En stelfrusen morgon

På tal om kölden ja. Nu hatar jag verkligen den här kylan. Det hade ju varit -25 grader inatt (åtminstone). Som jag misstänkte så startade inte bilen imorse då jag skulle fara från jobbet. Visserligen inte bilens fel utan uttagets fel. Tydligen fungerade inte uttaget som motorvärmarsladden var kopplad till. SUCK! Johnny fick komma från jobbet och vi försökte dra skarvsladdar till andra uttag, men inte heller de fungerade. Till sist fick han dra bilen bakåt till ett uttag i väggen. Tror ni det uttaget fungerade, icke. Kollade elskåpet så där såg vi orsaken till varför uttagen i väggen inte fungerade, fick dock dem fixade. Frågan var nu bara OM bilen skulle starta senare fastän motorvärmaren varit i. Jag hade ju dragit slut på akkun i bilen så den måste säkert laddas. Johnny kunde inte hjälpstarta med sin bil, men som tur kom en vänlig själ från jobbet och hjälpte till så vi fick igång min bil. TACK! Behövde inte ha bilen ståendes på jobbet resten av dagen. Körde raka vägen hem, jag som hade helt andra planer, men vågade inte stanna någon annanstans med risk för att bilen inte skulle starta igen. Stelfrusen var jag efter över en timmes oplanerad utevistelse. Tog ett varmt fotbad och virade in mig i ett täcke, hade så kallt att jag skakade. Efter någon timme var jag upptinad igen. Mamma och pappa var snälla och skjutsade mig fram och tillbaka till butiken, kylskåpet var ju nästan tomt. Hade tänkt åka på vatten jumppa till simhallen på förmiddagen, men så blev det inte idag.
 
Finns dock andra som igår fick vara med om något lite värre än att bilen inte startar. Syster med familj skulle stiga på ett plan till Kap Verde tidigt igår morse, först nu klockan 17 idag ser de ut att komma iväg. Först var planet försenat till igår eftermiddag. Sedan då det väl lyft så fick det något fel så det slog ut eld och gnistor ur den ena motorn så planet måste landa igen. Idag klockan 14 skulle nya plan ta resenärerna till värmen, men även de planen blev försenade så nu hoppas vi att de kommer sig iväg klockan 17. Usch vad hemskt att sitta i ett plan som ser ut att börja brinna. Kan bara tänka mig den känslan. Att dessutom behöva vänta och vänta på att få åka iväg är ju också irriterande. Håller tummarna att allt går bra nu!
 
Ja det blev ju inget vidare positivt inlägg det här. Men en sak som jag faktiskt fick uträttat idag var att jag fick tagit mitt blodprov vid Hvc fastän jag inte bokat någon tid. Tur det för annars skulle jag ha behövt åka en annan dag. Imorgon åker jag nog ingenstans, måste ladda bilakkun. Sedan får vi hoppas bilen startar på fredag morgon. Men egentligen är det ingen panik då heller, sitter på med Johnny om den inte startar. Nu känner jag verkligen att jag gjort mitt för idag, skulle kunna gå och sova, har ju inte hunnit vila efter nattjobbet. Men får nog hållas vaken x antal timmar ännu. Dessutom måste vi ju få lite mat på bordet. Får bli något med maletkött. 
 
Nya tag imorgon!
 
