Måndag kväll

Har målat lite mera väggar ikväll. Nu ska jag dra ner alla rullgardiner och se på något bra på tv. Kommer ju mycket bra att se på tv ikväll, bl.a. "Pengarna på bordet". Sen ska jag se om jag får nån sömn inatt då jag måste sova ensam, får hoppas Molly kommer och håller mig sällskap.
Räfsat

Har räfsat lite idag, hade inte tänkt räfsa alls, men gjorde det i alla fall. Som tur har vi inte så mycket löv på gården.När jag väl var ute så tog jag och tvättade alla sommardäck också.Nu ska jag bara ta det lugnt och äta en god sallad som jag lagade förr idag. Får se om Jussi kommer hit och målar, då kanske jag hjälper honom med det.


Lackat en till stockvägg

Har tvättat och lackat en till stockvägg idag. Nu är det bara två stockväggar kvar att lacka, men före jag kan lacka dem måste jag köpa någonting att sätta mellan dem då det är så stora mellanrum mellan stockarna.

Någon som vet var man kan köpa spån eller liknande att sätta mellan stockarna? Vet inte riktigt hur jag ska förklara vad det är för något, alltså inte sågspån, utan längre som ser ut som halmstrån...kan det möjligtvis vara lin jag tänker på...?


Ensam hemma

Har just fört Johnny till flyget. Får se nu hur jag ska klara mig ensam fram till onsdag. Men nog ska det väl gå bra. :) Känns ganska skönt att få göra vad jag vill, äta när jag vill, gå sova när jag vill. Dessutom är jag ledig idag och imorgon.

Nu ska jag se på lite serier som jag missat, sen får jag se vad jag hittar på.


Nu mat sedan bastu

Nu är också väggarna i mittersta rummet på vinden grundmålade, Jussi håller ännu på att måla i sovrum nr.2 så det blir säkert också färdigt målat idag.Blev bråttom att fara till Prisma före de stängde ikväll då vi kom på att väggfärgen tar snart slut. Så det blev att hoppa i bilen och köra hårt till Prisma.

Nu är jag sååå HUNGRIG, har bara ätit lite sallad idag, resten av gänget var ju på älgsoppa till Marthagården, men älgkött äter jag inte! Så nu blir det franskisar och kebab min "fredagskväll" till ära. Sen blir det att avrunda veckan med lite bastubad.

Imorgon blir det tidig väckning då jag ska föra Johnny till flyget, han ska på kurs till Stockholm och kommer hem på Onsdag.


Molly hjälper nästan också till med målningen.


Grundmålning på vinden

Nu är det grundmålning som pågår på vinden, samt lite spackling. Jag och Jussi har målat medan Johnny har spacklat.

Nu måste jag vänta tills resten av väggarna är slipade innan jag kan måla mera. Men nu är åtminstone väggarna i ena sovrummet samt storskrubben grundmålade.

Ska också tvätta av en till stockvägg och lacka den, blir nog genomskinligt lack på den också. Tror sist och slutligen att det blir genomskinligt lack på alla stockväggar som lämnar fram, men är inte säker ännu. Men som sagt, om jag lackar dem med genomskinligt lack kan jag måla dem vita senare om jag så vill, men målar jag dem vita nu kan jag inte lacka dem med genomskinligt lack senare.


Sommar och vintertid

Vilken morgon det har varit! Ändrade klockan på telefonen före jag gick och sova igår kväll. Vaknar före alarmet ringer 5.42, men konstigt nog visar klockan i köket 7.42! Då visste jag inte riktigt var klockan var, men kom underfund med att den borde vara 6.42 eftersom jag inte ändrat köksklockan till vintertid. Telefonen hade alltså ändrat tid av sig själv, fastän jag hade haft på "automatisk uppdatering av". Suck, hade försovit mig 1 timme, men det gjorde inte så mycket, tur att det var helg. Känner mig ganska utvilad idag, fastän jag jobbat 2 nätter, fick ju sova ordentligt inatt i alla fall! :)
Byggnadsmässa

Nu har vi varit på Byggnadsmässan till Botniahallen, var nog ganska intressant. Hörde på Martin Timell, han är alltid underhållande. :)Kaklet som vi ville ha i lilla wc:n får vi nog glömma, det skulle kosta ungefär 400€/kvadrat!! Några sådana pengar har vi nog inte. Får se nu hur vi gör. Jag vill ju ha panel...

Före mässan var vi via Byggmax på gratis kaffe o bulle, där såg vi golvet som vi tidigare också sett på. Skulle nog passa bra på vinden.
Snart är det dags för nattjobb igen då, börjar kl.16 och slutar 7 imorgon bitti.


Lördag morgon

Godmorgon!
Några timmars sömn till skulle väl inte ha skadat, men känner mig ganska pigg i alla fall just nu. Ska se lite på tv nu, får se om jag somnar på soffan. Sen blir det att besöka Byggnadsmässan i Botniahallen, ska åtminstone höra på Martin Timell då han håller något föredrag. Blir ett bildlöst inlägg nu också eftersom mitt minneskort till kameran har fastnat i datorn, vet inte hur jag ska få ut det utan att laga sönder det...


