God Jul





Hittade dessa bokstäver på Minimani idag. Så fint så kunde inte motstå att köpa. Passar så bra på skrivbordet! :)


Tandläkaren

Var till tandläkaren idag. Lappade 2 hål, tog nog lite sjukt, fast jag ville inte ha nån bedövning idag heller. Hålen som hon lappade var så långt bak så det tog sjukt också då hon bände upp munnen för att komma åt med borren. Hon såg lite på min ena visdomstand också, sa att det kom ut var därifrån. Lät inte bra det. Så hon lade in en tid till tandkirurgen så hon får se på den och bestämma när den ska bort opereras. Usch. Hoppas inte det blir före julen. Har inte haft några problem med visdomständerna sedan i våras då den ena opererades bort. Vill kunna äta julmat utan att ha ont.

Tycker jag bara springer vid tandläkaren nu hela tiden. Förra veckan, idag, 8.12, 9.12 och 28.12. Hoppas det inte blir ytterligare nåt besök dit. Blir nog en saftig historia det här, men man får ju glädjas över att man inte går privat. Om jag skulle göra allt detta privat skulle jag nog vara PANK vid årets slut!

Oj nej, kom just på att jag säkert måste betala massage räkningen innan årets slut också...blää...




Vinterland










Jag njuter av det soliga vädret (ej av det kalla vädret)

 




En riktig vinterdag

Tro det eller ej, men jag måste gå ut på en promenad, trots 20 graders kyla! Det var så fint väder så kunde inte motstå att gå ut o gå en sväng. Blev bara till Marthagården o tillbaka, men ändå 2km sammanlagt. Benen var dock ända stället jag frös om. Sånt här väder skulle det få vara varje dag, dock lite varmare.

Nu blir det tandläkaren. Bilder från promenaden kommer upp senare.



-21,5 grader ute!!

Usch vad kallt det är ute! Vad jag minns har det aldrig varit så här kallt i November. Hoppas inte det stämmer att det ska bli den kallaste vintern på länge. Fast då det är så kallt så kommer det väl inte lika mycket snö? Ja då får det nog hellre vara kallt. Vill inte ha mycket snö, lagom är bäst!

Ska ta det lugnt en stund nu efter nattjobbet. Ska till tandläkaren 12.30. Får se om jag orkar fara till gymmet, känns inte så motiverande då det är så kallt ute, dessutom brukar jag inte föna håret (torkar ut det). Det är nog ingen bra ide att gå ut med vått hår idag! Men den största orsaken till att jag tvekar att fara till gymmet är att jag har så sjukt i i ena sidan runt skulderbladet, axeln, armhålan o ner vid revbenet. Brukar ha sjukt där då o då (vet ej varför), men just nu är det jättesjukt, måste smörja med kylgel.

Vi måste säkert ta min bil till Stockholm i helgen eftersom Johnnys bil är på verkstan, och det skulle ta 1-2 veckor att reparera den. Var nåt med nån ventil i motorn? Bilen har ju slukat enorma mängder olja hur länge som helst, men de har inte hittat nåt fel, men igår hade motorlampan börjat lysa, så då var det bara att föra bilen till verkstan. Hoppas inte det är nån skillnad vilken bil man tar då jag har skrivit Johnnys registernummer då jag bokat bilen på båten. Vet egentligen inte varför man måste skriva in registernummer då man bokar bilen? Ja nå om nån skulle fråga så är det ju bara att säga som det är.



Far o jobba lite

Nu blir det att åka o handla lite, sen far jag direkt till jobbet. Har 16-07 natt. Hoppas på en bra kväll!




Fåglarna har mycket att göra

Ser nästan varenda dag då fåglarna flyger in under taket och drar ut isolering! Snart har de väl dragit ut allt! Eftersom vi inte har lagt brädor på sidorna av taket så är det lätt för fåglarna att flyga in dit under. Borde kanske åtgärdas, men knappast före vi lägger upp panelen på ytterväggarna, och när den dagen kommer vet vi inte...


Isolering som ligger på marken




Molly med sin kompis

Johnny tyckte mjukis haren behövde bli lite "juligare", så den fick låna kissonas tomtedräkt!


Här poserar Molly med sin kompis pupukaninen!




Måndags funderingar

Har lagt igång en tvättmaskin. Funderade om jag skulle fara på jumppa, men bestämde mig för att vara lat idag. Motorvärmaren måste isåfall i. Tänkte om jag skulle få tvättat flera maskiner idag så ska jag nog vara hemma tills jag måste till jobbet. Känns som om man skulle kunna vara ledig nu några veckor samt över jul. Vara hemma o njuta av allt julpynt, se på julfilmer o äta julgodis! Men imorgon ska jag nog tvinga mig själv att fara till gymmet, måste ju ändå köra till Smedsby en gång till på dagen då jag ska till tandläkaren.

Har gjort en lista på vad jag ska köpa från Ikea på lördag, men då jag skulle printa ut den stod det att ett flertal av de saker jag skulle ha var slut!! Bläää! Får se sen i butiken då om det faktiskt stämmer. Annars får man väl hitta nåt annat att köpa! Egentligen behöver jag ett nytt vardagsrumsbord och barstolar, men jag behöver ju inte dem precis nu, utan snarare till våren. Blir väl no en resa till Ikea i vår nångång. Tror inte jag tänker köpa bilen full då vi ändå ska över till Stockholm efteråt. Väntar sååå till helgen, kan det inte vara helg nu!




Det här bordet samt stolar av den här modellen vill jag ha, men köper väl nog dem först i vår (hoppas de finns att köpa då).




Avkopplande kväll

Har haft en lugn o avkopplande dag efter att vi varit på julmarknad. Har pyntat både inne o ute :) Ännu är inte allt pynt uppe, mera tomtar ska fram samt ljuslyktor. Ikväll har vi också varit i bastun till Johnnys föräldrar. Var skönt att värma sig, speciellt fötterna, efter en dag ute i kylan. Hittade en "fyndlåda" i Johnnys gamla rum (där vi har alla saker som inte ryms i föjset). I den lådan hittade jag mitt presentkort till Salkari som jag har 26€ kvar på och det går ut 16.12! Som jag har sökt! Ja och så hittade jag Johnnys gratisbiljett till bio som han fick som julklapp från jobbet förra året, den måste också användas innan årets slut! Bra fynd alltså! :)

Nu blir det att se lite Indiana Jones o snart gå o sova.

GODNATT o SOV GOTT!




Julförberedelser


Tomtar köpta i Botniahallen
























Kallt!


Kallt imorse, -18,7! Usch!

Idag då vi var på Stundars var det -16 grader! Idag på eftermiddagen var det lite varmare ett tag. Nu visar termometern på -11 grader. Får se om det blir en ännu kallare natt. Men sålänge man inte behöver vara ute så är det ju ingen fara :)



Julmarknads dag

Har varit en trevlig dag hittills! Har varit på 3 julmarknader med Johnny, Mia o Tomi. Först till Botniahallen. Hittade faktiskt 2 tomtar där för 5 € styck. Sen for vi vidare till dagens höjdpunkt; Stundars julmarknad. Där infann sig julstämningen som vanligt, dock var det lite väl kallt! Mina fötter frös nästan till is! Köpte 2 dörrkransar samt en julkärv. Det var fullt inne i ena cafét så det blev att äta sin gris ute. Sen såg vi att det fanns ett till café men det var ju försent då. Sen var vi också en sväng in till Antikaffären i Solf. Där fanns MYCKET som jag ville ha, dock var det lite väl dyrt så det blev inget köp för nån av oss. Så ett julklappstips till mej är ett fint skåp därifrån, kostar bara 4000-5000€!

På Stundars











Mia o Tomi


Till sist var vi till Gamla Vasa sjukhus där de hade en liten julmarknad. Hittade dock inget att köpa där. Nu är vi hemma och snart blir det mat!




Ha en bra Lilla Jul!

Har jobbat heeela långa dagen! Var en intensiv arbetsdag! Ska bara äta nåt smått nu o ikväll ska vi till Johnnys morbror. Så det blir en dålig bloggdag idag :) Imorgon blir det julmarknad *2 med Mia o Tomi :) Hoppas bara det inte blir så kallt som de lovat! (såg på foreca att de inte lovat lika kallt tills imorgon iallafall). På vasabladet var det väl -15 o nu på foreca visade de -10. Hoppas på det senare! Visst är det skönt med vinter, men helst skulle det ju få vara mellan -5 o -10 grader...!

