Min lillajulspresent

Har glömt bort att visa vad jag fick i lillajulspresent. Jag fick nämligen de här:
 
 
Var själv med då Johnny köpte glasbollarna, funderade nog att det kunde vara någon julklapp som var pågång. Blev riktigt fint med fågeln och ugglan inut, och någon "fake" grankvist. Trodde det var äkta grankvistar, men icke. Ganska skönt egentligen så slipper man byta ut dem då de börjar barra.
 
Ännu har vi inte kommit på var vi ska hänga dem, antingen i något fönster eller i något hörn, vi får se.
 
Idag samt imorgon blir det "åka fram och tillbaka dagar". Har personalmöte idag på förmiddagen, sedan ska jag tillbaka till klockan nio ikväll för att jobba natt. Slutar nio imorgon bitti, sedan blir det frissan. Sedan ska jag åter igen köra tillbaka till jobbet för julmiddag i två timmar på kvällen. Det är ju tur att det går relativt snabbt att köra till jobbet ändå, men att köra i mörker är inte min favoritsysselsättning. 
 
Åh, snart är det helg igen, en helt ledig helg dessutom. 
 En till kanna i skåpet

Ni blev kanske nyfikna på vad det var som jag hämtade från posten. Det var lite av en julklapp åt mig själv. Har velat ha den här saken hela året, men den har bara varit slutsåld hela tiden. Dessutom bor vi ju inte så nära något Stockmann varuhus. Ja nu kanske ni kan gissa vad det är för en sak? Det var såklart Stockmann muminkannan jag köpte.
 
 
Nu fattas bara muggen, men den säljs ju inte mera i butik. Får hålla utkik efter något billigt exemplar på nätet, eller på loppis. 
 
Flyttade ju som sagt alla muminsaker förra veckan. De tog dock mera plats än vad jag trodde, så jag fick bära upp en del böcker på vinden. Borde tydligen ha fler bokhyllor. Inte så konstigt med tanke på att jag samlar på böcker också. Som tur har vi de "fula" klädskåpen kvar i ena rummet på vinden. I dem ryms det massor av böcker. Bokhyllan här nere blev lite mera av ett muminskåp, även fast de två nedersta hyllorna är fyllda med böcker.
 
 
Här får de stå nu tills jag hittar något bättre ställe. Egentligen skulle jag vilja ha ett specialbyggt skåp för alla muminsaker, men frågan är då var det skåpet skulle stå, är ju fullt överallt. Just nu får det duga så här. Blev ju ganska bra ändå.
 Julmarknad på Stundars

Igår då vi körde till Stundars julmarknad tittade solen till och med fram mellan snöovädret. 
 
 
Väl framme var det mycket folk i farten som vanligt. Många försäljare hade också letat sig ut fastän vädret stundtals var lite blåsigt och snöigt. 
 
 
Såklart köpte vi varsin syltgris, de blir bara mindre och mindre och dyrare och dyrare för varje år som går, men goda var de ändå. Annars köpte jag bara några julklappsetiketter från inredningsbutiken på området. Visst fanns det många fina hemgjorda saker att köpa, men konstaterade att jag inte behövde någonting. Dörrkransarna vi har på dörren duger nog ännu några år. 
 
 
Då vi hade fått lite julstämning och gått runt området var det dags att söka oss hemåt igen. Då återkom snöstormen. Vi körde en liten omväg via Combo (hur vi nu hamnade där?) och sedan åkte vi hem igen. 
 
Resten av eftermiddagen och kvällen såg vi på x-antal avsnitt av nya favoritserien "The 100". Är inne på andra säsongen just nu och i februari såg jag att det kommer en fjärde säsong. Har alltså ännu säsong tre att se och så kommer det en ny säsong ännu. Kan knappt vänta med att se ännu ett avsnitt, är så spännande. Är så inne i serien att jag nog drömde något som hade med serien att göra inatt, hehe. Men minns inte riktigt vad det var. 
 
Idag har jag en ledig dag. Sov så länge som till 10, var välbehövligt efter helgens jobbnätter. Idag ska jag hämta något från posten (ni får se vad det var senare), samt hämta pengarna från loppis. Hinner nog säkert en sväng via gymmet också då jag en gång är i farten. Det blir nog säkert en bra måndag.
 Julöppning i Vasa och första advent

Igår ordnades det julöppning i Vasa. Vi åkte dit först på eftermiddagen då allt redan var i full gång. Träffade Sofia som stod och sålde jullimpor på torget, försäljningen gick tydligen bra. Hungriga var vi (som så många andra), så vi gick till Amarillo och åt. Fastän stället var så gott som fullt tog det inte ens en halvtimme att få maten. Jag tog chicken pocket denna gång. Den var tyvärr lite kall, men annars helt okej. Mysigt med julgran hade de åtminstone. 
 
 
Sedan gick vi i några butiker. Klockan 17 var det dags för dagens höjdpunkt, fyrverkeriet. Är nog lätträknade de gånger jag missat julöppningens fyrverkeri. Är helt enkelt ett måste. Som vanligt var de riktigt fina, tänk om man skulle ha råd med ett sådant nyårsfyrverkeri. Men i år blir det dock inget nyårsfyrverkeri för min del då jag jobbar natt då.
 
