Semester!

Äntligen är semestern här! Som jag har väntat. Direkt jag kom hem från jobbet satte jag igång gräsklipparen, kan ju inte ha det att se ut hur som helst på gården, hehe. Perfekt väder har vi ju också, 25 grader, jag klagar inte. Måste bara ta fler pauser då jag klipper gräset. En glasspaus blev det också. 


Hela fyra veckor får jag vara ledig, men redan nu har jag ju nog en hel del program inplanerat, men så är det ju alltid. Fyra veckor går snabbt. Har inte tänkt sitta klistrad framför datorn, så bloggen kommer nog att vara lite tyst nu i juli, men kika gärna in ändå, för helt tyst kommer det inte att vara. Är ju nog lite beroende av att blogga, hehe.

Nu hoppas vi på att det fina vädret är här för att stanna, njut så gott ni kan för det ska jag göra.
Lunch på Strampen och årets första jordgubbe

Idag efter nattjobbet blev det gymmet. Sen hoppade jag på med Johnny och så for vi på lunch till Strampen. Kassler var det på menyn idag, eller fisk. Kasslern var faktiskt riktigt god fastän det inte är min favorit egentligen. Vi var inte precis ensamma, det var långa köer både till förrätten och varmrätten, men det gick ganska snabbt att få mat ändå.

 

 

Det var perfekt väder för att sitta utomhus och äta. Efter diverse ärenden efteråt kom jag mig äntligen hem 14.30 tiden. Gick ett varv via jordgubbslandet och vattnade lite. Då fick jag syn på årets första jordgubbe! Det tar nog ännu en tid innan det kommer några mängder (om det kommer några mängder). Har ännu inte ätit upp den, vi måste väl dela på den, hehe. Nu ska jag njuta av solen en stund. Ikväll är vi samt mamma och pappa bjudna på mat till Johnnys föräldrar.

 

 Mycket att göra både ute och inne

Ännu en dag hemma. Känner att jag fått gjort mycket nu då jag varit hemma några dagar. Har inte varit någonstans sedan jag kom hem i måndags på förmiddagen. Med undantag av Målarbackan, men det räknas inte. Lite piggare är jag också efter att ha fått sova bra de senaste nätterna.
 
Idag har jag klippt ännu mera gräs, runt ekarna efter vägen. Men det finns mera gräs, jag ser gräs överallt. Upp efter stenar, i gruset på gården, ja vart jag än ser. Samma sak varje sommar. Men jag måste lära mig att blunda ibland, jag skulle ju inte göra annat än rensa ogräs och klippa gräs annars. Spara på ryggen måste jag också. Minns ju hur det har gått flera somrar då jag suttit på gruset och rensat ogräs. Vill inte ha sjukt i ryggen i flera veckor bara för lite ogräs, hehe. 
 
Såg att rhododendron busken är påväg att slå ut i blom, men ännu har inte alla blommor slagit ut. I år är det ovanligt många blommor, ibland om åren har det varit mest nya blad som slagit ut. 
 
 
Idag har jag ändå varit inomhus och pysslat och på mest hela dagen. Badrummet fick sig en rejäl omgång med skurborsten, så nu är allt skinande rent, ja i alla fall idag. Tvättmaskinen har gått hela dagen, vet inte hur många gånger jag plockat ur och i den. Nedrevåningen är dammsugad, skönt så. Fick mitt i allt ett infall och bytte gardiner i sovrummet, blev så irriterad på de som hängde där då de var i vägen för sängen hela tiden. Nu känns det mycket luftigare med gardinkappor istället. 
 
 
En plåt med knäckebröd blev det också mitt i städandet.
 
 
Nu är det kycklingsallad pågång. Sedan blir det nattjobb. Bara två ynka arbetsskift kvar, sen blir det semester.
 