Snart dags för jobb

Snart är det dags för nattjobb, jobbar 16-07, natt 1/2. Nu har jag just lackat stockväggen som jag tvättade här om dagen, blev nog bra! :)
Nu i helgen ska vi börja grundmåla väggarna på vinden, då kommer det ju nästan att börja se färdigt ut, men bara nästan. Har ju ingen takpanel ännu. Har väntat och väntat på leveransen, men hittills har ingen panel dykt upp, får se nu om de alls kommer hit med den idag.

Ha en bra fredagskväll allihopa!


Eldgaffel och askraka

Kom på att nu har jag ju användning för min eldgaffel och askraka som jag lagade på metallkursen för flera år sedan. Onödigt att de står här inne i föjset och samlar damm, tyckte de passade bättre brevid spisen. :)


Fredag igen

Då var det fredag igen, tycker veckorna går så snabbt, snart är det ju jul! Tur att man får fara till Tuuri nästa vecka och handla lite julklappar så man inte måste köpa alla på en gång sedan. :)

Blev ingen jumppa idag, tyckte det var bäst att inte fara då jag inte har så sjukt i nacken/axlarna idag, blir bara värre då jag far på bodyjumppa. Tycker de kan ändra body programmet så det blir nån variation.

Johnny köpte ännu en tredje ny kudde, så nu har jag tagit den andra nya som han köpte, därför känns det väl bättre i nacken idag. :)

Ska se nu om Whiskas vågar sig ut idag. Hon har bara varit i dörröppningen nu de senaste 2 dagarna och inte vågat sig ut. Funderade i förrgår om hon hade urinvägsinfektion eller något liknande då hon var på lådan åtminstone 12 gånger på 1 timme samt tänkte kissa på mattan, men det ser nog ut att ha blivit bättre, inga sådana problem vad jag har sett nu i alla fall, men ut har hon inte vågat sig ännu idag.

Väntar på en leverans med takpanel, får se om jag måste vänta hela dagen...Måste nämligen täcka över panelen då den har kommit.
God mat i gott sällskap

Oj vad jag är MÄTT! Tack för god mat Linda! For direkt efter jobbet till Linda som bjöd mej och Anne på en 3 rätters måltid, och man blev verkligen mätt, och gott var det! :)

Menyn var följande:

Förrätt: Ostkrustad med gräddstuvad svamp samt vitlöksbatong

Varmrätt: Broiler i vittvin med ris

Efterrätt: Creme Brulé med jordgubbar


Detta var varmrätten. Riset serverades i en urgröpt ananas som därtill hade fått ett huvud av en gurka. Alltmöjligt kan man komma på :)

Fick också hälsa på den gulliga lilla Evita.

8-16

Ska jobba 8-16 idag, sen blir det 3-rätters middag hos Linda-Marie. Menyn lät nog smaskig så säkert blir det gott! :)


Tvättat stockvägg

Har dammsugit och tvättat en stockvägg ikväll, måste vänta tills den har torkat helt innan jag kan lacka den med genomskinligt lack.
Lampan som jag målade blev nog bra då man jämför med den som ännu är gul! :)Randigt tyg

Var en svettig zumba timme! Efter gymmet for jag till stan och träffade Mia, åt en smaskig räkbaguette vid ett café. Sen for vi på loppisrunda till Adam o Eva samt Fyndis. Hittade lite randigt tyg för en billig peng.
Nu måste jag väl börja laga lite mat, känner mig inte så inspirerad, men äta bör man annars...


Ledig dag

Ledig dag idag, skönt! :) Ska börja med att fara på zumba och sen hämta Mia från stan och fara på en loppisrunda, får se om vi hittar någonting intressant.


Whiskas vill också vara med och blogga. :)


Bastubad

Då var denna arbetsdag slut, skönt att vara ledig imorgon. Nu blir det bastubad! :) Sen lite tv-tittande och popcorn.
Förresten, var och fick en tid till tandhygienisten, men först i december. Till tandläkaren vet jag inte när jag slipper men är i alla fall i kö, har på känn att det kan ta en tid...Vardagsbekymmer

Vaknade med huvudvärk, IGEN! :( Vet inte hur jag sover om nätterna då jag alltid har så sjukt i nacken då jag vaknar. Borde kanske köpa en ny kudde...