 
Efter julöppningen åkte jag till jobbet igen för att jobba ännu en till natt. Måste erkänna att det kändes mera lockande att stanna kvar i stan, men någon måste ju jobba, fastän det var lillajul. 
 
Imorse väcktes vi av ett vitt landskap och vinterns första snöstorm. Det var ett under att jag hittade hem. Nu ser man till och med vägen, men det kan nog bli en blåsig dag. Är nog lite trött efter helgens jobbnätter, men inget kan få mig att missa årets julmarknad på Stundars. Jag som sällan använder mössa får väl nog söka fram en idag om jag ska våga mig ut i blåsten och snön. Vill ju inte frysa öronen av mig heller. Stundarsgrisar står på inköpslistan idag, får se om vi kommer hem med något annat smått och gott också. 
 
Önskar er alla en fin första advent!
 
 
 Annorlunda adventskalender

I flera dagar har jag suttit och pysslat, paketerat och knutit band. Igår blev advetskalendern äntligen färdig. Den blev inte som jag först tänkt mig, men tycker den blev bra ändå. Ni minns väl att Johnny gjorde en häftig adventskalender åt mig för några år sedan, en vit gran full med paket. Sedan dess har jag funderat hurudan kalender jag skulle kunna göra åt honom. I år blev den äntligen gjord! Svårare än så här behöver det inte vara. Köp 24 saker, gör paket och häng upp på väggen. Visserligen blev det kanske några små hål i råsponten av alla ritstift, men några tapeter har jag åtminstone inte förstört, hehe.
 
 
Några tunga saker gick inte att hänga upp, det tyngsta paketet fick jag hänga upp på spiken som redan fanns i väggen. Ska bli intressant att se vad som finns i paket nummer 24...eller ja...det vet jag ju redan, det är ju Johnny som inte vet. Roligt har det varit att knåpa ihop kalendern, svårast var ju att komma på vad för slags saker paketen skulle innehålla. Så mycket kan jag säga det inte är fråga om några dyra saker, möjligtvis i ett paket då, men nu ska jag inte säga för mycket, hehe. 
 
Det är roligt att bli överraskad, men nästan ännu roligare att överraska någon man tycker om ❤.
 Lillajulsgranen på plats

Det blev en riktig julpynts dag igår. Dessutom hann jag dammsuga och baka lite också. Flyttade också på alla muminkoppar och saker, vart de hamnade får ni se en annan dag. Det blev lite tomt i tallrikshyllan då muminsakerna flyttade på sig. Några tomtar och stjärnor piggar nu upp skåpet, kanske någon julblomma ännu får plats där. Lillajulsgranen kom sig också in till sist. Det var inte så lätt att hitta den "perfekta" granen. Tur var ju att den inte behövde vara så perfekt som den stora julgranen. Skulle ha tagit flera timmar att hitta en sådan.
 
 
 
Tyckte det var länge sedan mamma och pappa varit hit på kaffe så bjöd in dem samt Johnnys mamma på kaffe på kvällen. Det började kännas länge sedan vi haft gäster, inte på hela hösten tror jag. 
 
Jag bakade småbröd av pepparkaksdeg och Johnny fixade till några julstjärnor, gott blev det!
 
 
Det blev en riktigt trevlig kväll! Till och med Whiskas vågade sig ner till sist och lade sig till ro i soffan bredvid pappa. Sällan hon är så sällskaplig. Kanske hon tyckte det var roligt med "frömand". 
 
Idag ska jag tömma loppisbordet. Säger som sist, det löns inte att ha ett loppisbord i två veckor, skulle ha räckt med en. Men nu är det som det är, har ju nog sålt något den här sista veckan, men flera dagar har jag knappt sålt något alls. Nästa gång vill jag nog gärna ha ett bord längre fram i lokalen. Får hoppas någon köper något ännu idag. Före jag åker och tömmer bordet blir det förmiddagsjumppa på gymmet. Ikväll är det dags för nattjobb.
 
Önskar er alla en trevlig helg och en fin lillajul!
 Julpynten smyger sig fram

Idag blir det en "hemmadag". Direkt efter frukost började jag städa lite smått, medicinskåpet hade nog inte blivit rensat på flera år, mitt i allt rymdes det in ännu mera saker då halva skåpet tömdes på skräp och gamla mediciner. Byrån i sovrummet såg också skräpig ut, efter en stund hade jag fyllt en halv plastpåse med skräp. Samtidigt som jag städar kommer det också fram mer och mer julpynt, snart tittar nog en och annan tomte fram. Än så länge har jag en stor hög med julpynt på biljardbordet, nu gäller det att fundera var jag ska lägga allt pynt. 
 
 
I sovrumsfönstret har det kommit upp två stjärnor på fot, äntligen hittade jag det perfekta fönstret att ställa dem i. Gardinerna får hänga kvar, de passar ju lika bra till sommar som till vinter. I år vill jag inte ha några tunga röda gardiner någonstans. Det får gärna vara ljusa eller vita gardiner som släpper in en gnutta ljus, det känns onödigt att göra det mörkare här inne då det redan känns som om det är natt mest hela tiden. 
 
