyrverkeri var det.
 
 
Nu fortsätter julpyntandet här hemma. Resultatet får ni se imorgon.
 



1-års kalas

Idag var vi bjudna på 1-års kalas. Det var fadderbarnet Lucas som fyllt hela ett år här i veckan. Som vanligt bjöds det på en massa gott och födelsedagsbarnet fick många fina presenter.
 
 
Stort GRATTIS än en gång!
 
Efter kalaset blev det en runda på Combo. Sedan via butiken och sen på lite mat. Nu är det en lugn lördagskväll som gäller. Johnny gick ut i föjset och julpyssla, med vad vet jag inte för jag får inte gå in dit just nu. Jag ska krypa ner under en filt, frusen som jag är, surfa lite och kanske se på något avsnitt av någon serie.  Skön lördagskväll.
 
 



Rödrandigt och blommigt

Denna mulna fredag har jag hittills hållit mig hemma. Har tvättat, plockat och städat. Några julkuddar och lite andra julsaker kom också fram. Julkaktusen blommar som vanligt denna årstid, röd och fin.
 
 
Skulle ha varit skönt med en ledig fredagskväll, men egentligen har jag inget emot att fara på nattjobb. De flesta andra av mina arbetskompisar kommer att tillbringa kvällen på julfest, men jag valde att jobba i år, någon ska ju göra det. Sedan har jag resten av helgen ledigt. Denna helg skulle jag vilja få upp mera julbelysning, främst utomhus. Men helgen är också full av andra planer så vi får se vad vi hinner med. 
 
Önskar er alla en fin helg!
 



Torsdagens loppisfynd

Vilket snöoväder vi har haft idag! Hade blivit en del drivor på gården så jag fick massor av snö i skorna då jag gick till bilen. Sedan gick det sakta sakta ut till riksåttan. Plogbilen har jag inte sett skymten av. Men nu regnar det, så snart är nog all snö borta igen. Uträttade en del ärenden och så svängde jag in via Comboliina. Hittade faktiskt en hel del. En intressant bok helt i min smak, en ny jultidning, en till fönsterlampa samt en muminsak. Muminsaken vet jag ännu inte om jag ska behålla själv eller om det blir en present. 
 
 
Idag kände jag för att laga ordentlig pizza. Alltså ingen pizza på mandelmjöl eller blomkål. Riktig pizza på vetemjöl. Min mage kanske inte tackar mig, men oj vad gott det blev. Mycket godare än de man köper djupfrysta i butiken. Lagade en hel plåt och tänkte att det nog räcker till i morgon också, men nu är jag inte lika säker längre, det var ju så gott! 
 



Kvällspromenad

Ikväll blev det en uppriskande promenad. Var skönt att röra på sig och få lite frisk luft efter dessa veckor på soffan. Gick till Målarbackan fram och tillbaka. Blåste dock ganska kallt, men vi överlevde.
 
 
Imorgon har jag en ledig dag, kan hända det blir en loppisrunda då. Ja vi får se vad jag hittar på. Nu är det snart dags för bastu.
 



En helt vanlig tisdag

Efter två dagar på jobbet känns det riktigt bra. Var inte så trött som jag trodde jag skulle vara. Kanske förkylningen äntligen börjar ge med sig, hoppas det i alla fall. Fick arbetslistan för jul och nyår igår. Det såg helt okej ut. Jobbar 10-17 på julafton, vilket betyder att jag hinner "hem" till jultomten, vilket är roligt. Intressant att se hur folk reagerar över sina julklappar. Sedan jobbar jag också de två andra juldagarna. Nyår har jag helt ledigt. 
 
Ikväll har jag inte tänkt göra något speciellt. Måste ännu vänta en stund innan jag kan laga middag, Johnny for nämligen till simhallen och då blir det oftast middag först närmare 19 tiden. Måste dock äta lite redan, var vrålhungrig, åt ju lunch vid 11 tiden. Imorgon blir det också morgonskift, sedan är jag ledig på torsdag. Kommande helg är jag nästan ledig, jobbar bara natten till lördag. I helgen ska vi på 1-års kalas samt julöppning, ser framemot helgen fastän veckan just börjat. Men det är ju bra att ha något att vänta på. 
 
