På stan med mamma

Idag blev det en dag på stan. Wilma och jag. Johnny skulle vara hemma och snickra på lekstugan (vilket inte blev till nåt pga regnet). Vi parkerade vid gamla buss stationen och gick sen mot torget. Gick i några klädbutiker, tyvärr var Bambini stängt denna dag, såg många fina saker där i fönstret. Köpte också lite tillbehör till kommande 2-års kalas. Lunch åt vi på Hesburger där vi mitt i allt fick en gratis fanta då flickan i kassan inte förstod då jag sa "liten franska", hon hörde "liten fanta". Så vi fick fantan på köpet ☺.


I en annan butik hälsade vi på en stor drake, de fanns nog till salu, men denna gång fick ingen drake komma med oss hem.


Vandrade sedan vidare till Comboliina i regnet. Hittade några plagg åt mig och Wilma. Hade hoppats Wilma skulle somna i vagnen, men det gjorde hon inte. Istället fick det bli en tur via Storkyro på vägen hem så Wilma fick sova lite över 1 timme.

En riktigt lyckad mor och dotter dag blev det 💕.

Förkylning, heta dagar och ett negativt coronatest

Veckan som gått blev inte som vi tänkt. I söndags vaknade Wilma och var förkyld. Under dagen på Lillö fick hon feber. Vi försökte ändå njuta av det varma vädret och lediga dagen. Vi sov över natten på Lillö. 
 
 
Måndagen spenderade vi på Lillö, det var lite svalare än på söndagen då det nu blåste rakt upp, men det var bara skönt då det fläktade. Då vi kom hem mot kvällen konstaterade vi att det var betydligt varmare här hemma, som vanligt. 
 
 
På tisdagen vaknade jag upp och var förkyld, typiskt. Såklart, nog visste jag att jag också skulle bli förkyld. Kände ju redan av sjuk hals kvällen före. Försökte kontakta företagshälsovårdaren, men inget svar. Till jobbet kunde jag förstås inte fara. Denna dag gick mest åt till att härda ut i värmen. Johnny måste åka till jobbet en sväng så jag måste gå ut och gå med Wilma. Blev nästan svimfärdig. Jag hade dock ingen feber, men det kändes som det ändå. Tror ni Wilma ville sova denna eftermiddag, nej såklart inte. Vi var alla trötta då kvällen kom.
 
 
Där emellan har vi spelat lite krocket, lekt i sandlådan, badat i poolen samt njutit av svalkan inomhus och värmen utomhus.
 
 
På onsdagen ringde jag tre olika nummer till företagshälsovården, samt ännu till hvc, innan det blev klart att jag ska fara och ta ett corona test. Sedan ringde de upp från sjukhuset och jag skulle vara där på parkeringen inom en timme. 
 
Själva provtagningen gick bra. Satt i bilen på utsatt plats och så kom en sköterska i full mundering och tog provet från näsan. Gick på nån sekund. Trodde det skulle vara värre. Svaret skulle jag vänta max tre dagar på. I handen fick jag ett sjukintyg fram till fredagen och uppmaning om att vara i karantän tills provsvaret kommit.
 
Så nu har jag väntat, och väntat, och väntat lite till. Denna dag har varit olidligt lång. Lite före kl. 16, då jag redan hunnit börja planera och skicka meddelande till chefen hur jag ska göra då jag ska på jobb imorgon och resultatet ej kommit ännu, ja då äntligen kom samtalet. Svaret var NEGATIVT ☺👍. Jag är ännu förkyld, dock mycket bättre, och orken är det inget fel på, så far nog på jobb imorgon/idag (klockan är visst 00.15 då jag skriver detta). Får följa rådande bestämmelser och vara ännu noggrannare med handhygienen. Ska jag vänta tills snuvan är helt borta innan jag åker på jobb kan det hända jag får vänta i tre månader. Så länge tog det senast att bli av med förkylningen. 
 
För att fira att karantän är över blev det ett dopp i det blå vid Petsmo simstrand. Första gången vi simmade där. Wilma testade sina nya simpuffar, det gick bra. Sen ville hon sitta ner och plaska också, till sist sprang hon omkring i vattnet. Stället fick helt klart godkänt.
 
 
Nu blir det nog godnatt. 
 Midsommarafton 2020

Denna midsommarafton började med jobb 7-15 för mig. På kvällen cyklade vi iväg till Johnnys föräldrar, där de andra gästerna redan anlänt. Det bjöds förstås på god mat och annat smaskens.
 

Efter maten blev det den traditionella midsommar promenaden. Wilma var nöjd med att sitta i Johnnys gamla vagn, sen sprang hon en bit också. Det är just de här sommarkvällarna man längtar tillbaka till mitt i smällkalla vintern.

 
 
Wilma fick smaka den första jordgubben från faffas och fammos jordgubbsland. Sedan blev det ännu kaffe med dopp innan vi cyklade hem igen.

