Påskmiddag i Västervik och promenad

Var på mat till mamma och pappa idag. Gunvi, Jussi och Tommy kom också. Blev bjudna på god mat, förrätt, varmrätt och efterrätt. 
 
 
Senare gick jag och Tommy ut och gå. Gick genom skogen ut till isen och sedan via Strömsö och hem efter vägen. Var riktigt skönt vårväder.
 
 
Ikväll har vi haft besök av Mia och Tomi. Bjöd på tortillas och så blev det lite biljard och Ticket to ride.
 



Påskbrasa 2013

Var på mat till Härmä idag. Helt okej mat, men ingen höjdare. For sedan en sväng via Powerpark samt Halpa Halli i Vörå och sen hem igen.
 
 
Ikväll var det dags för årets påskbrasa vid Marthagården. Tyckte det var mindre folk där än förra året. Beundrade brasan, åt varsin korv och vann några saker på lotteriet.
 
 
Efter brasan kom mamma, pappa, Ulli, Cilla, William och Inger hit på kaffe. William busade med Molly och Whiskas så de blev alldeles trötta allihopa. 
 
Får se om man vet vad klockan är i morgon då man stiger upp. Klockan vrids ju en timme framåt inatt så tyvärr får man sova en timme mindre, men som tur är man ledig imogon så det gör inte så mycket.
 
 



Att sprida påskglädje

Idag morse var det dags för Johnny att damma av kängurudräkten igen och hoppa upp på cykeln för att sprida lite påskglädje. I år såg kängurun lite annorlunda ut då han skaffat sig ett nytt ansikte. Jag fick följa med som häxa. 
 
 
Nu blir det snart mat vid Härmän kuntokeskus. Får se vad de bjuder på för delikatesser i år.



Premiärgrillat

Ikväll grillade vi för första gången i år. Gott blev det!
 
 
Senare ikväll cyklade vi till Målarbackan och drack lite vin och spelade lite spel.
 
 
Nu blir det att förbereda sig inför morgondagen. Tror det blir en bra dag imorgon :). 



Påskledigt

Nu har jag jobbat färdigt för denna påsk. Tar påskledigt till tisdag eftermiddag. Ska bli så skönt! Har inga planer för kvällen, men snart ska vi grilla och äta god mat. Blir säkert smaskens. 
 
 
GLAD PÅSK!



Mittersta rummet på vinden förr och nu

Då vi köpte huset fanns det bara ett rum på övrevåningen som hade varit i användning på sommaren. Resten var oinrett. Mittersta rummet är nog det rum som det varit mest jobb med på övrevåningen. Där höjde vi på taket och satte ett stort fönster ut mot vägen där det tidigare fanns ett lägre och mindre fönster. Själva taket krävde också en del arbete och unika konstruktions lösningar. 
 
Så här såg det ut då man kom upp på vinden. Man kan se var det gamla taket fanns och var yttreväggen fanns före de byggde till kvisten någon gång i tiden. Kändes lite som att ha ett hus inne i ett hus.
 
 
Idag står soffan mot denna vägg.
 
 
Har nog förändrats en del.
 
 
Sett från en annan vinkel.
 
 
 
Just nu får rummet fungera som biljardrum, men egentligen ska det vara ett allrum och tv-rum.



En skön vecka

Har varit en skön vecka det här, hittills i alla fall. Slutade jobbet kl.9 på måndag morgon och har varit ledig nu enda till 14.30 idag. Blir att jobba intensivt idag 14.30-22 och imorgon 7-15, men sen är jag ledig tre dagar igen. Riktigt bra arbetslista :). 
 
Ser framemot påsken, på lördag ska vi på mat till Härmän kuntokeskus och så blir det påskbrasa på kvällen. På söndagen ska vi på mat till mamma och pappa. Några andra planer har vi inte. Hoppas jag får vara frisk denna påsk, var ju förkyld förra påsken och ett annat år spydde jag. 
 
Idag blir det som sagt jobb, men före det blir det nog en sväng till gymmet och kanske nån butik.
 



Knäckebröd

Bakade knäckebröd idag. För första gången. De blev nog över förväntan.
 
