En skötväska och några plagg till

Förra måndagen gjorde jag en hel del fynd på Facebook loppis. Köpte en skötväska samt en hel hög med babykläder...jag som behövde mera babykläder?? Nåja, fick en stor platspåse samt en vanlig plastpåse full med kläder och annat smått och gott för 10€. Vem kan säga nej till det? Ja inte jag i alla fall, hehe. 
 
 
Med skötväskan följde också ett underlägg som var oanvänt. Själva väskan såg också i princip oanvänd ut, så det var ett bra köp! 
 
Kläderna jag köpte sorterade jag direkt. Där fanns ju allt mellan himmel och jord, kläder som var bättre och mindre bra i skick, så det blev flera högar. Spara, reserv, släng, skänk bort och sälj vidare. Den största högen blev förstås spara. Kläderna var i storlekarna 68-74, så egentligen ingen brådska att inskaffa den storlekens kläder, men bäst att passa på då man får köpa för en billig peng. 
 
De här klädesplaggen m.m. tyckte jag såg bäst ut. Det var egentligen nog Lille Skutt klänningen som jag främst föll för i annonsen.
 
 
Det kom också med en del virkat/stickat samt en hög med "dregellappar". Brist på vantar får vi inte i första taget. Sticka sockor och olika sorters mössor börjar vi också ha många av. Som tur är de alla lite i olika storlekar.
 
 
Som sagt, nu börjar det bli fullt i skåpen. Men säkert behöver jag komplettera med olika klädesplagg ännu. Känns ändå bra att ha välfyllda klädskåp redan nu. Vem vet om tid, ork och extra pengar finns till att springa på lopptorg då kläderna verkligen skulle behövas. För att inte tala om att köpa allt detta från butiken. Då är det bara att ta fram ur skåpen istället.  
 
En annan dag ska ni få se lite andra saker/klädesplagg som vi fått till den lilla nu under våren. Kan ju inte överösa er med allt på en gång, hehe. Någon måtta får det ju vara. 
 
Idag är det Valborgsmässoafton. Några egentliga planer för kvällen har vi inte förutom att vi ska äta något gott. Det blir inget grillat om ni trodde det, nej det blir något helt annat och kanske inte precis vanligt för årstiden. Jag tror åtminstone att det blir smaskens!
 Sista söndagen i april

Idag blev det en dag här hemma. Jag har tvättat vem vet hur många maskiner med tvätt. En maskin på 30 grader, flera på 40 flera på 60. Har tvättat en hel del av kläderna som kom i mammalådan och de skulle tvättas på alla möjliga grader, så då blev det många tvättar. Plus att det redan fanns en massa andra kläder i tvättkorgen som måste tvättas. Skönt att ha det gjort!
 
Johnny har målat spjälsängen ännu ett varv. På eftermiddagen kom Gunvi, Jussi och Tommy hit och hjälpte till med en hel del. Jag är ju inte precis till så mycket hjälp just nu då det kommer till att lyfta tunga saker. Flaggstången fick en ny lina (den gamla gick ju av i vinter), utemöblemangen bars ut, skräpet och veden från gårdagens trädfällning städades upp från gräsmattan och plastväxthuset kom upp. Tusen tack för hjälpen! 
 
Jag har varit flitig och tagit bilder på en del saker som vi ska sälja, fick bl.a. sålt den uppblåsbara soffan som vi hade med på campingresan i somras. Den passade ju inte oss med våra långa ben. Imorgon ska någon komma och se på det ena utemöblemanget som vi har till salu, dessutom är det många i kö på samma möblemang så hoppas det blir sålt. Ingen av oss orkar måla om det.
 
Till sist blev det en kvällspromenad med efterföljande bastu.
 
 
Har varit en bra helg!
 Annorlunda väckning, loppis, Lillö och en hel del annat

Det blev lite annorlunda väckning än vanligt idag morse. Vi var nog vakna vid halv sju tiden, efter en stund hördes konstiga ljud utifrån, precis som om nån stod och sågade på gården så jag tittade ut. På vägen utanför såg jag flera brandbilar som stod med blåljusen på. Antog att det hänt någonting hos grannarna, så sprang till terrassdörren samtidigt som jag ropade åt Johnny att det nog brinner hos grannarna. Då jag tittade ut genom fönstret i dörren såg jag hur det vällde ut rök ur grannarnas uthus. Som tur var ju brandkåren redan där så det fanns inte så mycket vi kunde göra åt saken än att se på då brandkåren gjorde sitt. Efter någon timme slutade det ryka och man kunde se förödelsen. Det var verkligen tur att en förbipasserande "byssbo" hade sett att det brann och kunnat väcka familjen. Vem vet vad som annars hade hänt. Tur att alla klarade sig med livet i behåll och att bostadshuset inte antändes.
 
 
Lite senare susade vi iväg på loppis till Uf lokalen i Replot. Hittade inte så mycket där, men en flaska hemlagad mjöd köpte vi av några barn som stod och sålde utanför Sale. 
 
 
Sedan blev det en sväng via Lillö för att kolla isläget. Isen var nog kvar och det blåste lite kyligt, men solen värmde skönt.
 
 
Medan vi var på Lillö ringde mamma och bjöd oss med på mat till Tesses Café. Så då var det bara att åka vidare dit. Den här gången tog jag Fish and Chips, det var jättegott, kan nog ta det igen. Det kanske ser lite ut på bilden, men jag orkade knappt äta upp allt.
 
