19 år tillsammans ❤

Idag firar vi vår årsdag, nästa år blir det jämna år. Igår kväll förde vi Wilma och skötas till fammo o faffa. Sen for vi till stan för att äta något gott. Det var länge sen vi var ute och åt. Denna gång blev det Pancho Villa. Funderade på att beställa hem maten, men nej, den skulle ju ha kallnat innan vi kommit hem. Mycket mysigare dessutom att äta ute (vi åt dock inomhus 🙂😅). Var inte mycket folk på plats så kändes bra att äta där ändå. Vi tog båda hamburgare. Oj vad mätta vi blev, vet inte när jag senast varit så där mätt 🙂.


🥰💕❤




Julafton 2020

Julafton började även detta år med jobb för min del. Hade räknat med att få vara ledig i år då jag jobbade ifjol, men icke. Fick dock förkortat dagen till kl.13 istället för kl.15, så det var ju bra 🙂.


Efter jobbet åkte jag och hämtade mamma och pappa från Stenhaga och sen åkte vi vidare till begravningsplan i Malax och i Vasa. 



Efter en kortare versionen av "Den stora julvandringen" for jag hem. Wilma var hos fammo och faffa så Johnny skulle få kocka och på i köket. Wilma kom hem då Kalle Anka började, så då satt vi en stund och såg på det. Lite senare kom Tommy och Johnnys föräldrar igen. Maten blev färdig lite före 18. Gott var det. Johnny hade kämpat på i köket hela dagen och till och med bakat eget bröd.




Sen kom jultomten. Med sig hade han många paket. Wilma drunknade nästan i pakethögen. Vi hade tydligen alla varit snälla.


Wilma blev snabbt trött, hon hade bara sovit nån minut på dagen och dessutom haft hård mage. Men såklart ville hon först inte till sängen. Först skulle faffa läsa men sen dög det bara med mamma 🙂. Klockan 22 somnade hon. Den tiden for gästerna hem och vi såg en stund på tv. Jag skulle dock på jobb till klockan 7 följande morgon så kunde inte se på tv hela natten. 

En bra julafton blev det och tack för alla fina julklappar 🎁.





Julfirande hos mommo och moffa

Igår efter jobbet blev det julfirande hos Wilmas mommo och moffa. Det blev lite annorlunda firande i år pga coronan. Vi brukar ju annars samlas alla mina syskon med familjer, men i år blev vi inte alla. Dessutom hade de flesta munskydd på (förutom då vi åt). 


Mamma bjöd på mat åt oss. Sedan kom Elisabeth och Matti och sedan Ulli. Före Ulli kom in var det någon med röd luva som knackade på fönstret, hon hade sett någon smyga iväg 🎅. Han hade dock lämnat paket på trappan som vi fick dela ut 🙂.



Wilma fick många fina julklappar. Ännu fler får hon säkerligen ikväll 🙂🙈. Nala kissen ville också vara med. Före vi tackade för oss blev det kaffe med dopp också.



Vi får ta nya tag med firandet nästa jul, förhoppningsvis kan vi träffas alla då. Men det blev ju bra så här också. 

Önskar er alla en riktigt God Jul! 🌲⭐






Roligt med snö igen

Hittills har det inte varit någon vidare snörik vinter. Snön har försvunnit lika snabbt som den kommit. Här om dagen passade vi på och gjorde både en snögubbe och en snölykta. Det är bäst att passa på då man inte vet hur länge snön ligger kvar på marken.



Skidorna som vi fyndade på loppis i höstas har vi ännu inte testat, men säkert hinner vi ännu i vinter 😀. Nu är snön borta igen, men håller tummarna för en vit jul ändå.





Luciapromenad i ljusets sken

Förra söndagen på lucia ordnades det en kväll i ljusets tecken i Älvbyarna. Många runt om i byarna hade tänt ljus och marschaller ute vid vägen. Vid Älvkyrkan bjöds det på glögg (självservering). Tyvärr kunde det inte ordnas något traditionellt luciafirande i år, men detta var också mysigt.