Ingredienser: 
2,5 dl mandelmjöl
1,5 dl solrosfrö (mixade till mjöl)
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl olivolja
0,5 dl fiberhusk
3 msk pofiber
3 dl varmt vatten
flingsalt
 

Gör så här 
Blanda allt utom saltet, häll ut på ett bakplåtspapper. Platta till degen lite, lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut degen till en tunn platta (täcker en hel plåt). Strö över flingsalt (inte för mycket). Grädda i 175 grader i ca 40 minuter, ta ut brödet och skär det i rutor. Ställ in brödet igen, stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärmen. Brödet ska se torrt ut och ha fått färg.

 

 
De kunde ha fått vara 5 minuter längre i ugnen, vissa blev lite mjuka, eller så borde jag ha kavlat ut degen ännu mera. Smaken var det dock inget fel på. Smaskens med smör och medwurst!



Rödrandigt

Var till Suvikirppis och Fyndis idag. Kom hem med lite mera rödrandiga kuddöverdrag, kan inte få nog av dem. Fast skulle gärna vilja hitta blårandigt tyg också, sällan man gör det. 
 
 
 



Påskgodis

Idag ska jag nog fara på en loppisrunda. Borde kanske städa klart här inne först, men har inte lust just nu. Kanske motivationen infinner sig senare. Så värst råddigt har vi det inte heller. Bara övrevåningen som borde dammsugas, är nämligen fullt med katt hår där av någon konstig anledning. 
 
Köpte lite påskgodis igår, inte åt mig själv utan åt påskhäxorna. Ja och kommer det inga påskhäxor så måste jag väl äta upp godiset istället :).
 



Påskpyssel

Blev inspirerad av att påskpyssla då jag såg ett klipp där klienter på f.d. Arbetscentralen påskpysslar. Klippet kan du se här. 
 
Du behöver:
 
Decoupage lack/lim
Pensel
Påskägg av papp
Papper med text på, behövs ca. 2-3 stycken A4 papper till ett stort ägg
Andra valfria tillbehör t.ex. spets
 

Jag började med att gå in på Snigel tv:s hemsida där jag hittade en mall på texten som jag skrev ut. Sedan rev jag pappret i bitar och sedan var det bara att börja limma. Pappret skulle gärna ha fått vara tunnare, typ tidningspapper, men ville ha den ålderdomliga texten som jag printat ut därför blev det vanligt kopieringspapper. 
 
Pensla lim på ena ägghalvan, lägg på en pappersbit. Pensla över pappersbiten med lim och lägg en till bit bredvid. Fortsätt så här tills hela ägget är täckt med pappersbitar. Bitarna får komma lite ovanpå varandra för att täcka hela ägget.
 
 
Till sist får ägghalvorna torka i 30 minuter.
 
 
Sedan tog jag fram lite spets och så blev det så här.
 
 
Hoppas du blev lika inspirerad som jag!
 



Påskris

Idag var det dags att hämta årets påskris. Molly var också med och hämtade riset, men någon hjälp fick jag inte, hon var mest intresserad av annat.
 
 
Har också varit till frissan idag. Klippte bara topparna, så någon stor föränding blev det inte. Vill ju att håret ska växa och bli långt, men det tar ju så länge. Gick lite på stan också, köpte lite påsktillbehör. En timme på gymmet hann jag också med.
 
Var och tvättade bilen till en biltvätt, första gången min bil blev tvättad i en sån. Var nog lite skrämmande att sitta där inne och se på, trodde sidospegeln (som är sönder) skulle lossna, men som tur klarade den sig. Helt skinande ren är dock inte bilen mera, men relativt ren i alla fall. Kanske inte den bästa årstiden att tvätta bilen i, men det behövdes verkligen!



Nytt i fönstren

Kände för lite "nytt" i fönstren i kvisten så tog bort mossan som legat där i ett och ett halvt år och satte dit lite andra saker istället. 
 
