Äventyr i skogen

Igår blev det en dag här hemma. Fick faktiskt gjort en hel del. Klippte gräs runt växthuset och runt en massa buskar. Sedan åt vi en god lunch ute på terrassen, det blev helgrillad broiler, gott! Lite senare klädde jag på mig långbyxor och jacka, fastän det var varmt, och gick till skogs. Det fanns ju hur mycket blåbär som helst i skogen, bara att plocka. Så jag plockade och plockade, mitt i allt brakade det till och tio meter borta stod två älgar. Lite skrämd blev jag nog, men de blev nog minst lika rädda så de sprang snabbt iväg. Jag plockade vidare. Blev nästan en liter, kunde nog ha plockat mera, men ville söka efter hjortron så gick vidare in i skogen. Då jag kommer till hjortronstället brakar det till igen och jag ser en älg springa iväg lite längre fram. Nåja jag går vidare, hittar några hjortron. Så ser jag en ORM slingra sig bredvid mig i riset. Nej usch då! Då fick det vara nog, ville inte se fler "odjur", så gick hem igen. Det var nog tillräckligt med spänning för en dag. 
 
 
Får nog gå och plocka mera blåbär en annan dag. Hjortron går jag bara och plockar om jag får sällskap, ja annat sällskap än älgar och ormar.
 
Idag är det dags för jobb igen. Känns väl egentligen helt okej, men nog skulle jag ju ha annat att göra, hehe.
 Auktion i Malax 29.7.2017

Igår var vi ju som sagt på auktion till Malax. Annonsen i Vbl sa inte så mycket, så trodde inte det skulle vara någon intressant auktion, men det var det. Fanns många fyndlådor, porslin, möbler, mattor, m.m. Fanns många fina saker jag skulle kunnat ropa på, många saker gick billigt. Men jag behövde ingenting. Var bara intressant att stå där och se på. Några saker som jag tänkte ropa på blev onödigt dyra, så behövde inte ens öppna munnen. 
 
 
Kom dock inte tomhänt därifrån. Fanns några lådor med gratis saker, så jag hittade en diktbok åt mamma och några intressanta tidningar från 70-talet. Kan sitta timtals och läsa gamla tidningar, roligt med lite "nytt" att läsa.
 
 En liten kräftskiva

Igår kväll hade vi en liten kräftskiva, bara för oss själva. Har länge varit snål på kräftor, så då vi var och handlade köpte vi ett paket. Som tillbehör blev det en god vitlöksmajonnäs samt örtbatonger. Så gott!
 
 
Nu ska vi susa iväg på auktion, har inga höga förväntningar, men man vet ju aldrig. Sedan blir det Lillö.
 
Ha en bra lördag allihopa!
 Sköna dagar på Lillö

Sista helgen innan jobbet kallar igen. Fyra veckor har gått snabbt, skulle nog kunna vara ledig minst fyra till. De senaste dagarna har vi försökt att njuta av semestern fullt ut. Sov på Lillö tisdag till torsdag. Vi kom oss ut först mot kvällen på tisdag då vi hade en massa andra ärenden på dagen. Johnny förde bilen på service på morgon, jag passade på att fara och besikta min bil samtidigt. Gick den igenom? Svar: Nej. Suck, hade nog det på känn. Behöver bytas bromsklossar och stötdämpare där bak, så kommande onsdag ska det fixas. Det tog många timmar innan Johnnys bil var färdig så vi hann shoppa loss i Stenhaga, besöka matmarknaden på torget, gå på loppis samt vara och äta lunch till Kaavya. Jag är ju inte så förtjust i nya smaker och rätter, men helt okej var väl maten, vet dock inte om jag behöver gå dit igen
 
Var riktigt skönt och avkopplande att äntligen komma sig ut till Lillö efter den hektiska dagen. Lite sur över att bilen inte gick igenom besiktningen var jag förstås. Solen hade nästan försvunnit men jag hann njuta av några solstrålar innan den försvann bakom träden.
 
 
De följande dagarna hann vi med massor, vi har solat, varit ut med båten, läst, spelat spel, badat bastu, rökt fisk/kött m.m. Dessutom har jag oljat in bryggan samt rensat bort mera gräs vid stranden. Tog också en promenad i skogen i jakt på kantareller och blåbär men hittade bara en massa myggor. Dock har jag varit förkyld hela veckan, så något dopp blev det inte.
 
