Årets adventljusstake och fyra muminmuggar

Så var det fredag igen och lillajulshelgen är här. Jag har både jobbat och varit sjukledig denna vecka. Började med sjukt i halsen, sen blev jag snuvig och fick lite feber. Ja och en hemsk huvudvärk till på köpet. Så det blev en dag hemma från jobbet. 
 
Mera julpynt har också kommit fram lite här och där den här veckan. I år blir det en röd jul. Ja förhoppningsvis en vit också. Just nu har vi en del snö på marken, men den hinner ju nog smälta bort innan jul om vi har otur. Det fick alltså bli de röda gardinerna här nere denna jul. Tog ner de vita gardinerna som hängt där ett tag, ja kanske 1,5 år eller något liknande. 
 
 
I år tog jag fram den traditionella adventljusstaken som Johnny gjort för x-antal år sedan. Kanske nästa år blir det något helt annat.
 
 
Idag blev det lite shopping efter nattjobbet. Måste ju uppleva "Black friday" för en gångs skull. Har vad jag minns inte tidigare varit och handlat något annat än mat just den dagen. I år slutade jag ju praktiskt nog klockan 9 på morgonen, så åkte raka vägen till Gw gallerian där jag mötte Johnny som redan shoppade för fullt. Han hittade en hel hög med kläder medan jag bara hittade några toppar och strumpor åt mig själv. Två klänningar, strumpor och en tomteluva åt Wilma. På Iittala Store fyndade jag dessa fyra muminmuggar till halva priset.
 
Bild: muminmuggar.se
 
Kunde hålla mig ifrån att köpa två av varje, fast jag nog egentligen borde ha gjort det. Men nu blev det som det blev. Hade ju egentligen inte ens tänkt köpa dessa, men då det var halva priset kunde jag inte motstå dem.
 
Ikväll blir det en ersättande babysimtur. Jag simmar dock inte ikväll då jag ännu är förkyld. Imorgon blir det KAJ för hela slanten då vi åker till Botniahallen på konsert. Wilma får dock stanna hemma med fammo och faffa denna gång. På söndag åker vi förstås på den traditionella julmarknaden på Stundars.
 
 



Julfest, 3-årskalas och julöppning

Arbetsveckan avslutades med julfest från jobbet på fredag. Jag hade sett framemot kvällen länge, men tyvärr var jag inte så pigg efter tre nätter med dålig sömn, så det blev en relativt tidig kväll för mig. Roligt var det ändå!
 
 
På lördagen blev det en sväng till stan. Handlade lite och lunchade på Momento. 
 
 
Då Wilma sovit sin tupplur åkte vi och firade Lucas som fyllde 3 år. Stora pojken. Tyvärr fastnade han inte på bild. Jag hade mest fullt upp med att springa efter Wilma som busade.
 
 
Idag åt vi varken lunch eller middag här hemma. Vi började med att luncha vid Marthagården där det bjöds på köttsoppa. Wilma tyckte det var gott. Hon åt upp precis allt.
 
 
Mot kvällen åkte vi in till stan. Wilma såg jultomten, men hon var inte så värst intresserad, så vi gick vidare. Åt på Kotipizza och gick ett varv på torget. Var också in till Bambini och "dreglade" över alla Pippi saker, köpte dock inget. Klockan 18 var det äntligen dags för fyrverkeriet, det som vi väntat på. Wilma hade på sig sina hörselskydd och tittade intresserat på fyrverkeriet. Trodde hon skulle bli rädd, men icke, bra så.
 
 
En bra helg och start på julfirandet blev det. Nästa helg är det lillajul. Blir en lika händelserik helg då och innan det en fullspäckad jobbvecka. 
 



Sälja, köpa och en allergisk reaktion

Helgen och dubbelnatten är över. Jag sov som en stock natten till igår. Sällan jag sover en natt utan att knappt vakna upp nån gång under natten. Var bara Whiskas som trampade på mig nån gång under natten ☺. 
 
Johnny fick en allergisk reaktion på lördagen. Övreläppen samt huden ovanför svällde upp rejält. Så då jag åkte till jobbet åkte han till akuten. Som tur kunde fammo och faffa komma och sköta Wilma. Ingen vet vad han reagerade på, men medicin fick han och det blev bättre. 
 
Lite mera julbelysning har också kommit upp. Får hoppas himlarna den hålls i flaggstången detta år, för två år sen kom de ner med fart och gick sönder.
 
