Vill ha!

5.11.2015 skulle jag egentligen behöva infinna mig vid ett Stockmann varhuhus. Men det närmaste varuhuset finns i Tammerfors, så det blir nog inget med den saken. Då kanske du undrar varför jag skulle vilja detta. Det är så att 5.11 klockan 9 släpps en ny mumintallrik. Denna tallrik kommer bara att säljas på Stockmann varuhus samt på Stockmanns webshop. Får se om man mot förmodan får tag i någon på nätet. 
 
 
 
Motivet på tallriken är det samma som motivet på jubileumsmuggen som utgavs 2012. Den så kallade "Stockmann muggen". Den utgavs endast i en begränsad upplaga och är idag ett samlarobjekt. Denna tallrik kommer också att utges i beränsad upplaga (hur många exemplar vet jag inte). 
 
Här kan du läsa mera om tallriken.Att bli överraskad

Minst sagt överraskad blev jag igår kväll då jag kom hem från jobbet. Jag visste om att något var på gång i snickeboa (föjset med andra ord), och att det skulle bli en överraskning, men inte att det var just precis den här dagen jag skulle bli överraskad. Bredvid trappan stod nämligen det här skåpet, tillverkat av gamla grå plankor.
 
 
Han är nog så händig, min Johnny. Duktig är han också. Han är nog den av oss två som är mest kreativ för tillfället.
 
Skåpet har han tänkt göra i flera år, men först nu blev det gjort. En del av de gråa plankorna är köpta, andra är tagna från den såkallade utomhus duschen som vi rev ner för någon månad sedan. Förutom att snickra ihop skåpet har han också köpt blommor, målat blomkrukorna samt dekorerat krukorna med bl.a. kanel.
 
 
På sommaren kanske vi flyttar skåpet till terrassen. Har funderingar om att det skulle kunna passa bra där, men vi får se hur det blir.
 
Riktigt fint tycker jag att det blev!Annorlunda arbetsdag och en kalender

Idag blir det en lite annorlunda arbetsdag, ska nämligen på mat till Tesses Café från jobbet. Tycker nog det började bli dags för den traditionella vårmiddagen nu...lite sent kanske, men bättre sent än aldrig. Att välja matställe var enkelt, på Tesses har de alltid god mat!
 
 
Halloween och Allhelgona närmar sig. Halloween tänker jag inte fira, har nog aldrig riktigt gjort det heller. Dessutom tillbringar jag större delen av helgen på jobbet, jobbar nämligen dubbelnatt. Allhelgona betyder för mig att jag åker med ljus till gravar. Får se hur lång "runda" det blir denna gång. Ljusen är redan inköpta, skönt att ha den saken "ur världen". 
 
Förresten, såg en sak i butiken som jag inte sett förr. Adventskalender för katter. Ja allt kommer de på. Tror dock inte att jag ska köpa några. Kan ju lika bra ge varsin kattgodis varje dag. Blir nog billigare än att köpa två kalendrar för 4,50€ /st. 
 
 Muminburk och dekorationsträd

Överlevde natten på jobbet. Trodde jag skulle hosta mig igenom natten, men det var ganska lugnt. Otroligt trött är jag ändå. Är nog förkylningen som gör att jag är så här trött. Efter jobbet blev det en tur till matbutiken. Måste köpa den nya röda muminkexburken. Har sett på den länge, idag kunde jag inte hålla mig längre. Vem vet, snart är de kanske slut i hyllorna.
 
 
Nu har jag alla tre, den blåa, gula och den röda. Tycker de är så fina!
 
Såg också att de hade mumin väggplattor på rea. Visst är de fina, men var skulle man lägga dem? Ganska dyra är de också, men som sagt, de var på 30 % rea nu så passa på om du samlar på dem eller har tänkt börja samla på dem. 
 
 
Det var muminmamma och muminpappa plattorna som var nedsatta (de första i serien). Dessa två plattor slutar tillverkas i slutet av 2015. Totalt ges 13 plattor ut, de säljs mellan 2014 och 2017. Nya plattor lanseras en gång i halvåret i totalt fem omgångar. De bildar tillsammans ett dekorationsträd som kan hängas på väggen.
 
 Bild härifrån.Granris och frisk luft

Börjar nog kännas att jag inte har varit till gymmet på två veckor, vet inte när jag har haft så långt uppehåll senast, inte ens i somras. Förkylningen har blivit bättre, sakta men säkert, men fortfarande har jag snuva och hosta. Känner mig inte i skick att fara till gymmet ännu. 
 
Idag tog jag tillfället i akt och gick ut och fick lite frisk luft. Tänkte ta en promenad men blåsten avskräckte mig. Istället röjde jag undan kvistar från gården, tog bort torkade blommor och var till skogen efter granris. Riset lade jag sedan över rosorna så de inte ska frysa i vinter. 
 
