Lekstugelek och Strömsö

Ikväll blev det ett besök till Wilmas mommo och moffa. Wilma busade bl.a. i lekstugan och så tog Wilma och jag en promenad till stranden och Strömsö.
 
 
Vid stranden såg vi många båtar. Frågade av Wilma om hon vill åka i mamma och pappas båt i sommar, hon nickade. Får se hur det blir. Ifjol var hon bara ut en gång i roddbåten.
 
 
Sedan gick vi vidare till Strömsö. Där var det en del barn. Vissa vågade till och med doppa sig. Wilma tyckte dock inte där fanns så mycket intressant att se på, hon ville gå tillbaka till mommo, så då gick vi tillbaka. 
 
 
En bra kväll!
 
 "Baow", sena kvällar och lite värme

Helg igen. Veckorna rusar iväg. Här fortsätter vi med sena kvällar, och ibland också tidig väckning. Igår somnade Wilma vid midnatt och vaknade 5. Johnny fick gå upp med henne då jag skulle till jobbet en timme senare. Då jag steg upp låg de och sov på varsin soffa där nere ☺. Jag var ledig flera dagar i början på denna vecka. Då hann Wilma och jag med en tur till "baow" och tomten. Om Wilma skulle få välja så skulle vi fara till Edvinsstigen mest varenda dag.
 
 
Kompisträff i Koskö har vi också hunnit med en kväll.
 
 
Har jobbat nu sedan torsdag, jobbar ännu imorgon. Tre morgonskift har inte precis varit optimalt efter ca 5 timmars sömn och ingen vila då man kommer hem, men det ska väl gå. Hoppas jag inte somnar då jag kör hem från jobbet imorgon 😉.
 
Vi har fått njuta av varma dagar. Idag var det hela 18 grader, men hård vind. Kändes varmare igår då det inte blåste lika hårt men "bara" var 16 grader. Ikväll fick vi äntligen upp paviljongen och utemöblerna kom sig ut. Wilma testade sin lippis för första gången i år, den passade ännu som tur var.
 
 
Nu är Wilma och Johnny i bastun. Jag passar på att skriva några rader här och äta lite popcorn.
 
Önskar er alla en trevlig fortsättning på helgen.
 
 Sköna dagar på Lillö

Det har blivit två sköna dagar på Lillö. I söndags åkte vi dit då Wilma sovit på eftermiddagen. Grillade mat och lekte lite i sanden. Var riktigt varmt vid stranden. Wilma och mommo blåste såpbubblor.
 
 
Igår åkte jag och Wilma till Lillö redan på förmiddagen. Lagade mat, lekte och tog oss en promenad. Måsarna kom också och hälsade, och tiggde mat ☺.
 
 
Efter middagsvilan hann vi leka lite till, men det blåste ganska kallt vid stranden denna dag. Solen måste ha tagit på för man kunde se var Wilma haft solglasögonen. Själv var jag helt röd i ansiktet, men det mesta försvann nog sedan. 
 
På hemvägen svängde vi in via grillen i Karperö för första gången. Skönt att slippa laga middag ☺.
 Sått i odlingslådorna och vattnat lite stenar

För ungefär en vecka sedan blev det sått i odlingslådorna. Ännu ska dock squash och frilandsgurka planteras, men köper färdiga plantor så väntar en tid med det ännu. Är ju så kallt ännu med minusgrader på nätterna.  Wilma var inte så intresserad av att så, men sedan då vi skulle vattna blev det roligt ☺. 
 
 
Så här såg det ut en annan dag då vi vattnade. Roligast var ju förstås att vattna skorna, stenarna, ner i brunnen och olika prydnadsdjur på gården. Till sist vattnade vi nog lite blommor också.
 
 
Vårbruket är i full gång här omkring. Nästan hela tiden kör det en traktor förbi, till Wilmas lycka. Ibland kan man dock tycka att de för sådant oljud, speciellt då tanken är att Wilma ska somna i vagnen. Men som tur är så somnar hon ändå, fastän det kör sjuttioelva traktorer förbi. 
 
 
Det har börjat grönska så fint överallt, men jag hinner inte springa omkring med kameran som jag skulle vilja. Sena kvällar med en dam som somnar mellan 23.30-01 gör en inte pigg. Positivt är ju att hon för tillfället sover till ca 8.30 på morgonen ☺. 
 
Denna helg blir det jobb för mig, sedan två lediga dar igen. Hoppas ni får en bra helg!
 
 
 Morsdag ❤

Årets morsdag går inte till historien som någon varm dag, snarare kall. Till frukost fick jag ägg och bacon, tyvärr hade jag redan hunnit äta upp min första frukost, omedveten om att en andra var pågång, så jag blev minst sagt mätt ☺. Av Wilma och Johnny fick jag årets sommar muminmugg ❤.
 
 
En regnig vagnpromenad hann vi med innan vi åkte och uppvaktade Wilmas mommo. Hon fick en blomma och en prydnadsekorre.
 
 
Vädret var inte precis det bästa, SNÖ, som dessutom lämnade kvar på marken, nej usch då. Som tur smälte snön nog bort nästa dag. På kvällskvisten hann vi med att uppvakta Wilmas fammo igen. 
 
Det blev en bra, men onödigt kall mordag detta år ❤.
 Redo inför en varm sommar

Nu har vi äntligen två luftvärmepumpar installerade. Tanken slog oss på allvar sommaren 2018 då det var kokhett här inne, att det skulle vara skönt att kunna kyla ner huset lite bättre. Tyvärr installerade vi ingen kylning i samband med att vi renoverade huset, bl.a. var ju det en kostnadsfråga just då. Ifjol kom saken på tal igen, men inget blev gjort. Nu gick det dock snabbt och nu är vi redo för sommarvärme.
 