 Stelkrampsvaccin eller inte

Igår var det dags för jobb igen.  På morgonen före jobbet då vi skulle ge medicin åt Whiskas så krafsade hon mig i ansiktet så jag började blöda. Fick ett "fint" långt skrapmärke på ena kinden. Fick förklara mig hela dagen vad jag gjort, hehe. Nåja, började fundera om jag möjligtvis skulle behöva ta stelkrampsvaccin, är nog säkert 12-13 år sedan jag tog det senast. Man ska ju ta det vart tionde år. Minns inte riktigt när jag fick det senast och det står ingenstans, förutom möjligen i Novias (Svenska Yrkeshögskolans) register någonstans. Det blev en hel del ringande ner till Hvc, vänta och åter vänta på att de ska ringa upp därifrån. Talade med sjukvårdsrådgivningen två gånger, en gång med rådgivningsdamen och en gång med akuten. Till sist blev det sagt att jag skulle komma ner och ta vaccinet, så gick ner den korta biten från jobbet. Då visade det sig att de sist och slutligen inte tyckte att det var nödvändigt att ge vaccinet så jag fick gå därifrån ovaccinerad. Kändes lite onödigt att ens ha gått dit, men fick ju åtminstone uppvisat såret, och det såg inte så farligt ut. Jag skulle nog ha fått ta vaccinet fastän jag är gravid, men man skulle väga fördelarna mot nackdelarna stod det i bipacksedeln och då tyckte de att jag inte behövde ta det. Allt ska man då vara med om. 
 
Idag ska jag till jobbet först till natten, ganska skönt egentligen, men man vet ju aldrig hur natten blir. Borde fara och kolla mina sköldkörtelvärden imorgon. Ska göras inom denna vecka...eller var det ännu nästa vecka jag kunde kolla dem också. Minns inte. Försökte boka tid igår, men fanns inga lediga tider till labben före kl.10 på hela veckan (provet måste tas före tio). Så får väl fara dit och ta en kölapp imorgon efter att jag slutar nattjobbet klockan nio och hoppas på att jag får gå in till labben före tio. Det är ett evigt "springande" vid Hvc för tillfället tycker jag, men tur att det är nära jobbet.
 
Annars händer det inte så mycket spännande saker här. Försöker genomlida den värsta kylan. Imorgon har de lovat riktigt kallt, usch då. Hoppas bilen startar. Tänker dock mest på elräkningen som blir dyr, hehe. Nu vill jag ha vår och plusgrader! Helst direkt. Tycker det har varit en lång vinter redan. En positiv sak är ju förstås att det är ljust på morgonen och solen den skiner nästan varje dag just nu. 
 
 Godaste salladen på länge

Då vi var bjudna till min äldsta syster för ett tag sedan fick vi smaka på en jättegod sallad. Egentligen kan man säkert lägga i lite vad som helst, men basen är färsk grönkål och granatäpple. Har redan hunnit laga salladen flera gånger. Vill man göra det enkelt sköljer man bara av grönkålen, river den i bitar och lägger i en skål. Sedan på med lite olivolja efter behag och lite salt och peppar. Massera in oljan och kryddorna i kålen. Dela granatäpplet och hacka ur kärnorna i skålen. Färdigt! Är hur gott som helst, skulle kunna äta detta varje dag!
 
 
Lagade en sallad till lunchen. Nu ska vi äta upp resten tillsammans med lite grillad korv. Sedan blir det söndagsbastu innan Farmen på tv.
 Två mindre bra dagar och en parad

Efter två mindre bra dagar har det varit en riktigt bra dag idag. Det började ju med att vi hamnade att fara med Whiskas till veterinären. Natten till fredag blev det dock en tur till akuten för mig. Allt var som tur bra med babyn i magen och efter ett mindre ingrepp fick jag åka hem igen. Dock med lite sjukledigt. Var inget trevligt besök till sjukhuset, skakade hela vägen dit och trodde något hemskt var påväg att hända. Vet inte när jag senast varit på nervös. Sist och slutligen var det inget allvarligt, men det var ändå bra att vi åkte in till akuten.
 
Sedan blev det en natt med lite sömn. Låg och funderade över hur Whiskas mådde, inte hur jag själv mådde. På fredag blev det en dag hemma tillsammans med den andra sjuklingen. Då visade det sig att Whiskas spydde upp blodigt slem vem vet hur många gånger under dagen. Hamnade att ringa veterinären igen. Vi skulle sluta ge den ena medicinen åt Whiskas. Usch, tycker inte om då katterna är sjuka. Kan inte tänka på annat. Gjorde knappt något annat än oroade mig för Whiskas hela gårdagen. 
 