I det ena sovrummet där uppe blev det lite mera "juliga" gardiner än jag brukar ha. Men jag tycker det blev bra ändå, man tager vad man haver. Lampan får hänga kvar i fönstret, kan ju inte ha stjärnor i alla fönster.
 
 



Tillbaka till vardagen

Idag är det dags för jobb igen, känns nästan lite ovant då jag inte jobbat på tio dagar, men det ska väl gå. Har på känn att jag kommer att vara helt slut efter den här dagen, men måste väl ta det lite lugnare. Förkylningen och problemen med bihålorna är ju inte borta ännu. Men håller alla tummar jag har för att jag blir piggare den här veckan, fastän jag vet att det till och med kan ta månader innan en förkylning försvunnit helt. 
 
 
Uppe på övrevåningen har kissona det mysigt med julbelysning. Känns så hemtrevligt och mysigt då det lyser i nästan varje fönster där uppe också. Behändigt också då det räcker med att knäppa på fyra knappar så lyser det i elva fönster. Skulle aldrig orka gå runt och stänga av varje enskild lampa eller ljusstake. 
 
Nu hoppas vi på en förkylningsfri vecka!
 



Julgardiner och stjärnor uppe

Idag tog vi tag i saken och bytte gardiner i hela huset. Ja inte i alla fönster, men i de fönster där jag ville ha julgardiner. Ifjol satte jag upp vita gardiner, de hängde fortfarande kvar. I år fick de riktiga julgardinerna komma upp. Ett minus är förstås att de inte kan hänga kvar till nästa jul, men får hoppas jag får hjälp med att byta gardiner nästa gång också. Det gick ju så snabbt då vi hjälptes åt. Byter jag gardiner själv går det i snigelfart bara för att jag inte tycker om att varken stryka eller lägga upp gardiner. Egentligen är det inget måste att byta gardiner till jul, men det hör ju till, i alla fall hemma hos oss. 
 
 
Även ljusstakarna kom upp i fönstren på övrevåningen. Känns så skönt att ha det värsta gjort. Nu fattas bara själva småplocket och pyntet, men det kommer allt eftersom. Det är ju själva pyntandet jag tycker om, får se vilka julblommor jag köper hem i år. Det är ju inte jul riktigt ännu, men veckorna går ju så snabbt. Någon utebelysning är inte ännu uppe, men kanske vi tar tag i den saken nästa helg.
 



Loppis i Botniahallen och en dag i Jakobstad

Började dagen med en loppisrunda i Botniahallen. Där ordnades det ju storloppis idag. Träffade Sofia också, men varken hon eller jag gjorde några fynd. Var inte på jakt efter något speciellt heller, och allt var ju som vanligt så dyrt. Men hittar man inget så måste man ju inte köpa något.
 
 
Efter rundan for Johnny vidare till simhallen och Sofia och jag åkte vidare till Jakobstad för att hälsa på Malena. Var roligt att se hennes "nya" hus, riktigt fint och hemtrevligt. Vi bestämde oss direkt för att åka och äta någonstans. Det blev brunch vid Stadshotellet. Har aldrig besökt hotellet förut så det var roligt att se något nytt. Riktigt god mat hade de och dyrt var det inte heller. Vi blev mer än mätta. 
 
 
Sedan blev det en tur till det sedvanliga loppiset och ett besök vid Sunds trädgård. Åkte sedan tillbaka till Malena och eldade brasa och satt och pratade i flera timmar, riktigt trevligt! Till sist blev det fikapaus vid närbelägna Abc. Sedan var det dags för oss att åka hemåt igen. Tack för en rolig dag!
 