Så drick inte för mycket glögg nu o ha en bra Lilla Jul allihopa!



Tropiclandia

Oj va skönt det var att vara o simma till Tropiclandia ikväll! Ibland behöver man lite avkopplig. Passligt med folk var det också. Nu blir det att avnjuta en välbehövlig Kotzone! Är såå hungrig då man bara åt en sallad mitt på dan! Skippar Idol o ser på en film istället. Imorgon blir det tidig väckning igen, jobbar 7-15!


Lykta

Har länge velat ha en stor lykta. Så imorse då jag kom hem fick jag se vad Johnny sysslat med igår kväll, nämligen byggt en STOR lykta. Ja en stor lykta ville jag ju ha, men inte hade jag tänkt mej en SÅ STOR! Fast storleken har väl ingen betydelse ;) Lykta som lykta :) Fattas väl ännu nån detalj, men det blir nog bra! Nu kom ju några gamla fönster till användning också, det var ju bra, ligger bara o skräpar överallt annars (får nog laga många lyktor så man blir av med dem) :) Nå nä, ett växthus kanske man nångång kunde laga.


Modell större lykta








Puustelli

Igår var ju en gubbe från Puustelli hit och mätte köket. Egentligen var det en annan som vi talat med på Puustelli och som gjort upp ritningen, men hon är sjukledig så en annan fick ta över. Får se nu hur köket egentligen ser ut då det kommer sedan. Vi bestämde leverans vecka 2, så får se då...Det är alla små detaljer som jag oroar mig över, t.ex. profil-listen övanför skåpen under taket, den vill jag ska gå ända upp till taket, men se nej det går inte?!? Ovanpå den måste ännu en täcklist komma och den är rak...ja jag förstår inte....hoppas nån annan gör det, återstår att se sen hur det faktiskt ser ut! Tycker det är svårt att veta hur det kommer att se ut i verkligheten bara genom att titta på ett papper!


Ritning. Köket sett från vardagsrummet. Bänkskivorna ska vara mörk (ek?), men sidorna på skåpen ska vara vita o inte bruna som de är på ritningen.


Bänkskivorna ska vi köpa nån annanstans ifrån, vet inte varifrån ännu. De var jätte dyra vid Puustelli så de rekommenderade oss att köpa av nån annan. Väggen/bardisken måste vi bygga själva. Alla handtag ska vi också köpa nån annanstans. Nog för att de hade hur många som helst att välja mellan vid Puustelli, men inga som föll oss i smaken!



Köket sett ifrån matplatsen. Skåpet här närmast på bilden ska vara ett vitrinskåp o ha glasdörrar (inte som det ser ut här på bilden alltså).


Huvudsaken köket blir vitt så är det bra (förutom bänkskivorna då). Skulle ju vara bedrövligt om de levererade ett BRUNT kök! Nej, vitt, vitt ska det vara!




Trött, tröttare, tröttast!

Trött, är ett bra ord att beskriva mitt sinnesläge just nu. Visserligen har jag väl nog fått sovit ca.5 timmar på jobbet inatt, men tycker att jag bara har drömt mardrömmar! Överlag har jag drömt mycket mardrömmar på senare tiden...undrar varför...Går väl och oroar mig över allt hela tiden så kanske det har en inverkan.

Nu blir det att vila några timmar på soffan för att sedan släpa sig iväg på jumppa till kl.11. Ska försöka att inte stressa dit idag. Startar alltid så sent hemifrån så det blir att stressköra o sen håsa då man ska klä om sig på gymmet för att man ska få en bra plats i jumppasalen. Jag lever väl i samma tider som då vi bodde i Smedsby, men borde nog inse att det tar några minuter längre att köra från Voitby än från Smedsby till gymmet. Är inte bara gymmet jag startar sent till, gäller i princip vart jag än ska så blir det stressigt. Speciellt nu då det är vinterföre och man inte kan köra allt för fort (iaf inte efter vallvikvägen).




El-uttag i vardagsrummet

Élektikern var här igår kväll och lade upp mera uttag i vardagsrummet. Nästa vecka ska han fortsätta med elen i taket. Då återstår det att se var vi ska bestämma att taklampsuttaget ska vara...inte lätt att veta!








Julmarknad

Usch vad tungt det kändes på gymmet idag! Är väl nog inte helt frisk ännu, har ju nog lite i halsen ännu. Men det kändes nog bra efteråt iallafall att jag tog mig dit! Har ätit rester från gårdagens middag o tittar på nu Maria Wern som kom på tv igår. Spännande!

Ser framemot helgen. Skulle vilja göra nåt imorgon kväll, fara ut o äta eller fara till Tropiclandia. I helgen blir det 2 julmarknader. Stundars och Botniahallen. Jippi! Har väntat på Stundars julmarknad enda sedan förra året. Det är nog den bästa julmarknaden och det är då min julstämning brukar komma :)

28.11.2010: Julmarknad

kl. 11-16

Stundars julmarknad har arrangerats i drygt 30 års tid. Varje år vallfärdar tusentals besökare hit för att uppleva julstämning, handla julklappar, dansa ringlekar och äta syltgrisar. Välkommen!

Program
Ute på marknadsområdet
12-14 Julgransdekorationstävling I år deltar Stundarsgrannarna.
12.00 Ronnie Karlsson sjunger julsånger
12.15 Dance for fun-uppvisning
12-15 Pepparkaksbakning i Lanthandeln för barn (à 1,50 €)
14.00 Ronnie Karlsson sjunger julsånger
14.15 Dance for fun-uppvisning
15.00 Den vackraste granen koras.

Öppet hus i Ateljé Stundars kl. 13-15
Gästkonstnär Mathieu Legér (Canada)

Ringdans i Hemmersgården med levande musik
12.00-12.45 & 13.30-14.15
Musik med Anna-Karin Berg, Karl-Erik Berg, Bo Lund och Britta Lund

Tryckerimuseet öppet

Kaffeservering i Smedens stuga, Fähuset och vid Emilcaféet.
Klimpsoppa och köttsoppa i Hemmersgården kl 12-
Bageriförsäljning
Godisförsäljning i Lanthandeln
Gros butik öppen
Försäljning av glögg och korv




Torsdag

Idag är det torsdag, vilket betyder att det snart är fredag o helg samt lilla jul! :) Jobbar visserligen 7-15 på lördag, men sen är jag ledig söndag! Idag är jag ledig till kl.16 då jag ska till natten. Hoppas nu att Puustelli gubben lagar sig ut hit till kl.15 och inte efter så att jag också hinner vara med och diskutera köket.

Har nu lagt igång tvättmaskinen (behövdes eftersom tvättkorgen svämmade över). Ätit morgonmål. Och ska fara till gymmet. Alltid samma fråga...kan jag lämna på tvättmaskinen då jag far? Ja, man ska väl egentligen inte göra det, men om jag aldrig gjorde det så skulle jag aldrig få tvättat nåt! Så det så!

Nu har vi också lite julstämning inne i huset! :)




Kallt ute!

Usch vad det är kallt ute! Iallafall då man går. Känns mycket kallare än -8 som mätaren visar. Beror väl på att det blåser ganska hårt också. Var till Johnnys föräldrar på kaffe ikväll på samma gång som elektrikern var dit o kopplade in en ny spis åt dem. Sen ville Johnny gå i bastun, men inte jag. Så då var det bara att börja promenera hem, tur att man bara har 2 km, men det var kallt! Fötterna o händerna var konstigt nog kokheta, men benen och pannan var som is. Men det var skönt med lite frisk luft efter en hel dag inne!




Panel i köket

Nu börjar det gå framåt i köket också. Nu är lite panel på väggarna och imorgon kommer de från Puustelli och mäter upp köket! :)





 




Var ska el-uttagen vara?

Alltså vad svårt det ska vara att bestämma var man vill ha el-uttag i huset! Visserligen har vi en el-planering, men nu då elektrikern är här så måste vi veta var de slutligen ska vara! Tänk om man väljer fel, vad jobbigt det blir sen då! En sak som vi är överens om är att det ska vara många uttag, nästan onödigt många, så man faktiskt har så det räcker sen då man ska sätta upp alla lampor och koppla i alla teknikprylar. Tur att jag gick in i huset och hörde vad de diskuterade. Jag ska ju ha ett hörnskåp (nångång då jag har köpt ett) i ena hörnet i vardagsrummet, där bakom ska det väl inte vara en massa uttag samt tv uttag! Så det uttaget blev flyttat som tur var.