 
Det blev flera båtturer. Var och vände till både Arken och Bernys samt rundade Bässörsskatan och körde in under broarna.
 
 
En sväng till Västervik med båten blev det också.
 
 
Riktigt sköna dagar har vi haft! Idag måste vi nog få gjort något här hemma. Men först blir det nog butiken. Sen får vi se vad vi får gjort, kan hända det blir solstolen (om solen är framme). Varmt är det åtminstone, skönt med lite sommarvärme!
 Promenad till forsen

I förra veckan firade vi den traditionella "Alice dagen" på Målarbackan tillsammans med Johnnys släktingar. I år blev vi 16 personer som samlades. Det hör också till att vi tar oss en promenad. I år, liksom förra året, blev det en promenad till forsen. Det var mulet och det kom några regndroppar, men det är alltid lika fint vid forsen och Kvarbacken, oberoende väder. 
 
 En tur till Stortjärubådan

Sedan vi kom hem från vår resa så har vi varit nästan varje dag på Lillö. Senaste helg blev det en tur till Stortjärubådan (ja hur man nu skriver det). Det blåste ganska hårt, först var vi och vände till Bässörsskatan, men svängde om och for och tog iland på Stortjärubådan istället.
 
 
Det hör ju till att jag måste gå runt ön åtminstone en gång varje sommar. Så nu kan jag checka av det i "to do listan". Johnny kände inte för att ta sig en promenad så han solade istället. Var riktigt varmt och skönt i solen så det blev nog lite varmt att hoppa från sten till sten runt hela ön. En riktigt bra kväll!
 Öjebyn och de sista dagarna i Piteå

Fortsätter berättelsen om sommarresan. Efter den kalla natten med lite sömn vaknade vi till en solig dag. Åkte till Harrbäcken på loppis, hittade inget annat än några våfflor. 
 
 
Åkte sedan och gick lite i Öjebyn, gamla stan i Piteå. Här låg Piteå centrum fram till en brand år 1666. 
 
 
Sedan blev det ännu fler loppisbesök, hittade lite ett och annat.
 
 
Sedan blev det en tur på stan i Piteås nuvarande centrum. Vi tyckte inte det var mycket att se, tänkte inte hitta någon mat heller, blev kebab till sist. Men visst, en liten mysig stad var det nog ändå.
 
 
Åkte tillbaka till campingen. Det var inte speciellt varmt, blåste lite, men i lä var det varmt så vi låg och solade oss i tältet en stund (med dörren öppen alltså, hehe). 
 
 
Lite senare blev det en promenad runt campingen igen. Sedan blev det filmkväll i tältet.
 
 
Följande dag hade vi ingen brådska. Åkte in till centrum och handlade lite. Sedan grillade vi kött utanför tältet, blev riktigt gott! 
 
 
Sedan gick vi till Äventyrsbadet som låg intill hotellet. Det var sådär. Vi är ju inte precis några som åker i rutschbanor och sådant, vi saknade en bassäng där man kunde simma ordentligt. Dessutom var golven livsfarligt hala, jämfört med på andra badinrättningar. Det sprang barn överallt, och inget fel med det, men de hoppade i bassängerna här och där och "trillade ivägen". På många andra bad är det förbjudet att dyka i från bassängkanterna. Dock fanns det en gemensam ångbastu, men den var inget att hurra för, ganska kallt och lite ånga. Helt enkelt inget bad vi kommer att besöka igen. Men säkert roligt för barn, dock inte för vuxna. 
 
På kvällen testade vi på campingens minigolf. Det var roligt för jag vann, hehe.
 
 
Då följande natt närmade sig klädde jag på mig så mycket jag kunde så jag inte skulle frysa, det lyckades ganska bra.
 
 
Följande morgon packade vi ihop tältet och åkte vidare, men mera om det en annan dag.
 Isac 5 år

I lördags var vi på Isacs 5-års kalas. Ja vi var ju förra veckan också, men denna lördag hade han kalas "på riktigt", hehe. Han fick många presenter och snabbt blev det fullt hus. Faddrar som vi är så fick vi agera "sköttanter" åt Lucas medan hans mamma ställde iordning i köket. Han var specielt förtjust i Johnnys solglasögon, men tyvärr var de nog lite väl stora åt honom.
 