 
Lite senare på eftermiddagen spraymålade Johnny spjälsängen ett varv och jag drog några varv med räfsan. Två skottkärror med löv blev det, sen orkade jag inte mera. Blir så fort andfådd. Är ju inget måste att räfsa hela gården. Tar lite här och där då jag känner för det. Vet ju att jag brukar få sjukt i ryggen då jag räfsar, så är nog bäst att inte räfsa så många minuter per dag. Än så länge så har jag inte haft så sjukt i ryggen (ska inte säga för mycket, får väl sjukt snart). Men skönt att röra på sig lite i alla fall. Då jag var på jobbet kände jag av att jag blev sjukare och sjukare i ryggen desto fler dagar jag jobbade i rad, men nu då jag varit hemma har jag knappt varit sjuk i ryggen. Men jag har ju förslitningar i ryggen från förut, så misstänker nog att jag inte kommer att vara skonad särskilt länge till, men man får ju alltid hoppas på det bästa. 
 
 
Direkt spjälsängen blev vit blev det som en helt annan säng, blir så bra! Sedan kom Johnny på att han skulle ta ner asken som dött bort bredvid lekstugan, så nu är det bekymret ut världen också.
 
 
Nu blir det kaffe på Målarbackan. Sedan ska det bli skönt att slänga upp fötterna i soffan efter en händelserik dag.
 
 Whiskas 11 år

Idag blir lilla Whiskas hela 11 år! Det har vi redan hunnit fira med paketöppning. Kändes nog lite onödigt att "slösa" presentpapper då jag ena sekunden paketerade ner en hög med kattmat, för att i nästa sekund riva upp paketet igen. Whiskas var sådär lagom intresserad. Hon funderade nog vad jag höll på med. Passligt presentpapper tycker jag åtminstone att jag hittade, hehe. Sedan smakade hon nog lite på maten innan hon ville gå ut och busa igen.
 
 
Vem vet, kanske Molly bjuder henne på något smaskigt möss utomhus, ja man vet aldrig. Huvudsaken hon inte tar in det sedan, hehe. 
 Mammalådan är här

Igår kväll fick jag äntligen hämta ut mammalådan. Kunde inte vänta tills idag. Var så nyfiken på vilken årsmodell som skulle komma. Det blev lådan från 2017. Inget fel med det, men nog tycker jag att de skulle kunna byta låda vid årsskiftet istället för att dela ut fjolårets halva det här året. Det bästa med att det var fjolårets låda som kom var ju förstås täcket/sovpåsen med ugglor på. Det är ju så fint jämfört med täcket med får på i årets låda.
 
 
Molly tyckte också det var spännande med stora paket.
 
 
I lådan fanns det en massa fina saker. Eftersom vi har beräknat datum efter den 1.6 så kom det med några extra produkter från årets låda. De skulle då alltså motsvara ca 30 € som moderskapsunderstödet höjs med i juni. En tilläggsprodukt saknas dock ännu, men den kommer på posten lite senare.
 
 
Tilläggsprodukterna från årets låda var alltså följande: ett par yllebyxor, ett par filttofflor (Finland 100 och Moderskapsförpackningen 80), en smaknapp, två skedar, vantclips samt en gullig filt. Av dessa extra produkter är jag mest glad över filten eftersom det inte fanns någon motsvarande filt i lådan från 2017, dessutom är den ju så fin med ugglor, rådjur och igelkottar på. Tofflorna tror jag inte vi kommer att använda, men de blir ju ett fint minne.
 
 
En del av kläderna var ganska färgglada, får se om de blir använda. Dock fanns där flera enfärgade byxor (ej med på bild), som jag tror kommer att komma till användning. Annars tror jag nog vi kommer att använda det mesta ur lådan. Förutom kläder fanns där ju också bl.a. sängkläder, täcke, hygienprodukter, ett mjukisdjur och en bok. 
 
Är glad att jag valde lådan och inte penningsumman. Känns bra att vi bor i Finland där man får såna här fina förmåner som moderskapsförpackningen
 Promenad och vårtecken

Idag blev det en promenad i solskenet. Kom mig inte ut på någon promenad förra veckan pga förkylningen, men nu tyckte jag det var dags igen. Två kilometer sammanlagt kändes helt tillräckligt. Får se nu om det straffar sig imorgon, känner ju nog av foglossning. Brukar vara värre dagen efter. Mitt i allt dök två vitsvanshjortar upp ca 30 meter framför mig, men tyvärr hade jag inte kameran med mig så det blev inga bilder på dem. Dessutom stod de inte och poserade så många sekunder.
 
 
Gick sedan ett varv runt gården. Såg att en krokus snart slår ut. Äntligen ett vårtecken i blombänken!
 
 
Tycker dagarna går så snabbt fastän jag är ledig. Har varit ledig i 3 veckor och ännu har jag inte känt av att jag skulle ha haft en tråkig dag, eller inget att göra. Ibland orkar jag inte göra så mycket så då känns det ju skönt att inte behöva göra något speciellt. Mitt största nöje just nu är att tvätta och vika små babykläder. Sedan kan jag sitta många minuter och bara titta på hela högen. För att inte tala om att sitta och titta på då det rör sig i min mage. Ibland ser det ju lite roligt ut, men ännu har jag inte kunnat se om det är en fot eller en hand som sticker upp. Vips har en hel dag gått och jag sitter och funderar vad jag egentligen gjort den dagen. Huvudsaken jag inte har långtråkigt. 
 
