Snart dags för campingresa

Denna dag har gått åt till att planera kommande semesterresa. Resan som inte blev som den skulle pga av att en båt inte avgår. Men har planerat om lite. Oberoende så är det till Gotland vi ska åka. Ska bli så roligt. Jag var dit 2001, men planerade redan då att jag ska åka dit igen, var ju så fint där. Är främst naturen som lockar och alla fina kyrkor och andra fina gamla hus.
 
 
 
Här är en bild som togs 2001 då jag var dit med mamma och pappa. Är en bild på en rauk. Det finns ju mängder av raukar över hela Gotlands kust, ser framemot att få se mera av dem, de är så speciella.
 
 
Planeringen fortsätter. Bara jag skulle hitta den ena boken om Sverige skulle jag bli glad. Får väl fortsätta letandet hos svärföräldrarna, vet inte vart jag har lagt boken. Om jag inte lånat ut den åt någon. Vänligen hör av dig om du har lånat en Sverige bok av mig, alltså en bok om sevärdheter och liknande. Blir ju snart gråhårig av allt letande! 
 
Nåja, nog klarar jag ju mig utan boken också, har ju en annan. Och så finns det ju internet. Då jag planerar resor så planerar jag till punkt och pricka, alltså ganska så in i minsta detalj. Men det betyder inte att vi strängt måste följa planeringen, är bara lättare att ha allt till hands om man funderar över något. Internet på mobilen använder vi ju inte utomlands, blir för dyrt. Ibland kan det hända det finns gratis internet på någon camping, men det är inget att förlita sig på, bäst att ha de flesta uppgifter färdigt uppskrivna så går allt mycket smidigare. Börjar ju ha vanan inne. Detta blir tionde året vi campar tillsammans. Undrar hur vi ska fira det?Just nu i blombänken

Just nu finns det inte mycket som blommar i blombänken. Borde kanske ta och planera lite bättre så att det alltid blommar något, på alla sidor av blombänken. 
 
 
För tillfället blommar det mesta i blått, men lite gula inslag finns.
 
 
Någon marktäckare skulle vara trevligt att plantera. Kanske något som blommar rött? Får se hur det blir.Loppisrace i Nykarleby

Idag ordnades det loppisrace i Nykarleby, Förstås måste vi ju styra kosan ditåt då. Var riktigt sommarväder. Kring 20 grader och sol, till en början. Vi strosade efter fina gator och såg på fina hus och trädgårdar, ja lite loppissaker såg vi förstås också på. Hann knappt börja vår loppisrunda innan vi blev hungiga, så då blev det varsin korv och en kaffe.
 
 
Åkte upp i vattentornet och såg på utsikten.
 
 
Mot slutet av rundan började det regna, men vi smälte inte, som tur var. Dessutom var det ingen lång skur. 
 
 
Efter loppisracet blev vi snåla på varsin mjukglass, så stannade invid riksåttan och åt varsin glass invid ån.
 
 
Ville inte fara hem ännu, så vi for en sväng till Jakobstad. Var in via ETT loppis. Jag hittade en tröja och Johnny flera Kalle Ankas pocket. 
 
Förutom tröjan som jag hittade i Jakobstad så fyndade jag ett kuddöverdrag på loppisracet. Inte desto mera.
 
 
Kuddöverdraget har jag faktiskt sett på i butiken, men tyckt att det varit för dyrt. Glad blev jag då jag hittade ett för 2 euro.Ny bukett på bordet

Kan inte få nog av sommarblommor. Åter igen står en ny bukett på bordet. Doftar ljuvligt gör den dessutom.
 
 Frukost på balkongen

Idag åt vi frukost på balkongen för första gången i sommar. Var sådär passligt varmt. Lätt räknade är ännu de gånger vi ätit utomhus i paviljongen...typ två gånger kanske. Men vi hinner väl.
 
 
Dagens program blir Loppisrace i Nykarleby. Det blir säkert intressant!Auktion i Yttermark 28.6.2014

Idag var vi på auktion till Yttermark. Solen sken och det var ca 18 grader varmt, riktigt passligt auktionsväder. Som vanligt var det mycket folk. En hel del saker fanns också till salu. I över fem timmar var vi där, men det enda vi köpte var flera grillkorvar samt limsa. 
 
