Bättre sent än aldrig

Blev en riktigt skön kväll på Lillö. Vi fick äntligen ut båten och vi var ut på en skön båttur. Kändes verkligen att det var sommar då jag fick känna vinden i håret och doften av saltvatten. 
 
 
Sedan blev det en simtur. Grillade också lite smått och gott innan vi for hem. En perfekt kväll!
 Auktion i Pörtom Uf 30.6.2013

Idag var det auktion i Pörtom Uf. Johnny ville inte fara så jag for själv. Var mycket folk och en hel del saker. 
 
 
Auktionen gick trögt framåt, de tog en liten sak i taget, så mitt tålamod tog slut efter en timme och jag for hem tomhänt.
 Semesterresa 2013 del 2

På onsdagen åkte vi vidare från Rovaniemi norrut. Vårt mål var Holiday Club Ylläs Saaga, men vi kom på att vi ville ta en tripp till Norge så blev lite ändrade planer. Vi körde först till Levi där vi tog gondolen upp till toppen och gick ett varv runt toppen. Var verkligen fin utsikt där uppifrån och perfekt väder.
 
 
Nästa stopp blev Muonio där vi inte tänkte hitta någon mat, blev till sist franskisar och hamburgare. Var också in till en antikbutik, men gjorde inga fynd. Sedan fortsatte vi vår färd mot Norges gräns och Kivilompolo där vi körde över gränsen in i Norge. Körde ca 10km över gränsen och sen svängde vi. Skulle ju bara in i Norge så vi ska kunna säga att vi varit till Norge. Blev ju bara några hundra kilometers omväg, men vad gör nu det :). 
 
 
Klockan blev mycket och vi hann inte till badet i Ylläs, blev istället badhotellet i Ruka (som senare visade sig vara ett bättre val). Själva badhotellet hörde inte till någon kedja, som hotellet i Ylläs som hör till Holiday Club. Visste inte om att det fanns ett badhotell i Ruka före vi körde förbi det. Badet rekommenderas verkligen. Fanns många olika bassänger och bastun. Johnnys favorit var poolen där det var +8 grader...ja i alla fall ville han doppa sig där flera gånger! Jag tyckte nog att bassängen där det var ca. 37-40 grader var betydligt behagligare.
 
Efter badet var klockan nästan 22 och vi hade ännu inte hittat någonstans att sova. Campingen bredvid hade stängt receptionen så det blev att åka vidare till Kittilä där vi slog upp tältet på en camping full av myggor. Det verkligen kryllade av myggor där. De var precis överallt fastän vi nästan tömt en myggsprayflaska över oss. Vi sov i alla fall gott utan myggor.
 
 
Följande morgon väcktes vi av regn. Blev morgonmål på en S-market parkering i brist på annat. Sedan for vi en sväng via Ylläs för att se hur det såg ut där. Badet var stängt för tillfället, hade bara öppet 15-20, men receptionisten visade oss gladeligen hur badet såg ut ändå. Var som sagt tur att vi inte for dit dagen före, fanns bara en bassäng, till och med simhallen i Vasa var större, så ingen höjdare alltså. Efter titten for vi vidare mot Sverige.
 
 
Vi körde sedan söderut på svenska sidan efter Torneälv. Stannade i Juoksengi, Polcirkelbyn och tog lite foton. 
 
 
Efter vägen fanns det ett flertal gårdsloppis, men vi stannade bara vid ett (borde ha kört själv :) ), gjorde dock inga fynd där. Sedan fortsatte vi till Kukkolaforsen där vi också åt en god lunch.
 
 
Sedan var vi via Haparanda och shoppade lite, dock inte på Ikea. Följande ställe att slå upp tältet på blev Uleåborg (vet inte hur månte gången vi var där, men ett av våra favoritställen i alla fall). Fick som vanligt lite besök vid tältet :).
 
 
På kvällen var vi och simmade till det närliggande badhotellet Eden. Under tiden vi var där började det åska och regna, men slutade sedan som tur var och det höll upp hela natten. Precis då vi skulle stiga upp och packa ihop tältet följande morgon började det regna igen. 
 
 
På fredagen blev det en del loppisbesök innan vi körde hemåt igen. Var en bra resa! Nu är det bara tre veckor kvar till nästa resa, ser framemot det :). En auktionsdag

Idag blev det en auktionsdag för hela slanten. Frågan var bara den vilken auktion man skulle fara till. Vi började med Övermalax. Där fanns mycket porslin och textilier, men inget jag behövde stanna kvar för. Vi for istället vidare till Yttermark. Där var otroligt mycket folk och vi kom just precis då de började så kunde inte gå in i huset och se vad de hade för saker så vi for därifrån vidare till auktionen i Övermark. I Övermark fanns det mängder av gamla möbler, porslin och annat smått och gott. Jag lämnade kvar där och Johnny for tillbaka till auktionen i Övermalax.
 