Tror nog att det är först då man möblerar rummen som man ser var det finns för lite uttag och var det finns för många. Vi vet nog ungefär hur vi ska möblera, men det blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig till sist. I värsta fall blir det väl att dra en massa skarvsladdar, men helst skulle jag aldrig vilja se några skarvsladdar mera, vi har så det räcker o blir över i föjset!




Jobbat hela dagen

Idag har man jobbat 7-15, skönt med en dag utan en massa duschas. Var o handlade till S-market efter jobbet. Då jag skulle ta en kärra så hade jag ju inga småpengar, bara 5 o 10 cent (varför kan man inte lägga i dem?)suck...så blev att ta en korg då, men som tur så fanns de såna korgar som man kan dra efter sig så det blev inte så tungt! Bra uppfinning tycker jag! Ibland glömmer man bort att de finns, för ofta så går man genom hela butiken med en överfull korg o får sjukt i alla händer o armar!

Borde börja laga mat nu för Johnny kommer snart hem. På dagens meny: Makaroner och maletköttsås!




Julkaktus

Måste köpa en julkaktus från Prisma en dag. Har nog 3 st från förr inne i huset, men det är bara en av dem som har 1 knopp. Får se om det alls kommer några blommor på dem tills jul, ser dåligt ut. En av dem hade fullt med små små knoppar för kanske en månad sen, men de har alla trillat av nu :/ Därför måste jag köpa en fin liten julkaktus som hade många knoppar! Den kommer säkert att ha blommat färdigt tills jul, men vad gör det, bäst att njuta av den nu då. Och man kan ju alltid köpa en till som man vill! Julkaktusar är nog min favoritkrukväxt!






Whiskas busar

Man kan göra mycket med en kamera. Den kan också vara en bra kattleksak!


Whiskas ser bandet på kameran...


...bäst att gå lite närmare...


....jippie! ett band att leka med!


bäst att ta med tassen!


böööö!


avslutar lekstunden med att vässa klorna!




Fint väder idag!

Nu är man hemma igen. De lappade 2 hål vid tandläkaren, de är några kvar att lappa. Frågade om jag skulle ha bedövning! Nå nej! Inte frågade de om jag ville ha bedövning då jag gick i lågstadiet och hade vem vet hur många hål! Så man är nog van! Men det tog nog lite sjukt då de lagade det ena hålet, antar att det var djupare då det inte kändes alls då de lappade det andra.

Sen blev det ändrade planer och jag for med mamma o pappa och åt till Neste, billigt o bra! Efter det for jag till massören. Tog ovanligt sjukt idag. Vet inte om han tog i mera eller nåt. Fick nog en tid till, 22.12. Men sen har jag nog ingen tid kvar, iaf inte på remissen.

Så här fint väder var det då jag for till Smedsby idag!







Tandläkaren och massör

Måste säga att det var en trevlig och intressant filmkväll jag var på till Västervik bystuga igår! Filmen visade Västervik by under 70-talet samt människor som levde där då. Mest intressant var ju att se gamla mommo och moffa (som jag aldrig träffat). Synd att filmen inte hade ljud! Hoppas man får köpa filmen nångång, skulle så gärna vilja ha den!

Idag blir de att fara till tandläkaren. Hoppas på att de lagar något av de 8!! hålen jag har nu då, har väntat 1 år på att få något av dem lagat, men då det tar sååå länge innan de får nåt gjort! Men sålänge det inte värker i nån tand så kan man ju vänta, betalar inte flera hundra euro för att gå till en privat tandläkare.

Efter tandläkaren så ska mamma o pappa komma efter mej och så far vi till oss en sväng. Sedan skjutsar de mig tillbaka till Smedsby då jag ska till massören. Tror det är sista gången, eller så har jag en gång till att gå där. Tror nog jag tar en paus sedan, det blir så dyrt! Har inte haft så mycket besvär med nacken nu som jag hade i våras...men man vet ju aldrig när man får det igen...men då tror jag nog att jag vill pröva på en annan massör. Visserligen är han väl nog bra, men trivs inte riktitgt där och dessutom talar han bara finska.




Mer jul i vårt föjs








Ingen julfestklänning

Har varit till stan idag. Men först var jag till gymmet. Var ju inte till gymmet nå förra veckan så tyckte det var dags. Var på Ladybody och Korsetti, var helt ok, men fick huvudvärk direkt jag kom dit. Fick ta en burana efter jumppan för att orka fara till stan. Tror huvudvärken kom från nacken.

Försökte hitta en julfestklänning i stan, men lyckades ej! :/ Var till Gina Tricot, HM och Vero Moda. Hittade ett par jeans leggins från Gina, de var så bekväma så jag måste köpa dem. Var lite ljusare än vad jag brukar ha, men vita var de inte. Bekväma att ha på jobbet eller när som helst. Hade ännu tänkt gå till nån butik, men parkeringstiden gick ut och mitt tålamod tog slut så for till loppis istället. Ingen lycka där heller, hittade ingenting att köpa, fast det var väl bara bra. Fast fick nog intala mig flera gånger på loppis att jag inte behöver den där saken, och det gjorde jag inte heller då jag gick ut tomhänt. :)

Nu måste jag börja laga mig klar. Ska till Västervik bystuga på filmkväll. De visar en film om byn som är filmad på 70-talet, ska bli intressant!




Filmer

Filmerna vi hyrde igår.



Farsan var en helt okej film, men det hände inte mycket. Ser nog inte den igen.



Reindeer Spotting
handlar om en ung narkoman från Rovaniemi och om hans vardag. Det var som en dokumentär om hans vardag. En mycket intressant film om hur hemskt en narkomans liv kan vara.


Ny kamera!

Nu har man varit på julöppning. Köpte en ny karmera. Äntligen! Har tänkt köpa en ny sedan Augusti då jag dränkte min gamla i coca-cola, den har nog fungerat, men tar bara suddiga bilder. Har ibland använt en annan kamera, men den har inget linsskydd.

Var lite kallt på torget, men vi var inte ute så mycket. Efter fyrverkeriet gick vi till Subway o åt. Sen köpte vi godis o hyrde 2 filmer :)








En sån här köpte jag


Den här köpte jag också




Skivor på väggarna i köket









Julöppning

Far iväg på julöppning! Hoppas på att hitta nån julklapp samt se på fyrverkeriet. :)


Kabeldragning

Elektrikern har börjat dra kablar i köket samt satt upp eluttag. Det tar sig! Nästa vecka får vi ringa till Puustelli och säga att de får komma och mäta upp köket (som de har velat sedan i våras). Får se bara hur mycket dyrare köket blir nu då offerten bara var på 1 år o det var i mitten av November förra året vi skrev på beställningen...













Kakel

Igår var vi och hämtade kaklet till badrummet. Vissa detaljer fattas ännu, ska t.ex. ha en annan typ av kakel inne i duschhyllan samt en rand av samma kakel i duschen.



Golvkakel till badrummet



Kakelbård (ser lite silveraktigare ut i verkligheten)



Väggkakel





Julpyntat (lite)

Nu är det lite pyntat i föjset. Här kommer bildbevis:





Mer julpynt kommer upp nästa helg. Man kan ju inte ta fram allt på en gång, man hinner ju skita ner allt innan det ens är jul då! ;)


Sovnatt eller vaknatt?

Måste medge att jag är lite trött nu, då man har jobbat natt, tur man inte behöver vaka iaf! Får se nu då de bygger nya boendet om det blir sovnatt eller vaknatt...oroar mej för att det blir vaknatt, men hoppas inte det! Är nog många som inte vill ha vaknatt. Tar visserligen ganska länge ännu innan boendet är färdigt, men man går ju o funderar hur det ska bli.

Det som är bra med sovnatt är ju förstås att man får sova på arbetstid, men 15 timmars arbetspass är ibland lite jobbiga. Inte roligt att behöva fara till kl.16 o jobba natt då man på andra ställen får fara först till 21. Har prövat på att vaka 1 natt då jag var på praktik på ett demensboende. Det gick nog ganska bra, men var jätte trött på morgonen. Sov väl kanske nån timme då jag kom hem. Jag tror inte vaknätter är nåt för mej för jag har ingen tid eller ro att sova på dan. Bara jag har fått ca.5 timmars sömn så klarar jag mej nog. För det mesta (nästan alltid) får jag åtminstone 5 timmars sömn då jag jobbar natt, är mycket sällan jag sover nåt då jag kommer hem. Kan vila en stund i soffan bara o slö titta på tv. Man får förstås inte lika bra betalt då man har sovnatt, men man får ju ändå mer betalt nattetid än dagtid. 

