Långpromenad i skymningen

En kväll skulle jag bara ta mig en helt vanlig promenad. Den blev längre än jag tänkt mig. Jag gick och gick, och gick lite till.





Gick efter skogsbilvägen. Svängde in i skogen också och kollade lingon läget. Sedan fortsatte jag gå efter vägen. Kom till ett vägskäl där jag brukar vända, men fortsatte vidare tills jag kom fram till Målarbackan. Det blev 7km. 


Det hann börja skymma så jag sprang faktiskt en del mot slutet bara för att slippa vandra omkring i mörkret (med älgar, björnar och vem vet vad 🙂). En riktigt uppfriskande promenad 🍁.





Kompisträff på Stundars

Vi hade länge planerat in en passlig dag för en träff med Wilmas alla kompisar. En dag då alla hade ledigt. Tyvärr blev två sjuka, så det blev Julia och Wilma som fick leka tillsammans. Som tur var de friska åtminstone 🙂. Får sikta på en ny träff med alla en annan gång.





Det blev lek i lekparken i säkert en timme. Sedan köpte vi lite mellanmål i cafét bredvid. Wilma ville också ha en fylld croissant då kompisen åt en 🙂. 

Sedan blev det lite mera lek utomhus. Då det blev strid om samma gunghäst sjuttioelva gånger och tårarna rann på de två små, så konstaterade vi att det nog var dags att åka hemåt. Tack för några roliga timmar 🙂🍁.





Plockat de sista äpplena

Nu är det tomt både i päronträdet och i äppelträden. Alla frukter är plockade. Det har verkligen kommit mycket äpplen och päron i år. De sista påsarna fick bli must som snart ska bli cider. Molly ville också hjälpa till att plocka 😺.



Rönnbär finns det också gott om, men de får nog hänga kvar på trädet.


Det kom inte upp många blommor på blomsterängen i år, mest ogräs. Nya tag nästa år.





"Tuppbygge", 7-års kalas och en skogspromenad

Förra fredagen åkte vi ännu en gång till Lillö. På lördagen satte arbetet med tuppen igång igen. Johnny och Jussi hade fullt upp. På eftermiddagen åkte jag och Wilma på 7-års kalas till Höstves. Det var Felicia som fyllde år 🎈.


Efter kalaset for vi tillbaka till Lillö. Måste förstås inspektera vad de fått gjort under dagen 🙂.



Det var en fin kväll. Jag passade på och tog en skogspromenad före mörkret föll.


På söndagen plockade vi lingon nere vid stranden. En hel burk blev det 🙂.


Hämtade dit mamma och pappa på kaffe på eftermiddagen. Det blev en trevlig stund. På kvällen åkte vi alla hem igen.

Nu jobbar jag två hela helger. Får se när vi kan sova över nästa gång.






Kantarelljakt med mamma

Ibland är vi faktiskt hemma också. Fastän det ibland känns som om det är mera sällan 🙂. Förra veckan gick jag och Wilma på en skogspromenad. I jakt på kantareller. 

Lite jumppa på lindon blev det också. Bra med regnhalare på trots det soliga vädret 🙂.


Sedan lekte vi buss på ett träd som blåst ner. En del kantareller hittade vi också men de fastnade inte på bild.

Vi var ju en bit inne i skogen så misstänkte nog att jag skulle få bära ut Wilma då vi var färdiga, och det fick jag. Nästa gång får hon nog gå själv 🙈.

Sedan cyklade vi lite.



Det var den dagen det 🍁😎.




Lekparkshäng på Brändö

För en vecka sedan var vi och hälsade på en kompis jag inte träffat på nästan 1,5 år. Senast vi träffades var hon gravid. Nu hade hon en söt liten flicka 🧡. Vi började med att gå till två olika lekparker som fanns i närheten. Wilma var duktig och gick fastän det nog var en bit att gå. 




Sedan lekte de en stund inomhus också. Det fick bra. Lite ovant för Wilma att leka med någon som är så mycket yngre. Det var nog svårt att leka lite mer försiktigt. Mitt i allt grät den yngre. Då hade Wilma klämt hennes fingrar i en leksak, men det var inte så farligt, sånt händer ju. 