 
 
Det blåa hörnskåpet här ovanför skulle jag ha velat ha, men det var i så dåligt skick och blev ändå väl dyrt. Såg inte ut som om jag skulle köpa något men då plötsligt såg jag en fin stol och slog till. Färgen är kanske inte direkt min favorit, men får se, kanske den får vara grön ändå...i alla fall en tid framöver.
 
 
Den som känner mig vet att jag inte kan få nog av stolar. De är ju ändå någonting som man faktiskt har nytta av och kan använda. Då ska man inte tala om de stolar som står i uthuset...men det finns ju stolar och stolar. Vissa fastnar man för och andra inte.
 
 Semesterresa 2013 del1

Nu är sommarens första semesterresa avklarad. Som mål med vår resa hade vi att besöka ett flertal badinrättningar, eller badhotell samt se lite annat efter vägen. Första natten tillbringade vi på Naapurivaaran Lomakylä i Vuokatti.
 
 
Det var en helt okej camping, till ett okej pris. Vi gjorde ändå inget annat än sov där, men man kunde också hyra diverse båtar samt ta sig ett dopp i sjön. Fina och häftiga stugor hade de också.
 
 
I Vuokatti var vi och simmade till Katinkulta. Badet var inte lika bra som förra gången. De hade byggt om bastuavdelningen så att det fanns två bastun för kvinnor och två för männen. Förut hade det funnits 4 olika gemensamma bastun och det var mycket bättre. Synd då de ändrat om till det sämre. 
 
 
Var en mycket fin och varm kväll och vi kunde sitta ute och njuta av solen.
 
 
På måndagen fortsatte vi mot Kuusamo. Såg fler och fler berg.
 
 
Stannade och sträckte på benen i Suomussalmi.
 
 
Efter vägen såg vi också dessa konstiga filurer, "Hiljainen Kansa", Reijo Kelas konstverk precis invid vägen.
 
 
Då vi kom in i Kuusamo var detta det första vi såg mitt i stan, två renar som skulle korsa rondellen.
 
 
Var också en sväng via Ruka.
 
 
Denna natt sov vi lite bekvämare, nämligen på Holiday Club Kuusamon Tropiikki där vi också simmade på kvällen.
 
 
Tog en promenad runt hotellet.
 
 
Sedan blev det en avsvalkande drink. Fick också besök av några renar utanför hotellfönstret.
 
 
Följande dag styrde vi kosan mot jultomtens hemort, Rovaniemi. Där gick vi en sväng på stan, lunchade i bilen utanför Prisma och sedan for vi och hälsade på jultomten. Polcirkeln gick precis utanför jultomtens hus. En bild på jultomten och oss får ni se en annan dag. Man fick ju inte ta foto av honom själv utan man måste köpa ett foto, vi köpte det billigaste för 25 €. 
 
 
Vi var också till Santapark några kilometer från jultomtens "Pajakylä". Santapark var väl kanske mest för barn, men vi tyckte nog det var värt ett besök. 
 
 
Hela stället var byggt inne i ett berg, ganska häftigt bara det.
 
 
Man kunde besöka isgalleriet där det var -10 grader kallt och fullt med isskulpturer. Där inne kunde man också ta sig en drink i ett glas av is. 
 
 
Den som ville kunde också baka pepparkakor, vara med i tomteskolan och besöka jultomten (vem var den riktiga?).
 
 
Man kunde också åka runt med ett "tåg" och se många intressanta saker efter vägen, bl.a. tomteverkstaden. 
 
 
Denna natt tillbringade vi på Ounaskoski Camping i Rovaniemi. En bra camping, dock dyr, 29€ (dyrast jag varit på). Var en fin kväll och vi kunde sitta utanför tältet och sola, läsa och se på då folk fiskade.
 
 
Resten av resan får ni läsa om imorgon. Tar nämligen en stund att gå igenom alla bilder.
 Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter 6 dagar på vift. Känns alltid skönt att komma hem. Egentligen kunde vi ju nog ha varit borta ännu några nätter, men det är ju auktioner x flera som gäller hela helgen så det kan man ju inte missa! 
 
Lägger upp fler bilder senare.
 
 Ett gammalt projekt

För flera år sedan köpte pappa ett par "renklar" (visst heter de så?) på en auktion. De såg relativt nya ut och var obehandlade. Sedan låg de en tid i garaget tills jag en dag kom på att jag skulle kunna göra en spegel av dem. Det här var flera år sedan så nu minns jag inte riktigt hur det var, men jag tror att han sedan fick spegeln till födelsedagspresent.
 
 
Att slipa var lätt men att sedan få spegeln på plats var lite knepigare då kanterna på renklarna var lite ojämna. Man måste se efter så att inte glaset sprack då man satte ihop renklarna med spegeln i mitten. Skulle gärna ha en sån här spegel själv, och har väl nog några gamla renklar i uthuset om jag inte minns helt fel, kanske det en dag blir en spegel av dem...Roligt att kunna göra om saker så man har nytta av dem igen.Skönt med en terrass tycker kissona

Det är inte bara vi som njuter av den nya terrassen. Kissona tycker också att det är roligt med en terrass där man kan ligga och sola. Regnar det så är det bara att krypa in i paviljongen så håller man sig torr om fötterna, ja eller tassarna. 
 