 
Fanns nog saker jag kunde ha köpt, men inte till vilket pris som helst. Har blivit snålare med åren. Eller kanske mera ekonomisk? Ja, jag vet inte. Var ändå en rolig dag fastän vi kom hem tomhänta. Om inte annat så fick man sig en solbränna. Ja lite röd på ryggen blev jag.Pizzabuffé

Igår kväll var vi på pizzabuffé till Tesses café. Riktigt gott var det! Så farligt dyrt var det inte heller, 10 €. I priset ingick förutom pizza också salladsbord, saft, nachos med sås samt kaffe. Det fanns flera olika pizza sorter att välja bland. Vi behövde inte vänta särskilt länge på pizzorna. Men det beror ju förstås på hur mycket folk det är där då just och hur snabbt de hinner baka nya pizzor.
 
 
Pizzabuffé har de varje fredag mellan 17.00 och 21.30. Misstänker att vi nog kommer att fara dit på pizzabuffé åtminstone en gång till i sommar. Muggar, skålar och tallrikar

Malena ville se vilka muminmuggar, tallrikar och skålar jag/vi har. Så på begäran, här kommer de.
 
Muggar:
 
 
Skålar:
 
 
Tallrikar:
 
 
Dessutom har vi dessa också.
 
 
För tillfället saknar jag sommarens mugg och skål. Har bestämt att jag ska köpa alla säsongsmuggar då de dyker upp i butiken, men som sagt, ännu har jag inte kommit mig för att köpa denna.
 
 
Den nya muminmamma muggen har jag inte heller, men antar att den kommer att finnas till salu x antal år framöver så har ingen brådska att köpa den.
 
 
Dessutom är muminmamma muggen lite väl senapsgul för att tilltala mig. Men ska nog köpa den vid något tillfälle ändå förr eller senare.Semester!

Då var den efterlängtade semestern äntligen här. Får vara ledig 5 veckor framöver. Jobb igen 2.8. Ska bli skönt att få göra vad jag vill (hoppas jag). Misstänker dock att jag inte kommer vara hemma så mycket, men det blir som man planerar. Har redan inplanerat ett besök till Jakobstad, resa till Sverige, flera loppisrace, en och annan auktion, födelsedagar som ska firas, sommarteater och mycket mera. Dessutom vill jag ju hinna ut med båten också. Mycket man ska hinna med. Men får nog planera in någon lat dag där emellan. Måste ju ladda batterierna så man orkar jobba hela mörka hösten också.
 
 
Om ni tycker jag har inplanerat alldeles för mycket så är det kanske så, men trivs bäst då det händer något. Hinner nog sitta hemma i höst och vinter. Dessutom är det ju på sommaren då allt händer.
 
Imorgon börjar sommarprogrammet med två auktioner. Ett av mina största intressen förutom loppis. Får se vad man hittar för intressanta saker. Roligt om man hittar något, men ännu mer intressant att följa auktionen och se vad allt börjar kosta. Ganska lärorikt egentligen.Äntligen ett jordgubbsland!

Det började med att få bukt med ogräset. Sedan då det vissnat bort var det dags för jordfräsen att göra sitt jobb.
 
 
Efter en stund såg det ut så här.
 
 
En annan dag satte vi ut plast över landet och då såg det ut så här.
 
 
Igår köpte vi jordgubbsplantor och idag kom de ner i jorden.
 
 
Köpte två olika sorters jordgubbar, Toscana och Korona. Den ena sorten har röda blommor och den andra vita. Om inte annat så ser det ju snyggt ut. Hoppas det kommer många jordgubbar nu då och att ogräset hålls borta åtminstone första året.Lunch på Strampen

För första gången i mitt liv var jag på lunch till Strampen. Vi var inte de enda som hade kommit på den idén, fanns tydligen andra som också var hungriga. Det bjöds på salladsbuffé och sedan fick man välja mellan forell eller nöt yttrefilé. Det blev köttalternativet för oss båda. Allt detta för 12 €. Inte dyrt. Gott var det ju dessutom. Rekommenderas!
 
 
Gick sedan och turistade mig med kameran vid stranden nedanför (är ju inte varje dag man är i stan fastän man inte bor speciellt långt därifrån), det blåste kallt.
 
 Smultron

Har sett årets första smultron. Ännu var de inte helt färdiga, bara ena sidan var röd. Får nog vänta en tid tills jag plockar dem på ett strå. Misstänker dock att det inte blir något långt pärlband av smultron.
 
 
Smultron är så goda. Men sällan hittar man någon större mängd. Har dock kommit fram till att de inte är så goda efter att man frusit ner dem. Bäst är de om man äter dem direkt då man plockar dem. Smultron smakar sommar, sommar då den är som bäst.Njuta av solen så gott man kan

Jag tycker inte speciellt mycket om den här blåsten som vi aldrig tycks bli av med. Det blåser mer eller mindre varje dag, med betoning på varje. Inte heller katterna tycker om blåsten. Igår kväll hittade de dock lite lä i ett hörn där de kunde sola sig lite. Såg riktigt skönt ut.
 
