Sista övernattningen för i år

Helgen 6-8.10 blev sista övernattningen på Lillö för i år. Sedan kom kylan emot. Tråkigt men sant. Jag jobbade visserligen den helgen, men övernatta skulle vi ju ändå. Wilma var lite förkyld, men vi tog med några extra filtar 🙂.




Bastu trappan blev färdig. Bra blev den 👍.


Det blev en hel del modellera och lego bygge.


Lördagen var grå men söndagen blev riktigt fin. Johnny förberedde inför vintern utomhus. Wilma och jag tog en promenad till fladan.




En fin helg blev det. Jag hade nog planerat att övernatta mera, men nu blev det som det blev. Nya tag i vår. Hoppas på en kort vinter 😅.




Första snön ❄️

18.10 kom den, höstens första snö. Det känns alltid lika tidigt. Vart försvann hösten? Knappt en månad fick vi ha höst och så är plötsligt vintern här. 


Är nog bara att gilla läget, man kan ju inte göra så mycket åt saken 😅. Det konstiga var att det blev kallt på en gång. Oftast brukar den första snön regna bort direkt, nu 11 dagar senare är den ännu kvar och mera snö kommer det att komma. Inga varma dagar i sikte. Det blev nog tydligen vinter nu ⛄️. Längtar redan till våren 🌞.





Oktober är här 🍁

Vi är redan i mitten av oktober, vart tar dagarna vägen? Vi har dock hunnit med både förkylning och magsjuka 🤢.

Troligen höstens sista kantareller hittade Wilma en dag då det blev en spontan skogspromenad.


En solig dag skördade vi lite morötter, gurkor och squash. Årets sista. Whiskas ville också vara med 😻. Vi ritade lite inne i paviljongen, men det blev kallt.






En kväll gjorde "Elsa" oss sällskap 🥰.


Jag har planerat både på pappas och mommo och moffas grav. Ska nog sätta lite granris runtomkring också bara jag får tid att hämta något ris.


Vardagen rullar på. Jobb, dagis, äta, sova. Ibland känns det som om vi inte gör något annat. Den här veckan har jag dock faktiskt 4 lediga dagar! Dock inte på rad, men ändå. Men det straffar sig sedan då jag bara har en ledig dag andra veckor. Wilma har höstlov från onsdag-fredag. Jag jobbar ons-to så då får hon vara med fammo och faffa. 


Är ledig fre-sö. Men som vanligt har jag helgen planerad sedan långt tillbaka, så blir det då de lediga helgerna är få. Det blir säkert en bra helg, blir mat både på Amarillo och Rosso 🤩.

Nu börjar det också bli hög tid att boka de sista hotellnätterna inför vår "julresa". I år bli det Ullared (måste dit o shoppa julklappar 🤪), Göteborg med julmarknad på Liseberg samt en och en halv dag i Stockholm. Kan knappt vänta! Vill ju helst fara redan idag. Fick dock nöja mig med en loppisrunda i Seinäjoki idag 😅

Hoppas ni har det bra där ute i höstmörkret 🍂.





Varma september

September är slut och Oktober månad är här. September kändes lite som en förlängning av sommaren, för visst var det ovanligt varmt. Nu är nog hösten här på riktigt, med kalla morgnar och dimma. 

Vi har spenderat en hel del tid på Lillö den senaste tiden, och ännu tänker vi nog övernatta. Jag vill ju aldrig att vintern och kylan ska komma och sätta stopp för det 😅.


Vi har plockat havtornsbär och lingon. Även lite kantareller har vi hittat 🙂.


Vi har njutit av fina solnedgångar och badat bastu i mörkret.



Vi har spelat Uno och Polis och tjuv. 

En helg var vi på Lillö från torsdag till söndag. Den fredagen var det riktigt sommarväder, 22 grader varmt den 22.9, det hör inte till vanligheterna.




Vi gick ut till bommen för att öppna den då fammo och faffa kom. Wilma hittade fina stenar efter vägen. Flera varv med cykeln till fladan har det blivit.




Stenarna hon hittade blev en fin gubbe 🙂. Wilmas mommo kom sig också ut en sväng den där varma fredagen ☀️.




Några springturer ut till bommen har jag också hunnit med. Blev fler turer dit nu i september än på hela sommaren 😅.


Trappan till bastun behövdes fixas till lite. Förra helgen blev den färdig så får hoppas den tagit ihop och torkat till kommande helg.


I fredags hade Wilma plockat en fin bukett hos fammo, så den fick komma med till Lillö 💐. 


Oktober och November är inte precis mina favoritmånader, men de ska ju "genomlidas" innan julen är här. Får hoppas det tar länge innan snön kommer. Något annat att se framemot är en "julresa" som går av stapeln före jul. Detta år blir det julmarknad i Göteborg. Ja förstås en natt i Ullared också 🙈. 





RSS 2.0