 
Molly och Whiskas var också ute och hjälpte till.
 
 
Var skönt att få känna lite sol i ansiktet.
 
 
En skön tisdag i oktober.Det var annorlunda då

Drömmer mig tillbaka till 2009 då vi just köpt vårt hus. Tänk vad allt såg annorlunda ut då. Tapeterna var annorlunda, rumsindelningen var annorlunda. Ja det mesta var nog helt annorlunda än vad det är idag. Tur att man har bilder så man minns hur det såg ut.
 
 
Visst var det charmigt på sitt sett, men nog måste jag säga att det ser bättre ut idag.
 
Mitt i allt rivkaos kunde man inreda lite också.
 
 
Julpyntet var ett måste mitt i allt kaos. Men kan nog konstatera att vi har det lite mera hemtrevligt idag, inte lika mycket grus på golvet, hehe.Byggmässa och en ledig dag

Var på Byggmässa i Botniahallen igår. Perfekt väder att vara inomhus då det regnade ute. Egentligen fanns det inte så mycket att se där, men det ordnades en välgörenhetsauktion där "Huutokauppakeisari" var auktionsmäklare. Ni har väl sett programmet på Nelonen? Det fanns både nya och gamla saker till salu, men vi ropade inte in något denna gång.
 
 
Hittade några muminfigurer som jag gärna skulle kunna ha, men lamporna är nog väl dyra.
 
 
Efter mässan blev vi hungriga, så då blev det mat på Pikku Quattro. Bästa pizza/kebab stället i Vasa om du frågar mig. Innan vi for hem igen blev det ett besök på Fyndis, men där fyndade vi ingenting.
 
Idag har jag en ledig dag. Ska dock till tandhygienisten, hoppas jag inte får något hostanfall då jag ligger där med i tandläkarstolen. Annars har jag inga stora planer för dagen. Borde tvätta golvet på nedrevåningen, inte så ofta det blir gjort, men nu borde det nog göras."Mössinvasion"

Har jobbat två dagar, nu är jag ledig två dagar. Var helt slut efter gårdagens arbetspass, så är nog välbehövligt med lite ledigt igen. Är ju inte helt frisk ännu. Det tar väl flera veckor innan man är helt fri från den här förkylningen har jag hört. Var riktigt skönt att få sova 10 timmar i natt, inte så ofta det händer. 
 
På tal om möss, så har invasionen börjat nu. Här om dagen knaprade det i köket, Whiskas åt, men då hon hade ätit färdigt fortsatte knaprandet. Tog upp skåpet till roskisen, i hinken bredvid roskishinken såg jag två små ögon, ETT LEVANDE MÖSS! Tog snabbt tag i hinken och bar ut den. Hann knappt lägga ner hinken på marken innan mösset hoppade ut ur hinken och försvann.
 
 
Johnny satte ut mössfällan under diskbänken, bakom roskishinkarna. Två möss har hittills gått i fällan. Men de är ganska smarta, flera gånger har ostbiten försvunnit men ingen lämnat i fällan. Idag morse fanns det ingen i fällan, så får se nu om det kommer in några fler. Man tycker ju att det inte skulle kunna komma in några möss då vi har ett totalrenoverat hus, men får väl tänka som så, ett äldre hus mår väl bättre av att det inte är så tätt isolerat överallt. Så länge mössen inte hoppar ner i sängen så är det ju bra.
 
Idag ska vi åka på mässa till Botniahallen. Johnny har gratisbiljetter så bäst att passa på. Tror dock inte att vi köper något där, men vi har ju som tradition att alltid fara på mässa då det ordnas i Botniahallen, varför bryta den traditionen. 
 
Hoppas ni alla får en bra söndag!
 Höst på gården

Frisk luft har jag inte fått mycket av de senaste dagarna. Därför tog jag en kort promenad runt gården här om dagen. Persiljan tycks ha klarat frostnätterna, synd bara att vi använder så lite persilja, kanske onödigt att så det nästa år.
 
 
I somras var elverket och högg ner sly under elledningarna. Först nu har en del blivit till ved. Återstår bara att bära in veden i vedlidret. En rönn som stod och lutade mot en tall invid huset fick också åka ner en dag. Det finns en hel del att göra utomhus innan vintern, plogkäppar ska upp längs vägen och hönsnät ska läggas ut lite här och där runt buskar och träd. Ännu vill jag inte ha någon snö.Lite ljusare

Som sagt, har inte varit till frissan sedan i februari. Jag har heller inte färgat håret på evigheter (minns ej när jag senast färgade det, förra året?). Köpte ju en förpackning med hårfärg i Tyskland, igår kom den till användning. Det blev samma blonda nyans som förut. Skulle kanske nog vilja ha en lite kallare nyans, men vill inte bli vit/grå hårig heller, så denna får duga. Färgen är kanske inte jämn, men brukar säga att jag har medfödda slingor. Dessutom kan man ju se ut hur som helst i håret nuförtiden, skulle det mot förmodan ha blivit grönt så skulle det också ha varit modernt...inte för att jag vill ha grönt hår.
 
