Klippa gräset för första gången i år

Igår kväll då jag skulle börja klippa gräset började det förstås regna. Nåja, jag var en sväng till loppis och kollade läget och hoppades att det skulle sluta regna, men icke. Gick ut och klippte lite fast det regnade, måste dock sluta då bensinen tog slut. Idag på eftermiddagen fortsatte jag att klippa, nu var det betydligt bättre väder, dock inte så varmt och ganska blåsigt. 

 
 
 
 

På vissa ställen var det högt gräs, fläckvis hade gräset inte ens börjat växa ännu. För att inte tala om mossan, ja vi har en riktigt fin mossmatta på vissa ställen (många ställen), grön och mjuk att gå på är den åtminstone, hehe. Tog en paus i klippandet och åkte till Västervik på mat, tack för den goda maten! Nu är jag hemma igen och ska snart gå ut och klippa det sista. Det tar nog x antal timmar att klippa allt vårt gräs, ja i alla fall då man inte klipper med sittgräsklipparen. Får kanske lite motion till på köpet.
Så gick det med jordgubbsplantorna

Det tog länge, men nu ser björkarna på gården ut så här. Natten till igår blåste det hårt som bara den och i går morse var det bara fyra grader ute, får se hur kalla nätterna blir framöver. Fick en kommentar om att jag skulle lägga ett ljus i växthuset, så det gjorde jag. Först en gammal plåt och sedan en lykta med ett ljus i, allt bara för säkerhetsskull. Det är ju ändå bäst att vara lite försiktig då det gäller levande ljus. 
 
 
Då det gäller jordgubbsplantorna så har tyvärr en hel de frusit bort i vinter också, liksom ifjol. Det var åtminstone 12 plantor, om inte fler, som ser helt döda ut. Det är ju tur att en hel del har klarat sig också, men får nog ta och köpa flera nya.
 
 
Ikväll blir det nog att klippa gräset för första gången, om vädret tillåter. Kan knappt vänta på att få njuta av doften av nyklippt gräs, det är nog doften av sommar!
 
 Planterat

Igår kväll trotsade jag regnet och gick ut och planterade lite plantor och blommor. Hoppas att allt inte fryser bort, man vet ju aldrig med detta väder.
 
 
Det finns ännu plats för fler plantor i växthuset, får se om vi sätter dit fler eller inte. Nu är det bara att vänta på de första tomaterna och gurkorna, men får nog vänta ganska länge ännu. Måste komma ihåg att vattna också, det är inte min starkaste sida. Gödsel måste jag också köpa, nu planterade jag ner plantorna bara i vanliga jordsäckar.  Ifjol köpte vi växtsäckar, men då vi redan hade jordsäckar tyckte jag det gick lika bra att sätta ner plantorna i dem. Får se vad allt blir till. I år blev det bara körsbärstomater, inga vanliga. Borde ju komma bättre skörd på körsbärstomatplantorna, ja i alla fall blir de fortare färdiga än vanliga tomater. 
 Malax loppisrace 28.5.2017

Idag var vi på en rolig loppisrunda till Malax. Johnnys föräldrar var också med. Det var inte så varmt väder, men det regnade åtminstone inte. Det var sammanlagt 35 gårdar med i racet, men vi besökte inte alla, hade valt ut de som lät mest lockande. Vi fyndade alla fyra något, dock inga stora saker. 
 
Nu då jag skulle ladda över fotona från kameran upptäckte jag att jag inte hade haft något kort i kameran, typiskt! Alla foton som jag tagit har alltså inte sparats på kameran. Dumt då jag inte såg det tidigare och dumt att det ens gick att ta foton då det inte fanns ett kort i. Nåja några foton tog jag med telefon, men de finaste sparades inte.
 
 
Några små saker köpte jag alltså, var inte på jakt efter något särskilt, är ju mest roligt att se sig omkring, se på alla fina gamla hus och vackra trädgårdar. 
 