 
Bäst att hålla sig på passligt avstånd ifrån varandra...En utfärd

Idag var vi på utfärd från jobbet till Tesses café. Där åt vi god mat. Avslutade lunchen med varsin smaskig glass. Fastän det var mycket folk där fick vi inte vänta länge på maten, bra service!
 
 
Mätta och belåtna tror jag nog vi blev allihopa. Rekommenderar ett besök om du ännu inte varit till det nyrenoverade cafét.En tur till forsen

 Lyxmat på en måndag

Midsommaren är över för denna gång. Blev sist och slutligen en bra helg, trots lite kallt väder och jobb. Kunde ju ändå njuta av solen till och från. Idag har jag jobbat 7-15. Dagen gick snabbt då jag var en sväng till stan med en klient. Alltid roligt att se att man kan göra någon glad. Efter jobbet blev det gymmet. Då jag kom hem blev jag bjuden på god mat, bl.a. rökt lax sallad på malax limpa, lyx på en vanlig måndag. Ikväll blir det nog en cykeltur i blåsten.
 
 Firat pappa igen och premiärtur

Blev en riktigt bra dag på Lillö igår. Inte en regndroppe kom på hela dagen. Solen tittade fram och vi kunde äta ute. Pappas bröder med fruar samt mammas bror med fru var bjudna på mat. Ja och så vi två då förstås. Johnny stod för grillandet och jag hjälpte till i köket. 
 
 
Då det blev dags för en sångstund passade Johnny och jag på att smita iväg på en båttur. Premiärtur dessutom! Blåste kanske lite väl hårt så lite vått blev det. Körde fram o tillbaka till Alskat. Några stora vågor fick jag dock inte med på bilderna, kameran skulle nog ha åkt till sjöss om jag ens försökt. Sedan då vi for hem åkte vi en sväng med bilen via Replotbron, då blåste det 9-10 m/s, så inte undra på att det var stora vågor för vår lilla båt.
 
 
Kunde ha åkt längre bort med båten, men tyvärr satte blåsten käppar i hjulen. Kände dock doften av sommar, salt havsluft då den är som bäst. Den doften skulle jag gärna sätta på flaska, bara det gick. 
 Midsommardagen 2014

Även midsommardagen började med jobb 7-15. Var inte så pigg då jag sovit ca 2 timmar på natten (hittade inte sömnen plus att jag hade sjukt i magen). Efter jobbet kom Johnny efter mig och så for vi till Lillö. Hade med mammas och pappas båt så nu är den också sjösatt. 
 
 
Pappa fyllde år i mitten av veckan. Traditionsenligt firade vi honom igår. Av oss fick han bl.a. en jacka som ska hindra älgflugor att krypa in överallt. Lite skrämmande var nog jackan, kanske den skrämmer bort älgflugorna?
 
 
Vi var alla samlade, hela familjen, tolv personer allt som allt. Mamma bjöd på både salt och sött och vi blev mätta och belåtna. 
 
 
Det blåste kallt och var cirka 10 grader, men vi trivdes bra inomhus. Idag fortsätter firandet då pappas bröder med respektive kommer till Lillö.Midsommarafton 2014

Midsommarafton började med jobb 8-17 för mej. Kvällen tillbringade vi traditionsenligt med Mia och Tomi. Midsommarmaten i år bestod av följade: grönsallad med bl.a. basilika och jordgubbar, revbensspjäll, grillat griskött, grillad broiler, potatis/gravadlax sallad samt grillspett med det ena och det andra på. Till efterrätt blev det en smaskig marängtårta.
 
 
Efter mat och kaffe blev det några parti Blokus. Såklart blev det också en midsommar vandring till Målarbackan i år också.
 
 
Efter en kaffekopp hos Johnnys föräldrar var det så småningom dags att bege sig hemåt igen. Var riktigt skönt och avkopplande att få vandra hemåt bara vi två, i en tyst by och med en sagolik Kyroälv bredvid. 
 
 
Tack för sällskapet! Gör om det igen nästa år!Det växer och gror

I våra två odlingslådor växer det och gror. Det mesta alltså. Speciellt squashen har växt så det knakar. Vissa salladssorter tar mera tid på sig att gro. 
 
 
En del basilika har vi också, två olika sorter dessutom. Skulle kunna ha basilika i all mat och alla sallader. Är verkligen en av mina favoritkryddor. Dillen är också pågång, men den är lite trög av sig. Vi har planer på att skaffa fler odlingslådor, får se om det blir i år eller till ett nytt år. Finns så mycket grönsaker man kunde odla.Midsommarstång

Blir ju ingen midsommar utan midsommarstång. Igår tog jag saxen och tången i handen och knåpade ihop en midsommarstång modell mindre. Finare midsommarstång har jag nog sett, men bättre än ingen alls!
 
