Whiskas busen

 
 Två fynd

Idag gjorde jag två fynd i stan. Har länge sökt efter en klänning att ha på mig på lördag då vi ska på bröllop, men inte hittat någon. Idag tog jag tag i saken och for till stan. Hittade klänningen på Seppälä, dessutom på minus 70 % :) Hittade också en annan svart tunika/klänning som också var på rea så betalade knappa tjugolappen för dem tillsammans. Det kallar jag nog för fynd. Trodde inte jag skulle hitta någon klänning under 50€, men denna kostade bara 12! :) Enda problemet är att den är lite för stor, men hellre det än för liten. Får se om jag hinner få den insydd lite upptill, annars tar jag en säkerhetsnål :).
 
 
 
Oj vad skönt att slippa fundera vad jag ska ha på mig på lördag, nu kan jag äntligen slappna av och tänka på något annat :).En måndag

Då var man på jobb igen då efter semestern. Första natten gick nog bra, är ledig ikväll och har natt igen imorgon.
 
Igår kväll sågade Johnny träden som fallit ner så idag har jag fört bort lite ris till skogen, men det började regna så hann inte föra bort allt. Ikväll har jag varit lat så får föra bort resten imorgon (om det inte regnar). 
 
 
 
Ännu är inte sommaren slut. Alla blommor har ju inte ens börjat blomma i blombänken ännu. Här är nu några som just slagit ut.
 
  
 
Undrar var den utlovade åskan är? Läste ju att det skulle åska idag. Men lika bra är väl det att det inte har åskat...Egentligen tycker jag inte om då det åskar, men nog är det ju lite spännande i alla fall. Har inte varit hemma en enda gång i sommar då det åskat, men hinner väl nog med det ännu...
 
 Qstock festival i Uleåborg 27.7-28.7.2012

Här kommer en del bilder från Qstock! :)
 
 
 
Petri Nygård
 
Klamydia
 
 
 
Sonata Arctica
 
Om man ville kunde man hoppa Bungy jump (kostade 60€), men jag skulle aldrig göra det!
 
Apocalyptica
 
Michael Monroe
 
 
Reggaerekka
 
PMMP
 
Apulanta
 
Amaranthe
 
Chisu
 

Huvudartisten på hela festivalen var Roxette. 
 
 
 
Var nog en lyckad festival med bra väder, mycket folk och bra artister. Vem vet, kanske vi far pånytt nästa år :).
 En bra helg i Uleåborg! :)

Hemma igen efter en lyckad Qstock festival i Uleåborg. Kunde dessutom inte ha varit bättre väder! :) Lyssnade på många bra artister, Roxette och Amaranthe var dock mina favoriter. 
 
Har tydligen blåst och åskat inatt (vi har inte sett eller hört nån åska i Uleåborg). Bevis på att det har blåst ordentligt fann vi då vi kom hem då ena delen av rönnen brevid häcken hade blåst omkull. Sedan hann vi bara vara inne några minuter och så åkte den andra delen ner, tur att man inte var under! 
 
 
Före trädet åkte ner...
 
...nån minut senare såg det ut så här...
 
Snart är det dags för jobb, jobbar 16-07 inatt så är bara hem och svänger. Bilder från Qstock kommer imorgon.Qstock

Det kommer säkert att vara lite tyst här de kommande dagarna...men återkommer med en hel del bilder efter nån dag :)
 
Nu mot Uleåborg och Qstock! :)Suck!

Suck! Har försökt ladda upp ett inlägg i fyra timmar och först nu gick det! Visade sig dock att jag laddat upp sammma inlägg 57 gånger så blev att radera några inlägg...Hoppas allt ser ut som det ska nu. Men bli inte förvånad om du ser flera likadanna inlägg eller något annat konstigt. Blogg.se bara bråkar hela tiden, kanske man borde byta till något annat, men orkar inte...Frissabesök och bebisbesök

Var till frissan idag så nu är håret ännu lite kortare. Blev nog precis som jag hade tänkt mig denna gång. Ska nog låta den egna hårfärgen växa ut tyckte frissan också, är enda sättet att få bort det lilla gröna som jag har i håret. Hon trodde också att det gröna kommer från källvattnet, är alltså inte så mycket att göra åt saken. Det är något i vattnet som mitt hår reagerar på, dessutom syns det ju bäst nu då det är så ljust.
 