Gårdagens ljusglimt var då mamma och pappa kom hit på besök. Mamma hade virkat en fin babyfilt och köpt några fina klädesplagg. Tack!
 
Idag ser Whiskas ut att må bättre. Inget blodigt slem har vi sett idag. Dock har hon inte ätit eller druckit så mycket, men förhoppningsvis tar det sig nu då hon börjar må bättre. Vem vill äta då man mår dåligt. Dessutom är det ju lite knepigt att äta med en tratt runt huvudet. Med mig är det också bra, skönt att det inte är jag som måste ha en tratt runt huvudet, hehe.
 
Idag vaknade vi till en kall morgon, nästan minus 25 där ute. Väl kallt om man frågar mig. Vi klädde på oss varmt och åkte in till stan för att se lite av jägarparaden som ordnades dagen till ära. I Vasa firade man 100 år sedan jägarnas hemkomst. Skönt att slippa tänka på annat än sjukdomar. Först tog vi oss en titt på Kaserntorget där en del militärfordon och annat var utställt. Sedan begav vi oss vidare till Vasklotbron där vi såg då över 1000 soldater marscherade förbi.
 
\n
\n
 
Till sist såg vi då ett Hornetplan och en militärhelikopter hade uppvisning. Lite irriterande då jag har en massa skräp på kameralinsen, men så kan det vara.


Lite senare på eftermiddagen var vi bjudna på 40-års firande till Höstves. 
 

Nu blir det en lugn kväll framför brasan och tv:n. Whiskas är glad över att ha sluppit tratten för en stund och ligger nu och vilar i soffan bredvid oss. Imorgon blir det en lat och ledig söndag. 
 Till veterinären

Idag måste jag fara med Whiskas till veterinären. Tydligen var det en analsäck som blivit inflammerad och var full med var. De spolade rent och så fick hon värkmedicin och antibiotika. Stackaren måste nu gå runt med en tratt runt huvudet. Får se nu bara hur hon ska få i sig någon mat, såg inte ut att lyckas så bra. Dessutom måste hon vara inne ungefär en vecka, så gäller att se till att hon inte går ut. Ser inte framemot att ge henne två olika sorters medicin varje dag, den ena sorten morgon och kväll. Vet ju hur det brukar gå...inte så bra. Är nog bäst att klä på sig ytterjackan så man inte blir full med skrapsår. Nåja, huvudsaken vi fick den saken ur världen och inte sparade det ännu någon dag. Blir ju nog billigare att fara till veterinären mitt i veckan än på helgen.
 
 
 En talande hund

Tycker det blev ett lyckat loppisbesök igår. Även om jag inte kom ut med så värst många saker, men speciellt en sak är jag glad över att jag hittade. Kunde absolut inte lämna kvar den i hyllan. Det var ett "mjukisdjur" som både talar och spelar musik. Ja en hel del funktioner har den. Har sett såna förut så visste att de inte är så billiga i butiken här. Glad blev jag då jag hittade en för endast 10€. Det är inte varje dag man ser såna på loppis, åtminstone inte såna som talar svenska. Visserligen är det en gammal version, finns nyare som ser nästan likadanna ut och de kostar nästan 50€. Hel och ren och allt fungerade som det ska, verkligen gårdagens bästa fynd.
 
 
Nu är det väl jag själv som får leka med den en tid framöver, men förhoppningsvis finns det någon liten som blir glad över den lite längre fram. Skulle ju garanterat inte hitta en på loppis då jag söker efter en så var bara att slå till.
 
