Svansång

Den här veckan har vi fått njuta av svansång på våra promenader. En dag hade jag med kameran, men tyvärr inte det större objektivet så fick inga bra närbilder. Där fanns i alla fall ca. 50 svanar just då. Imorse då jag öppnade dörren och släppte ut en kissekatt så hörde jag också svansången på avstånd. Ett säkert vårtecken.
 
 
Idag blev det gymmet som vanligt. Efteråt åkte jag till Röda Korsets loppis med fyra stora plastpåsar med diverse saker. Skönt att slippa dem ur skrubben! Sen gick jag in till Comboliina där jag har ett loppisbord från och med igår. Där var det råddigt! Så tog en stund att reda upp bland alla kläder. Borde nog ha babykläderna i olika lådor och inte bara på hyllorna, blir så fort råddigt, men har inga passliga lådor så får vara så där den här gången. 
 
Imorgon åker vi troligen iväg till Seinäjoki på en loppisrunda. Får se hur det går med både matning och sovstund, men nog ska det väl gå bra. Vi är så inrutade i våra rutiner så är bra att göra lite annat emellanåt.
 
Hoppas ni får en bra helg!
 Några loppisplagg och några skor

På senare tid har jag hittat en del kläder åt mig själv på loppis. Det är sällan jag tar mig tid att söka, men ibland händer det. Gäller ju inte bara att hitta plaggen, måste ju prova också så man inte köper något i onödan som inte passar. 
 
 
Det var ju tal om skor här om dagen. Att jag skulle behöva fylla på garderoblen med en hel del par. Förutom ballerinas och vinterskor (som jag ännu inte köpt) behövde jag faktiskt andra skor också. För några dagar sedan fyndade jag ett par dubbskor på rea på Prisma. De skulle jag ha behövt förut i vinter då vi gått ut i ur och skur, men misstänker det kommer en ny vinter då jag säkert också kan behöva dem. Ett par fina gummistövlar hittade jag också. Kastade ju bort de par jag hade i höstas (de var söndriga), så nya behövde jag ju verkligen. Det som gjorde saken ännu bättre var att jag hade ett presentkort som jag kunde "använda upp" på saker jag verkligen behövde. 
 
 
Känner mig nöjd.
 Vårvinter på Lillö

Igår blev det äntligen en tur till Lillö. Som jag har väntat hela vintern! Är ju ett halvår sedan vi var dit senast. Vet inte om det någonsin gått så lång tid mellan besöken dit. Jag skulle förstås ha kunnat stanna kvar hur länge som helst, men jag tror inte vi alla skulle ha varit överens om den saken, hehe. Solen sken men vinden var kall. Vi hade med oss kaffe samt kokosbollar. Wilma hade också lite mat med sig. Solen tog verkligen på ögonen så nu måste vi nog skaffa ett par solglasögon åt Wilma. Hon kunde ju nästan inte titta någonstans då det var så ljust överallt. 
 
 
Då det stormade som mest här i vinter så blåste det ner en del träd. Var lite annorlunda nu då många träd var nere.
 
 
Nu hoppas jag att det inte tar så länge innan vi åker dit igen. Jag skulle ju gärna vara där mest hela tiden. Men just nu skulle det nog bli lite jobbigt att klara sig utan mikro. Förstås går det ju att värma Wilmas mat i vattenbad också, men det skulle nog ta för länge för den lilla damen. Hon har lika mycket tålamod som sin mamma, alltså inte så mycket, hehe. Vi får se hur det är om någon månad. Just nu äter hon bara purémat som jag lagat själv. Ingen köpis mat duger, endast fruktpurér. Bara det blir lite varmare ska vi nog sova där, men först måste vi köpa en madrass till Wilmas resesäng. Nu får sommaren komma snart!
 Vårväder

Nu har vi haft några bättre dagar. Igår var det riktigt fint väder då vi tog oss en eftermiddagspromenad. Solen sken och det kändes som vår i luften. 
 
 
Skönt att ta sig en promenad på bar asfalt. Får hoppas det hålls så här nu. Igår samt idag har jag gått på loppis och stillat min loppisabstinens lite. Hittade några klädesplagg åt mig själv. Borde egentligen ta och förnya hela halva garderoben, men vem orkar med det. Dessutom skulle det nog ta sin tid att hitta så många bra plagg på loppis på en gång. En vår jacka och nya skor borde jag dock köpa, men som ni vet så är det inte gjort sådär i en handvändning. Skor tycker jag inte om att söka efter. 
 