 
Den här mossbekrädda granen hänger med ännu, tycker den är så fin. I år får den stå i sovrummet. Borde ta mig en sväng till skogs också för att hämta in en lillajulsgran, men det regniga och blåsiga vädret avskräcker lite. Dock är det ju lättare att gå i skogen nu än om det var en halv meter med snö där. Måste ju tänka lite positivt, hehe. 
 
 Årets adventsljusstake

Igår blev den färdig, årets adventsljusstake. Gick fram och tillbaka i huset och funderade hur den skulle bli, bar in saker och bar ut saker. Till sist blev den så här.
 
 
Några gamla kaffekoppar, lite dekorationsstenar, ljus, siffror av metall samt några ritstift, det var allt som behövdes. Måste säga att jag blev riktigt nöjd! Nu får vi vänta till första advent då det är dags att tända det första ljuset. Nästan så jag skulle vilja tända alla nu, men får väl nog hålla mig lite.
 Det blommar i rött

Dagar då det ser ut så här utomhus får man nästan intala sig själv att det kommer ljusare tider, bara julen är förbi så vänder det. Får se om jag hittar till jobbet idag eller om jag åker vilse, hehe.
 
 
Här inne finns det dock lite färgklickar att glädjas över. Såg att tre stycken julkaktusar blommar. Varje år blommar de i november. Ganska passlig tidpunkt egentligen då det är så här grått och trist utomhus.
 
 
Förövrigt finns det väl inte så mycket att berätta. Jobbar ikväll, sedan ledig två dagar och så dubbelnatt i helgen. Så det blir att fira lillajul på jobbet i år. Ser framemot julöppningen i stan på lördag samt den traditionella julmarknaden på Stundars på söndag. Vad som fattas är dock lite snö på marken, det hör ju till på Stundars julmarknad, men det är inte ofta som det lyckas. Det ser dåligt ut på den fronten i år också, men man kan ju alltid hoppas. Julstämningen den brukar oftast infinna sig på marknaden, önskar att den gör det även detta år.
 
Hoppas ni får en bra dag trots detta gråa väder!
 Mörker och ljusstake under planering

Åh detta eviga mörker! Det är ju mörkt hela tiden. Väntar till våren och ljuset. Igår piggade vi upp dagen lite på jobbet då vi for till Arbetscentralen på hamburgare. Vi var nog alla mera än mätta och belåtna då vi åkte därifrån. Riktigt goda hamburgare hade de gjort!
 
 
Idag har jag en ledig dag. Några stora planer har jag inte, det blir det vanliga, gymmet och loppis. Måste kolla loppisbordet då jag inte varit dit på två dagar. Igår sålde jag faktiskt riktigt bra. Annars har det gått ganska trögt, men helt okej ändå. På fredagen ska jag tömma bordet. Ska bli intressant att se vad slutsumman blir. Oberoende så blir det slantar som sätts i sparkassan. 
 
Årets adventljusstake är under planering. Kan ju inte ha en likadan som ifjol. Tur att det finns Pinterest. Instagram har jag ju inte. Kanske jag skaffar det om något år då det är "ute", hehe. Har några alternativ på ljusstakar, men har inte bestämt mig ännu, tror jag får ta en sväng till skogen också för att samla lite material. Är ledig onsdag och torsdag också, så innan helgen är här har jag nog säkert hunnit knåpa ihop årets adventljusstake. Om några dagar får ni säkert se hur den blev.
 
 Bland stjärnor och ljusstakar

Igår smög sig julen in i vårt hus. Vi for inte och såg på något fyrverkeri till Stenhaga, istället började vi städa och pynta lite. Strök gardiner, satte upp gardiner, stjärnorna och ljusstakarna kom upp i fönstern, Johnny städade ur flera "skräp" lådor, jag torkade lite damm och tvättade några fönster, dammsög övrevåningen och x-antal flugor försvann på samma gång. Dessutom satte Johnny in pluggarna som fattats i fönstren, alltså pluggarna som täcker skruvarna på sidorna av fönstren. I 4 ½ års tid har vi tänkt sätta dit dem, äntligen blev det gjort! 
 
 
Det blev vita hissgardiner i köket och vid matbordet i år, ville inte ha de rödrutiga. I sängen där uppe bäddade jag med gamla madrassöverdrag, Molly tyckte det var mysigt att ligga där i skenet av ljusstakarna. 
 
Idag jobbar jag dagen lång, 8-17. Kan hända det blir mera pyntande senare ikväll, vi får se.
 Fyndat i Botniahallen

Vilka fynd jag har gjort idag! Är riktigt nöjd. Lite fattigare förstås, men glad ändå. Det var lång bilkö till Botniahallen imorse, vi fick dock en bra parkering nästan framför dörren. In till själva hallen var det knappt någon kö. I år hade de tänkt till lite och gjort gångarna ännu bredare mellan försäljningsborden, det gick smidigt att ta sig fram. Pluspoäng för det! 
 
 
Det fanns massor av fina saker att se på. Både billiga och dyra. Vi fyndade faktiskt en hel del. En julklapp, tre Kalle Ankor åt Johnny, 4 kaffekoppar samt fat, en klänning/tunika samt en mumintallrik. 
 