Lite i klädväg kom jag också ut med. Är beroendeframkallande att söka barnkläder på loppis, och fastän jag inte söker så hittar jag också. Som tur är så kostar de inte så många cent/euro per plagg så kan med gott samvete sälja dem/ge bort dem sedan då de inte behövs. En annan dag ska ni få se lite mera loppisinköp. Börjar nog ha en hel garderob snart. Det finns ju så mycket fint. Det är nog bäst att jag håller mig undan från klädbutikernas barnavdelningar, kan bli dyrt. Är nog bättre med loppis.
 
 
 
Från och med idag kan jag ansöka om moderskapsunderstöd samt moderskapsförpackningen. Ska bli spännande att se om man får fjolårets eller årets låda. Har ju ingen aning om vad som finns i årets, vet bara vad som finns i lådan från 2017. Spännande!
 En hel hög med fina kläder

Idag blev det ett besök vid rådgivningen. Allt såg bra ut. Det blev de vanliga mätningarna. Hade gått upp några gram för mycket per vecka och så var blodtrycket lite högt. Vet ju dock med mig själv att jag inte kan mäta blodtrycket om någon ser på, då blir det högt oberoende. Så skulle mäta själv några gånger i veckan. Förövrigt tycker jag, eller det känns ju, att jag har haft lägre blodtryck nu än vad jag haft på länge, så tror inte det är något att oroa sig för just nu.
 
Sedan blev det träff med en barndomskompis som jag inte sett på länge. Fick en hel hög med fina barnkläder som de inte behövde längre. TUSEN TACK!
 
 
Sedan blev det ett besök på loppis, kom inte tomhänt ut därifrån heller, men mera om det en annan dag. 
 Picknick på isen

Igår blev det ett besök på Lillö. Solen kom just och just fram bakom molnen och det var nästan -10 grader kallt. Vi tog med oss varm choklad, smörgåsar och yoghurt och hade en liten picknick på isen. Var riktigt skönt och avkopplande. Till och med någon fågel kvittrade så man kände nästan våren i luften.
 
 
Var precis det jag behövde för att orka jobba en natt. Natten gick bra, men nu känner jag att det värker i ryggen och ljumskarna, inte så farligt, men ändå. Ska nog inte göra några storverk, kan hända jag somnar på soffan. Ute skiner solen igen och det ser ut att bli en fin dag. 
 
 Några krämpor men ändå mår jag ganska bra

Ännu en lördag är förbi och det är redan söndag. I fredags började jag känna av lite foglossning, tror i alla fall att det är det, känner av det lite till och från mest i ljumskarna och baken. Bara lite i ryggen. Än så länge är det inte så farligt, så ska inte klaga. Kände av det första gången redan för flera veckor sedan  Vet hur det känns att inte kunna röra på sig alls p.g.a. ryggvärk så hoppas jag slipper det. Vet ju att jag har förslitningar i nedre delen av ryggen så får se hur mycket de ställer till med längre fram. Ska tydligen inte gå så mycket extra om jag dessutom har sprungit av och an på jobbet. Det är främst efter en promenad som det börjat värka i ljumskarna, och då behöver det inte ens vara efter en lång promenad. På fredagen hade jag gått mycket på jobbet. Risken för problem med foglossning/bäckensmärta ökar tydligen om man ofta lyfter tungt samt om man tidigare haft ont i ryggen. Låter inte så bra det där då jag får svara ja på båda punkterna, lyfter ofta tungt på jobbet och problem med ryggen har jag ju redan från förut.
 
Hittills har jag ändå fått må ganska bra. I början av graviditeten mådde jag inte alls så illa som många talat om att man kan göra. Kastade inte upp en enda gång. Tur det.  Det är ju inte så vidare trevligt att ligga på wc golvet. Trött är jag väl mest hela tiden, men var nog mera trött i början. Beror förstås på vad man gjort under dagen. Ofta somnar jag i soffan på kvällen. Halsbränna känner jag av vissa dagar, men ännu är den inte så besvärlig. Huvudvärk och nackont är det som plågat mig mest, men då är jag ändå van att ha huvudvärk. Dock får jag ju inte ta Burana, och Panadol hjälper inte så mycket. Egentligen vill jag inte ta någon tablett alls, utan lider så länge jag kan tills jag till sist måste ta en Panadol. En del andra småkrämpor som urinvägsinfektion och graviditetsdiabetes har jag också fått ta itu med. 
 