 
Det är kanske skonsammare för håret att färga hos en frisör, men mest skonsamt är förstås att inte färga håret alls. Så långt har jag inte kommit ännu. Jag har färgat håret själv sedan jag var 12 år, så har svårt att sluta. Ibland kan det gå långa tider, till och med år då jag inte färgar håret, men sedan kommer jag alltid till en tidpunkt då jag vill färga håret igen. Har testat att färga hos frisör, men det är inte värt det, 3,90€ kostade den här färgningen mig.
 
Jag är nöjd.Saintpaulia

Igår var mamma och pappa hit på sjukbesök, fick en fin Saintpaulia (stavning?). Får nu bara se hur länge jag lyckas hålla liv i den. Antingen brukar de torka bort eller så övervattnar jag dem. 
 
Idag känns det kanske lite bättre. Men ska inte överdriva. Hostar fortfarande så jag tror lungorna ska komma upp ibland. Förstår inte varifrån allt slem kommer? Blir nog en "ta det lugnt dag" idag också.
 
 
Fick äntligen bokat tid till frissan, såg i kalendern att jag klippte håret senast i februari...börjar nog bli dags nu då. Ska bli skönt att få uppfräschat ögonbrynen också, de blir inte bra då jag försöker plocka själv.
 
Så mycket annat har jag inte att komma med idag. Hoppas ni som läser detta slipper förkylningen!Sjukledig, serier och möss

Hemma idag och hemma igår. Knappt att jag orkade jobba kväll på måndagen, borde nog ha stannat hemma då också. Värst av allt är hostan och allt slem. Snyter mig också så jag ibland tror att näsan ska trilla av. Vill verkligen bli frisk från den här förkylningen nu. Men det ser ut att ta sin tid. Är ledig imorgon, så först på fredag eftermiddag är det dags för jobb igen. Förhoppningsvis orkar jag åka på jobb då.
 
Blir ju lite trist att bara sitta inne och göra ingenting, men vad ska man göra då man inte orkar göra så mycket annat. Som tur finns det serier att se på. Har börjat se på Böda Camping från Kanal 5 Play, ser på säsong fyra från 2014. Har sett de föregående säsongerna förut, tänk att jag missat att det kommit en ny. Det är en intressant serie som handlar om campinglivet, nästan så man skulle vilja åka iväg och campa direkt. En sak är åtminstone säker, till Böda camping på Öland ska vi åka någon gång. Vi har varit där utanför och svängt (2008), ångrar lite att vi inte campade där då, men då visste vi inte vad det var för ett ställe. Det är ju inte så knepigt att ta sig till Öland, och inte lika dyrt att åka dit som att åka över till Gotland. Blir det inte av nästa sommar så blir det ett annat år.
 
2008 då vi åkte över till Öland.
 
Igår morse vaknade jag av att Whiskas mjauade under trappan (hon hade gjort likadant föregående natt). Visste inte vad hon ville före jag såg att hon hade ett möss, ett riktigt möss alltså! Det levde dock inte mera, som tur var. Undrar om det var det hon ville visa dagen före, men jag såg inget där i mörkret. Fångsten åkte i roskis direkt. Nu kan man undra om det kommit in av sig själv eller om någon av katterna tagit in det. Gissar nästan på att det tagit sig upp för stockväggen och ut på övrevåningen. Nu är tiden inne då man får börja lyssna efter möss i väggarna. Tror nästan det var något sådant katterna lyssnade på i sovrummet idag morse, riktigt oroliga var de och sprang av och an där. Några möss slipper nog inte ut i sovrummet, men som sagt uppe på andra våningen där stockväggen är framme kommer de nog in. 
 
 
Tur att vi har två små mössjägare.Mumin glas

Hann bara med två lopptorg i Umeå, men huvudsaken vi hann med det relativt nyöppnade "båsloppiset" S&F Umeå. Ett riktigt loppis där privatpersoner säljer sina egna saker, så som loppisar ser ut här i Finland. Tyvärr blev det bara ett snabbt besök, skulle ha kunnat gå där bland hyllorna mycket längre. Några fynd gjorde jag ändå.
 
 
Fem stycken muminglas för 30 kr styck. Glasen har man kunnat köpa på hamburgerkedjan Max under året. Skulle gärna ha fått vara fem olika glas, men nu blev det tre samt två likadana. Måste bara ta bort lite tejp och prislappar, sedan är de bara att börja använda dem.
 
Lite andra saker hittade jag också, men de ska jag inte ha själv. En billig tidning hamnade också i köpkorgen.
 