Det var riktigt roligt att träffas. Nästa gång får ni komma och hälsa på oss 🙂.






En regnig helg och några träd mindre

På fredagen slutade jag jobbet först kl.16. Brukar annars sluta kl.15 då jag börjat kl.7, men just den här dagen skulle en till timme arbetas in. Då klockan var slagen tyngde jag gasen i botten (nästan) och for hem och packa. Det var ju dags för ett Lillö veckoslut 🤩.

Var smart att äta före vi for, annars skulle vi ha varit vrålhungriga innan vi fått någon mat. Väl framme var det bara att börja elda för att kunna klä av sig ytterkläderna inne.


Det blev fredagsmys med chips och Draken på tv. Fungerade bra att ta med tv kortet hemifrån 👍. Varför har vi inte testat det tidigare i sommar?



På lördagen kom Gunvi och Jussi dit för att hjälpa till med trädfällning. Hämtade dit mamma och pappa också. Det var uppehållsväder större delen av dagen, så vi hade en riktigt trevlig dag.



Johnny och Jussi tog ner några träd. Något stod i vägen för "tupp bygget". Det andra togs ner mest för säkerhetsskull. Nu ska det grävas bort lite stenar så det går att fixa en grund till tuppen. Där bredvid den stora stenen ska den byggas.




Wilma och mommo lekte med barbiedockor också. Behöver nog skaffa lite mera (nyare och helare) kläder till barbiedockorna. 


Lite senare förde jag hem mamma och pappa. Då jag kom tillbaka till Lillö var det korvgrillning pågång. Tur var det för jag var hungrig 🙂. 

Söndagen blev regnig. Jag trotsade regnet och gick till fladan och kastade. Helt för mig själv. Skönt med lite tystnad mellan varven 🙈. En abborre fick jag upp.


Sedan ville Wilma cykla, så det blev några varv ut till korsningen. Blåbär hittade vi också.


Johnny borrade hål i en sten som är nära huset. Den ska klyvas itu så det är lättare att gå runt husknuten för att vrida på gasen.


På eftermiddagen kom Gunvi och Jussi dit och hjälpte till med mera trädfällning. Wilma och jag såg också på men sen ville Wilma gå in. Tur var det för då började det ösregna. 


 
På kvällen åkte de andra hem medan jag åkte direkt till jobbet för att jobba natt. Arbetet med tuppen fortsätter en ny dag.







Höstmys

Det är längesedan ljusen har varit framme på vardagsrumsbordet. Men en kväll tyckte jag det var dags. Får se hur länge de får vara ifred och inte är i vägen för något pussel eller stort ritpapper 😄. Men då är det väl bara att flytta på dem en stund.


Då det blir allt mörkare om kvällarna skulle jag kunna ha ljus i varje vrå, men oftast blir det inte av. Förstås om jag är ensam hemma nån kväll, men det händer ju typ aldrig 😅. Får väl vänta tills mitt i vintern då det också är nästan mörkt dagtid, då ska jag tända mera ljus mitt på dan. Har en stor burk med värmeljus som jag inte sett bottnen på på vem vet när. 

Är skönt med fredag och nästan ledig helg. Ska först till natten på söndag kväll. I helgen blir det nog att ta tag i grunden på "tupp bygget". Eller Johnny ska åtminstone ta tag i den saken. Jag får väl underhålla Wilma 🙂. Hoppas på att få upp en fisk eller två också 🐟.





Förkylning, kantareller och loppisrace

September är här! Det står fortfarande 1 augusti i min kalender i köket. Jag hänger tydligen inte med 😄. Den senaste veckan gick i förkylningens tecken, även fast vi hann göra lite andra saker också. Wilma var hemma från dagis hela förra veckan. En kväll gick jag till skogs och hittade både blåbär och kantareller 🫐.



På tisdagen blev jag också förkyld. Blev att fara på coronatest på onsdagen. Konstigt nog försvann snuvan plötsligt och halsontet var borta lika snabbt som det kom. Bra så. Fick dock olidligt vänta på testresultatet. Skulle jag kunna fara på nattjobb på fredagen. På fredag förmiddag, då jag kollat Kanta redan två gånger och knappt kunde slita mig från telefonen så bestämde jag mig för att vi skulle fara till Lillö och tänka på något annat.