Whiskas hittade en bra sovplats, mitt bland alla blommor jag plockat. 
 
 
Efter två timmars slit blev resultatet detta.
 
 
Ha en fortsatt trevlig midsommarafton!Midsommar på intågande

 
Midsommaren är här. Vädret kunde vara bättre, men värre kunde det vara. Får njuta i alla fall. Börjar dagen med att jobba 8-17. Ikväll får vi gäster.
 
Egentligen har man en massa förväntningar på midsommaren, den ska vara si och så, perfekt väder och allt vad som hör till. Sist och slutligen blir midsommaren precis vad du gör den till. Inget perfekt väder? Vad gör det, kanske detta är midsommaren du minns just pga av det inte var perfekt väder. Man behöver inte bjuda på trerätters på midsommar, lika bra passar det med sill och nypotatis om man så vill. Denna midsommar ska åtminstone jag försöka stressa mindre, allt behöver ju inte vara perfekt. Vem ser egentligen dammkornet i hörnet?
 
Önskar er alla en trevlig midsommar!Blivande jordgubbsland

Har länge längtat efter ett jordgubbsland. Tänk lyxen att få plocka jordgubbar ur eget land. Skulle kunna äta hur mycket jordgubbar som helst. Nu har projektet jordgubbsland åtminstone börjat. Vårt gamla potatisland är nu ett minne blott. Igår fick sig landet en omgång med jordfräsen, så småningom kan vi plantera ut jordgubbsplantor. 
 
 
Kan konstatera att vi nog har mera nytta av ett jordgubbsland än ett potatisland. Vi som knappt äter potatis. Någon nypotatis har nog slunkit ner i år, men ett potatisland är nog helt onödigt för oss. Får bara hoppas att det blivande jordgubbslandet ger en bra skörd. Gäller förstås att hålla undan ogräset...och det är ju inte min favoritsysselsättning, men vi ska tro det blir bra!Vågen fick flytta på sig

Den gamla vågen som jag köpte på auktion ifjol har nu fått byta plats. Den stod tidigare på en av slaskbrunnarna, men nu då de ska komma och tömma dem (någon gång i sommar), så fick vågen flytta på sig. Själva vågen är inte så tung, men grytan full med jord som ska stå ovanpå vågen väger en hel del.
 
 
Såg nästan lite ut med bara fyra tagetes i grytan, kanske jag köper en annan blomma och sätter den i mitten och tagets runt om, får se.En runda i skogen

 Två lediga dagar

Nu har jag ledigt två dagar före midsommar. Sedan jobbar jag midsommarafton och midsommardagen. Tror jag senast jobbade midsommardagen 2006, så var kanske min tur att jobba i år. Nå ja, är morgonskift båda dagarna så det ska bara bli roligt. 
 
Igår kväll hjälptes vi åt att rensa den stora blombänken, IGEN. Ja det är i alla fall tur att det växer annat än ogräs där också. Just nu har den ena rhododendron slagit ut i blom. De två andra ser lite medfarna ut och har inga blommor. Hoppas de överlever ändå. Är nog vintern och kölden som satt sina spår.
 
 
För tillfället står det också en till båt på gården, eller en till och en till, står ju bara en båt där just nu, men vi förde ju vår till villan. Det är mamma och pappas båt som nu står här. De köpte den i höstas och under vintern har Johnny fixat lite på den så nu är det klar för användning. Önskas bara sommarvärme och mera vatten i havet nu.
 
 
Idag ska vi handla mat till midsommarafton, är säkert många andra som tänker likadant, bäst att handla idag och inte imorgon, men det brukar gå relativt snabbt att handla på Prisma ändå. Före inköpsrundan far jag nog till gymmet, kanske det blir ett loppis besök också, vem vet. Dessutom borde jag renbädda, ser nämligen ut som om det är en matta av katthår i sängen just nu, så kanske dags att göra någonting åt saken. 
 Hälge till salu

Är det någon som behöver en regnmätare? Nu finns flera Hälge till salu. Varför inte ge bort som present till någon när och kär? Regnmätaren ingår och så finns det en krok där man till vintern kan hänga t.ex. en lykta.
 
 
Priset är 40 €. Vid intresse, skicka ett mail: caroline.bjorkgren@netikka.fi eller ring om du har mitt nummer. Midsommarbilder från förr

Denna tisdag medan jag jobbar tänkte jag bjuda på några midsommarbilder ifrån förr. 
 