Vi tog bilen hemifrån och sen gick vi från Målarbackan till kyrkan. Det var gott med ett glas varm glögg i kylan, det var ju hela 3 minusgrader. Vi tog oss också en titt in i kyrkan och skrev våra namn i gästboken. Wilma var duktig och gick långt. Men det var nog bra att vi hade vagnen med också.





Nästa år hoppas vi på att få se Lucia 🙂.







Granen står så grön o grann i stugan

I lördags kom den in. Igår blev den klädd. Årets julgran är på plats i vardagsrummet. Wilma var duktig och hjälpte till med att klä granen. Glittret blev hon lite väl ivrig med så det var till sist lite överallt 🙂🙈.





I år kom pärlbanden upp i granen igen. Åtminstone ifjol fick de lämna i påsen. Samma färgskala gäller ännu. Men om man ser noga hittar man nog några röda färgklickar här och där 🙂.

Skönt att ha granen klädd redan på lucia och slippa stressen med den dagarna före julafton.

Nu får det bli jul 🎅. Måste bara köpa alla julklappar först 🙂.




Första natten i ny gammal säng

Äntligen är den gamla utdragbara sängen på plats i Wilmas rum. Det tog bara nästan ett halvår att få dit den 🙈. Jag började ju tvätta av sängen redan i somras.


Den här sängen stod uppe på vinden då vi köpte huset. Tanken var redan då att den någon gång skulle komma till användning igen. Visst skulle den ha varit snygg om jag målat den vit, men nej, det skulle bara ha förstört sängen. Den är bra som den är. En ny madrass köpte vi, men konstaterade att den är obekväm och för tunn, så nu ligger spjälsängsmadrassen i sängen. Måste köpa en ny större och tjockare madrass.


Natten till måndagen sov Wilma första natten i den. Det gick hur bra som helst. Hon sov ju dock då Johnny la ner henne där, så det var först på morgonen hon såg att hon låg i en annan säng än vad hon brukar göra. Processen att somna i egen säng har vi inte tagit tag i ännu. Just nu fungerar det bra att hon får somna i soffan här nere. Hoppas ändå att hon kunde börja somna i egen säng snart igen, det är ju ändå bäst ❤.



Första veckan i december

December är här och julförberedelserna är igång. Varje morgon är det spännande att se vad tomten busat med under natten. Imorse hade han busat med Wilmas strumpor, men det har också sett ut så här:


Wilma var hemma från dagis nästan hela förra veckan. Får se om hon kan fara imorgon. 


I helgen var vi till Plantagen och köpte årets julgran. Ännu är den utomhus, men blir nog rekord tidig granklädning i år.


Någon pepparkaksbakning blev det inte igår. Köpte faktiskt ett paket deg, så måste baka nån dag denna vecka. Vi har dock huset fullt av köpta pepparkakor, så vi måste nog börja äta upp dem också 🙂.


Ännu mera julpynt har kommit fram. Snart får det nog räcka, man behöver ju inte ta fram allt pynt varje år. Det ska ju plockas i skrubben igen sen också 🙈.




Tomten har flyttat in

Här om natten till den första december flyttade en tomte in i vardagsrummet. Paket hade han hängt upp på väggen också. Spännande!


Förutom dessa två kalendrar har Wilma två till, så det är fullt upp med lucköppning på morgnarna. 

Tyvärr har Wilma blivit förkyld, igen. En månad hann hon vara frisk denna gång. Idag är hon lite piggare, men man får nog sitta med pappret i högsta hugg. Som tur sov hon bättre i natt, ja jag hörde i alla fall inget för jag sov som en stock så trött som jag var efter förra natten då hon sov dåligt.



I påsarna har jag satt olika småsaker, det mesta köpt på loppis. Fyndade en hel påse med duplo för 15€ och därifrån har jag plockat ut djur, blommor och nån bil. I nån påse finns kökstillbehör och leksaksmat. I några finns chokladpengar och nån liten tomte. Där finns också nån Sylvanian Families figur. I nummer 24 finns en Mimmi tröja.

En stund ute blev det idag på förmiddagen. Fint väder och hela -6 grader. Nu är frågan den om det blir vagnen eller bilen till eftermiddagsvilan. Jag tycker ju det skulle vara trevligt med en uppfriskande promenad, men kan hända Wilma inte tycker samma sak 🙂. 




RSS 2.0