Det finns ju personer som endast vill vaka, jag förstår även dessa. Då får man mera ledig tid. MEN jag skulle vara trött hela tiden! Det är ju heller inte bra för kroppen o hälsan att vaka, det är ju bevisat, men det finns ju ställen där någon måste vaka. Bara inte jag behöver vara den personen så är det bra. Tur att man inte jobbar på akuten eller nåt liknande ställe, det är nu sista stället jag skulle vilja arbeta nattetid på!

Då jag var på kurs för nån vecka sedan så blev jag inspirerad av att jobba med dementa igen. Skulle vara riktigt intressant (o nyttigt) med lite omväxling. Men då kom jag på att de har ju vaknätter på de flesta demensboenden, alltså inget för mej...

Låt oss hoppas att det nya boendet blir lika bra (om inte bättre) än det nuvarande- och snälla, låt oss behålla våra sovnätter!




Kakel till badrummet

Nu har man fått upp julgardinerna, 1 ljusstake o 2 stjärnor! Får vara färdigpyntat för idag :) Har också hunnit vara till stan på pizza. Sen var vi o hämtade kakel till badrummet från 2 olika ställen o så hämtade vi mera skivor från Byggmax. Hade besök då vi kom hem, Johnnys farbror med familj från Lappfjärd. Blev att visa runt dem lite snabbt. Och nu blir de att fara och jobba lite igen¨då...fast just nu känns det nog som att jag skulle ha velat ha en ledig kväll, har inte hunnit vila nåt idag...men det är ju en ny dag imorgon!




Stryka

Stryker julgardiner som bäst. Kom på att jag inte har använt strykjärnet så länge som vi har bott här (sedan juni alltså)! Bara Johnny får oppsatt nå längre spikar på sidorna nu så jag får oppsatt gardinerna som de ska. Gardinerna trär jag på en vanlig rundstav o sen är det en spik på vardera sida om fönstret. Nu då jag skulle sätta upp en gardin så blev jag så irriterad då spikarna var så korta så rullgardinen putar ut mitt i gardinen, så det ska vara LÄNGRE spikar så ser det bättre ut!


Ser inte bra ut!




Hemma igen...

Så var man hemma från nattjobbet då. Var en ganska bra kväll, o alla har vi sovit inatt. Sitter nu i soffan o funderar om man borde börja julpynta lite...får se...julgardinerna skulle jag ju kunna sätta opp iaf. Ska till jobbet igen kl. 16 för en andra natt. Och lördagkväll betyder att man inte behöver städa vessorna, jippie! :) Alltid något att se framemot :)

Får se nu om nån elektriker kommer hit idag. Tycker nog att han skulle kunna dra färdigt elen i hela huset nu så man får börja lägga upp nå skivor på väggarna! Är ju inte dragit nån el alls förutom i kvisten o badrummet, så det är alltså ganska många rum kvar.

Tänkte köra över en pupukanin idag då jag kom hem, men den klarade sig! Den satt ute vid vägen då jag skulle svänga in på vår gårdsväg. Sen då jag släppte ut Molly o Whiskas sa jag att de kunde gå ut o leka med deras kompis som hade suttit o väntat på dem...vet ej om de förstod...men Whiskas tyckte nog det luktade lite konstigt i snön där ute...;)




Skönaste familjer

Ser på "Skönaste familjer" på tv5 play, en till bra serie! :) Intressant att se på fastän det bara handlar om vanliga familjer o deras vardag.




Gulle Molly o Whiskas




Ser arg ut!


Tvättar tassen


Whiskas har hittat en ny sovplats - på säckdynan under sängen




Promenad

Hoppade upp ur sängen kl.9. Tyckte det lät som om nån kom, men såg ingen ute på gården. Bra sätt att komma sig upp ur sängen, annars skulle jag säkert ha legat längre!

Funderade om jag skulle fara till gymmet idag, men kom fram till att det är lika bra att låta bli då halsen inte är helt i skick ännu. Gick ut på en promenad istället. Det var skönt o länge sen sist! Tycker ju mest om att gå i skogen där man får vara för sig själv, det är bara det då det blir mörkt så snabbt nu på vintern och i mörkret går jag inte efter skogsbilvägen, man vet ju aldrig vad man möter! Idag blev det en 1 timmes promenad. Trist väder dock, solen skulle ju ha kunnat kika fram lite.


Grått o trist väder






Enda älgen jag såg (jakten pågick inte idag)




Kladdkaka

Blev så snål på nåt gott så lagade en kladdkaka. Det stod i receptet att man skulle smälta smör, antingen i kastrull eller i mikron, så valde mikron. Mittiallt sprakade det till och började lukta bränt! Stängde av mikron och tog ut smöret. Det var lite svart på sidan av luckan?! Vet inte vad det var som gjorde att det sprakade till, smöret eller glasskålen?!? Ett mysterium. Vågade inte sätta på mikron igen. Johnny vågade, den fungerade nog, men vet ej om jag vågar använda den...

Kladdkakan blev iaf god. Den avnjöts med vaniljsås och årets första glögg! :)




Sittdynor/överdrag

Nu är det dammsugat o golvet är tvättat i föjset! Äntligen! :) Ingen kakelläggare har synts till idag, får se om han kommer imorgon...

Var också en sväng till Stenhaga och GW-galleria. Köpte julklappstillbehör m.m. Var sedan o handlade till Prisma, hittade dynor/överdrag till köksstolarna, röda o fina. 7.90 st men köpte dem ändå! :) Jag som har sökt överallt o så hittar jag dem på Prisma! :)






Kakelläggare och elektriker

Kakelläggaren var hit o såg igår kväll. Han ska börja på och spackla i badrummet idag (förhoppningsvis)! Men sen skulle ha ju vara ledig i 2 veckor så då får vi vänta lite innan han fortsätter. Men huvudsaken han börjar på, så jag tror nog badrummet är färdigt till jul, det är nu mina planer. Kvällen före julafton tänker jag iaf ta ett bubbelbad så det är nog bara att se till att det är färdigt då!

Elektrikern kommer också denna vecka (hoppas jag), antingen imorgon eller på lördag. Han har många sladdar att dra innan vi kan börja lägga upp skivor på väggarna. Men egentligen är det ingen brådska med resten av huset, bara badrummet blir färdigt så snabbt som möjligt så kan vi nog bo hur länge som helst i föjset. Här går det ingen nöd på oss, tror inte vi behöver frysa i vinter iaf, nu just är det nästan för varmt!



Passligt ställe att ha wc på...eller så int...är nog den gamla wc:n som ska bortkastas :)




Städa, städa...

Borde börja dammsuga nu så man får det gjort. Hoppas nu det var rätt sorts påsar jag köpte, glömde ju förstås att skriva upp vad dammsugaren hette! Men jag tror nog det blev rätt den här gången iaf :) Hoppas,hoppas! Golvet borde också tvättas. Det tar inte så länge att skaffa vatten till det nu då man har varmvatten, jippii!! :) Nu slipper man att alla moment med att först hämta vattnet o sen värma upp det i flera omgångar i vattenkokaren. Det borde alltså inte ta lika länge som förr. Får se nu om jag lägger ut alla mattor eller tar bort nån, nu då golvet är så varmt o gosigt behövs kanske inte lika många mattor...




Amarillo

Har varit på Amarillo o ätit med Anne o Linda ikväll. Blev det vanliga; Garlic steak. Och det var lika gott som vanligt! Hade tänkt fara på bio efteråt, men istället satt vi där längre o hade en trevlig pratstund :)
Efter maten gick vi en sväng via Clas Ohlsson, köpte tillbehör till en julklapp jag ska laga samt 2 julstjärnor att hänga i fönstret.

Var en mycket trevlig kväll, det här gör vi om snart! Eller hur!?







Julgardinerna!

Det var julgardinerna som skulle hämtas från posten, kunde ju nästa gissa det då jag inte beställt nå annat! :) Såg föresten att de hade samma gardiner på Anttila i stan, men där var de 5 € dyrare per gardin. Så jag sparade alltså in en slant på att köpa dem via nätet fastän frakten kostade nån euro! :)




Vad kan detta vara?