Solnedgång i Voitby 2006
 
Kalajoen Juhannus 2007 med Linda-Marie, Basshunter var ju bäst!
 
Syskonkärlek!
 
Midsommar på Lillö
 
Promenad till vårt hus. Ser lite annorlunda ut idag.
 
Midsommar katt och midsommar kompisar 2011. Oj vad mörkt hår jag hade där!
 
Skål!
 
Med dessa bilder önskar jag dig en bra dag. Vi får hålla tummarna för bra midsommarväder, som det ser ut nu ser det inte så lovande ut, men det blir som det blir. Huvudsaken man får umgås med nära och kära.
 
 
 
 Det blommar i vitt

 
Rosbusken och snöbollsbusken blommar för fullt. Får väl passa på att njuta så länge det varar.Gråmulen måndag

Kändes skönt med ett gympass efter nattjobbet. Är full av engergi nu och har städat lite smått här hemma samt plockat ur diskmaskinen, vattnat blommorna och lite andra saker som man bara lämnar. Äggen kokar i kastrullen, snart är det dags för lunch, börjar bli lite smått hungrig då jag åt morgonmål kl.6.
 
 
Annars är det en gråmulen måndag, kom lite regn då jag körde hem. Resten av dagen ska nog spenderas inomhus, men vad jag ska hitta på att göra vet jag inte. Kanske dammsugaren åker fram.Loppisrace i Munsala

Idag var vi på Loppisrace till Munsala. Var lite varmare väder än igår, en 16-17 grader, så det var ju skönt. Fyndade inte mycket, men Johnny hittade två Kalle Ankas pocket och jag en vit ask som det stod "Godsaker" på. Som vanligt var det ju roligt att åka runt och se på alla gårdar också. 
 
 
En rolig loppisrunda blev det åtminstone. Bättre än Miljoonakirppis i alla fall. Avslutar dagen med att fara på nattjobb.Miljoona kirppis och Simpsiö

Igår for vi iväg till Tuuri på Miljoona kirppis. Det blåste hårt och var ca 12 grader, men solen den sken. På en grusplan, där de brukar ha tivoli, var det loppis. Bakluckeloppis kan man också säga. Räknade inte hur många försäljare som var där, men skulle tippa på ca 100 st. Tyvärr gjorde vi inga fynd, men det kan man ju inte alltid göra. Tyckte förövrigt att priserna var väl höga. Är väl bortskämd med loppispriserna i Sverige.
 
 
Blev dock handlat lite inne i själva butiken. Bl.a. ett nytt campingbord. På vägen hem körde vi via Lapua och Simpsiö. Var länge sedan man varit dit. Tyvärr hade vi inga skidor med :).
 Loppishelg

Denna helg blir en loppishelg, helt i min smak alltså (blev ju nog loppishelg förra helgen också). Roligt om man gör något fynd men gör inget om man kommer hem tomhänt. Idag blir det Miljoona kirppis i Tuuri och imorgon Loppisrace i Munsala. Har aldrig varit på Miljoona kirppis förut så ska väl inte ha för stora förväntningar, men den som väntar får se. 
 
Molly stannar dock hemma och vaktar huset.
 
 
Kanske hon luktar på en blomma eller två :)
 
 
Hoppas på en rolig dag och önskar mig liiite varmare väder och att det ska sluta blåsa hårt. 24 m/s är ju ändå att ta i. Så mycket blåste det vid Replotbron igår kväll i alla fall. 
 
Ha en bra lördag!Höstväder mitt i sommaren

Idag har jag gjort absolut ingenting. Ja eller om man räknar med att jag suttit framför datorn hela eftermiddagen så har jag väl gjort någonting. Kokat mat samt haft besök har jag också hunnit med. Ute blåser det för fulla muggar och regnar lite då och då. Riktigt höstväder så här på försommaren. Lockar inte att gå ut och göra något. Ibland måste man unna sig att göra ingenting också, eller bara det man har lust med. 
 
 
Ikväll antar jag det blir en lugn hemmakväll. Hade egentligen planerat att åka till Lillö, men 9 grader och hård blåst är nog inte det bästa villavädret och inget båtväder heller för den delen. 
 
Kanske man ser en bra film. Under eftermiddagen såg jag Paranormal Activity 1, lite hemsk var den nog, men trodde den skulle vara värre, därför har jag inte vågat se den förut. Till kvällen vill jag nog hellre se en komedi.
 
Vilken komedi rekommenderar du?Hälsobröd

Här om dagen testade jag ett nytt brödrecept som jag hittade på Ekotanternas hemsida, klicka in dig här. Har tidigare bakat en del bröd med olika frön, men detta bröd blev bäst hittills. Beror nog på kokosmjölet. Hoppas det är okej att jag kopierar receptet. 
 