Paw Patrol var temat på kalaset i år, och Isac fick en riktigt fin Paw Patrol tårta. En massa andra godsaker bjöds det också på.
 
 
Stort GRATTIS än en gång!
 En auktionsdag

Igår hade vi hela två auktioner att välja bland. Den första ordnades i Övermalax. Åkte dit och tittade, men där fanns inget av intresse. Där var heller inte så mycket folk så sakerna de sålde blev säkert billiga. Säkert kunde man ha gjort något fynd och sålt det vidare, men vi åkte istället vidare till nästa auktion i Petalax. Det var ju tur att auktionerna var åt samma håll åtminstone. Dessutom började den i Malax 10 och den i Petalax 11, så var helt perfekt. 
 
 
I Petalax fanns det massor av saker, ett helt hus skulle tömmas. Johnny var lite intresserad av en båt, men vi konstaterade att den nog skulle bli för dyr. En hel del fyndlådor bestående av lite smått och gott fanns det. Jag ropade på en och tänkte ropa på flera, men egentligen behövde jag ju ingenting så därför köpte vi inte heller någonting. Fint väder hade vi, blev riktigt varmt att stå där i 2 ½ timme. En intressant auktion! Tyvärr kunde vi inte stanna längre då vi skulle vidare på kalas, men lika bra så, kunde ju ha kommit hem fattigare om vi stannat längre, hehe. 
 
 
Nästa helg ordnas det också en auktion. Såklart vi åker dit, fastän den auktionen inte låter lika intressant som den i Petalax. 
 
Ingen sommar utan auktioner.
 Premiärtur med båten och en natt på Lillö

På torsdag förmiddag packade vi våra väskor, tog med båten och for till Lillö. Äntligen fick vi i båten, det var på tiden. Johnny fixade på bryggan och jag sysselsatte mig med att rensa bort gräs från stranden. Mamma och pappa kom också dit, de hade med sig tårta för att fira deras bröllopsdag. Solen kom fram så vi kunde sitta ute och äta, sedan var solen framme till sena kvällen. 
 
 
Senare på kvällen blev det en premiärtur med båten. Åkte inte så långt då det blåste, men måste ju åka ut en sväng och se om den fungerade, och det gjorde den. Var så skönt att komma ut till sjöss! 
 
 
Sedan blev det kvällsmat och Ernst på tv. Sedan blev det bastu. Luftmadrassen hade vi med så då klockan närmade sig ett på natten blåste vi upp den och bäddade i "kamarin". 
 
 
Följande morgon blev det sovmorgon. Säger det igen, sover som bäst på luftmadrassen, kanske man borde bära ut sängen här hemma och lägga in luftmadrassen istället, hehe. Det regnade ute, men det gjorde ingenting. Klockan var nästan 12 innan vi hade ätit frukost, sedan blev det ett parti Ticket to Ride. Då vi spelat klart hade det slutat regna och solen kom fram. Johnny fortsatte med bryggan och jag gick till stranden och rensade ogräs vid häcken samt tog bort en del kvistar. Det blev riktigt soligt och varmt.
 
 
Som avslutning på en solig fredag blev det bastu. Sedan åkte vi hem igen till kissona som väntade på gården.
 Dagar i juli

Mer än hälften av juli månad är förbi, snart har jag bara en vecka kvar av semestern. Som alltid går sommaren så fort. Så mycket att göra, så lite man sist och slutligen får gjort. Måste ju passa på att njuta också, göra ingenting. Men sommaren är ju inte slut ännu, ännu finns det tid att göra det man inte hann med på semestern. 
 
 
Den här sommaren har jag hittills mest pysslat och på i trädgården då vi varit hemma. Mestadels klippt gräs, så blombänkarna ser ju ut som de gör, växer gör det åtminstone, ogräset också. Kissona är glada då de får lite sällskap på gården emellanåt. Molly och jag gick på upptäcktsfärd på föjsvinden en dag, det tog inte länge så var Whiskas också där och funderade vad vi sysslade med. 
 
 
Tyvärr har sommarvädret inte varit det bästa, men vi har ändå suttit ute i paviljongen en del, då det inte varit alltför kallt. Nu då det börjar bli lite mörkare om kvällarna kommer solcellsbelysningen i paviljongen på också, mysigt!
 
 
Många fina lador har vi åkt förbi i sommar, bara några enstaka har fastnat på bild.
 