För någon timme sedan fick jag ett meddelande från Fpa. Det är säkert mammalådan som kommit. Äntligen, har ju väntat på den sedan slutet på februari! Dock trodde jag den skulle komma till Kvevlax, men icke. Får åka via Gamla-Vasa och hämta den (som vanligt). Om det är något jag irriterar mig på så är det då jag beställt något på nätet och måste köra land och rike runt för att hämta ut paketet. Varför kan inte allt komma till posten i Kvevlax, skulle vara så mycket lättare då. 
 Mödrarådgivningsbesök i vecka 30+6

Idag blev det ett rutinbesök på mödrarådgivningen. Blev de vanliga mätningarna, inget avvikande där. Blodtrycket förstås högre då jag är där samt pulsen långt över 100. Kan inte göra något åt att jag blir nervös. Det blir ju inte bättre av alla oljud som förs då de håller på och renoverar Hvc, mitt i allt lät det som om någon var på väg in genom väggen eller taket. Bebisens hjärtljud var bra och min mage hade växt enligt kurvan. Denna gång var också första gången som vi skulle ta reda på bebisens läge i magen. Det blev lite svårt, så hon fick ta till ultraljud. Det visade sig att bebisen ligger med rumpan neråt, alltså i säte. Inte konstigt att jag mest känner sparkar neråt. Jag blev dock uppmanad att inte oroa mig över det, bebisen hinner nog svänga på sig ännu. Så vi får hoppas på det då. Vid nästa besök om två veckor blir det också ett rutin läkarbesök, får se då vad läkaren har att säga. Är dock synd att det inte är samma läkare jag var till tidigare i graviditeten. 
 
Var också och lämnade in arbetsnycklarna idag. Kändes lite konstigt att lämna in dem. Men förstås måste ju min vikarie också ha nycklar, och vilken nytta har jag av dem här hemma. Jag skulle nog säkert hinna tappa bort dem på ett år.
 
Nu ska jag se ett avsnitt av Americas Next Top Model, en serie jag inte missat en säsong av. Nu är de visst inne på säsong 24. Sedan får det bli broilersallad till middag.
 
 
 
 
 De senaste fynden

Förra veckan var jag ju nog insvängandes via något loppis, såklart. Börjar ha det mesta i klädväg då det gäller storlekarna 50, 56, 62 och 68. Inte dock mycket i storlek 50, antar att det inte behövs. Väntar ju dock ännu på mammalådan som borde dyka upp snart (fick beslutet just att jag blivit beviljad lådan), så där finns förstås ännu mera i klädväg. Några ytterplagg har jag knappt köpt, men som sagt, det finns ju i mammalådan. Dessutom är det ju lite svårt att veta vilka ytterplagg som egentligen behövs en varm sommardag. Ja om det nu blir en varm sommar, det vet man inte heller. Har jag då köpt några nya kläder åt den lilla? Ja, det kan man fråga sig. Svaret är faktiskt ja, men de plaggen är nog lätt räknade. Haha. Varför köpa nya dyra kläder då man får lika bra begagnade? Sedan kan det ju hända jag köper en del begagnade kläder som inte behövs, bara för att de råkar vara fina eller häftiga, men då igen tänker jag som så, kan sälja dem vidare sedan. Impulsköper inga nya häftiga kläder som jag inte vet att behövs. Kan gå omkring och "drägla" på barnklädssidan på HM utan att köpa något. Lätt som en plätt då jag tittar på prislapparna.
 
En dag hittade jag en topp åt mig själv, en långärmad stl.68 för 40 cent, samt en jumpsuit storlek lite större, stl.86 för 3,50€. Kunde bara inte motstå katten. En förvaringslåda för 1,50€ fick också komma med mig hem. Har några bokhyllor för lite så nu är lådan fylld med mina gamla barnböcker. Man ska nog inte bära runt lådan så mycket då den är fylld med böcker, men just nu får de förvaras i lådan. Bättre det än i en ful plastpåse, hehe. 
 
 
Igår gick vi en runda på Comboliina. Gårdagens bästa fynd blev nog ett kattgaller till vagnen för endast 2,50€. Det passade nästan perfekt på vagnen! Dessutom hittade jag en gullig rådjursdräkt, en pyjamas, en klänning samt en tuttflaska för en billig slant.
 
 
Idag har jag köpt lite annat på facebook loppis, men mera om det en annan dag.
 En kalashelg

Det blev som sagt en kalashelg. Igår firade vi Johnnys mamma som hade fyllt år tidigare i veckan. Tommy hade igen lagat en god smörgåstårta. 
 
 
Ikväll har vi firat Johnny som fyller år imorgon. Mamma och pappa samt hans föräldrar och Tommy kom hit på kaffe och tårta. Av mig fick han bl.a. en fotobok som jag gjort om fjolårets resa till Gran Canaria. 
 
