Flaskor på rad

Igår kväll hjälptes vi åt att tappa upp äppelcidern som Johnny tillverkat. Jag fick uppgiften av desinficera flaskorna och korkarna samt att sedan rada upp alla flaskor och torka av dem. Det hela tog några timmar, men det gick betydligt snabbare denna gång jämfört med sist. 
 
 
Två nyfikna medhjälpare hade vi också.
 
 
Idag blev det en runda på Combo, hittade en sak som jag ännu inte vet om jag ska behålla eller ge bort, vi får se. Det har varit två fina dagar med sol. men ändå har jag inte kommit mig ut någon av dagarna. Känner mig lite lat, men så är det ibland. Tycker det är så trist att antingen välja att gå till höger eller till vänster ute vid vägen. Det är konstigt hur jag kan föredra ett promenadband/löpband istället för en promenad ute, man tycker ju att det om något borde vara ännu mer enformigt. Men så är det. 
 
Nu ska jag nog slänga in en till omgång kläder i tvättmaskinen, vet inte vem det är som fyller tvättkorgen hela tiden...
 



En lat och ledig måndag

I natt har jag "sovit som en stock". Var nog välbehövligt med sömn efter helgens dubbelnatt. Idag har jag bara gjort det jag velat, alltså nästan ingenting. Bara varit hemma. Satt in fotona i fotoalbum, fixat och trixat med lite julklappar på datorn och myst med kissona. Ja och sett något avsnitt Paradise hotell där emellan. 
 
 
Ikväll blir det ett besök på Målarbackan igen då Johnny ska tappa upp sin egengjorda cider. Får se hur många flaskor det blir denna gång. 
 
Hoppas ni alla får en bra start på den nya veckan. 
 



Alla båtar på land

Äntligen får jag sätta mig ner i soffan och bara ta det lugnt. Denna helg har gått i jobbets tecken och där emellan har jag knappt hunnit vara hemma. Igår tillbringade vi största delen av dagen på Målarbackan. Idag for vi till Lillö i regnet och blåsten och tog upp mammas och pappas båt. Det var inget vidare uteväder så besöket blev inte långvarigt. Efteråt bjöd mamma på god mat i Västervik. 
 
 
Nu ska vi vara hemma någon timme innan det är dags för kaffebjudning på Målarbackan. Känns skönt med två lediga dagar nu efter den här intensiva arbetsveckan. Får bara hoppas man inte blåser bort, hehe.
 



En fin morgon

Vaknade till fint väder idag. Tog en fotorunda utomhus. Idag blev det också en sväng till stan, men faktiskt inte via något loppis denna fredag. 
 
 
Imorgon är snön säkert ett minne blott. Nu ska jag laga blomkålspizza, sedan blir det nattjobb, natt ett av två denna helg. 
 



Hej mitt vinterland

Ja nu kan man verkligen tala om att den första snön har kommit. Ca 15 centimeter snö överallt imorse. Skulle ha räckt med mindre, men det ska ju regna på lördag så då försvinner nog all snö. 
 
 
Bilen har jag borstat av och så tog jag några varv med snöspaden ute vid vägen så jag slipper ut på vägen då jag ska till jobbet. Resten av snön får vara, måste väl blunda då jag går över gården. Tål inte då det är oplogat, men onödigt att skotta gården då allt smälter bort snart ändå.
 
 
Önskar er alla en bra dag!
 



Något att se framemot

Idag var jag på jakt efter ett fotoalbum, men hittade inget. Hade inte så mycket tålamod så åkte inte till så många olika butiker. Hur svårt kan det vara? Använder ingen fotoalbum längre? Förr fanns de alltid i matbutiken, men inte mera, de hade tydligen inte haft några på länge. Får söka vidare en annan dag. Fotona springer ju inte iväg.
 