Nu har vi just varit och hälsat på Linda, Göran och lilla lilla Isac. Ja nog var han liten, men så söt! :) Förstås ville Romeo (hunden) stjäla uppmärksamheten, han trodde säkert det var honom vi kom och hälsade på :). 
 
 
Evita var trött och hade hittat en passlig sovplats.
 
 
Ikväll blir det att packa och fundera vad man ska ta med sig till Uleåborg. Blir väl nog att gå sova tidigt så man orkar till jobbet till kl.7...undrar nog vart den här semestern ha tagit vägen, inte kan ju 5 veckor ha gått redan!
 
Har just varit ut på en skön promenad med Mia, kanske man orkar jobba imorgon nu då :)Bästa kvällen på länge

Ikväll var vi bjudna på mat till Lillö, Gunvi och Jussi också. Till en början blåste det hårt och jag tänkte att det blir nog ingen båttur. Efter att vi ätit lugnade det i sig och vi kunde fara ut och köra en sväng. Var nog den bästa kvällen på länge. Skulle kunna sitta i timmar och bara åka båt och se mig omkring samt andas havsluft. 
 
 
 
Sedan blev det också en avsvalkande simtur för min del. Kvällen avslutades med solnedgång vid Replotbron.
 
 
 Utearbete

Idag har vi äntligen fått bortfört de äckliga säckarna från vedalidret. Säckarna var fyllda med skräp som jag tagit upp från slaskhopen ifjol, så där fanns både det ena och det andra. Så skönt att slippa dem! :)
 
 
Sedan fortsatte utearbetet med att vi tog in "vedapinon" som stått vid skogskanten. Nu tror jag nog vi har ved så vi klarar oss i vinter. Eldar inte så mycket heller så räcker nog säkert i två vintrar. 
 
Ikväll blir det mat på Lillö, hoppas bara det inte börjar regna och hoppas verkligen att det inte blåser hårt! Jag vill ju fara ut med båten, är nog lätträknade de få gånger vi varit ut med den hittills i sommar...Bostadsmässa i Tammerfors 2012

Var till Tammerfors på Bostadsmässan idag. Måste dock säga att jag blev besviken (inte för att jag hade så höga förväntningar heller, hade sett lite bilder på nätet), men ändå. Alla hus var för moderna för min smak. Tycker de kunde ha blandat olika stilar istället för att bara ha moderna. Färgvalet på vissa hus var ej heller min smak, orange och neongröna detaljer på huset skulle åtminstone inte jag vilja ha. Viss inredning var dock lite i min smak. Här är några bilder på saker jag gillade och inte gillade, gissa själv vad jag tyckte om :).
 
 
 
 Loppis i Yttermark UF

Idag har jag äntligen börjat slipa på skåpet som jag nyligen tvättade. Köpte också vit, eller äggskalsvit, färg idag så någon dag ska jag nog sätta igång och måla. Hade egentligen tänkt göra det idag, men så började det regna...
 
Ikväll var jag och Mia på loppis till Yttermark UF, men gjorde inga fynd. Fanns mest barnkläder o dylikt. Men vi körde omkring och såg på många fina hus istället :). 
 
 
Imorgon blir det Tammerfors och bostadsmässan :). Sista semesterveckan

Sista semesterveckan har nu börjat, tillbaka till jobbet på fredag. Alltid går semestern så fort, och inte har man fått gjort allt man skulle heller. Men sommaren är ju inte slut för det, tur att man jobbar skift så man får vara ledig nån dag mitt i veckan också :).
 
Denna vecka ska vi dock hinna med att fara till Tammerfors på bostadsmässan, får se vilken dag det blir. Helgen blir lite stressig då jag först ska jobba 7-12 och sen direkt iväg till Uleåborg på festival och sen hem innan kl.16 på söndag då jag ska jobba natt. Men nog ska det väl gå :). 
 