 
Var först lite osäker på om jag hade mumintallriken från förut, men det visade sig att jag inte hade det. Så bra! 18 euro var inte hela världen. Vill ju ha matchande fat till alla muggar (eller de flesta i alla fall). Klänningen kostade bara 3 euro, kunde inte motstå den. Arabia kaffekopparna samlar jag ju på, blev så glad då jag såg dem. Vågade knappt fråga vad de kostade, var beredd på att de skulle vara dyra, men det var de inte! 20 euro gav jag för allihopa, billigt! Ibland kan man ju få ge 20 euro för bara en kopp med fat. Nu har jag 10 st kaffekoppar, fattas bara två så har jag ett dussin.
 
En riktigt lyckad loppis förmiddag!
 Rosa, korallrött och svart

Igår blev det nästan storshopping för min del. Är sällan jag köper träningskläder och liknande, använder det jag har tills det inte går att använda längre. Nu var det ju så att jag faktiskt behövde ett par nya träningsskor, de gamla hade hål inuti ena skon. Hittade ett par riktigt fina, rätta färgen var de också. Kan inte bryta den rosa trenden, de gamla skorna var ju också rosa.
 
 
Billiga träningstoppar hittade jag också, bara 7 euro styck så passade på och köpte två. Nu slipper jag stressa med att tvätta den jag har. Bättre med tre än med bara en. 
 
 
Åh, skönt med fredag! Tog dock länge innan jag kom mig hem från jobbet. Var inte extra länge på jobbet utan for via någon butik samt till gymmet och loppis. Då jag kom hem hade det gått 23 ½ timme sedan jag for hemifrån igår. Ibland känns jobbnätterna otroligt långa, fastän de "bara" är 15 timmar. Fick inte många timmars sömn i natt så nu får jag med gott samvete ta det lugnt resten av dagen. Imorgon blir det loppis i Botniahallen och sedan julöppning med fyrverkeri i Stenhaga. 
 
Önskar er alla en trevlig helg!
 
PS. Snart får jag börja julpynta, jippie! 
 Filifjonkan

Igår utökades muminmuggssamlingen med ännu en mugg. Det var Filifjonkan som fick flytta in i skåpet. 
 
 
Idag köper jag inga muminmuggar, jag städar istället. Fick lite inspiration (konstigt nog), då vi städade på jobbet, så nu har jag gått igenom diverse klädlådor och kastat bort söndriga kläder och annat skräp. Otroligt hur mycket man samlar på sig. Dessutom blev det lite fler loppissaker också. Borde gå igenom lådan med sängkläder också, där finns säkert lakan som kunde kastas bort, men det får bli en annan dag. Nu på eftermiddagen ska jag nog åka en sväng till gymmet. Sedan ska jag gå i några butiker med Johnny innan det blir nattjobb för min del. 
 
Imorgon är det fredag, igen. Skönt med nästan ledig fredag samt ledig lördag. Ni missar väl inte storloppisen i Botniahallen på lördag kl. 10-15? Vi ska åtminstone ta oss en titt där. Förra gången var det ganska höga priser och många "proffs försäljare" på plats, hoppas på fler "vanliga" försäljare denna gång.
 Nästan ett nytt vardagsrum

Nu har vardagsrummet fått ett helt nytt utseende! Några drastiska förändringar har inte skett, men igår kväll fick vi äntligen på de nya sofföverdragen som vi köpte i somras. Förpackningarna har legat och "skräpat" här nere sedan dess och igår kväll tyckte jag vi borde ta tag i saken. Dessutom orkade jag inte se på de gamla sönderklösta och smutsiga överdragen längre. Det tog ju sist och slutligen inte så länge att byta överdragen, det är bara själva processen att komma igång som har tagit länge. 
 
Före såg det ut så här, ljusa sofföverdrag.
 
 
Nu blev det betydligt mörkare.
 
 
Inte blev det så tokigt ändå. Ser nästan lite "modernare" ut. Inte lika vitt och lantligt. Inte för att jag skippat den lantliga stilen helt och hållet, tycker fortfarande att det är snyggt med vita möbler och vit inredning överlag. Nu får vi hålla tummarna för att katterna inte vässer sina klor på de nya överdragen. En viss risk finns dock då jag bar upp klösträdet som stod där bredvid tvåsits soffan. Jag har helt tiden tyckt att det inte passat in, så nu fick det åka upp. Får se hur längre de här överdragen håller, smutsen syns ju åtminstone inte lika bra och det är ju bara positivt, hehe. 
 En måndagskväll och två muminpappor

Vet inte hur jag blev så slut på gymmet igår, efter en halvtimme var jag riktigt trött och mådde nästan dåligt. Kände mig trött hela kvällen, orkade inte göra så mycket annat än bestämma en tid då jag ska åka och köpa en muminmugg, hehe. Såg en annons på findit, så imorgon ska jag köpa en muminmugg som jag inte har från förut. Inte någon riktigt gammal mugg, den jag ska köpa slutade tillverkas 2013 (tror jag).
 
Johnny var snäll och lagade en god efterrätt, päron med glass.
 