 
Imorgon är det dags för en ny vecka igen. Måste åka via Lidl en sväng imorgon, såg att de skulle ha billiga "mammakläder" där. Nackdelen är ju dock att där inte finns några provrum, men får se om jag hittar något utan att prova. På kvällen är det dags för vattenjumppa igen. Förkylningen har ju nog blivit bättre, fastän den inte är borta, så nu känns det mycket mera motiverande att fara på jumppan jämfört med förra måndagen (fast jag nog åkte i alla fall). Borde också åka och köpa två nya sommardäck till bilen någon dag. Samtidigt tänkte jag att de på däckfirman får byta till sommardäck på bilen, så slipper jag göra det (rättare sagt så slipper Johnny göra det). 
 
Annars så har helgen varit riktigt bra. Fått sovit ganska bra, speciellt natten till idag och blodtrycket har varit okej. Har tid till mödrarådgivningen på tisdag, så får se vad som sägs då. 
 
Hoppas ni alla haft en bra helg!
 Sömnlösa nätter och helg igen

Islossningen ser ut att vara över här för i år. Skönt det. Har nu igen haft två nätter då jag knappt fått sovit något. Natten till igår tog det helt enkelt sjukt i sidorna, samt så funderade jag ju på vattenläget. I natt har jag haft sån huvudvärk att jag till sist, efter 1,5 panadol, kunde somna efter klockan 3. Men har inte sovit så bra ändå. Vaknat hela tiden. Dessutom var blodtrycket högt igår kväll och i natt. Låg förstås och oroade mig att det var något värre fel, och det sänker ju inte precis trycket. Idag morse var blodtrycket helt okej, men märker att det stiger snabbt då jag gör något. Är ju förstås trött och då har jag automatiskt högre blodtryck, inget konstigt med det. Huvudvärken kommer antagligen både från nacken och bihålorna. Tynger till och från både under och ovanför ögonen, samt att jag aldrig ser ut att bli av med den här förkylningen. Snyter och snyter men det tar aldrig slut. Sköljer med näskanna många gånger per dag dessutom. Även Johnny är ju förkyld, så någon vanlig graviditetsnästäppa är det inte fråga om.
 
Nu hoppas jag huvudvärken håller sig borta idag. Fick förresten förlängt min sjukledighet, som tur var, så nu är jag ledig fram till min semester som börjar 2.5. Verkligen välbehövligt med tanke på mina nätter och mitt blodtryck. Nåja, nu ska jag sluta klaga, det är ju ändå helg, om man nu ska tänka på något positivt. 
 
Idag blir det en lugn dag, får se om jag orkar fara och handla lite, eller om vi gör det imorgon. Det blir dock en kalas helg. Johnnys mamma fyllde igår och Johnny fyller på måndag. Vet dock inte riktigt vilken dag vi ska fira vem ännu, men det klarnar väl snart. Som tur är presenterna köpta, så behöver inte tänka på den saken. Någon hembakad tårta blir det inte här i huset denna gång, som tur finns det färdigbakade i butiken. 
 
Tyvärr ser jag inte skymten av någon sol idag, annars skulle jag nog ha gjort som kissona gjorde igår, njutit av solen på trappan.
 
 
Nu hoppas vi på en bra helg (med mera sömn)! 
 Islossning i Kyro älv 18.4-19.4.2018

Igår började det hända saker med isen i älven. Under natten till igår hade isen släppt i Lillkyro. På förmiddagen åkte jag runt och kollade läget lite.
 
Vid banken hade vattnet stigit lite.
 
 
På vägen ut ur byn var vattnet nästan uppe på vägen.
 
 
Körde sedan vidare genom Staversby. Där var vattnet redan uppe på vägen, läget skulle dock förvärras under kvällen.
 
 
Här skulle man kunna tro att älven är till vänster om vägen, men den är ju faktiskt till höger.
 
 
Framme i Golkas var vägen avstängd vidare mot Lillkyro. Vägen där vi körde genom vatten redan på tisdag kväll. Senare på kvällen skulle ännu fler vägar stängas av.
 
 
I Skatila har åkrar och ängar blivit till en sjö. 
 
 
På kvällen blev det lite mera "action" då isen började röra på sig ännu mera. Vid Skatila var det full aktivitet. 
 
 
I Golkas var det fullt med folk. Man fick till och med köpa korv om man kände sig hungrig. Därifrån hade en del is rört på sig mot Skatila, men mera var påväg neråt.
 
 
Körde vidare och svängde i Lillkyro. Där hade som sagt isen gått och "veikkausskylten" var borta. Skylten såg vi sedan längre ner i älven en bit från Lillkyro mot Merikart. Såg också flera bryggor som åkt iväg med isen.
 
 
Åkte tillbaka till Skatila. Där var det stop. Vi fick inte köra över bron. De höll på att lasta av ännu en till grävmaskin som skulle ta sönder isen. Dessutom rann nu vattnet över vägen nedanför bron där det tidigare under dagen bara nådde halvvägs. Vi fick gladeligen köra runt via Kvevlax, en omväg på bara ca 18 km. Vi skulle ju tillbaka till Skatila och se på isen, men åkte hem via på wc-paus och matpaus innan vi åkte dit igen. 
 
 
Vid kl.22 gav vi upp. Det såg inte ut att hända så mycket. Vem vet när isen skulle börja röra på sig och fara vidare neråt mot forsen. Fick åtminstone lite frisk luft och motion denna kväll. 
 