Borde fara och byta ena lampan på bilen, men vet inte när jag ska fara då jag inte vet hur länge det tar, vågar inte fara före jobbet ifall det tar länge att byta lampan.
Får se om jag skulle komma mig för att fara och beställa tid till tandläkaren idag, får väl ändå vänta ett år innan jag faktiskt får fara till tandläkaren, men men...Tror det var i Januari jag var senast och då sa de att jag ska gå 1 gång i året, så om jag beställer nu så borde jag väl få gå då om några månader. Visdomständerna har börjat ge sig till känna nu pånytt, det var ju i mars, i år de skulle dra ut någon till, men det blev ju inte av då jag inte fick någon kallelse. Borde fråga om det också.
Tror jag bara ska ta det lugnt nu före jobbet, har det "trevligaste" arbetsskiftet idag, nämligen 12-20 (alltså inte mitt favorit skift). Men sist och slutligen är det alltid skönt att få komma hem till natten. :)Målat en av lamporna

Har spraymålat en av lamporna ikväll. Blev nog bra med vit färg, mycket bättre än gul! :) Måste kanske måla något varv till ännu, men det får jag se i dagsljus sedan om det behövs.
Lackat och spacklat

Ikväll har jag lackat den sista stocken, den i stor skrubben, med genomskinligt lack. Sen lackade Johnny brädorna i mittersta rummet på vinden som delvis också blir synliga.Johnny började också spackla väggarna på vinden.

Sprayfärg

Har jobbat 8-16 idag. Nu har jag varit och köpt vit sprayfärg så nu ska här målas lampor! Får se om jag gör det idag eller en annan dag.

Rörmokaren var nog hit idag, men vet inte vad han fick gjort förutom att duschen i badrummet fungerar som den ska. Jippie! Nu får jag duscha i hur varmt vatten jag vill! :)

Nej, nu är det matdags!


Kakel till lilla wc?

Nu har vi kommit överens om vad vi ska ha för kakel i lilla wc:n. Jag ville ju ha panel på väggarna, alltså vanlig panel av trä, men det kan man ju inte ha på wc tyckte Johnny så nu har vi bestämt oss för det här:Kakel som ser ut som trä panel. Bild från Bostadsmässan i Kokkola och Heikius Hus. Säljs på Casa Cerámica.


Takpanel i lilla skrubben

Ikväll har de börjat lägga upp takpanel på vinden. De kunde bara lägga upp panel i lilla skrubben för i alla andra rum (förutom wc:n) så kommer det spottar i taket och de är inte ditlagda ännu. I wc:n måste det kaklas först före de kan lägga taket.Imorgon kommer rörmockarna hit. De ska bl.a. lägga ner en värmeslinga så inte vattnet fryser i föjset i vinter också. Dessutom borde blandaren i duschen fixas. Måste ju vrida nästan på varmaste innan det alls kommer varmt vatten. Om man har den på 38 graders markeringen så är det kallt! Har varit så från början, hjälpte inte fast de tog upp och rengjorde den, men något fel måste det ju vara. De ska också koppla in golvvärmen på vinden.


Auktion i Molpe

Var ingen bra auktion. Tycker inte om då mäklaren börjar t.ex. med att fråga om nån bjuder 50€, om ingen bjuder så går han ner till 40€ osv. På en auktion ska man få ropa vad man vill och lägsta bud ska vara 1-4€. Tog så länge nu då mäklaren först räknade ner, och sen då folk började bjuda så fick han räkna uppåt igen. Fanns nog några saker som jag skulle ha velat ha t.ex. en kristallkrona, men den blev för dyr för min budget så fick nöja mig med 2 bordslampor. Tror dock att jag ska måla dem vita, får se.


Hit var vi, till Molpe.
Far på auktion

Idag ska jag fara på auktion med Mia till Molpe. Var nog meningen att vi skulle fara alla fyra, men nu blir det bara vi två. Får se om vi gör några fynd! :)


Promenad

Har varit ut på en uppfriskande och välbehövlig promenad med Mia. Nu blir det myskväll resten av kvällen, hoppas det kommer något bra på tv.


Sett på golv

Idag har vi varit och köpt en ny gersåg, den gamla gick sönder. Sen for vi och såg på golv till Novafloor på Vasklot. Där fanns nog fina golv, priserna var också fina. Har inte bestämt oss för vilka golv vi ska ha ännu, men det blir nog en dyrare variant på nedrevåningen och en billigare sort på övrevåningen.'
Eldar

Nu har vi test eldat, gick nog bra! :)

Skorstenen uppe!

Har varit på jumppa samt till butiken. Då jag kom hem var skorstenen färdigt uppsatt! Äntligen! :) Johnny fick en kort arbetsdag då han for till jobbet först 13.30, men det var nog lika så bra att inte jag måste vara hemma och tala finska. Får se nu om man kan börja elda nån brasa snart, men lite onödigt att elda nu då man inte ser brasan från tv-soffan i föjset! :)


Halva skorstensröret är dit satt på vinden.


Nu ser det ut så här på vinden. Allt är väl inte fast skruvat ännu. Isoleringen måste sättas tillbaka och så kommer takpanel samt golv som röret måste fästas vid (ja eller laga så det blir en snygg kant mellan t.ex. golvet och röret).


Skorstenen då den ännu inte var uppsatt på taket.Nu ser det ut så här!