 
Var också in till Myrornas butik i Ersboda, men där gjorde jag tyvärr inga fynd. En annan gång skulle det vara roligt att gå igenom alla lopptorg som finns runt omkring i Umeå, men som sagt, det får bli en annan gång.En ny vecka igen

Ny vecka nya möjligheter, eller vad är det man brukar säga? Börjar vara trött på den här seglivade förkylningen, den drar ner humöret rejält. Kan inte heller gymma som jag skulle vilja. Inatt fick jag faktiskt sovit lite bättre än vad jag gjort de senaste nätterna, bara några hostattacker. Rösten är väl sådär, till och från. Hade först tänkt stanna hemma idag, men åker nog på jobb. Känns lite störande då man känner sig halvsjuk och inte får feber. På topp är jag inte, men nog ska jag väl orka en kväll på jobbet. Tur att jag inte har ett telefonjobb, hehe.
 
 
Annars händer det inte så mycket här i huset. Det mest spännande är väl typ att jag hittade kattspyor under sängen i morse och att jag just nu äter en ny fil sort som jag köpte i Sverige. Ja det är väl det. Sånt sysslar vi med här. Det enda som står i min kalender denna vecka är jobb, förutöver det vet jag inte. Bli frisk från förkylningen står nog högst upp på listan så kanske bäst att bara göra det jag måste och orkar. Något loppisbesök ska jag väl nog på inklämt någon dag. Rundade ju inte alla loppisar förra veckan (oj hemska öde), måste nog göra det denna vecka nu då så jag inte missar något. (Som om jag skulle behöva något...)
 
Ska nog visa inköpen från Umeå, men ni får vänta lite ännu. Just nu ligger allt i en stor hög på köksbordet, får se när någon av oss orkar reda upp allt. 
 
Nu hoppas jag på en solig och fin vecka!En dag i Umeå

Igår åkte vi på en kryssning till Umeå. Maten och sällskapet var bra, men det som var mindre bra var min förkylning. Knappt någon röst och snåra pappret i högst hugg. Sjukt i halsen och hosta. Länge sedan jag varit så här förkyld.
 
 
Nåja, vädret var ju bra, det muntrade upp humöret lite. Vi fick köra av båten nästan sist av alla, men vi kom oss av båten och kunde köra raka vägen till Ersboda och Mariedal. Tiden var knapp, inte fullt fyra timmar hade vi på oss. Jag visste vilka butiker vi skulle besöka, men alla hann vi inte med. Huvudsaken vi hann med två loppisar, hehe.
 
 
Måste medge att det var en ganska stressfyll resa, inte precis någon nöjestripp. Vi fick nästan springa igenom alla butiker. Nåja inte riktigt, men nästan. Några små fynd gjorde jag nog och en hel del fick vi nog handlat. Så på inköpsfronten var allt frid och fröjd.
 
 
Sista stoppet innan vi for tillbaka till hamnen blev Strömpilen där vi sprang in via Ica och köpte det sista. Kan tala om för er att jag var totalt slut då vi kom fram till hamnen. Vet inte när jag varit så stressad senast. Förstås gjorde ju förkylningen inte saken bättre. Rekommenderar inte en kryssning till Umeå om du inte bara vill åka över på en kaffe och kanske gå i en, två butiker. Nästa gång vi åker till Umeå stannar vi över en natt. En kryssning är inte värt besväret. (Dessutom är sammanlagt 9 timmar på en båt utan underhållning ganska trist).
 
Fick ju i alla fall komma bort en stund och se något annat. Alltid roligt att åka över till Sverige. Nu ser jag framemot en mindre stressfylld resa till Tallinn i November. Tog ju i och bokade tre nätter så vi säkert inte ska behöva stressa. 
 
Vad jag fyndade på loppis får ni se en annan dag.Sjuttonde oktober

Ännu har vi ingen snö, men det hade vi för två år sedan. 17.10.2013 kom den första snön.
 
 
Ifjol den här dagen fanns det ingen snö på marken, dock en hel del löv.
 
 
Hur den här dagen blir vet vi inte ännu, men vi får hoppas det blir en rolig sjuttonde oktober, utan snö.Galan och den kommande helgen

Inom den finlandssvenska bloggvärlden talas det för tillfället mycket om Bloggalan som går av stapeln i Vasa i slutet på November. Jag är faktiskt inte så insatt i ämnet, men visst är det roligt då det ordnas något här i Österbotten. På ett sätt skulle det vara roligt att gå på galan och på ett sätt inte. Tror det senare väger tyngre. Jag tycker ju inte om att klä upp mig, inte alls faktiskt. Gala klädsel är inte riktigt jag, och långklänning, nej tack. Kanske man inte måste ha långklänning, vet faktiskt inte, men det är nog inget för mig. Fastän en gratis goodiebag låter lockande, hehe. Hoppas ändå att ni som går på Galan får en rolig kväll!
 