En liten rostig mjölkhink för 1 euro, en liten fönsterlampa för 2 euro (ska byta sladden), och en kokbok för 3 euro. 
 
 
Köpte också två fendrar, för 1 euro styck, mest för att Johnny ville ha dem. De är dock för stora för vår båt tror jag, men vi får se. En hög med gratis kakelplattor fyndade jag också åt Johnny, kan vara bra att ha. Vi har mycket "kan vara bra att ha" saker, men bättre det än att vara utan sen då man behöver, hehe. Lite blommor köpte vi också.
 
 
Det blev en riktigt rolig loppisrunda som avslutades med mat på ABC. Nu ser det ut som om det regnar ute, jag som skulle gå ut och plantera blommorna och tomat o gurkplantorna. Får väl ta paraplyet med mig. 
 
 Lördagskalas

Ännu en kalasdag är över. Det blev en lugn dag, hade ju redan städat och fixat igår, skönt att det var gjort. Var en sväng via butiken och handlade det sista inför kvällen. Det skulle ha funnits massor att göra utomhus, men vädret satte stopp för det, regnade ju i princip hela dagen. Såg på tv, ja vi såg faktiskt på tv mitt på dagen. Men det får man ju göra då det är dåligt väder. Bakade också några plåtar med pizzabullar. Då klockan blev 18 började gästerna anlända. Ikväll blev vi sammanlagt 13 personer (om jag inte räknade fel hehe). 
 
 
Presentbordet blev fullt, fick många fina presenter, både igår och idag. TACK! Det blev visst lite mumintema i år också, vem kunde ha trott det, hehe.
 
Imorgon är det dags för LOPPISRACE i Malax, får se om vi gör några fynd.
 
 En intensiv men rolig kalasdag

Vilken intensiv men rolig dag det har varit idag, först nu har jag tid att sätta mig ner. Har varit full rulle hela dagen lång, fast jag har varit ledig. Var på en bra fredagsjumppa till gymmet, var nytt bättre program, riktigt bra och effektivt. Efter gymmet for jag till Blomtorget och handlade gurkor, tomater, squash och en blomma. Sedan blev det Prisma och Finess. Till sist for jag via loppis, prissatte mera saker och förde in en hel kärra med mera saker. Sedan hem och städa, baka muffins och blomkålspizza. Hann just och just i duschen innan gästerna anlände, blev en rolig kväll!
 
 
Tusen tack för alla fina presenter! Nästan sommarväder

Vilket härligt väder vi hade igår, synd att jag inte hade tid att njuta så mycket av det. Jobbade. shoppade och var via loppis, hann inte ens med gymmet som jag tänkt. Då jag kom hem gick jag ut för att sola en stund, typiskt nog försvann solen och det blev kallt. 
 
 
Hjälpte Johnny i snickeboa också, snart får ni se vad han har sysslat med de senaste dagarna. Kan dock säga så mycket att det är något av trä (hehe, ja vad annars) och vi har tänkt tillverka en sådan sedan vi flyttade in i huset. 
 
 
Lite senare på kvällen kom solen tillbaka och vi kunde njuta av kaffe med dopp utomhus på Målarbackan. Idag har många en ledig dag, men icke jag, jobbar 8-16. Sedan blir det ½ års kalas i Böle.
 
Hoppas ni har en bra dag!
 Ett loppisbord i två veckor

Loppisveckan, eller rättare sagt veckorna har börjat. På måndag kväll förde vi loppissakerna till Combo. Har bordet i två veckor, så hoppas jag slipper lite onödiga saker. Säljer precis alltmöjligt, kläder, böcker, tidningar, bestick, gardiner, kuddöverdrag, porslin, glas, en muminmugg och lite till. De flesta saker mellan 50 cent och 5 euro.
 
Så kom och köp till bord 279 på Combo! 
 