 
En sprakande brasa förgyllde också kvällen.
 
 
I söndags tog jag hem en låda med saker från Johnnys föräldrar, en låda som stått där sedan 2009 då vi flyttade från Smedsby. I lådan fanns lite ett och annat både mina och Johnnys saker. Ibland är det svårt att veta vems saker som är vems. Hittade i alla fall två muminpappa figurer, den ena i keramik? och den andra i "sammet". De ska nu få hoppa upp i muminskåpet. 
 
 
Tyvärr blev fotot lite suddigt då det var så mörkt i rummet. Synd är också att figuren till höger har bort ett finger. Oberoende så var figurerna en glad överraskning.Oxbringa och gräddtårta

Måndag igen då. Vi går med raska steg mot julen, snart får jag börja julpynta, inte många veckor kvar! Igår blev det inget julpyntande, men jag städade faktiskt skåpet med julgardiner och juldukar. Tror det får bli vita julgardiner i köket i år, men säker är jag inte ännu. Hade röd rutiga ifjol. 
 
På eftermiddagen kom Johnnys föräldrar efter oss och så for vi till Tesses café på farsdagslunch. Jag tyckte det var bra mat, men vi var inte av samma åsikt allihopa. Till efterrätt var det kaffe och tårta.
 
 
Efter lunchen (eller snarare middagen), fortsatte farsdagsfirandet på Målarbackan. Något kaffe var vi inte sugna på, så då blev det glögg i stället och x-antal omgångar av "När då då?". Om jag inte minns fel vann jag alla omgångar, hehe. Jag hade väl turen på min sida. Dessutom börjar jag kunna vissa frågor utantill.
 
 
I Sverige säljs flera versioner av det här spelet. Ska nog ta och kolla om jag hittar något av dem då vi åker till Umeå i december. Har dock på känn att de kan vara dyra. Var nog verkligen ett bra loppisfynd det här spelet. 
 
Idag är det jobb som gäller dagen lång. Sedan blir det gymmet och så måste jag fara en sväng via loppis och kolla loppisbordet samt föra dit lite mera saker. Farsdagsfirande

Igår firade vi farsdag i Västervik. Tyvärr var vi inte alla på plats, äldsta syster med familj hade inte möjlighet att komma denna dag. Mamma bjöd på god mat och till kaffet en god glutenfri chokladkaka. Katten Ronja ville också komma med och fira "moffa". 
 
 
Idag fortsätter farsdagsfirandet. På eftermiddagen ska vi till Tesses Café med Johnnys föräldrar. Sedan blir det nog säkert en sväng till Målarbackan på en kaffekopp eller två. Vad snabbt helgen har gått, imorgon är det måndag igen. Får se nu om all snö smälter bort, de har ju lovat plusgrader. På ett sätt är det bra med varmare väder, då kanske båten tinar upp helt och hållet, men lite trist är det ju nog om all snö försvinner. Nåja, vi får se hur det blir.
 Dimma vid Västervik båthamn

 Pizza och bio kväll

Igår kväll blev det pizza och bio. Perfekt fredagskväll. Eftersom man inte kunde köpa biobiljetterna till Ritz på förhand så bestämde vi att åka dit redan någon timme före. Bredvid finns ju en pizzeria, så valet av matställe var enkelt. Vanligtvis brukar vi ju åka till Pikku Quattro då vi är snåla på pizza, men denna gång blev det Linda pizzerian. 
 
 
Pizzorna var nog lite torra, men mätta blev vi ändå. Då tiden var inne gick vi till Ritz och köpte biljetter. Måste vänta ca 45 minuter innan filmen började, men vi hittade några bekväma stolar att sitta i så det gick ingen nöd på oss. 
 
 
Salen var inte riktigt full, trodde nog det skulle komma mera folk, men 150 personer var vi nog. Vi såg filmen "Morran och Tobias", en svensk komedi. Man ska nog ha lite speciell humor för att tycka om filmen. Helt okej tyckte jag att den var, men behöver nog inte se den igen. Slutet var inte riktigt vad jag önskat att det skulle vara heller. Men underhållna blev vi. Då filmen var slut åkte vi hem igen och bänkade oss framför tv:n med lite glögg samt eld i spisen. En bra fredagskväll helt enkelt.
 Fredag, ledig helg och SNÖ

Nu har äntligen den första riktiga snön kommit. Inte bara några små vita prickar på marken utan flera centimeter. Lika mycket som i Stockholmstrakten har vi nog inte fått, som tur. Den här snön går att köra ner på gården, slipper skotta. Trappan måste jag dock sopa av. För tillfället har det slutat snöa och solen den skiner. En riktigt fin fredag! Ledig helg har jag ju dessutom. Har hunnit med mycket redan idag. Efter nattjobbet for jag via några butiker i jakt på en farsdagspresent, alltid lika svårt. Det blev ungefär det vanliga. Sedan blev det Rpv och Body på gymmet. Nu kom jag just hem och måste fortsätta prissätta loppissakerna. Hinner inte fara med dem till loppis ikväll då vi ska på bio, får fara imorgon då de öppnar istället.
 