6 ägg
3 dl linfrön
1 dl sesamfrön
0,75 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk örtsalt
2 tsk bakpulver
0,5 dl olivolja eller rypsolja
1 burk kokosmjölk
 
Rör ihop allt till en smet. Bred ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-30 minuter. (I orginal receptet stod det 70 minuter, men jag gräddade brödet betydligt kortare tid än så, ca 20-30 min och ej i varmluft).
 
Jag valde att lämna bort mandelmjölet och lägga 0,75 dl + 0,75 dl kokosmjöl istället. Orsaken är att jag helt enkelt har tröttnat lite på mandelmjölet. 
 
 
Avnjut med en klick smör. Helt klart mitt nya favorit bröd. Testa du också!Blommor som förgyller vardagen

Här kommer bilder på en del av blommorna jag köpte igår. Nu är de flesta planterade i sina krukor. Blir genast lite mera hemtrevligt och välkomnande med lite blommor.
 
 
Ska ännu plantera mera tagetes i en annan gryta, men måste ha hjälp med det då grytan är så tung. Sedan har jag också en tomatplanta som måste hitta en kruka. Trädgårdsarbetet fortsätter.Båten sjösatt

Äntligen har vi fått ut båten. Men det var faktiskt tidigare än ifjol. Förra året blev det gjort först efter midsommar. Det var ytterst lite vatten, dock inte extremt lite som det var ett tag. Ändå tog båten i bottnen då jag skulle ro till bryggan. Blev ingen åktur, solen gick i moln och det såg ut att börja regna snart. 
 
 
Efter sjösättningen grillade vi kött och grönsaker. Maten åt vi sedan utomhus tillsammans med myggorna. Var lite kyligt så vi sökte oss sedan inomhus för kaffe med dopp. En bra kväll.Blominköp

Idag köpte jag sommarblommor för första gången i år, ja lite annat också för den delen. Var tacksam över presentkortet jag fick av mina kära arbetskompisar, utan det skulle detta ha blivit en dyr historia. Skulle som sagt inte bara köpa sådant som får slängas efter en säsong, därför köpte jag också en rosplanta som förhoppningsvis överlever flera år. 
 
 
Ännu har jag inte planterat alla blommor, får se hur det blir till sist. Dyker säkert upp bilder på slutresultatet. Först måste jag dock införskaffa mera jord, går lite dåligt att plantera utan. En blommig klänning

Igår var jag till Suvikirppis, länge sedan sist! Kanske en månad sedan jag var dit senast. Annars brukar det bli ett besök per vecka men på sistone har jag haft så mycket annat att göra och helt enkelt inte haft vägarna förbi. Kom inte tomhänt ut därifrån, hittade en fin klänning/tunika för 4€. 
 
 
Tyckte klänningen var sådär lagom sommaraktig. Oftast tycker jag om allt blommigt, speciellt småblommiga klänningar. Behändigt med resår i midjan så slipper man använda ett bälte ifall den skulle ha varit för bred. Middagsvila i potatislandet

Visst är det skönt med sommar och sol. Det tycker nog Fiffi också. I förrgår då vi var till Målarbackan på mat krälade hon runt i potatislandet och hade det så skönt. Visst blev hon lite smutsig, men det var inget hon brydde sig om.
 
 
Lite senare var hon på fågeljakt i några buskar, men tror inte hon fick tag i någon fågel och tur var ju det.Typiskt juni väder

Idag har jag städat och plockat mest hela dagen. Undar vem som stökat till det nu igen, inte kan det väl vara jag? Oberoende så är det städat nu, känns skönt. Är lite svalare väder ute och så blåser det. Ingen riktig sommarvärme fastän solen skiner. Imorgon ser det ut att bli bra väder, men sedan regn och svalare väder flera dagar framöver. Ganska typiskt juni väder med andra ord.
 
Ikväll blir det nattjobb, men före det blir det nog en loppisrunda, något gym orkar jag inte med idag, får bli i morgon efter jobbet istället.Lupiner i all sin prakt

Man ser dem ofta efter vägen i juni, de lyser i regnbågens alla färger, men oftast är de lila. Jag talar förstås om lupiner. Har i flera år tänkt att jag ska sprida ut några lupin frön efter vår gårdsväg (eller gjorde jag det ifjol...minns inte). Nåja några lupiner syns i alla fall inte till efter vår väg, men efter Målarbackvägen och vid Johnnys föräldrar blommar de så fint. 
 