 
De senaste dagarna har de legat på varsin stol i paviljongen, inte bredvid varandra utan på ett lagom avstånd ifrån varandra. Men ibland måste man ju hälsa på varandra och se vad den andra sysslar med. 
 En bra film

För några dagar sedan såg jag på en bra skräckfilm, The Nun. Se den om du vill se på något spännande. Det var minst sagt ett annorlunda slut på filmen.
 
 Sommar och sol

 Snart slår den ut i blom

Får se vilken dag orkidén slår ut i blom. Har väntat länge på att den ska få knoppar och nu ska jag äntligen få njuta av att den blommar igen. 
 
 
Väntar med spänning!
 Midsommardagen 2013

Idag har vi firat midsommar på Lillö. Det kom en liten regnskur men annars sken solen och det var varmt. Blåste hårt gjorde det så någon båt fick vi inte ut idag heller och något bastubad blev det inte heller. Men vi åt god mat och njöt av sommaren. Simturen får jag ta en annan dag då man inte blåser bort.
 
 
Resten av kvällen består programmet av följande: packa, packa och packa lite till :)
 Midsommarafton 2013

Började midsommarfirandet med den traditionella midsommarbastun med en äkta bastukvast av björk.
 
 
Sedan var det dags att klä på sig finkläderna.
 
 
Duka bordet.
 
 
Och invänta gästerna.
 
 
SKÅL!
 
 
Till förrätt blev det rökta räkor med olika dippsåser.
 
 
Sedan åt vi lite annat gott, bl.a. det här.
 
 
Till efterrätt blev det jordgubbar med hemlagad glass, mums!
 
 
Sedan spelade vi ett parti Ticket to ride, jag vann :)
 
 
Fick sedan besök av Gunvi, Jussi, Tommy, Kaj och Anne-Maj. Då de gick hemåt följde vi med och det fick bli den årliga midsommarvandringen fast vi i år tog cyklarna med oss. Var som vanligt en rolig promenad.
 
 
Hos Gunvi och Jussi blev vi bjudna på kaffe med tilltugg. Sedan höll myggorna på att äta upp oss så vi gick in och såg i de intressanta husböckerna med alla hus i Korsholm. Då klockan var lite över 12 cyklade vi hemåt och kunde konstatera att det hade varit en bra midsommarafton.
 Trevlig Midsommar!

Vill önska er alla en trevlig Midsommar! Vi ska fira här hemma på terrassen, med gäster, god mat och allt vad som hör midsommaren till. Lite senare blir det nog midsommarpromenad också. Imorgon firar vi midsommardagen samt pappas födelsedag på Lillö.
 
 
Ha det så bra i det vackra vädret!
 Midsommaren närmar sig

Nu är midsommarmaten inhandlad, trängdes med resten av Vasa och Korsholm på Prisma. Tror dock att det kan vara ännu mer trängsel senare idag så känns skönt att ha det undan stökat. 
 
 
Vädret är inte det bästa idag, men imorgon ser det ut att bli fint. Kissona är nog ute idag, fast det regnar, kanske de ska fånga något midsommarmöss :).
 
 Kommer ni ihåg?

På loppis såg jag de här glasen. Då jag var liten så kunde man köpa dem i butiken och då innehöll de senap. Tyvärr har vi inga sådana glas kvar hemma, så blev lite nostalgisk och tänkte nästan köpa glasen, men det gjorde jag inte. Lite häftiga är de ju ändå, vem vet, kanske de blir samlarobjekt om 100 år?
 
 
Kommer du ihåg dem?Soligt väder och tradenomfirande

Ikväll har vi invigt terrassen på riktigt. Bordet, stolarna och hela paviljongen finns nu på terrassen. Gunvi, Jussi och Tommy kom hit ikväll för att fira Johnnys examen. Vi njöt av soligt väder, god glass och god dryck på terrassen. 
 
 Tradenom

Idag har Johnny äntligen fått sina Tradenom papper. Stor GRATTIS gulle! Känns nog säkert skönt att ha det ur världen efter x antal (mer eller mindre aktiva) år i skolan. 
 
 
Nu ska vi fira med god mat och dryck. 
 Ett nytt projekt

Idag tog jag tag i ett nytt projekt. Ett skåp. Fick loss ena dörren så den har jag slipat idag. Den andra dörren får nog Johnny försöka ta loss för gångjärnen satt så hårt fast.
 
 
Slipade alla sidor färdigt så får ta den andra dörren en annan dag. Sedan återstår bara resten av skåpet också. Sedan ska skåpet, surprise surprise, bli vitt!Andra delen färdig och en trappa

Igår kväll blev också andra delen av terrassgolvet färdigt. En trappa framför dörren spikade Johnny snabbt ihop så nu behöver man inte hoppa ut på terrassen. 
 
 
Båda kissona har testat trappan, den fick nog godkänt. Nu skulle jag bara vilja ha någon slags dörrstopp till terrassdörren så den inte blåser hit och dit då den är öppen. 
 