 
Första dagen gick bra, får se hur det går i fortsättningen. Har nog mera saker att föra dit om det skulle bli för glest i hyllorna. Alltid bra att få in lite extra slantar på saker som annars bara ligger och skräpar eller inte blir använda. Jag är ju dock en samlare så skåpen blir nog inte tomma här hemma bara för att jag säljer bort lite saker...jag köper ju nya (eller gamla) saker igen. Men det är ju bra att variera sig lite, hehe. Dessutom är de flesta kläder som jag säljer köpta på loppis, säljer dem för ungefär samma summa som jag själv köpte dem. Plagg som är köpta i butik är lätträknade i mitt klädskåp, där hänger nog mest loppiskläder.
 
 Blomsterprakt och veckans planer

I helgen förevigade jag blomsterprakten vid Johnnys föräldrar. Skulle kunna springa runt med kameran överallt utomhus nu då den grönskande årstiden äntligen är här. Kan inte få nog av blommor och gröna blad, allt har ju varit grått så länge. 
 
 
Denna vecka jobbar jag morgontur tisdag-torsdag, sedan är jag äntligen ledig flera dagar efter varandra. Senast jag hade två lediga dagar efter varandra var helgen då Johnny fyllde (22-23.4). Nu har jag till och med 3 lediga dagar, fredag till söndag. Det blir dock inga lugna dagar. Är bortbjuden på kalas på torsdag kväll, sedan har jag kaffebjudning både fredag och lördag kväll. Inga stora kalas, bara de närmaste, men ändå blir det sammanlagt över 20 personer. Har ännu inte bestämt mig om det blir en hembakad tårta eller inte, det lutar nog åt "köpis" tårta, enklast så. Vet inte riktigt när jag ska ha tid att baka något, men det ordnar väl sig, finns bulla i butiken. På söndag är det dags för Loppisrace i Övermalax, det kan jag förstås inte missa.
 
Det blir nog en bra vecka!
 I väntan på sommarblommorna

På lördag kväll sådde Johnny ängen framför huset. Det blir likadant som ifjol, ängen full av blommor, får vi hoppas i alla fall. Vet ju ännu inte om det börjar växa något där.
 
 
Bästa auktionsfyndet någonsin enligt Johnny. Tog inte länge så var alla frön utspridda. Betydligt mer behändigt än att gå omkring och strö ut dem för hand.
 
 
Molly ville förstås också hjälpa till.
 
Nu håller vi tummarna att det inte tar allt för länge innan vi har en blommande äng framför huset!
 
 En solig söndag

Idag har vi njutit av vädret direkt från morgonen. Blev frukost på balkongen. Sedan bar vi ut våra gamla madrasser och solade en timme, var så varmt att svetten rann.
 
 
Lite senare satte vi fram växthuset. Ännu har vi inte planterat något i det, är för kallt. Måste vänta någon vecka till.
 
 
Sedan blev vi hungriga så då blev det såklart lite grillat.
 
 
På eftermiddagen cyklade vi iväg till Målarbackan där vi blev bjudna på kaffe. 
 
 
Snart är det dags för mig att åka på nattjobb. Imorgon kväll ska jag föra saker till loppis så jag vet ju vad jag gör imorgon då jag kommer hem, hehe. 
 
Har varit en riktigt bra helg!
 Fredagsmys utomhus

Igår kväll var det riktigt skönt väder. Lagade fyllda paprikor, bar ut terrassmöblemanget och åt utomhus. 

 

 

Molly var också snål. Hon blev nöjd sen då hon fick slicka ur glasskålarna. 

 

 

Då vi ätit klart bar vi ut datorn och så såg vi på flera avsnitt av Shameless fram tills att det var dags att gå och sova. 

 

Snart är det sommar!
 Vandring till flygolycksplatsen

Igår kväll var vi på en guidad vandring till flygolycksplatsen i Kvevlax. Flygolyckan inträffade 3.1.1961, men är ännu Finlands största civila flygolycka där 25 personer omkom. Vi har flera gånger tänkt gå dit upp till minnesmärket, men det har aldrig blivit av. Därför passade vi på igår då det var en guidad vandring, lite mera intressant då. 
 