Gå in här om ni vill läsa mera om Galan 2015.
 
På tal om något helt annat...DET ÄR FREDAG idag! Som jag har väntat. Jobb åtta timmar och sen ledig helg. Att det dessutom blir en tripp till Umeå i helgen gör helgen bara ännu roligare. Måste komma ihåg att printa ut alla handelslistor, adresser och liknande. Många har kanske såna saker på mobilen men jag, nej jag måste ha allting till pappers. 
 
Senast jag åkte över till Umeå, i maj 2014.God Jul...men inte riktigt ännu...

Idag då jag gick igenom Fyndis hamnade några små saker i handelskorgen. Hittade röda GOD JUL bokstäver (har ju inga från förut...bara några kanske), men dessa var ju som sagt röda. Två euro fick jag ge för dem. En julbok hittade jag också, fanns både pysseltips samt recept i boken. Säkert intessant att läsa närmare jul. Hela 1,50€ kostade boken.
 
 
Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Förkylningen har inte lättat ännu så bäst att inte göra så mycket annat än det jag måste. Imorgon blir det jobb igen.Förkylning och däckbyte

Idag ska jag försöka jobba 8-16 så gott det går. Igår hade jag en ledig dag, men låg på soffan hela dagen med ett snårapapper i handen. Ibland känns det som om förkylningen skulle bli värre, emellanåt känns det bättre. Inatt har jag vaknat flera gånger av att jag har haft så mycket slem i halsen så jag inte har kunnat andas ordentligt, usch, där försvann nattsömnen. Får hoppas det går mot det bättre hållet nu då.
 
Igår kväll var Johnny snäll och bytte däck på båda bilarna. Börjar bli halt nu så bäst att sätta på vinterdäcken i tid. 
 
 
Bara två dagar till och sedan ledig helg. Vill ha helg NU! Julmarknadsresan bokad

Då var julmarknadsresan bokad! Det blir Tallinn i år. Vi gör som förra gången, kör ner med egen bil och lämnar bilen i hamnen i Helsingfors, kostar visserligen en slant, men det är det värt. Får se då vilken julmarknad som är bättre, Skansen i Stockholm eller den på Rådhustorget i Tallinn. Hittade ett ganska förmånligt hotell i Gamla stan, tre stjärnigt, enligt recensionerna var det utmärkt så hoppas på det. Tre nätter tänker vi stanna i Tallinn. Förutom julmarknaden på Rådhustorget vill jag också hinna med ett besök till shoppingcentret Rocca Al Mare. Kanske vi denna gång också hinner ta oss en titt på loppisutbudet i staden, vi får se.
 
Eget collage av bilder härifrån.
 
Nu vill jag åka dit direkt. Men får vänta ett tag till. Ska ju till Umeå först. Får se om det hinner komma någon snö passligt till julmarknaden, jag har inga höga förväntningar, men man får ju alltid hoppas. Pepparkaksmuffins

ca 24 muffins
 
2 dl sukrin
150 g smör
6 ägg
1 tsk malen nejlika
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
3 tsk bakpulver
3 dl gräddfil (eller turkisk yoghurt)
½ dl fiberhusk
1 ½ dl kokosmjöl
1 ½ dl mandelmjöl
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sukrin poröst. Rör ner smöret, gräddfilen och kryddorna. Blanda bakpulver, fiberhusk, kokosmjöl och mandelmjöl i en annan skål, rör sedan ner i den andra skålen. Rör till en jämn smet. Lägg smeten i muffinsformar och grädda i 20 minuter.
 
Avnjut med ett glas mjölk eller varm glögg.
 Kissekatter i solskenet

Idag jobbar jag 7-15. Får se om det blir gymmet efteråt eller inte. Kände att jag hade sjukt i halsen igår, så hoppas det inte blir värre. Tänkte bjuda på några kattbilder som jag inte visat tidigare. Kissona njuter av höst solen, men om mornarna är de inte lika villiga att gå ut, de tycker tydligen heller inte om då det börjar bli kallt. 
 
 
Bakade pepparkaksmuffins igår, de blev riktigt goda! Lägger upp receptet då jag hinner.
 
Önskar er alla en solig tisdag!Höstfint på trappan

Idag fick de utblommade sommarblommorna tacka för sig. Till skogs åkte de. Blev lite tomt på trappan efteråt. Tog fram några saker från uthuset, gick ett varv runt gården, sedan blev det så här.
 
 
Detta får vara årets höstplantering, har inte tänkt köpa några höstblommor. Man tager vad man haver.Höst på Lillö

Igår var vi en sväng till Lillö. Johnny hjälpte pappa att bära in utebordet samt grillen. de tog också upp roddbåten. Allt börjar vara klart inför vintern. Det var riktigt skönt väder, 8 grader och sol. Nästan så man skulle ha kunnat bära ut solstolen och solat lite. 
 