På nedrevåningen ser det ut så här!Gården full!

Nu är gården full av bilar, får se hur man ska ta sig ut härifrån då man är instängd (bilen alltså). Det är nog så många karar här så man tycker nog de borde få klart skorstenen idag, men det återstår att se. :)Blev inget med mina sovplaner, steg upp lite före åtta i alla fall, man vet ju aldrig när någon kommer in och vill fråga något!


Imorgon kommer skorstenen

Nu är alla stockar lackade, nästan i alla fall. Stocken som finns i taket i stor skrubben ska dock inte bli brun, den ska bara lackas med färglöst lack. Ville ha en stock som har ursprunglig färg och i skrubben passar det bra.

Imorgon kommer de och lägger upp skorstenen till kakelugnen (hoppas jag). Kl. 8 borde de vara här, jag hade hört att de skulle komma kl.13, men tydligen har jag dålig hörsel. :) Ska försöka sova länge i alla fall imorgon bitti, behöver lite mera än 4 timmars sömn. Men kan inte sova hur länge som helst, ska nog fara på jumppa kl.11, har ju inte alls varit till gymmet denna vecka så är nog dags!


Äntligen ska kakelugnen få en skorsten. Snart får man börja elda då! :)


Färgat håret

Har färgat håret ljusare idag. Kände för lite förändring igen. Borde fara till frissan också, vet inte när jag var sist, börjar bli ganska slitet i topparna.
Blev inte riktigt lika ljust som på förpackningen, men det hade jag inte förväntat mig heller. Ser lite ljusare ut upptill på bilden för jag står under en lampa.


Detaljer
Jobbat natt

Då var man hemma från nattjobbet. Blev inte så många timmars sömn, men jag klarar väl mig. Ska se lite på tv nu och kanske sova en stund på soffan. 

Ska till jobbet först på måndag, ska bli skönt med lite ledigt. :)


4 stockar

Har lackat 4 stockar idag. Har också haft besök av pappas syskon med respektive. Alltid roligt att få besök! Nu ska jag snart packa väskan och fara på jobb, jobbar 16-07.
Lacka lite mera

Tänkte först fara på zumba idag, men ska nog lacka några stockar istället. Onödigt att köra fram och tillbaka då jag ändå ska till jobbet till kl.16. Jobbar bara denna natt, sen är jag ledig till måndag morgon. Känns nästan som om man skulle ha höstlov.

Fick just veta att de kommer och monterar upp skorstenen på fredag, jippie! :)


Två stockar lackade

Nu har jag lackat färdigt för idag. Hann med 2 stockar/takbjälkar. Blev nog bra. :)


En stock lackad.


Två stockar lackade.

Nu då de är lackade kan man bara ta en trasa och torka av dem om man så vill, behändigt och bra! Men jag tror inte jag kommer att torka av stockarna högst upp i taket så ofta. :)

Idag har elektrikern varit hit och kopplat in några spottar i taket. Nu har vi belysning i köket och vardagsrummet! :)


Tisdag

Då var denna arbetsdag slut, skönt, för jag har haft huvudvärk mer eller mindre hela dagen, känns lite bättre just nu. Men tålamodet for nog i morse, hoppas det kommer tillbaka snart! ;) Har fått vara på Arbetscentralens 40-års firande idag och ätit tårta.  Tycker inte sådär värst mycket om tårta i vanliga fall men då man får äta det på arbetstid brukar det nog gå ner en bit.

Ikväll ska vi fortsätta att lacka stockarna, blir väl nog bra med den bruna färgen.Ännu fattas röret, eller skorstenen. Får se när de behagar dyka upp och montera den, börjar vara en tid sedan augusti då de sa att de skulle komma och montera upp den...

(PS. Mamma, din kommentar syns inte.)
Test lackat

Var nog svårt att välja färg till takbjälkarna. Dessutom skulle vi välja om vi ville ha lack, bets eller vax. Vi tog en liten burk lack som vi valde en brun nyans på, halvmatt. Nu har vi testat på bjälken i lilla skrubben. Är nog svårt att säga om det är bra eller inte före det har torkat.


Ser så blänkande ut ännu före det torkat.
Här ser man en obehandlad stock upptill och den lackade nertill.

Måste nog se hur det ser ut imorgon. Vill ju att färgen ska vara matt, men är ju nog svårt att se hur slutresultatet blir före lacken torkat helt. Dessutom ser det ju annorlunda ut bara takpanelen kommer upp. Tror nog att det blir bra med bruna takbjälkar och vitt tak. Om jag skulle ångra mig (som jag säkert gör i något skede) så går det bra att måla om bjälkarna då de är lackade.


Idag

Är en tvätt dag idag. Har renbäddat också, var verkligen på tiden, minns inte när jag bytte sängkläder sist. För att komma ut lite i friska luften gick jag och Whiskas på en liten promenad här i skogen bakom.