Detta kom på posten idag. Ska fara o hämta det på vägen till stan. Får se vad det kan vara! ;)

 

 




Inga dammsugarpåsar :/

Nu har jag tvättat 2 maskiner med kläder, renbäddat o haft ut madrass täcken o kuddar på vädring, fört ut 2 påsar med skräp, plockat upp här inne, diskat, torkat damm och nu tänkte jag dammsuga. MEN kom då ihåg att dammugarpåsen som är inne i dammsugaren är sönder o måste bort och jag har ingen ny att sätta dit! Så nu kan jag inte dammsuga :/ Måste fara o köpa nya påsar idag då så jag kan dammsuga imorgon. Den här gången ska jag skriva upp vad dammsugaren heter så jag köper rätt sort och storlek...senast köpte jag för stora så det blev att klippa lite o det blev inte så bra. Dessutom har de ju inga dammsugar påsar i Kvevalx, det har jag redan upptäckt, så blir att köpa idag då jag far till stan.

Borde hitta nåt att ta på mig på julfesten också...kanske man passar på o far lite tidigare till stan o provar lite kläder...? Vet redan vilka stumpbyxor o skor jag ska ha, men behövs ju nog nåt mera också, kan bli lite väl lättklätt annars kanske :)


Den söndriga dammsugarpåsen :/



Ledig dag!

Oj va skönt med en ledig dag mitt i veckan, eller rättare sagt 2 lediga dagar! Man hinner göra så mycket mera då man har en ledig dag mitt i veckan än om jag har ledig helg (fast jag nog föredrar att ha ledig helg). Idag borde jag hinna tvätta nån maskin, hade så mycket smutstvätt på golvet, men den är upplockad o för i tvättkorgen o en maskin är i gång. Städa borde jag också, har ju bara dammsugit halva föjset nu i några veckors tid så det börjar nog bli lite dammigt under sängen.

Sov enda till 10.15 idag, det var skönt! Var så slut igår att jag somnade då vi såg på "Äntligen hemma", men sen piggnade jag till och vi såg till sist på "Bartenderskolan" till kl.24.

Får se nu om nån kakelläggare ska komma o se på badrummet idag. Han ska dock vara ledig 2 veckor framåt, så får hoppas att de har tid att börja lägga kakel då efter det. Vill ha min DUSCH nu!!! Börjar tycka det är lite jobbigt att vara utan dusch, var lättare under sommaren då man kunde duscha ute om så behövdes. Nu måste man planera in när o var man ska duscha...suck... Så om jag går omkring o luktar skit så får ni ha överseende med det! ;) Tror inte det blir nåt gymmande denna vecka, är nog bäst att bli helt frisk först...om man inte far på nåt pass i helgen...får se...Nackdelen med att inte fara till gymmet är då att jag inte heller kan passa på att duscha där...men jag jobbar ju natt i helgen så får duscha på jobbet igen då...

Nej nu måste jag kravla mig upp ur soffan o börja göra nåt!



Vilka tv-program ser jag på just nu?

Ser nog på en hel del olika program just nu. Men det går ju förstås i perioder vad man ser på beroende på vad som visas på tv.

Ung och bortskämd sve tv1 måndagar kl.21
Top Model 14 sve tv3 måndagar kl.21
Svenska hollywoodfruar sve tv3 måndagar kl.22
Tuuri fin tv4 tisdagar kl.20
Äntligen hemma sve tv4 tisdagar kl.21
Bartenderskolan sve tv3 tisdagar kl.23
Thailandsturister i trubbel sve tv4 kl.23.40
Strömsö FST5 onsdagar kl.20
Bonde söker fru sve tv4 onsdagar kl.21
Grannfejden sve tv3 onsdagar kl.21
Berg flyttar in sve tv4 onsdagar kl.22
Välkommen åter sve tv4 onsdagar kl.22.30
Robinson sve tv4 torsdagar kl.21
Lyxfällan sve tv3 torsdagar kl.22
Idol sve tv4 fredagar kl.21
Modern family sve tv4 fredagar kl.23.55

Ser alltså på en hel del olika program. Har säkert glömt bort nåt, men dessa borde vara de flesta. Tur att man har inspelningsbar digibox, annars skulle man inte klara sig. Det är också sällan jag ser på ett program på samma gång det sänds i tv. Oftast ser jag på det en stund efter att det börjat, på så sätt kan jag spola förbi alla reklaminslag. Men för tillfället har vi ca. 40 olika program inspelade som vi inte sett på. Dock är de flesta Johnnys program som inte jag vill se på! Men observera att det finns inte ett enda program som jag ser på på helgen! Då blir det oftast nån film inbandad. Men just nu tycker jag de visar värdelösa underhållningsprogram på helgerna. Annat var det förr i tiden då de visade Robinson o Fångarna på fortet på helgerna!


Julmiddag

Äntligen var man hemma! Känns nog att man arbetat 11 timmar idag (men får endast betalt för 8). Tycker det är lite dålig stil av Kårkulla att inte betala då man far på egen tid ut med klienterna och äter...men vad kan man...tacka för gratis mat iaf :) Vi åt oxyttrefile, sås, potatisgratäng, kokta grönsaker och till efterrätt rabarberpaj med vaniljsås. Det var riktigt gott! Kan nog rekommendera Kantarellis! Fint ställe var det också. Nu är det bara att vänta tills imorgon då man ska till Amarillo och äta, det ska bli smaskens! :)

Har nog fortsättningsvis sjukt i halsen, tar sjukt då jag sväljer, men det var värre igår. Så var inte och tog något svalgprov idag, får se hur det känns imorgon om jag far eller inte. Troligen inte. Ingen feber har jag så det är ju bra. Är nu ledig 2 dar så det ska bli skönt att få sova. Förhoppningsvis är det ingen rörmokare, elektriker eller liknande som kommer och stör min skönhetssömn!

Nu blir det nog bara att ta det lugnt o se på tv. Tycker jag förtjänar lite lugn o ro efter en fullspäckad arbetsdag!




Känns liiite bättre

Just nu känns det som om halsen skulle vara lite bättre. Hoppas det håller i sig. Nu är frågan den, ska jag gå o ta svalgprov eller inte? Vet ju inte hur invecklat det är att få det taget, om man måste gå via nån läkare före, skulle ju inte tycka det, men man vet ju aldrig. Idag ska jag jobba 8-16 så har inte så mycket tid på mig att springa på HVC. Och så var det ju det här med ätandet och drickandet före ett svalgprov, hittar ingenstans info om man får dricka före, antagligen inte. Men varför kan det inte stå på nätet någonstans så man faktiskt vet hur länge på förhand man inte får äta eller dricka. För just måste jag dricka, så drack lite vatten...Imorgon är jag ju ledig så det lutar åt att jag går o ta svalgprovet (om jag nu tar nåt) imorgon istället, då kan jag bara stiga upp o fara direkt. Om jag far idag måste jag vara uppe flera timmar oäten innan jag kan fara, vilket jag inte tycker om, måste äta nåt direkt jag stiger upp om jag ska orka, får så sjukt i magen annars!


Nu måste man kanske börja klä på sig o komma ihåg att ta med lite bättre kläder till jobbet, blir julmiddag med klienterna på Kantarellis ikväll, far inte hem emellanåt, så hoppas man orkar...




Vill ha!

Finns många olika gamla möbler som jag skulle vilja ha i huset, dock är en del rätt dyra. Får hoppas på att göra många bra fynd på auktioner nästa sommar! :) Väntar redan!


Bord 160€ Anno.fi


Kappmått 120€ Anno.fi


Kärlskåp 1500€ Anno.fi


Skåp 350€ Anno.fi


Stolar 240€ Anno.fi




Bergvärmeröret fixat

Bra! Nu är bergvärmeröret som läckte fixat. De som hade lagat det fick vara hit och fixa det, hade aldrig hänt dem förr att något hade börjat läcka...men nångång ska ju vara den första. Tur att de fixade det så snabbt och utan kostnad. Så nu är värmeskåpet igång som det ska. Är ju bra att inte behöva köra på elstaven hela tiden fastän det blir varmt i golvet ändå, blir nog dyrt i längden. Så får se nu om det syns på el-räkningen sen att vi har bytt värmesystem...Borde ju nog bli billigare nu än då vi hade byggnadsfläktar på överallt!


Fungerar nu som det ska! :)



SJUKT I HALSEN!!!! :/

Har så sjukt i halsen så jag vet int vad jag ska göra! På fredag morgon kände jag att jag var lite sjuk i halsen, men det har bara blivit värre.  Känns som ett rivjärn varenda gång man sväljer. Tar sjukt att hosta dessutom. Inga halspastiller hjälper, köpt Strepsils, men int kan man ju äta opp hela förpackningen på en gång, efter 3 tabletter har jag inte märkt nån skillnad! Nu känns det dessutom som om man skulle få feber. Har känt mig relativt pigg idag, eller ja trött har man väl varit, men inte så här slut som jag är nu. Bara snurrar i huvudet o så fryser jag. Inte kul! :/ Försöker få ner en kycklingbatong, går väl sådär, men jag är så hungrig så ska nog tvinga ner den på nåt sätt. Vill inte bli sjuk!