 
Jag har nu varit ledig två dagar. De dagarna försvann lika snabbt som de kom. Jag har åtminstone köpt ett par nya "fin" stövlar. Vet inte om jag köpt så dyra skor nån gång förut 😃. Nöjd är jag ändå.
 
Loppisbordet är tömt. Gick helt okej. Bättre andra veckan faktiskt. Försöker nu sälja bort saker via fb-loppis, såna saker som inte gick åt på loppis. Men det mesta som lämnade åker nog in i skrubben igen, i väntan på nästa gång.
 
Idag hade Wilma besök av två av sina kompisar. Visst lekte de tillsammans, men Wilma höll sig nog mest för sig själv idag. Hon ville se på Pippi där mitt i allt, men det fick hon inte ☺. Ikväll var jag på ett intensivt pass på gymmet. Eller rättare sagt två pass. Sh`bam och Bodycombat, får se om jag orkar stiga upp imorgon ☺.
 
 
Resten av veckan blir intensiv, tur att jag bara har tre arbetsdagar, onsdag till fredag. Imorgon kväll efter jobbet blir det babysim samt hämtning av diverse saker som jag ska köpa. Ska också sälja lite saker. Jobbar torsdag kväll. På fredag jobbar jag till kl.15. På kvällen blir det julfest från jobbet 😃. På lördag ska vi på kalas och på söndag på julöppning till stan. 
 
Blir säkert en bra fortsättning på veckan.
 
 
 
 



Pulkapremiär och lite julpynt

Wilmas höstblåsor har äntligen börjat försvinna. Hon är sig själv igen. Som tur var det bara två nätter som hon sov sämre. Nu då vi haft en del snö på marken (som nu nästan försvunnit), så har Wilma fått ta sin första tur i pulka. Tyvärr var jag på jobb den dagen så fick ej vara med, men vi tog oss en pulkatur en annan dag också. Så värst länge hade hon inte tålamod att sitta där, men en liten stund i alla fall. 
 
 
Vad har vi gjort annars då? Jag säljer ännu denna vecka på Comboliina, på söndag ska jag tömma bordet. Har gått lite trögt, men de senaste dagarna har jag sålt ganska bra. Jag har också haft fullt upp med att läsa på tent. Jo ni läste rätt, TENT. PROV. Ja usch då. Var längesedan jag har varit tvungen att läsa till något prov. Nu måste vi alla på jobbet genomgå en läkemedelsrelaterad tent i tre delar. En del bestod av läkemedelsräkning. På onsdagen var jag och skrev provet. jag klarade två delar av tre, inte läkemedeklsräkningen. Det gick som jag trodde, men är nöjd ändå. 
 
 
Vi har också varit till stan en sväng på tu man hand. Ja, jag och Johnny alltså. Johnny skulle hämta sin bil som varit på service och jag skulle köpa kläder av en som bodde i stan, så då passade vi på att äta lite gott på Espresso House. Dyrt men gott. 
 
Så här ser kvällarna oftast ut hos oss. Wilma sitter i soffan och äter kvällsmål och ser på Pippi på tv. Det går lättast så. Alla är nöjda. På bilden ser det till och med städat ut, så brukar det inte vara. Oftast ligger det saker över hela golvet och bordet.
 
 
Några julgardiner har också kommit upp och Johnny har börjat snickra julklappar i föjset. Snart är det julöppning, inte denna helg men nästa, det ser vi framemot. Denna helg jobbar jag dubbelnatt.
 



Farsdag 2019

Farsdagen kom och gick. Nu är det snart helg igen. Veckorna bara rusar iväg, hinner inte med. Detta år fick Wilmas pappa, faffa och moffa likadana kuddar, bara texten som var lite annorlunda. Beställde kuddarna från Smartphoto och blev riktigt nöjd, bra kvalité. Man vet ju aldrig riktigt hur bilden kommer att se ut på riktigt då man bara sett den på datorskärmen, blev positivt överraskad denna gång.
 
 
Farsdagen firades först här hemma och sedan i Västervik. Blev en promenad till Västervik strand då Wilma skulle sova. Var inte roligt att dra vagnen efter oplogade vägar.
 
 
Mamma och pappa bjöd på god mat och kaffe med dopp. Sedan for vi hem igen och jag åkte på nattjobb. 
 