I natt blev det blev en natt med lite sömn. Låg och vände och vred på mig. Det var inte bara det att det tog sjukt överallt hur jag än låg, jag tänkte ju nog på isläget samtidigt. Var väl nog en kombination som gjorde att jag inte kunde sova vidare sedan 2.30. Mest nervös var jag nog för att vattnet vid banken skulle stiga. Eftersom Johnny delvis äger tomten och huset så känner man ju ett visst ansvar. Vid 6 steg jag upp och kollade om man kunde se älven från övrevåningen, och visst, det kunde man. Då är det nog högt vatten.
 
 
Lite före 7 var vi båda uppe och åkte iväg och kollade isläget vid Marthagården, banken och Skatila bro. Vid Marthagården och banken hade nog vattnet stigit, men det hade nog varit ännu högre under natten kunde man se. Vid Skatila hade isen som samlats vid bron samt den fasta isen åkt iväg neråt, men ännu fanns det fast is och isblock utanför Staversby som inte nått bron. 
 
 
Enligt rapporter från Johnny hade isen ännu inte farit vid Kvevlax bro vid åtta. Ännu vid tio så var läget likadant i Skatila. Vägen till Staversby är avstängd och Skatila bro likaså. Även Lillkyrovägen mellan Merikart och Holtti är avstängd p.g.a. flödesvattnet.
 
Får följa med läget under dagen, vem vet om vattnet ännu stiger.
 Isläget i Kyro älv 15.4 och 17.4

Vattnet det stiger i Kyro älv. På söndag kväll var vattnet ännu inte så högt, men det stiger varje dag. Är bara att följa med hur läget är. Vårt hus är det som sagt ingen fara med, men vid f.d. banken kan läget bli kritiskt om det vill sig riktigt illa. Utanför Marhagården här i byn stiger vattnet sakta men säkert.  Så här såg det alltså ut i söndags.
 
 
 Vid Golkas bro i söndags.
 
 
Ikväll blev det också en rundtur för att kolla isläget. Vid Mathagården hade vattnet kommit upp till stället där påskbrasan låg, på några andra ställen såg man inte mycket av åkrarna.
 
 
Vid banken kommer vattnet närmare och närmare. Bakom uthuset var det nu vått och båten som legat högt uppe på land låg och skvalpade i vattnet.
 
 
Vid Skatila bro var läget detta ikväll.
 
 
Sedan körde vi till Lillkyro och svängde. Körde tillbaka på andra sidan älven. Där var det riktigt vått på vissa ställen, vattnet gick över vägen.
 
 
Vid Golkas bro var det till och med bilkö, vi var inte de enda som ville se på isläget.
 
 
Det kommer att bli en spännande vecka. Får se när isen far helt och hållet. Än så länge har den bara släppt på vissa ställen, vid forsar och liknande. I Lillkyro såg vi att de som vanligt hade lagt ut en skylt på isen där det stod, "Jääveikkaus" om jag inte minns helt fel. Man har alltså kunnat gissa när isen far just där. Är nog svårt att gissa vilken dag det händer, har dock på känn att det kommer att ske denna vecka. 
 Vårvinter i skärgården

Igår blev vi som sagt bjudna på lunch i Västervik. Sedan ville jag att vi skulle åka ut och köra en sväng då det var så fint väder. Lika bra det som att sätta sig framför tv:n. Så då blev det först en sväng via Västervik strand. Där var det ännu nästan full vinter.
 
 
Sedan åkte vi över Replotbron via Replot hamn. Såg lite mera våraktigt ut vid bron då det var öppet vatten en bit runtomkring.
 
 
Sedan vidare till Vallgrund och ut till Sommarösund.
 
 
Åkte också och svängde till Klobbskat och Kalles Inn. Häftiga övernattningsstugor har de byggt, men lite för många fönster för min smak. Skulle nog inte kunna sova där. 
 
 
Som avslutning på bilfärden blev det varsin mjukglass vid Bernys. Den smakade sommar.
 Kaffefrömand, en hög med babysaker och smörgåstårta

Igår började vi dagen med att städa lite grann. Gasgrillen kom också ut och det blev grillat till lunch. På eftermiddagen fick vi kaffefrömand, Linda-Marie och barnen kom hit. Med sig hade de en stor påse med olika babysaker och kläder, tusen tack! 
 
 
Lite senare satte vi oss på terrassen. Till och med solstolen åkte fram. Dock åkte inte bikinin fram riktigt ännu. Vi är båda två ganska så förkylda så var nog vinterjackan som gällde fastän det var riktigt varmt i solen. Kändes nästan som sommar...tills man såg sig omkring och såg all snö.
 
 
På kvällen blev vi bjudna på smörgåstårta då Johnnys bror fyllde år. Var riktigt gott!
 