 
Tycker det är roligt och behändigt med fönster som dessa. Mellan fönstren kan man lägga saker som man inte har rum för någon annanstans. Bara att byta ut sakerna då man tröttnat på dem. Nu hade jag tröttnat på mossan, kändes lite vinteraktigt så nu blev det så här.
 
På samma gång fick jag tvättat fönstren också! Inte varje dag det blir gjort.



Snart är det påsk

Idag har ännu mera påskpynt fått komma fram. De få häxorna och kycklingarna jag har. Samtidigt är det städning som pågår, men det går lite trögt. Men badrummet är i alla fall städat. Tvättade till och med det ena fönstret och satte dit plastblommorna jag köpte på Ikea. 
 
 
Något påskgräs blir det inte i år. Påskkycklingarna får stå på en duk istället för i gräset.
 
 
Den andra häxan flög upp och satte sig på lampan! Tycker hon sitter bra där.



Trött!

Blev inte många timmars sömn på jobbet inatt. Hade tänkt fara till gymmet då jag slutade men for hem istället. Var ju på Zumba och Zumba toning igår före jobbet så blir nog inget gym idag. 
 
Nu ska jag vila och se på tv. Får se vad resten av dagen har att erbjuda.
 



Sol i skogen

Solen skiner för fullt ute. Kände för en liten skogspromenad. Man kände verkligen att solen börjat värma, tänkte nästan ta en stol och sätta mig i solen, men gjorde det inte. Såg att de lovat många soliga dagar framöver, skönt! Man blir genast lite piggare då solen tittar fram.
 



The Last Stand

Blev ingen hemmakväll igår. Vi bestämde oss för att fara på bio istället. Såg på The Last Stand med Arnold Schwartzenegger. Mycket action men en riktigt bra och sevärd film. Spännade var den också!
 



Inredningsskyltar

Jag har länge varit förtjust i inredningsskyltar. Ofta pryds de av tänkvärda ordspråk eller så kan det vara något så enkelt som en välkommen skylt. Om man letar runt på nätet hittar man många fina skyltar, här är några som jag fastnade för.
 

 
Vilken är din favorit?
 



Lördagen den 23 mars

Har jobbat 8-14.27 idag. Kort dag och den gick snabbt. Sen hämtade Johnny mig och vi for till simhallen. Var först i gymmet 35 minuter och sen blev det simning. Simmade 1,3 km.  Nu blir det nog en lugn lördagskväll. Ska äta lite pizza från igår och kanske något annat gott. Säkert kommer det något bra på tv också.
 
 
Hoppas ni andra får en bra lördagskväll!



Pizza på mandelmjöl

Pizzan blev nog riktigt god! Smakade inte ägg som jag först trodde den skulle göra. Receptet på bottnen var följande:
 
2 dl mandelmjöl
4 ägg
2 tsk bakpulver
1,5 dl riven ost
 
Bottnen blev kanske lite väl mjuk, men smaken var det inget fel på!
 
 
 



Denna fredag

Började dagen med att fara till gymmet på RPV och Body. Efter det blev det ett besök hos Linda. Levererade hennes saker från Ikea. Hälsade förstås också på Isac, Evita och Romeo. Alla var de lika gulliga som vanligt, speciellt Isac. For sen via butiken och till sist till Eva o Adam. Gjorde inga loppisfynd idag. Köpte hem lite gula tulpaner, gula för att det snart är påsk.
 
 
Nu håller jag på med ett experiment. Lagar nämligen pizza på ett lite annorlunda sätt. Får se vad det blir till. Just nu ser det ut så här då jag förgräddat bottnen.
 
 
 
Bottnen är gjord på mandelmjöl, ägg, bakpulver och ost och är egentligen ett bröd recept. Ovanpå ska jag nu lägga mina favorit pizza ingredienser, nämligen skinka och champinjoner. Ja och lite tomatpure först förstås. Sedan blir det nog lite smaskiga kryddor också. Återkommer då jag vet om det blev en hit eller ej. Kan få vänta några timmar tills Johnny kommer hem från simhallen innan jag får smaka.