Men nog om krämpor nu. Igår kväll hade vi besök av Johnnys föräldrar. Vi bjöd på lite onyttigheter som någon slags glass/maräng tårta som skulle röras om till en enda röra. Gott var det! Sedan blev det en titt på vagnen också. Ja vi köpte ju nämligen en vagn i Seinäjoki. Det var det dyra inköpet jag talade om. Ännu har vi inte fått hem alla delar, saknar liggdelen ännu. Den var för tillfället slut i butiken men skickas hem då de får den. Så bilder på vagnen kommer sen då vi fått alla delar. 
 
 
Nu ska jag njuta av den nästan lediga söndagen. Ikväll blir det nattjobb. Imorgon kväll är det dags för vattenjumppa igen. Var nog ett bra beslut att anmäla mig till kursen Vattengymnastik för gravida.  Imorgon är det den femte och sista gången på den första kursen, men jag har redan anmält mig till kurs 2 och 3 så vattenjumppan fortsätter jag med till maj månad. Gymkortet har jag på paus så känns bra att få lite motion i alla fall. Skonsammare att träna i vatten än på gymmet just nu.
 I ljusens sken

Åh vad skönt att komma hem efter en lång arbetsdag. Dessutom jobbade jag kväll igår, så känns nästan som jag jobbat i ett. Skönt med en ledig kväll då jag varit borta varenda kväll denna vecka. Imorgon blir det tidig väckning då jag börjar 7 på morgonen, men då igen får jag ju sluta ganska tidigt på eftermiddagen.
 
Annars har vi inte några planer inför helgen. Hinner inte med så mycket annat än att jobba. Eller rättare sagt, orkar inte med så mycket annat. Räcker bra med det. 
 
Nu har jag tänt "några" ljus, så nu blir det fredagsmys. Har många program inbandade som vi inte hunnit se den här veckan, så vi blir inte utan att se i första taget. 
 
Hoppas ni har en bra kväll!
 
 Två ska bli tre

Ja de flesta i min omgivning vet väl om det redan, men nu är det nog dags att berätta nyheten här också. En del av er såg det på Facebook igår. Nu är det så att vi två ska bli tre. Ja vi hoppas förstås att allt ska gå bra, för overkligt känns det ännu, fastän jag fått se "bevis" på att det faktiskt finns någon i min mage. Vi ska få barn, trodde aldrig jag skulle få säga de orden. För tillfället är jag i vecka 22 och hittills har tiden gått snabbt. Just nu känns det också att det  bor någon "där inne", känner små sparkar lite då och då. 
 
Jag har knappt kunnat hålla mig från att säga något här, men vi ville ändå vänta lite med det. I mitt huvud kretsar inget annat än babysaker och babykläder just nu så är lite svårt att tänka på annat. 
 
Vid ultraljudet i vecka 13 såg bebisen ut så här. Då fick vi tyvärr inte med någon bild hem utan fick själva ta foto med telefonen. 
 
 
Igår var vi på det tredje och sista ultraljudet (vi var första gången i vecka 8). Allt såg bra ut som tur var. Hade knappt sovit något natten före för jag var så nervös. Nu fick vi även se att det högst troligen är en liten flicka som gömmer sig där inne.
 
Mumindräkten hittade jag på loppis redan i höstas. Det är från den som mamma tagit ut mönstret till mina muminvantar. 
 
 
Har så mycket att berätta, men vi börjar så här. Sedan får vi se hur mycket jag delar med mig av här på bloggen. 
 