 Invigning

Igår kväll hade vi invigning av terrassen. Den är visserligen inte helt färdig ännu, men trallen på långsidan blev färdig igår så det måste man ju fira. Kanske vi får fira att trallen på kortsidan blir färdig idag? Känns bra att vi kommit så långt med terrassen. Nu går den ju att använda, fastän det inte finns något räcke ännu. Tar säkert sin tid att laga räcket, men innan sommaren är över är det säkert färdigt!
 
 
Man har bra utsikt till vägen.
 
 
Frågan är nu den om man ska sitta och hälsa på allt folk som åker förbi? Nja, det kan man ju inte börja göra, är ju lite svårt att se om de hälsar inifrån en bil. Men hälsa på bara då ni kör förbi, men bli inte arga om jag inte hälsar tillbaka, kan ju ha fullt upp med att sola :).
 En fågel

Mamma, det var en sådan här fågel som flög runt på gården. Vad hette den nu igen?
 
 
De har säkert något bo här i närheten, kanske uppe vid taknocken. De har flugit av och an här nu i flera dagar då Johnny byggt på terrassen och säkert stört dem.
 En dag på Lillö

Fick inte hem någon bil idag. De hade inte hunnit med allt de skulle göra. De måste också byta något "hundben". Imorgon ska de också besikta bilen. Får bara se hur jag kommer mig efter den, cykel är uteslutet med denna rygg, annars skulle det ha varit praktiskt. Det är väl förra veckans cykeltur som straffar sig nu...
 
Var annars en bra dag på Lillö. Fastän min utsikt för det mesta såg ut så här:
 
 
Låg på terrassen och läste gamla Allers och löste korsord.
 
Var också på en promenad till Fladan.
 
 
Pappa hade förbättrat vägen till "tuppen". Nu behöver man inte hoppa över stock och sten för att ta sig dit.
 
 
Blev också årets första dopp! Var faktiskt inte så kallt. Tog några simtag men ville inte vara i längre med risk för att ryggen skulle bli ännu mer sjuk. Kändes skönt att bli av med "vinterklåddin".Blir en dag på Lillö

Idag ska jag med bilen på service, får hoppas det går bra. Håll tummarna att det inte blir alltför dyrt och att bilen går igenom besiktningen! Det blir en dag på Lillö under tiden, snälla pappa kommer efter mig från Stenhaga och så far vi direkt dit. Hoppas på sol och fint väder, ser lovande ut i alla fall. 
 
Har sjukt i ryggen nu igen, SUCK! Någon som vill byta rygg?? ;) På söndag kväll mitt i allt blev den sjuk. Men får väl försöka göra det bästa utav dagen i alla fall. Kan ju alltid ligga och läsa en bok.
 
 En klänning i gammalrosa

Hittade en fin klänning på loppis idag. Kanske jag tar den på då vi ska på bröllop senare i sommar.
 
 Nytt i vardagsrummet

Kommoden har hittat sin plats, i vardagsrummet av alla ställen. Tänkte först bära upp den på vinden, men det var enklare att bära upp den stora ljusstaken istället och placera kommoden där ljusstaken stått.
 
 
Som pricken över i:et gick jag ut och plockade lite blommor och lade dem i en vas. Då kommoden nu står i vardagsrummet kan jag förvara porslin och annat i den, förvaring kan man aldrig få för mycket av!
 LoppisRace i Munsala och dagens fynd

Var roligt att fara på LoppisRace till Munsala med omnejd. Såg en del fina hus och körde efter vägar man inte annars skulle köra efter. Alla gjorde vi nog några fynd också. Det kom en liten regnskur men annars var det halvklart och ganska varmt.
 
 
De här sakerna kom jag hem med (inte stolen):
 
 
Tröja 4€, emaljkanna 5€, tallrik 7€, tyg/stort kuddöverdrag 3€, iittala ljuslykta 0,50€, en "knulo" 2€
 LoppisRace

Idag är det dags att åka lite norrut på LoppisRace. Johnny ska fortsätta med terrassbyggandet så jag får sitta på med Mia och Tomi, tack för det! :)
 
 
Blir säkert en rolig dag, får se om man gör några fynd också.
 En jordglob

Johnny får nog ångra sig då han inte kom med på auktionen i Vörå. Där hade de nämligen ett barskåp som såg ut som en jordglob. Frågade honom då jag kom hem om han skulle ha velat ha det, och såklart skulle han ju ha velat det!
 
 Auktion i Petalax och Vörå 15.6.2013

Började dagen med att fara till Petalax för att se vad de bjöd ut för saker till auktion. Ingen av oss hittade något av intresse. Fanns mest gammalt skräp, någon möbel, men inget att stanna kvar för.
 
 
Jag for istället vidare till Vörå, eller rättare sagt Rökiö kvarn där de hade en stor antik auktion. Träffade också Mia och Tomi där. Där fanns betydligt mera att se på. Mycket intressant, saker man behövde och inte behövde. Vädret var inte det bästa, kom lite smått regn hela tiden.
 