 
Får se när vi åker dit igen. Då hösten och vintern kommer brukar besöken dit ut bli färre, fastän jag skulle kunna åka dit varje dag. Tror nästan det är ett vintrigt lillö vi besöker nästa gång. Gårdagen och söndagsfunderingar

Igår efter jobbet blev det pizza vid Tesses Café, Johnnys föräldrar och Tommy kom också med. Var riktigt gott och mätt blev jag denna gång!
 
 
Solen skiner och jag har en nästan ledig dag framför mig, i alla fall fram till klockan 18. Idag blev det sovmorgon, skönt att sitta och njuta länge av frukosten. Annars händer det inte så mycket här hemma. Inga projekt pågång. Två fönster fick jag tvättat här för några veckor sedan, men det stannade vid två. Har ännu inte fått upp några gardiner i det ena fönstret, får se om det lämnar utan hela vintern, hehe. Så lat är jag just nu. Hittar alltid på något roligare att göra...som att springa runt med kameran...
 
 
Ett projekt borde jag påbörja i något skede, det har att göra med julklappar. Har tänkt börja på med det i princip hela året, men nu börjar det nästan bli bråttom. Till jul ska det vara färdigt åtminstone. 
 
Kommande vecka jobbar jag flera morgonturer, glad för det. Sedan blir det ledig helg och en tripp till Umeå. Jag kan sitta timtals och planera kommande resor, kanske jag borde utbilda mig till reseguide...eller så inte. Nåja, jag vet redan hur vi ska spendera de få timmarna vi har på oss iland, nästan så jag redan vet vad jag ska köpa också. Lite stress kan jag ändå känna av, varför kan inte båten vara lite längre iland?
 
På tal om resor så har vi ännu inte bestämt oss för om det blir Tallinn eller Stockholm närmare jul, men i detta skede lutar det åt Tallinn.Bra inledning på helgen

Igår kväll inledde vi helgen med mat på Amarillo. Hade först tänkt fara på bio också, men det blev bara mat då vi inte hittade någon passlig film vi båda ville se. På Amarillo hade de några nya maträtter, var modig och tog något jag inte ätit förut, Texican Chicken. Det lät bra, men var inte lika bra. Det var ju så lite mat! Jag som hade levt på en skyr hela dagen och var vrålhungrig skulle nog ha velat haft lite mera mat, helst lite sallad till. Helt okej var det ju nog, men smakade mest rödlök och chili. Ingen höjdare direkt. Nästa gång blir det nog Garlic Chicken, en klassiker som jag aldrig tröttnar på. Men fastän maten inte var speciellt god var det ändå roligt att komma sig ut och äta en fredagskväll.
 
 
Sedan blev det myskväll framför tv:n i brasans sken. Någon efterrätt blev det inte på Amarillo. Blev istället varsin bit Frödinge mudcake med grädde då vi kom hem, gott var det! Som avslutning på en bra fredag blev det bastu.
 
Nu är jag redo för en helg i jobbets tecken. Jobbar 8-17 idag, imorgon har jag natt. 
 
Hoppas ni alla får en bra helg!
 Kunde inte tro mina ögon

Det är mycket sällan, och ganska omöjligt att kunna fynda muminmuggar på vanliga loppis. Fyndchansen är större på t.ex. gårdsloppisar. Idag kunde jag dock inte tro mina ögon då jag fick syn på sommarmuggen från 2009. Den randiga med muminpappan på, för bara 20 euro! Stod länge och vände och vred på den, men några fel kunde jag inte hitta. Vilket fynd! En likadan får man betala allt mellan 40-60 euro för på nätet. 
 
 
Att den dessutom hade etiketten kvar gjorde den ju bara mer värdefull. Nu kan jag knappt slita blicken ifrån den (mumintokig, jo jag vet). Norrsken

Igår kväll då jag körde till jobbet såg jag något konstigt som lyste på himlen. Såg ut som norrsken. Men jag kunde ju inte vrida och vända på huvudet så mycket då jag körde, kunde ha gått dåligt då, hehe. Då jag kom fram till jobbet såg jag att det var norrsken jag sett. Vet inte när jag senast sett norrsken, de gångerna är nog lätt räknade. Lite irriterad var jag då jag inte hade kameran med mig i väskan, gick inte så bra att fotografera med telefonen.
 
Det här fastnade på telefonkameran.
 
 
Måste ringa hem och säga åt Johnny att gå ut med min kamera och ta några bilder. Men helst skulle jag ju förstås ha velat springa av och an hela kvällen och fotografera.
 