 
Med dessa bilder önskar jag er en fin fredag!
 Äntligen ett loppisbord

Igår fick jag äntligen samtalet om ett ledigt loppisbord. Denna gång tänker jag föra sakerna till nyöppnade Comboliina. Hade ju tänkt föra saker till Ewa och Adam just före de stängde, men det var ju tur att jag inte gjorde det. Loppiset är på ett bra ställe, bara att fortsätta en bit fram efter omfartsvägen oberoende om jag kommer hemifrån, från jobbet eller gymmet. Helt enkelt perfekt, inga stora omvägar för att ta sig dit. Combo är ju nog också bra, men jobbigt att köra där via hela tiden om jag har ett bord där. Lättare och närmare med Comboliina. 
 
Började redan igår med att plocka fram nästan alla saker som ska säljas. Ska ännu plocka fram lite mera saker, se vad som kan tänkas gå åt just nu, det är ju knappast läge att sälja shorts, men en och annan klänning eller tunika blir det nog. En hel del porslin och tallrikar finns också i loppishögen. Helt enkelt lite allt möjligt. 
 
 
Nu måste jag bara åka där via efter prislappar. Det känns lite onödigt, men på samma gång får jag ju se var mitt bord finns. Det är både och med prislapparna med streckkod som man klistrar på. Bäst skulle det ju vara om man kunde printa ut lapparna hemma, men då skulle man förstås inte få något lim på dem. 
 
På samma gång som jag åker via loppiset far jag nog via gymmet också, blev inget gym igår. Var så slut efter gårdagens arbetsdag så jag orkade inte fara. Har natt inatt, sedan ledigt resten av veckan. Känner att det behövs lite ledigt just nu. Hela helgen är redan ganska fullbokad, det blir bio och farsdagsfirande x 2. Har på känn att vi bara kommer att äta hela helgen, men det har jag i och för sig inget emot.
 
 Fyndat igen

Igår blev det en runda på Combo. Hittade lite ett och annat. Någon julklapp och några saker åt mig själv. Bl.a. en randig kudde för fyra euro.
 
 
Två glasvaser hittade jag också. De var på rea, så en euro styck kostade de. Stod att det var 50-år gammalt glas, men jag vet inte. Ingen skillnad. Jag tyckte de var fina oberoende. Kan använda dem som ljuslyktor också. Enkla och fina.
 
 
Ni minns väl att jag köpte två arabia muminglas på loppsrace i somras. Nu hittade jag ett tredje. Lite dyrt var det väl nog, 10 euro, men jag bara måste ha det. Vill ju ha allihopa. Så är det då jag en gång börjar samla på något. Nå en tiolapp är nog inte så värst dyrt ändå, de tillverkas ju inte mera. Sällan jag ser såna på loppis också så det var bäst att slå till.
 
 
Idag blir det jobb och personalmöte. Har kvällen ledig. Jobbar sedan natt mellan torsdag och fredag. Har ledigt hela kommande helg, så skönt! På fredagen har vi tänkt åka på bio och på lördag ska vi fira farsdag i Västervik. Blir nog säkert en bra vecka!
 Butiksöppning och olika försäljare

Igår efter nattjobbet tänkte jag nästan glömma att jag skulle fara och se till den nya butiken "Power" som öppnade i Stenhaga, men som tur blev det tal om den på jobbet före så jag kom ihåg. Nåja, någon större skada skulle det inte ha varit om jag glömt bort att fara dit, köpte ändå inget. Då jag kom dit lite efter 9 på morgonen var det ännu lång kö. Butiken hade öppnat klockan åtta, vissa hade tydligen köat hela natten. Jag skulle då aldrig ställa mig frivilligt och köa så länge bara för en tv eller liknande. De säljer ju nog såna saker i andra butiker också (kanske nån euro dyrare, men ändå). Jag fick ändå köa en halvtimme innan jag slapp in i butiken, de släppte tydligen in bara 20 personer i gången, därför tog det så länge. Butiken såg ut ungefär som Gigantti, utbudet var ungefär det samma, elektronik av olika slag. En helt okej butik, men ingen butik jag kommer att besöka ofta. Jag fick ju åtminstone en gratis påse, hehe.
 
 
Billigt kopieringspapper hade de, 1 euro per bunt. Gick omkring med två förpackningar tills jag såg kön ut. Aldrig att jag skulle köa en halvtimme för att komma ut och bara köpa två buntar med kopieringspapper. Någon billig dammsugare såg jag inte heller, skulle ha kunnat köpa den som de hade för 29,90, men de var säkert redan slutsålda. Dessutom blev jag irriterad då det fanns så mycket personal i butiken så man fick inte se på saker ifred, flera gånger kom någon och frågade om jag behövde hjälp. Nej tack! Det här är något jag börjat störa mig mer och mer på. Säkert är det något försäljarna blir uppmanade att göra, just att fråga om kunden behöver hjälp, de ska ju betjäna kunderna. Detta är nog något som ändrats de senaste åren, förr fick man nog gå runt och se på saker ifred utan att någon försäljare kom och frågade något. Visst, ibland (dock väldigt sällan) finns det ju tillfällen då man inte ser röken av någon försäljare, just då man skulle vilja fråga något, men det är nog undantag nuförtiden.
 