Spetströja

Gårdagens loppisfynd blev en spetströja för 8 €. Har länge sökt efter någon liknande men inte hittat. Den var kanske lite stor, men ville inte att den skulle vara tight som ett korvskinn heller. Den är precis som jag ville ha den.
 



En dag på isen

Blev en bra dag i Jakobstad och Larsmo. Vi promenerade på isen till Malenas villa. Först var det inte så bra väder, blåste ganska hårt, var mulet och kom lite snö, efter en stund kom solen fram och det blev lite varmare.
 
 
Efter den friska promenaden var det skönt att komma in i stugan. Brasan tog en stund att få igång, men till sist tog det fyr i spisen. Grillade korv och hade det mysigt. Till sist fick vi alla lite kallt så bestämde oss för att vandra tillbaka till fastlandet. 
 
 
Dagen avslutades sedan med loppisbesök. Kan ju inte besöka Jakobstad utan att fara till något loppis. Denna gång var vi till tre stycken. 
 
Tack för en rolig dag, vi ses i maj igen! :)



Hälsa på Malena

Idag blir det en roadtrip till Jakobstad med Sofia för att hälsa på Malena och lilla Sebastian. Hoppas solen kommer fram ännu mera så vi får en fin dag utomhus. Ska bli roligt med picknick i det gröna tänkte jag skriva, men blir väl snarare picknick i det vita (snön alltså). 
 
Ett vintrigt Jakobstad för två år sedan.



Vems är katten?

Idag har vi haft besök av en okänd frass två gånger, först i morse och nu var den här på gården igen och ville leka med Molly. Molly satt under bilen och frassen bredvid bilen. Molly vågade till sist springa in, men hon kollade noga att ingen frass följde efter henne. Har aldrig sett katten förut, undrar vems det är. Han var inte så rädd av sig, jag kunde stå i dörren och se på honom, men då jag närmade mig sprang han nog iväg till skogs. 
 
Jag tycker det är roligt med andra katter på gården. Molly och Whiskas tycker säkert inte samma sak. Ännu roligare skulle det förstås vara om man fick hälsa på dem också. 
 



Påskdukar

Hittade en påskduk i skåpet som jag inte vet om jag har använt förut. Har inte många påskdukar, men de få som jag har är nu alla framme. Ja förutom en som jag inte vet var jag ska lägga. Möjligen skulle den passa på vinden, men vem ser den där, jo katterna. 
 
 
Alla påskdukar är antingen köpta på loppis eller från någon auktion. Varför köpa nya då man hittar fina och billiga på andra ställen än i butiken. 
 
Nästa vecka får nog häxorna och kycklingarna komma fram. Pyntar dock inte så mycket inför påsk, men lite pynt vill jag nog ha.



Solen fortsätter att skina

Vilket fint väder vi har idag också. Skönt med lite värmande sol. Väntar bara tills det blir lite varmare så man kan sätta sig på balkongen med en bra bok. Är nog lite för kallt för det ännu. Visst finns det varma kläder, men kunde nog bli lite kyligt ändå. Måste kanske vänta lite tills snön försvunnit från balkongen också, är nämligen ganska så mycket snö där.
 
 
Är ju påsk nästa vecka, nästan så man inte kan tro det. Förhoppningsvis kommer det inte mera snö innan dess, men man vet ju aldrig. Brukar traditionsenligt ta cykeln till påskbrasan och tänker göra det i år också.
 
Hur blir det med Härmä Mia? Ska vi fara dit och äta denna påsk också?



Mera bilder

Nu har jag jobbat samt gymmat färdigt för idag. Skönt att ha det undan så får jag göra precis vad jag vill resten av dagen! :) Imorgon ska jag bara på personalmöte så egentligen jobbar jag nästa gång först på lördag.
 
Kollade igenom fotona på telefonen, glömmer nästan bort vad man tagit för foton. Här kommer lite mera bilder från Tammerfors resan.
 
Fina saker på Kodin Ykkönen
 
Funderade om man skulle köpa varsin sån här outfit åt Molly och Whiskas...tror dock inte den skulle vara på så länge så blev inget köp.
 
Såg en fin kryddhylla som jag skulle ha velat ha, frågan var bara var jag skulle lägga den, så den fick lämna kvar i butiken.
 