Ska fara och köpa olja eller färg till takbjälkarna idag. Får se nu vad vi väljer.
Gamla flaskor

Har alltid tyckt om gamla flaskor, fast man egentligen inte gör så mycket med dem. Men de är ju ändå bara så fina att se på. Dessa har jag framplockade just nu, finns nog en hel del andra undangömda också.


Det enda negativa med att ha fram en massa flaskor överallt är ju förstås att de samlar damm! :)Båten i vintervila

Ikväll har vi satt båten i vintervila. Den har ju stått några veckor på gården så nu är skönt att slippa fundera om man ska backa i den eller inte.
Hann bli ganska mörkt innan vi kom oss för att fara bort med båten. Jag som skulle fota den fina solnedgången och ett flygplan som såg ut som en komet med svans, men flygplanet hann flyga iväg innan jag hann fota det.

Imorgon har jag ledig dag, skönt! :)


Jobbat klart

Har jobbat klart för idag. Efter jobbet var jag via två loppis, men fyndade ingenting. Var tur att jag inte hittade någonting på Suvi-kirppis för där var det JÄTTE lång kö.

Nu ska jag vila en stund, sen får jag se vad jag hittar på.


En bra film!

Var nog en bra film, kanske liiite sämre än ettan, men helt klart sevärd. Man fick nog sig ett gott skratt! Mia och Tomi var också med. Var mycket folk som ville se filmen, var så gott som fullt i biosalongen. Efteråt gick vi och åt pizza, fast Johnny tog kebab. Nu är jag proppmätt, men har morgondagens kvällsbit räddad då jag tog hem halva pizzan. :)

På vägen till stan såg vi 2 älgar som stod och åt, men de var nog ganska långt borta från vägen som tur var.

Imorgon är det dags för jobb igen, 7-13.45...


Johnny English Reborn trailer
Fönstertvättning

Har tvättat 5 fönster idag, känner mig nöjd med det! Mera tålde inte axeln. Får fortsätta en annan dag. Lyckades laga sönder en fönsterkarm också. Men bara lite. Fönstret satt så hårt fast och var så tätt så då jag drog upp det så gick karmen nertill sonder lite nere i ena hörnet, går väl nog att limma.


Smutsiga var de, men inte konstigt då de flesta aldrig blivigt tvättade förr!


Bättre blev det!Emellanåt har vi hunnit med lite sånt här också...


Johnny och Jussi hjälpte Mia och Tomi att få in spisen i köket.

Ikväll blir det "Johnny English Reborn" på bio, får se om den är lika bra som ettan.


Hemma igen

Kom just hem från jobbet, har varit en lugn natt. Kallt har det tydligen varit inatt, var fruset på bilrutorna ännu så jag måste skrapa. Får väl nog börja ha i motorvärmaren snart så kupévärmaren får värma upp bilen så jag slipper skrapa rutorna.

Har inga speciella planer för idag, ska börja med att ta in en burana så jag slipper huvudvärken, sen får man fundera vad man ska hitta på. Kanske jag ska tvätta något fönster. Möjligtvis ska vi fara på bio ikväll, får se, får se...:)


Far och jobbar

Nu ska jag fara och jobba lite. Är bastukväll ikväll så man har en del att göra då. Hoppas annars det blir en lugn kväll och natt. Slutar 9 imorgon.

Ha en trevlig fredagskväll!
Kalajoen hiekat

Var på Rpv och LadyBody till gymmet med Ulli. Efteråt handlade jag lite mat och sen for jag hem. Nu har jag just ätit en god fisk bit och sett på "Kalajoen hiekat" från Tv-viisi nettitv. Intressant att se på då det är kända vyer. Har ju campat där flera gånger, dessutom var jag ju på Kalajoen juhannus 1 dag för ett antal år sedan också. Dagens avsnitt handlade om dagen efter midsommar. Kom då att tänka på då vi var och campade i Hangö, just dagen efter midsommar, alltså vilka mängder med skräp folk lämnar efter sig! Otroligt!

Nu blir det som Pippi brukar säga "städa, städa varje fredag...".
Takbjälkar

Fredag igen då. Känns inte att det är fredag då jag ska jobba i helgen igen. Jobbar 18-09 inatt så är ju i princip ledig imorgon. På söndag jobbar jag 7-13.45, skönt med en kortare dag! :)

Igår kväll skrapade jag lite mera på takbjälkarna i huset. Nu är det bara de som är högst upp under taket kvar, men de får någon annan skrapa. De började lägga upp gipsskivor i mittersta rummet på vinden igår så nu är det ungefär halva det rummet kvar samt lilla wc. I wc:n ska det dock vara någon annan sorts skivor.

Snart får vi börja lägga takpanelen på vinden, kommer nog att se nästan färdigt ut då den är satt. Innan måste dock alla spottar upp i taket (eller spottkoppar). Måste också måla/olja/betsa takbjälkarna innan vi kan lägga taket. Frågan är bara, vilken färg ska bjälkarna vara? Först sa jag att de ska vara vita överallt, men nu har jag börjat fundera om de inte ska vara inoljade eller betsade, alltså brunaktiga istället. Jag har nämligen påkänn att den vita färgen kan börja flagna senare.