Besök på Hvc och en näskanna

Igår morse blev det ett besök på Hvc. Ville kolla upp bihålorna då de inte blivit bättre. Fick nästan genast gå in till en sjukskötare och kolla bihålorna med ultraljud. De var inte inflammerade, men mycket svullna, inte undra på att det känns. Verkligen inte roligt då det känns som om man har något som pulserar och tynger runt ögonen. Tycker att jag har snytit mig hela tiden nu i snart två veckors tid och det tar aldrig slut. Den hemska huvudvärken beror säkert också på förkylningen och de svullna bihålorna. Blev rekommenderad att köpa en "näskanna" att skölja näsan med. Skulle tydligen vara bra och effektivt om man t.ex. har problem med bihålorna. Den ser kanske lite rolig ut, men den fungerar verkligen. Nu har jag testat att skölja näsan tre gånger, det var mycket lättare än jag trodde och inte alls obehagligt. Bara att blanda handvarmt vatten med lite havssalt och sedan skölja. Tycker faktiskt att det har hjälpt! 
 
 
Idag känns det (just nu) mycket bättre än på flera dagar. Känner bara lite värk i bihålorna och knappt någon huvudvärk. Kanske nässköljningen har hjälpt? Får verkligen hoppas det, orkar inte sitta och nöta upp soffan mera. Nu vill jag bli av med den här fökylningen för gott! Det känns som om jag suttit/legat i soffan i flera veckor och inte gjort något annat. Men det stämmer inte riktigt, men nästan. Vill komma mig ut och få lite frisk luft. Just nu lockar det dock inte att gå ut, ser att det regnar. 
 
Ska inte göra några stordåd idag, ska kurera mig så jag orkar med det roliga som är planerat inför helgen. 
 
Önskar er alla ett bra veckoslut!
 



Några dagar på soffan igen

Här har det inte hänt så mycket de senaste dagarna. Har ännu inte blivit fri från förkylningen. Kände mig lite bättre i helgen, men på måndag kväll började det värka och bulta i bihålorna. Värkte hela natten, suck. Igår värkte det hela dagen, hade huvudvärk och stegring. Idag vaknade jag också med hemsk huvudvärk. Får hoppas nässprayen hjälper, vill inte äta nån antibiotika. Är väl bara att försöka snyta ut allt. Är nog soffan som gäller idag också. Måste dock åka en sväng via apoteket och matbutiken, bara jag orkar gå ut och lägga i motorvärmaren, vill inte skrapa några bilrutor, hehe. Ikväll ska jag hämta Johnny från tåget, skönt att få hem honom igen. 
 
Molly håller mig sällskap, men ibland ser hon nästan lite skräckinjagande ut.
 
 



Fönsterlampa i höstmörkret

Den här veckan började riktigt bra. Helt perfekt skulle det ha varit om Johnny inte skulle ha behövt åka på kurs till Helsingfors idag. Jag tycker ju inte om att sova ensam, men får hoppas att Molly gör mig sällskap. Nu på eftermiddagen förde jag honom till tåget, sedan blev det en loppisrunda via Fyndis och Combo. Denna gång hittade jag faktiskt ingenting på loppis, lite tråkigt, men man kan ju inte alltid fynda.
 
Just nu önskar jag att det vore ljusare tider, tycker inte om mörkret, men får väl tända några lampor till. Igår kväll blev det faktiskt en kort promenad, men tror jag skippar det ikväll. Det är ju så mörkt! Vem vill gå ensam i mörkret, det kan ju mitt i allt komma en älg emot, eller något annat odjur. Nej, håller nog mig inomhus. Nu ska jag nog fortsätta fixa några julklappar, de flesta börjar redan vara under kontroll, men som vanligt lämnar de svåraste till sist har jag på känn. Skönt att slippa stressen med julklappar dagarna före jul. 
 
På tal om fynd så hittade jag en fönsterlampa på Comboliina i fredags. 3 euro gav jag för den, så jag är åtminstone nöjd.
 