 Båten fixad och gräset klippt

Det ostadiga vädret fortsätter. Det var tur att jag klippte allt gräs igår (förutom mot vägen, men det blir en annan dag). Klippte faktiskt upp till skogen också, var inte så svårt som jag trott. Trodde det skulle vara stenar lite här och där, men jag hittade inga. Johnny fick också båten i skick igår. Några delar i motorn är utbytta och så köpte vi en ny akku. Motorn startade på första försöket! Får hoppas vi slipper mera bekymmer med motorn i år. Insidan på båten är nu tätad, lappad och slipad, kanske den håller tätt något år till (det fanns 10 liter vatten inuti båten som läckt in i flera års tid). Tar dock ännu en tid innan vi kan lägga ut båten, först måste bryggan fixas.
 
 
Hittills idag har jag mest varit inomhus, med undantag av några varv till roskis och postlådan. Har inventerat i campingsakerna samt städat lite i storskrubben. Tvättmaskinen den har också gått varm hela dagen. Snart är det dags att laga middag, idag blir det grillspett med lite smått och gott på. 
 
Hoppas ni har en fortsatt fin tisdag, nu hoppas vi på lite bättre väder!
 Måndag och sista arbetsveckan före semester

Gäsp! Äntligen var midsommarhelgens jobb över. Känner mig helt slut, ser säkert så ut också. Stora påsar under ögonen. Nåja, jag får vila tills onsdag kl.18 då jag ska på nattjobb. Då jag en gång hade ångan uppe så blev det gymmet 1 timme och 15 minuter efter jobbet. Då jag kom hem klippte jag gräs, både för hand och med klipparen. Nu började det tyvärr regna så jag fick gå in, har nog mycket gräs kvar att klippa, men det är ingen brådska, gräset försvinner ingenstans. Är bara lite irriterad på vädret då det växlar hela tiden, sol regn sol regn.
 
 
Liljekonvaljbuketten som jag plockade lagom till midsommar ser inte lika fin ut längre. Borde kanske gå och plocka en ny, men ville ej bli till "krankmat". Nu ska jag nog vila en stund, kanske se på någon serie. Nu tittar visst solen fram igen, får nog snart gå ut och klippa resten av gräset.
 Midsommarhelgen

Midsommaren är över för detta år. Nu blir det vinter, sa Johnny. Jag tror dock bara det blir lite mörkare om kvällarna, men ännu har ju den riktiga sommaren inte ens börjat. Vädret denna midsommar var väl som vädret brukar vara på midsommar, inte så varmt och så lite regn. Jobbade till fem på midsommarafton. En och en halvtimme senare cyklade vi in på gården hos våra goda vänner. Solen tittade till och med fram, men vi åt inomhus ändå, för så värst varmt var det ju ändå inte. Johnny hade fixat mitt hår, så kvällen till ära var det lite mera lockigt än vanligt. 
 
 
Midsommarmaten blev det vanliga, inget invecklat men gott ändå, grillat förstås. Dock ingen nypotatis och sill.
 
 
Efter maten blev det pilkastningstävling, jag och Johnny förlorade. Måste nog öva upp oss tills nästa år, hehe. Sedan var det dags för kaffe och tårta. Ingen midsommar utan jordgubbar.
 
 
Lite senare blev det förstås en midsommarpromenad tillsammans med Johnnys föräldrar och deras gäster. Detta år blev det en promenad till Marthagården.
 
 
Efteråt blev vi bjudna på kaka som Johnnys bror bakat. Jag skulle ju upp till jobbet tidigt följande morgon så efter kakan tackade vi för oss och cyklade hemåt igen.
 
Sov dock inte många timmar natten till igår, låg bara och tänkte på att jag snart måste stiga upp, men jag orkade mig igenom en åtta timmars arbetsdag ändå, just och just. Då jag kom hem åkte vi raka vägen till Lillö där mamma och pappa bjöd på god mat. Vi hade tänkt sitta ute och äta, men då började det regna och det regnade resten av kvällen. Jag tog mig en välbehövlig tupplur på soffan, kunde knappt hålla ögonen uppe. Sedan badade vi lite bastu också. Skulle ha varit skönt att sova där, men vi åkte nog hem till natten. 
 