Har inga planer för idag ännu, men ser nu ut att bli lite sol idag i alla fall :). 
 Efter regn kommer sol
Klippt häcken

Har varit en ganska tråkig söndag hittills idag. Var via Omatori o Suvikirppis, men hittade inget att köpa... Finns nog en hel del som jag kunde göra här hemma, men har ej lust. Vill inte få sjukt i ryggen igen. Men en sak har jag gjort idag, nämligen klippt häcken
 
 
 
Till middag menar Johnny att vi ska testa att laga potatispizza som Ernst i "Sommar med Ernst", får nu se vad det blir till :).
 Utfärd till Jannes Saloon

Idag var vi på en spontan utfärd till Granskär och Jannes Saloon. Då vi inte kunde ta egen båt dit pga blåsten så for vi med en lite större båt från stan istället. Det blåste hårt och ganska kallt, men annars sken solen och det var fint väder.
 
 
Vid Jannes Saloon åt vi god fisksoppa och njöt av solen. Tänk vad lite havsluft kan göra en på gott humör! :)
 
 
 Dagens trädgårdsbilder

 
 Första gurkan

Idag skördade jag första gurkan från ena gurkplantan. Den var inte fullstor, men tog bort den så de andra ska få växa sig större. Säkert är den god! Väntar nu bara på att tomaterna ska bli röda, men tror nog jag får vänta till september som vanligt :). Borde nog ha ett växthus om det ska bli till nåt.
 En till spinnrock

Var och såg om jag skulle ha fått nån frissatid idag, men icke. Får se hur länge jag ska vänta...frissan jag brukar gå till kommer tillbaka från semestern 6.8 och före det ska jag ha klippt håret! 
 
Har en vecka kvar av semestern...skulle ju nog kunna vara ledig hela augusti också bara man skulle få betalt :). 
 
I förrgår tog jag och Mia ner den ena spinnrocken från föjsvinden. Nu är spinnrocken tvättad och fin och uppburen på vinden. 
 
 
185? står det. Undrar vems det har varit...Följde i alla fall med huset då vi köpte det. En sommardag på Lillö

Idag har vi varit på Lillö hela dagen. Har mest latat oss. Solat på stranden och läst en bra bok. Var också och simmade, var nog ganska varmt i vattnet :). Tyvärr blåste det hårt, 9 m/s fast vi var nog ut med båten ändå. Stora vågor var det då vi var halvvägs till Replotbron, inget nöje att åka längre bort, får göra det en annan dag. 
 
 
Måsarna blev glada då de fick lite gammalt bröd. 
 
 
 En tärning av sten

Nu är det bara att sätta igång och spela!
 Auktion i Vörå 18.7.2012

Idag var jag på auktion till Vörå. Annonsen i Vbl sa inte så mycket så trodde det mest skulle finnas skräp där, men där fanns nog ett o annat. Mycket möbler och en del arabia porslin. Jag kom hem med en kaffekvarn modell äldre som jag egentligen inte behöver men som jag alltid har velat ha. 
 
 
 
 
Det lilla skrivbordet till höger på bilden ovanför bjöd jag på, men fick det ej...
 
 
11.8 har de auktion igen på samma ställe, får nog skriva in det i kalendern :).
 Johnnys senaste projekt

Vi hade många "kilastenar" liggandes i en hög i skogskanten, så Johnny kom på att han skulle sätta en ute vid vägen och lägga husnummern på. Först måste man dock kapa stenen lite samt borra några hål i den. Ett spår för el-sladden behövdes också.
 
 
Det finns en liten lampa bakom siffrorna, men ännu är inte elen kopplad. Blev nog bra! :)Skön kväll på Lillö

Igår kväll for vi till Lillö och njöt av den ljumma sommarkvällen. Grillade korv, var ut med båten och badade bastu. En skön kväll!
 
 
Idag har det mest varit städning på schemat, ikväll firar vi den årliga Alice-dagen tillsammans med Johnnys släktingar.Dagens fynd!
Storloppis i Jakobstad 16.7.2012

Idag har det känts lite bättre i ryggen så har kunnat njuta av storloppis och en fin dag i Jakobstad tillsammans med Malena. Båda två gjorde vi några fynd :). Var passligt väder så vi kunde promenera in till torget där vi fyndade på storloppis. Sedan gick vi en sväng via Aspegrens trädgård. Blev nog en ordentlig promenad i finvädret. 
 