 
Nu är det fredag igen och jag håller tummarna för lite varmare väder och önskar er alla en trevlig helg!
 Det blommar

Nu blommar det fint på ängen nedanför huset. Mest blommar det i lila, men nu har också en del andra blommor börjat dyka upp lite här och där. 
 
 
Ska bli intressant att se vilka blommor som blommar i år.
 Furirbostället och sommarteater på Kyroboas

Vilken bra eftermiddag och kväll det blev igår! Träffade Sofia och Johanna och så åkte vi iväg till Kaffestugan i Oravais där vi träffade Malena. Åt god mat och pratade om alltmöjligt. Sedan åkte vi till Furirbostället där det blev kaffe med dopp. Njöt av den vackra inredningen och den gamla atmosfären. Gick också upp till minnesmärket där bredvid och beundrade utsikten över fälten.
 
 
Lite senare for vi iväg till Kimo för att se Oravaisteaters pjäs "Lumpänglars väg", en fortsättning på pjäsen som spelades 2014 och 2015. Typiskt nog började det regna precis då teatern började och det regnade i princip hela pjäsens gång. 
 
 
En bra kväll blev det, fastän jag tyckte att den första delen om Lumpänglarna var bättre. En sevärd pjäs var det dock ändå! Nästa gång hoppas vi på bättre väder, typiskt att det ska regna varje år då vi åker på sommarteater. 
 
Tack för en trevlig kväll!
 Nu också i min hylla

Har länge gått och sett på den i matbutiken och i andra butiker. Här om dagen åkte den plötsligt ner i handelskärran. Jag talar förstås om en muminmugg. Muggen heter "Akvarell" och är framtagen i samarbete med Tammerfors konstmuseum. På 1980-talet donerade Tove Jansson stora delar av sin konstsamling till muséet. Muséet har nu valt ut ett motiv till en muminmugg. Motivet kommer från berättelsen om "Trollkarlens hatt". Detta är också ett sätt att fira Finlands 100-års jubileum.

Jag tycker muggen är så fin, mycket finare än årets sommarmugg, nästan så jag borde köpa flera.
En dag i Jakobstad

Idag åkte vi till ett regnigt Jakobstad på loppis. Storloppiset på torget var dock ingen höjdare, var ju mera försäljare på torget i Vasa igår än på torget i Jakobstad idag. Var nog regnet som skrämde bort både försäljare och köpare. 
 
 
Då vi nu en gång var i staden så passade vi också på att ta oss en titt i Lundagårds nya butik, det var en fröjd för ögat, men vi hittade inget vi behövde.
 
 
Sedan var det dags för mat. Det blev pizzabuffé på Mr Banks.
 
 
Sedan åkte vi till Loppishallen och fyndade en hel del. Johnny köpte en servis åt sin mamma, jag fyndade en julklapp åt mamma och så hittade jag delar till Disneyservisen som vi samlar på. Hade inga djuptallrikar från förut så måste köpa 12 stycken nu då jag för en gångs skull hittade några (har aldrig sett några på loppis förr). Att de dessutom var nedsatta med 50 procent gjorde ju saken bättre. Normalt var de 15€ styck, men nu alltså halva priset av det. Dyrt blev det ändå. Men jag måste ha dem. Hittade också två glöggmuggar av samma serie, har nu fyra av dem.
 
 
Åkte sedan till torget igen och såg på då Huutokauppakeisari, känd från tv, hade auktion. Vi såg dock bara på en kort stund. For istället och drack kaffe till café Skorpan, alltid så mysigt där.
 
 
Nöjda med dagen åkte vi hem igen.
 Auktion, Lillö och loppis på torget

En helg som egentligen kunde ha varit full av program, blev lite lugnare än väntat. Eller vid närmare eftertanke kanske den inte blev så lugn heller. Beror på hur man ser på saken. I fem dagar har Johnny hållit på och fixat på bryggan, men den är ännu inte helt färdig. Så en del av helgen har förstås gått åt till det. Har kört fram och tillbaka till Lillö. På lördag var vi dock via Österhankmo på en auktion, men vi blev inte långvariga. Där fanns tyvärr inget för oss.
 