 
Idag blir vi bjudna på mat hos mamma och pappa. På samma gång vill jag nog fara ut och köra en sväng och se på vårens ankomst på lite olika ställen. Det hör ju våren till att man ska ta bilen och åka runt till närliggande byar och kolla läget. Ännu är isläget stabilt, men ska nog bli intressant att se hur stor översvämningen blir i år, vattnet har redan börjat stiga upp över åkrarna. Såklart är det inte roligt då vatten rinner in i hus och liknande, det är inget jag önskar någon, men måste nog erkänna att jag tycker det är lite spännande med översvämning. Vårt hus ligger på tryggt avstånd från älven, fastän älven inte finns så långt borta. En vall invid älven gör att vi vanligtvis inte ser vattnet, men vissa år då det är islossning och högvatten kan man se vattnet från övrevåningen. 
 Loppis i Kvevlax Uf

Denna helg ordnas det loppis i Kvevlax Uf. Redan idag klockan 16 öppnade dörrarna, och jag var såklart på plats. Det är ju inte varje dag det ordnas loppis i grannbyn. Som vanligt var där mycket folk, ja de flesta gick nog inte tomhänta ut därifrån såg det ut som. Jag hittade förstås lite smått. Det blev två pyjamas, en häftig zebra halare, ett par byxor och ett par gardiner. Bästa fyndet var nog gardinerna. De är lite för långa (finns knappt några gardiner som passar våra fönster på övrevåningen), så lite måste man nog sy upp dem. Får sätta Johnny framför symaskin någon dag, hehe. Ja inte sätter jag mig själv där, kan ju inte förstöra de fina gardinerna. 
 
 
På senaste tid har jag nog gjort en del andra loppisinköp också. Bl.a. dessa:
 
 
En dag hittade jag faktiskt en klänning åt mig själv också. Har mestadels varit på jakt efter pyjamas i olika storlekar (inte åt mig själv dock), men såklart har jag ju hittat lite annat också. Stickatröjan bredvid klänningen kunde jag bara inte motstå, dessutom kostade den bara fyra euro och såg ut att vara hemstickad. Svårt dock att veta storlek, måste jämföra med andra tröjor. 
 
Nu får det vara färdigt loppisfyndat för denna vecka. Efter en god tortillamiddag tänker jag nu slänga upp fötterna i soffan och se på något bra på tv. Blir visst bastu lite senare också. 
 
Önskar er alla en fin fredagskväll!
 Mödrarådgivningsbesök och svanar

Idag morse blev det ett besök vid Mödrarådgivningen. Denna gång var också Johnny med då vi skulle skriva under några papper. Annars var det ett vanligt rutin besök. Hade igen gått upp lite för mycket i vikt, hon funderade om jag ändå kan ha lite vätska i kroppen fastän jag inte tycker att jag är speciellt svullen någonstans. Ska se upp med saltet. Visserligen har jag inte rört på mig så mycket som jag brukar nu då jag dessutom är förkyld, så det kan ju också ha inverkat på vikten. Äta bör jag ju göra oberoende hur mycket jag rör på mig, är hungrig hela tiden! Det är förstås skillnad på vad jag äter, och på den fronten kan jag nog erkänna att jag är lite lat ibland och inte orkar laga nyttig mat hela tiden. Ännu en orsak till varför jag inte orkat röra på mig så mycket på senare tid är att jag nästan direkt jag gått en bit får sjukt nere i magen och i blygdbenen och ljumskarna. Låter som foglossning fick jag höra idag, så nu ska jag fara efter ett stödbälte som jag får testa i två veckor. 
 
Blodtrycket var såklart högre vid besöket än vad det är här hemma. Jag är så lätt påverkad. Behöver inte vara mycket för att min puls ska skjuta i höjden. Inget ovanligt att jag har 130 i puls utan att ha gjort desto mera, här hemma ligger pulsen dock mellan 70-80 så det är ju ändå okej. Då det gäller blodtrycket är det främst det undre trycket som är lite i överkanten. Men så har det varit periodvis förut också, men såklart inte så bra nu då jag är gravid. Troligtvis förlängs min sjukledighet, men riktigt säker kan jag inte vara ännu före på måndag/tisdag då jag ska ta kontakt med rådgivningen igen. 
 
Bebisens hjärtljud var som de skulle och magen hade växt lite, allt okej på den fronten som tur var. Att mitt HB var precis som förut, 132, var ju också bra. 
 
 
Igår kom jag mig faktiskt ut på en promenad. Om ni tittar noga på bilden ovan så ser ni att jag hade sällskap av tre svanar. Hade tyvärr inte kameran med mig så detta blev resultatet med mobilkameran. Även igår värmde solen riktigt skönt i nacken. Snart får jag nog börja tänka på att använda någon annan jacka, eller så använder jag vinterjackan tills det är tillräckligt varmt för att gå med läderjackan öppen.
 
 
Snart är det dags att åka iväg hemifrån igen. Ska som sagt fara efter ett stödbälte till Hvc innan hjälpmedelsutlåningen stänger. Lite senare ska vi på föräldraförberedande kurs igen. Denna gång handlar det om förlossning, så det ska bli intressant. 
 Snöuppdatering

Måste ju dokumentera snöläget så här på vårkanten. Igår kändes det faktiskt som vår i luften då jag tog med mig en tidning och satte mig och läsa i solen. Mitt i allt flög en ensam trana förbi. Solen värmde så skönt.
 
 
Tänkte ta mig en titt på blombänken runt stenen, men då snön gick upp till knäna ångrade jag mig.
 
 
Ännu ligger julgranen i en snöhög bakom terrassen. Undrar vem som ska flytta på den...
 
 
Som ni ser så har vi alltså nog en hel del snö kvar, men det blir mindre för var dag som går. Förhoppningsvis är snön borta till midsommar, helst lite tidigare.
 En Babybjörn babysitter

Igår köpte vi en sån här, en babysitter av märket Babybjörn. Köpte den ju via ett Facebook loppis så splitterny är den inte. Då man tittar riktigt noga på den så ser man att tygöverdragen är tvättade många gånger, men det är inget som stör. Värre kunde det faktistkt vara, och det är ju funktionen som är viktigast. Inga fläckar har den heller. Helt klart ett bra köp! Roligt att leksaken också kom med på köpet. Stolen går att ställa i tre höjdlägen beroende på om man vill att barnet ska ligga eller sitta. Lätt att vika ihop är den också.
 