Fina stolsdynor hade de på IKEA, men måste intala mig själv att jag inte behöver några.



Gymmet och en bok

Var till gymmet med Ulli idag. Hade tänkt fara på Bodypump, men idag var det Zumba gold istället. Det ville vi inte fara på för där blir man inte helst svettig. Vanlig Zumba skulle ha varit bättre. Känner nog fortfarande av förkylningen så tog det lite försiktigt.
 
Var via Fyndis också. Hittade en bok för 1€.
 
 
Nu ska jag avnjuta en tonfisksallad och sen ska jag nog bara slappa i soffan innan det är dags för nattjobb 18-09.



Lökar och påskduk

De sista lökarna satte jag i tre ljuslyktor på bordet. Molly tyckte de luktade lite konstigt. En påskduk fick också komma fram.
 
 
Ikväll har vi varit och hälsat på Fiffi med flera. Nu blir det veckans avsnitt av Antikrundan och snart bastu. Ska bli skönt med sovmorgon imorgon.
 
 



Påskliljor

Köpte några påskliljor igår. Visserligen blommar de snabbt ut, men de är så fina ändå. Nu har de blivit planterade lite här och där och så här blev det. 
 
 
Den ena delade jag på så har ännu några lökar kvar att plantera någonstans. Blir nog att ligga på soffan först en stund så kanske jag kommer på var jag ska plantera dem. Känns i benen att jag jobbat idag. 



Kalas

Var på kalas till Ulli ikväll, av oss fick hon dessa:
 
 
Ronja var inte på fotohumör :)
 
 
Nu blir det Fångarna på fortet på tv. Får se om jag somnar i soffan. Blev ca 5 timmar sömn senaste natt och imorgon blir det tidig väckning då jag jobbar 7-14.45.
 
Ha en bra lördagskväll!



En fin lördag

Var en lugn kväll och natt på jobbet, skönt det. Är fint väder idag. Skulle ha varit perfekt is väder, men fick ingen med mig. Blir nog en sväng via loppis och någon butik istället. Ikväll ska vi och fira Ulli som fyller idag.
 



Två till

Har varit en slö dag idag. For inte på jumppa då jag är så förkyld. Tänkte fara på en loppisrunda, men blev bara butiken i Kvevlax. Digiboxen är full av serier så har sett på ett flertal avsnitt. En broilersallad har jag också rört ihop. Det var min dag hittills. Snart blir det nattjobb 18-09, hoppas på en lugn kväll, men det är bastukväll så blir väl en del jobb. 
 
 
Köpte två såna här krukor med plastgräs på Ikea. Har två från förut mellan ena fönstret i badrummet. Förra gången vi var till Ikea hittade jag inga, men nu köpte jag två till och ska lägga dem mellan det andra fönstret i badrummet. Skönt då de inte behöver vattnas, sådana växter trivs nog bäst hemma hos oss. 



Veckans loppisfynd

Gjorde en del loppisfynd i Tammerfors. Annars tycker jag dock att det inte finns så många bra loppis där, i alla fall inte om man är ute efter att fynda porslin och gamla saker. Ett ställe jag kan rekommendera är Kirpputori Silinteri på Ajokinkuja 4. Bredvid finns också Löytöliiteri, ett STOR butik med alltmöjligt i inredningsväg. Andra helt okej loppis är Radiokirppis på Laukontori 12 och Bonuskirppis på Itsenäisyydenkatu 11-13. 
 
Videkissor av plast hittade jag i Hämeenkyrö. Ser riktiga ut tycker jag. Här ser du också det hörn inne i huset som ännu inte är riktigt färdigt. Rören ska nog kläs in så småningom.
 
Tupperware bakunderlägg för 3€.
 
En mattallrik för 4,50€.
 
Tvåvåningskakfat 10€.
 
Hittade nog lite annat också, men vad är en hemlighet :).
 