 
Midsommarhelgen blev riktigt bra ändå fastän jag måste jobba. Lite (mycket) stressad och trött har jag dock känt mig, så nu skulle det nog sitta bra med lite semester. Bara tre arbetsskift kvar så får jag vara ledig i 4 veckor, ska bli så skönt!
 Midsommaren är här

Vad har ni för midsommarplaner? Jag ska jobba hela helgen, men hinner nog spendera lite tid med nära och kära ändå. Idag jobbar jag 8-17, sedan ska vi till några goda vänner på kvällen. Det vanliga midsommaraftonsfirandet. Blir nog säkert en midsommarvandring också. Så värst sent blir det nog inte, jobbar 7-15 imorgon. Sen blir det bara hem och vända och sen till Lillö. Det såg tyvärr inte ut att bli så bra väder, men man kan ju alltid hoppas på det bästa. Regnar det så regnar det. Huvudsaken det inte snöar. Söndagen har vi ännu inga planer för, bara att jag ska på nattjobb klockan 18. Misstänker det får bli en lugn söndag.
 
Önskar er alla en fin midsommar med dessa bilder från ifjol.
 
 Minigolf

Något som hör till sommaren är nog minigolf, ja i alla fall om man frågar mig. Det är dock sällan som vi tar oss tid till det, men för ett par dagar sedan kom vi oss äntligen ut till Vasklot. Vädret var lite kyligt och jag hade ingen tröja med mig, men det blev en riktigt rolig runda ändå. Så värst bra var jag inte, men det gjorde ingenting. Det blev ändå jämnt, 85-86, Johnny vann alltså med ett poäng! Jag skulle nog ha förlorat med ännu fler poäng om man skulle ha räknat alla slag tills jag fick i bollen, men man slutar räkna vid 7 slag så det var ju bra för mig, hehe. 
 
 
Nu är midsommarmaten inhandlad och ikväll blir det nog midsommarbastu. Nu sitter jag och funderar om jag borde gå ut och klippa gräset mot vägen, var ju ändå några dagar sedan jag klippte det. Igår kväll trimmade jag gräset invid vägen och runt hela ängen upp till gården. Vill ju att det ska se fint ut till midsommar. Inne ser det ut som det gör, men utomhus får det gärna vara fint. 
 
Hoppas ni får en bra torsdagskväll, stressa inte ihjäl er med alla midsommarförberedelser!
 Guidad rundtur på Kapellbacken

Igår var vi alltså på en guidad rundtur på begravningsplan i Gamla-Vasa (Korsnäståget), eller rättare sagt Kapellbacken. Namnet Kapellbacken kommer ifrån att det för flera hundra år sedan fanns ett kapell på stället. Kapellbacken är också Finlands äldsta begravningsplats som fortfarande är i användning. Man lärde sig mycket nytt och det var riktigt intressant!
 
 
Stenen här till sist är den äldsta graven på Kapellbacken. Han var också den första som begravdes där. Vips hade det gått 1,5 timme och rundturen var färdig. Skulle vara intressant att gå en liknande guidning på begravningsplan i stan, måste bara ta reda på när någon sådan ordnas.
 
 En sådan tisdag

Idag känner jag mig trött efter en natt på jobbet. Orkade dock med en timme på gymmet och ett varv på combo efteråt. Vilade hela eftermiddagen, sov en stund också. På loppis hittade jag tre böcker och en t-skjorta. Alla tre böcker lät så intressanta så jag tror nog jag får läst dem alla under sommaren.
 
 
Dagen började med regn, men eftermiddagen och kvällen har varit solig. Ikväll har vi varit på guidad rundtur till Kapellbackens begravningsplats, det var intressant, men det blåste kallt. Sedan var vi en sväng via Höstves också och kollade in Linda och Görans bygge, nu är det inte mycket kvar.
 