I det mittersta rummet blir det lite knepigt då det är en bred svart metall remsa som håller fast de två takbjälkarna mitt i rummet. Där skulle det kanske bli bättre om man målade bjälkarna vita, men kan man måla järnbiten vit också? Det går ju i alla fall inte att betsa den.


Så här ser alltså järnbiten på takbjälken ut...

Vad tror ni skulle bli bäst?Tomt

Blev lite ändrade planer idag. For med mamma och pappa till Lillö. Det såg nog tomt ut då björken inte stod där mera. Borde nog plantera något träd dit igen. Blev så öppet mot grannarna också.
Hjälpte pappa med att föra bort ris från björken. Skulle bli en fin påskbrasa av allt ris! :) Var svårt att säga hur gammal björken var på vi försökte räkna årsringarna, så värst gammal var den nog inte fast den var stor.
Var via Replotbron och såg hur hårt det blåste, mätaren visade 18 m/s så blåste nog ganska hårt då!


Jobbat natt

Det jag inte tycker om med att jobba natt är att man tvingas äta frukost så tidigt, 5.45, så nu är jag ju förstås hungrig redan! Ska äta lite frukt och hoppas jag hålls mätt en stund, skulle inte ha lust att laga nån mat redan.

Var via bibban med tidningar och böcker som jag lånat för nån vecka sen. Är sällan jag lånar något därifrån, brukar vara så slö med att föra tillbaka böckerna i rätt tid. Speciellt tidningarna är svåra att få dit efter 2 veckor, det borde nog vara 4 veckors lånetid på dem också!

Funderar om jag ska tvätta något fönster idag. Får se om jag är motiverad om någon timme. Nu ska jag först vila en stund.


Zumbat

Började dagen med att fara på ZUMBA! Var lika svettigt som vanligt. Sen blev det en sväng via loppis och butiken, köpte dock ingenting från loppis. Ska till jobbet till kl.18 idag så tror inte jag ska göra så mycket innan det. Borde diska...Men först ska jag nog se på ett nytt avsnitt av 90210! :)


Fiberkabelsmöte i Nedervetil

Igår kväll var Johnny och jag på "fiberkabels" möte till Nedervetil. Fick veta lite mera om fördelarna med fiber. Förutom snabbare internet så skulle man t.ex. få tillgång till IP-tv. För att kunna se på IP tv måste man också ha en IP-tv box, men det behövdes inget kort som till digiboxarna. Det fanns också många finesser med IP.

T.ex. med ReTV-tjänsten kan man titta på program en vecka bakåt i tiden. Man behöver alltså inte själv ställa in att man vill banda in ett visst program en viss tid, utan boxen bandar automatiskt in hela veckans program från ett flertal kanaler (gällde dock inte alla kanaler).

SPIN är en inspelningstjänst där du kan spela in pågående program eller program som är listade i Programguiden. Detta fungerar ungefär som på en inspelningsbar digibox. Finessen med detta var dock att om man i slutet av ett program kommer på att man vill banda in programmet så bandar det in från programmets början, fastän man alltså började banda i slutet! Ganska häftigt tyckte jag!

Med den internet anslutning vi har idag skulle vi inte kunna se på IP-tv eftersom det kräver att man är ansluten till en fiberkabel.

Mer info finns att läsa på: http://www.knt-net.fi/index.php?cid=1

Får se nu om vi skulle få igång något fiber-projekt här i byarna, just nu går det nog lite trögt...


Hit var vi, till Gillestugan i Nedervetil. (Som jag först trodde var en kyrka!) :)
En höst promenad

Blev en långpromenad på 1 timme och 35 minuter. Gick runt skogsbilvägen. Var skönt väder, riktigt passligt för en skogspromenad.Nu tar jag ett välbehövt fotbad! Ikväll blir bär det av mot Nedervetil på möte (om vi nu hittar dit). :)En filmsnutt

Nu tänker jag gå ut på en promenad, börjar vara en tid sen sist.

Testade just att lägga upp en filmsnutt som jag filmade med telefonen på Lillö, denna gång gick det snabbt att ladda upp filmen! :) Det är inte så bra ljud, men det ska ju höras att det blåser!
Ikväll

Ikväll har jag skrapat lite på takbjälkarna på vinden. Usch vad tungt det är. Kan inte hålla på mera än 1 timme om jag inte ska förstöra axeln och nacken helt och hållet. Är speciellt högra sidan jag är sjuk i. Skulle vara skönt med massage, men vill inte sätta pengar på det just nu.
Såg också att kaktusarna är påväg att slå ut.

Dagens inköp

Var på LadyBody och Korsetti till gymmet. Sen for jag till stan och träffade Linda-Marie. Vi gick i butiker samt var och åt till Hesburger. Konstigt nog hittade jag en hel del att köpa i stan...