 
Vi var ganska många som samlades för att gå tillsammans. Pappa, Ulli och William kom också med. Vädret kunde ha varit bättre, men det ösregnade inte. Blev lite halt att gå på vissa ställen då det var så lerigt, men annars var det en bred och bra stig upp till minnesmärket. 
 
 
Väl framme fick vi höra hur allt gått till då för 56 år sedan, var riktigt intressant. Skulle inte ha varit lika spännande att gå dit själv utan någon som berättade hela historien. Några flygplansdelar fanns inte kvar, bara några aluminium klumpar och ett minnesmärke. Det blev en bra kväll fastän det regnade!
 Kurs och en titt i trädgården

Idag har jag varit på kurs dagen lång, imorgon blir det en likadan dag. Roligt med en kurs där man inte bara behöver sitta stilla. Nu blir det en snabb middag, sedan åker vi iväg till andra sidan älven för att gå en guidad vandring till flygolycksplatsen, ska bli intressant! 
 
 
Tog en titt i trädgården då jag kom hem. Det märks nog att det har blivit lite varmare om nätterna och dagarna, saker och ting har börjat växa och gro allt mer och mer. 
 
Imorgon är det fredag igen, ska bli skönt med en nästan ledig helg, ska först till natten på söndag kväll.
 
 Molly 12 år

Idag har det inte varit något vidare ute väder, har regnat hela dagen. Bra ändå att det kommer lite regn då det var så torrt. Har varit på personalmöte på förmiddagen, sedan blev det gymmet. Var in via butiken också och handlade lite godsaker åt Molly som fyller hela 12 år idag. Har inga planer för resten av dagen, stannar nog inomhus åtminstone. 
 
 
Stort GRATTIS på födelsedagen Molly!
 En dag utomhus

Det blev en riktigt skön dag i solen igår. Hann med så mycket. Var utomhus i princip hela dagen sedan kl.12 fram till 21. Rensade lite mera i blombänken, räfsade, kärrade bort en hel hög med sågspån från gräsmattan (har ännu en stor hög med ved som ska staplas). Då Johnny kom hem från jobbet grillade vi och åt utomhus. Till efterrätt blev det glass med jordgubbar, gott!
 
 
Sedan sådde vi i odlingslådorna. Det blev olika sorters sallader samt, basilika, mangold, persilja och dill. Två lådor lämnade tomma ännu, dit ska det komma frilandsgurka samt squash, men har inte köpt några såna plantor ännu (vet ej om de har ännu i butiken heller). Sedan tog vi bort alla nät som varit runt träd och buskar. Rätade också upp ekarna efter vägen så de ska växa rakt. Till sist blev det lite stenplockning på lindon, konstigt då det dyker upp nya stenar varje år. 
 
 
Efter en dag utomhus var det skönt med bastu på kvällen. En riktigt bra dag som jag kommer leva länge på!
 Äntligen lite värme

Vet inte vad termometern visar, men idag har det faktiskt varit riktigt varmt i solen. Mitt på dagen gick jag ut och rensade lite ogräs i blombänken, behövde inte ens ta på mig någon jacka, kändes lite konstigt. Lite senare blev det en lätt lunch på terrasstrappan, där var det riktigt varmt. Tog fram shorts och t-skjorta, solstolen och den nya Kepler boken. Det blev en skön timme i solen, får se nu om jag blev nå brun, hehe. 
 
 
Hoppas det fina vädret fortsätter resten av dagen. Kan hända vi sår i odlingslådorna i kväll, det är ju på tiden. Nej nu ska jag sluta svamla och gå ut på gården igen.
 Morsdag

Igår åkte vi med Johnnys föräldrar på mat till Närpes. Först blev det dock ett besök vid begravningsplan i Tjöck för att plantera blommor vid Johnnys fammo och faffas grav. 
 