Är det bara jag eller finns det andra som också drar sig för att t.ex. gå in i en affär som är tom på kunder. Jag går helt enkelt inte in i en sån butik där försäljarna bara står redo för att "hoppa på en". Nej jag går inte in fastän jag verkligen skulle vilja köpa något. Hur konstligt det än låter. Då vi nu en gång är inne på ämnet försäljning så tycker jag heller inte om såna där försäljare som ofta står i större köpcenter eller utanför någon matbutik och försöker sälja t.ex. mobilabonnemang. Om det är möjligt går jag en omväg förbi dem eller så låtsas jag se upptagen ut med telefonen då jag går förbi. Säger de något så svarar jag inget tillbaka. Vill jag köpa ett abonnemang går jag nog fram till dem eller in i en butik. Det får nog snarare motsatt effekt om någon försäljare "hoppar på" mig. Det är ju lite annorlunda då det gäller telefonförsäljning, alltså då en försäljare ringer och vill sälja något. Det känns också lite som ett "påhopp". Aldrig att jag skulle köpa något via telefon heller. Så nu vet ni att det löns inte att ringa och försöka sälja något åt mig. Ja nå det beror ju förstås på om jag känner personen som ringer, då är det ju en annan sak.
 
Ja, såna funderingar har jag idag. Är nog inte så där irriterad som jag låter, men kom bara på att fundera över de här sakerna. Är det bara jag som är lite konstig, är det något typiskt finländskt eller kanske alla tänker som jag? Rimfrost, plogkäppar och söndag

Vilket vackert väder vi hade igår! Men usch så kallt. Är ju inte van med tio minusgrader då det just var plusgrader. Den kylan kom hastigt! Får se hur länge den håller i sig. Vi passade på att lägga ut plogkäpparna efter vägen, på vissa ställen var det ganska fruset så gick trögt att få ner käpparna. Näten runt ekplantorna, äppelträden, päronträdet och några andra träd fick vi också upp, äntligen. Borde ha gjort det före marken frös till, men har inte hunnit, bättre sent än aldrig. Svenska dagen till ära fick flaggan komma upp också.
 
 
En kupé värmare fick också tina upp båten lite.
 
 
Idag blir det nog inte så mycket program. Måste nog vila upp mig efter dubbelnatten. 
 En fastfrusen båt och allhelgona

Gårdagen började med soligt och kallt väder. Man blev på riktigt bra humör.
 
 
Äntligen hade vi passligt att åka och ta upp båten. Eller passligt har vi ju nog haft förut, men då har det ju varit så lite vatten så det har inte gått att ta upp båten. Så vi for efter båtkärran och sedan iväg till Lillö.
 
 
På Lillö var det vintrigt och isen hade redan lagt sig inne i viken. Det blev inte så lätt att få upp båten som vi hade trott. Dessutom gick ena åran sönder då Johnny hackade sönder isen för att kunna ta sig fram med båten. Nåja, det finns nya åror i butiken. Till sist fick vi dock upp båten på kärran och kunde köra hem den. Det var bra att pappa också var där och hjälpte till. Så här länge har vi aldrig haft ut båten förut. Lite väl länge blev det. Nu måste båten tina upp, hur det ska gå till vet vi inte ännu då de bara lovat kallt väder. Precis allt var ju fruset inne i båten, hoppas att vattenpumpen har klarat sig. 
 
 
 
Efteråt bjöd mamma oss på mat på Tesses café, där har de ju alltid bra mat, så även denna dag fastän salladsbordet var lite väl magert. Vi blev nog alla mätta och belåtna. Tack för maten!
 
 
Det var ju allhelgona så nästa projekt för dagen blev att åka med ljus till gravarna. Denna gång blev det Kvevlax, Gamla-Vasa och Vasa. Malax får vi åka till på jul, hade tyvärr inte tid med det denna dag.
 
 
Konstverket vid Brandstationen måste också förevigas.
 
 
Vid Gamla-Vasa gravgård fick vi se den nya plattan som August Simonsson fått. Den förra blev ju sönderslagen av vandaler i höstas så han behövde nog få en ny. Tror nog han blev nöjd med den nya och skinande rena plattan (även fast någon fågel redan hade gjort sina behov på den).
 
 
Sedan var det bara att åka hem och se på tv en stund innan nattjobbet kallade. Blev en lugn lördagskväll på jobbet.
 
Idag var det över 10 minusgrader då jag åkte hemåt, ser ut att bli lika fint väder som igår också.
 
 
Hoppas ni får en bra söndag, (tänkte säga lördag för så känns det idag, men konstaterade att det nog är söndag).
 
 
 
 Pepparbiff en torsdagskväll

På torsdag kväll var vi samt Johnnys föräldrar på mat till Kantarellis. Resturangen fanns dock nu på ett nygammalt ställe. Förut fanns ju resturangen där Scandic har sitt hotell idag. Före det fanns den bredvid nattklubben Waild, där Hullu Pullo idag huserar. Denna dag fanns resturangen i "karaokedelen" av Waild, alltså nästan på det gamla stället. 
 