Usch vilket kallt väder det är ute idag, men kallare blir det. Är nog blåsten som gör det kallt. På tal om någonting roligt så har jag tänkt att vi nog ska åka på en tripp till Stockholm före jul. Jag vill göra något roligt! Åkte inte på fack resan till Stockholm tilllsammans med några arbetskompisar här för en tid sedan och dessutom offrar jag mig och jobbar då vi har personaljulfest. Flera kompisresor i höst har heller inte blivit av, så nu vill jag ha något roligt att se framemot. Jag drömmer mig bort till veckorna före jul, lite snö på marken och främst av allt, Skansens julmarknad.  Ännu är inget bestämt, måste se om jag får ta ut några semesterdagar först. Onödigt att slösa bort flera lediga dagar på en gång då jag kan ta någon semesterdag. Har ju hela 8 stycken dagar att ta ut nu i vinter, har aldrig haft så många då jag allltid haft längre sommarsemester, men i år blev det så här. Senast jag var på Skansens julmarknad var 2012, men 2010 var vi senast dit tillsammans. Börjar bli några år sedan.
 
 
Nu ska jag sluta prata resor och göra något vettigt istället. Börjar bli dags att laga lite mat. Fick just en gullig Whiskas kisse i famnen också, så är nog bäst jag lägger undan datorn. 
 
 



SNÖ

Idag morse var det helt vitt på bilen och några små snöflingor kom ner då jag körde till jobbet. Men ännu kan vi inte riktigt tala om årets första snö, bara nästan. Snön kommer väl natten till torsdag om man ska tro på väderleksrapporten. 
 
 
Så mycket annat har det inte hänt idag. Jobbat till fyra. Varit till Byggmax med Johnny ikväll och handlat lite virke till en sänggavel. Är lite irriterande nu då vi inte har någon gavel och ligger med huvudet på samma nivå som fönstret bakom. Lätt hänt att kudden glider in i rullgardinen och in mot fönstret. Dessutom drar det kallt från fönstret. 
 
Nu har vi just varit ut på en uppfriskande promenad, snart blir det bastu. LEDIG imorgon, skönt!
 



23.10

Idag har det varit en riktigt bra dag! Nu är jag dock trött, så gör inte mycket mera idag. Ska bli skönt med en kväll här hemma. Var ju fullt upp hela helgen. Har ännu morgontur imorgon, sedan har jag veckans enda lediga dag på onsdag. 
 
Tänkte titta tillbaka lite och se vad som hände denna dag för två år sedan, månne det var något spännande. Nja, jag jagade tydligen möss bland roskis lådorna i köket.
 
 
 
Ifjol 23.10 var det lågt vatten på Lillö och vi hade ännu ut båten. Roddbåten tog vi upp den här dagen ifjol, men i år har vi ännu inte fått upp roddbåten på land.
 
 
Nu undrar jag bara när den första snön kommer. Troligen snart. Får se om det blir en kall och snöig vinter, eller en vinter som lika gärna kunde vara höst. Då röstar jag nog för en snöig vinter. Så värst kallt behöver det inte bli. Jag fryser ju fastän det inte är kallt, så bara onödigt om det blir ännu kallare. Vill ju inte frysa. 
 
Nu ska jag linda in mig i mitt "favoritplagg" här hemma, filten alltså, och se ett avsnitt Paradise hotel innan det är dags att laga lite mat.
 



Det var den helgen

Då var helgen över för denna gång. Den hann knappt börja innan den tog slut. Igår före jobbet fick Johnny faktiskt bytt till vinterdäck på min bil, skönt att ha det gjort. Men vill inte ha snö ännu. 
 
 
En kort promenad i solskenet hann vi också med igår. Idag har jag jobbat 8-17, sedan blev vi bjudna på mat på Målarbackan. Nu blir det nog soffan och tv resten av kvällen. Ska försöka gå och sova tidigt ikväll, börjar jobba redan 7 imorgon.
 
 
Ny vecka och nya tag imorgon!
 



En bra kväll och jobb hela helgen

Igår blev det en lite annorlunda fredagskväll. For på pizza buffé till Tesses Café, det var förstås gott. Var mycket folk som vanligt, så man fick vänta och köa för att få mera pizza. Mätta och belåtna blev vi i alla fall. Åkte sedan hem en stund för att sedan åka iväg till stan. Ett av varuhusen i stan hade gjort reklam för mycket billiga priser på vissa produkter efter klockan 21, så då måste vi ju också vara där tillsammans med resten av Vasa. Ja det kändes faktiskt som om hela halva stan var där för man kom sig knappt framåt i butiken. Sedan stod vi och köade 20 minuter för att komma ut. Så värst många billiga saker såg vi inte, men visst kom vi ut med varsin handelspåse ändå. Sedan åkte vi hem och tittade på film. En riktigt bra, fredagskväll!
 