 
Sedan tog vi bilen och for och åt till Palvis. God och billig mat hade de där! Fortsatte sedan vår loppisrunda med lite traditionella loppis. Blev tillsist varsin glass på en brygga i solskenet, var nästan lockande att hoppa till sjöss men det kan hända att man skulle ha blivit lite våt då...:)
 
 Auktion och konfirmation

Började dagen med att kravla mig upp ur sängen. Hade sååå sjukt i ryggen, dock inte lika sjukt som för några år sedan då jag senast hade ischias liknande symptom. Tog några värkmedicin och for på auktion till Malax. Där fanns många gamla saker, men också mycket folk och många samlare. Efter 45 minuter hade vi fått nog. Allt blev dyrt och jag kunde inte tänka på annat än att jag hade sjukt i ryggen så vi for därifrån.
 
De här två sakerna som mäklaren håller i handen kostade 500€!!
 

Efter auktionen for vi hem och jag vilade min rygg. Sen var det dags att fara på konfirmationskaffe till Jens. Tänk att han har blivit så stor! Själv blir man ju inte äldre...hö hö...eller så kanske man nog blir det fast man inte vill...:)
 
 
Den glada konfirmanden!
 Firat Mia

Ikväll har vi firat Mias 30-års dag igen :). Åt och drack gott, spelade Afrikas Stjärna och tog en promenad eller två. Var också och hälsade på Dennis och såg på hans fina bastu som han håller på och bygger samt hälsade på hans två små gulliga kattungar. Jag vill också ha en liten kissemisse... Tack för en trevlig kväll! :) 
 
 
Imorgon blir det auktion i Malax samt Jens konfirmation. Hoppas bara min rygg är bättre imorgon, den har nog fått nog av allt trädgårdsarbete idag så nu kan jag knappt sitta...Whiskas i trädet

 Marknad i Kristinestad

Idag var vi på marknad till Kristinestad, Mia o Tomi var också med. Vädret var inte det bästa, ösregn till att börja med, men senare blev det uppehållsväder. Var nog mindre folk i farten och färre försäljare än förra året, säkert pga. vädret.
 
Var främst loppisstånden som lockade, men gjorde inga fynd där heller. Det enda jag köpte var brända nötter och så var vi och åt pizza. Men alltid kan man ju inte göra fynd, kanske man hittar något nästa år. Mia var i alla fall nöjd med sitt fynd :). 
 
 Auktion i Petalax 12.7.2012

Ikväll var vi på auktion till Petalax. Det fanns nog mest skräp där, men var intressant att se på i alla fall. Ropade nog på flera lådor, men fick inga.
 
Däremot ropade vi in ett till klätterträd åt kissona, modell mindre. Det ska vara nere i vardagsrummet (fast jag sa att inga klätterträd ska vara på nedrevåningen, men detta var lite mera diskret än det andra vi har). Får hoppas Molly slutar vässa sina klor på de nya sofforna nu då hon har ett till klätterträd. Vet inte vad hon har fått för sig, inte vässer hon några klor på den andra tygsoffan som vi har...
 
 
 
 
Kissona inspekterade klätterträdet noga, luktade tydligen frass! :)
 
 Tvättat skåp

Idag har jag äntligen fått tvättat skåpet som vi tog ner från väggen i verkstan i våras. De båda lådorna blev också tvättade. Tungt var det, men nu är det gjort! Nästa skede blir väl att sandpappra lite och sen är det dags för ny färg.
 Morgonpromenad

Vad skönt det var med en morgonpromenad/joggingtur. Kände att jag måste ut och röra på mig, kan ju inte bara vara lat hela semestern :). Nu är det nog dags för frukost, börjar ju snart nästan vara lunchtid, men tror nog vi tar lunchen lite senare idag. 
 Konfirmationspresent och klädbekymmer

Oj vad jag är trött efter att ha sprungit på stan och sökt efter en konfirmationspresent åt Jens. Dessutom sökte jag efter en klänning som jag skulle kunna ha både på konfirmationen samt på ett bröllop som vi ska på senare i sommar, men hittade absolut ingenting i klädväg i stan. Som tur hittade jag till sist en present, men vet ju som sagt inte ännu vad jag ska ha på mig på söndagen. Suck. Har aldrig tyckt om att söka efter festkläder, är mycket sällan jag hittar något jag tycker om. Blir väl nog att ta på mig någonting ur skåpet, fast har inget som jag egentligen tycker om där heller...
 