 
Måste väl förtydliga att det inte är jag som tagit bilderna ovan, det är Johnny som fotograferat med min kamera. Blev ju mycket bättre än mina mobil bilder i alla fall!
 
Nästa gång det är norrsken skulle jag gärna vara vid vatten och fotografera. Såg så många fina norrskensbilder på Facebook igår, vad duktiga alla är på att ta bilder. Vet inte hur bra bilder det går att få med min kamera, men skulle ju vara roligt att testa sig fram.I brasans sken

Igår invigdes vinterjackan. Var - 5 grader ännu då jag for hemifrån 9 tiden, men var nog många plusgrader då jag kom hem på eftermiddagen. Borde nästan ta två jackor med mig, en att ha på morgonen och en på eftermiddagen. Brukar bli så varmt med vinterjacka om man t.ex. går i butiker. 
 
Nu då det börjar bli lite kyligare är det också mysigt med brasa. I förrgår kväll eldade vi i spisen för första gången på länge. Så mysigt!
 
 
Får se när den första snön kommer. På ett sätt väntar jag på den och på ett sätt inte. Det blir så mycket ljusare med lite snö på marken, men då det blir 20 minusgrader och mera är det inte lika roligt. Dessutom tycker jag inte om att köra på vintern, men det är ju ett måste då vi bor där vi bor. Tippar på att den första snön kommer nångång denna månad.Nu i min hylla också

Jag kunde inte vänta längre. Måste bara ha den. Den nyaste muminmuggen alltså. Den är så fin! I alla fall jämfört med många andra vintermuggar.
 
 
Egentligen borde man ju köpa två så man kan använda en och lämna en oanvänd. Får se hur jag gör. Jag har som princip att jag inte använder säsongsmuggarna alls. Använder de muggar som ännu går att köpa i butik samt de jag har dubletter av. Skulle ju inte vara roligt om man hade sönder en mugg som inte längre tillverkas.Första frosten

Nu är kölden här. Natten till igår var kall. -5,1 grader visade termometern då jag steg upp på morgonen, men hann bli -4,8 innan jag fick fram kameran. Första frosten för i år. Natten till idag var ännu kallare, mätaren visade något på minus 6, brr vad kallt.
 
 
Jobbade morgonskift igår. Sedan blev det gymmet. Ser ut att bli en bra gymvecka, hittills i alla fall. Blev gym på måndagen också, dessutom blir det nog gym idag samt på torsdag också. 
 
 
Igår kväll var jag på babysim. Det var Isac och Felicia som ville ha mig med. Ja de hade nog sin mamma med också. Det var tredje gången jag var med, senast i våras, så det var inget nytt. Riktigt roligt var det. 
 
Denna dag börjar med personalmöte och slutar med nattjobb. Får se vad jag hittar på där emellan.Muminpåslakan

Igår fyndade jag lite nödvändiga muminsaker, nämligen två påslakanset. De var nedsatta 40 procent så jag tyckte jag kunde passa på att fynda. Dessutom har vi flera par påslakan som sett sina bästa dagar, dags för lite nya tyckte jag. 
 
 
Jag valde mellan flera olika färger, men dessa passar nog oss bäst. Inga gula påslakan här i huset! Nu ska de bara tvättas ett varv, sedan får man krypa ner och sova med mumin, snorkfröken, stinky och...ja vem är den där lilla svarta figuren?Inköpslista

Det är inte många veckor kvar tills vi åker över till Umeå. Ska bli så kul! Har redan på klart vilka butiker vi ska besöka. Dessutom börjar inköpslistan också bli klar. Här är lite saker som jag skulle vilja ha (dock inte sagt att jag köper allt).
 
 
Häftig glödlampa // Servetter // Filt // Påslakan  (Eget collage med bilder härifrån)    
 
 
 
 
Diamant ljuslykta // Super bra hårinpackning // Uggle gardiner (Eget collage med bilder härifrån)
 
Andra butiker vi har tänkt besöka är Coop Forum, Willys, Jula och Ica Maxi. Följande lopptorg tänkte vi också svänga in via: Myrorna (Kupan) samt S&F Umeå Båsloppis.
 
Om vi hinner blir det också ett besök till Lagerhaus, men vet som sagt inte om vi hinner då det inte är något annat jag vill se i centrum
 
Nästan så jag räknar dagarna tills vi ska fara.4.10 - en sådan söndag

Oj vad trött man kan vara efter en arbetsdag. Skulle inte ha orkat en timme till. Som tur är jag ledig imorgon. Har hela kvällen ledig idag, skulle hinna göra en hel del, men frågan är, orkar jag? Kanske jag lägger igång en tvättmaskin eller två. Solen skiner där ute och en solskenspromenad skulle inte vara helt fel, men det får nog bli en annan dag. 
 