Idag vaknade vi också upp till minusgrader ute. Borde kanske lägga på vinterdäcken snart. Idag ska jag först till jobbet klockan 13, men sedan följer tre dagar med morgonskift, kan vara halt tidigt på morgonen om det fortsätter vara kallt. Jag som dessutom alltid åker hemifrån i sista minuten...Får nog försöka starta någon minut tidigare.
 
Hinner nog inte göra så mycket annat än jobba denna helg, men någon ska ju göra det också. Skönt att inte jobba natt åtminstone. 
 
 
Får önska er alla som kikar in här en riktigt fin helg!
 



Fruset landskap

Idag då jag tittade ut genom fönstret såg jag ett fruset landskap. -3,6 visade mätaren utomhus, inomhus var det som tur varmare. Klädde på mig, tog kameran i handen och gick ut för att föreviga den vackra morgonen. Whiskas gjorde mig sällskap.
 
 
Idag blir den en tur till butiken och kanske något loppis. Ikväll vankas det pizzabuffé på Tesses café. Det blir nog en bra dag!
 



Loppisar i Tammerfors

Det är en tid sedan jag listat några lopptorg här på bloggen. Varför har jag ingen lista på lopptorg i Tammerfors? Ja det kan man ju undra då jag besöker staden årligen och alltid viker in via något loppis. Började göra en lista i februari, men sedan glömde jag bort det. Bättre sent än aldrig, här kommer min lista över lopptorg i Tammerfors. Har inte listat dem i någon speciell ordning.
 
 
Kirpputori Tarina
 
Mysigaste loppisen jag besökt. Ja eller cafét är mysigt i alla fall. På övrevåningen finns bara några försäljningsbord, men på nedrevåningen finns det desto fler. Dock är det ganska trångt mellan borden och det är inte något jättestort loppis. Finns vid Laukontori precis som Radio kirppis.
 
Adress: Laukontori 4
Öppet: Vardagar 10-17, lö-sö 10-15
 
 
 
Radiokirppis
 
Ett loppis jag besökt många gånger. Någon gång har jag gjort något fynd. Hittade ett disney våningsfat där för något år sedan. Annars finns det mestadels kläder till salu. Kom ihåg att det kan vara svårt att hitta parkering vid Laukontori.
 
Adress: Laukontori 12 , Tampere
Öppet: vardagar 10-17, lö-sö 10-15
 
 
 
Kyttälän kirppis
 
Ett lopptorg i centrum av staden. 117 loppisbord. Ett loppis jag besökt många gånger. Finns en hel del porslin till salu, men annars ett ganska råddigt och tråkigt loppis. Inga stora fyndchanser.
 
Adress: Aleksanterinkatu 10, Tampere
Öppet: Vardagar 11-18, lö 11-16
 
 
 
Bonuskirppis
 
Ett loppis ganska nära tågstationen. Ett minus dock att de endast tar emot kontanter, inga bankkort (iaf. senast jag var där). 
 
Adress: Itsenäisyydenkatu 11-13, Tampere
Öppet: Vardagar 10-18, lö 10-17, sö 10-15
 
Kodin Kakkonen
 
Ett relativt nytt loppis som jag besökte för första gången i februari 2017. På loppisen finns det 146 bord. Finns en del möbler till salu. En hel del böcker säljs också. Ett helt okej loppis i centrum.
 
Adress: Papinkatu 20, Tampere
Öppet: vardagar 11-19, lö-sö 11-16
 
 
 
Kirpputori Silinteri
 
Mitt favorit loppis i Tammerfors! Också det största lopptorget i staden. Ett lopptorg jag besökt många gånger. Finns allt mellan himmel och jord. Har 2017 flyttat till ny lokal, ca. 4,5 km från centrum.
 