 
Sedan begav vi oss vidare mot Närpes igen. Då klockan blev 12 var det dags för morsdagslunch vid Bistro Café & Catering. Först var vi nog lite skeptiska då vi körde in på gården. Stället såg ut som en gammal nedsliten lunchrestaurang. Dessutom låg den ju på industriområdet vilket inte gjorde saken bättre. Döm om vår förvåning då vi klev innanför dörren och möttes av ett dignande buffé bord med alla möjliga och omöjliga sallader m.m. Ibland kan första intrycket vara helt fel. Maten var ju i klass med Lind´s Kök, en av mina favorit restauranger. Buffé bordet bestod dock inte bara utav sallader, olika former av fisk och kött fanns det också, både varmt och kallt. Synd att jag inte fick någon bild av buffé bordet, endast tårtan som vi åt till efterrätt hamnade på bild. Det var nog inte sista gången vi besökte stället, helt klart värt ett besök om du inte redan varit dit. 
 
 
Förstår inte hur jag kunde vara så trött igår. Direkt vi kom hem gick vi båda och sova en timme eller två, vi var helt slut. Visserligen hade vi väl inte fått mera än 6 timmar sömn natten innan. Kände mig lagom pigg att åka på nattjobb på kvällen, men jag piggnade till. Idag är jag lika trött, om inte tröttare än i igår. Fastän jag var trött efter nattjobbet måste jag åka till gymmet en sväng. Nu blir det nog soffan någon timme framöver. Ikväll är vi bjudna på morsdagsfirande till mamma och pappa. 
 Loppis i Botniahallen

Igår ordnades det storloppis i Botniahallen och vi var förstås där. Hallen var redan full med försäljare och ivriga köpare då vi kom dit. Var inte på jakt efter något speciellt, det vanliga förstås. Det fanns nog en hel del kläder och skor till salu också, men då det var så knepigt att prova kläder så orkade jag inte titta desto mera på dem. Johnny köpte en lott, men jag köpte faktiskt INGENTING. Ja jag kom ut tomhänt. Bra så. Billigt blev det ju, hehe. Hittade inget av intresse, så kan det vara ibland. Roligt var det ändå att gå omkring och se på alla fina saker.
 
 
Idag firar vi morsdag med Johnnys föräldrar. Sedan blir det nattjobb för mig. 
 Längtan efter värmen

Ser tillbaka på bilder från ifjol, det var ju så varmt i maj. Kommer det alls att bli någon värme i år? Någon lång vår ser det inte ut att bli. Brukar man inte säga att det är vår först då det är plusgrader på natten? Ännu är det ju minusgrader varje natt. Jag hoppas på att det svänger och blir sommar direkt.
 
Ifjol såg det ut så här i maj.
 
 
22 grader 8.5.2016. I år var det 3 grader samma dag.
 
 
Ifjol sådde vi i odlingslådorna redan 8.5. Möjligtvis kommande vecka eller nästa helg blir det gjort i år. 
 
 
10.5.2016 blommade det så här fint i blombänken. Igår såg jag att det räcker nog länge innan de blommar i år. Säkert först om några veckor. 
 
 
Åh vilken grönska. Så här fint var det 12.5 ifjol. Då jag tittar ut nu så ser det mest grått ut.
 
 
Ifjol klippte vi gräsmattan första gången 13.5. I år har gräset knappt börjat växa ännu. 
 
Åh kära värme, varför dröjer du?
 Vår i skogen

Igår tog Molly och jag en promenad i skogen. Måste ju kolla läget där lite nu och då. Ännu grönskar det inte, men det är inte långt ifrån. 
 
 
Idag slutade jag jobbet kl.9. Sedan blev det gymmet, loppis och butiken. Fyndade lite kläder på loppis. Ikväll blir det en lugn hemmakväll, skönt att ha en kväll utan planer. Måste ladda upp inför den intensiva, men roliga helgen. Nästa vecka blir det lite mindre jobb, ska bl.a. på kurs två dagar. Nu ska jag nog se någon serie, sedan ska jag laga tortillas bara för att det är fredag (och jag är sugen på något gott). 
 