Tre dagar i Tammerfors

Var skönt att komma bort från vardagen lite. Blev två nätter på Omenahotelli i Tammerfors. Hotellet var helt ok, men frukosten på cafét bredvid var ingen höjdare. Fast mätta blev vi nog ändå. Sprang på en hel del loppis, säkert tio stycken minst. Gjorde nog några fynd, ska visa en del imorgon. Vi besökte också Ikea samt Ideapark, blev dock inte några större inköp där. 
 
 
Resan kunde ha börjat lite bättre. Vi hamnade nämligen i en ordentlig snöstorm på vägen dit. Körde på en oplogad väg ända fram till Koskenkorva. Det var så mycket snö på vägen att det tog i under bilen och vi kröp framåt i 40-50. Har inte varit med om värre före. Kunde ha trott man körde på en skogsväg och inte på en stor väg mot Tammerfors. Som tur slutade det snöa längre fram och vi hade ingen brådska, att vi kom oss fram oskadda och utan att ha besökt diket eller krockat var ju huvudsaken.
 
På tisdag kväll blev det en simtur på Eden i Nokia. En rolig kväll blev det fastän jag blev ännu mer förkyld.
 
 
Vi njöt av fint, men ganska kallt väder. Fick gratis youghurt på torget. Var på en bra konsert. Sov gott. Hade helt enkelt tre roliga dagar. Väntar redan på nästa gång jag får fara och höra på Amaranthe, men när var och hur vet jag inte ännu.
 
 
Hej då Tammerfors, ses en annan gång.



Amaranthe i Tammerfors 13.3.2013

Var på en mycket bra Amaranthe konsert igår. De spelade både nya och gamla låtar. De gamla godingarna var nog bäst! Slutsålt var det också så var en del folk där.
 



Eukalyptusbastukvast

Vanligtvis brukar vår "bastukvast" bestå av björkris, men vi köpte för ovanlighetens skull en kvast av eukalyptus. Väntade mig att det skulle dofta gott av eukalyptus i bastun då vi använde den, men icke. Visst doftade det, eller luktade, men jag tyckte inte det var någon behaglig doft. Säkert kan det hända att riktig eukalyptus doftar så, vet inte, har ju vant mig vid artificiell eukalyptus doft. 
 
 
Testa själv så får du se. Jag föredrar dock nog egenhändigt plockat björkris, då doftar det sommar!



Nytt nummer

Nu har äntligen nästa nummer av Gård och Torp kommit ut. Väntar alltid otåligt på nästa nummer. Synd då de kommer ut så sällan, en gång i månaden om jag inte minns fel. Som vanligt finns det många intressanta artiklar att läsa, speciellt om gamla hus. 
 
 
Läs och njut!



Lediga dagar

Snö snö, mera snö. Snöar för fullt där ute, tycker det kunde regna istället. Kanske inte det bästa vädret att köra i, men vad gör man. 
 
Nu ska vi njuta av några lediga dagar, skönt med lite "semester" mitt i veckan.
 



Jobb,gym och simhallen

Tog länge innan man kom sig hem idag. Jobbade först 8-15. Sen for jag till gymmet och var där 40 minuter. Fortsatte sedan till simhallen med Johnny där jag simmade 500 m samt var på vattenjumppa 30 minuter. Var verkligen gott med mat nu då man kom hem, 7 timmar sedan man åt någonting senast. 
 
Hann bli irriterad direkt jag satte mig framför datorn då internet bara far av hela tiden. Inte roligt. Men för tillfället fungerar det. Får passa på då. 
 
Ser framemot tre lediga dagar. Ska bli skönt att komma bort från vardagen lite. Amaranthes konsert ska vi ju också på så det ska bli skoj! Får se om de är lika bra som de var i somras då vi var och hörde på dem senast. 
 
Nu blir det nog ett besök på Målarbackan. 
 



Skön avslutning på veckan

Var en lugn arbetsdag idag. Då jag kom hem blev det bastu, skön avslutning på veckan. Imorgon blir det jobb 8-15, sen är jag ledig 3 dagar! Nu ska jag lägga mig i soffan och se på någon bra serie, får bara hoppas jag vinner tävlingen över fjärrkontrollen :).
 