Adress: Lempääläntie 21, 33820 Tampere (Koivistonkyläs Prisma, 1. våningen)
Öppet: Vardagar 10-19, lö 10-16
 
 
 
Jonnan Kirppis
 
Ett loppis lite utanför centrum, närmare bestämt i Lielahti några kilometer före Tammerfors om man kommer från Vasa hållet. Ett helt okej loppis men väl trångt mellan borden. Gjorde dock några fynd senast jag var där.
 
Adress: Enqvistinkatu 7, Tampere
Öppet: Vardagar 10-18, lö-sö 10-17
 
 
 
Kirpputori Swap & Vintage 58
 
Loppis öppnat 2016 med 130 loppisbord. Finns i stadsdelen Hervanta, ca 8,5 km från Tammerfors centrum. Fanns mestadels kläder till salu då jag var där.
 
Adress: Lindforsinkatu 4, 33720 Tampere
Öppet: må-to 11-19, fre-lö 11-17
 
 
 
 
Mansen kirpputorikeskus
 
180 loppisbord. Öppnade hösten 2016. Ca 7 km från Tammerfors centrum. Inget lopptorg jag rekommenderar. Fanns mestadels skräp, men beror ju förstås på vad man letar efter.
 
Adress: Nuutisarankaru 22, Tampere
Öppet: Vardagar 10-18, lö-sö 10-16
 
 
 
Hoppas listan kan vara till hjälp då du vill göra en loppisrunda i Tammerfors. Googlar man på lopptorg i Tammerfors hittar man nog ännu fler, men dessa är de jag har besökt. Kom ihåg att lopptorg är något som kommer och går, ibland är ett lopptorg bara öppet några år, förstås beroende på lönsamheten. Denna lista är gjord i Oktober 2017. Ska försöka uppdatera den framöver så gott det går. 
 



Höst vid forsen

Idag blev det en promenad till forsen. Solen sken, men det blåste ganska kallt. Skönt att få känna solen som värmde i ansiktet. 
 
 
Nu ska jag ta det lugnt några timmar, eller rättare sagt resten av eftermiddagen. Se på någon serie. Sedan blir det nattjobb.
 



Måndagstankar

En ny vecka är här. Den förra slutade med sol, medan den nya började med regn. Har en lång arbetsvecka framför mig, eller rättare sagt två tunga veckor, 54-55 timmars jobbveckor. Är länge sedan (flera månader sedan) jag hade dubbelnatt, nu har jag dubbelnatt två veckor i rad. Får hoppas jag orkar. Har på känn att jag kommer att gå som en zombie igenom den här veckan, speciellt om det ska vara regnväder. Håller tummarna för soligt väder!
 
 
Har inga andra större planer för veckan, bäst så. Torsdagen är nästan ledig och fredagen helt ledig, ska nog hitta på något roligt då. Igår googlade jag på resor till Stockholm, men allt var så dyrt. Som vanligt den här årstiden skulle jag vilja åka någonstans. Är så van att åka till Stockholm åtminstone en gång i året (om inte flera), nu känns det verkligen att jag inte varit dit ens en gång i år. Det är något som saknas. Vet inte om det är båtresan eller staden jag saknar, både och tror jag. Dessutom skulle jag ju vilja shoppa lite mat i de svenska matbutikerna. Tänkte ett tag på kryssning till Umeå, men minns ju hur det var sist vi for på en dagskryssning, jag sa "aldrig mer". Vi får se hur det blir, bokar inget nu. Några längre resor är det inte tal om just nu. Vi lever nog länge på vår södernresa som vi var på i mars. 
 
Idag är det kvällsjobb som gäller. Har inte gjort så mycket nyttigt än idag, vattnat blommorna och tvättat lite kläder. Hade tänkt ta en promenad, borde verkligen röra på mig lite, men då jag ser ut ser det inte så lockande ut. Nej, nu tar jag och trotsar vädret och går ut i alla fall, behöver få lite frisk luft!
 
 
Nu hoppas jag det blir en solig vecka!
 