En kjol från Seppälä.


Väska från HM.


Jeans leggins från HM. Hoppas nu dessa hålls uppe och inte hasar ner.


Gummistövlar från Seppälä.


Nagellack från Seppälä. Upptäckte här en dag att de flesta nagellacksburkarna jag hade var fasttorkade, så behövde nog lite nya sorter.

Nu ska jag nog inte handla kläder på en tid framöver...tror jag...:)


Jumppa och L-M

Nu ska jag fara iväg på jumppa. Sen blir det träffis med Linda-Marie i stan, var länge sen vi sågs sist.


Söndag kväll, fast fredagkväll för mig.

Då var också denna arbetsdag slut! Nu är jag ledig tills onsdag kl.18, skönt! Känns som man skulle ha arbetat extra mycket då man arbetat hela helgen, så egentligen är det min "fredagskväll" ikväll. Tror jag ska äta lite nachochips bara därför.

Var just upp på vinden och såg hur arbetet framskrider. De hade nog fått upp många gipsskivor idag. Ett och ett halvt sovrum var färdigt skivat, tror jag, var lite mörkt så jag såg inte så bra. Efter gipsskivorna gäller det att få upp takpanelen.Whiskas jagar en fluga!


En ny arbetsdag

En ny arbetsdag idag då. Ska jobba 11-19 så hinner inte med så mycket annat idag. Har på känn att det blir fullt upp på jobbet ikväll så hoppas dagen går snabbt. Borde få býtt några arbetsskift också, hoppas det lyckas.
Hönsnät och taggtråd

Ikväll har vi lagt hönsnät runt några buskar samt försökt hitta gammal taggtråd i skogen.

Hittade nog lite taggtråd fast det var lite svårt att se i mörkret. Finns dock mycket kvar ännu, men det får vi ta en annan dag!


En arbetsdag i solsken

Då var det färdigt jobbat för idag. Har jobbat 8-16. Dagen gick ovanligt snabbt. Hann vara ute och njuta av det fina vädret också då jag och några av klienterna var ute på promenad.

Får se nu vad vi ska göra ikväll. I huset fortsätter arbetet, idag har Johnny och Jussi börjat sätta upp gipsskivor på väggarna på vinden.Kokosbollar

Kände för att baka någonting smaskigt fredagskvällen till ära. Blev kokosbollar som jag inte lagat på länge.
Höstens första storm

Tänkte nästan bli bråttom imorse då jag skulle fara på jumppa. Vaknade 10.05 så det var bara att kasta i sig morgonmål och sen fara iväg till gymmet. Hann nog hur bra som helst. Sen blev det loppis besök och efter det for jag till Lillö en sväng för att se på blåsten och det höga vattnet. Var först via Replotbron och svängde, där blåste det 21 m/s!
Snyft! Imorgon huggs björken ner. (Om den inte kommer ner av sig själv före det) Synd för den är så fin!


Loppisfynd

Var via Suvi-Kirppis idag. Hittade nog några saker som fick följa med mig hem.


En stor tygbit.


En häftig skål, tänkte Johnny kan få den, hoppas han blir glad! :)Paviljongen i vintervila

Ikväll har vi tagit in taket och väggarna från paviljongen. Bäst att göra det nu om det ska börja blåsa hårt imorgon. Dessutom har vi städat upp lite på gården och satt gamla plankor och annat skräp på släpkärran.

Upptäckte flera hål i taket. Det har väl varit spänt för hårt. Nu gäller det bara att hitta nån bra bit att lappa med.

Var just varit i bastun, det var skönt! Nu blir det "Homma Haltuun" och "Robinson" på tv.


Städat och korvsoppa

Konstigt nog har jag varit så upp i varv idag att jag nu har städat hela föjset, dammsugit, dammat samt tvättat golvet. Dessutom dammsög jag och tvättade golvet i badrummet också. Känns bra att jag har det gjort så får jag faktiskt ha en ledig dag imorgon utan att behöva städa. :)

Nu är det korvsoppa pågång. Hittade en passlig påse i frysdisken som inte bara innehöll soppgrönsaker, utan också färdigt skivad potatis. Lat som jag är så tyckte jag det var en bra påse så slipper jag skala potatis!
Jobbig natt

Blev ingen rofylld natt på jobbet, väckning redan 1.20, men fick nog sova lite till och från sen fram till 5.30, men utvilad är jag nog inte!

Trots att jag var trött for jag till gymmet genast efter jobbet på BodyPump Express. Usch vad tungt det var! Har inte varit på BodyPump på jätte länge, får se nu om jag kan lyfta upp armarna imorgon.

Får se om jag orkar städa sen idag, men nu blir det nog lite tvtittande och kanske lite släktforskning, vem vet om jag till sist somnar på soffan. Tur jag är LEDIG imorgon! :)
En till tröja

Hade handledning samt personalmöte på jobbet mellan 9.15-12.15 idag. Sen for jag till V.vik och åt god fisksoppa. Lånade också lite släktböcker och andra papper så nu ska här släktforskas! Har nog sett igeom böckerna förut, men alltid hittar man något nytt som man inte sett förut.