Nu har jag ledigt två dagar. Borde egentligen städa. Undrar vem som har hela badkaret fullt med kläder...kan det månne vara jag...hehe. Nej, men lite katthår borde nog dammsugas upp, annars är det inte så noga. Har inte tänkt ta någon stress med städandet i sommar då man ska passa på att vara utomhus mest hela tiden. Hinner väl tvätta golven och fönstren sen någon gång i vinter. Jag skulle kunna bo utomhus sommartid. Nästan varje kväll sitter vi i paviljongen och tittar på serier, det har jag längtat efter att få göra hela vintern. Visst kan det vara kallt, men då lägger jag på mig stickasockor och tre tröjor, är det sommar så är det. Jag skulle faktiskt kunna bo i tält hela sommaren, bara man hade en riktigt bekväm säng. I sommar ska vi nog sova någon natt i paviljongen, det har jag bestämt. Vi har ju gamla madrasser att sova på. Att vakna till fågelsång och doften av sommar, det finns inget som kan slå det. Att man också kan vakna till irriterande och surrande myggor, ja det är en helt annan historia. 
 
 Midsommarveckan är här

Tänk, det är midsommarvecka redan! Snart är juni slut. Sommaren går så snabbt, som vanligt. Molly och Whiskas njuter av ljumma sommarkvällar. Molly var dock inte så pigg igår då hon fått ett stort sår på svansen, men hon piggnade till mot kvällen. Hoppas såret läker av sig själv. Whiskas hängde med då vi gick en kvällsrunda runt gården för att vattna och se till odlingarna.
 
 
Ängen mot vägen ser grön ut. Bara svårt att veta vad som är ogräs och vad som är blommor. Väntar med spänning tills de första blommorna dyker upp.
 
 
Idag har jag klippt lite gräs, det ser aldrig ut att ta slut. Borde klippa allt på samma dag så skulle jag inte behöva börja från början då jag just kommit till slutet. Det växer så snabbt just nu. Men jag tycker ju om att klippa gräs, men nog finns det ju annat att göra också. Inatt ska jag på nattjobb, sedan är jag ledig fram till midsommarafton då jag jobbar 8-17. 
 
Hoppas ni får en bra midsommarvecka (även om de inte lovat så varmt väder).
 Kalas i Västervik

Idag firade vi pappa som fyller år imorgon. Vi blev bjudna på god fisksoppa och tårta till efterrätt. Av oss fick han två par arbetshandskar. Jag tog såklart också en promenad i trädgården för att föreviga blomsterprakten. 
 
 
Hoppas handskarna kommer till användning!
 En bra lördag

Det var skönt att vakna upp på Lillö imorse, ingen brådska hade vi. Det blev inget morgondopp, men i går kväll tog jag faktiskt sommarens första dopp. Mitt på dan for vi på Köklot marknad, men denna gång hittade vi inget att köpa. Tog en sväng via Norrskat också. Det har varit fint väder hela dagen, men blåst rakt upp på Lillö. Det var kall vind som blåste från havet så något shorts väder var det inte. Termometern visade 17. Grillade och tog det lugnt. Kom hem igen ikväll. Misstänker att det varit betydligt varmare här hemma idag, är ju varmt ännu. Har just klippt gräset mot vägen och nu blir det lördagsmys i paviljongen.

På Lillö

Hälsningar från Lillö! Vi har grillat god mat och ätit smaskig rabarberpaj. Det var mulet då vi kom, men nu skiner solen. Efter en stressig arbetsdag var det skönt att komma hit ut och koppla av. Ska bli skönt att sova här i natt. Imorgon ska vi ta oss en tur till Köklot marknad.
Villakväll och äppelblom

Ni kan vara lugna allihopa, jag lever nog fastän jag inte bloggade igår, hehe. Hade så fullt upp från morgon till kväll så det fanns helt enkelt inte tid. Kvällen tillbringades på en arbetskompis villa. Vi hade lite svårt att hitta dit, men vi kom oss nog fram till sist. Blev en riktigt rolig kväll, tack för att vi fick komma!
 