En solglimt på Lillö

Idag for vi ut till Lillö en sväng, bara för att se så att allt såg okej ut. Solen sken och det var hela 6 grader inomhus. Myrorna och mössen hade eldat dåligt, hehe. Drack varsitt jaffa glas och åt några chips, sen for vi hemåt igen. 
 
 
Idag har vi också fått bytt vindrutetorkare på min bil, var väl något år sedan sist så behövdes verkligen. Nu blir det mat och sedan går vi nog ut en sväng och plockar in saker till vintern. Grillen ska tas in, plus en massa andra saker. Båten väntar också på att få åka på vintervila.
 
Hoppas ni får en fortsatt solig söndag!
 



Biljard en fredagskväll

Igår orkade jag inte laga någon middag, så blev mat på Smiths burger istället, gott var det! Sedan åkte vi hem igen. Det lyste så mysigt på trappan då jag tänt ljusen redan tidigare på kvällen. Ville göra något annat än bara se på tv, så det blev några varv biljard. Johnny vann.
 
 
Passade på att tända lite mysbelysning på vinden, inte så ofta jag tänder ljusen där. Får se, kan nog hända det blir några varv biljard ikväll också, måste ju vara min tur att vinna nångång också, hehe.
 
 



Något i klädväg och lite läsbart

Den senaste tiden har jag hittat några plagg på loppis. Två toppar (2€ och 2,50€) och en längre tröja (2,80€). Det är alltid roligt att hitta kläder på loppis, är ju så dyrt i vanliga butiker. 
 
 
Idag blev det en loppisrunda i stan tillsammans med en kompis. Vi rundade de vanliga loppisarna, alltså Brändö loppis, Comboliina, Fyndis och Combo. Det blev inga klädinköp för mig idag, bara lite läsbart, men är nöjd då, man kan ju inte alltid göra stora fynd. Tack för en rolig eftermiddag!
 
 
Nu ser jag framemot en ledig helg!
 



Knoppar

Här om dagen lade jag märke till att orkidén som finns i vardagsrumsfönstret har knoppar. Trodde inte den skulle få några, men fel hade jag. Vet ungefär hur man ska sköta en orkidé, men det är nog sällan jag gör som man ska göra. Lite vatten får den nog ibland, men det är sällan jag lägger ner den i ett vattenbad som jag läst att man ska göra. Får se nu hur länge det tar tills den börjar blomma, och hur länge den blommar. 
 
 
Nu ska jag äta gårdagens maletköttsoppa, sedan blir det kvällsjobb.
 



Det knaprar i väggarna

Äntligen fick jag se en glimt av solen! Skönt efter flera dagar med regn. Idag blev det jobb 8-15.45. Nu är jag hemma och borde snart börja laga lite mat, men har ingen brådska ännu då Johnny skulle till simhallen efter jobbet. Funderar om jag ska laga fyllda paprikor eller maletköttsoppa, det lutar åt soppa. Orkar inte stå i köket så länge i kväll.
 
För en stund sedan trodde jag att det var Whiskas som krafsade på dörren och ville in, men det var ingen bakom dörren. Gick upp på vinden och där satt Molly under soffan och tittade på väggen. Tydligen var det ett möss där bakom väggen som krafsade. Nu hörde jag ljudet pånytt här nere. Så länge de hålls inne i väggen är det okej, vill inte ha dem springandes här inne. Måste nog ladda mössfällan bakom roskis nu igen.
 
Ifjol fångade vi många möss i fällan. Molly var förstås nyfiken.
 
 
Ibland kan det gå så här:
 
 
Det är nog sällan ett möss kommer springandes över golvet, men det händer nästan varje år. Ser inte framemot den dagen då jag stiger på ett dött möss nedanför sängen. 
 



Idag ser det ut så här

Ännu en regnig dag. Har inte sett annat än regn de senaste dagarna. Nåja, kan inte göra så mycket åt det. Jag har ju åtminstone sällskap här inne. Dessutom har två telefonförsäljare redan förgyllt min dag (eller så inte). Nästa gång någon obekant nummer ringer svarar jag inte, men då igen kan det ju vara något viktigt. Så är väl nog bäst att svara. Åh, tål inte telefonförsäljare, blir så irriterad!
 