Som tur kom testsvaret lite efter 12, det var negativt. Jag kunde pusta ut. Vi tillbringade hela dagen på Lillö. Lagade mat två gånger, modellerade, ritade, läste, fiskade och njöt av höstluften.




Hann bara hem och svänga och sedan blev det nattjobb, två nätter jobbade jag. Det blev loppis för hela slanten både lördag och söndag. På lördagen var vi på Loppisrace till Sundom och på söndagen till Forskärr. Båda dagarna hittade vi en del att köpa. Mest åt Wilma förstås, men Johnny fyndade nytt takmaterial till den nya "tuppen" också. 


En del av de loppisfyndade kläderna hamnade på bild. Köpte också en radio med både cd och kassett. Längesedan man kunnat lyssna på gamla kassetter 🙂. 

Imorgon är det äntligen dagisdag för Wilma, efter 2 veckor hemma. Jag jobbar kväll imorgon, sedan följer två morgonturer. 

Hoppas ni har fått en bra början på årets första höstmånad 🍁🍂.





Villaavslutningshelgen

Redan på torsdag eftermiddag då jag hämtat Wilma från dagis, åkte vi till Lillö. Jag hade sett framemot den här helgen (och nästan 4 lediga dagar) hur länge som helst.


Vi lagade pizza. Lite senare då Johnny kommit dit tog jag mig en skogspromenad i jakt på lingon och kantareller. Hittade ingendera.




Wilma och Johnny hittade goda havtornsbär och hade "picknick" på stenen.


På fredagen for Johnny på jobb. Jag och Wilma gick till fladan och metade, men fick inte upp någon fisk. Tyvärr hade Wilma blivit förkyld under natten, så fick ha snårapappret i högsta hugg hela dagen.


Lite senare åkte vi hem en sväng, tanken var att Wilma skulle sova, trött som hon var efter en dålig natt. Men hon sov bara 10 minuter hem och 15 tillbaka. 

På lördagen kände hon sig redan bättre. Vi kunde fira villaavslutningen som vi tänkt. Vi hade dock informerat gästerna om att Wilma var förkyld, så ville de inte komma så var det så. Men alla ville komma. 


Jag hämtade mamma och pappa och William. Sedan kom Peppe och Matti med båt från deras villa. Gunvi och Jussi kom också dit.

Wilma hade med sig sin cykel, den med stödhjul, så däremellan hon inte cyklade så sprang hon omkring med hjälmen på 🙂. Vi drack kaffe utomhus. Sedan ville jag gå och fiska, men fick ingen med mig så fick gå själv. Något napp blev det inte denna gång. Såg blågröna alger i vattnet.


Vi satt länge ute, men till sist började det bli lite svalare så vi gick in. Lite senare dukade vi upp kräftor, pajer och en massa annat smått och gott. Det var smaskes 😋.



Då vi ätit åkte Peppe och Matti tillbaka till deras villa. Jag förde hem mamma och pappa och William. Då jag kom tillbaka till Lillö hade det börjat skymma, men ännu var det för ljust för att skjuta raketer. 


I väntan på raketerna underhöll Wilma oss med lite dans 😍. Då klockan var kring 22 blev det äntligen dags att skjuta raketerna. Några gamla fuktiga tomtebloss hittade vi också.


Wilma har ju aldrig tidigare varit med och skjutit raketer, så det var lite spännande. Hörselskydden hade hon på och det gick hur bra som helst. Bara en gång sa hon att det lät för högt, sen ville hon bara se mera raketer.

Sen åkte Wilmas fammo och faffa hem. Wilma somnade lite efter 23 och det blev ingen lång nattning, hon var nog trött efter en händelserik dag 🙂.

På söndagen åkte vi ut med båten. Får se om det var sista turen för i år, hoppas inte. Det blåste en del så blev ingen lång runda, fick svänga om. Fiskade lite utanför Stortjerobådan men inget napp. 


Det blev en lång och bra villaavslutningshelg, förutom förkylningen förstås. Denna helg jobbar jag, men sedan blir det nog två Lillö helger igen. Hoppas minusgraderna håller sig borta länge till. Jag vill ju aldrig att villa säsongen ska ta slut 🙂.





RSS 2.0