 
Idag blev det frukost på balkongen, ser ut att bli en fin sommardag. Äppelträden samt päronträdet är i full blom, tänk om de kunde blomma så där fint hela sommaren. Ska bli intressant att se hur många äpplen vi får plocka i år. De är ju så goda!
 
 
Hoppas ni får en fin och solig dag!
 Den bästa tiden på året

Vilket varierande väder vi har just nu. Regn, sol, regn, blåsigt och sol igen. Nåja, det är väl tur det för annars skulle man väl tröttna på det soliga vädret och inte uppskatta då det faktiskt är bra väder. Idag blev det jobb 7-15, sedan gymmet i en timme. Ikväll har vi varit utomhus hela kvällen, blev en kaffekopp på Målarbackan också. Det är den här tiden på året då man ska passa på att njuta av naturen, allt som blommar och grönskan som har slagit till med all kraft. 
 
 
Imorgon blir det också tidig morgon, sedan ska jag till Sundom skären på kvällen för att fira en arbetskompis som fyllt år. Torsdag är jag ledig, fredag jobbar jag morgontur sen har jag ledig helg. Ska passa på att njuta nu i helgen, jobbar ju hela midsommarhelgen (men hinner nog fira lite midsommar ändå). Ska bli skönt med en helg utan många tider att passa. 
 
Nu tar vi med datorn ut i paviljongen och ser något avsnitt av Shameless. Oj nej, snart har vi sett alla säsonger...vad ska vi se på då?
 
 
 En ny vecka och sommarresan ska planeras

Idag blev det sovmorgon till 9.45, välbehövligt! Sedan klippte jag gräset i några timmar, men det finns nog ännu kvar att klippa. På eftermiddagen kom mamma och pappa hit en sväng. Sen tänkte jag gå ut och klippa resten av gräset, men så började det regna, får se om vi får det klippt ikväll eller inte. Konstigt nog har det varit bättre väder idag än jag trodde det skulle vara. Inget ihållande regn hittills, kom bara en skur mitt på dagen då jag klippte, men som tur smälte jag inte, hehe. 
 
 
Nu ska jag planera sommarresan lite. Det blir ju inte som vi planerat förut, blir en helt annan rutt, så det gäller att planera om. Varför ska båtresorna över till Sverige vara så dyra sommartid? Blir nästan irriterad. Så mycket är dock säkert, att vi tar båten över till Umeå. Sedan kör vi runt tillbaka. Oslo får det bli ett annat år. Börjar nog få lite camping abstinens, vill ju åka och tälta helst direkt. 
 
Hoppas ni fått en bra början på veckan. Nu hoppas vi det blir lite soligare väder igen!
 Loppisrace i Oravais och Munsala 11.6.2017

Idag har vi haft en riktigt rolig och lyckad loppisdag. Fastän jag var trött och knappt orkade hålla ögonen öppna efter helgens nattjobb så åkte vi iväg till Oravais på förmiddagen. Det kom lite skurar, men annars var det bra loppisväder. Fyndade lite ett och annat.
 
 
Vid Furirbostället ordnades det bakluckeloppis. Jag var dock mest intresserad av att gå in i själva huset och se mig omkring, fastän jag varit där många gånger tidigare. Tänk, i detta hus (dock på annan plats) har min förfader Simon Jakobsson Qvist bott, lite häftigt tycker jag. 
 
 
Då vi besökt ungefär 20 gårdar fick det vara nog, hungern gjorde sig påmind. Det blev varsin hamburgare vid Fjärdens kaffestuga. Mätta i magen styrde vi kosan norrut igen. Det ordnades ju loppisrace i Munsala också så det kunde vi ju inte missa då vi nästan redan var där. Klockan var redan mycket, men vi hann med ca 15 gårdar, ett och annat fynd gjorde vi där också. 
 
 
Nöjda med dagen kunde vi åka hem igen. Jag var så trött så jag sov hela vägen hem. Vill ni se vad vi köpte? Ja vare sig ni vill det eller inte så här kommer inköpen.
 
 
Blommor för sammanlagt 3€.
 