Får se nu hur morgondagen blir...väntar nån timme och ser om febern stiger eller inte. Jag som vanligtvis har ganska låg temp så känner direkt tempen går över 37, så det är på gränsen. Tycker inte om att ta ställning till om man ska orka på jobb imorgon eller inte. Tänk då om man känner sig relativt pigg ikväll, men sen då man stiger upp imorgon är man helt färdig. Då är det inte roligt att ringa till jobbet och säga att de får fixa nån inhoppare som måste komma nästan direkt...suck...

Måste iallafall fara o ta svalgprov imorgon har jag bestämt oberoende om jag jobbar eller inte, bäst att ta det säkra före det osäkra, för så här sjukt har jag ALDRIG haft i halsen förr!



Firat farsdag

På dagen var vi på mat till Johnnys, på samma gång passade han på och "fira sin far" eller iallafall ge honom en farsdagspresent. Nu kom vi just hem från Västervik, har varit och firat min pappa. Där var det fullt hus som vanligt, ja och Molly fick också vara med.




Vinterlandskap










I en Los fotspår?

Såg mystiska spår i skogsbacken vår idag...kan det möjligtvis vara en Lo? Svårt att säga då det fallit lite snö sedan den gick där, men måste ha varit i går kväll som den promenerat över vår tomt...






Igår kväll och farsdag

Var en helt ok kväll igår. Var på Ollis hela kvällen. Emellanåt spelade de bra musik, men ofta bara skit, men nog blev det dansat lite iallafall. Sen blev jag så hungrig så vi for till Hesburger och åt något smaskigt :) Det satt bra i magen! Blev att ta taxi hem, så nu har man testat på det (har inte åkt taxi till voitby förut)...kan ju säga att det inte är något för en fattig studerande, men nu är jag ju inte det, men tyckte det var dyrt iallafall! 30€ fick jag betala, dyrare skulle det ha blivit om inte en flicka skulle ha suttit på till Smedsby och hon betalde då hälften av resan från stan dit. Sen då jag skulle betala taxin så stod det 32,90 på mätaren, men han avrundade det till 30 :) Hoppas inte det blev allt för dyrt för dej Johanna! Blev dock inte allt för sent igår, var hemma lite före 3.

Idag är det farsdag. Hoppas pappa blir nöjd över presenten han får, inga stora saker, men ändå nåt :) Ska dit på "kaffe" på eftermiddagen, före det måste man väl göra nåt vettigt här hemma...kanske skotta snö...



Lördag kväll :)

Nu har man varit i duschen (vilket verkligen behövdes)! Har lagat sig klar redan o snart blir det träffis med Johanna, ska bli kul! :) Får se om det blir Ollis, Fontana eller nåt annat ställe...Brukar oftast bli Ollis (de få gångerna man far). Fast Waild är också ett relativt okej ställe, de spelar ganska bra musik där också. Är så länge sen man fått dansa till bra musik...typ i somras...Så tycker det är dags nu. Borde inte vara allt för länge om man ska orka fira far imorgon, o så ska man upp till 7 på måndag. Men det får man se sedan, annars är det bara att sova länge imorgon, men brukar vara så dålig på att kunna sova länge på förmiddagen.

Hoppas alla andra får en kul kväll, jag ska försöka att ha kul iallafall! :)



Söka läcka

Just nu söks det febrilt efter läckan i bergvärmerören...någonstans far vätskan ut, men ännu vet vi inte var. Luktade dock starkt alkohol då isoleringen runt rören togs bort, så bara det visar att det det läker någonstans.




Det läker nog nära där rören går ner i det 200m långa borrhålet. På måndag ska de komma och fixa det :) (får vi hoppas)




Båten inne

Då var båten äntligen inne under tak och på vintervila. Tog upp den i September, men sedan har den bara stått på gården vid Johnnys och väntat på att få komma under tak. Nu var det ju en hel del snö inne i den också, fick bort det mesta. Nu är motorn igenom körd o oljan bytt (var dock inte jag som gjorde det) :) Då vi skulle föra in båten under tak såg vi att ena åran var borta, så då var det bara att vandra iväg o söka, och hittade den nog :)






Vattnet har stigit i älven sedan man senast var dit




Idag


Riktiga wc-byttan tillfälligt på plats o det går t.o.m. att spola! Vilken lyx! :)


Eldar opp lite skräp, finns MYCKET kvar!


Molly hjälper till att elda


Skrubbväggen uppe



Varmvatten!!

Oj vad jag har längtat efter varmvatten! Visst kan man värma upp vatten, men vilken lycka då det kommer direkt ur kran. Har värmt vatten nu i 5 månader så det känns nog som om man har "bott färdigt på villan" för iår. För så har det kännts, precis som att bo på villan. Golvet är ännu kallt, men ingen panik, vi har ju 2 batterier så det går ingen nöd på oss. Får se om vi får fixat problemet med värmepumpen/läckan så snabbt som möjligt så börjar golvvärmen förhoppningsvis fungera i föjset. DÅ kommer jag att njuta så mycket jag bara kan! Vill inte ha iskalla fötter mera!



ÄNTLIGEN!

har man Rinnande vatten i föjset!!! Har väntat SÅ länge på det. Ännu är det bara kallvatten, men förhoppningsvis även varmvatten snart. Tänk att kunna tvätta händerna utan att tänka på att man slösar vatten, att kunna DRICKA vanligt vatten o ej köpis! Johnny tyckte det var så behändigt att kunna tvätta en gurka under rinnande vatten, har nästan inte tvättat grönsaker alls nu då man inte haft tillgång till rinnande vatten, men nu, vilken lycka! :)




Får se nu bara när vi får värmeskåpet igång på riktigt. Var något problem, vätskan som ska vara i bergvärmerören läcker ut nånstans...:/ MEN VAR?? Så nu får vi inte igång värmen ordentligt före läckan är lokaliserad...får se nu om vi får lite värme i golvet iallafall före med hjälp av nån elstav inne i värmeskåpet...jag förstår mej inte på det men får se nu... Hoppas inte vi behöver gräva upp hela gården för att hitta läckan...

Nu blir det att äta tortillas! :)




Gårdagen o dagens bilder

Uppdatering...


På vinden


På vinden


Rördragning påbörjat i föjse


Bara NÅGRA rör dragna till värmepumpen






Golvvärmen på vinden ska dras härifrån (blir en skrubb här på sidan av rummet så kopplingarna kommer ej att vara i vägen)




Trött!

Är så trött! Har inte sovit ordentligt nu på 3 nätter och imorgon ska jag till jobbet till 7 igen...suck, MEN sen har jag ju ledig helg :) Orkar inte göra mycket mera idag, har sjukt i magen o ryggen dessutom...Kanske man kan dammsuga opp lite skräp som rörmokarna lagat på golvet här inne. Inget vatten inne i föjset ännu, men det närmar sig.

Ja och nån mat borde man också laga...men vet ej vad. Har ingen inspiration och ingen lust att laga nåt. Blir väl franskisar...men vad ska man äta med det då, har ingen lenkkikorv...får se vad det blir...

Har just sett på "Välkommen åter" som jag bandat in från igår. Tycker det programmet är så löjligt så att det är bra, bäst att passa på att se på det då man är ensam hemma för Johnny vill inte se på det.

 




Hemma igen då...

Har varit en lång dag idag, men ändå gick den relativt snabbt! Möte 9-10.40, hann sen fara på Zumba till gymmet. Var lika tråkigt som vanligt, borde inte fara på Zumba då det blivit så tråkigt, tycker inte jag blir svettig helst! Var mycket roligare förr...men då var det mest en annan som drog timmarna, men hon var väl bara nån vikarie...e nog STOR skillnad på vem som drar jumppan, om de får det att vara roligt eller inte.

Var också och lånade en kakelplatta till RTV, tog med den till K-Rauta o jämförde om den passar ihop med bården som vi ska köpa från K-rauta. Tycke nog att de passade ihop, så blir väl att köpa dem då. Sen blev det att jobba 15-20...

Idag har rörmokarna börjat på inne i föjset, men ännu är det inte klart. Hoppas på RINNANDE VATTEN snart!