 
Har inte riktigt fått klart för mig om de bara har öppet en kort tid, eller om de faktiskt ska öppna resturangen där pånytt. Återstår att se. Lite missvisande är det ju i såfall då det står "Popup" på reklamen.
 
 
Denna dag hade de pepparbiff till specialpris. Två till priset av en. Såklart måste vi ju ta det då. Riktigt gott var det, men skulle ha fått vara lite mera grönsaker eller sallad. Riktigt mätt blev jag inte, men då hade jag nästan inte ätit något tidigare på dagen heller. 
 
 
Bredvid längre in i lokalen fanns också den nyöppnade resturangen "Outback Burgers and Steaks", deras mat måste vi nog testa någon gång också. 
 
 
 Lyckan är en gammal gård

På onsdagen gick jag en runda på Comboliina. Oj vilka fynd jag gjorde! De var nog bara två stycken, men ändå! Den första saken kan jag inte visa här då det ska bli en julklapp, men så mycket kan jag säga att jag inte tänkte två gånger innan saken var i korgen. Jag tog den direkt jag fick ögona på den. Lite dyr kanske den var, men ändå inte, beror på vad man jämför med.
 
Den andra saken jag hittade var en bok. Jag samlar ju på böcker också, ja inte vilka böcker som helst, men hembygdsböcker, historieböcker och liknande. Ja och Stephen Kings böcker förstås. Detta var dock ingen skräckroman, utan en bok om att bo i Stundarsbyn. Jag har sett boken säljas på Stundars, men tyckte att den var dyr. Jovisst, 42,90€ står det på baksidan av boken. Jag köpte den för 12 euro. 
 
 
Direkt jag kom hem började jag läsa den. Så intressant! Jag har alltid beundrat bostadsområdet bredvid Stundars, undrat vem som bor sådär fint. I den här boken berättar 15 familjer om deras hus och dess historia. Alla hus är ju ditflyttade och uppbyggda pånytt, så något lätt projekt har det nog inte varit att bygga upp hela bostadsområdet med hus från 1700 och 1800 talet. 
 
Misstänker att jag kommer att läsa den här boken från pärm till pärm.
 Ljusglimtar på övrevåningen

Igår då jag busade med Whiskas på övrevåningen lyste solen så fint in genom alla fönster. Ja genom de fönster som inte är prickiga av alla flugor. Idag kanske jag tar tillfället i akt och tvättar något fönster, kanske ett. 
 
 
Ikväll blev vi medbjudna att fara och äta till Kantarellis. Eller före detta Kantarellis. Det finns väl inget Kantarellis idag? Nåja, det var något specialerbjudande bara några kvällar denna vecka. Det blir säkert gott! Nu ska jag nog slita mig från datorn och börja göra något vettigt...typ tvätta fönster...eller något annat. 
 Möss till frukost?

Igår morse hade vi fångst i fällan bakom roskisen i köket. Ett stort möss! Molly var sådär lagom intresserad, luktade bara lite på det. Var säkert tråkigt då det inte rörde på sig mera. Det blev inget möss till frukost.
 
 
Igår kväll då vi tittade ut såg vi att det snöade. Nu på morgonen ligger snön fortfarande kvar, men några stora mängder är det inte. Bara lite vitt på marken. 
 
 
Har två lediga dagar nu mitt i veckan. Borde packa upp och bära upp resväskorna på vinden. Nu ligger de mitt på golvet så man nästan får hoppa över dem. Brukar bli så då vi kommer hem från någon resa. Tar åtminstone några veckor innan allt är bortplockat. Det mesta vill lämna innanför dörren. Jag är väl kanske lite lat, eller så är vi två som är det, hehe. Det tog ju bara nästan tre månader innan vi fick ihopvikt tältet som var på tork på vinden. Det borde ju dock vara helt torrt till nästa sommar nu då. 
 
Känner mig ännu inte helt frisk. Har fortfarande snuva och slem/sjukt i halsen. Var inte till gymmet förra veckan, det ser nog dåligt ut denna vecka också. Vill inte anstränga mig för tidigt så det blir en ännu mer långdragen förkylning. Hoppas jag känner mig bättre och kan fara på gym nästa vecka. 
 
Idag känner jag dock inte för att städa, blir nog en runda på loppis istället. 
 
Hoppas ni alla som tittar in här får en bra dag!
 Glöggmuggar

Jag gjorde inte så många fynd på loppis, varken i Björneborg eller i Åbo. I Björneborg köpte jag två toppar, dock utan att prova dem före så jag är ännu inte helt säker på om de passar mig eller inte. Får se. De var dock inte dyra så är knappast svåra att sälja vidare. Det bästa fyndet gjorde jag nog i Åbo. Hittade två disney glöggmuggar, som ingår i julservisen vi samlar på. Har inga muggar från förr, så nu har vi en början. Vill ju nog ha fler än två, men nu har vi ju varsin åtminstone. Hoppas jag hittar fler någon annan gång. Det är ju lite det som är charmen med att samla på saker och ting, vill ju inte köpa allt på en gång. Dessutom skulle jag inte ha råd, hehe. Dessa var dock på 50 % så fick dem för 5 euro styck. 
 
 RSS 2.0