Det blev en riktigt lyckad midsommaraftons
kväll ☀.
Många fina loppisfynd

Äntligen har Combo och Comboliina öppnat sina dörrar igen. Jag hittade en hel hög med fina saker på Combo. På Comboliina tyckte jag dock att det var lite sämre utbud, men kom ändå ut med en till Pippi docka som dock inte kom med på bild.
 
De här sakerna och kläderna fick Wilma. Nya solhattar var ett måste. Collegetröjan nederst är nog stor ännu, men bra att ta fram ur skåpet sedan då det behövs.
 
 
Jag hittade två klänningar. Den blåa var en mammaklänning, men vad gör nu det, bekväm var den.
 
 
För tillfället har jag också ett bord på Combo. Försäljningen har gått riktigt bra tycker jag. Har redan bestämt att jag ska ta ett bord till hösten också då skrubben är full med urväxta vinterkläder och skor. Säkerligen hinner jag samla ihop andra saker som också ska säljas.
 Blomsterprakt i midsommartider

Imorgon är det midsommar. Jag jobbar detta år, men hinner nog fira ändå. De senaste veckorna har jag gått omkring och tagit lite bilder av blommor och blad, så med dessa bilder önskar jag er alla en Trevlig Midsommar!
 Två nätter på Lillö och ett besök vid Saltkaret

Nästan direkt jag slutat jobbet på lördag morgon åkte vi iväg till Lillö. Det var kokhett där ute här hemma, dock lite svalare på Lillö men riktigt skönt väder ändå. 
 
 
Medan Johnny gick ut på en vagnpromenad med Wilma så passade jag på att fylla Wilmas nya pool. Tänkte att hon säkert var i behov av en sån detta år, ifjol fick hon nöja sig med badbaljan. Enda problemet var hur jag skulle få den fylld. Havsvattnet såg inte lockande ut, flöt alger överallt och "grönt geggamoja"' Det fick bli regnvatten från tunnorna. Gick av och ann vem vet hur många gånger, det syntes knappt att jag satt något vatten i poolen. Men till sist fick det räcka. Poolen blev kanske 1/4 full, men det gjorde inget. Wilma trivdes hur bra som helst och ville förstås inte komma upp därifrån ❤. 
 
 
Jag tog faktiskt årets första dopp också. Wilma gick lite i vattenbrynet, men ville inte gå längre då det var så ojämn botten. Var nog kallt vatten längre ut där det gick att simma. Var så lågt vatten så fick gå "utanför stenarna" innan jag kunde doppa mig.
 
 
Årets första tur med roddbåten blev det också.
 
 
Wilmas mommo och moffa var också där på dagen, men de åkte hem på kvällen. Ännu senare fick vi oväntat båtbesök då äldsta systern med familj dök upp. De var bara på en snabbvisit, men roligt med besök ändå ☺.
 
På söndagen blåste det rakt upp. Kändes kallt i vinden fastän de lovat varmt väder. Var förstås varmare hemma. Vi bestämde oss därför för att åka till Björkö och gå till utsiktstornet Saltkaret. Det var mitt i Wilmas lunchtid då vi äntligen kom oss fram dit, så hela dagen blev lite upp och ner. Men Wilma var duktig och tyckte det var roligt att se då en båt kom körandes. Sedan blev det picknick i bakluckan innan vi åkte till Bernys på lunch. 
 
 
Wilma beställde franska med korv, vi två andra varsin pizza. Om vi skulle ha vetat att pizzakön var lång skulle vi ha valt något annat. Wilma fick snabbt sin mat. Tuggade, och spottade ut. Vet inte vad hon började med, aldrig gjort så förut. Väntan blev lång och vi hade både mat och dricka lite här och där. Vi fick vänta ca 40 minuter på våra pizzor. Suck. Jag klagade, något som sällan händer. Servitrisen ursäktade sig och vi fick tre mjukglassar på köpet ☺. 
 
 
Wilma sov bara en liten stund i bilen denna dag, men hon somnade ändå inte tidigare på kvällen. Klockan var nog 23 båda kvällarna innan hon somnade på vår luftmadrass, men betydligt bättre än klockan 24 i alla fall. På måndag morgon åkte vi hem igen.
 
 
Det blev två sköna dagar på Lillö, roligt med lite andra äventyr där emellan också ☺.
 Sommarvärme, korta nätter och en hög med telefoner

Här försöker vi njuta av de varma dagarna så gott det går, fastän sömnbristen gör att man ibland helst skulle vilja sova. Det som har varit tungt de senaste dagarna är att jag inte fick sova ut efter nätterna på jobbet. Måndagen minns jag knappt, den bara försvann. Vi var alla trötta. Wilma har haft problem med magen, till och från, och det ställer ju också till det. Sena kvällar och tidiga mornar har det blivit. 
 