 
Mitt tålamod räckte dock ända till slutet och jag kom nog hem med några fynd.
 
 
Den första lådan ropade jag bara in för att den var på billig, 2€. I den andra lådan fanns Grapponia skålar som jag samlar på.  Kommoden kunde jag bara inte motstå fastän den blev lite dyrare än jag tänkt mig. Fast så dyr blev den inte heller, lika dyr som kommoden jag har i lilla wc:n. Häftigt tyckte jag också att det var då det står Nikolaistad bakom kommoden. Den borde alltså vara gjord mellan 1855 och 1917 skulle jag tro eftersom det var då Vasa hette Nikolaistad.
 
Återstår att se nu var jag ska placera kommoden. Hittar nog säkert något bra ställe, den är ju inte så stor. Ska nog börja med att damma av den för att se hur fin den verkligen är.
 
 Regntung dag i Jakobstad

Blev en bra dag i Jakobstad, fastän regnet hängde i luften. Besökte några butiker och åt god mat vid Fäboda.
 
 
Blev den vanliga loppisrundan också, men denna gång gjorde jag inga fynd. Tack för en rolig dag, vi ses i september! 
 
 Inflyttningspresenter

Vi fick några skyltar till inflyttningspresent (så här i efterskott för att vi inte haft någon egentlig inflyttningsfest). Frågan är bara var man ska placera dem...den eviga frågan med allt. 
 
 
Hem ljuva hem skylten är egentligen en stenplatta. Vet inte om den ska vara ute eller inne. Tills jag har hittat dess rätta ställe får den ligga på det lilla runda bordet i hörnet av uthuset. 
 
 
Welcome to our home skylten borde ju kanske hängas upp någonstans i kvisten, frågan är bara var...
 
 
Wc skylten ska ju egentligen hänga på wc-dörren, men dit fick jag inte kladda fast något. Den får nu hänga på en krok inne i badrummet istället.
 Blir en dag i Jakobstad

Idag blir det en dag i Jakobstad med Sofia och Malena. Tyvärr blev det ingen villadag, är inte precis väder för det heller. Synd att det ska regna. Men nog tror jag vi hittar på något roligt ändå, det finns ju alltid loppis att gå på!
 
 
 En lång cykeltur till Lillö

Blev en lång cykeltur idag. Hela 70 km! Bestämde mig för att cykla till Lillö. Trodde knappt jag skulle komma mig fram, men hade jag bestämt mig så hade jag. Telefonen dog halvvägs så kunde inte ringa efter skjuts heller om jag inte skulle ha orkat. Det tog två timmar att cykla dit.
 
 
 
Väl framme på Lillö åt jag lite smått och gott. Tänkte nästan ta mig ett dopp. Vadade ut i vattnet men bara till knäna, konstaterade att vattnet var för kallt och så skulle jag ha behövt gå så långt ut för att få mig doppad då det var så lågt vatten, så blev inget dopp.
 
 
Hemfärden blev jobbigare än färden dit. Hade motvind i princip hela vägen hem. Sjukt i ryggen hade jag också. Fick stanna och stretcha på flera ställen. I Kvevlax gick jag in och köpte en Battery så jag skulle orka de sista 7 km hem. Och hem kom jag, till sist. Tog 2 timmar och 30 minuter hem, så räckte lite längre, men då pausade jag mera också. 
 
Vet inte om jag gör om det. Ja inte på länge i alla fall. Men bra med motion fick jag, räcker för flera dagar. Sist och slutligen var det nog ganska roligt, roligt då jag faktiskt orkade hela vägen.
 Nöjd

Känner mig nöjd. For en sväng med dammsugaren över golvet inomhus igår. Sedan fortsatte jag utomhus och dammsög inne i bilen. Tyckte bilen såg så smutsig ut på utsidan också så vips hade jag tvättat utsidan också. Med tanke på att jag ska med bilen på service nästa vecka så tyckte jag att bilen borde städas. Nu behöver jag inte skämmas då jag för den dit (nog för att de säkert inte bryr sig om det) men i alla fall :).
 
 
Idag blir det en cykeltur, men vart vet jag inte ännu...
 Gurka

Gurkplantorna tar sig. Nu har de också börjat blomma så snart har vi egna gurkor. Ska bli gott! Tar en tid ännu innan tomaterna blir färdiga, men sen är det bara att gå ut i trädgården och plocka gurka, tomat, sallad, rädisa och morötter och laga en sallad.
 
 Summerdance igen och dags för service

Var på Summerdance till gymmet idag. Var bättre än förra veckan. Kanske det berodde på att det var en annan ledare också. Riktigt roligt var det! For sen och beställde tid till service på Automaa. De ska fixa besiktningen på samma gång då de har A-katsastus i samma hus. Praktiskt, så behöver jag inte fara enkom och besikta bilen någon annan dag. Får bara hoppas man inte blir ruinerad så här passligt i semestertider...men ska bilen servas så ska den servas, kommer inte undan. Var till Västervik på mat också.
 