 
For istället hem och solade en timme. På eftermiddagen var vi inställda på att fara på 5-års kalas. Vi åkte gladeligen iväg till Höstves, finklädda och allt. Då vi knackade på dörren och ingen öppnade blev vi nog lite fundersamma, men dörren var öppen så vi gick in. Där inne kom några förvånade personer och mötte oss. Kalaset var tydligen nästa lördag. Oj då. Så bra jag hade läst inbjudningskortet. Nåja, ingen skada skedd. Vi kom ju faktiskt på rätt dag, på Isacs födelsedag. Fastän vi kom oinbjudna så blev vi ändå bjudna på både kaffe och tårta. Tack, tack! Tror födelsedagsbarnet var glad att få en lek-kompis en stund också. Efter kafferepet åkte vi vidare till Lillö igen, kom inte hem förrän sent på kvällen. 
 
 
Idag började vi dagen med att åka till akuten. Johnny fick mera antibiotika för diverse krämpor. Medan han satt på akuten hann jag med ett varv på torget där det var fullt av loppisförsäljare, jag gjorde dock inget fynd där. Inne på Citymarket fyndade jag ett par skor för 8 euro, tur det för de som jag har haft hela sommaren lossnar sulan snart på. 
 
 
Sedan åkte vi till Lillö igen. Det fick bli en vilodag för Johnny men jag trimmade gräs runt gården och längs vägen. Svettigt blev det. Tyvärr blåste det hårt och rakt upp så det var inte lika varmt på Lillö som här hemma. Hann sola en stund i solstolen, sedan blev det mulet. For hem lite tidigare än de senaste kvällarna för att jag skulle hinna klippa gräs. Nu har jag äntligen fått klippt allt gräs, det tog bara fem dagar. Har ju dock inte haft tid att klippa så länge varje dag, men litegrann. Dessutom var det ju så högt gräs så jag måste stanna klipparen emellanåt på vissa ställen och rensa bort gräs som fastnat under klipparen. Får väl snart börja klippa det jag klippte i onsdags, hehe. Nej jag tar nog paus med klippandet några dagar nu. 
 
 
Imorgon ska vi åka på storloppis till Jakobstad. Håller tummarna att det inte regnar, men åker nog oberoende väder. Ska jag på loppis så ska jag, hehe. 
 Några loppisfynd

Det blev nog x antal loppisbesök under vår campingresa, har inte hållit räkning. Köpte faktiskt en hel del i klädväg, men också lite andra "nödvändiga" saker. Bl.a dessa prylar fick följa med hem: Tvåsidig mumintallrik som tillverkades 2005-2007 (till fyndpris), två äldre Max muminglas, Partylite ljushållare, hjärtskål och en uggla. Inga stora fynd, men ändå något 😊.

 
 Lövånger kyrkstad och första dagen vid Pite Havsbad

Från Umeå åkte vi sen vidare norrut efter kusten. Det var en regnig, blåsig och kall tisdag, hela 7 grader varmt hela dagen. Riktig sommarvärme...eller så inte. Vi stannade i Lövånger där vi var in i en Second Hand butik samt gick ett varv runt Lövånger kyrkstad. Det blev dock inget långt besök då vi hade bråttom in i den varma bilen igen. 
 
 
Sedan åkte vi vidare längs kusten. Blev en matpaus i Skellefteå. Då vi inte hade bilen tillräckligt fylld ännu så köpte Johnny en generator, så nu blev bilen ganska fullproppad med saker. En generator behövde vi, dock inte under resans gång. 
 
 
Efter en stund närmade vi oss ett regnigt Pite Havsbad och campingen där vi skulle övernatta tre nätter. Vi suckade nog då vi steg ut ur bilen och skulle checka in, regnet det öste ner och vi såg inte framemot att lägga upp tältet i ösregn. Nåja, vi checkade in och sökte fram får plats. Hade förbokat en husvagnsplats med el, fanns inga tältplatser med el. Lagom tills vi skulle börja gräva fram tältet slutade det regna, helt perfekt. Men det blåste ännu hårt så det var nog lite av en utmaning att få upp tältet, men det gick!
 
 
Lite senare tog vi oss en liten promenad runt en del av området, runt allt orkade vi inte gå, campingen var nämligen inte så liten.
 
 
Det fanns massor för barn att sysselsätta sig med inne i aktivitetshuset "Skeppet", bl.a. lekland, inomhusminigolv, bowling m.m .Vi tog oss en snabb titt, men konstaterade att det inte riktigt var något för oss. På området finns också ett hotell, äventyrsbad, nöjesfält (kanske bara för säsongen, vet inte), några butiker och restauranger. 
 