Önskar er alla en fin fredagskväll!
 
 
 Lingonlimpa och helgens planer

Igår kväll kom jag mitt i allt på att jag skulle baka bröd. Tänkte inte hitta något intressant bröd att baka, men kom då på att jag för något år sedan gjort en lingonlimpa som jag tyckte var god. Sökte fram receptet på bloggen och det blev lika gott som jag trodde. Länken till receptet hittar du HÄR.
 
 
Idag sov jag ovanligt länge, fram till 8.45. Tycker jag har fått så lite sömn den senaste tiden, har inte kunnat sova vidare fastän jag skulle ha haft tid. Fick tydligen lite mera energi för jag har redan hunnit tvätta och städa. Har också planer på att gå ut på gården och plocka ihop grus som ligger här och där på gräsmattan efter vintern. Några blommor borde också planteras om, har tänkt på det säkert i mera än ett år, men ännu inte fått det gjort. Om andan faller på kanske jag får gjort det lite senare idag, håller tummarna, hehe. Blir i alla fall en hemmadag tills jag åker på nattjobb. 
 
Imorgon efter jobbet blir det nog det vanliga fredagsprogrammet. Helgen är fullbokad. Hinner knappt vara hemma. På lördagen ska vi på loppis till Botniahallen, sen blir det kvällsjobb för mig. På söndag är det morsdag. Vi firar tillsammans med Johnnys föräldrar och åker på mat till Närpes. Sedan blir det nattjobb för mig. På måndag kväll firar vi min mamma. Så jag vet ju åtminstone vad jag ska göra i helgen, behöver inte ha tråkigt i alla fall. Roligt då det händer något!
 Kaninjägaren

Idag blev det ett besök till Combo tillsammans med en arbetskompis. Passade också på att sätta oss ner och ta varsin kaffe. Jag hittade inte så mycket, men tomhänt kom jag inte ut. En "spargris" som det stod "Spar pengar" på kunde jag inte motstå. Satte ju in alla mina sparade småpengar på kontot för någon månad sedan, nu får jag börja samla pånytt.
 
 
Åkte sedan till gymmet, då jag nu en gång var i farten. Sedan svängde jag in till Fyndis i Smedsby. Var tur det, för jag fyndade en bok som jag tänkt köpa sedan den kom ut ifjol. Nu hittade jag senaste Kepler boken, Kaninjägaren, för ynka 5 euro. Boken var dessutom inbunden, så den har nog kostat mera än då. En snabb titt på Adlibris visar att den kostar 23,20€. Väntar sååå att få börja läsa den, har ju väntat sedan jag läste ut den förra, men tror nästan den får vänta till sommaren.
 
 
Nöjd med mitt fynd åkte jag hem igen. Det såg dock lite mera vintrigt ut då jag kom hem, än då jag for.
 
 
Här var det ingen snö igår. Som tur smälter den nog snart bort. Ja, den är visst nästan borta redan nu. Nu är det hög tid att laga lite mat, vet inte riktigt vad jag ska laga, men hittar väl på något. 
 Bönpasta

Vi har inte haft spagetti, ris eller någon annan form av  "riktig" pasta här hemma på flera år. Vi köper inte hem potatis heller. Vad äter vi då, kan man undra. Ja idag då jag ville koka ihop något snabbt efter jobbet blev det maletköttsås med bönpasta samt en grönsallad. Pastan har vi köpt i Sverige, men nu såg jag att den också finns i butikshyllorna här i landet. Dock är priset lite väl saftigt. Köpte flera förpackningar senast vi var till Sverige, ännu har vi en oöppnad förpackning kvar i lådan. Ska nog köpa hem mera i sommar, tyckte de var billigare i Sverige.
 