Nu blir de att se på tv, borde inte vara uppe så länge om jag ska orka jobba 7-15 imorgon...




Ja se det snöar...

Snöar för fullt där ute, Johnny påstod att han knappt såg vägen. Får se om det stämmer! Men nog har det väl kommit ner en hel del, och om det fortsätter så här så kommer det säkert ganska mycket. Bara det inte kommer så mycket att man måste skotta gården så är det bra, får köra av o ann över gården så man får snön nerkört ;)

Blir att fara på personalmöte 9-11, sen ledig 4 timmar, sen jobb 15-20...tycker inte om delad dag, speciellt nu då man inte bor i Smedsby...men jag har ju tid att fara till gymmet...och en farsdagspresent borde jag också hitta...



Dagens bilder


Den "riktiga" wc-byttan, ska dock inte stå i kvisten utan i badrummet.



I kvisten just nu (tur att vi lägger skjutdörrar framför allt så slipper man se alla rör o övriga saker )



Golvvärmekopplingar (får se sen hur snyggt vi får detta undangömt under trappan...)


Väggen mellan sovrum/wc/skrubb på vinden påbörjad



Julförberedelser

Beställde just nya julgardiner från NetAnttila. Vet inte om de finns i stan, men tog det säkra före det osäkra och beställde. Tänk då om jag skulle fara till stan och inte hitta dem på Anttila, och sen då jag vill beställa dem på nätet så skulle de vara slut! Nej, var nog bäst att beställa dem direkt, blev inte så dyrt. Köpte 4 st julgardiner i Januari i år, men de kan jag inte ha här i föjset, de passar endast inne i huset, så blev att köpa nya. Hade inte 3 st julgardiner som var kappor, endast såna som ska hänga på sidorna (eller vad de nu heter)...


Dessa beställde jag


Vill också ha nya sittdynor till köksstolarna, just nu har jag ljusgröna, men de passar inte så bra till julen (tycker jag) :) Vill antingen ha vita eller röda, men lutar nog mot att det blir röda (vita blir så snabbt smutsiga). Vet inte om de ska vara helt röda eller ha nåt mönster...men då de är så dyra, och jag behöver 6st!

Någon som har tips på var man kan köpa sittdynor som är relativt billiga??



Snö snart?

Tycker jag fått gjort mycket redan idag. Borde göra en massa tråkiga saker som städa o sånt då jag redan är upp i varv, men väntar på att rörmokarna ska börja på o grejja inne i föjse, så det löns ej att städa före.
Slutade jobbet 7 imorse, for direkt till gymmet på Bodypump express 30. Sen var jag i gymmet en timme efter det. På vägen hem svängde jag in via Sale och handlade lite. Började laga kycklingsallad direkt jag kom hem, tänkte att jag kan ju äta av det nu och på samma gång har jag kvällsmaten färdig också :)

Men var är fin vädret?? Jag som tänkte gå ut och njuta av solen...fast det skulle väl börja snöa idag...inte kul...då måste man börja skotta snö snart...undrar om vi har fixat med plogningen så att nån kommer och plogar vår gårdsväg då det kommit mycket snö, måste fråga av Johnny...

Nu blir det väl nog bara att slappa o göra ingenting...eller rättare sagt surfa runt lite...



Kokosbollar

Var på ett uppiggande jumppa-pass idag. Får se bara om man har sjukt i ryggen imorgon då det var en massa vridas o vändas hit o dit, men man får hoppas på det bästa! Var en stund i bastun efteråt också.

Har varit o köpt goda kokosbollar av grannen, så nu har man nåt gott att äta. Hoppas de finns kvar imorgon då man kommer från jobbet! Annars blir det nog synd om den som ätit upp dem! ;)

Rörmokarna är här idag o drar nå rör, bra då det går framåt! VÄNTAR så mycket på att vi ska få rinnande vatten till föjset, allt blir så mycket lättare då.

Satt o läste i en inredningsbok igår o fick ett bra tips på julklappar, får se nu bara om jag får det gjort...borde först fara till stan o köpa lite delar o sen söka reda på lite andra tillbehör...men VAD det blir är en överaskning.




Måndag igen

Måndag igen då, bara att vänta tills nästa helg då :) Idag blir det att fara till gymmet en sväng. Tänkte nästan skippa det o gå ut o gå istället...men det var ju det där med duschen nu igen, är i stort behov av att duscha så blir nog gymmet. Sen hem en stund igen o så vankas det nattjobb 16-07, men skönt ändå att bara ha en natt.

Gäsp, sov för länge idag igen, så man är nästan trött! Nej nu måste jag nog fara iväg om jag ska hinna till gymmet till 11!



Skogspromenad i Voitby

Idag har vi varit på en mycket intressant vandring i skogen med Mia o Tomi. Visste inte att där fanns så mycket att se. Vi gick först o såg till ett kors inne i skogen där någon antagligen ligger begravd, 1890 hade den personen dött. Sen gick vi längre upp i skogen o såg på nå intressanta stenhögar som nog har varit något förr i tiden. Sen fortsatte vi till ödehuset som jag nog varit till förr, men det är alltid lika spännande. Var till sist en sväng via forsen o kvarn.















Det har varit en mycket bra dag idag! :)




Ytterdörren på plats

Nu är all panel uppe i kvisten, både på väggar o tak. Idag fick de också insatt ytterdörren! Så nu ser man lite bättre hur det faktiskt kommer att se ut då det är färdigt.






Vit på insidan


Gul på utsidan


Nu måste jag plocka ut tvättmaskinen, göra mig i ordning o sen ska vi bort till Mia o Tomi.




Förkortad version av "den stora julvandringen"


Min mormors morfars andra fru Maria Smeds


Min mormors farfar Johannes Skinnar


Min morfars mormor Anna Brita Kloo




Min mormors farmor Hilda Helena Skinnar


Min mormors morfar August Simonsson Smeds


Min mammas farfar och farmor Erik Evert och Ulrika Sofia Loo


Min mormor och morfar Valdine och Gunnar Loo


Min mammas morfar och mormor Emil Sanfrid och Betty Skinnar


Min farfar och farmor Johannes o Elna Björkgren samt Elnas föräldrar Karl-Oskar o Matilda Sand mfl.




Varit med ljus till gravarna

Kom just hem, har varit med ljus till gravarna samt till gymmet på Bodyharmony. For först via ABC för jag hade endast ett ljus med lock, så det blev att köpa 7 till, tog de sista ur hyllan. Var sen till Gamla-Vasa begravningsplan, båda två, nya o gamla sidan. Hade tänkt fara via stan före gymmet, men hann ej så for sen direkt på Bodyharmony 75 min. Har aldrig varit på det förr, var nog ganska avslappnande fast med lite krävande rörelser emellanåt. Så nu borde jag vara färdig stretchad för idag! :) Efter gymmet for jag till begranvingsplan i stan. Sedan på hemvägen via Kvevlax begravningsplan. Detta var den förkortade versionen av "den stora julvandringen" som sker på julafton då vi åker med ljus till alla gravar, på julafton tillkommer även Malax (båda begravningsplatserna), men hann ej med det idag o jag hade inte heller några fler ljus.

Trodde jag skulle bli mer harmonisk efter jumppan, men det höll i endast nån minut. Ringde åt Johnny o frågade vad han gjorde, han skulle just äta! Jag hade sagt före jag for att han får vänta tills jag kommer hem så kan vi laga mat, hade färdigt tagit fram kött ur frysen, MEN tydligen var en timme till förlänge att kunna vänta då han måste fara hem o äta!! SÅ, nu blir det lite Riisimuroja för min del, tänker inte laga nåt varmt att äta bara åt mej! Får väl laga köttet tills kvällen då, men hade tänkt att vi bara skulle äta en gång i dag, men så blev det inte då...SUCK!!

Får väl ta o lugna ner mig snart...men det är bara det då jag kan blir SÅ IRRITERAD!!




Allhelgona

Vitt på marken där ute! Ja lite snö, men inte så mycket. Det första Johnny sa då han hade stigit upp idag var att jag får gå ut o skotta snö...men det behövdes nog inte. Har just startat bilen så den får tina upp lite (orkade inte söka fram motorvärmarkabeln). Ska fara med ljus till gravar, Johnny ska arbeta inne i huset o det känns onödigt att ha mamma o pappa att komma efter mej så jag kan åka med dem, så det blir att åka själv. Sen tänlkte jag också fara på Bodybalance Hot 75 till gymmet.