Nu blir det en sväng med bilen så Wilma får sova. Måste också hämta min bil som Johnny lämnade i Smedsby igår kväll. 
 Sjukstuga

Sakta men säkert börjar vi se ljuset i tunneln. De senaste dagarna har inte varit trevliga. På lördag åt Wilma riktigt dåligt. Ja det har hon ju gjort länge, men då var det extremt. På kvällen ringde jag akuten. De tyckte vi skulle komma dit, så då åkte vi iväg till sjukhuset. Att jag dessutom för ovanlighetens skull plötsligt fått 38 graders feber gjorde inte saken bättre. Då vi satt och väntade hörde vi ett stort "prupp" från Wilma. Det visade sig inte bara vara en prupp utan det blev att byta alla kläder samt halaren. Hade hon magsjuka och därför inte velat äta? Nåja, allt gick bra hos läkaren, crp var normalt och allt annat ok. Men läkaren skulle ändå göra en remiss till en barnläkare. Får se när det blir.
 
Vi åkte hem från akuten och natten var helt okej. Sedan drabbades vi av magsjuka alla tre. Så nu har vi legat här hemma och kurerat oss i flera dagar. Det har varit en seglivad sort. Wilmas aptit börjar äntligen bli bättre, men hon har en tand som irriterar. Kan vara tänderna som "spökat" hela tiden och därför har hon inte velat äta. Nu dessutom magsjuka, så vem vill äta då.
 
Så mycket annat har vi inte sysslat med. Ja, sett x-antal program på tv o nätet förstås ☺. Något babysim blev det tyvärr inte ikväll och morgondagens öppna dagis träff har jag avbokat. Bara för säkerhets skull. Vill ju inte smitta ner någon i onödan.
 
Nu hoppas vi att resten av veckan blir bättre. Jag vill ta mig en loppisrunda då jag missade söndagens barnloppis i Laihia.
 
 Var är våren?

Idag blev det en promenad i snöovädret. Det var som tur inte lika bedrövligt väder som i måndags, då kunde vi inte alls gå ut.  Var är vårvädret?
 
 
På tal om måndagen så blev det faktiskt en tur med bilen då. Wilma och jag åkte och handlade. Blev också matpaus vid Gw-gallerian. Vet dock inte när jag senast har varit med om så stora drivor på vägarna, det var nog bara fem före att vi inte fastnade på många ställen och tur hade vi som knappt mötte några bilar.
 
 
Den här veckan har vi lekt en del uppe på vinden, i Wilmas blivande rum. Whiskas ville förstås också vara med. Wilmas humör har dock varierat då tänderna irriterar ännu. Hon åt bra förra helgen, men sedan var vi tillbaka till bara några skedar mat igen. Får hoppas hon äter bättre denna helg igen ☺. 
 
 
I dag på eftermiddagen åkte vi iväg till Koskö för att träffa Wilmas kompis, det blev några roliga timmar ☺. Imorgon blir det frissan för mig. Börjar vara dags, senast jag klippte håret var väl i augusti om jag inte minns fel. Sedan blir det gymmet som vanligt då det är fredag.
 Överraskningar och en bra helg

Så var ännu en helg förbi. I fredags var det kvinnodagen. Blev gymmet som vanligt med Linda från mamma gruppen. Då vi gick ut från omklädningsrummet blev vi överraskade då alla fick varsin ros av gymmets ägare. Bara för att det var kvinnodagen. Det var ju snällt. Senare på kvällen blev jag överraskad igen då Johnny kom hem med en bukett tulpaner, tack min älskling.
 
 
På lördagen åkte jag iväg till stan på barnloppis som ordnades vid Kulturhuset Fanny. Där var fullt med folk, och saker. Jag hade lite bråttom så hade tyvärr inte tid att leta igenom allt så noga, men några saker kom jag nog ut med, dock inga kläder denna gång. Sedan var det bara att gasa iväg hem igen och efter några minuter sätta mig i bilen igen och åka till Lappfjärd för att hälsa på Johnnys farbror och fru. Wilma var på lite varierande humör den här dagen. Kanske berodde det på att hon sovit för kort dagsvila eller så irriterade tänderna. Men hon var åtminstone hungrig och åt mycket mat. Visst var hon nog glad mellan varven också.
 