 
Enkelt och gott! Smakar precis som vanlig pasta, bara mindre kolhydrater. Helt klart värt att prova om du vill testa på något nytt!
 
Det var dagens mattips! Snart blir det lite kalasande igen.
 18-års kalas

Igår jobbade jag 8-16. For hem en sväng och sedan hoppade vi i bilen igen och åkte till Västervik. Vi var bjudna på kalas. Det var min systers flicka Cecilia som blev hela 18 år. Hur nu det kan ha gått till? Minns ju själv då jag blev 18, det känns ju nästan som igår. Nåja, få väl bara gilla läget, vi blir alla äldre, hehe. 
 
Ronja kissen var sällskaplig, men lite sjuk. Kanske hon hade haft närkontakt med någon frass. Hon ville dock hälsa på alla gäster, sedan gick hon ut igen. 
 
 
Mitt i allt fick jag en hatt och ett par häftiga glasögon på mig. Det var William som vill klä ut mig, hehe.
 
 
Idag är det måndag igen. Tycker veckorna går så snabbt. Idag blir det kvällsjobb och imorgon har jag morgontur. 
 
Önskar er alla en bra start på den nya veckan!
 Auktion i Vallvik 6.5.2017

Igår var det dags för årets första auktion. För en gångs skull var auktionen inte så långt borta. Det fanns ett och annat till salu, dock inget som intresserade mig desto mera.
 
 
Ropade nog på någon fyndlåda, men egentligen behövde jag ingenting. En fin "kibiko" och en hästkärra fanns också till salu, men stannade inte kvar så länge så vet ej om de blev dyra eller inte. En knapp timme var vi där, sedan var jag genomfrusen så vi åkte hem igen. 
 
Hoppas det ordnas många auktioner i sommar! Håller tummarna för en fyndrik sommar.
 Blåsippor

Igår var det riktigt varmt, synd att jag inte hade tid att njuta av vädret då jag jobbade, men det kommer ju fler varma dagar (får vi hoppas). Idag känns det inte lika varmt, och det blåser ganska hårt. Ska snart åka iväg på auktion till Vallvik. Är årets första riktiga auktion, så det ska bli spännande. Tror dock inte jag köper något, men man vet ju aldrig, hehe. 
 
Såg förresten att blåsipporna slagit ut i blombänken, äntligen!
 
 Kalas och frukost bredvid sängen

Igår blev det en hemmadag för mig. Passade på att städa då ingen orkat dammsuga förra veckan. Kändes bra att få det gjort. Var också ut och "påtade" i blombänken. Tog bort torkade blad osv. Blev så varmt så jag måste ta av mig jackan, kanske våren äntligen är här? 
 
På kvällen åkte vi till Böle på "kalas". Linda-Marie hade födelsedag förra veckan, så hon bjöd på kaffe och tårta. Evita kissen var ovanligt sällskaplig och ville också vara med. Blev en rolig kväll i gott sällskap!
 
 
Imorse då Johnny steg upp hittade han frukosten bredvid sängen. Frågan var dock, vems frukost. Bredvid sängen låg nämligen ett MÖSS! Visserligen dött, men ändå. Tur att ingen av oss steg på det. Skulle inte heller ha varit roligt att få det i sängen. Hörde nog att någon av katterna sprang under sängen och lekte med något i natt, men orkade inte se vad som var på gång. 
 
 
Jag säger bara USCH! Undrar var det kommit in. Möjligtvis på övrevåningen, tror inte det har kommit ut i köket då dörren till roskis var stängd. Duktiga kissor som tog fast det! De ville nog säkert bara visa hur duktiga de varit då de lämnat det bredvid sängen. 
 
Det blev dock inget möss till frukost, det fick bli det vanliga. Solen sken, så jag tog med mig allt och gick ut på balkongen och åt frukost. Dock blev det lite kallt då solen försvann bakom granen, så fick äta klart inomhus. 
 