Bästa loppisfyndet på länge

För några dagar sedan köpte jag Pippis häst och apa på fb-loppis. Ganska småa figurer i plast. Måste googla och se om det fanns fler figurer i samma serie. Jo, det fanns det. Ett Pippi dockhus också. Hade aldrig tidigare sett ett sådant hus till salu någonstans. Dagen efter var jag in via Combo. Jag blev minst sagt förvånad, och glad, då jag mitt i allt stod framför just ett sådant Pippi hus! 7€ stod det på prislappen. Alltså va? Kunde knappt tro mina ögon. Ena dörren satt dock inte fast, och nog såg man att det var använt. Men vad gjorde det. Det är ju till för att användas. 


Nu har Johnny "renoverat" huset lite, så nu är det nästan som nytt. Vet dock inte när Wilma ska få det. Inte ännu. Vissa av delarna som hör till är ganska småa, som t.ex. Pippis apa. Därför rekommenderas det inte till barn under 3 år. Får gå på jakt efter fler figurer till huset, samt möbler. Tror dock nog att hon får det före 3-års dagen. 




Kyliga dagar och höstblåsor

Den här veckan har vi fått känna på minusgrader. Igår morse var det nästan -10 grader ute, brr. Man är ju alltid så ovan då första kölden kommer. Jag har jobbat kväll och två morgonturer. Nu har jag varit ledig två dagar. Blir jobb i helgen
 
 
Wilma tycker fortfarande om att göra den här minen ☺.
 
I onsdags efter babysimningen kändes Wilma varm. Som sagt, hon hade feber 😩. Men ingen snuva. Hon hade först några prickar mellan benen, nu är där en hel del som ser ut som spruckna blåsor. Igår såg det riktigt hemskt ut, dessutom hade det börjat komma prickar runt munnen också. Igår kväll blev det därför ett besök till akuten. Det visade sig att hon har höstblåsor. Hade inte haft en tanke på något sådant. Idag har prickarna spridit sig till resten av kroppen, dock inte lika röda och irriterade som mellan benen. Ja ännu åtminstone. Är bara att vänta ut det. Finns ju ingen medicin att ta. Nu får vi bara hoppas att jag och Johnny samt andra som varit i kontakt med Wilma slipper bli sjuka. Höstblåsorna smittar ju nämligen före de brutit ut. Så är väl att hålla tummarna att man själv inte för smittan vidare då man inte vet om man blivit smittad eller inte.
 
Så en sådan vecka har vi haft. 
 



Allhelgona

På lördagen blev det en stressig eftermiddag. Skulle föra saker till loppis, men vi kom oss iväg så sent. Hann inte riktigt fylla loppisbordet helt och hållet. Eller fullt blev det nog, men allt rymdes inte. Såg på några andra som också förde saker dit. De hade inte ens hälften så mycket saker som jag hade ☺.
 
Under tiden som jag var inne på loppis åkte Wilma och Johnny hem efter vagnen. Den rymdes inte inte i bilen pga alla loppissaker. Sedan åkte vi och köpte en till begagnad bilstol. Den ska fammo och faffa ha. Från och med december börjar de ju sköta Wilma så då behövs nog en stol till.
 
Vi var alla hungriga, så då for vi till Rax. Wilma tyckte det var gott med pizza, franskisar, majs, korv, gurka m.m. En salig blandning. Hon tyckte dock att maten på våra tallrikar såg godare ut fastän vi åt i princip samma sak 😃.
 
 
Efteråt åkte vi med ljus till några gravar. Först till stan, sen Gamla-Vasa och till sist Kvevlax.
 
 
Det blev en riktigt bra och mysig kväll. 
 



Soliga dagar och lite snö

I början på veckan kom det lite snö, inte mycket, men så mycket så vi kunde göra några snöbollar. Wilma sa "nam nam" och smakade på snöbollen, men den var inte så god. Bakom uthuset såg vi grannens traktor på lindon. 
 
 
Jag passade också på att ta lite vintriga bilder.
 
 
Idag hade vi tänkt fara på en ersättande babysimtur, men kvällens simning var fullbokad så det blev inget. Istället åkte vi till Västervik där mamma och pappa bjöd på kaffe. Imorgon ska jag föra saker till Comboliina, ska ha ett bord där i två veckor har jag tänkt. Förde också 5 kassar med saker till Röda Korset. Är ledig hela helgen, får se vad annat vi hittar på att göra.
 
Önskar er alla en bra helg och en fin allhelgona.



RSS 2.0