Var sedan via loppis. Hittade en sån här tröja för 4,60.


Ska till jobbet pånytt lite senare ikväll. Har en lyxig natt. Jobbar nämligen 21.15-07, brukar ju vanligtvis ha 16-07 men då vi hade möte på förmiddagen så blev det en sådan natt. Hade först tänkt hinna till gymmet idag, men blir nog släktforskning istället. Det går i perioder med släktforskningen och just nu är jag inne i en period då jag tycker det är intressant. Får bli gymmet imorgon bitti efter jobbet istället!


Höst

Känns nog som om hösten börjar vara här på riktigt nu, fastän det var 22 grader i Helsingfors i fredags. Har inte så fina höst bilder från iår så bjuder på lite bilder från tidigare år.

Ikväll har jag läst igenom några "Vallgrund min hembygd" böcker. Hittade nog några årtal som jag inte hade från förut, bl.a när folk har gift sig.

Nu ska vi snart bänka oss framför tv:n och se på säsongstarten av "Äntligen hemma".Hylla

Har jobbat 7-16 idag också. Skönt att inte behöva jobba så imorgon också. Behöver först vara 9.15 på jobbet imorgon. Är nog trött idag också. Somnade ju efter att jag ätit igår då jag kom hem, får se om jag gör det idag också. Fick dock klippt allt gräs igår kväll fast jag var så trött, slipper ju göra det idag då. :)


Hylla som jag köpte i H.fors. Vet inte var den ska hänga ännu...
Weekend resan

Var en skön och avkopplande weekend resa. På fredag kväll avnjöt vi en god måltid på Amarillo.


På Amarillo.
Utsikt från hotellet kvällstid.

Lördagen spenderade vi på loppis samt i butiker. På kvällen blev det spa för hela slanten. Fast vi satt ju nog mest i bastun. På söndagen for vi vidare mot Ekenäs för att hälsa på Malena. Där bjöds vi på kaffe och god paj. Sedan for vi allihopa på matmässa till Fiskars bruk. Det var ett intressant besök, har inte varit till Fiskars förut.


Hos Malena. Johnny och Rock.
Karta över Fiskars brukTror nog det blir att besöka Ekenäs en gång till i år, skulle vara roligt att fara på julmarknad dit. Ja och förstås träffa Malena och lilla S igen också. :)En lååång dag!

Usch vad jag är TRÖTT efter att ha haft en 9 timmars dag på jobbet. Har dessutom 7-16 imorgon också. Känns som om jag kunde gå och sova nu direkt, men gör nog inte det. Borde packa upp från resan. Dessutom hade ingen diskat medan vi var borta (tycker nog Molly eller Whiskas kunde ha gjort det :) ), så diska borde jag också göra samt tvätta och städa. Får se vad jag orkar med ikväll. Först blir det nog mat och så lägger jag mig nog ner och ser på tv en stund.

Ska nog lägga upp några bilder från resan i något skede bara jag orkar, kanske senare ikväll, får se.

Nej nu blir det nog spagetti med köttfärssås! Smaskens!


Hemma igen

Är hemma igen nu. Tog 6 timmar och 20 minuter att köra hem från Ekenäs, med 45 minuters paus allt som allt. Var en bra resa, men är nog skönt att vara hemma igen. Jobbar 7-16 imorgon så måste väl börja söka sig till sängs snart.

Godnatt!


En dag i Helsingfors

Har haft en bra dag i Helsingfors med omnejd idag. Har varit till många loppis, dock inte gjort några fynd. Hittills har jag inte hittat ett enda loppis som skulle vara värt att fara till igen, och då har vi varit till ganska så många.
Johnny hade bara ett ställe han ville besöka, Kaj Stenvall galleriet. Vi köpte dock ingenting, tyckte inte riktigt att vi hade råd att sätta 13000 på en tavla.
Var också till en intressant inredningsbutik, Aada sisustus, som var i två våningar. Fanns mycket jag ville ha men köpte bara en liten hylla. Sen blev det också en sväng till Ikea där vi inte handlade så mycket, Johnny köpte dock en ny kudde, vilket han behövde, nu kan han kasta bort den gamla gul-fläckiga!
.
Kvällen har vi spenderat på Flamingo spa. Rekommenderar verkligen! Visserligen var det dyrt, men nog var det värt pengarna. Speciellt spa avdelningen var mysig med 6 olika bastur. Dit far vi nog igen!
Nu ska vi bara koppla av och njuta av en lugn kväll på hotellrummet, med något gott att äta och dricka samt Fångarna på fortet på tv. Imorgon fortsätter vi till Ekenäs för att hälsa på Malena, sen mot eftermiddagen kör vi hemåt igen.RSS 2.0