Morgonpromenad

Var passligt väder för en morgonpromenad. Skönt med frisk luft före det är dags för jobb 12-20.
 
 



En en kväll i gott sällskap

Blev både mat, kaffe och biljard ikväll. Tack för trevligt sällskap!
 



Gäster ikväll

Idag har jag jobbat 8-16. Var en mindre stressig dag idag, skönt det! Nu blir det städa, städa, städa, innan Linda, Göran o Isac kommer hit. Johnny har bakat lchf kanelbullar idag, så får se hur de smakar.
 



Fredagsmys

 
Sitter och ser på veckans serier som vi ännu inte hunnit se på. Blir inte en allt för sen kväll för imorgon blir det jobb 8-16.
 
Ha en trevlig fredagskväll allihopa!



Pippitröja och nya skor

Fick min fina Pippitröja idag som mamma har stickat åt mej. Tack, tack! Den är precis som jag ville ha den.
 
 
Har också på mig mina nya skor. Hittade till sist ett par i Gw-Gallerian, hoppas de håller bättre än de förra.
 
 
På rea var de, 50 %, desto bättre det.



Godis ask

Igår blev det ett besök till nyöppnade Hong Kong. Oj vilken trafik det var dit, värre var det säkert kring 9, men då jag kom dit 12.30 var problemet det att man inte hade någonstans att parkera då polisen spärrade av vägen. Måste till sist parkera på HVC parkeringen, och det gick bra, ingen lapp på rutan sedan heller. Några stora inköp blev det inte, började inte köpa så mycket då jag inte hade bilen närmare.
 
Hann vara in en snabb sväng till Fyndis också. Därifrån kom jag ut med den här:
 
 
Är svag för vita askar/burkar/saker med text på. Kunde därför inte motstå denna, men så kostade den bara 2€ också.
 
Idag är jag LEDIG. Skönt efter 4 dagar intensivt arbetande, imorgon är det dock jobb igen och tre dagar framöver. Nu blir det gymmet och sen en sväng till Västervik. 



Butiksöppning och delad dag

Ni har väl inte missat att det är öppning av en ny butik i Vasa idag? Hong Kong öppnar sina dörrar kl.9. Skulle gärna stå därute och trängas med alla andra då, men får vänta några timmar. Ska på personalmöte mellan 9.30-12, sen ska jag fara och se om det finns någon laxsoppa kvar (de bjuder nämligen på det). Kanske jag hittar ett och annat att köpa också, får se. Sedan blir det jobb 15-21, men imorgon är jag LEDIG, ser framemot det!
 



Spetsen på plats

Nu är spetsen på plats runt hyllkanterna. Kunde inte ha blivit bättre. Precis vad som fattades!
 
 
Idag blir det jobb 14-22, får se vad jag hinner göra före det. 



Lite biljard

 
Blev några omgångar biljard, men jag förlorade.



Femte mars

Denna dag har i princip sett ut som gårdagen, men jobbade en timme längre, 7-15. Oj, oj, vilken dag. Kan ju inte säga att jag suttit i still åtminstone, typ 5 minuter då jag åt. Efter jobbet blev det gym en timme och nu är det matlagning pågång. Tror inte jag orkar göra mycket mera idag, på sin höjd spela lite biljard :).
 



Oopsies

Ikväll har vi testat att baka en ny form av bröd där inget mjöl behövs. Blev faktiskt riktigt gott fastän de inte jäste upp så mycket. Det är ju smaken som räknas, inte utseendet! 
 
 
Oopsies
 
Receptet ger 6-8 stycken beroende på hur stora man gör dem.
 
3 ägg
100g philadelphiaost
1 nypa salt
½ matsked fiberhusk (psyllium) (kan lämnas bort)
½ tesked bakpulver (kan lämnas bort)
olika sorters frön som dekoration (t.ex. solrosfrön)
 
Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitor i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill. Fiberhursk och bakpulver gör oopsien mer brödliknande.
 
Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg. Före du lägger i dem i ugnen kan du strö över lite frön om du vill.
 
De kan ätas som smörgås eller användas som hamburgerbröd. Man kan också göra en enda stor oopsie och använda som rulltårtsbotten. 
 