 
Utomhus vill man ju inte vara just nu. Grått och trist väder. Får hoppas det slutar regna snart.
 
 
Har inga större planer för dagen, laga mat, se på nån serie och mysa med katterna. Tycker det låter som en bra tisdag. 
 
Önskar er alla en bra start på den nya veckan!
 



Myshörna på vinden

Det är inte varje dag, men nästan, som jag går upp på andra våningen. Det är ju nog lite av katternas våning. Måste säga att de nog har det ganska lyxigt då man tänker efter. Då vi bar upp den gamla vagnen måste vi flytta på ett bord. Flyttade också en rottingstol några meter fram till bordet, och vips hade jag fått en myshörna. Ja nog för att Johnny får sitta och mysa där också, men jag tror inte det händer.
 
 
Det tog dock inte många timmar innan platsen var upptagen. Det var ju förstås en kissemisse som hittat en ny intressant sovplats.
 
 
Fjolårets, nej vänta nu, det måste nog vara då förra årets japanska lyktor passade bra i en loppisfyndad skål. Lite "höstpynt" måste man ju ha på övrevåningen också. Bordet, stolen och kudden är också "gamla" loppisfynd.
 
Det är tur att allt inte syns på foto. Det här fönstret är nog säkert det smutsigaste i hela huset med x-antal döda flugor liggandes lite här och där. Då andan faller på ska jag nog tvätta fönstret, men det kan nog räcka länge innan den dagen kommer, hehe. 
 



Doft av höst

Igår blev det en liten promenad efter skogsbilvägen. Först var det mulet, men till sist kom solen fram. Stod en stund i solskenet och bara njöt av värmen. Förövrigt doftade det höst, det var ju tur att det inte doftade älg, hehe. Såg faktiskt inte en enda älgfluga så älgarna var nog långt borta.
 
 



Vintermuggen 2017

Ni har väl inte missat att den nya muminvintermuggen kommit ut i butik? Jag såg den här om dagen, men köpte dock ingen ännu. Brukar alltid vänta ett tag, se om jag får någon eller måste köpa den själv, hehe. Lite snål är jag ju. 
 
Muggen är den 84 i ordningen av alla muminmuggar och illustrationerna på muggen kommer från Tove Janssons bok Trollvinter.
 
Bild från moomin.com
 
Skålen ser i princip likadan ut som muggen. Den tänker jag inte köpa, men får jag en så tar jag såklart emot.
 
Vad tycker du om muggen? Fin eller ful? Jag tycker den rosa solnedgången gör muggen riktigt fin. Inte bara vit och tråkig. Hoppas dock att de förnyar sig lite till nästa år och skippar allt det vita, fastän det heter vintermugg. Varför inte satsa på nyanser av mörkblått, rött och grönt isället.
 



Regnväder

Idag är det riktigt höstväder. Perfekt inomhusväder. Whiskas har nog vågat sig ut idag, men Molly trivs bättre i sängen. Inatt har Molly legat ovanpå mig, sedan vid sidan av kudden, sedan ovanpå igen och sen igen bredvid kudden. Vet inte hur många gånger jag har pajat henne inatt. Inte undra på att jag inte sover så djupt, hehe. 
 
 
Nu ska jag vira in mig i filten och se några avsnitt Paradise Hotel. Sedan kan det hända jag tar itu med fotona på datorn som jag borde göra något av. Skicka in eller laga fotobok, vi får se vad det blir till.
 
Får önska er alla en fortsatt trevlig dag!
 



Höst lista

1. Beskriv din höst med tre ord.
Spännande, energikrävande och annorlunda.
 
2. Hur mycket gillar/ogillar du hösten till skillnad från de övriga årsiterna?
Visst är hösten fin med alla färger utomhus, men måste nog säga att hösten är den årstid jag gillar minst. Dessutom är det länge till nästa sommar. 
 
3. Vad var bäst med sommaren?
Ja, bra fråga. Det var mycket som var bra med sommaren (förutom vädret). Men bäst...Måste nog säga vår campingresa. Tog det mycket lugnare än vi brukar göra, stressade inte från stad till stad och vi hann ändå se en hel del. Inga måsten. 
 