 
Nu blir det gymmet och sedan kvällsjobb.
 Planeringsdag och bowling

Det blev en lång, men rolig dag igår. Först hade vi planeringsdag från jobbet. Planerade verksamheten lite, åt god mat och tog en promenad längs med vattnet. Riktigt trevligt. 
 
 
Då arbetsdagen var slut blev det ännu mera mat, gott det också! Lite senare bokade vi två bowlingbanor och sedan blev det mitt i allt bowling. Tyvärr kunde inte alla hänga med vidare, men vi var ändå många som ville komma med och bowla. Varför bowlar man inte oftare? Säger samma sak varje gång. Det är ju så roligt! Är man flera som delar på en bana är det inte särskilt dyrt heller.
 
 
Jag vann inte, med vad gör nu det. Huvudsaken vi hade roligt. Då vi bowlat färdigt fortsatte vi vidare till O`malleys där vi satt och pratade i flera timmar. Riktigt trevligt det också.
 
Tack alla för en bra dag!
 Bästa lunchstället i stan

Det blir mycket mat på bloggen just nu. Det är bara att gilla läget, hehe. Igår var jag också ut och lunchade. Denna gång med Sofia och Johanna. Slutade jobbet 9. For till gymmet och sedan blev det alltså lunch i stan. Det fick bli Strampen. Inget dåligt val, maten var super god! Verkligen bästa lunchstället i stan om man frågar mig. Salladsbordet var fullt av godheter och vi åt så vi nästan var mätta då vi hämtade varmrätten. 
 
 
Vi satt länge och pratade om ett och annat. Var riktigt lugnt och skönt, inte så mycket folk i farten. Tack för några roliga timmar!
 Första maj 2017

På första maj hör det till att vi tar oss en tur via torget i stan. De år jag inte varit till torget denna dag är lätt räknade. Började med att gå via torget och sedan såg vi på veteranbilarna som körde genom staden. Det blåste lite grann, men solen värmde. Tur att det inte var likadant väder som dagen före.
 
 
Efteråt blev det värmande kaffe med dopp. Hann faktiskt in via två loppisar också, men gjorde inga fynd. Lite senare på eftermiddagen körde vi ut mot Replot och till Bernys. Där mötte vi mamma och pappa samt min farbror med fru. Vi kom lite för tidigt så vi fick vänta en stund innan dukningen började, så vi var verkligen hungriga då vi sedan äntligen fick komma in i restaurangen. Dagen till ära hade de första maj buffé. Helt okej mat, men servicen kunde ha varit bättre.
 
 
Åkte sedan hem och vände en sväng. Johnny hann just och just byta däck på bilen min innan jag måste åka iväg på nattjobb. 
 
 
Idag tog det många timmar innan jag kom mig hem efter nattjobbet, du får läsa mera om det imorgon. Nu behöver jag vila innan det är dags att laga lite mat.
 
En bra start på veckan!
 
 Valborgspromenad

Gårdagen började med snöslask, igen. Under natten hade det kommit över 10 cm med snö, så det gick inte lika fort att köra till jobbet på morgonen som det brukar göra. Som tur hade jag vinterdäcken på ännu.
 
 
Jobbade 8-16. Då jag kom hem fick jag hoppa in i nästa bil och så for vi till stan på pizza. Det var gott! Lite senare på kvällen for vi till Målarbackan och så blev det en valborgspromenad. Denna gång blev det ingen lång promenad, men en bit efter skogsbilvägen hann vi med innan det blev mörkt. 
 
 
Efter promenaden åkte vi hem igen och såg några avsnitt av Shameless, en bra Valborgskväll.
 
Idag är det första maj, men det ser nog mera ut som första mars. Ska åka till torget och kolla in läget där, sedan blir det lunch på Bernys. Jobbar i natt. I morgon ska jag också ut och luncha. Ska träffa Sofia och Johanna i stan, det blir säkert skoj!
 
Hoppas ni har haft en fin Valborg!RSS 2.0