Spets

Har jobbat första morgonturen på nya boendet idag, har bara jobbat kvällar och nätter i två veckor så var skönt med en morgontur. Full rulle var det nog! Men förkylningen till trots hade jag ännu energi då arbetsdagen var slut kl.15 så jag for till gymmet en sväng. Efter det for jag via Adam och Eva. Hittade en fin spets, ca 4 meter lång för fyra euro. 
 
 
Har länge sökt efter en spets som denna, tillräckligt lång och tillräckligt bred. Ska lägga upp den på kanterna på hyllan i köket.
 



Fiffi

Gunvi och Jussis katt Fiffi var lika skygg som vanligt idag. Fick ha henne i famnen en stund, men hon bara skakade (hon kom inte självmant i famnen heller). Sen gick hon ut och ville inte komma in så länge vi var där. Till en början, då hon började komma till dem, var hon inte lika skygg, men mer och mer skygg blir hon. Tydligen är hon rädd för något. Kanske hon tror vi ska ta hem henne :). 
 



Sevärd film!

Kom en del snö igår, men nu är den bortsskottad från gården. Tur att vi har traktor så slapp jag gå ut och svettas. 
 
Filmen vi var och såg på igår, A Good Day To Die Hard, var faktiskt riktigt bra! Spännande också. Väl värd att se. Goda popcorn hade de också, men blev väl mycket så tog hem de som lämnade, har ju något att smaska på ikväll nu då.
 
Idag ska vi på mat till Målarbackan, några andra planer för dagen har vi inte. Förövrigt känner jag mig mer förkyld idag, men det går väl ingen nöd på mig, så länge man inte har feber så. 
 



Snöyra

Snart får man börja söka sig mot stan och biosalongen. Vi ska se på Die Hard 5. Inte mitt val, men säkert går den väl att se på. Hoppas bara att vi kommer oss till stan i detta väder. Snöar och blåser för fullt där ute. Förhoppningsvis vinterns sista snöyra.
 



Lat lördag

Skönt med en ledig lördag. Hittills idag har det inte hänt så mycket, har legat på soffan framför tv:n och sett på inbandade serier. Nu blir det nog en sväng till stan och ikväll blir det bio.
 



Simmat och fredagsmat

Har varit och simmat ikväll. Kändes faktiskt ganska skönt fastän jag var trött och lite snuvig. Känner mig piggare nu efterråt! Johnny har varit och simmat fyra gånger denna vecka så måste ju nog komma med en gång jag nu också då jag hade passligt. 
 
Nu blir det fredagsmat, fyllda paprikor, smaskens!
 



Olika euro mynt

Jag ser ofta på baksidan av de euro mynt som kommer i min hand. Lägger undan de som är från olika länder. Kommer inte alltid ihåg att kolla, men oftast gör jag det nog. Har en liten samling mynt från olika länder, men någon komplett samling är det inte. Vissa utländska mynt förekommer oftare, t.ex. tyska, men det beror säkert på att det ändå är så pass nära Finland jämfört med många andra länder.
 
Är det någon annan som samlar på euro mynt? Eller i alla fall måste kolla på baksidan och se från vilket land myntet kommer ifrån?
 
Idag fick jag syn på ett två euros mynt med Helene Schjerfbeck på. Har aldrig sett myntet förut så blev glad över att ha hittat ett nytt samlarobjekt. Några stora pengar är det inte fråga om eftersom myntet ändå inte är oanvänt. Men skulle man beställa det kostar det nog några tior.
 
 
Har många andra special mynt också, men de är inte heller värdefulla. Men vem vet, kanske de blir det i framtiden. Jag samlar inte på mynten för att de kanske är värda mer än siffran som står på dem, samlar helt enkelt för att det är roligt.
 



Bara att kasta

 
Ingenting håller nu för tiden. Är nog bara att kasta dessa i roskis. Frågan är bara vad jag ska lägga på fötterna nu...gummistövlarna? Köpte dem i oktober. Trodde nog de skulle hålla åtminstone en vinter.



RSS 2.0