 
Tidningar 50 cent styck.
 
 
Rosettjärn för 20 cent.
 
 
Bord för 5 €.
 
 
En ratt åt Johnny för 1 euro. Bra att ha...
 
 
Alla saker på bilden ovan för sammanlagt 4€. 
 
Ja och så fyndade ju Johnny såklart några Kalle Ankas Pocket för bara 50 cent styck. På ett annat ställe skulle de ha 3-4€/styck, så man ska nog vara lite prismedveten då man springer på loppis, hehe. 
 
 Internationell marknad på torget

Idag började vi dagen med loppis i Smedsby. Besökte bara några ställen, men det var tillräckligt för att vi skulle fynda lite ändå. Johnny hittade såklart några Kalle Ankas Pocket och så köpte vi Korsholm boken (den med "alla" hus i), 2004-2005. Tyckte vi fick den billigt då vi betalade 15€, den har ju nog kostat många gånger mera som ny. Jag kan sitta länge och titta i såna böcker. Köpte ju en annan "husbok" från 1960 talet för några år sedan, den kostade ganska så mycket mera än den vi köpte idag. Jag är nöjd med dagens loppisfynd.
 
Åkte sedan vidare till stan på internationell stormarknad som ordnas på torget. Måste säga att det var mycket mera intressant än de vanliga marknaderna de brukar ha på torget, där fanns mycket annat än bara godis och leksaker. Man fick bl.a. smaka på korv, ost, juice, chips och mycket annat gott. 
 
 
Hade som sagt tänkt äta på torget med det blev Rax istället, tyckte vi fick mera för pengarna där, allt var så dyrt på torget, hehe. 
 
Nu ska vi njuta av solen en stund innan jag åker på nattjobb igen. 
 Loppisrace hela helgen

Dagen började med regn, men det gör ingenting. Det doftar ju så gott där ute! Idag ska jag på nattjobb, så har hela dagen ledig. Ska nog fara på jumppa till gymmet, kanske handla något efter det. Kanske blir det något loppisbesök också, fast jag inte borde köpa hem fler saker nu då jag fått sålt en massa. I helgen blir det dock loppis för hela slanten. I morgon ordnas det Loppisrace i Smedsby och på söndag i Oravais och Munsala. Oravais lockar dock mest, så får se om vi besöker så många ställen på loppisracet i Smedsby. 
 
Bjuder på några bilder från veckan som gått.
 
 
Jobbar visserligen dubbelnatt i helgen så kommer nog inte vara så pigg på söndag, men det hindrar mig inte från att åka på loppisrace, hehe. Får hoppas det blir en solig helg! Marknaden på torget har vi också tänkt besöka i något skede, säkert imorgon. Var en sväng dit igår, eller gick bara över torget, men det såg intressant ut. Blev nästan lite snål på en currywurst. Oberoende väder så tror jag inte det blir en tråkig helg, roligt då det händer något!
 
Önskar er alla en fin helg!Häggen blommar!

Då jag klippte gräset igår tyckte jag det var något som doftade så gott, men kom inte på vad det var. Senare på kvällen kunde jag dock konstatera att häggen blommar. Ja äntligen kan man nog säga! Min favoritdoft av många och jag kom inte ens på vad det var som doftade, hehe, så kan det vara. 
 
 
Idag jobbar jag dagen lång, ja nästan i alla fall. Först blir det kurs 8-11. Sedan är jag ledig några timmar och så blir det jobb 15-21.
 
Hoppas ni har en bra dag!
 Den första sommardagen

Sommaren är här! Ja åtminstone för dagen. Har varit ledig hela dagen så har passat på att njuta av sommarvärmen. Började med frukost på balkongen.

 

 

Sedan har jag klippt gräset dagen lång, med några pauser förstås. Svetten den rann, men vad gjorde det, jag tycker ju om att klippa gräs. Klippte med saxen på svåråtkomliga ställen också, det tog sin tid. Då Johnny kom hem grillade vi. Sedan kom några och köpte vår gamla säng, lite ledsamt nog. Dock ändå skönt att slippa den, då den har legat mitt på golvet på andra våningen sedan februari. Sedan latade vi oss i några timmar. Jag i hängmattan och Johnny i solstolen. Åh kan det inte vara sånt här väder varje dag, 25 grader, jag klagar inte.