 Ett steg närmare

Ett steg länge har vi kommit med båten. Nu står den åtminstone på gården. Återstår nu att söka fram lite vax och vaxa den, sedan kan vi nog sjösätta den någon dag i veckan. 
 
Whiskas var lite nyfiken, kanske hon ville ta sig en åktur?
 
 
Ser framemot många lata dagar på sjön i sommar. Får dock hoppas att det inte blåser så mycket (men det gör det oftast). Nåja, får hålla tummarna för en relativt blåsfri sommar. 
 Nionde juni

Måndag igen, och jobb. Tänkte ta en lite kortare arbetsdag idag och fara och handla lite kläder åt en klient. Ska ju göras det också. Sedan blir det säkert gymmet. Borde få ut båten denna vecka, eller båtarna, får se hur det går med den saken. 
 
 
Njut av din måndag! Årets första dopp

Efter loppisen blev vi hungriga. For via Kotipizza i Smedsby och sedan bänkade vi oss utanför Ämbetshuset och åt våra pizzor, inte varje dag man äter där. 
 
 
Sedan styrde vi kosan mot Lillö. Där var det lite svalare väder så blev att dra på långbyxorna då det blåste rakt upp, men solen den sken. Tog årets första dopp! Var lite för lite vatten, men det gick. Var skönt med riktig vedeldad bastu också.
 
 
På vägen hem blev det varsin glass vid Bernys. Det var smaskens!
 
 Gårdsloppis

Har haft en bra loppisdag här hemma på gården. Mycket folk kom och det var bra väder! Fler saker kunde man förstås ha sålt, men en hel del gick nog åt ändå. Tack alla som kom och hoppas ni hade en trevlig loppisrunda. 
 
 
Välkommen igen nästa år!Gårdsloppisens VIP runda 2014

Hela eftermiddagen och kvällen har vi farit från gård till gård och sett vad alla har att erbjuda på morgondagens gårdsloppis. Som vanligt var det intressant att se på loppissaker, hus och trädgårdar. Dessutom fick vi smaka på god rabarbersaft, äppelmust och fröbröd. 
 
 
Johnny fyndade två kalle ankas pocket och jag en träbytta.
 
 
Nu ser jag framemot morgondagens gårdsloppis. Hoppas på fint väder och mycket folk!Loppisförberedelser

 Fredagkväll

 
Efter jobbet blev det simhallen. Simmade 1 km. Var länge sedan sist! Riktigt skönt, men skulle gärna ha velat simma utomhus, hinner väl med det ännu i sommar. Resten av kvällen har gått åt till att ordna inför söndagens gårdsloppis, men har nog en hel del kvar att göra imorgon innan allt är klart. Sedan blev det jordgubbar på terrassen, så gott! 
 
Skönt med fredagkväll och ledig helg!
 
 Äntligen fredag!

Igår var en VARM dag, får se hur det blir idag. Var ingen skillnad om man var ute eller inne på jobbet igår, var i princip lika varmt inne som ute
 
 
Idag blir det jobb från klockan 8, får se när jag slutar, funderar om jag kan ta ut lite övertid. Sedan är det ledig helg som gäller. Blir gårdsloppisens VIP kväll på lördag samt gårdsloppis på söndag. Roligt!
 
Önskar er alla en bra dag med denna bild.
 Gårdagens sommarblommor

 
Buskblåbären blommar för fulla muggar.
 
 
Även syrenhäcken har slagit ut i blom.
 
 
Njuter av alla dofter och färger. Sommaren då den är som bäst. 
 Hälge och ogräsrensning

Ser ut att bli en varm dag idag. Igår kväll hörde man lite buller, men inte mera åska än så. Lite regn fick vi senare på kvällen. Hoppas det inte åskar mera idag. Tycker inte om åska!
 
Får tyvärr inte njuta så mycket av värmen utomhus idag, blir nämligen jobb 13.30-21.30 och före det tänkte jag fara till gymmet. Jo jag vet, skulle lika bra kunna fara och springa till skogs, men betalar man för gymkortet så ska det användas också! Dessutom skulle det nog bli för varmt att springa utomhus i den här värmen, i alla fall för mig. 
 
Igår hann jag med lite ogräsrensning på gården, men som vanligt syns det inte. Men känns bra då man fått någonting gjort i alla fall :).
 
 
Målade också kommoden ett varv till, får se om det blir ett tredje varv ännu. Inne i snickeboa hjälptes vi åt att måla några Hälge. Den som är intresserad av att köpa en regnmätare med Hälge så får komma på Gårdsloppis i helgen, då finns det nämligen ett flertal till salu.
 
 
Så här ser de ut då de är färdiga (gammal bild).
 