Vi håller tummar och tår för att allt går bra. Nu väntar vi till slutet på juni ❤.
 Alla hjärtans dag

Redan igår kväll stod det en fin alla hjärtans dag bukett på bordet. Ja en fastlagsbulle också. Johnny i sin tur fick lite chokladhjärtan och Star Wars kalsonger. 
 
 
Denna dag började riktigt bra. Bara positiva nyheter. Ikväll blir det pizza och bio, en perfekt alla hjärtans dag ♥.
 Snorkfröken

På loppis i Seinäjoki hittade jag den gula snorkfröken tallriken. Till ett helt okej pris dessutom, så kunde inte motstå den. Måste bara ha den. Nu vill jag ha den röda muminmamma tallriken också, ja och många andra tallrikar dessutom. Är så behändigt att duka med dem. Vill ha matchande tallrikar till alla muggar.
 
 Gott med fastlagsbullar

Igår kväll kom mamma och pappa hit på kaffe. Tidigare på dagen hade svängt in via ett bageri och köpt stora fastlagsbullar. Oj så goda bullarna var!
 
 
Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket annat än sett på tv. Johnny var duktig och for en sväng till simhallen, men jag orkade inte fara med. Har haft sjukt i nacken och huvudvärk nu i vem vet hur många dagar så var inte riktigt på humör att fara och gymma eller simma. Imorgon är det slut på semestern. Som vanligt gick en vecka snabbt. Jag kunde gott ha varit ledig länge till. Men det är nog bara att bita ihop och stiga upp imorgon bitti, har ju hellre morgontur än kvällstur. Sedan har jag två lediga dagar som är fulla av program, dock mestadels roliga saker.
 En natt i Tuuri och en ny telefon

Igår kom vi hem från vår lilla "semesterresa". Började med att shoppa loss i Seinäjoki, hittade både dyra saker och lite billigare saker. Förstås blev det några loppisbesök också. Då det närmade sig kväll körde vi vidare till Tuuri där vi checkade in på hotellet. Tidigare har vi bott några nätter på campingen, men detta var första gången vi övernattade på hotellet. Positivt överraskade blev vi! Visserligen var det inget billigt rum, sådär medeldyrt kan man väl säga för en natt. Det beror förstås på vad man jämför med. Vi var åtminstone nöjda. Dessutom ingick det både kvälls och morgonbastu. Ja och en chokladplatta. Självklart hotellfrukost också. Rummet på 40 kvadrat kändes stort och lyxigt.
 
 
Gårdagen började med några loppisbesök i Alavus och i Tuuri. Sedan spenderade vi resten av dagen i Tuuri butikerna. Då vi hade shoppat klart körde vi hem igen. Denna gång blev bilen minst sagt full, men mera om det en annan gång. 
 
 
Det blev en riktigt avkopplande och trevlig utflykt. Men lite ofrivilligt hamnade jag att köpa en ny telefon. Så kan tipsa er alla om att man inte ska testa om telefon kan simma i wc-byttan. Oftast så fungerar den inte så bra efteråt. Någon gång kom den på, men nu är den så gott som död. Så var nog bara att köpa en ny, i princip den billigaste jag hittade. Vet ju att det är onödigt att sätta pengar på en telefon. Billig eller dyr, den håller ändå inte så länge. 
 
Idag blev det en tur in till stan. Måste tydligen ha ett nytt SIM kort till den nya telefonen, passade inte med det gamla. Nu är jag bara irriterad över att jag har en massa saker sparat på den gamla telefonen, typ foton och anteckningar som jag inte har någon annanstans. Suck. Håller tummarna för att den ännu vaknar till liv och att jag kan flytta över allt till datorn. 
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig lördag!Liten semester utflykt

Äntligen är det torsdag! Har väntat på den här dagen hela veckan. Har dock inte sovit så jätte bra inatt. Molly kom och väckte mig 2.45, slickade mig på näsan och tyckte säkert det var dags för mig att stiga upp. Jag tyckte dock inte det, men somnade ändå inte om på flera timmar. 7.20 var jag ändå klarvaken och steg upp. Lika bra det. Johnny fick sova en timme till. Nu ska vi snart susa iväg mot Seinäjoki och sedan blir det Tuuri. Får se om vi kommer hem med bilen full av saker, eller inte, hehe. 
 