 
Idag har vi mest varit hemma hela dagen. Blev den sedvanliga förmiddagspromenaden. Wilma sov 2,5 timmar och sedan fick vi besök av mamma och pappa. Såg på Gambämark på "tv". Wilma visade sina nya färdigheter då hon drog sig fram på golvet. Mammas duktiga lilla flicka ♥. Snart börjar det säkert gå snabbt framåt, men än så länge har man koll på henne. Det var ju bara för några dagar sedan som hon tog sig framåt någon centimeter. Idag tog hon sig från mitten av vardagsrumsgolvet fram till soffan där jag satt. 
 
Kissona har mest tagit det lugnt. Det har inte precis varit något kattväder ute. De hoppas nog på bättre väder med lite mera sol.
 
 
Den kommande veckan har vi inga stora planer, blir det vanliga, gymmet och babysim. Mot slutet av veckan blir det lite kalasande, dock inte här i huset. Hoppas ni får en bra vecka!
 De första dagarna i mars och lite fingermat

Dagarna går så snabbt. Snart har en vecka av mars månad sprungit iväg. Förra fredagen hade vi besök av Johanna. Wilma var på bra humör och satt till och med en stund i Johannas famn och läste en bok. Samma dag var vi också på babysim en andra gång den veckan. Idag var det dags för simning igen. Får se om vi åker pånytt på fredagen, har en gång till att ta igen.
 
 
Fint väder har vi också fått njuta av. I söndags var vi ute på en promenad alla tre.
 
 
I måndags åkte Wilma och jag till Koskö för att träffa Wilmas kompis och hennes mamma. Det blev några trevliga timmar. Wilma övade på kryptekniken, men framåt gick det inte.
 
 
Igår tänkte jag att nu ska vi ta och testa lite plockmat, fingermat eller vad det nu heter. Kokade lite morotsbitar, potatisbitar och broccoli. Först funderade Wilma vad det riktigt var som jag dukat fram, hon vände och vred på bitarna. Efter en stund smakade hon på dem. Tuggade lite. Det tog länge, men hon smakade lite på allting, drack lite mjök emellanåt. Sedan började hon hosta. Till sist kom allting upp. Suck! Nu vet jag inte när vi ska våga testa nästa gång. Var så hemskt. Hela matlappen full med spyor. Bland de mindre bitarna som kommit upp fanns det nog större bitar också, så inte undra på att det kom upp. Hon kan ju inte tugga ordentligt ännu. Bitarna var nästan på gränsen till för mjuka, så hårda var de inte. Tänker nog vänta några veckor innan vi testar igen. Hon har ju dessutom ätit sämre en längre tid så nu ligger fokus på att få i henne helst några skedar mat istället för att sitta och klotta med maten och inte få i henne något alls. Hoppas hennes matlust kommer tillbaka snart. Just nu kämpar vi med att få i henne 600 ml ersättning per dag, det går just och just, men det blir många måltider. Gröt och fruktpuré går ganska bra ner. Vanlig mat äter hon bara någon sked av. Inte ens maten som jag fryst in smakar. Förra veckan åt hon väl bra en dag, men annars har hon ätit sämre i över en månad. 
 
 
Imorgon har vi inga planer, på fredagen blir det gym som vanligt. Nu somnar jag snart i soffan, så nu är det nog dags att gå och sova, god natt.
 Några påsar med kläder samt en bilstol

I helgen har vi gjort många fynd. Ja jag i alla fall. Igår var vi till Böle efter två stora påsar med kläder i storlek 80-86. Var en som sålde via Facebook loppis. 10€ för allt. Riktiga fyndpåsar, nästan som fyndlådor. Allt möjligt och lite till. En del kläder lägger jag nog i en donera påse, men de flesta plagg såg riktigt bra ut. Dock mer eller mindre använda, men vad gör det. Där fanns också en vinter/vårhalare som Wilma säkert kan ha nu i vår, samt en fin lurvig "vagnhalare" som hon också kan börja använda snart. Den hon använder nu börjar snart bli för liten. Fanns också en vinterjacka som förhoppningsvis passar i höst. Fanns nog något par byxor i påsarna, men måste nog ändå åka på jakt efter fler, just nu använder hon ju typ två par. Resten är i fall om, och en del börjar vara för småa. 
 