Kanske man blir på dåligt humör då det är så dåligt väder, vem vet, gladare skulle man väl vara om solen sken. (Och om jag visste vad jag ska klä på mig i helgen)...
 
Snart ska vi på kaffe till Mia o Tomi, kanske man blir på lite bättre humör då?
 Hyllor i skrubbarna

Igår kom det äntligen upp lite hyllor i skrubbarna. Ännu är inte alla saker uppsatta på dem, men nu har man åtminstone hyllor att sätta saker på :). 
 
 Besöksdag

Idag har vi haft besök hela dagen. På förmiddagen var Malena o Andreas hit en sväng och såg på huset, de hade inte varit hit sedan vi flyttade in. Nu på eftermiddagen har Johanna varit här och nu for hon just hem. Alltid trevligt med besök! :)
 
Annars är det nog en grå och trist dag idag, passligt väder att hållas inomhus. Tror jag ska se på ett till avsnitt av Teen Wolf, har nästan blivit beroende av serien ;). 
 
Är det en vanlig duva eller vad är det för fågel? Stor var den.Svinn i Panget

Var på en bra och underhållande teater till Replot ikväll, kan verkligen rekommenderas!
 
 
Tack Linda för sällskapet! :)Lillö och besiktat bilen

Igår var vi på en snabb visit till Lillö. Blev bjudna på mat och så fixade Johnny o pappa lite på bryggan och jag var ut med båten och kastade. Var varmt men mulet väder.
 
 
 
På kvällen var vi till Johnnys morbror o fru som firade att de varit gifta i 50 år, samtidigt fick vi se deras nya höghuslägenhet. Var en trevlig kväll!
 
Idag har jag varit och besiktat bilen. Trodde inte den skulle gå igenom då de sa på servicen i maj att bakre stötdämparna borde bytas. Men den gick igenom utan problem så stötdämparbytet får nog vänta. Ikväll blir det teater i Replot med Linda :). Helgens fynd

I fredags fyndade jag denna ljusstake för 1 € på Loppisrace.
 
 
Igår blev det bl.a. på fina gräddsnäckor på auktion i Malax.
 Auktion i Malax 7.7.2012

Idag var vi på auktion till Malax. Där fanns alltmöjligt, dock mest saker för Johnny, jordbruksredskap och liknande. Jag köpte en fyndlåda för 5€, var två gräddsnäckor jag föll för. Varmt väder var det, inget man klagar över direkt. Var där enda till slutet, men gjorde inga fler fynd. (Var ju tur det) :)
 
 
Lägger in en bild på mina fynd senare. Nu blir det att förbereda för kvällens raclettemiddag! :) Blir nog säkert gott! Hoppas bara det inte börjar regna, men börjar det så börjar det, kan ju ändå sitta inne i paviljongen.
 Loppisrace i Purmo 6.7.2012

Blev en lyckad loppisrunda i Purmo med Johnny, Mia o Tomi. Vi besökte inte riktigt alla 65 gårdar, men nästan. Började rundan lite före 16 och for hemåt 21.45 så det räckte nog till. Fyndade en fattigmanssilverljusstake för hela 1€, två Kalle Ankas Pocket åt Johnny för 2€/st och så hittade Johnny hästredskap åt sin kusin. Snålades också över några gamla mässingsgardinstänger, men köpte inga, behöver inga just nu, ska ha tre stycken till gäststugan sen då vi fixat upp den.
 
 
Imorgon blir det också fyndjakt, på auktion i Malax. På loppisrace idag :)

Äntligen är det fredag och dags för gårdsloppis, eller loppisrace, i Purmo. Har väntat sedan förra året :). Hoppas inte det är lika mycket flugor ifarten iår. Skulle vara roligt att göra något litet fynd, man vet aldrig. Får se om man hinner till alla 65! gårdar. Intressant ska det dock bli. Man träffar alltid många bekanta så det är ju också roligt.
 