 
Det blev en kall kväll och natt. Skulle ha varit bra med vantar, men några såna hade jag förstås inte med. Vet inte hur många tröjor,byxor stickasockor jag klädde på mig, jag frös ändå. På natten var det bara 4 grader inne i tältet och det blåste hårt hela natten. Det lät precis som om någon skulle ha prasslat med en plastpåse i mina öron hela natten, inte så trevligt alltså, men någon timme sömn fick jag väl till sist. 
 
 Fortsättning följer...
 Sommarens första

Medan vi var borta på resa plockade kattskötaren två gurkor, men nu har jag fått plocka min första för i år. Sammanlagt har vi alltså fått tre gurkor hittills i sommar, hoppas på fler. En STOR squash hittade jag också i den ena odlingslådan samt några frilandsgurkor. Tomaterna får vi dock vänta länge på ännu.
 
 
Det blommar i jordgubbslandet, men får nog vänta länge ännu på några fler jordgubbar. Plockade ju två före vi for på resa. Tänk om man kunde ha grönsaksland och jordgubbsland året om, vilken lyx!
 Två kvällar på Lillö

Gräset det växer och jag har fullt upp med att hinna klippa det, kan ju inte klippa mitt i natten heller. Hur sent på kvällen kan man egentligen klippa gräset? Igår kväll klippte jag till 22.30, då hann jag med en plätt. Imorse klippte jag hela framsidan, har bara hälften kvar nu då, kan hända jag hinner imorgon på förmiddagen om vädret tillåter. 
 
Igår var vi hela eftermiddagen och kvällen på Lillö, idag blev det lite senare men fyra timmar på Lillö hann vi ändå med. Före dagens Lillö besök hjälpte vi nämligen till att flytta en traktorsäng. Med hjälp av en kranbil fick vi den till sist till andra våningen, sedan var det just och just att den rymdes in i Isacs rum, men det gick!
 
 
På Lillö har Johnny satt igång med att fixa bryggan som isen förstört, ja eller lyft upp. Så nu har generatorn som han köpte på Jula i Sverige kommit väl till användning då han borrat hål i både stock och sten. Nu ska bryggan lagas ordenligt så den håller flera år (får vi hoppas).
 
 
Imorgon blir det säkert också en sväng till Lillö, bara det inte regnar. Måste ju få bryggan fixad så vi kan sätta ut båten. Längtar så tills vi får ta oss en båttur, blev bara en tur med roddbåten igår kväll.
 Tre nätter i Umeå

I år hade vi egentligen tänkt åka på campingresa till Sveriges västkust, Göteborg upp till Oslo, men konstaterade att det skulle bli väl dyrt så det blev att planera en ny rutt. Hann just och just få semester då vi tidigt en söndagsmorgon hoppade på båten till Umeå. Vi var båda trötta efter en nästan sömnlös natt då vi packat långt in på natten samt hade tidig väckning. Timmarna flög iväg och vips var vi på svensk mark. Som alltid kändes det bra att komma över till Sverige, fråga mig inte varför, det är bara så.
 
 
Vi åkte raka vägen till Ikea, vi var ju hungriga! Hade bara haft med en egen liten matsäck på båten. 
 
 
Sedan var det dags att söka sig till campingen, First Camp Umeå ca 4 km från centrum.  Vi checkade in för 3 nätter. Tältet kom snabbt upp och så tog vi oss en middagsvila. Sola hann vi också innan vi bestämde oss för att ta en kort promenad till stranden där bredvid. Det blev ett dopp för oss båda. Vi njöt av en varm sommardag.
 
 
Efter doppet i det blå var vi hungriga, igen. Orkade inte koka egen mat så det blev varsin (dyr) räkmacka vid camping restaurangen istället. Gott var det!
 
 
Följande morgon vaknade vi till regn, men vi misströstade inte, vi skulle ju på loppis och butiksrunda, så det gjorde inget att det regnade.
 
 
Vi åkte till flera loppisar och de vanliga butikerna, fyndade lite smått och gott. Senare på eftermiddagen var det uppehållsväder, så vi åkte via museiområdet Gammlia. Tyvärr var klockan så mycket så området höll på att stänga, men vi tog oss en promenad på området ändå. Fint ställe!
 