 
Med kom också ett brunaktigt överdrag, bra att ha två!
 
 
Har hört mycket bra om den här babysittern, så vi får hoppas den kommer till användning så småningom.
 En ny vecka och förkylning på gång

Igår blev det nästan en hel dag på soffan. Var så förkyld att jag knappt orkade göra något. Huvudvärk och nackont dessutom. Typiskt att jag ska gå och bli förkyld nu också. Skyller på Johnny, hehe. Nåja, förkylningen kan ju ha hoppat på mig var som helst. Har ju haft sjuk hals redan flera dagar. Tycker bara att det skulle ha räckt med alla andra "krämpor". Hade åtminstone tålamod att se x-antal program på tv. Johnny hann fixa en del på spjälsängen. 
 
I natt har jag för en gångs skull fått sova lite bättre. Men förkylningen har inte försvunnit. Tror det är bäst att inte fara på någon vattenjumppa ikväll, fastän jag sett framemot det i två veckors tid. En sak som jag ska göra idag är att jag ska fara och köpa en babysitter som jag reserverat via ett Facebook loppis. Hoppas den ser bra ut så det blir affär. Visst skulle vi säkert kunna köpa en lite längre fram, men tyckte det var bäst att slå till då jag vet hur populära de är och dyra annars att köpa i butiken. Får pånytt gräva fram mina finska kunskaper, de ligger nog och rostar någonstans. Värst är ju då man vet precis vad man ska säga men inte hittar några ord...
 
Annars händer det inte så mycket denna vecka. Ska ju vila och ta det lugnt. Men det är ju ändå inte bra att bara ligga på soffan. Ska bl.a. på blodprov, till mödrarådgivningen samt på förlossningsförberedandekurs, så helt sysslolös blir jag inte. Någon promenad borde jag också komma mig ut på, men inte just nu då jag är så här förkyld. I helgen får vi kaffefrömand, om vi nu alla hålls relativt friska tills dess, hehe, håller tummarna. 
 
Sakta men säkert börjar det se mera våraktigt ut på gården, men ännu finns nog mycket snö kvar. Vid den här tiden ifjol hade det till och med börjat grönska lite i blombänken. I år är det ännu fullt med snö där ovanpå. Då jag tittade ut för en stund sedan så kom det ner mera snö, så någon riktig vår är inte här ännu. De kommande dagarna ser det ut att bli ganska soligt och plusgrader, men fortsättningsvis lovar de ännu minusgrader om nätterna. Får väl ha lite tålamod, men nu vill jag ha VÅR! (helst sommar och sol och 25 grader varmt).
 
 Stormässa i Botniahallen och KAJ

Nu i helgen ordnas det stormässa i Botniahallen. Så som varje år tog vi oss en titt på mässan igår. Det var ju nog främst Humorgruppen KAJ:s framträdande som lockade. Parkeringen var full så det blev att gå en bit, men bra med lite frisk luft och motion. Förutom uppträdandet såg vi nog en hel del andra intressanta saker. Bl.a. en motorsågsskulptör och fina blomsterarrangemang. Vi skrev också våra namn på en hel del tävlingslappar, så får se nu vad vi vinner, hehe. Ingenting tror jag. 
 
 
KAJ spelade sina mest kända låtar och efter en halvtimme var showen över. Skulle nog ha kunnat sitta där länge till och lyssna på dem. Sedan ställde vi oss i kö till att köpa biljetter till KAJ:s musikal "Gambämark" som spelas på Ritz i höst. Många fredags och lördagskvällar var redan fullbokade (de hade visst sålt 6500 st biljetter på fyra timmar igår). Men vi hade ingen större skillnad på helg så vi köpte biljetter till en fredagsföreställning i november. Nu får vi vänta över ett halvt år innan vi får se musikalen, men den som väntar på något gott...
 
Hoppas ni får en bra söndag, ser ut att bli en solig dag! 
 Älskling

Ja nu trodde ni säkert jag skulle lägga upp en bild på Johnny, men inte denna gång. Nu pratar jag faktiskt om babykläder. Lundmyr of Sweden är märket med en massa fina kläder som det bl.a. står "älskling" på. Då vi var över till Umeå stod jag och "dreglade" över alla fina babykläder. Kunde dock hålla mig ganska bra och köpte endast ett par strumpor. Kunde ju ha köpt allt bara inte priserna skulle ha varit så saftiga. 
 
Nu minns jag inte om jag visat pyjamasen jag fyndade på loppis för några månader sedan. Men den är nog ett av de bättre loppisfynden på senaste tid. 2€ kostade den. Mössan har jag också fyndat på loppis för en billig slant. Bodyn och byxorna fyndade vi på loppis i Alavus då vi var till Tuuri, blev helt chockad då jag hittade svenska barnkläder just där. De var inte heller dyra, byxorna 60 cent och bodyn ca 1€. Nu väntar jag bara på nästa gång då jag hittar ett billigt och bra älsklingsplagg på loppis.
 