 
 Muminvantar

Förra veckan fick jag fina muminvantar som mamma stickat. Nu är bara frågan den om jag vågar använda dem, vill ju inte tappa bort dem. Ibland är jag nämligen expert på att tappa bort vantar, men det var länge sedan sist. Så nog ska jag använda dem, men kanske inte dagligen. Har ju en hel låda full med andra hemstickade vantar också. Dock har jag inte stickat ett enda par själv, kanske kommer den dagen, kanske inte. I januari ifjol började jag ju sticka ett par sockor. Jag har fortfarande bara stickat en socka, inte ens börjat på den andra och minns inte alls hur jag gjorde heller. Det är nog lugnast för allas nerver om jag inte stickar alls, hehe. Som tur är mamma duktig på att sticka. Men man ska aldrig säga aldrig.
 
 
 Februarisol

Fastän termometern visade -12 grader gav jag mig ut på en promenad i solskenet. Kameran tog jag förstås med mig. Ingen promenad utan kamera. Det blev den vanliga rutten efter skogsbilvägen. Lite tungt att gå efter den oplogade vägen var det, men det gick. Skönt med sol i ansiktet.
 
 Födelsedagskaffe

Idag har det varit en lugn dag här hemma. Johnny har bl.a. bakat surdegsbröd, de blev riktigt goda.
 
 
På kvällen åkte vi till Västervik för att fira mamma som fyller år imorgon. Vi var samlade hela "gänget" som vanligt och det bjöds på både salt och sött. Mamma fick tre stycken Arabia Ruija tekoppar av oss. 
 
 
Känns nästan lite konstigt att vara ledig en söndagskväll efter att ha jobbat de fyra senaste söndagskvällarna, men jag klagar inte. Imorgon ska jag sova så länge jag vill och sedan har jag inga stora planer förutom vattenjumppa på kvällen. 
 Semester

Äntligen är semestern här! Dock bara en vecka, men ändå skönt med lite ledigt. Igår kväll tog vi det bara lugnt, lagade Tortillas och såg på fyra avsnitt av Shameless. Lite bastubad blev det också. Idag vaknade vi till kallt väder, -15 grader visade termometern. Brr. Vill nog inte vistas utomhus mer än nödvändigt idag. Fryser ju redan här inne fast jag sitter invirad i en filt. 
 
 
Brasan är tänd och det blir en stund framför datorn. Sedan kanske det blir en sväng till stan bara för att det är så sällan man åker dit. Imorgon ska vi fira mammas födelsedag. Det blir nog en bra helg.
 Årets första bukett

Igår då jag svängde in via matbutiken kände jag att jag behövde en tulpanbukett. Ja eller behövde och behövde, jag ville ha en. Så fick det bli. Nu står årets första tulpaner i en vas. Denna gång fick det bli en färggrann bukett. 
 
 
Nu sitter jag och funderar över om det ska bli snöoväder eller inte. Återstår att se. Börjar säkert snöa passligt till att jag ska på kvällsjobb. Blåser gör det redan. En halvmeter med snö hade de lovat på vissa ställen på andra sidan kvarken, hoppas inte det kommer så mycket här. Det räcker med den snö som vi har. 
 
Annars så väntar jag till imorgon klockan 16 då jag får semester. Ska bli så skönt! För att inte säga välbehövligt. Tror det får bli tortillas imorgon kväll för att fira semestern. Idag blir det nog bara rester. 
 
Hoppas ni får en bra dag!
 RSS 2.0