 
Hoppas ni får en bra dag ute i sommarvärmen!Lchf Rabarberpaj

Idag passade jag på att baka en god rabarberpaj. Receptet är följande:
 
75 g smör
3 ägg
1 dl sukrin (eller annat sötningsmedel)
2 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Cirka 5 dl rabarber i bitar
 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötningsmedel poröst. Rör i smöret och kokosflingor. Tillsätt kokosmjöl och bakpulver, vispa. Häll i mjölken och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smörad form så att det blir cirka en centimeter tjockt lager. Skär rabarber till lagom stora bitar och lägg i formen ovanpå smeten.Strö sötningsmedel ovanpå rabarberna.

Grädda cirka 25-30 minuter.

 
 
Avnjut med en klick grädde eller vaniljsås. Snart dags för Gårdsloppis

Igår var det en bra dag! Bland annat för att jag klarade hygienpasstenten! Så skönt att ha det över, var så nervös. Inte varje dag jag har tent nuförtiden så då jag en gång har så blir jag så nervös. Dessutom var frågorna så konstiga så trodde inte jag skulle klara det, men hade bara 2 fel av 40 frågor och man fick ha max 6 fel. Nöjd!
 
Idag har jag en ledig dag att se framemot. Inga speciella planer har jag dock. Borde fortsätta att prissätta loppissaker till söndagens gårdsloppis här i byn, du kommer väl?! Gå in här för att läsa mera. Här är den senaste kartan.
 
 Kannor

 
De här fina Arabia kannorna fick jag då jag fyllde. Var tydligen någon trend i år att ge bort kannor, eller så inte. Man kan åtminstone inte få för många. De två första har några år på nacken medan den sista är splitterny, ingen skillnad för mig, de är lika användbara ändå. En rönn en ask och en kissekatt

Blev lite övertid idag, men nu är jag hemma och ska läsa på tent. Såg föresten att rönnen har slagit ut i blom. Mmm vad gott den doftar!
 
 
Asken som står på gården ser lite rolig ut med sina konstiga "blad". Har inte reagerat över att den skulle ha sett ut så förut om åren, men säkert har den gjort det ändå. 
 
 
Molly kom smygandes över gården och sa mjau.
 
 
Nej nu åter till läsningen...fastnar alltid framför datorn...En måndag i juni

Får väl försöka återgå till vardagen nu då. De flesta spåren av helgens alla fester är borta, all disk diskad och så vidare. Bara maten i kylen som inte är uppäten ännu, men det mesta har nog gått åt. Vill nog inte äta paj en femte dag. Idag blir det nog riktig mat och med det menar jag en smaskig köttbit med tillbehör. 
 
Igår då vi var till Målarbackan passade jag på att ta lite bilder av försommarens blomster. Bäst att passa på, sommaren är kort.
 
 
Blir nog ett besök till gymmet idag. Får se om det blir summerdance eller bara själva gymmet. Visst gick det att fara på summerdance, men det var nog inte riktigt min sorts musik eller dans. Då är nog Zumba och Sh´Bam bättre, men är så sällan jag far på de timmarna då de är på så opassande tider...
 
Egentligen skulle jag vara ledig hela dagen idag, men blir att fara på nattjobb istället...men får vara ledig nästa natt som jag egentligen skulle ha jobbat.Första juni

Tänk att det redan är första juni, sommaren är officiellt här! Kändes faktiskt lite varmare idag så passade på att slipa och måla kommoden på gården. Molly och Whiskas låg bredvid och solade.
 
 
Måste nog måla kommoden åtminstone ett varv till ännu. Så håller tummarna för fint väder kommande vecka.
 
Sedan blev det terrassen och solstolen i två timmar, eller något liknande. På tisdag har jag hygienkompetenstent, så började läsa igenom lite papper. Gick ganska trögt, är inte så värst intresserad av mikrobiologi eller vad det nu var jag läste. Men men, är bara att kryssa i "rätt eller fel" i tenten, så nog ska det väl gå.
 
 
Sedan kom mamma och pappa hit efter lite rabarber. Är så sällan jag sjäv använder rabarber så bra att den kommer till användning. Blev sedan kaffe på Målarbackan och nu bastu. Imorgon måndag och ännu en ledig dag. Kalas del tre

Igår kväll var det då dags för kalas del tre. Kompiskalaset eller vad man ska kalla det. Roligt att så många kunde komma och tack för alla presenter!
 
 
Konstigt nog sprang jag inte omkring med kameran, så blev inte så många bilder. Kändes kanske att det var tredje kalaset i rad så orken började ta slut. Men blev nog en bra kväll ändå. Tack, tack! 
 RSS 2.0