Senare idag kanske det kommer upp lite bilder...




LEDIG HELG!!!

Jaaaa!!! Då var man äntligen hemma från jobbet! Å så har man ledig helg!!! Ska bli sååå skönt! Riktit känns i hela kroppen hur skönt de ska bli med ledig helg. Dessutom har jag 2 lediga helger i rad, det e sällan det! Nu tänker jag riktit njuta av ledigheten. Ska öppna en chips påse o dricka en lonkero eller två samt se på Idol, bra start på helgen tycker jag! :)



Skitit hår!!!

Usch vad jag har skitit hår!! Måst absolut far ti gymme idag så jag får gå i duschen! Fast int far jag ju bara dit o går i duschen heller, måste väl nog anstränga mig lite före :)

ÄNTLIGEN har man LEDIG helg! Men först jobba 12.15-20 idag...Har jobbat 3 helger i rad nu så det känns nog att man behöver vara ledig.

Nu blir det alltså gymmet då o sen jobb!



Bergvärmepumpen inne

Igår kväll fick vi äntligen in bergvärmepumpen i huset, men den är ej ikopplad. Men ett steg närmare!






Ikväll har jag målat bordet som vattentanken ska stå på. (en bytta som ska stå brevid pumpen med vatten i)






Ikväll har Johnny fortsatt med att lägga upp panel på väggarna i kvisten




Det blir bara bättre o bättre, man börjar nästa se hur det ska se ut på riktigt. Hittills har man ju bara kunnat fantisera om hur det ska se ut.



Huvudvärk!

Har jobbat 7-15 idag, dagen gick ganska snabbt. Tänkte fara till gymmet direkt efter jobbet, men hade så huvudvärk så for en sväng till loppis istället. Där hittade jag årets första julklapp, o en bra sådan också! Skönt att ha en färdig, bara NÅGRA till (ganska många, får ej glömma sig själv!) :) For sedan till Byggmax o hjälpte Johnny att bära nå skivor som vi skulle ha. Efter det var vi så hungriga så det blev Mäckis (istället för gymmet). Efter att vi ätit var jag sååå trött så det vara bara att fara raka vägen hem (fast jag skulle ha hunnit fara till gymmet). Blir väl att hjälpa Johnny lite ikväll inne i huset då ingen annan kommer hit ikväll. Men först ska man uppsöka den tillfälliga toaletten, förhoppningsvis ej i mörker (får ta ficklampan med så man prickar rätt, med vattnet som man häller i byttan alltså).



Igår kväll

Igår började de lägga upp skivor där trappan upp till vinden ska komma, först nå träskivor o sen gipsskivor ovanpå (som de ska vara i hela huset). Sen fick de också lagt lite panel på väggarna i kvisten.




Värmeskåpet sätter vi här i hörnet



Kurs

Har varit på kurs hela dagen. Kursen handlade om äldre och minnesstörningar. Fick inte ut så mycket av kursen, det mesta visste man redan från förr. Trodde man skulle få veta mera om utvecklingsstörda och deras åldrande, vad som bör tänkas på då denna grupp åldras, men tyckte inte kursen behndlade det ämnet så mycket. Det som var positivt var ju att vi fick gratis kaffe o smörgås, mat med tillbehör och sen kaffe o bulle.  :)

Rörmokarna har varit hit en sväng idag, men de hade fått nåt mera akut jobb så de hade inte just fått gjort nåt alls här. De kommer först pånytt nångång nästa vecka. Joo, och jag som har tömt ut allt innehåll ur diskbänksskåpet, så nu står alla saker utradade på golvet, samt att kattklätterträdet o nå andra saker är flyttade från väggen ut på golvet...suck...tänker inte ha det att se ut så här på obestämd tid!




Fynd

Här är de flesta porslins/glasbitar som jag har hittat i jordhögarna på gården. Har tvättat av dem nu ikväll, får se nu vart jag lägger dem i väntan på att jag ska laga nåt av dem.












Det här kruthornet? hittade vi i golvfyllningen då vi tog bort all jord o sand från mellantaket i vintras, inbillar mig att det står 174 ,3 eller 8 inbränt på ena sidan.










Kanal 5 Play

Har upptäckt ännu mera program som man kan se på nätet. På Tv 5 Play kan man se många bra program som t.ex. Arga snickaren, Pensionärsjävlar, Ullared osv. Speciellt Ullared har jag velat se länge, o nu kan jag se alla avsnitten från början :) Skulle vilja fara dit o handla, får se hur det blir nästa sommar om man har tid. Nu har jag ju program att se på en tid framöver...frågan är bara NÄR man ska ha tid o se på allt.

http://www.kanal5play.se/



Mannagrynsgröt

Kom just hem från gymmet. Idag var det några fler där än det brukar vara på förmiddagarna, men de störde inte mig idag. Hade mp3 spelaren med så kunde koncentrera mig på det jag skulle göra utan att nån störde. En tant började prata med mej på finska o frågade hur långt jag sprungit på löpbandet, hon tyckte jag sprang så hårt. Ja, man får väl ta det som en komplimang då...Försöker ju att göra mitt bästa o springa lite längre varje gång :)

Nu blir det mannagrynsgröt till lunch!




2 November 2010

Skulle ha fått sova länge idag också, men steg upp 8.15. Nå, lika så bra det så får man nåt gjort. Tänker fara till gymmet, annars inga planer. Ja o så måste jag spraya vatten på fogarna mellan plattorna i kvisten. Först måste jag bara hitta sprayflaskan...minns inte om jag har sett den sedan vi flyttade, eller om den ligger nerpackad nånstans...Nej vänta nu, måste se...jo där var den, i skåpet under diskhon. Så bra, då behöver jag inte söka! :)




Min musiksmak










Ny header

Tänk vad svårt det kan vara att laga en ny header till bloggen! Som tur kom Tommy hit så han var snäll o hjälpte mig att få en bild dit. Så nu får jag vara nöjd för tillfället, men skulle vilja ha nån text ovanpå bilden också, men får nog ta det nån annan gång. Har suttit framför datorn nu sedan kl. 15 så ögonen börjar vara röda o axlar o nacke sjuka. Blir väl att bänka sig framför tv:n snart (som om det sku vara nå bättre för ögonen), o se på Top Model o Svenska Hollywoodfruar! :)


Utsikt




Lasange

Lagar lasange, eller lasangette, länge sedan sist. Fast jag kör nog på den enklare varianten med förpackning där alla ingredienser ingår. Har nog aldrig lagat tomatsås (eller vad för slags sås som man nu brukar laga) till lasange. Får hoppas det blir ätbart. Oftast blir det väl nog det.

Har varit o handlat, blev en snabbis till Kvevlax för mamma o pappa skulle komma hit så hann ej fara till Prisma. Fick faktiskt DISKAT före de kom också. Bra var det, för det hade börja lukta så äckligt ur diskhon. Så nu behöver man inte bära in vatten på nån dag, det är också något positivt.

Mamma tyckte att golvet som vi troligen ska lägga på nedrevåningen blir för mörkt o att allt damm syns! Ja, säkert syns väl allt damm, men jag tror inte det skulle vara bättre om vi lade VITT golv på nedrevåningen, då skulle först all skit synas. Så det blir nog nån mörkare variant av ek parkett på nedrevåningen, men riktigt vilken vet vi inte ännu. Sedan skulle jag vilja ha vitt golv i nåt rum, men får se hur det blir. Blir troligen inte parkett på övrevåningen utan nån typ av matta som ser ut som trägolv...men det är ett senare problem. Får koncentrera oss på att laga nedrevåningen färdig nu så man får flytta in nån gång!



Gårdagen










Sovit länge!

Vad skönt att ha sovit länge, fast nästan FÖR länge. Behöver inte 11 timmars sömn då man är van med 7-8...nå jag behövde ju sova lite efter helgens nattarbete.

Hade tänkt fara till gymmet till 11 idag, men orkade inte. Men till butiken måste jag fara. Får se vad man ska göra idag, inga planer som vanligt. Skulle vilja bränna en ny cd så man har nåt att lyssna på i bilen, börjar bli trött på att höra på samma cd:n hela tiden...får se om man skulle få gjort det idag...Någon som har nå tips på bra musik? (lyssnar ju mest på "dunka dunka" musik, men annat går nog för sig ibland)

Ja så kan jag ju gå ut på gården o se om jag hittar mera fynd i jorden/leran på gården...har hittat mycket porslinsskärvor...ska laga någonting av dessa senare, nåt collage eller liknande...



RSS 2.0