Sedan åkte vi till Solf och köpte en Britax Max Way. En begagnad alltså. Tanken är att den ska placeras i min bil och så köper vi en splitterny till Johnnys bil. Vill ej köpa två nya. Man är nog bunden att bara ha en stol så därför blir det två. Frågan är dock hur vi ska få den installerad i min bil då det inte finns några fästen eller krokar i bilen. Kan hända vi får komma på någon egen variant av fastsättning av stolen eller så måste jag helt enkelt köpa en "ny" bil. Att köpa en ny bil ligger kanske inte riktigt i min budget just nu då jag går på vårdledigt nästa månad...men vi får se hur vi gör. Här "ute på landet" behöver man ha varsin bil. 
 
 
Stolen är från 9 kg upp till 25 kg, så vi skulle kunna börja använda den direkt. Men ännu får hon nog sitta någon månad till i babyskyddet. Är ju så behändigt med babyskyddet, bara att ta i och flytta hit och dit, klicka fast i vagnen och gå. Då vi börjar använda den nya bilstolen blir det nog dags att börja använda sittdelen till vagnen också. 
 
Så det var helgens fynd!
 8-månader idag

Ännu en månad har gått, Wilma är 8-månader idag. Idag kom inga finkläder på, men några foton blev nog knäppta ändå.
 
 
Vad har ändrats på en månad? Ja nå hon har börjat gå och sova tidigare om kvällarna. Lägger henne kring 21 och så somnar hon utan ett ljud efter en stund. Hon sover fortsättningsvis hela nätterna. Dock har hon börjat vakna lite tidigare, mellan 6 och 7. Dagtid sover hon fortsättningsvis två gånger, vanligtvis mellan 11-13 och 17-18, eller något ditåt. 
 
Då Wilma varit förkyld så har aptiten inte varit så bra. Nu är det säkert tänderna som bråkar. De två övre framtänderna är nämligen på väg fram. Därför har det nu blivit 6 måltider varje dag för att få i henne tillräckligt med ersättning. Helst ska hon ju dricka ca 600 ml. Lite svårt dock att komma upp i den mängden om hon bara dricker 40ml vid en måltid. Har också börjat ge lite vatten efter eller i samband med vissa måltider. Ibland dricker hon mera mjölk om hon fått lite vatten emellanåt. Det har blivit långa måltider, ca 30-45 minuter. Ibland måste vi byta stol för att hon ska äta, ibland byter vi mugg eller så byter vi matsort. Ibland åker det ner lite fruktpure om inget annat smakar. Har ännu inte börjat med plockmat. Eller jo, en gång har vi testat. Det gick inte så bra. Blomkålen var nog för mjuk så hon tog bara upp den från fatet, krossade den i handen och lade den bredvid fatet. Inget kom i munnen. Nog smakade hon lite då jag satte en bit i munnen, men det var tydligen roligare att leka med maten, hehe. Vi tar nya tag igen en annan dag. Tycker det är viktigast att hon får i sig någon mat samt ersättning. Då hon äter ordentligt igen kan vi nog börja öva att äta plockmat på riktigt. 
 
 
Ännu har hon inte börjat krypa eller dra sig framåt. Går mest runt runt på golvet ännu. Det går dock hårt framåt i gåstolen. Idag tog hon sig från vardagsrummet fram till wc dörren då hon jagade Molly, hehe. Nu sitter hon riktigt stadigt, men vågar inte ha henne att sitta själv på golvet. I soffan och sängen sitter hon riktigt bra för sig själv. I gåstolen står hon också korta stunder helt för sig själv.
 
 
Här om dagen sa hon "mammammamma" för första gången. Det lät så sött. Om hon menade mamma eller något annat vet jag dock inte. Kanske hon försökte säga Molly. Det kan hända att hon har lärt sig att vinka. Eller jag tror nog det. Varje morgon vinkar hon åt muminburkarna på skåpet, mer och mer har hon också börjat vinka då man säger "hej då". Det händer inte varje gång, men ibland.
 
Hon har fortsättningsvis samma favoritleksaker. Böcker har hon dock börjat tycka allt mera om. Flera gånger per dag vill hon att vi ska läsa. Hon använder fortsättningsvis samma kläder som förra månaden, i storlek 74/80. 
 
Det var allt för denna gång. Hej då säger WIlma.
 
 
 
 
 
 
 
 RSS 2.0