Den riktiga sommarvärmen lyser med sin frånvaro idag också. Solen skiner, men såklart blåser det ganska hårt. Idag blir det ingen bakning, räcker med de tre plåtarna med knäckebröd jag bakade igår. Nu tror jag bestämt jag ska ta fram dammsugaren, då man bakar med en hel del frön vill en del trilla ner på golvet också...
 
 
 Det blommar vitt

För en tid sedan såg jag att den ena julkaktusen hade knoppar. Nu blommar den så fint. Vet inte när den senast blommat, är nog något år sedan. De andra julkaktusarna som jag har blommar 1-2 gånger per år så är glad nu då den här också vaknat till liv. Hade glömt bort vilken färgs blommor den har, men tydligen är de vita.
 
 
Dessutom har den här lite annorlunda blommor jämfört med de andra. Så här ser det ut då de andra kaktusarna blommar...
 
 
Får se hur länge den blommar. Tydligen trivs den i den nya krukan.
 Kvällsgott

Kände för något gott så här på kvällskvisten. Skar upp lite melon och lagade varsin smaskig smootie av lite frukt.
 
 
GOTT!
 
 Fröbröd och mandelknäckebröd

Blev två plåtar med knäckebröd, två olika sorter. Testade två nya recept.
 
 
Fröbröd
 
ca 18 st
 
2 ägg
3 dl riven ost
1 msk majonnäs
2 msk gräddfil
1 ½ tsk bakpulver
ca 5 dl frön (t.ex.pumpakärnor, solrosfrön, sesamfrön och linfrön)
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser och lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Skär brödet i rutor. Förvara i en påse, håller ca 5 dagar. Det går också bra att frysa brödet.
 
 
Mandelknäckebröd
 
1 dl mandelmjöl
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
2 msk smält smör
½ dl vatten
½ tsk salt
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelmjöl, linfrön och sesamfrön. Blanda sedan i de andra ingredienserna. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter. Stäng av värmen och låt knäcket stå kvar i ugnen i 30 minuter eller tills det är torrt. Bryt knäcket i bitar. Förvara i en burk, håller ca. 1 månad. 
 

Den första sorten blev riktigt bra. Den andra blev kanske lite tunn och gick lätt sönder. Båda smakade riktigt gott!En blåsig tisdag

Oj vad det blåser idag! Kändes nästan som höst ute, inte varmt alls. Men det ska ju vara någon sämre dag emellanåt. Idag ska jag låta bilen vila och bara vara hemma. Tror jag ska baka lite knäckebröd.
 
 
Förövrigt hoppas jag att det inte bara blir dåligt väder denna vecka. Skulle vilja få ut båten, men när vi ska hinna med det vet jag inte. Johnny vill nog få färdigt terrassen så snabbt som möjligt så dit går kvällarna. Ser framemot helgen. På fredag blir det träff med Malena och Sofia och på lördag är det två auktioner. Alltid roligt att ha något att se framemot!Fin säng

Såg en gammal fin säng på Findit just. Vill ha! Men behöver ingen säng. Har ju redan två gamla sängar som kanske kan komma till användning någon gång. Den här på Findit var dock fullstor och vit. Nåja, jag klarar väl mig utan...billig var den, bara 60 € så passa på om du vill ha en!
 
 Whiskas och traktorn

 Gym och mat i Västervik

Idag blev det gymmet och Basic Hot 30 och Strechning 15, sprang lite på löpbandet också. Sedan for jag till Västervik. Hade metalldetektorn med mig för pappa hade tappat bort sin kula då han stötte kula igår. Skulle dock inte ha behövt någon metalldetektor för Ulli hittade den mitt i allt bredvid vägen, men huvudsaken den kom fram! Stannade också på mat där samt fotade lite i trädgården.
 
 
Resten av dagen är oplanerad. Får se vad jag hittar på...Över förväntan!

Nu var Gårdsloppisen slut för denna gång. Bättre väder kunde vi inte ha haft. Sol hela dagen! Hela 100 besökare hade vi och försäljningen gick över förväntan. Tack till alla som besökte oss!
 
 
Mitt fynd från gårdagens loppisrunda blev denna kanna. Den var så fin så kunde inte motstå den.Gårdsloppis idag 10-16

Snart är det dags för Gårdsloppis! Mellan 10-16 står dörrarna öppna. Finns alltmöjligt, gammalt och nytt. Bjuder på saft och kaka. Man får också ta sig en promenad i trädgården.
 
 
Välkomna!En intressant loppisrunda i Älvbyarna

Idag var dagen då alla försäljare i morgondagens Gårdsloppis fick fara runt till varandra och fynda. Var en riktigt rolig eftermiddag/kväll. Vi kände oss hurtiga som var de enda som kom cyklandes till alla loppisställen. Var ju en perfekt dag att cykla, sol och 22 grader varmt. Vi såg många intressanta saker, fina hus och trädgårdar, små lamm, höns, en kattunge och mycket annat.
 
 
Jag fyndade en kanna hos Mia, hon fyndade en tröja hos mig. Fick också sålt lite andra saker så får vara nöjd. Hoppas på bra väder och mycket folk imorgon. 
 