Före det bär iväg ska vi få lite besök och sen blir det mat på Tesses :).
 
 
Molly får tyvärr inte följa med, kanske hon tar sig en vilopaus i fågelbadet som förr en dag :)Smaskens

Johnny lagade just smaskiga räksmörgåsar åt oss :)
 Teater på måndag

Bokade biljetter idag till Skäriteaterns pjäs "Svinn i Panget". Har nästan blivit en tradition för Linda och mej att fara och se på deras sommarteater. Oftast får man sig ett gott skratt! Hoppas årets pjäs är lika underhållande som förra sommarens.
 
 
Så Linda, du får nog hålla bebisen i magen åtminstone till tisdag! Vi kan ju inte bryta vår tradition ;). Semesterresan 2012 del 4

Efter vårt besök i Lübeck var det dags att söka sig ut mot kusten och till båten som skulle ta oss tillbaka till Danmark. Men före vi steg ombord var vi till Bordershop där man kunde köpa smått och gott till billiga priser.
 
 
Då vi kommit iland i Rödbyhamn körde vi raka vägen till Köpenhamn. Då vi kom fram till campingen var det 16 grader, viss skillnad mot 30 grader som vi njutit av förut på dagen. Vi hann knappt komma in på campingen innan det började ösregna och åska så den natten sov vi i bilen. Var lite hårt och obekvämt, men det gick!
 
Följande dag tog vi tåget in till centrala Köpenhamn eftersom vi blivit rekommenderade att inte ta bilen in till centrum då det både är dyrt att parkera och omöjligt att hitta en parkeringsplats.
 
 
I Köpenhamn gick vi omkring och såg på alla fina hus och besökte en loppmarknad men gjorde inga fynd (de hade ju inget arabia porslin). Det bästa på hela dagen var dock den guidade båtturen där vi fick se hela staden från vattnet. Det blev inget tivoli besök, det får vi ta nästa gång. En promenad på ströget (shoppinggatan) var också en upplevelse med alla levande statyer och andra artister, tyvärr tog batteriet i kameran slut så kunde inte  ta några bilder där.
 
 
 
Först hade vi tänkt stanna två nätter i Köpenhamn, men bestämde oss för att bara vara en natt så vi inte skulle behöva köra raka vägen från Köpenhamn till Stockholm på en dag. Nästa natt spenderade vi därför 10 km utanför Jönköping.
 
Var faktiskt in en sväng via campingen vid High Caparrall (dit vi var ifjol), men där var det proppfullt, har aldrig sett en så full camping, blev bara en liiiiten omväg, så då vi kom fram till campingen i Jönköping var klockan över 22 så var nästan bara att slänga upp tältet och gå och sova.
 
Följande dag körde vi till Stockholm. Innan båten skulle gå hade vi lite tid över så bestämde oss för att fara till Globen och Skyview, vilket var en upplevelse!
 
 
Sedan körde vi ombord på båten mot Åbo och så var denna resa slut. Får vänta ett helt år innan det är dags att campa igen, får se vart det bär av då! :)
 Semesterresan 2012 del 3

Första natten i Tyskland tillbringade vi i Kiel. Testade mina tyskakunskaper och konstaterade att de var nog lite rostiga. Men vi gjorde oss förstådda i alla fall :) Fick ta till lite engelska emellanåt också :).
 
 
Det går ju att grilla på gasköket också! :)
 
 
Följande dag sprang vi runt i Köln och såg på en del sevärdheter samt konstaterade att mat och dricka är betydligt billigare i Tysklad än här hemma.
 
 
I princip varannan bil i Tyskland hade flaggor på bilen. Säkert pga. fotbolls EM.
 
 
Sedan körde vi vidare till Hamburg där vi också spenderade nästa natt. Vi sprang bl.a. omkring på centralstationen en god stund innan vi hittade turistinformationen, var på en guidad bussrundtur och fick se hela staden samt Reeperbahn.
 