 Blir en fortsatt lugn vecka

Idag blev det ett besök till mödrarådgivningen. Har varit sjukledig sedan tisdag och ska vara det nu en tid framöver. Främst p.g.a. stress, högt blodtryck och sömnbrist. Jag ska försöka ta det lugnt och inte tänka på det som stressar mig. Göra det jag mår bra av.
 
Igår kväll var vi på en föräldraförberedande föreläsning och även där kom det fram hur viktigt det är att som gravid inte stressa för mycket. All stress får man förstås inte bort, men känns det för mycket så är det bättre för både dig själv och babyn att ta det lugnare. För mycket stress hos en gravid kvinna kan också senare ge barnet koncentrationssvårigheter. 
 
 
Så sådant är läget här. Om jag nu ska säga något positivt så såg allt bra ut med babyn i magen. Hjärtljuden var som de skulle och allt annat såg bra ut. Skönt att höra. 
 
Nu blir det nog några avsnitt av "Are you the one-Sverige". Sedan tror jag det får bli maletköttsås och spagetti till middag. Kanske varsin milkshake till efterrätt. 
 Spjälsäng under renovering

En kväll förra veckan såg det ut så här i föjset. Nästan hela familjen var samlad, fattades bara Molly. Johnny håller på och renoverar en spjälsäng från ca. 1930 talet som följde med då vi köpte huset. Det var dock så glest mellan spjälorna så han får sätta dit flera. Dessutom tas alla delar isär och limmas ihop igen. I helgen blev sängen också tvättad. Sängen är utdragbar. 1 meter lång outdragen, sedan minns jag inte riktigt hur lång den kunde bli, men lång. Det ser dock inte så snyggt ut då man drar ut den, spjälorna hamnar ojämnt. Ska nog ha den på 1 meter och så får vi se vad som behövs senare. 
 
 
Sedan ska sängen målas vit. Skulle nog ha varit både lättare och billigare att ha köpt en, åtminstone en begagnad. Men det skulle ju inte vara samma sak. Vi vill båda ha den som hör till huset, fastän det krävs lite jobb för att få den att se ut som vi vill.
 
Ett fint spjälskydd är jag också på jakt efter, men ännu har jag inte hittat det rätta. Får ju inte se ut hur som helst, hehe. Har ju främst sökt på loppis, tycker vissa kan vara så dyra i butiken. Betalar inte vad som helst heller. Roligare att söka efter ett tills jag hittar ett som är fint och till bra pris. Fråga inte hur det ska se ut, jag vet bara hur det inte ska se ut. 
 
Lite knepigt är det ju då de flesta spjälsängar nuförtiden är 120 cm långa. Madrassen som vi köpte är ju alltså för lång till den här sängen, men det visste vi ju redan då vi köpte den. Går dock lätt att ta av och spara biten och lägga tillbaka om man så vill. Många spjälskydd är ju också ämnade för en 120 cm lång säng. Men har tänkt som så att hittar jag det rätta spjälskyddet och det är för långt så får jag väl lägga det dubbelt på ett ställe eller något liknande. Allting ordnar sig.
 En sådan påsk

Det blev inte riktigt en sån påsk som jag tänkt mig. Har ju i flera veckors tid sovit dåligt, känt mig stressad. Den senaste veckan har jag sovit allt sämre. Bara någon timme per natt. Natten till lördag sov jag sammanlagt en timme och var totalt slut då morgonen kom. Blev att fara via akuten för att få sjukledigt. Blev dock mottagen av en läkare under all kritik, men fick sjukledigt två dagar, fast jag egentligen ville ha fler dagar ledigt. Fick fixat så jag har kvällstur idag istället för morgontur, så vi ska hoppas jag orkar mig genom dagen. Det är ju det att jag känner att jag inte kan och orkar arbeta på som vanligt på jobbet som stressar mig. Vill ju orka som vanligt men det går inte med en växande mage. Dessutom så får jag ju inte göra vissa saker. Ja nog är det flera andra saker som också gör att jag inte får sova, men det är nog stressen i bakhuvudet som är värst. I veckan blir det att ta ett snack med mödrarådgivningen och se vad de tycker där. Jag borde ju inte stressa, men det är lättare sagt än gjort. Speciellt nu då jag dessutom inte bara har mig själv att tänka på. 
 
Hela lördagen gick jag som i en dvala. Spenderade några timmar utomhus, vilket skulle vara bra om man inte kan sova. Tog det lugnt. Inga måsten. Hjälpte Johnny att ta ner lite julbelysning på terrassen. Molly trivdes bra i solen. På kvällen njöt vi av värmen från påskbrasan.
 
 
Igår tog vi det mest lugnt, såg på tv. På kvällen bjöd min syster på påskkaffe. 
 
Tänk, nu är vi redan inne i april månad. Mars försvann snabbt. Vi får se vad denna månad har att erbjuda. Jag hoppas jag får sova bättre, eller åtminstone stressa mindre. Önskar också att all snö skulle försvinna, helst direkt. Men det tar nog en stund. Nu då Johnny skottat bort en hel del snö från terrassen så tar det nog inte länge innan man kan ta ut en stol och sätta sig i solen med en bra bok. Vi går mot bättre tider, den här vintern har varit lång och kall. Igår fick jag en första smak av sommaren då vi grillade färska champinjoner med koskenlaskia och bacon, oj så gott det var!
 RSS 2.0