 
På utsidan ser det ut så här. Det som stör mest är den vita listen som går från övrevåningen ner till terrassen på utsidan av huset, men den ska nog målas röd någon gång då vi hinner ☺. 
 
På insidan blev det så här.
 
 
För värmens skull behövs de ej, men skulle det bli något fel på bergvärmepumpen eller bli en extremt kall vinter någon gång, så är det ju bra att ha en extra värmekälla ifall om. 
 
Så nu får vi hoppas på en varm sommar. Men ni vet ju vem ni ska skylla på om den blir kall, hehe.
 Loppisfynd - ännu ett hus

Hur många gånger per dag kollar jag loppissidorna på Facebook? Ja, jag vet inte riktigt svaret på den frågan, ganska så många gånger är nog svaret. Min loppisabstinens gör sig påmind. Jag har såklart shoppat lite kläder åt Wilma via fb loppis de senaste veckorna. Inga mängder, utan bara några plagg. Hämtade också ett till Pippi hus här om dagen. Det var i bättre skick än det förra, och så kom det figurer och möbler med. Ska nog säkert sälja det andra senare. Siktar på att ge Pippi huset åt Wilma då hon fyller, om jag kan vänta så länge ☺. 
 
Jag har förstås inte missat att Fyndis öppnat sina dörrar igen. Nu har de vanliga öppethållningstider, då de andra loppisarna håller stängt ännu. Förra helgen åkte jag dit och tänkte före jag gick in att där nog kommer att vara många tomma bord, men icke. Alla bord var så gott som fulla med saker. Så många besökare var det dock inte där, bara jag och en handfull andra. Hittade såklart några saker åt Wilma. Bl.a. ett Sylvanian Families hus, modell lite mindre, en mössa, en onepiece och ett spel/pussel. 
 
 
Huset var inte i perfekt skick, men vad gör nu det att en fönsterlucka saknas och det finns några skråmor här och där. Med kom också några möbler, en igelkott och en kanin. Kaninen kom dock inte med på bild ser jag ☺.
 
Har ju faktiskt ännu ett Sylvanian hus som jag köpte i höstas på loppis, ett modell större. Det får Wilma ännu vänta på, hon vet ju inte om att det finns. Till det ska det dessutom köpas figurer och möbler, men jag har ingen brådska. Väntar förstås på att jag ska fynda figurer och möbler billigare på loppis före jag går och köper till butiken.
 
 
Huset tog vi sedan med till Lillö. Bra med lite underhållning där också ☺. Onödigt att dra alla leksaker fram och tillbaka och det är ju nog roligare att leka med något som man inte leker med varje dag här hemma också.
 Cykeltur och glass

Igår kväll kom jag på att vi skulle fara ut och cykla en sväng. Johnny jobbade kväll så vi hade lite tråkigt här hemma. Satte Wilma i cykelstolen och cyklade iväg till Kvevlax. Siktet var inställt på glass. Frågan var om vi skulle cykla till glasskiosken vid bensinstationen lite längre fram eller till Sale. Det blev det sistnämnda. Det gick bra, men det blåste ganska hårt så var delvis motvind. Tänkte dock inte få upp spännet på bältet i cykelstolen. Stod säkert 5 minuter utanför butiken och försökte få upp det, till sist gick det. Vi hittade passliga "klämmis" glassar som vi sedan åt där ute. 
 
 
Det enda negativa med rutten är bron över Kyro älv. Inte roligt att cykla över den själv, ännu värre med Wilma i cykelstolen, så ledde cykeln över bron på vägen tillbaka. Varför kan de inte laga en ordentlig och jämn bro? Skakar som bara vad och far hit och dit. Obehagligt. Dessutom ser man ju vattnet nedanför. Nej usch då. Leder nog cykeln över nästa gång också. 
 
Vi kom oss hem till sist. Visst kändes det i benen att jag inte cyklat så långt på vem vet när. Svetten rann nästan resten av kvällen, så varmt fick jag. Som tur hade Wilma vinterhalaren på sig, skulle nog ha blivit kallt annars. Var endast händerna som kändes kalla på henne då vi kom hem. 
 
Wilma var nöjd med utflykten, var endast den sista kilometern som hon började säga att hon ville upp ur stolen ☺.
 
Får se vart vi cyklar nästa gång ☺.
 Första maj helgen och en egen sandlåda

I år blev det inget första maj torg, tyvärr. Ifjol åkte jag och Wilma till stan. Hade tänkt att vi skulle ha åkt dit alla tre i år, men så blev det ju inte. Istället satte Johnny ihop Wilmas sandlåda. Det får bli en första sandlåda, kan hända hon får en större sedan. Den här hittade vi för en billig slant på Lidls outlet i vintras.
 
I sandlådan ville hon att man skulle laga "baow" (bocken från julkalendern) och tomten. Det gick sådär, hehe. Men några armar fick de inte och tomten glömde sin luva.
 
 
Några promenader hann vi också med.
 
 
Wilma har "åkt" traktor.
 
 
Igår blev det en sväng till Lillö. Fint väder men det blåste rakt upp. En rullgardin i "kamarin" kom upp och en låda i byrån blev städad. Wilma lekte med det senaste loppisfyndet, mera om fyndet en annan dag ☺. 
 
 
Ikväll blir det också en tur till Lillö. Bryggan måste ju åtgärdas innan vi kan lägga ut båten. Har dock ingen brådska med båten ännu. Vanligtvis brukar den inte åka i sjön före tidigast midsommar, så vi får se när den åker i detta år.
 RSS 2.0