 



Mera firande

Idag har det varit en riktigt bra dag. Har fått mycket gjort. Steg upp redan åtta tiden, satte igång tvättmaskinen, plockade i och ur diskmaskinen, städade och plockade. Johnny var snäll och dammsög hela huset. Sedan blev det dags att fara på farsdagsfirande till Målarbackan. Blev bjudna på god mat och Tommy hade gjort häftiga cupcakes. Ett varv Ticket to ride blev det också. 
 
 
Då vi kom hem från firandet tvättade jag golvet här nere, övrevåningen tar jag en annan dag. Nu ska vi se färdigt filmen vi började se igår kväll, hann nämligen inte se så mycket av den innan vi båda två somnade i soffan. Sedan blir det söndagsbastu.
 



Farsdagsfirande och en lugn lördag

Idag har vi firat pappa, det är ju farsdag imorgon. Det var huset fullt som vanligt, men inte en enda bild tog jag. Vi blev bjudna på god mat och tårta. På vägen hem svängde vi in via Brändö loppis, men det blev inga fynd denna gång. Resten av dagen har vi mest tagit det lugnt. Sov till och med en stund för jag var sååå trött. Johnny kom hem sent i natt och jag har svårt att sova ensam, så inte undra på att jag var trött då jag bara sovit någon enstaka timme. Orkade inte ens ut på en kort promenad, så Johnny fick gå ensam. Nåja, jag är ju nog ganska så förkyld ännu också, så kanske lika bra att ta det lugnt. För en stund sedan blev det bastu och så har vi eldat brasa och grillat korv. Nu blir det "Tillbaka till framtiden 3" på tv. Misstänker dock att jag kommer att somna innan filmen är slut. Imorgon blir det mera farsdagsfirande.
 
 



En fredag

Idag fick jag uträttat en del ärenden på förmiddagen. Klockan 12 plingade jag på dörren hos Johanna. Var riktigt kul att träffas! Johanna bjöd på god mat och smaskig äppelpaj. Vips hade vi pratat bort nästan fyra timmar och det var dags för mig att åka vidare. For via Comboliina och sedan via Prisma och Kotipizza. Tyckte nog jag fick köpa en god Kotzone åt mig själv då jag måste sitta ensam här hemma hela kvällen. Nu är pizzan uppäten, jag är mätt och belåten. Nu kommer tv:n att gå varm resten av kvällen. Hyrde ingen film, har nog tillräckligt att se på ändå.
 
 
Trevlig fredagskväll!



Man blir nästan rädd

Hela veckan har Johnny suttit och knåpat på sin maskeradmask. De ska ha Halloweenfest på jobbet imorgon. Först hade han tänkt klä ut sig till något mera enkelt, men så kom han på att han skulle vara "pestdoktor" istället. Ja googlar man på "pestdoktor" så kommer det faktiskt fram bilder på hur personer som försökte bota pesten såg ut. Faktiskt ganska skrämmande. 
 
Nåja, han jag bor med såg ut så här ikväll. Nästan så jag blev lite rädd.
 
 
Masken, hatten och käppen har han gjort själv. "Ögonen" var från ett par svetsglasögon. Det fattas bara en svart kappa eller liknande, men får duga med svarta kläder istället, kan ju inte laga det alltför invecklat, hehe. 
 
Jag tänker dock se mera "normal" ut imorgon och någon Halloweenfest är jag inte bjuden på. Jag har istället siktet inställt på kompisträff i stan och sedan ska jag nog köpa något gott att äta till kvällen, kanske jag hyr en film också. 
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll och hoppas ni inte möter pestdoktorn där ute i mörkret!
 



Förkylningen tog över

Jag trodde jag skulle klara mig med en lindrig variant av förkylningen som tycks drabba alla, men icke. Var helt slut då måndagens arbetspass var över. Natten till igår sov jag knappt utan låg bara och snörvlade och hostade. Gårdagen spenderades på soffan med Paradise hotel Danmark som sällskap. Mamma och pappa var snälla och kom hit med honung och lite annat gott så jag skulle överleva dagen, en "krya på dig" blomma fick jag också. Idag känns det nog lite bättre, så förhoppningsvis kan jag åka på jobb imorgon. Känner lite mera energi än de två senaste dagarna så håller tummarna för att den här förkylningen snart är ett minne blott.
 