 
Så nu ska jag sluta klaga, men så har vi haft det den senaste tiden. Efter några bättre nätter är vi nu relativt utvilade igen. Jag har pånytt dubbelnatt från och med inatt, så får hålla tummarna jag får sova ordentligt natten till söndag.
 
Jag har haft fullt upp med att prissätta loppissaker. Ni har väl inte missat att Combo och Comboliina öppnar igen på lördag 13.6? Jag ska föra dit sakerna ikväll och börjar alltså sälja på lördag. Tänker ha bordet i två veckor. Får se om folk hittar dit, eller om det är för bra väder. 
 
 
De senaste kvällarna har bjudit på skönt väder. Har varit utomhus länge. I tisdags hade Wilma besök av två kompisar, det tyckte hon var roligt och till sist hade inomhus sakerna hittat ut till terrassen också ☺. 
 
 
Telefoner har vi inte brist på här i huset. Wilma har nämligen redan 8 stycken. Hon räknar dem mest varje dag. Tyvärr fungerar de dock inte, men än så länge är det roligt att bara rada upp dem och räkna dem ☺.
 
 
Nu ska jag hoppa upp ur soffan så jag hinner göra något annat innan Wilma vaknar igen ❤.
 
Önskar er redan en bra helg! Ser ju ut att bli riktig högsommarvärme ☺.
 Cykelturer i dagarna tre

Flera kvällar denna vecka har vi dammat av cyklarna och tagit oss en tur. Wilma tycker det är roligt att åka ut och cykla. Ibland tror jag nästan jag cyklar för sakta, fastän det går ganska hårt nerför, men hon sitter och puttar på och vill tydligen det ska gå ännu fortare ☺.
 
Två kvällar har vi hälsat på får. En häst såg vi också. En hel del motorcyklar och tävlingscyklister har vi också sett. 
 
 
Hoppas det fina vädret håller i sig så det blir fler cykelturer.
 Lite kalasande i perfekt sommarväder

Jag fyllde ju år för en vecka sedan, inga jämna år, men brukar ändå bjuda på lite tårta. I år fick det dock bli lite mindre folk än vanligt pga de rådande omständigheterna. 12 personer blev vi ändå. Söndagen bjöd på strålande solsken och riktig sommarvärme. Som tur slutade det blåsa också, så det blev riktigt varmt i paviljongen på terrassen. Perfekt väder! Kunde inte ha valt en bättre dag för kalas utomhus.
 
 
Presenterna som jag fick av Johnny försökte jag föreviga på bild, men det gick sådär ☺.
 
 
Nu är det inte ens en månad tills vi får ha 2 års kalas här i huset ❤.
 Första övernattningen för i år

Minns inte när vi senast varit över natten på Lillö i maj, men i år hände det. Hade för en gångs skull ledig helg, så ville passa på att sova där. Nästa gång jag har helt ledig helg är först i början på juli. Om någon undrar när jag har semester så får jag det först 10.8. Men inte mig emot. Känner att jag bra kan jobba just nu. Dessutom jobbar jag 77% fram till semestern, så känns bra det också. Speciellt nu då nätterna i detta hus inte blir så långa. Johnny har semester fem veckor från och med 15.6, så någon gemensam semester har vi inte detta år.
 
 
På lördagen åkte vi alltså till Lillö på förmiddagen. Lagade mat och gick ut på en vagnpromenad. Resten av dagen spenderades inomhus och vid stranden. På kvällen blev det bastu, men inget dopp. Det blev som vanligt sen kväll, Wilma somnade 23.45 på luftmadrassen som vi skulle sova på, bar henne i egen säng och hon sov vidare till 7.40. Skulle gärna ha haft lite längre sovmorgon, men vad kan man ☺. Det var bara att stiga upp.
 
 
Efter frukosten började den evighetslånga packningen igen. Tänk vad mycket man tar med sig för bara en natt. Dessutom finns det mesta redan där, förutom mat och vatten. Jag plockade och städade, Johnny fick underhålla Wilma. Sedan var det bara att åka hem igen och ställa till med kalas, men mera om kalaset i nästa inlägg ☺.
 Mälsorleden en fredagskväll

I fredags fyllde jag år. Det firade vi med att gå Mälsorleden på kvällen. Har länge tänkt tanken att gå leden, men vi har inte kommit oss för. Dessutom var vi lite tveksamma då vi inte visste hur mycket Wilma ville gå själv. Det gick ju inte att ta vagnen hade vi hört och läst. Det var nog tur att vi inte tog någon vagn, leden gick över stock och sten. Wilma var riktigt duktig och gick mest själv.
 
 
Några bekanta figurer hittade vi också i skogen. Då vi kom ut till vägen igen, ja då var det stop. Wilma ville inte gå länge, så jag fick bära henne den sista biten. Tänkte nog att jag har sjukt överallt följande dag, men icke. 
 
Det här gör vi nog igen. En riktigt bra födelsedagskväll blev det.
 RSS 2.0