 
 
4. Spendera hela hösten inomhus eller utomhus?
Ja om jag fick välja antingen eller så skulle det nog bli inomhus med en bra bok framför brasan eller i något mysigt hörn uppe på vinden.
 
 
 
5. Vad kommer du dricka och äta i höst?
Jag kommer inte att äta eller dricka något skillt i höst, det vanliga antar jag. Säkert en pizza bit eller två, hehe. Fastän jag inte borde...
 
 
6. Vad är bäst/sämst med hösten?
Bäst med hösten är nog färgerna. Sämst är mörkret. 
 
 
7. Hur höstmyser du?
Massor av levande ljus och en värmande brasa.
 
 
 
8. Hur ser den optimala höstoutfiten ut?
Ööö...ingen aning. Har inte riktigt någon speciell höstjacka (tycker egentligen inte alls om jackor, skulle helst vara utan). Annars går jag väl klädd som jag brukar, i jeans och tröja. Stickasockor och en stor halsduk. Typ så här:
 
 
 
9. Den bästa musiken för regniga dagar?
Något poppigt och lättsamt. Inga ballader.
 
 
10. Hur förbereder du dig inför vintern?
Lägger undan sommarkläderna, plockar in utemöblemang och andra saker som ska in till vintern. Lägger på vinterdäck på bilen. 
 
 
Hur ser din höstlista ut?
 



Filmer jag vill se i höst

Det börjar vara en tid sedan jag var på bio senast och tänkte därför lista några filmer som jag skulle vilja se i höst. En del går redan på bio, andra vet jag inte ens om de kommer att gå på bio här i stan, men skulle vilja se dem ändå.
 

IT

Skräckfilm baserad på Stephen Kings böcker. Har både läst boken och sett den förra filmen. Är bara ett måste att se den nya filmen. 
 
 
 

Kingsman: The Golden Circle

2015 kom den första Kingsman filmen. Jag tyckte actionfilmen var riktigt bra så väntar mig inget sämre nu då den andra filmen visas på bio.
 
 
 
GIRLS TRIP
 
En komedi jag inte vill missa.
 
 
AMERICAN MADE
 
"Filmen är ett internationellt äventyr baserat på den osannolika (men sanna) berättelsen om Barry Seal, en livsnjutande pilot som oväntat rekryteras av CIA för att leda en av de största hemliga operationerna i USA:s historia". En actionfilm helt i min smak.
 
 
 

Happy Death Day

"Collagestudenten Tree tvingas gång på gång återuppleva dagen hon mördas. Detaljerat och med samma plågsamma slut repeteras hennes sista timmar i livet. För att få ett slut på denna terror måste hon lyckats identifiera sin mördare."

 

 
 
GEOSTORM
 
"Jorden och alla dess invånare står inför ett stort hot. Efter en rad oförutsägbara naturkatastrofer kommer världens ledare fram till en plan att skapa ett satellitsystem som kan hålla klimatet i schack och människorna trygga. Men något går riktigt snett då nätverket som skulle skydda jorden i stället attackerar den. Tiden är knapp innan en geostorm sveper undan allt, och tar befolkningen med sig."
 
Ännu en "katastroffilm", men den kan jag heller inte missa. 
 
 
 
Ja, det var några filmer som jag vill se i höst. Säkerligen finns det många fler jag också vill se. Ser åtminstone ut att bli en lovande filmhöst. Vilken av dessa filmer kan du inte missa?
 



Några timmar på Lillö

Idag blev det en eftermiddag på Lillö. Johnny fixade färdigt i lidret, satte upp ett skåp och en hylla samt drog i några till skruvar i golvet. Sedan bar pappa och han in diverse saker som skulle in till vintern. Jag eldade en brasa och mamma lagade mat. Det var 7-8 grader inomhus då vi kom, men fick upp det till 20 i "kamarin". Sedan satt jag en stund framför brasan och läste en bok, mysigt. 
 
 
Nu är det dags för nattjobb.
 



RSS 2.0