 
Solen den skiner så fint där ute och Whiskas gick just ut och och sola på trappan. Molly vilar middag i sängen. I natt sov Molly på min kudde. Vaknade av att hon kurrade i mitt öra, men hon blev sen förskräckt då jag mitt i allt började hosta, så jag fick sova ostört resten av natten. Steg inte upp före tio tiden då mamma ringde, var så varmt och skönt att ligga i sängen så somnade bara om hela tiden fastän jag först hade tänkt stga upp då Johnny for på jobb. Idag ska jag nog fortsättningsvis ta det lugnt och vila, men kanske jag kommer mig ut till postlådan och får lite frisk luft åtminstone.
 
 



Förkyld

Måndag och ny vecka. En vecka som började med förkylning. Kände nog av det igår redan då jag hade sjukt i halsen, men idag känner jag mig riktigt förkyld. Men egentligen är jag inte så förvånad eftersom alla mer eller mindre är förkylda på jobbet. Så nu blir det några lugna timmar här hemma innan det blir kvällsjobb.
 
 
Det är bara måndag idag, men ser redan framemot nästa helg då jag är ledig fredag till måndag. Känns som om det är ganska välbehövligt just nu. Här om dagen bokade vi också en resa till Stockholm, så före jul får jag äntligen besöka staden igen.
 
Hoppas ni får en bra start på veckan! 
 
 



Mat på Rosso

Igår blev det alltså mat på Rosso. Inte mitt favoritställe precis, men måste ju testa på det nya stället nu då restaurangen flyttat. Mitt första intryck var nog positivt, snyggt ställe, men dock för litet. Det var kö hela tiden så skulle inte ha skadat med större utrymmen.
 
Förrättsbordet, eller salladsbordet var helt okej, men jag saknade smör till brödet och dressing till salladen (förstår mig inte på vinägretter och olja på sallad). Till varmrätt valde jag risotto för omväxlingsskull, Risotto Gambretto. Risotton bestod av räkor och chili-vitlöksolivolja marinerade scampi i gräddig pestosås. Riktigt gott! Blev så mätt så orkade inte med allt. 
 
 
Johnny valde Focaccia Pollo & Prosciutto, rostat focacciabröd fyllt med kycklingfilé, lufttorkad skinka, tomat, zucchini, tomat- och vitlöksmajonnäs, confiterad tomat samt BBQ-sås. Serverad med örtsallad och pommes frites. Det såg helt okej ut, men var ingen höjdare, allt var torrt, både biffen och franskisarna. Liten portion dessutom. Inte värt sitt pris!
 
 
Ja vad blev slutbetyget nu då? Sådär. Kan nog gå dit och äta risotto igen för en relativt billig slant, men så många andra intressanta rätter hittade jag inte på menyn. Vi fick dessutom vänta 20 minuter från att vi hade ätit färdigt tills jag fick tillkallat en servitör och kunde be om notan. 
 
Borde också testa den nya restaurangen Koko Kana som finns i lokalen bredvid, alltså i Amarillos gamla lokal, men det får bli en annan gång. 
 
 



Allhelgona

Ikväll blev det ett besök till gravgårdarna i månens sken. Stämningsfullt och fint. Sedan blev det mat på Rosso, men mera om det imorgon. Nu är det filmdags. Blir en kort natt då det är tidig väckning imorgon, jobbar 7-15.
 



En mumintallrik

Fredag och allhelgona helgen är här. Idag jobbar jag kväll, tredje dagen i rad, känns lite motvilligt, men det ska väl gå. Imorgon är jag ledig, ska nog åka med ljus till några gravar, men det blir inte den långa rundan som på jul. 
 