Välkomna på Gårdsloppis imorgon 10-16!Terrassbygget idag

Har klippt allt gräs, loppissakerna börjar vara på plats och jag är mätt i magen. Snart är det dags att ta cykeln och cykla runt till alla som är med i Gårdsloppiset imorgon. Ska bli intressant att se både loppissaker och gårdar. 
 
Johnny har fullt upp med terrassbyggandet så han hinner inte komma på någon cykeltur. Just nu ser terrassen ut så här:
 
 
Hoppas ni alla har en trevlig dag ute i solskenet!Hälge på plats

Började dagen med Rpv och Body på gymmet. Fick också fört ett flertal plastpåsar med kläder till Röda Korset, kläder som inte går åt på loppis, skönt att slippa dem. Var en sväng via Suvikirppis men gjorde inga fynd. Då Johnny slutade jobbet for vi och "åt upp" våra presentkort till Subway. Det blev varsin Steak and Cheese sallad
 
Resten av dagen har gått åt till att ställa i ordning inför loppisen. Allt börjar i princip vara klart, lite småsaker återstår. Har också klippt en del av gräsmattan, får fortsätta imorgon.
 
 Lupiner

Tycker lupiner är så fina. Skulle vilja ha egna efter gårdsvägen, men har ännu inte kommit mig för att så/plantera några. På Målarbackan har de dock flera olika sorter.
 
 
I år blommar de nog tidigare än förra året. Tycker de brukar blomma lagom till midsommar. Får se nu om de är utblommade då. Sedan blommar de ju nog en gång till mot hösten också. Avslutat projekt

Igår gjorde jag något som jag tänkt göra länge, och då menar jag läänge. Lite över två år för att vara mer exakt. Målade nattuksborden då, 2011, gå in här om du vill se det. Köpte sedan nya knoppar till lådorna, men fick dem aldrig bytta. Projektet stannade av då skruvarna var för korta. Den ena lådan har varit utan knopp i två år medan den andra har haft kvar den gamla knoppen. Så igår sökte jag upp andra skruvar, borrade större hål och vips satt de nya knopparna där de skulle.  
 
 
Känns skönt att äntligen ha det projektet avslutat!Planterat

Skönt med en varm kväll efter några svalare. Har planterat några syrenplantor som vi tog från Målarbackan igår. Får se om de tar sig. 
 
 
Smultronplantorna som jag fick av Linda-Marie o Göran hittade också sin plats i trädgården.
 
 
I uthuset har jag börjat ställa i ordning inför Gårdsloppis på söndag. Allt måste vara färdigt på lördag eftermiddag redan för då är det VIP dag för de som ska sälja på loppisen. Då cyklar vi alla runt till varandra och fyndar.Cykeltur

Var på en cykeltur runt Mälsor och Kuni idag. Var lite blåsigt på vissa ställen men annars gick det bra.
 
 
Såg en överkörd orm 2 km hemifrån, usch och blä. Tur att den inte kröp över vägen då jag cyklade förbi.
 
 
Sammanlagt blev det 23 km, riktigt passligt. Det tog en och en halv timme så det får nog vara dagens träningspass.Solig frukost med Whiskas
I-lands problem

Summerdance var nu sådär. Lite mera fart skulle inte ha skadat. Lite svettigt blev det nog ändå till sist, men saknade de poppigare låtarna. Får hoppas på lite mera variation nästa gång. 
 
Nu är alla flaskor pantade och alla konservburkar bortförda. Var ganska äckligt att gräva i gamla plastpåsar med mögliga konservburkar och glasburkar, men nu är de borta! Var så enkelt då vi bodde i Smedsby då det fanns en roskis för allt, bara att gå ut på gården och slänga. Fastän vi nu bara har 2 km till närmaste återvinningsstation känns det ändå långt. Bra att vi åtminstone har en roskis för returpapper ute vid vägen så slipper man samla på det också. Lättast vore om man gjorde som förr, gräva ner allt så slipper man se det. Men kanske ändå inte. Det räcker nog med den skräphög som finns bakom gäststugan.
 
Får se nu om det blir regn eller inte. Blev åtminstone lite varmare nu på dagen än vad det var på förmiddagen. 
 En grå onsdag och Summerdance

Idag ska jag fara på Summerdance till gymmet, får se vad det är för något. Tror nog det kan bli skoj. Borde fara och panta flaskor också för att få en extra slant i börsen. Varenda gång jag har varit och handlat den senaste tiden har jag tänkt ta flaskorna med, men de ligger nog ännu i uthuset. Får se om jag får dem med idag. 
 
Blir nog säkert den vanliga loppisrundan också. 
 
 
Är inget sommarväder idag heller. 11 grader och mulet. Men mig stör det inte. Hörde faktiskt åskan idag morse, konstigt då det inte ens är varmt. Nåja, så länge det inte börjar blixtra och dundra är jag nöjd.Molly hjälper till

Ikväll har Molly hjälpt Johnny med terrassbygget. Så mycket till hjälp var hon kanske inte, mest nyfiken :). 
 