Igår då vi höll på med äppelarbetet passade jag på och tog några foton i trädgården på Målarbackan, katten Julia ville också vara med på ett hörn. Igår kväll bar vi också in alla plankor som vi haft på tork utomhus, skönt att få in dem under tak till vintern. 
 
 
Nu blir det nog soffläge, kanske jag har någon serie osedd, hehe.Äppelpressning

Igår var vi utomhus nästan hela eftermiddagen och kvällen. Vi testade den nya äppelpressen och krossen som vi köpt. Före vi kunde krossa äpplena var det dock en del jobb med att skära äpplena och skära bort det som var dåligt. Det var fallfrukt vi använde så därför var de flesta äpplena lite bruna.
 
 
Att krossa äpplena gick lätt bara de var skurna i lagom stora bitar.
 
 
Då äpplena var krossade var det bara att hälla massan i pressen och pressa ut saften.
 
 
Det blev bara ca 5 liter saft, men vi hinner ju göra mera. Satsen är redan satt på jäsning, ska bli cider. En duk i rött och vitt

Då det inte blev något loppis besök igår (som jag hade planerat), så måste jag åka iväg till Combo loppisen idag. Tog en timme att gå runt, men köpte bara en duk för 2 euro. Tycker så om det här mönstret, har en likadan svart/vit. 
 
 
Hittade beige tabletter med samma mönster, men konstaterade att jag nog inte behöver dem, dessutom var de bara fyra stycken. 
 
Den här duken kommer att passa perfekt på köksbordet närmare jul.Det ser ut att bli storm

Vet inte hur hårt det blåser, men det räcker nog till. Får hoppas huset inte blåser bort inatt, hehe. Gick ut och tog några bilder i blåsten. Hittade några jordgubbar också, passligt till fredagsmyset.
 
 
Blev en stressig dag på jobbet idag, skönt att få ta det lugnt ikväll. Äta och dricka gott, se på något bra på tv. Njuta av fredagskvällen.Flaggstångsbekymmer och saftpress

Idag väntas den första höststormen komma. Nu kan åtminstone inte vår flaggstång falla ner för den ligger redan på marken. Johnny tyckte den rörde på sig så mycket igår så han tog en närmare titt. Då det blåste lyftes flaggstången någon millimeter från ena fästet nertill, och så ska det ju inte vara. Därför tog de ner flaggstången igår kväll. Nu måste allt göras om. Tapparna som är gjutna i stenen ska bort, nya hål ska borras och så ska han limma fast tapparna ordentligt. Hålen som borrades blev för småa så det blev inte mycket betong runt dem, därför håller de säkert inte. Så får se när vi får upp flaggstången igen.
 
 
Idag är det fredag. Egentligen skulle jag till jobbet till klockan 14 men måste åka dit nu redan till 10 tiden. Hade tänkt göra en massa saker innan jobbet idag, men nu blev det inte så. Men skönt att få kvällen ledig. 
 
Lördagen är ledig medan jag jobbar på söndag. Här i veckan köpte Johnny en äppelrivare samt en saftpress modell större (på rea). Kan hända vi ska testa den nu i helgen bara vi får ner några äpplen från träden vid Johnnys föräldrar. 
 
Eget collage av bilder härifrån.
 
Sedan får vi se vad det blir av saften. Möjligheterna är många. 
 
Ha en bra fredag alla ni som tittar in här!Första oktober

Idag är det första oktober, vi har kommit halvvvägs igenom hösten. Imorgon har de lovat storm, kanske den första höststormen kommer. Då håller vi tummarna för att flaggstången står där den står. Den vajade lite oroväckande här om dagen, men det är kanske bara normalt. Så länge fästena nertill håller ska den väl nog inte komma ner.
 
Igår hade jag morgonskift på jobbet. Konstaterade att det var en tid sedan jag hade haft ett morgonskift på en vardag senast. Det var före semestern i slutet på juli. Nå nu blir det nog ändring på den saken, har flera morgonskift att se framemot. Men idag samt imorgon jobbar jag kväll. Blir nog gymmet före jobbet både idag och imorgon. 
 
 
Några stackars solrosor har kommit upp på åkern framför huset. De står på kanten till gräsmattan så dessa klarade sig efter tröskningen. Får se om de orkar börja blomma.
 
Bokade förresten en kryssning till Umeå, eller kanske jag skrev det redan? Nåja i alla fall så är resan bokad. En lördag åker vi över. Billigt och bra, men blev ju nästan 50 euro till då jag bokade mat på båten, Men äta bör man ju. Umeå centrum behöver jag inte se, huvudsaken jag kommer mig till Ersboda till butikerna och loppisarna där. Kan gå hur länge som helst inne på Ica eller Coop, men denna gång har vi inte så mycket tid på oss så får bli en snabbvisit till alla butiker.
 
Så roligt att ha något att vänta på och se framemot i höstrusket!RSS 2.0