Glömde ju föresten att visa vad det var jag köpte på loppis i tisdags. Bestämde nog mig ganska snabbt för att behålla tallriken själv, jag hade ju den inte från förut heller. 
 
 
Det blev lite mörka bilder, men det är tallriken Fred, som är en av tallrikarna som ingår i årets samlartallriksförpackning. Skulle gärna ha velat hitta den andra, Kvällsseglats också, men tyvärr fanns endast denna till salu. Förpackningen med båda tallrikarna kostar ca 50-60 euro. Så 14 euro för denna tallrik var inte mycket. Vill ju nog ändå ha förpackningen med båda tallrikarna, fastän jag har den här. Har dock inte fjolårets samlartallrikar ännu heller, så får nog köpa dem först (eller vänta på jultomten). Har väntat och väntat på att få se dem på rea, men icke. 
 



Inget julpynt ännu, men snart

November är här och snart får jag börja julpynta! Borde nog kanske ta och byta gardinerna som hänger i köket och vid matplatsen. Ja helst damma av dem. De har ju säkert hängt där åtminstone 1,5 år. Eller kanske ännu längre. Men vi får se hur "andan faller på". Ännu känner jag inte av någon julpyntsiver, men den kommer väl. Det är ju faktiskt inte så många veckor kvar tills jag "får" börja pynta. Ifjol kom den första stjärnan upp i fönstret 19.11. Samma datum året före det kom julgardinerna i köket upp. 
 
Har faktiskt inte sökt efter någon julinspiration på nätet ännu, men har nog gått och grubblat över hur årets adventljusstake ska se ut. Jag vill ju ha en ny variant varje år. Fråga mig inte varför, det har bara blivit så. Måste nog säkert ta och googla för mina adventljusstaksideér börjar ta slut.
 
Annars så tror jag inte jag kommer att släpa fram så mycket pynt i år, det känns så. Tar ju så länge sedan att städa undan allt. Några blomsterarrangemang ska jag nog laga, men det blir närmare jul, vill ju gärna njuta av blomsterprakten just före och kring jul och inte någon månad före. 
 
I år kommer jag att jobba under julen, men vet ännu inte vilka tider. Att jag måste jobba under årets viktigaste högtid är faktiskt något som stressar mig flera månader på förhand, det har det alltid gjort. Men det är främst tiden före, då jag inte vet hur jag ska jobba som är stressig. Sedan då jag väl jobbar en julafton är det inte lika hemskt. Så om det finns någon nackdel med mitt jobb så är det att behöva jobba högtider, men vilket jobb är perfekt? 
 
Nej nu får det vara slut talat om julen för idag. Kommer inte att börja julstäda ännu, om det ens blir någon julstädning. Nu ska jag koppla av nån timme framför tv:n. Sedan far jag nog via gymmet en sväng innan kvällsjobbet. 
 
 



En dag av väntan

Tycker jag inte har gjort annat än väntat idag. Imorse åkte jag tidigt till Hvc för att ta ett blodprov. Hade gott om tid så bokade ingen tid. Hann just och just in och ta blodprovet innan jag måste rusa iväg till jobbet. Måste vänta en timme innan det blev min tur. Bokar nog en tid nästa gång. Sedan var jag på personalmöte till 12. Åkte sedan och väntade på att Johnny skulle bli färdig med sitt så vi kunde åka och luncha. Fick vänta en god stund innan han kom. Det blev Pikku Quattro. Där fick vi också vänta länge innan vi fick beställa. Eller det kanske inte var så länge egentligen, men mitt tålamod var väl slut för idag, hehe. Nåja vi fick beställa och vi fick vår mat till sist.
 
 
Nu är jag hemma och svänger en stund innan jag åker tillbaka till jobbet. Det blir inte ens en timme jag hinner vara hemma, men skönt att få slänga sig på soffan en stund. Dessutom ville ju kissona gå ut så det var nog bra jag åkte hem i alla fall. Nu är det snart dags för kvällsjobb.
 



RSS 2.0