 
Sedan såg hon grannfrassen och övergav terrassbyggandet.
 

 
PS. Fotona blev lite avlånga och konstiga då jag fotade med nya telefonen...vet inte hur man får dem att se normala ut...En vas

Fick bl.a. en fin vas av mamma och pappa till födelsedagen. Mamma har hittat den på Myrorna i Stockholm. Tydligen har vi nog samma smak för också jag tycker den är fin.
 
 
Ska nog plocka en fin sommarbukett från trädgården någon dag och lägga i vasen. Just nu känns det dock lite kallt och ruggit där ute så sparar det till en annan dag. Snart dags för gårdsloppis

Skönt med en lite svalare dag. Känner inget måste att gå ut och göra något. Idag är det nog dags att börja sortera loppissakerna till söndagens gårdsloppis. På söndag är det alltså dags för årets gårdsloppis i Älvbyarna, kl.10-16. Alla varmt välkomna! Läs mera här eller här. Förra året gick affärerna över förväntan trots det ostadiga vädret. Hoppas på bättre väder i år!
 
"Elva gårdar och 15 försäljare har anmält sig till evenemanget. På gårdsloppisdagen kan du hitta allt från antikviteter och möbler till bruksföremål och småsaker. Förutom intressanta fynd så har man möjlighet att klappa lamm och se på hönor och grisar, besöka trädgårdsmiljöer, vandra längs Kyroälven och betrakta forsen i Voitby. Loppisdagen kan också göras till en smakupplevelserunda. På gårdarna serveras bl.a ugnspotatis med paprika och fetaostfyllning, grillad korv, nybryggt kaffe och hemkokta grisar, nygräddade våfflor, läskande saft och hälsosnacks."
 
(Bild från förra årets gårdsloppis)Hamnade i Tuuri

Skulle egentligen bara fara på en loppisrunda till Seinäjoki men hamnade till sist i Tuuri också. Besökte tre loppis i Seinäjoki, men gjorde inga stora fynd, en randig tröja för 2€.
 
 
Då jag hade kommit mig så långt som till Seinäjoki så kunde jag lika bra fara vidare till Tuuri, och det gjorde jag. Var lite varierande väder efter vägen, regn och sol. I Tuuri var det 30 grader varmt! 
 
 
Köpte inte så mycket i Tuuri, en födelsedagspresent och något annat smått och gott. Då jag körde hemåt såg jag hur det åskade och blixtrade någonstans, men inte där jag körde. Tydligen hade jag missat åskvädret hemma och tur var nu det :). Syrenen blommar

Det fina vädret fortsätter, får se om det blir någon åskskur även idag. Syrenen blommar tidigt i år. Allting blommar tidigt i år, fastän våren var sen. 
 
 
Äppelträden börjar också vara utblommade, de som brukar blomma så fint just före midsommar. I år har snöbollsbusken fått några blommor. Väntar tills den växer sig större och blir helt vit av blommor.
 
 
Nu ska jag nog sätta mig i bilen och se vart jag kommer...säkert till något loppis :).Kalas del 2

Blev åska idag också, men ikväll då jag har haft kalas har vädret varit varmt och fint. Har också hunnit klippa allt gräs idag så kan känna mig nöjd. Tack igen för alla fina presenter!
 
 
Cilla hade målat av Molly och Whiskas. Visst liknar det! Måste bara hitta en passlig vägg att hänga upp tavlan på.
 
Imorgon börjar min semester på riktigt. Har ju bara haft ledig helg nu. Ska bli skönt att få göra vad jag vill. Får se om det blir en sväng till Seinäjoki imorgon eller om det blir någon annan dag. Tycker om att fara på små utfärder helt för mig själv. Årets första åska

Igår upplevde vi årets första åska. Först på dagen och sen på kvällen och natten. Trodde aldrig det skulle sluta åska, låg bara och räknade hur nära åskan var. Sedan slutade det väl åska eller så somnade jag före. Usch, tycker inte om åska. Hoppas inte det blir mycket åska i sommar.
 
Idag ser det ut att bli lite bättre väder, men man vet ju aldrig när åskan kommer. Ikväll blir det kalas del 2.
 
 Amplar

Igår köpte jag två blomamplar från Prisma. Funderade först var jag skulle köpa dem, finns ju så många ställen som säljer amplar och till olika pris. Valde Prisma för att man får S-bonus där. Lika bra att köpa där då jag försöker koncentrera inköpen till S-butiker. 
 
 
Var svårt att välja vilka amplar jag skulle köpa. Till sist föll valet på denna sort. Vad det är för blommor vet jag inte, blommor som blommor. huvudsaken de blommar. Födelsedagsfirande del 1

Var en riktigt lyckad kväll igår fastän det kom en regnskur. Regnet försvann då gästerna kom. Vi kunde sitta ute som planerat. Nästa år är förhoppningsvis terrassen färdig så vi kan sitta där om vädret tillåter. Paviljongen är lite liten då man är många. 
 
 
Tusen tack för alla presenter, även inflyttningspresenten :). RSS 2.0