 
Lübeck blev följande destination. Där fanns många gamla och fina hus. Av de städer vi besökte var nog Lübeck den stad jag tyckte mest om, bara för de gamla husen försås :). Vi stannade bara några timmar i staden och hann med lite sightseeing samt matpaus. Då vi skulle fara från Lübeck visade mätaren i bilen 30 grader!
 
 
Fortsättning följer...
 Ett besök till Stormossen

Idag har vi varit och fört bort en massa skräp till Stormossen. Som tur lastade vi allt på traktorkärran för vi skulle nog ha behövt åka flera varv om vi tagit den vanliga bilsläpkärran. Visserligen är det inte tomt i vedlidret ännu så blir nog att åka något varv till, men det mesta och största är borta nu i alla fall. 
 
 
Var lite hoppigt och skuttigt att sitta i traktorn, som tur har man en bekvämare bil!
 Semesterresan 2012 del 2

Då vi ätit vår pizza (i bilen) i Aalborg körde vi vidare till Jelling. Där kunde man se på fina runstenar från 900-talet, en kyrka byggd på 1100-talet samt två stora gravhögar. Sedan funderade vi var vi skulle spendera följande natt och efter lite körande hit o dit hittade vi till Jelling camping.
 
 
På campingen fanns flera olika djur.
 
 
Följande dag sökte vi oss 20km längre söderut och till Legoland. Senast jag besökte Legoland var jag 12 år och tyckte det var TRÅKIGT! Var väl nog lite roligare denna gång, fastän det var lite kyligt till en början men senare kom solen fram och det blev varmt.
 
 
Man kunde också se livslevande pingviner!
 
 
Vi gick endast runt och såg på alla fantastiska legofigurer. Det fanns också många åkattraktioner men vi åkte inte i någon. Vem vet hur länge det skulle ha tagit om vi ställt oss i alla köer till bergochdalbanorna och alla andra saker, bara att gå omkring i parken plus en matpaus tog fyra timmar. 
 
Efter Legoland svängde vi in via Danmarks äldsta stad Ribe. Där vandrade vi runt en stund och såg på fina byggnader.
 
 
Sedan styrde vi kosan mot Tyskland, men det berättar jag mera om imorgon :)
 Semesterresan 2012 del 1

Vi började vår resa med att köra ner mot Åbo. När vi väl var framme hade vi en stund över innan det var dags att gå ombord på Silja Europa så körde via Ruissalo och såg bl.a.på fina båtar.
 
 
Sedan var det dags att köra ombord.
 
 
Då vi kom fram till Stockholm regnade det, och det fortsatte regna HELA vägen till Göteborg. Jag måste dessutom köra ca. 150km just då det regnade som värst. Usch, tycker inte om att köra på motorvägar och dessutom inte då det regnar och jag måste köra förbi lastbilar.
 
 
Från Göteborg tog vi båten över till Fredrikshavn i Danmark.
 
 
 
Före vi for till campingen i Fredrikshavn besökte vi Palmestranden med riktiga palmer. Stranden såg dock inte så inbjudande ut med alla alger vid strandkanten.
 
 
 
På kvällen avnjöt vi en delikat middag bestående av makaroner och tonfisk!
 
 
Följande dag besökte vi ett bad i Fredrikshavn, badet fick dock inga höga betyg då det endast fanns en vanlig (dålig) bastu och ingen ångbastu.
 
Sedan körde vi vidare mot Skagen. Såg intressanta vägskyltar, besökte ett loppis, såg fina byggnader och fina vyer.
 
 
Efter Skagen körde vi vidare längs kusten till Skallerup klit som var en fin och lång sandstrand med höga sanddyner och klippor runtomkring.
 
 
Sedan blev det lite ändrade planer och vi for på en pizza till Aalborg. Då vi äntligen fick våra pizzor var klockan nästan 18 och vi var vrålhungriga!
 
 
Fortsättning följer...
 Borta bra men hemma bäst!

Nu är vi hemma från vår 3300 km långa resa till Danmark, Tyskland och Sverige. Blir väl att leva på makaroner och tonfisk nu resten av månaden, men det var det nog värt! ;) Berättar mer om resan imorgon samt lägger in några bilder. Nu ska jag bara njuta av tystnaden och lugnet här hemma...ja och så ska jag gosa lite med kissona också :)RSS 2.0