 

 
Hade besök av grannens hönor också, men Whiskas brydde sig inte så mycket, hon har väl sett dem förut.
 
 
Då vi vilat en stund blev det ännu mera trädgårssysslor. Planterade några jordgubbsplantor till och en till tomatplanta. Johnny klippte det sista gräset. Nu ska vi nog åter igen gå ut och njuta av de sista solstrålarna och se på Shameless på datorn. Jag skulle kunna sitta i paviljongen hela sommaren och njuta, ja bara det är varmt förstås. 
 Ett besök vid flygfältet

Det har varit en dag full av program. Slutade nattjobbet 12 på dagen. Sedan blev det gymmet och butiken. Klockan 14 var jag tillbaka på boendet för att hämta en av damerna. For hem via med maten jag handlat och sedan till flygfältet. Vi hade tänkt se då ett plan startade, men tyvärr missade vi det då det hade startat 10 minuter för tidigt. Åkte via Combo, hämtade ut pengarna från försäljningen samt gick ett snabbt varv. Sedan åkte vi hem till oss. Hade lovat att bjuda på mat som tack för två mattor som damen hade vävt åt mig. Det var ju så bra väder så vi kunde sitta ute och njuta av solen. Då Johnny kom hem grillade vi korv och åt ute. Till efterrätt blev det kaffe med dopp. Lite senare åkte vi tillbaka till flygfältet för att se då ett plan landade, inte varje dag man ser det så var faktiskt ganska intressant, vi var nog båda nöjda med att besöket till flygfältet. Det blev en bra eftermiddag.
 
 
Sedan åkte vi via boendet och jag hemåt igen. Åkte dock inte hem utan till Målarbackan en stund. Sedan hämtade vi båten som varit på vintervila. Får se nu hur mycket som måste fixas, det var visst något fel med motorn ifjol så hoppas det inte är något stort fel och att vi kan lägga ut båten snart. Längtar så tills vi kan ta oss en tur!
 
 
 Trädgårdsarbete en söndagskväll

Igår kväll var vi riktigt effektiva. Alla perenner kom ner i jorden, likaså jordgubbsplantorna. Vi påbörjade blombänken runt stenarna ifjol och satte ner två perenner. Såg dock inte ut att vara så mycket liv i dem, så vi flyttade dem till blombänken vid uthuset, får se om de piggnar till eller inte. Förstorade blombänken lite åt sidorna, tanken är nog att den ska gå hela vägen runt stenhögen, men vi tar lite i taget. Molly och Whiskas hjälpte förstås till.
 
 
Nu får vi hoppas att de tar sig och börjar växa. Ska bli intressant att se hur blombänken ser ut senare i sommar. 
 
Idag har jag varit ute på gården och rensat lite ogräs. Det tar ju aldrig slut, men en hel skottkärra med ogräs fick jag bort från gruset åtminstone. Nu regnar det. Har precis dammsugit och städat lite. Idag ska loppisbordet tömmas, ganska skönt egentligen att slippa springa där var och varannan dag. Sedan blir det nattjobb 21-12.
 
 Körsbärsträdet blommar och mera perenner

Söndag igen och ännu en vecka närmar sig sitt slut. Den första sommarveckan börjar snart. Ännu får vi vänta en månad på semester, men det tar nog inte länge innan juli är här, tiden går ju så snabbt då det är sommar. Tänk om tiden kunde gå lika fort på vintern. 
 
 
Körsbärsträdet blommar. På tal om blommor fanns det en hel hög med perenner samt jordgubbsplantor på trappan idag då jag kom hem från jobbet. Nu blir det att plantera och laga en ny blombänk runt stenarna nere på gräsmattan mot vägen. Mera att rensa blir det förstås, men det får man leva med, hehe.
 