 
Följande dag blev det en stadsdag, i Umeå centrum alltså. Då vi besöker Umeå brukar vi prioritera butikerna i Ersboda, så det var nog länge sedan jag besökt centrum butikerna. Så värst mycket köpte vi dock inte, det var ju inte precis loppispriser i butikerna, hehe. Men lite mat fick vi i oss och ett besök till Nya Konditoriet blev det också.
 
 
Sedan åkte vi till campingen igen och ännu lite senare blev det äkta campingmat, nudlar med köttbullar på burk. Gott!
 
 
Sedan blev det en myskväll i tältet, ute regnade det igen.
 
Följande morgon packade vi ihop tältet och fortsatte norrut, men mera om det en annan dag.
 Hemma igen

Igår kväll kom vi hem från årets campingresa. Det blev inte så många kilometrar körda som det brukar bli, men nog hann vi se massor ändå. Det blev 3 nätter i Umeå, 3 nätter i Piteå, 1 natt i Frevisören utanför Kalix samt 2 nätter i Uleåborg. En riktigt stressfri semester. Lade upp en del av bilderna på Facebook igår, men håll till godo, de kommer nog upp här också. 
 
Jag städade före vi for, men det syns inget av det längre. All campingutrustning ligger utspridd på golvet och tältet måste vi nog breda ut på övrevåningen för att det ska få torka lite. Två maskiner med tvätt är redan tvättade, det kommer nog att bli många till då allt från kläder till sängkläder och filtar ska tvättas. Nu har jag helst ett par rena underbyxor att klä på mig, hehe. Det blev dock inte många timmar sömn för mig inatt, det var ju för varmt! Svetten den rann och Molly och Johnny låg och snarkade bredvid mig, så det blev två timmar på fårskinnet i vardagsrummet. Sedan var jag så pass nerkyld så jag kunde lägga mig i sängen och sova igen.
 
 
Återkommer med en reseberättelse och bilder snart, nu måste jag bara få landa i "vardagen" (har ju nog semester ännu). Det är en hel del som händer framöver, kalas som ska firas och brygga som ska fixas. Dessutom vill jag ju ha ut båten som ännu står på gården. Det är lätt att man känner sig stressad, men det är ju nog ganska onödigt ändå. Ja för att inte tala om gräset som är högt och bör klippas. Jag blir nog inte sysslolös i första taget.
 
I helgen ordnas det en auktion, äntligen! Får dock se hurudan auktion det är, säkert mycket folk där också då det inte ordnats auktion på länge. Kommande måndag ordnas det ju storloppis i Jakobstad, och på tisdagen blir det sommarteater i Kimo tillsammans med Sofia och Malena, det ser jag framemot! Kommande helg ordnas också en släktträff som vi först tänkt fara på, men tyvärr åker vi inte på den. Det händer så mycket nu de kommande veckorna, så vi kan inte fara på allt, skulle dock säkert ha varit intressant. 
 
Nej nu ska jag sluta svammla och äta frukost istället, sedan får vi se vad vi hittar på idag. 
 
 De senaste dagarna i bilder
Vi har det bra
Många loppisbesök

Har sprungit på många loppis de senaste dagarna. Har fyndat lite smått, men inga stora saker. Några tidningar, ett spel, en skjorta, en uggla och en kruka med hjärtan på. Johnny har fyndat glas, ett spel och Kalle Ankas Pocket. Det är ju tur att det inte bara är jag som hittar något på loppis, då är det större chans att få med Johnny på ännu fler loppisar, hehe. Idag fortsätter loppisfyndandet.

Njuter av semestern

Njuter för fullt av semestern. Så här har de senaste dagarna sett ut. Nu ska jag fortsätta att läsa en intressant tidning, njuta av ett vinglas och äta lite godis. 

En lördag i skären

Igår blev det en villadag, dock inte på Lillö. Var bjudna till några bekantas villa i Replot/Björkö skärgård. Vi konstaterade att det var 15 år sedan vi var dit senast, men vi hittade nog dit ändå. Tyvärr blåste det hårt och var inte så varmt som där hemma, men kring 20 grader var det ändå så vi satt ute många timmar och njöt av solen. En kanot tur blev det också samt en kort båttur. Blev bjudna på en massa gott, kaffe med dopp samt trerätters måltid. Tack för en trevlig dag!

RSS 2.0