 
Det är bl.a. Rosenstav, Astilbe, Rosemalva, Rosenbräcka, Trädgårdssmörboll och Studentnejlika samt en humleplanta. Humlen ska vi plantera där rören från avloppstanken sticker upp i gräsmattan. Johnny ska snickra någon slags spaljé som den kan klättra på. Avloppsrören är ju heller inte så riktigt fina att se på så bra att få undangömt dem litegrann. 
 Det blev mat på stan

Vilken bra lördag det har varit! Det blev dock en sen kväll igår. Hämtade Johnny från flyget närmare ett på natten. Då vi kom hem värmde vi vitlöksbatonger och såg på tv en stund. Kunde ju inte gå och sova direkt. Därför blev det sovmorgon till 11 idag. Lite senare på eftermiddagen åkte vi till stan. Shoppade lite på Hm, Johnny hittade fina Kalle Anka shorts. Sedan lunchade vi på Amarillo. Chicken pocket tog vi båda två, sedan delade vi på en Amarillo Icecream till efterrätt. Proppmätta blev vi och gott var det!
 
 
Sedan blev det en kaffekopp på Målarbackan. Nu ska det installeras lite värme i växthuset, Johnny ska sätta dit en fläkt för det är ju inte så varma nätter ännu. Jag är ganska trött och skulle kunna gå och sova redan nu, men ska nog försöka vara vaken några timmar till. Bastun är på och Shameless på tv lockar. Har på känn att jag inte kommer att få sova tillräckligt i natt heller, men kanske jag får vila ut någon morgon kommande vecka.
 
Hoppas ni alla har en fortsatt trevlig lördagskväll!
 Hagel och hård vind

Det blev en natt med lite sömn igen. Det blåste, regnade och haglade mest hela natten, kunde inte sova. Klockan fyra var jag ut och rättade till mattan över den ena odlingslådan vars lock blåste sönder tidigare i veckan. Sedan måste jag ta några foton av haglet också. Varför måste det blåsa så hårt hela tiden? 
 
 
Hade tänkt fara till gymmet efter jobbet idag, men orkade inte. For via butiken och sen hem. Ville ju hem och släppa ut kissona som varit inne hela dagen, dessutom funderade jag ju om något hade blåst sönder under dagen. Då jag kom hem såg jag att locket som blåst sönder i måndags nu var i flera delar, fastän jag försökt lägga ihop det och sätta en matta ovanpå. Ja det har nog verkligen blåst hårt idag, men inget annat har blåst sönder som tur var.
 
Nu har jag just ätit en pizza, behövde nog få lite mat i magen, nästan så att huvudvärken försvann nu. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen tills jag ska hämta Johnny från flyget, får hoppas jag hålls vaken tills dess, hehe. Imorgon har jag en ledig dag, skönt och välbehövligt!
 Snart är det äntligen fredag

Nu är jag hemma igen. Hade dock en kort arbetsdag, cirka 6 timmar, men åkte nog hemifrån tidigare än så. Förmiddagen gick åt till att prissätta mera loppissaker. Sedan åkte jag via loppis och sen till gymmet. Blev bara 45 minuter på gymmet, hann inte mera. Sen var det dags för jobb. Nu kan jag pusta ut, har känt mig stressad hela dagen, fastän jag från början hade hur mycket tid som helst, men då man vill hinna med så mycket som möjligt så blir det så där. 
 
 
Imorgon kväll/natt kommer Johnny äntligen hem. Han är på kurs i Stockholm, åkte på söndag kväll. Det har varit en ensam vecka, men har ju mest jobbat. Värst har det varit att kunna somna ensam, men Molly har nog hållit mig sällskap. 
 
Nu ska jag kasta mig i soffan tillsammans med en popcornpåse och se på något bra på tv/datorn. Imorgon är det äntligen fredag, sen helg igen. Är ledig på lördag men jobbar på söndag, hoppas på helst lite varmare väder.
 RSS 2.0